• MTBzacatecnik

    Ahoj,

    poprosil bych znalce epiců – je nějaký zásadní rozdíl mezi verzemi 2011 a 2015 v brainu? Resp. kdybyste měli volit mezi 2011 carbonem comp a 2015 hliníkem za stejnou cenu a obě kola nová, co byste brali a proč?

    0 0
    • pedro89  

      2014 a výše je brain přepracován, má vyšší životnost a 4 polohy místo 6. Novější generace je zase trochu vylepšená a vypadá líp, šel bych rozhodně do novějšího hliníku.

      0 0
    • ToBla  

      Ten carbon comp je 29er?

      0 0
    • racek_chechtavy  

      řešil jsem podobný dilema a vyhrál Epic Comp 2014 a určitě nelituju. Brain je citelně prijemneji odladeny – zmizelo typické „lupnutí“ pri prechodu zamceno x odemceno.

      Na té 2014 jsou brzdy Formula C1, ted fungují bezvadně, hodně ostry, kratky chod. Nicméně jsem na ne moc chvály neslysel, (udajne rady zacnou prosakovat) takze az se tak stane pujdu do XT. Ale jinak mi funkcne naprosto vyhovují. Letosní magury neznam.

      0 0
      • MTBzacatecnik  

        Díky. Dokud jsem nečetl BF, tak mě ani nenapadlo mít carbonového fulla, ale to víš – gramy jsou gramy a než bych deset kilo shodil, přemýšlím jak ušetřit 300 g na rámu:o))

        Zase 90 000 za karbonovou 2015 se mi dát nechce. To raději příští rok za destku pořídím nějaká lehčí kola a bude (nebo se na to vykašlu – nehoním sekundy).

        0 0
        • bradek  

          Jak píše racek, nové Brainy jsou pohodlnější, jsou přepracované od roku 2013, není tam už přechodová hranka, kdy se kolo chová spíše jako HT a tlumič se plně otevře až po nárazu na překážku. Takže pokud chceš pohodlnější kolo, tak bych taky bral ten novější model. K Magurám MTS můžu říct, že mají síce delší chod a jsou měkčí, ale brzdí výborně. Jinak tady je recenze na Epic model z roku 2013, předpokládám, že většina toho bude platit i dnes.

          http://www.bikeandride.cz/…9–2013-test/

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.