Doupov - průjezd na kolech s větší skupinou

38 nepřečtených
  • jirkous3

    Plánuji na příští léto jednu z tras z Karlových Varů do Žatce. Nabízel by se průjezd vojenským prostorem Doupov po asfaltce z Kyselky do Kadaňského Rohozce. Není zde někdo místní s informací jestli je cesta běžně průjezdná? Musí to být ale oficiálně protože se jedná o větší počet lidí v malých skupinkách.

    0 0
    • Jaarque  

      Doporučuju hlavně někdy týdnu, až tam budou strelby :D (Ne, VVP, neprůjezdné. A s vojenskou policií není moc sranda)

      0 0
    • Jaarque  

      Normálně bych to objel po severní straně. Kyselka – Vojkovice – Stráž – Okounov – Kadaň. Je to tam pěkné, malo lidí, málo aut, krásná priroda…

      0 0
      • ˘Ö˘ Krab  

        Pěknější je cesta z Kyselky přes Dubinu, Činov, Stružnou, Horní Tašovice přes Javornou, Radošov, Hlavákov na Valeč.

        0 0
        • va-bo  

          Byl jsem ve Stružné na vojně 1976 – 77. Ještě bych se tam rád někdy podíval. Dá se tam po okolí trochu bikovat? Asfaltky nejsou potřeba.

          0 0
          • ˘Ö˘ Krab  

            Spíš jsem párkrát jel směrem na Německý Chloumek a Pilu, samozřejmě by se asi dalo od Doupovského Hradiště/Lučin a Andělky k Ohři, ale tam jsem (vyjma průjezdů z Čínova na Dubinu-Lučiny) nebyl.

            0 0
    • jirkous3  

      Díky, raději to objedeme

      0 0
    • zdenal8  

      A co se na tohle radši místo bikefora zeptat na újezdním úřadě. Máš na to čas do příštího léta a za zeptání nic nedáš.

      Mimochodem je to vojenský prostor Hradiště a ne Doupov. To jenom až to budeš hledat.

      0 0
      • jirkous3  

        Díky, ale naději naplánuji cestu okolo buď přes Kadaň nebo druhou cestou jako radí OKrab. Trasa z Varů do Žatce není dlouhá a tak menší zajížďka nevadí. Jezdíme v malých skupinkách a někteří mladíci by byli schopni po vojenském prostoru jezdit mimo cestu a byl by z toho průšvih.

        0 0
    • WladiMir007  

      já jezdim Žatec – Vary po cyklostezce Ohře č6, Kadaň – Klášterec – Vary

      0 0
    • vlk123  

      Fyzicky ta cesta průjezdná je – asfalt. Ale jen na zvláštní povolení VÚ Hradiště a mimo dobu cvičení. Povolení má pár místních (většinou k hospodářským účelům).

      Zatím jsem neslyšel (jak jinak než v hospodě), že by pro rok 2019 byla změna jako v jiných VVP, kde se otevírají určité trasy o některých víkendech.

      Jinak Doupov je zajímavá krajina, ale vojáci tam cvičí od rána do večera a VVP je stále aktivní.

      Doporučuji objet kolem po S okraji mimo VVP. Do Doupova se dá i nakouknout – třeba ze Svatoboru, z Bučiny, od rybníčku nad Radoškovem, z Lestkova, z Úhoště, ze Zvoníčkova, z Vintířovské kaple, z Radechovských skal. I mimo VVP můžeš navštívit zaniklou vesnici, skály, jeskyňky, vyhlídky atd.

      0 0
      • jirkous3  

        Díky, jak už jsem psal, VVP se určitě vyhneme. Zatím to vypadá, že se kilometráž jen trochu natáhne na 71 km. To je pořád docela v pohodě i když se vyjede okolo desáté aby se účastníci mohli po cestě zastavit na oběd a nějaké zajímavosti po trase. Ona to bude jen jedna s osmi etap takže nemá cenu si to nějak komplikovat žádostmi o povolení vjezdu. Navíc Klášterec a Kadaň podle všeho taky budou stát za zastavení a v Nechranické přehradě by se snad dalo okoupat.

        0 0
        • Njaji  

          Z Nechranek do Žatce doporučuji jet podél Ohře. Sjet dolů pod hráz a po panelce se dostat za výpusť, tam doprava na vesničku Stranná.

          0 0
          • jirkous3  

            Zatím to mám přibližně nějak takto. Určitě se to ale ještě bude měnit, je to jen takový první nástřel. My jsme hodně nesourodá skupina. Silniční kola, bajky, ekola, děti, mladí, staří, důchodci, a navíc se jede za každého počasí. Takže prioritami je: jednoduchost trasy, zpevněné komunikace, vyhnout se pokud možno zbytečným stoupákům a současně navštívit nějaká zajímavá místa. No a taky se pokud možno co nejvíce vyhnout frekventovaným silnicím. Navíc jak jsem už zmiňoval, je to jen malá část z celé jízdy. Ta by měl být ca 700 km.

            0 0
            • ˘Ö˘ Krab  

              No, nevím. Být Tebou, tak se tam zajedu podívat, ať víš, do čeho jdeš. Ale třeba už je to jinak, než si pamatuji.

              Na silničce za mě určitě jet ze Stráže přes Korunní, Okounov a Kotvinu. Ale není to úplně bez stoupáků.

              0 0
              • jirkous3  

                Projet si to dopředu nemohu. Jednak je to na opačném konci republiky, ale hlavně trasy se mohou měnit až skoro do poslední chvíle. Stačí když někde vypadne tělocvična na přespání. Navíc se jedná o osm etap, celkem asi 700 km. Bude to ale v pohodě, my jsme zvyklí improvizovat. Už jsme tak projeli Slovensko, Polsko, Rakousko, Španělsko a Portugalsko. Taky několik přejezdů po ČR. Vždy se jednalo o podobné vzdálenosti a zvládlo se to i po takto plánovaných cestách „od stolu“.

                0 0
                • Njaji  

                  Určitě bych se v Tvém plánu vyhnul silnici mezi Kadaní a Březnem a také jet po hrázi Nechranické přehrady ve větší skupině (3+)..... nic moc.

                  Být Tebou řešil bych to takto (mockrát vyzkoušeno). https://mapy.cz/s/3aYPQ

                  0 0
                  • jirkous3  

                    JJ je to opravdu zatím jen takový hrubý nástřel. Díky za radu. Není ale ta cesta od zámku Vičice nezpevněná? Musím počítat i s cestou za deště. Bohužel se jede za každého počasí.

                    Ono by se taky dalo jet po 568 do Března a pak po cyklotrase 6A.

                    0 0
                    • Njaji  

                      Ano, máš pravdu tento úsek https://mapy.cz/s/3aZPI je trošku hůře sjízdný pro lidi s užšími pneumatikami. Tak ho prostě sejdou.

                      Dále od zámku je silnice a poté začíná spíše zpevněné pískové podlaží. Dále je to až do Žatce po rovině s krásnými výhledy na Ohři.

                      0 0
                    • mrozu  

                      Nechápu, proč se tu snažíte vynalézt kolo. Zadej na plánovači start do Ostrova a cíl v Žatci pro silniční kolo a vyskočí na tebe ideální trasa sjízdná za každého počasí. Pokud tě zaujme něco okolo, tak není problém opustit trasu (doporučuju minimálně Kadaň a Nechra hráz). Ten nástřel fakt jet nechceš.

                      0 0
                      • jirkous3  

                        Nechceš? nějaký rozumný důvod? Je to z Kadaně hodně frekventovaná silnice nebo proč? Jedná se jen o docela krátký cca 5 km dlouhý úsek. Ta hráz jak píše Njaji je samozřejmě hezká a s největší pravděpodobností to po ní povedu, ale pořád nevím proč se máme vyhnout úseku z Kadaně do Března.

                        0 0
                        • mrozu  

                          Na nástřelu máš hlavně E442 ze Stráže do Boče, to je úsek smrti. Z Klášterce do Kadaně taky velmi nepříjemná silnice. Kadaň – Březno je sice z tohohle asi nejlepší, ale nenapadá mě jediný důvod, proč tamtudy jezdit.

                          0 0
                          • jirkous3  

                            Tomu by se možná dalo vyhnout přejetím ve Stráži na druhou stranu Ohře a pak zase Perštejně přejet zpět. Co si o tom myslíš? V Kadani taky můžeme přejet přes vodu a jet po 224ce. Je otázka,zda to bude lepší. OKrab i Bodlak2 cestu z Kadaně vidí jako bezproblémovou. Jestli jsem to tedy správně pochopil. Jinak tady je ta původní trasa podrobnější ten obrázek dost klame: https://www.gpsies.com/map.do?…

                            0 0
                  • ˘Ö˘ Krab  

                    Oba dva úseky jsou naprosto bezproblémové a cyklisticky velmi frekventované.

                    Kadaň – Tušimice – Březno je pěkný asfalt a ve většině trasy i široká a čistá krajnice.

                    Na hrázi je potřeba se nenechat tlačit do krajnice a jet si svou, auta tam mají omezenou rychlost, kterou nedodržují, tak jednou pojedou lidsky. Spíš se snažit na hrázi nezastavovat a krizovky nevyvolávat.

                    0 0
                    • bodlak2  

                      Cca 2 mesice zpet jsem jel Kadan-Nechranice obě cesty a obe na kole bezproblemove (v sobotu). Pres Tusimice je to luxusni a hezky to odsejpa.

                      Cesta z Ostrova po te hlavni je vazne na hovno, a to me jizda po silnicich prvni tridy v provozu nedela problém.

                      0 0
                      • ˘Ö˘ Krab  

                        Přesně tak.

                        Kadaň-Nechranice jezdím, když se chci povozit nebo nehodlám bojovat s větrem na trase Chbany-Poláky.

                        Silnici I/13 v úseku (Ostrov)-Damice-Klášterec n/O je lepší se úplně vyhnout nebo alespoň zredukovat na nejnutnější úsek Damice-Stráž n/O (což je většinou z kopce). A to i za cenu následné zajížďky ze Stráže přes Korunní a Okounov, pak klidně přes Perštejnský most zpátky na druhý břeh a pokračovat po cyklostezce, aby se vyhnuli houpačkám dál po trase. Ale ony tam jsou na obou stranách. Zase ty výhledy …

                        0 0
                        • jirkous3  

                          Tak jsem to kluci zkusil upravit dle Vašich rad: https://www.gpsies.com/map.do?… Pokud by se někomu chtělo, zkuste se mi podívat i na ostatní trasy ve vašem okolí (stačí kliknout na praporek v mapě a trasa se zobrazí): https://www.gpsies.com/mapFolder.do?… Já jsem v těch vašich končinách nikdy nebyl a tak to dělám jen tak od stolu. Předem díky za postřehy. Ta cílová místa jsou zatím předběžná, ale zhruba by to mělo odpovídat.

                          0 0
    • waters  

      Pěkný průjezd Doupovskými horami byl v rámci Doupovského Kanonu. Opakovat se už asi nebude:(

      https://mapy.cz/s/3b2JP

      Bez povolení bych si tam určitě netroufnul. Snad prostor jednou otevřou…

      0 0
      • waters  

        omlouvám se za špatný link. odkaz nejde sdílet, tak aspoň ps.

        0 0
    • n_bye  

      Na stránkách http://www.vojujezd-hradiste.cz je k vidění program cvičení.

      Pokud je tam třídenní klid, tak uprostřed něj pravidelně jedeme. Nikdo tam nezůstává aby honil civily. Snad jen myslivce člověk potká. Krajina bez lidí, typově nádherný prapůvodní český hvozd . Jde to jedině na horáku a počítejte s nastoupanejma metrama 1500+ a s tim že nedoplníš vodu. Bacha na dopadové zóny, tam si netroufne nikdo. Taky se vyhejbáme zástavbě. Jinak kdo se bojí dovnitř kolem Svatoboru to bylo dřív zakázané a nedávno to od VÚ odpojili. V prostoru doporučuju třeba Pustý Zámek.

      0 0
      • ˘Ö˘ Krab  

        Vzhledem k tomu, že byla v podstatě celá oblast na konci 19. století úplně odlesněná, tak o prapůvodním hvozdu nemůže být řeč. Je tam sice pár kousků pěkných bučin, ale jinak je celá krajina Doupovských hor antropogenní. Tím neříkám, že je tam škaredě nebo že to nemá cenu. Ale rozsáhlý původní hvozd tam budeš hledat marně.

        0 0
        • n_bye  

          Ok asi sem to napsal blběí. Jen ty lesy mají jiný charakter než obhospořádávaný les. V podstatě mimo cesty neprostupné.

          0 0
      • jirkous3  

        No tak kdo bude chtít tak může na vlastní riziko tudy jet. Oficiální trasu ale provedu okolo. Přeci jen s námi jedou i děti. Stačí nějaký uraz v zakázaném pásmu a je průšvih.

        0 0
      • waters  

        Pustý Zámek je přístupný? Je v centrální části. To se mi moc nezdá. Máš zo z nějakého ověřeného zdroje?

        0 0
        • n_bye  

          Není. Jen říkám že se to v dnech kdy není cvičení nechá projet

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.