• cydlikt

    Uvažuji o pořízení druhé sady kol pro mého Gianta Toughroad SLR 1 (https://www.giant-bicycles.com/…ghroad-slr-1). V základu jsou bezdušové pláště 700×50c. Přes zimu jsem bezduše sundal na vyčištění od starého tmelu a na zkoušku nasadil Continental Speed Ride 700×42c. Rozdíl je opravdu patrný V terénu teď moc nejezdím, takže kolo sviští radost pohledět.

    Jelikož budu zase nasazovat původní bezduše, docela by se hodila druhá sada kol s užšími, trekovými plášti.

    Ale nejsem zase takový odborník, abych si to postavil sám. Můžete mi poradit, po čem se dívat? Neprodává někdo něco, co by na moje kolo pasovalo?

    Díky.

    0 0
    • atty  

      To se vše dost odvíjí od toho, kolik do těch druhých zápletů chceš vrazit – v případě co nejméně, tak v podstatě jakákoliv trošku slušnější CX nebo MTB kola s uchycením na kotouče, která budou mít správné náboje = uchycení os – nevím, zda na Tvém kole jsou rychloupínáky nebo pevné osy. Kvalita je většinou daná cenou – čím jsou kola lehčí, tužší, tím je cena vyšší. Bazarově se to vyplatí kupovat jen v případě, že tomu hodně rozumíš a je to po prověřeném prodejci, jinak můžeš koupit kola před smrtí (zničené náboje, ložiska, ořechy, popraskané ráfky, niple, zohýbané a naklepané ráfky…) = pak další investice kola zprovoznit (a u těch levných se to ani nevyplatí).

      Záplety se tu prodávají celkem často a většinou i rozumně, od některých uživatelů bych se „bazarového“ nákupu nebál, nicméně nějaké základní řady Maviců nebo Fulcrumů stojej do cca 5k a při nenáročném použití bys mohl být spokojen. Případně nechat něco zaplést, ale to se u levnějších kol moc nevyplatí – sériovka bude asi levnější.

      0 0
    • Feďa  

      Poslal jsem ti SZ

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.