• Cobol

    Zajímalo by mě jestli někdo máte špatný zkušenosti se stádem krav (možná i pár bejků, nebo volů?). Nedávno jsem byl nucen takovým stádem projet a nebylo to vůbec příjemný, sice jsem se snažil být obezřetný, ale jedna kráva se mě lekla a začla zdrhat… ty ostatní koukaly a naštěstí nic snad jen jeden bejk(vůl) šel pomalu ke mě…, ale to už jsem ujížděl jak cvok…

    Anketa: Průjezd stádem:

    4x
    10%
    30x
    77%
    0 0
    • Lance  

      ver, ze to nebyl byk, protoze ti nejsou nikdy s kravama, krava ti neublizi, jedine ta dvounoha

      0 0
      • Cobol  

        Jo tak to je dobře, těch dvounohejch jsem asi vyděl víc… :)

        0 0
      • Páník  

        no to by ses divil…zvlast u masnych plemen,co jsou po vetsinu roku na pastve,bejci casto byvaj a nejni s nima prdel

        0 0
    • lOlA  

      tak tam bych teda nikdy nevlez.radsi 20km objizdku ale toto ne…

      0 0
    • kámen úrazu1  

      Občas projíždím stádem krav u Hlinska. Zvykly jsme si na sebe, už k nim skoro patřím. ;o) Ale úplně v klídku nejsem, přeci jenom to jsou velká zvířata. Ty „mé“ moc zvědavosti neprojevujou, občas nějaká popojde blíž, ale pořád si udržuje ode mě bezpečnou vzdálenost. V tomhle ohledu jsou krávy mnohem příjemnější než koně, projetí skrz stádo koní bych si dlouho rozmýšlela. Navíc jsou v klidu – maximálně jedna, dvě poplašeně uskočí stranou, ještě nikdy se nestrhla řetězová reakce a útěk. Asi taky tím, že se skrz stádo hrabu do kopce, na rychlou jízdu z kopce by reagovaly výrazněji.

      0 0
      • kámen úrazu1  

        Takže hlasuju pro bojím. I když to jsou spíš jen obavy, než strach. A stejně skrz jedu.

        0 0
        • Cobol  

          Já taky bojim (mám obavy), ale stejně to projedu…

          0 0
    • Stancek  

      Horsi zkusenosti mam projet po ceste kama se hnalo stado dobytka… smrdel jsem potom jak vul… Jinak mi to pripomina jeden vandr, velka louka ohrazena elektrickym ohradnikem a obchazet to je na dlouho, kravy jsou v pohode, jdem zkratkou stredem… prichazime bliz, to nejsou kravy, nemaji vemena, asi jaluvky… pak jsme vzbudili jejich zajem… a mladi byci… jenom podupavali a funeli… a my funeli z toho jak jsme zrychlili krok :-)

      0 0
    • Krutor  

      Záleží jak jedeš rychle ne ? :-))). Dělám si prdel ale když sme v létě projížděli přes louku, kde na začátku byl nápis: ZÁKAZ VSTUPU, VES TÁDĚ JE PLEMENNÝ BÝK! měl sem trochu bobky :-))).

      Jinak v létě jsme s kámošem projížděli nedaleko Adršpachu stádem asi 100 koní!!! Tolik sem jich pohromadě v životě neviděl.

      0 0
      • Cobol  

        Jednou jsme jely ve stádě koz a ovcí a voni asi kilák běželi snáma… to bolo docela dobrý… takovej doprovod :) jo a byla tam značka – zákaz parkování… kozy skáčou po autech… :) (námět proty co jim leze nanervy sousedovo auto:)…

        0 0
      • Meesha  

        jj. Stacila mi cedulka na plote pres cestu, kudy sem potreboval prejet. Sirokodaleko ani kopyto, ale stejne sem dupal jak nejvic to slo :-))

        0 0
      • dedek55  

        myslíš takováhle cedule ? to bylo v Krušnejch horách nad Krásným Lesem. taky jsme měli bobky..ale dopadlo to poho :-)

        0 0
    • kesu  

      jednou sem to nejak resil a bylo mi receno ze ze kdyz jdou kravy za tebou tak jen ze zvedavosti,rucite nechtej ublizit.Jedinej problem je ze muzou nechtene uslapat…bojim:)

      0 0
    • Krys  

      Uz som to spominal v jednom z threadov o bezohladnosti ako kontrapriklad. Tazko stretnes na bajku ohladuplnejsie tvory ako kravy. Najtesnejsie stretnutie s nimi som mal raz strasne davno. Siel som po hradzi na bicykli. Z oboch stran hradze bol les nebolo kam uhnut. Za jednou zakrutou som stretol obrovske stado krav. Bola ich plna hradza, telo na telo. pastier na mna krical nech idem kludne dalej, tak som siel. Kravy sa slusne rozostupili a za mnou sa to zas zavrelo. Bol to divny pocit, hlavne ked som bol v prostriedku. Ale presiel som cez stado uplne hladko, vobec som nemusel zastat.

      0 0
      • Rychlej turista  

        Stejně je ale lepší, když to stádo samo une.

        0 0
        • Krys  

          To ano. :)) Ale toto nebol typ lesa, do ktoreho by sa dalo uhnut. Bol to tzv. luzny les, teda velmy husty a vysoky podrast. Absolutne neprechodne. Aj pre kravy.

          0 0
    • Martin  

      Nesnáším jakékoliv větší zvíře než jsem já. Tedy průjezd stádem krav či kolem koní je maximálně nepříjemný.

      0 0
      • djano  

        Tak to mas moj obdiv, cez roj srsnov by som sa nepustil :-)

        0 0
    • martt  

      poznal som chlapika co cely zivot robil s kravami. Mal asi 70 rokov ked jedna z jeho krav tak nestastne zamavala hlavou, ze mu rohom prepichla hlavu a zomrel. Takze aj s kravami radsej opatrne.

      0 0
      • kámen úrazu1  

        To je přesně ono. Je to velký zvíře, i když může být extra hodný, pořád je potenciálně nebezpečný. Při odhánění mouchy pohodí hlavou, ale bohužel v cestě hlavy je zrovna člověk. Lekne se, uskočí stranou… Tisíce dalších možností. Proto mám z velkých zvířat respekt. Kupodivu se po spoustě let s koňmi můj respekt k dobytku zvýšil (po přechodném snížení po „otrkání se“, kterým asi projde každý koňák). Viděla jsem hodně, sama jsem se taky dostala do hodně nepříjemných situací i u jinak hodných a klidných zvířat. Takže dneska, když jsem u koní, projíždím stádem krav, apod., koukám pořád nalevo, napravo, dávám bacha, snažím se přemýšlet jako „kráva“ :-), co by se mně asi nemuselo v její kůži líbit, čeho bych se lekla. Prostě opatrnost na místě, není ani pravda, že splašený kus se člověku vždycky vyhne. Když se vyděsí opravdu k smrti, nemyslí a klidně nabourá do stromu, aby se dostal pryč, prostě v tu chvíli nevímá nic jinýho, ani když to stojí před ním. Nebo když ho něco jinýho vyděsí, napadne i člověka, pokud stojí blízko. Prostě v tu chvíli může považovat reflexně za zdroj nebezpečí jeho a brání se útokem, bo je člověk tak blízko, že je útok rychlejší obrana než útěk. Ale myslím si, že při opatrným projíždění stádem krav to prakticky nehrozí, je to jen teoretická možnost s minimální pravděpodobností. Chce to dávat jen bacha a nejezdit kolem krav extra rychle, neměnit prudce směr, nemást je nečekanými pohyby. Pak po bikerovi jen otočí hlavu, maximálně zabučí a když se jim kór něc nelíbí, udělají krok stranou.

        0 0
    • Smazaný účet  

      Primo spatny zkusenosti nemam, ale co si pamatuju, kdyz sem naposledy projizdel takovym jednim stadem kravicek, tak sem skoro musel volat zachranku, pac jich pulka cumela do mobilu a ty co me videly to tem co me nevidely samozrejme nerekly. No a ta jedna s mobilem mi na posledni chvili „uhnula“ tak blbe, ze sem ji trosku trefil…:(

      0 0
    • Smazaný účet  

      ale se s stadem reulernich krav sem jeste problem nemel, ackoli musim uznat, ze trochu neprijemnej pocit sem mel…zvlast kdyz je jeste kamarad, co jel prede mnou, naschval trosku podrazdil…pro­vokater jeden…:D

      0 0
    • enjoy  

      daleko nejhorsi je stado ovci.ty jsou uplne debilni,bezi na tebe 50ti hlavy stado a kam ma namireno,tam bezi.a ze je to peknej dusot:-)

      0 0
      • Michalyč  

        Souhlas, krávy sou celkem v pohodě. Třeba v Norsku se projíždí přes ohrady s krávama celkem běžně. Nejhorší bylo asi 1000 hlavé stádo koz, které se na začátku bouřky hnalo z okolních kopců. Lezou všude. Do báglu, na řidítka, skáčou po nohách a některé se s náma pokoušely svézt.

        0 0
    • RUMcajs  

      Sranda je, kdyz se jedna o telata ci jalovice a nepoznaji v tobe cloveka.

      0 0
    • excite  

      Taky je blbý, když člověk potká ve sjezdu, kousek před stádem neoznačenej drát. A to rovnou na zpevněné cestě.

      0 0
    • dydy  

      Strach mam, ale nikdy jsem problém neměl. Jednou jsem jel na Gr. Arber (na německý straně Šumavy) a skoro pod vrcholem (tak v 1200m) jsem narazil na cestě na stádo a měl jsem strach projet:-) asi 15 minut jsem si dodával odvahu, když kolem běžel běžec, v klidu proběhnul, jako by tam krávy nebyly. Tak jsem dělal, že se kochám krajinou a s vocasem mezi nohama jsem to prosvištěl chvilku za nim:-) A připadal jsem si jak *******.

      0 0
      • excite  

        Jééé, tam jsem projížděl v červeným dresu a taky jsem se necítil nejlíp :)

        0 0
    • pelt  

      no jo, je fakt, ze stado inlejnistek, kdyz se splasi, to je prusvih;-)

      0 0
    • oyster  

      Krava domaci je zakerny a lstivy predator, jak se k vam dostane zezadu a zacne vas skrtit, nemate sanci!

      0 0
    • Peslezedirou  

      *

      0 0
    • wroum  

      casto chodim litat s erem na pastvu kde sou kravy. prijdou bliz a blbe cumej, jinak nic. bejci tam nejsou. stado koni je stado dementnich a nepredvidatelnejch tvoru, ale kravy sou uplne fklidu.

      0 0
    • Vymi  

      Musite krasne kravsky bucet… pak jen staci na kopcu na levo a na pravo zabucet buuuu buuu buuu a je to v pohode kravicky vam do toho vaseho sjezdiku jeste krasne bucnou… :-))))

      0 0
    • DragON  

      Na kole jsem je ještě nepotkal, ale na čundru jsme to jednou vzali zkratkou a najednou za zatáčkou konec cesty, potok a muselo se jít kolem domu vedle kterýho hnala krávy snad 100letá babička. Spíš mám v takových situacích strach aby nehráblo mýmu psovi (ta černá obluda) a neběžela si hrát dřív než ji odchytnu. Už dostala kopanec od koňa tak má naštěstí od té doby respekt a k těm kravám se jí ani moc nechtělo.

      0 0
    • tomek  

      Tady jsem vyfotil kámoše. Krávy jsou v Itálii trochu plaché, ale práší se tam…

      0 0
    • stařík  

      Na horách se projíždí kolem krav normálně. Většinou horská silnička nebo cesta vede přes pastvinu a na ni se válej. Cyklista je jim fuk. Ale bacha – neuhnou.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.

Podobné diskuse