Dvoudenní anketa - Cube race one 2016 - velikost

13 nepřečtených
  • honza1982

    Pěkný den,

    možná zdvojuji příspěvky, něco jsem si přečetl v ostatních vláknech, ale je to nejednoznačné. Tak pořádám krátkou anketu, kterou za dva dny zamknu, aby tu nestrašila.

    Rozhoduji si u kola Cube race one 29 nad velikostí rámu. Posílám odkaz na kolo, kde níže je i tabulka velikostí. Samozřejmě se rozhoduji mezi velikostí L a XL. Tedy mezi 19' a 21'. Rámy Cube jsou kratší, ale prodejce mi spíše radí velikost 19'. Rád si nechám poradit od ostatních. Po rozhodnutí dotaz zavřu.

    Mé rozměry jsou: 183 cm a nohy 86 cm, ruce cca 65–66cm (nejde mi to přesně změřit.

    odkaz na kolo: https://www.cube.eu/…orange-2016/

    Stačí bohatě hlas, pokud by měl někdo něco na srdci, co by chtěl napsat, nebráním se tomu :)

    Anketa: Váš názor na vhodnou velikost

    16x
    94%
    1x
    6%
    0 0
    • smash_mouth  

      Prodam se s podobnym dotazem.

      Holka – Vyska 164, nohy 75.

      Dostupne cube race one:

      17 na 29 nebo

      16 na 27,5?

      Rad bych 29 ale mam obavu ze to bude moc, i kdyz podle jejich tabulek je oboji ok.

      0 0
    • Breakpain  

      Lko Ti bude tak akorát, já jsem na hraně a je to moc velký drop pro mne (malý rám a echt vysoko sedlo). Ale já mám 187 a nohy 91 – proto beru XL, nicméně kdyby mě pak nebolelo břicho (mám s ním problémy, takže pokud ho echt „zmáčknu“ při větším dropu, tak je mi pak klidně zbytek dne šoufl) tak z pohledu hravosti volím Lko…

      Domnívám se, že tady nemáš nad čím uvažovat a volba velikosti je jasná ;) …

      0 0
    • bradek  

      Pokud máš ty tělesné proporce změřeny správně, tak by Ti 19" mělo stačit. Já měřím 182 a mám Cube Reaction 21", ale nohy mám 88 cm a ruce 70 cm. Na délku je L-ko od Cube víceméne M-ko od jiných výrobců. Třeba Stumpjumper má v L-ku délku horní rámové trubky 620, v M-ku 595, Cube má délku horní rámové trubky 620 v XL-ku a v 600 v L-ku.

      0 0
    • MatS  

      Neberte to jako že chci prudit, ale není to kolo nějak těžké? A škoda, že tam není vyšší model vidle, třeba Recon Gold nebo Reba. Letošní model má myslím Fox 32 float performance.

      0 0
      • smash_mouth  

        Jojo letos ma Foxe, cimz posouva to kolo o level jinam..

        0 0
      • honza1982  

        To kolo je těžší. Ale já ho budu mít za slušné peníze. Proto beru loňský model. Ono už to bylo někde řečeno. Váhu dělá dost vidlice a pláště. Jenom s plášti se dá sundat cca 400–500 gramů. Vidlice Reba by byla taky –500g cca. Hned by bylo kilíčko dolů. Za ty peníze to neřeším. Pláště jsou spotřební zboží a na Recon silveru něco najezdím (jsem rekreační jezdec) a poté dám něco lehčího.

        Na druhou stranu má zase letošní model sice fox vidlice, která bude nejspíše lepší, ale zase má místo xt některé komponenty slx (průměrný jezdec sice nepozná moc rozdíl, ale je to přecejenom downgrade alespoň co se týče úspory peněz u společnosti cube) a váha je tam 12,7. Což je o 200 gramů více. Takže bych si asi zase tolik nepomohl.

        0 0
        • honza1982  

          O 200 gramů méně samozřejmě. Upsal jsem se.

          0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce