• Aleshek

    Potřeboval bych poradit, jak zamezit drhnutí lanek o brašnu. Mám starého krose a lanka jsou tažena po spodní straně té vodorovné rámové trubky. V této části jsou obnažena (není tam bowden). V rámu mám velkou trojúhelníkovou brašnu a tato lanka o ní samozřejmě trochu drhnou. Ono to takto není udělané od výrobce, původně jsem měl jiný rám (který mi praskl) a ten ta lanka měl tažená vrchem, tedy na horní straně té vodorovné rámové trubky. Myslím si, že mi to v tom servisu udělali blbě, že jsem viděl, že se ta lanka již vedou celou délkou v bowdenu. Někde jsem to tak už viděl udělané. Já bych si to klidně i předělal, jen se chci zeptat, jak se to správně řeší? Ten bowden je tedy jen jeden kus a pak se uchytí pomocí nějaký speciálních příchytek do těch oček na rámu? Nebo se jen na tu část, kde mám teď ta obnažená lanka, navlékne bowden a to stačí? Díky za rady.

    0 0
    • Espen  

      Je to tak správně. Vyhoď brašnu.

      2 2
    • t29  

      Mrkni na rám, jestli jsou úchyty na bovdeny udělané tak, že tam bovden projde skrz. Slyším ale „krosové kolo“ a tam tyhle moderní vymoženosti často chybí. Pro názornost jsem si dovolil obšlehnout styl mistra Lance, viz obrázek. Jestli máš horní variantu, tak smůla. Jestli máš dolní variantu, máš vyhráno.

      1 0
      • Aleshek  

        Jo, toho jsem si právě všiml (jen jsem to zapomněl napsat), že ten bowden by se tam vešel, tedy, je to ta dolní varianta. On ten rám je, jak jsem psal, vyměněný a tento novější už je „moderní“ (lanka dali zespodu trubky a má to i tento „moderní úchyt“). Já jsem v tomto laik, ale už jsem to někde viděl, že ten bowden je po celé délce nepřerušen. Akorát nevím, jak se to teda přesně uchycuje pomocí čeho.

        0 0
      • JanKoumar  

        na ex bajku jsem chtěl bowdeny tahat taky vcelku, vzal malej jehlovej pilník a ty prostupy pro bowden jsem si prostě propiloval. Je to sice drbačka, ale stálo to za to :)

        0 0
    • novas752  

      Zahoď brašnu a bude to v pohodě.

      1 2
    • DaSnail  

      Môžeš dat nový bowden v kuse a prichytit ho plastovou príchytkou alebo stahovacou páskou s podložkou. Alebo kúpit koncovky bowdenu s brčkom a ktomu tenkú zmršťovaciu bužírku z elektra.

      0 0
      • Aleshek  

        Příchytky jsou v podstatě už na tom rámu (kovové). Do nich přijde něco strčit, jen nevím co přesně. Přeci na to musí být nějaká koncovka, resp. příchytka, která je přímo určená na toto a tudíž se prodává v cyklistických prodejnách. Jen prostě nevím, jak se to přesně jmenuje a jak to tedy najít. Podle obrázků to u těchto miniaturních dílů prostě moc nejde.

        0 0
        • oddie  

          Je na to koncovka, taková tlustá, jestli tam máš průchozí oko podstatně většího průměru než má bovden. Nedávno jsem potupně kupoval jeden kus, když mi při servisu takové starší vrány upadl, a nedávno jsem ten upadlý našel, když už nebyl potřeba :) Nicméně pokud ti to vadí kvůli brašně a chceš mít bovden v kuse, stejně to nebudeš potřebovat, leda bys tu koncovku provrtal naskrz vrtákem o průměru bovdenu a navlékl ji na něj.

          0 0
        • DaSnail  

          Toto?

          0 0
          • PENE  

            Spis tohle.

            1 0
            • Cen da H  

              Mohl bys hodit odkaz kde to lze sehnat? Uzil bych par kousku,

              1 0
            • Aleshek  

              Jo, tohle bude asi ono. Z logiky věci, se to bude muset nacvakávat a ne navlékat. ;-)

              No, teď už by se hodil odkaz na konkrétní výrobek. Nevíte někdo, kde to pořídit?

              0 0
          • Aleshek  

            No, zhruba jo, jen si říkám, a to jsem i viděl, že je ten bowden vedený přímo přes tu kovovou příchytku, která je součástí rámu a že se pouze ten bowden pomocí jakési „vložky“ v té kovové příchytce zafixuje.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.