• Carloss

    čus, dostal se mi za stíráky, do „žlábku“ nějakej bordel a kapánek mi to vydřelo nohu.. v historii sem nic moc nenašel, tak se ptám, co s tím? Stačí jen rozleštit, popřípadě stříknout na to nějakej povrchovej sajrajt a rozleštit? Nohy sou ocelový, takže nevim, jestli je tam nějaká spešl kluzná vrstva jak na hliníkových..

    foto bez sundání noh neudělám, na nezatížení vidli je to v místě stíráku, kde to kreje podkova, proto sem si toho taky všimnul až teď, když se mi na to dostala slaná voda, tak se tam objevilo trochu rzi.. vidlu sem čistil vevnitř tak jednou za půl roku.. Vidle je sice z levnějších, ale slouží dobře a mám ju rád, tak se s ní loučit nechci:D jestli to nějak pořeším, tak jí pak koupím celý nový vnější nohy s novejma stírákama.. Dík za rady

    Anketa: klasická otázka- Jsem hovado?

    ano
    0x
    0%
    0x
    0%
    0x
    0%
    3x
    60%
    0 0
    • BigKarel2  

      Teda Epikona jako je na fotce sem ještě neviděl…

      0 0
    • obda  

      Bez fotky tezko hodnotit. BTW u Epicona 2008 byla cerna povrchova uprava, ktera se s provozem zacala stirat. Na funkci to ovsem nema vliv. Pokud to ovsem fakt mas vydreny, tak uz tomu IMHO tezko nejak pomuzes.

      0 0
      • Carloss  

        ta černá povrchovka je dávno rozleštěná do víc než půlky zdvihu, ale tohle je kousek prostě odřenej.. určitě to minimálně vyleštím, ať to nedřestíráky, ale nevím, jestli se nedá dělat ještě něco..

        0 0
    • Azmir  

      To že se epicon 2008 vydírá je běžná věc a na funkci to vliv nemá, takže jezdi dál a nic s tím nedělej, nemělo by to vadit na funkci.

      0 0
      • Carloss  

        viz výše.. na funkci sem vliv nepoznal, ale prostě když jedu teď v soli a nechám to stát třeba venku u mladé bez ošetření olejem, tak tam ráno sou kapičky rezavé vody

        0 0
        • Jenda  

          ser na to, trochu to rozlesti ale jinak nema smysl se s tim zabejvat. Ty nohy krome ty cerny barvy zadnou povrchovou upravu vlastne nemaj takze neni co by se na nich podelalo. Pokud ho jeste nemas predelanej na olej tak to udelej, klidne tam dej oleje o neco malo vic, nohy ti budou mozna trochu tahnout mastnotu ale nebude to aspon reznout. Dokud jses spokojenej s funkci tak nema smysl nic moc resit a az odejde tak nez kupovat novy vnejsi nohu tak kup novou celou. Ja mam taky tohodle cernocha, najezdino asi 20kkm celorocniho jezdeni, funce porad obstojna (je z TT), akorat ty vnitrni nohy nejak divne korodujou ze to vypada jak kdyby byly prolezly miniaturnim cervotocem :-)

          0 0
    • Kosta  

      Ten příbor je nerez, ne? Tak co řešíš… :D Jinak bych to nechal tak, pokud budeš mít vnitřní nohy mastné, a jezdíš často, tak rez nemá šanci na nich nějak setrvávat… Až se rozsypou, tak to poznáš… Pokud bys to chtěl řešit, tak vyzkoušej černění, a pokud máš svoji vidlu hodně rád, tak teniferaci.. :D

      0 0
      • Carloss  

        hento? http://hunter-shop.cz/…calibur.html vydrželo by to stírání? této oblasti fakt nerozumím:)

        0 0
        • Kosta  

          Nevydrželo – ono časem odřeš všechno.. Černí se zbraně, a i tam se to stírá.. ;) Jenom by vidle měla „nějakou“ dočasnou ochranu.. „Chemické“ černění myslím moc dlouhou trvanlivost nemá oproti elektrolytickému. Víc by ses dozvěděl na nějakém „zbraňovém“ fóru, třeba www.strelectvi.cz nebo forum.gunshop.cz .. Já jsem se o to kdysi zajímal velice zběžně.

          0 0
          • Carloss  

            tak uvidím, jestli to bude rezavět i normálně nebo za to může ta pitomá sůl.. každopádně dík za radu

            0 0
    • Carloss  

      Tak jsem to rozdělal a nafotil, vnější nohy koupím nový, ale tohle potřebuju rozleštit do „původního“ stavu, otázka je jednoduchá, co použít, aby mě to vyšlo na nějakou rozumnou cenu a výsledek byl přijatelný? nějaké smirkové papíry, ale jakou drsnost na ocel? a pasta, do jaké zrnitosti? dík za rady

      0 0
      • Azmir  

        Z fotku to nevypadá ani že by to bylo třeba leštit, je to opravdu nějak drsné nebo ostré?

        0 0
        • Carloss  

          nějak extrémní to právě není, proto to chci vyleštit do původního stavu, dokud to ještě není úplně akutní, takhle už by to mohlo tahat bordel a konec být o to rychlejší, nad stíráky to leze jen pár mm, ale přece jen.. právě nedokážu posoudit, jestli je možný to rozleštit jen v ruce bez vrtačky a kotoučů..

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.