• velflino

    Ahoj všichni, určitě tu spousta lidí používá Endomondo a zajimalo by mě, jak vám měří kilometry? Me se pravidelně stává, ze mi ubere třeba i 10% z celkově najetých km

    !

    Tachometr mám nastavený dobře a tak mě zajímá, jestli máte někdo stejný problém? Mě to už poměrně irituje!

    Díky, za názory a zkušenosti,ahoj Jirka.

    0 0
    • SloM  

      nepresnost snimani GPS. Kdyz se podivas na vykreslenou mapu, tak si vsimni, ze nektere zatacky jsou proste jakoby urizle (hlavne ostre). Nevim jak to lip popsat. A samozrejmne to muze byt cokoliv jineho-je to jen software…

      0 0
    • vojta2004  

      když jedu na silničce tak mi to ubere tak max 3km na 100km švihu. na biku je to i přes 10% jelikož když člověk v lese kličkuje jak zajíc tak to nezachytí všechno.

      0 0
      • pelhrimov  

        Nejde je o nepřesnosti v dlouhých zatáčkách, ale čím pomaleji jedeš, tak tím více kvedláš řídítky a ty vlnky comp na předním kole naměří, ale GPS je naměřit nemůže, protože kromě předního kola jedeš po přímce. Možná s magnetem na zadním kole by jsi naměřil o něco méně.

        0 0
        • Luke96  

          To jakože nakvrdláš řidítkama na deseti kilometrech jeden navíc? To snad ne :D

          0 0
    • Smazaný účet  

      Prestan uskostlive merit kilometry a nebudes mit problem:)

      Nebo makej vic at mas najezd desitky tisic Km a pak je to taky jedno:)

      0 0
      • jIrI___  

        Právě při velkém nájezdu jdou ty nepřesnosti víc vidět a můžou to být brutální hodnoty… Nejlepší je vůbec nejezdit, nepřesnosti jsou pak nulové :-)

        0 0
      • velflino  

        Na přesně takovýhle moudro sem čekal, takže diky :-)

        Nejsem účastník profi pelotonu a rád vím kolik sem ujel, i když to pro mě neni to nejdůležitější! Takže asi tak!

        0 0
        • Smazaný účet  

          Tak si kup tachometr co se páruje s kompem a je to.

          0 0
        • Smazaný účet  

          Nemáš zač:-)

          0 0
          • senior  

            Mám také rozdily mezi tachometrem a endomondem. Mám i podezření, že to závisí i na typu mobilu. Při běhání s vnukem oba s endomondem na 10 km jsme měli rozdíl 2 km!

            0 0
            • Smazaný účet  

              Tak jsou mobily co mají navíc třeba Glonass a navigování by mělo být potom přesnější.

              0 0
        • ˘Ö˘ Krab  

          On tachometr také měří pokaždé jinak, stačí vložit do stejné trasy víc zastávek a naměřená vzdálenost je jiná. U delších tras se pak projeví i změna nahuštění kola s magnetem.

          0 0
          • Esi  

            teoreticky v hlubokých zalesněných údolích může být problém s viditelností družice tak že tam jsou potom výpadky

            0 0
    • drumlin  

      Já bych si spíš tipl, že Endomondo si snižuje počet trasovacích bodů ze záznamu GPS kvůli velikosti v databázi a zbytek bodů proloží nějakou křivkou. Tím pádem aproximuje dojezd a nastoupané metry k menší hodnotě.

      0 0
      • Muf_Bike  

        Dobře ty :) zřejmě z oboru. Jinak ano tako funguje tracking obecně. Ale faktem je, že nevím jestli to je dílo jen sw nebo do jisté míry taky sw v kombinaci s hw protože i na dlouhých lesních vyjížďkách mám na opakovaných trasách zpravilda víceméně stejný nájezd s rozdílem ve stech metrů. Co už trochu hapruje býva stoupán/klesání. Ovšem měl jsem jej na dvou různých founech a přijde mi, že obzvlášť na starším s tím měl víc trablů a vzdálenosti se lišily podstatně víc.

        Další věc je funkce pro úsporu energie u pro verze. Sice je deklarováno, že se přesnost nesníží, ale nemyslím si že by docílili úspory jinak než nižším vzorkováním nebo minimálně zápisem.

        0 0
        •  jarek1  

          ta úspora zdá se spočívá v tom, že se průběžně neodesílají data na server.

          0 0
          • Muf_Bike  

            To ti nevím čoveče. Je to možné, ale toho dosáhnu i tím, že vypnu data. Ale o programování pro android vím kulové takže je to klidně možné, že jen zakáže data aplikaci. Jinak vyplá data mám na každém dlouhém tripu v tomto ohledu je to znát hlavně v horách a lesích kde je GSM signál nula nic takže mobil neustále hledá a naží se…

            0 0
    • jirkous3  

      Zkus k záznamu třeba Stravu nebo Locus a pak přes Tapirik zesynchronizuj s Endomondem. Hned uvidíš jestli je chyba v mobilu nebo aplikaci Endomondo.

      0 0
    • Lister  

      Zase ti přidává nastoupane metry ale ti ti tolik zioy asi netrha.

      Netušil jsem že někdo používá trekovaci aplikace na něco jiného než záznam zajímavých tras.

      0 0
      • Muf_Bike  

        Tak já třeba tachometr nevozím, a právě Endomondo používám abych měl přehled o nájezdu a obecně o outdoor aktivitách. Navíc to funguje jako fajn nastroj pro self-improve když jeden rok naběhám xy km tak dalšíc se snažím to posunout dál…

        0 0
    • velflino  

      díky všem za postřehy a zkušenosti!

      Endomondo samosebou využívám na záznam trasy,jenom mě udivovalo,jako moc nepřesné sou celkové km, témeř 10% je opravdu dost!

      0 0
    • Rudyshy  

      tu nie je absolutne co riesit endomondo je prote traged od zaciatku… jedine co sa zlepsuje su barvicky a zakladna uzivatelov.

      Jinak to ze nameria rozne km je len drobnost. V nastupanych km je to uplen tragedia. Stejna cesta do prace ktora ma treba 300m dokaze jeden den hodit 150m a jiny zase 700m co je uz na zamyslenie z coho tie data caruje. Bohuzial za man endomodno je uplne najhorsi.. osobne sa mi paci jedine ich web.

      A bohuzial to nema nic s HW je to proste cisto problem SW.

      Doporucujem vyskusat iny soft.

      Ja osobne pouzivam Spotracklive.

      K zmienenym odchylkam doporucim len ku prikladu spusitt niekolko GPS softov a pozriet si aktualnu nadmorsku vysku. Budete prekvapeny ako to kazdy „vidi“ jinak. Jediny presny udaj dle tabuliek na horach mi ukazuje GPS status.. vsetky trackeri su mimo ..v vyske 2000m kludne aj o 200m. Co ma prakapilo tak slusna odchylka je aj u oruxmap ktory ma podporu GPS a Glonas. (u mojho preferovaneho spotrackeru je to len minimum)

      nic prajem prijemnu zabavu.. skoda ze protredia jednotlivych app(web verzie) su tak odlisne..

      0 0
      • jirkous3  

        Docela slušně se dá odladit Locus. Nadm. výšky dokáže slušně opravit z externího datového souboru a záznam lze vyladit například nastavením při jaké přesnosti GPS ještě zaznamenat body a to v interakci s časem. Kdo si chce pohrát, může to dobře vyladit. Navíc má Locus offline mapy a dokáže podle nich i hlasově navigovat v češtině.

        0 0
        • Rudyshy  

          Locus som uz asi 2 roky neskusal potom co zacal spatne loadovat mapy voci zem sirke a dlzke… Nicmene je pravda ze stejnu futurku ma aj orux ale pokial si pamatam zmeny u obou zvysovala narocnost na bateriu. Nicemne tento „losi“ test som uz robil hodne davno. Viem ze hodne lidi pouziva locus ja som asi iny a pouzivam oruxmap pricip a funkcnost softu rovnaky.

          0 0
          • jirkous3  

            Já používám Locus s vektorovými Openstret mapami a nemám s tím žádné potíže. Vybíjení už je asi taky vyřešené, protože má XperiaM vydrří v módu Letadlo záznam devět hodin a ještě mi zbude tak 35 % baterie.

            0 0
      • KoudakT  

        Právě proto mám na záznam Endomondo a pak to přehrávám do Stravy. :-) Ale souhlas. Ty nastoupané metry si ta appka cucá z prstu.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.