• Maasllo

    zdravím,

    chtěl bych si pořídit nové kolo ale nějak si nemohu vybrat tak snad mi tu pomůžete.

    účel kola: Chtěl bych se věnovat XC (Cross country) a postupem času zkusit nějaké ty závody.

    Momentálně bych to viděl na jízdu již po vytvořených trasách + nějaké ty cyklostezky a také určitě jízda po silnici.

    Ročně bych chtěl najet cca 2 000 km.

    Tělesné proporce: výška – 183 cm , váha 76 – 85 kg

    rozpočet: vyděl bych to max. do 35 000 Kč (vím že to není žádná sláva)

    seznam kol z ankety:

    Kellys Gate 90 29" 2018

    http://www.kellys-bike.cz/…18-d1622.htm

    Cube Reaction Race black´n´blue 29 2018

    http://www.cykloservex.cz/eshop/produkt/?…

    MERIDA BIG.NINE 700 MATT BLACK(RED/GREY) 2018

    http://www.cykloservex.cz/eshop/produkt/?…

    Trek X-Caliber 9 2018

    http://www.ramala-silhavy.cz/…ck-19-5-2018

    Ghost Kato 9.9 black / red 2018

    https://www.sport-bilek.cz/…ack-red-2018

    Cube LTD Race One 29 2017

    https://www.sport-bilek.cz/…-one-29-2017

    GRAND CANYON AL SL 7.0

    https://www.canyon.com/…-sl-7-0.html

    konfigurace od: rb-bike.cz

    https://www.rb-bike.cz/konfigurator/?…

    s pozdravem.

    0 0
    • Maasllo  

      Chtěl bych se zeptat ohledně toho RB- Bike, zda ta konfigurace je to nejlepší, co od nich mohu sestavit za 35 000 Kč nebo zda by se to dalo nějak lépe nakonfigurovat?

      Poté by mě zajímalo, jak dlouho cca trvá, než kolo komplet vyrobí a zda je to opravu nejlepší varianta v uvedeném rozpočtu.

      děkuji

      0 0
    • prema77  

      Pokud je zásadním faktorem cena, tak bych vybíral něco ve slevě. Oproti RB jsou ostatní kola za stejnou cenu vybavena lépe. A v neposlední řadě je zajímavé také doručení, tzn. pokud chceš jezdit hned, vyber skladovky. Doručení máš defacto tento týden a můžeš jezdit. Ono mezi těma kolama stejně neni moc rozdíl kterej bys poznal. Kromě vizuální stránky a na všechno si zvykneš. Je ale samozřejmě otázka, jak to budeš vYdět :)

      0 0
      • Maasllo  

        Při prvotním ohlížení po kole a posléze při psaní tohoto vlákna jsem moc o RB neuvažoval ale nakonec jsem ho se přidal, jelikož dost lidí v podobné cenové relaci tuto značku zmiňuje. Je mi jasné že výroba by nebyla tak rychlá. Dle vašeho komentáře mě dosti překvapuje že ostatní kola ze seznamu (určitě ne všechny) jsou vybavena lépe. Čekal bych spíš opak dle hlasování.

        Další zmíněné kola bych si mohl i osobně vyzvednout a v tomto ohledu vidím i velké plus, jelikož bych si mohl přesně vybrat velikost a kolo si na chvilku vyzkoušet.

        Jde mi především o to abych v dané cenové relaci vybral to nejlepší, co se nerozpadne hned po první jízdě :)

        Proto by mě docela zajímalo, jaké kolo z toho seznamu by mohla být ta nejlepší volba.

        Osobně mě dosti překvapilo, kolik lidí hlasuje pro Trek X-Caliber 9 2018 osobně jsem čekal více hlasu pro Kellys Gate 90 29" 2018 jelikož se zde na fóru je dosti zmiňované.

        0 0
        • Al Stra  

          nejlepší volba bude to Rb-)

          podívej se k nim na stránky na možnost testování..

          0 0
        • pocestny  

          To ber s rezervou. Tyhle ankety nemohou být objektivní už ze samotného principu, pro RBčko hlasují fanoušci značky a sotva někdo z nich dělal srovnání, byť jen běžné projetí, s všemi ostatními koly ve výběru aby mohl zodpovědně říct, že tohle je skutečně nejlepší možnost… Tohle je okay, když dá tazatel do ankety 2–3 bajky s na první pohled zjevným kvalitativním rozdílem, protože se v tom vůbec neorientuje.

          U tvé ankety by někdo musel zkoumat s lupou, kde je jaký rozdíl mezi „Recon vs. Judy vs. Reba vs. Axon“, „GX Eagle vs. M7000 vs M6000“, „Ikon vs. Tough Tom vs. RoR/RaR vs. WTBRanger vs. Bontrager XR2“ . Co z toho funguje vyloženě špatně? Nic. Některé rozdíly jsou zcela zanedbatelné, a některé jenom ústupkem ve prospěch jiného komponentu, i hmotnosti se liší o pár procent… Takže by sis měl stanovit i jiné priority než „to nejlepší, co se nerozpadne“, jako třeba „Chci lehká kola“, „Chci větší rozsah převodů“, „Chci kratší nebo delší geometrii“, „Nemám rád značku plášťů xyz“, nebo třeba pro někoho můžou hrát roli „ložiska v nábách“ nebo „pevná osa“ co zmínili níže… a zůstanou ti tam 2–3 kola.

          PS: jako první bych vyřadil Ghost Kato, kvůli vidlici Rockshox 30.

          0 0
          • Maasllo  

            děkuji za vaši reakci něco takové jsem očekával. Hned na začátku mi bylo jasné že samotná anketa mi toho moc neřekne.

            Dle článků, co jsem četl tak pevná osa je lepší zde bych tedy bral kolo kde je pevná osa.

            Ohledně převodů zde se moc nevyznám, takže nedokáži říct co bude více vyhovovat výše zmíněním účelům na které kolo použiji.

            Tímto by se mohl okruh možností výběru částečně snížit.

            0 0
            • pocestny  

              Ohledně součástek, Kellys gate 90 bych nebral kvuli těžším Mavic Crossride. Cube Reaction nevím jak je na tom ta vidle Judy, jinak ten Eagle se mi na tom líbil, jaké to má kola jsem nezkoumal. Meridu (když pominu určité antipatie ke značce) bych nebral kvuli vidlice Manitou Machete (asi má taky jenom 30mm nohy a váží 2kg?).

              Ten Canyon má taky Mavic Crossride, ale přesto je stále o 1kg lehčí než Cube LTD Race One… zvláštní. Podíval bych se na ty dva ještě ohledně té geometrie… S RBčkem ti to porovnají místní nadšenci.

              0 0
              • pocestny  

                Tak uz nedoporučim ani cube ltd raceone, ty rafky CUBE ZX20 jsem koukal ze se davaji i na uplne jebky kola… Ani deore naby neoslní

                0 0
                • Maasllo  

                  nějak jsem se v tom zamotal jaké 2 kola na které bych se měl mrknout ohledně té geometrie ?

                  0 0
          • Sinpa  

            Ona i ta Judy na Cube Reaction bude proti ostatním dost těžká – silver má ocelové nohy.

            0 0
        • prema77  

          To, že to vyhrává v anketě RB nic neznamená. RB má nejvíce fans právě tady na fóru. To, jestli někdo pro něco hlasuje neznamená, že by si to koupil. Pokud je pro tebe důležitá cena, tak se podle toho rozhoduj. A ne podle ankety. Nevidím důvod, proč by se kolo mělo rozpadnout. Jsem vyšší a těžší než ty a jezdil jsem na větších sračkách a nic se nerozpadlo. Proč by mělo? Teď mám stoletou Meridu v hliníku (ta toho už najezdila) a před pár dny jsem si řekl, že bych si mohl po letech pořídit něco nového. Meridu? Nikdy! Proč? Proto, emoce. Racionální důvod v tom není. Řekl jsem si limit a díval jsem se. RB by byl v hliníku (sorryjako), Duratec by byl v hliníku a dražší (sorryjako na druhou), Canyon by byl v červenci a buď v hliníku (taky ho nemám kde zkusit a nevidět ho naživo) nebo slabej karbon, a pak přišly na řadu další. A co jsem vybral? Haha, světe div se, ale Meridu. Proč? Protože cena! Prostě sleva 20 tisíc a cena stejná jako tito hliníci. A to jsem ji nechtěl ani cítit (emoce). Dá se zvyknout na všechno, je to fakt o zvyku (pokud nebudeš jezdit 1000 km týdně). Nedávej na emoce, rozhoduj se objektivně. Nejlepší není co ti řekně někdo, nejlepší je to co si řekneš sám. Rozdíly nepoznáš.

          0 0
          • Sinpa  
            1. RB fan je tady dost :-)
            2. RB může anketu vyhrát, taky proto, že na něm vyloženě není nic oj.baného.

            Prostě celkově vyvážené, kdežto ostatní většinou někde něco ušetří.., čest vyjímkám.

            0 0
          • Maasllo  

            prema77:

            Už od začátku jsem neměl v plánu se řídit anketou a bylo mi jasné že z ní moc mouder nedostanu.

            Spíš mě zajímá + – uvedených kol abych si to v hlavě mohl uspořádat a popřípadě nějaký lepší návrh na jiné kolo.

            0 0
            • prema77  

              Neres kecy na netu. Mas normalni velikost, bez se nekam podivat, kde maji vystaveno vic kol. Zkus si je a uvidis. To, jestli ma jedno naboj takovej a druhy kolo makovej, nepoznas. Pises, ze chces jezdit vicemene po cestach a nevazis metrak, tak je to celkem jedno. Neres geometrii po netu a zkus si kolo nazivo. Jeden muj kamos nebajker (proste typek co jezdi rychle, ale protoze vsichni jsme trochu starsi a na kolech jezdime fakt malo) resil kolo stylem: chci 29, karbon, ht. Nic jinyho me nezajima. Vidlice a podobny ptakoviny neresil. Koupil to, co se mu libilo a jezdi jak das. Ano, dal za to nasobek co chces ty, ale to neni podstatne. Podstatne je neresit blbosti :))).

              0 0
            • prema77  

              Neres kecy na netu. Mas normalni velikost, bez se nekam podivat, kde maji vystaveno vic kol. Zkus si je a uvidis. To, jestli ma jedno naboj takovej a druhy kolo makovej, nepoznas. Pises, ze chces jezdit vicemene po cestach a nevazis metrak, tak je to celkem jedno. Neres geometrii po netu a zkus si kolo nazivo. Jeden muj kamos nebajker (proste typek co jezdi rychle, ale protoze vsichni jsme trochu starsi a na kolech jezdime fakt malo) resil kolo stylem: chci 29, karbon, ht. Nic jinyho me nezajima. Vidlice a podobny ptakoviny neresil. Koupil to, co se mu libilo a jezdi jak das. Ano, dal za to nasobek co chces ty, ale to neni podstatne. Podstatne je neresit blbosti :))).

              0 0
          • Booja  

            Toto je pro mne objektivní názor a plně s ním souhlasím !!

            0 0
    • Arminius  

      Osobně bych bral RB :) a zkusil se domluvit, jestli by ti nemohli zaplíst REMERX RX 2027 LITE s novatec nábama (kónusy já osobně bych nechtěl) Lepší pláště a bezduše.

      Co se týče osazení kola mi nepřijde zas tak pozadu- jde o to kdo co vyžaduje lepší

      Rozhodně bych v dnešní době šel do rámu s pevnou osou.

      Ještě bych chtěl podoktonout, že bude nejspíš dost rozdíl mezi 6 a 7 slitinou ;)

      Jinak ta merida asi špatná nebude, ale záplety si myslím budou stát za starou bačkoru.

      0 0
    • Maran1  

      Vybíral bych mezi Meridou a RB z těch kol co máš v anketě. Jinak co tu dával MlokCZ, tak je taky dobrý. Merida má plus, že je skladem a vlastně bys ji mohl mít asi hned, jen teda jak píše Arminius, nevím co ty záplety + vidlice. U RB je potřeba si zjistit dostupnost, a pokud to máš poblíž, tak bych určitě vyzkoušel :) U mě vyhrává RB, sám mám a fakt mohu doporučit. Jsem spokojenej!

      0 0
      • Maasllo  

        Ano ta Merida se mi zdá docela dobré jen nevím, jaký je rozdíl mezi převodníky 34 vs 36 (merida má 34). Jedná se mi jestli je to znatelné že by tam byl nižší (34).

        Vidlice + záplaty, jak na to jsou? To by mohl někdo, kdo se v tom vyzná zde na fóru zhodnotit.

        0 0
        • MlokCZ  

          Rozdíl mezi 34 a 36 je 6%.

          Takže budeš mít všechny převody o 6% lehčí/těžší, což je cca půl převodu.

          Ani jedno z toho není lepší nebo horší, vždy je to o tom, co kdo za převody pořebuju pro svůj styl jízdy.

          Já třeba právě přestavuju obě svoje kola na 2×11 a cíleně dávám převodníky 24/34. Na druhou stranu asi častější bude u jiných jezdců volba 36/26 a někdo by dal třeba i 28/38. Co bude lepší pro tebe ti nikdy neřekne. Uvezu to pane Lorenc?

          0 0
        • pocestny  

          k vidli a zápletům u meridy jsem nezjistil prakticky nic… nakonec jsem postupně z nějakého důvodu vyřadil všechny bajky, a už jsem se k tomu znova nevracel, pardon :-) zjistil jsem jenom to, že si neumim vybrat bike za 30

          0 0
          • Maasllo  

            Také jsem vyhledával nějaké informace bohužel nic moc nikde není.

            Jestli to tedy dobře chápu tak ty převody jsou hlavně o tom co člověku sedne až takový razantní rozdíl to není ? (Jen abych si to upřesnil ta merida má 2×11, 24/34 ?)

            0 0
    • Maasllo  

      Tak nakonec to vidím na tu MERIDA BIG.NINE 700 2018 pokusím se jí vyzkoušet a uvidíme.

      Jen bych se chtěl zeptat jakoupak velikost bych si tak měl vybrat ?

      Tělesné proporce: výška – 183 cm , váha 76 – 85 kg

      Geometrie: https://www.merida-bike.cz/…/bignine-700

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.