Dlouhá Salzka 2012 - páteční flame pro švihadla i lamy

115 nepřečtených
  • reza.traktor

    Hnutím mysli jsem včera dospěl k rozhodnutí, že tentokrát natrénuju na dlouhou Salzku. Je to asi poslední rok bez dětí a dost možná poslední rok před změnou práce, přičemž v současné jsou hodiny předvídatelné a výkon se snadno měří přes den, v budoucí budou taky předvídatelné a výkon se bude měřit metodou „včera ty krávo zase do deseti“ (v některých zaměstnáních se nesluší odcházet před osmou, jinak člověk vypadá jako málo americký příživník s podezřele levicovými rysy).

    Paramtery: 3× jsem jel kratší béčko, z toho jednou hrdinsky málem umrzl v krátkejch rukavicích (2009), jednou dojel asi za osumnáct hodin po defektech, schovávání před bouřkou a intenzivní sebelítosti na každém bufetu, a konečně letos dojel v čase hodném lidí, kteří měli kolo a nemuseli to běžet. Našlo se však asi 550 lidí, kteří měli kolo lepší (8:31).

    Trénink dosud v režimu lamy, která půl času, který by se dal protrénovat, čte o tom, jak se má trénovat. V zásadě ale třeba 4× týdně na kole. Počínaje koncem sezóny naopak pod laskavým vedením zakladatele Majtreníku. Mám silnici, MTB i domácí spinner, bazén u nosu, zkrátka není se na co vymlouvat a trénovat se dá.

    A teď, co potřebuju vědět:

    Můžu se za rok tréninku zlepšit tak, aby o „A“ trase mělo smysl reálně uvažovat? O kolik mě těch devadesát+ sešrotuje víc? Letos jsem se konečně na konci cítil normálně dobře, dal si rádler a vuřt a poveselil se s ostatníma… (loni jsem byl na kaši a blití jsem se elegantně vyhnul tím, že jsem asi v osm večer na tři dny usnul).

    Jak vypadá to, co je oproti béčku navíc, technicky? Já vím, že se na tom dá a musí pracovat, ale z kopce jezdím blbě. Nedávno se tu kdosi ptal, kde jsou ty hovada, co se dycky tlačí dopředu v kopcích, ale pak zavazejí ve sjezdech. Tak to jsem přátelé já. Na letošním béčku jsme se takhle natřikrát tahali o shora popsané skvělé umístění asi s dvaceti lidma.

    0 0
    • McBlacky  

      když už solíš Karlosovi peníze za trénink, tak si nech od něj napsat co máš jezdit ne?

      4× sport týdně celý rok by na to měl stačit – pokud to není pokaždé jen pár minut, tedy na to, aby jsi to dotrápil do cíle :)

      0 0
      • Medunka  

        OndraVojta ne Karlos

        0 0
      • reza.traktor  

        To samozřejmě proběhne. A k minutám: na kolo po práci většinou na 2–2,5 hoďky (je tu dýl světlo), když je nemám, radši hodinu doma na spinneru. Týdenních sportů bude při přípravě radši pět.

        0 0
        • Medunka  

          Narovinu napiš Ondrovi tvé plány, že na příští rok máš cíl Ačko na Salzce, ať tě na to připraví. Mě trénoval rok, taky na delší maraton a výsledek byl. I přes to, že já během závodu udělala pár skoro fatálních chyb.

          Hlavně spolupráce s ním byla fakt super – cokoliv řešil okamžitě a využití moho časového prostoru pro sport bylo efektivní

          0 0
          • reza.traktor  

            To je skvělá zpráva. Já mu o „A“ zatím neřek, ještě nemá laktátovou křivku, tak se mi to zdálo předčasné.

            0 0
    • pee.tr  

      Uvažju podobně jako ty a s těmi výjezdy a sjezdy jsem na tom byl taky podobně. ;-) Letos to byl můj první ročník. Čas na B trase 7:41. Nechci se chvástat, ale v cíli pohoda a po předpůlnočním příjezdu domu jsem ani nijak abnormálně dlouho nespal a druhej den taky žádný bolesti. Docela bych tu A zkusil, páč kdoví, kolikrát ještě bude zdraví a chuť, ale mám obavy z toho, že už by to nemuselo být o závodění, ale o odjetí a to mě trochu odrazuje.

      0 0
      • reza.traktor  

        Hele, já ti nechci přimazávat medu, ale se 7:41 napoprvé bych já jel áčko skoro jistě. Když potrénuješ, tak i pozávodíš. U mě je to, jak říká Blacky – když dobře potrénuju, tak to dotrápím. A to chci.

        0 0
        • pee.tr  

          Díky za kompliment. ;-) A kolik máš najeto letos? Já příští tejden protrhnu 5000km (snad), ale že bych třeba příští rok v rámci přípravy dal ještě víc (samo do data Salzky to bylo méně), to se obávám, že už asi ne. Většinu toho stejně našlapu cestou do práce. Já jsem spíš takovej přírodní typ, na nějaký speciální tréninky mě neužije. To jen ta práce mě nutí, jinak jezdím jak a kdy se mi chce. Totéž platí o výživě.

          0 0
          • reza.traktor  

            Já moc nevím, hodně toho bylo bez computeru. Do práce jezdit nemůžu (resp. byl by to trochu nesmysl a totéž, jako vyjet po práci – bydlím blízko). Hádám 4–5000, což naskákalo tisícovkou na silnici se skorotchánem při dovolené, zbytek je MTB (v režimu jeď, kdy můžeš, o víkendu víc + objeď do roka třeba 8 maratonů).

            0 0
          • PjSky  

            ckej to uz tady bylo.. nepamatuje si nekdo cyklus reportazi jednoho manika (nesportovce) co ho treninkova agentura prekovala na ucastnika Salzu? Mel vybornej treninkovej program, alespon on subjektivne (tedy osobne) ho hodnotil jako velmi prinosny s vyraznym zlepsenim.

            Pamatuju si jen, ze co delal v zime? Behal. Letos nad tim taky premyslim, chodit behat do lesa je v pohode, clovek nepotrebeuje 15W svetlometu, nemusi mejt kolo. Zbytek natocim na valcich.

            Plus bezky. Letos to vidim vsechny vikendy na Albertove, cajicek, rumicek :)

            0 0
            • Sharka1  

              gratuluji k objevu :-)

              0 0
              • PjSky  

                hodnotis milenku nebo behani? ja spis jestli by byl odkaz na ten serial clanku.. nebyl to nakonec nejaky projekt alltraining a online magazinu pro muze( Xman.cz)?

                0 0
            • pelhrimov  

              Ty myslíš toho nešťastníka co nakonec nejel a proto žije? Místo závodu mu operovali několik hodin obrovskou výduť na aortě. Kdyby mu to ruplo, tak by to znamenalo okamžitou smrt. K lékaři ho poslala nějaká kamarátka, na sportovním funkčím vyšetření se tento život ohrožující defekt nepoznal.

              http://www.alltraining.cz/…oncila-1448/

              0 0
      • Darkson  

        aby se na Ačku dalo mluvit o závodění a ne jen o objetí, tak to chce hooodně vysokej standart:)

        0 0
        • pee.tr  

          Určitě vysokej standard a i lehčí kolo, než jsem měl já letos. Ze strachu z defektů jsem vezl tašek, jak na dovolenou. ;-)

          0 0
          • reza.traktor  

            Šmarjá to seš ty!!! já tě viděl v prvním kopci, to jsem ještě jel s kámošem, kterej to pak neuvisel. Jsem si říkal, kterej vetešník si troufl mezi žiletky! :-))) Tajně jsem doufal, že vetešník zůstal za mnou, a vono podivej.:-)

            Něco mi říká, že kolem už to u mně nebude.

            0 0
        • marios  

          Co je to závodění? pod 12h?

          0 0
          • Darkson  

            12h už JE opravdový závodění bez debat:). každej má tu hranici jinde. já to jel kdysi za 15 hodin na dojetí, o závodění nemohla být řeč, hlavně jsem si hlídal limit. příští rok to se stejnou taktikou možná zkusím znovu:-).

            byla to reakce na bikera přede mnou. jestli dal letos B za 7:45, tak dospělá bude spíš bojem o dojetí. dle mého názoru

            0 0
    • Zlatka  

      Škoda, že mi není o 20 méně, ráda bych ji zkusila, jednou mi stačilo umírat na béčku a pokusím se jet céčko. Letos mi to nevyšlo, tak snad příští rok..

      0 0
      • marios  

        Vždyť jsi v nejlepších letech, pro tyhle distance je vyšší věk výhodou.Mě je o 5 víc a byla to pohoda. Vloni to vyhrál ročník snad 63.

        0 0
        • karliner  

          Taky jsem měl ještě letos pocit, že jsem na A-strecke moc mladej :-)))

          0 0
          • Pavel  

            Tak to je (pro mne) skvělá zpráva, že to není o věku, ba spíše čím starší, tím lepší! :-)) Zatím „nejhorší“, co jsem jel, byl Drtič (loni a letos)…

            Nasadil jsi mi broučka do hlavy, nechám ho v klidu, třeba z něho časem bude brouk… ;-)

            0 0
            • Lenka.05  

              Nojo, dobrá zpráva. Tak já ještě budu chvilku čekat, když je naděje, že se to bude zlepšovat a zlepšovat :D

              No ale třeba C bych si i zkusila, letos jsme jeli většinu té trasy v rámci dovolené a docela v poho. I když závod je závod:) Třeba se tam příští rok sejdem :)

              0 0
              • Pavel  

                To C nevypadá až tak děsně (km / nastoupané metry). Ale vyjížďka lednicko-valtickým areálem to asi taky nebude. :-))

                Nu, uvidíme uvidíme… Krmím broučka… :-D

                0 0
                • Sharka1  

                  C je v pohode… Da se to zajet za stejnej cas jako kratkej Malevil :-)

                  0 0
                  • Lenka.05  

                    Nojooo…ale to říkáš ty, to neplatí :))

                    0 0
                  • Pavel  

                    Malevil jsem nejel, takže nevím, co si mám pod pojmem „krátkej Malevil“ představit (myslím tím náročnost)…

                    0 0
                    • Sharka1  

                      Krátkej Malevil

                      68km/2115hm můj čas 4:17

                      (výletním tempem týden po 24h)

                      Salz C

                      73,6km/2446hm můj čas 4:27

                      (tempo opět spíš opatrnější, čas navíc zahrnuje cca 15min řešení technického problému)

                      Na Malevilu je nesrovnatelně víc terénu, Salz C jsou samý asfalty a šotoliny…

                      0 0
                      • Pavel  

                        jo, díky, to už problematiku docela objasňuje…

                        0 0
                • Lenka.05  

                  Jj, není to taková hrůza, ale kopečky to jsou, ne že ne. Tak já vycházím z toho, že závody nejezdím a nemívám bůhví kolik najeto přes sezonu, jezdím spíše kratší trasy (tak do 60km, více jen málokdy), protože mám les za barákem, takže žádné dlouhé přesuny, hned hupsnu do kopců. A jezdím spíše po práci k večeru a nemám na to dávat během 3–4 hodin stovku km :) A přesto se to C dalo jet docela v pohodě, bez tréninku a přípravy, samozřejmě ne závodním tempem. Proto když to tady čtu, tak mně to taky začíná lákat – zkusit si to. A zas nejsem blázen, abych uvažovala o trase, na kterou vím, že nemám. Ale ta atmosféra a všechno okolo..láká.

                  0 0
                  • Pavel  

                    Na závodech už tzv „dávno“ nezávodím (zejm. kvůli zdravotním problémům – klouby), beru to jako zábavu, nassát atmosféru, relax. Nemám problém celý den sedět v sedle, prostě se pomalu ale jistě přemisťuji od startu do cíle :). A až teprve loni, na svém prvním maratonu (Kopřivnický Drtič; 130 km/3300 m) jsem zjistil, že je to hlavně o hlavě. A že mne asi spíše vyhovují ty delší štreky. Letos jsem si Drtiče vyloženě užíval (a to byl o něco těžší, než loni), minulý týden jsem bahnem, vodou a bažinami přejel (na těžko) Beskydy a Javorníky (hlavní hřeben)…

                    Hele, přeskočme trasu C a jeďme rovnou B… ;-))

                    0 0
    • jecnak  

      Co se tyce trasy, tak navic je tam z technickych veci jeden sjezd po vzdy oslizlych vapencovych sutrech (sjezd do Bad Ischlu). V nejhorsim ho kus sebehenes, ztratis maximalne 4 minuty. Pak sjezd po sjezdovce – sebehnutim ztratis minutu. Pak tzv „cerveny sjezd“ z Jochwandu. Tam to asi z casti snasi kazdy. Na XC kole je to dolu na hrane a nema smysl riskovat. Sebehnutim neztratis nic, mozna dokonce naopak.

      Letos jsem mnohem vic nebezpecnych mist snasel. Celkove jsem jel ve sjezdech bezpecneji a rozhodne toho nelituju. Prece jen Salzka a zvlast ta dlouha se nerozhoduje ve sjezdech, ale ve vyjezdech.

      0 0
      • reza.traktor  

        Díky, to je přesně info, které jsem potřeboval. Vidím to podobně a taky sbíhám na jistotu (s tím, že já na 100/100 fullu sjedu asi tak to, co většina lepších v pohodě dává na HT).

        Každopádně mi ale přechod na full dost pomoh. Letos na béčku jsem nesjel akorát ty mokrý kořeny – zkusil, ale za pár metrů jsem měl nohu v lese, okolo mě všichni taky nesli. I když je fakt, že na béčku nic jinýho vlastně není.

        0 0
      • marios  

        To je naprosto přesné shrnutí, ale červená je rychlejší jezdit(až na úsek cca 20m). Pro mě byly ale nejtěžší ty šotolinový zatáčky ve velkej rychlostech- mám tam blok z loňska- teda pokud jsem se chtěl držet okolo jedoucích soupeřů.

        0 0
    • Cryzyy  

      Acko je asi vic o hlave, nez trenovani :) ale hodiny na to aby to clovek odjel „zivej“ jsou kazdopadne potreba… ja dal letos Bcko na 31. miste a do Acka jsem zatim nesel, protoze jezdeni na kole je zabava, ale 13 hodin na kole je podle meho moc zabavy najednou :)

      0 0
      • tom_777  

        já to jel jako vejlet, všude se cpal houskama a sejrem podle kompjutru jsem skoro hodinu nejel a někde seděl a cpal se a dost jsem si to užil (dojel jsem asi 10 minut za McBlakym)

        byl to můj největší výkon co jsem kdy podal a strašně moc jsem si to užil i když mě bolely i svaly o kterej jsem nevěděl že je mám

        0 0
        • reza.traktor  

          +1, to se mi líbí vod shora dolů. Tohle bych chtěl zažít.

          0 0
        • pee.tr  

          Hele, prosím tě, odkud máš tu fotku? Přečetl jsem si z ní adresu http://shop.foto-viertbauer.at/ ale tam ten závod nějak nevidím. Předpokládám, že to jsou fotky od někoho jinýho než jsou na http://www.sportograf.com/…p/event/1008

          0 0
          • tom_777  

            přišly mě tři vzorky zadara a jedna z nich se povedla

            je to z toho sportograf… z celýho balíku bych našel asi tři další co bych chtěl (možná v zimě objednám)

            0 0
            • pee.tr  

              Aha, tak to jo. My to kupovali ze sportograf s kámošema celej ten balíček fotek za cca 20E pro jednoho.

              0 0
            • karliner  

              Mě tedy vždycky k těm vzorkům „zadara“ připsali, že pokud si je chci nechat, že je mám zaplatit. Jinak vrátit nebo zahodit.

              0 0
        • Sharka1  

          hezky, akorat McBlackyho bych letos jako benchmark nebrala – kvuli problemum se zaludkem to jel jenom na vodu a suchy rohliky a v cili skoncil na kapackach…

          0 0
          • reza.traktor  

            Ano, přesně s takovými bych se nerad srovnával. Mě když bolí pajšl, málokdy jdu na 200 km na kolo.:-)))

            0 0
            • karliner  

              Musíš tam jet s partou kamarádů. Páč hrozící posměch kvůli nedojetí dělá s vůlí divy :-)))

              0 0
          • tom_777  

            Ja vim cetl jsem jeho report ze zavodu. Ja mel letos taky takovej kolaps v pulce Upice a tak jsem odpocival preventivne abych to dokoncil ve zdravi

            0 0
      • reza.traktor  

        Fantazie, chechtám se jak děcko.:)

        Hlavu já mám ok, když se kousnu, jedu i na co nemám. Nicméně aby to nezůstalo nevyřčeno: v pořadí 1–100 dojíždějí vesmírní lidé, se kterými já bych si o kole povídat neměl, bo to je jak dojet do BMW a nabízet, že udělám facelift pětky.

        0 0
    • vlasto  

      Tak ja letos byl taky prekvapive v poklidu na B, takze pristi rok tedy A. Kdyz se to dobre rozplanuje, tak bych to mel stihnout. Ja ale nejsem zavodnik, takze to bude jen o tom, jestli ano nebo ne. Kazdopadne nejdriv si chci na podzim projet ty kombinace kolem Goisern abch videl, jestli to stihnu vubec.

      0 0
      • pee.tr  

        Jet to tréninkově a ještě k tomu třeba sám, tak to bych k tomu asi hlavu nepřemluvil. ;-) Určitě je to „A“ především o hlavě. Před lety jsem kroužil na 20km okruhu 300km a nohy šly pořád, ale ukecávat před každým dalším okruhem hlavu…

        0 0
    • McBlacky  

      u A Salzky je hlavně důležitý, aby sedlo všechno okolo. Jenom trénink nestačí. Hlavní roli hraje počasí, pak tvoje aktuální únava, jídlo a pití v závodě, technické problémy…

      když to sedne, odjede v relativní pohodě i někdo kdo najezdí za rok 5000km. Když to nesedne, nemusí to dojet ani ten kdo najede dvakrát tolik.

      0 0
      • reza.traktor  

        To mám přesně na mysli, když se ptám. Jestli můžu po roce tréninku rozumně předpokládat, že když pohlídám hlídatelné (únava, jídlo a pití v průběhu) a nehlídatelné se totálně nepodělá (zima jako 2009, neopravitelná závada na kole nebo jezdci), tak to dojedu v čase. Nejradši s rozumnou rezervou, aby se nehlídatelné mohlo podělat aspoň trochu.

        Tedy upravuju cíl tréninku: 14 hodin za ideálních podmínek, řekněme jako letos (mně teplo nevadí, jedlo a pilo se mi dobře, kolo jelo bez zádrhelu). A jinak hlídat limit. Dává to smysl?

        0 0
        • McBlacky  

          limitem bych se nezatěžoval, pokud bojuješ s limity na trati, máš napůl prohráno, bude tě to nutit jet jinak než bys chtěl.

          v tréninku 2–3 měsíce před závodem zařaď pár extra dlouhých švihů a hlavně si zkus nějaké dlouhé kopce, ať víš jaké tempo dokážeš jet desítky minut konstantně. Na Salz je většina kopců super v tom, že se dá hlídat tempo -kromě Salzbergu, tam to je dost prudký-

          nejdůležitější bude přijet dostatečně odpočinutý a motivovaný, plus připravený, že to může být ve druhé půlce mimo tvoji komfortní zónu :)

          0 0
          • reza.traktor  

            :-) mimo komfortní zónu je hezký termín pro ten šrot.

            Mno, Salzberg je ta cikcak hrůza za Halstattem, předpokládám. Utočil jsem to jenom díky extra lehkému OEM setupu kola – většinu samozřejmě na 1:1 (22/36). Na dvojplacce by to asi bylo o křeče, jestli vůbec.

            Dlouhé kopce jezdím o dovolené v Alpách, přes rok na maratonech přece jenom kratší, na nejtěžším byl letos jeden půlhodinový… je to u mě holt málo hornatý i dvě hodiny autem od baráku.

            0 0
            • smallbrother  

              já si letos jako test na Salz dal Krále Krkonoš (asi tři týdny před). 9 hodin jízdy v dešti. Třeba stoupání na Pomezky z polský strany je docela dlouhý.

              Bolesti zad, a jiný partie nikde nevyzkoušíš. :)

              0 0
            • karliner  

              Za mě cikcak za Halstattem bylo ještě relativně OK – konstantní a jetelný sklon, ale ten trávník a asfalt nad lanovkou…

              0 0
              • smallbrother  

                …to šněrování byla docela zábava, v každý vracečce byla naučná tabule. A hlavně – bylo to ve stínu!

                Myslím že dřív (2008) se jezdilo jinudy. Tohle byly takový rychlý výškový metry.

                0 0
              • reza.traktor  

                … tam jsem tlačil s ostatníma, ale tlačily i červený čísla. Výjimka okolo mě jediná, poměrně velikánskej Ital z béčka, silnej, ale jinde mu to překvapivě jelo hůř a zůstal vzadu.

                0 0
            • malamala  

              22/36 to je krásný převod. Na prahu 50-tky si ho chci také pořídit. Zatím mi do kopců musí stačit klasika 22/32.

              Jinak je tu spousta zajímavých informací, věřím že příští rok se konečně odhodlám. Letošek mi to zhatila záda :-(, ale je pravdou, že jsem zatím více jak 150 km v kopcích nejel. Nevím jestli ta 200 km nebude moc velký nátěr.

              0 0
              • vlasto  

                Zadny strach, jeste par hundstajnu a bude zaklad:-)Pak das v cervnu kolecko pres Panoramu a Kitzbühel a Saalbach a bude to doma. Takova proverka by mohla byt rozdelit to do dvou dnu(120–4000 a 100–3000) a pokud se budu treti den na kolo usmivat, tak to bude ok.

                Taky koukam na ty prevody, to bych upadl z kola:-)

                0 0
              • karliner  

                Ani víc nepojedeš, zbylejch 60 je po rovině kolem jezera :-)

                0 0
    • marios  

      Technika navíc je tam vlastně ta nejlepší- viz Ječňákův příspěvek.

      Co se týká trénovanosti:

      Já začal jezdít na kole více(občas nějaký závod) tak před 5lety.,

      Salz A letos potřetí, začal jsem jezdit začátkem dubna(z.klíčku), najeto 5TKm, všechno sám, bez trenéra, laktátovejch křivek i tepometrů, jen na pocit.(ale dříve měl jsem skvělé učitele a rádce) Jednou týdně delší švih siln.přes 100kma a další kratší(tak4–5× týdně), jinak se snažím do kopce trošku svižněji, taky jsem našel na šumavě podobné kopce. Tam jsem se naučil najít to správné tempo, které vydržím tu potřebnou hodinu do kopce. Letos mi to jelo pořád, měl jsem sílu možná na dalších 50km, zlepšení proti loňsku přes 2h.

      0 0
      • reza.traktor  

        Mno, mně se zdá, že jsem doteď trénoval naprosto stejně (neflákat se, kopcům se nevyhýbat, jednou týdně nejradši nadlouho). Prostě když dva dělají totéž, není to totéž. Ale zní to povzbudivě. Myslím, že nemám dobře pohlídanou základní vytrvalost, to budu hlídat a dávat tomu ty hodiny.

        0 0
    • smallbrother  

      myslím že z A-strecke má většina lidí zbytečnej respekt, kamarádi vždycky říkaj -já bych to neujel- ale v podstatě jde jen o to že se jim nechce se nikde nějak víc mačkat. Ta atmosféra a pocity při závodě (a po něm) ale za všechnu tu námahu a bolest fakt stojí!

      Letos to bez problémů dala i moje švagrová, v kalhotech bez vložky, na MEGAširokým dámským sedle a s batohem a brašnama ve kterejch si vezla i vlastní jídlo (má alergii na něco v „normálním“ pečivu). A to není cyklistka, ale horolezec. :)

      Pokud dáš bez problémů B, tak A taky.

      0 0
      • pee.tr  

        Taky jezdím bez vložky v kraťasech se síťovinou a v teniskách. A i já si vezl své tyčinky Corny ;-) Ale nakonec jsem si pochutnal i na občerstvovačkách. Tak aspoň jsem nebyl sám. Původně jsem se bál, že se mi tam vysmějou.

        0 0
        • reza.traktor  

          Z takovejch jako ty nemůže mít průmysl radost.

          To já ho poctivě živím nákupem svítících hader (kůl faktor před kamarády necyklisty k nezaplacení), jelenice, kam se podíváš, prolejvám se isostárem a jím u toho ty amarouny od nutrendu a podobnejch.:-)))

          A pak mně dá hodinu kořen v teniskách, no toto.:-)

          0 0
          • pee.tr  

            Zas se mi v nich dobře tlačilo v tom nejhoším nad lanovkou. ;-)

            0 0
      • McBlacky  

        zase z toho nedělej nedělní projíždku podle vody :)

        před švagrovou respekt…

        0 0
      • reza.traktor  

        Tato dáma má můj obdiv, tečka.

        0 0
      • Bafoon  

        krom toho že švagrová je pěkná ženská tak by asi strčila do kapsy většinu zdejších rádoby profíků :o) ten závod na A je fakt brutál a bez tréninku/fyzičky to prostě nepůjde…

        0 0
        • smallbrother  

          Ona tu A-strecke jela jako přípravu na expedici do Nepálu (Pik Lenina). Každý má priority jinde. :)

          0 0
          • Peslezedirou  

            Ne nadarmo se říká, že když na to přijde, tak ženská vydrží víc než chlap :-)

            0 0
            • Pavel  

              Však taky kdyby měli chlapi rodit, tak lidstvo už dávno vymřelo… :-)

              0 0
              • Mamut  

                To je pravda, rodit cez chuja by znamenalo zrusit jeho funkciu „kladelka“ :-) a z jedneho potomka na rodicovsky par sa populacia neudrzi.

                0 0
          • McBlacky  

            v Kyrgystánu…

            to to bere docela vážně. Chodil jsem lézt s dvěma fotrama, který se na to sbalili skoro „od piva“. bohužel díky počasí jen do 6800

            0 0
            • Jenda  

              mozna na nej chteli lezt uz z Nepalu a proto tak tvrda priprava – jednak je to streka a druhak i prace s mapou a orientace v terenu se pro priste hodi (to kdyby cestou do toho Kyrgyzstanu bloudili :-)

              0 0
              • karliner  

                Kdyby tam vyrazli z Nepálu, tak by asi měli ze všeho nejvíc trénovat střelbu ze samopalu, zneškodñování min a údržbu plnovousu :-). To by se jim na cestu hodilo nejvíc.

                0 0
            • smallbrother  

              jj, Kyrgystán. Myslel jsem Nepál jako pohoří, ale vlastně nevím jestli to už není součást jinejch kopců.

              Nám doma řekla, že je to taková turistika (a vzala si ten rovnej turistickej cepín) :)

              0 0
          • Bafoon  

            mno… :o)

            0 0
      • Greyhound  

        tvrdím totéž, podle mě to taky není takový drama jak si mnozí myslí – když se to nepřepálí, správně jí a pije, přeje trochu počasí a je dostatečná motivace a psychická odolnost tak to objet není IMHO zas takovej problém. Mám dva kamarády co to objeli a měli najeto tak 2000km, možná ani to ne, já měl najeto tak 5000km a to stačilo úplně pohodlně.

        0 0
      • PjSky  

        kdyz koukam na ty casy tak to megasiroke damske sedlo muze byt spis vyhodou :)

        ja sem si rikal ze na dojeti takova kilometraz problem nebude, vlastnim tempem.. ale co zadek+zada+krk? Cim to resite?

        0 0
      • marios  

        Ten kdo skutečně „objede“B, dá A taky, ale ty týpci co se jím výhýbám ve stoupání na ROSSALM, kde oni tlačí kolo hladkou stopu a já musím do kamení, ti asi ne.

        0 0
    • Jenda  

      no jak to tu ctu ja se snad k tomu zavodu vyprovokuju, ale porad nevim jestli to ma smysl – bavi me spis technictejsi jezdeni takze sedet 15h na kole a hamtat na sotolinkach asi nebude pro me uplna zabava.

      0 0
      • Zlatka  

        Trocha té techniky tam také je, převážně ve sjezdech, ale pro opravdu technické poježdění to určitě není.

        0 0
        • karliner  

          Tak to by mne zajímalo kde (té techniky, jediné dva technické sjezdy na áčku většina sbíhá) :-)))

          Dle mých zkušeností je do tamních sjezdů potřeba spíše odvážné srdce..

          0 0
          • Zlatka  

            Tak možná trochu Ewige Wand (tak pro mne no)

            0 0
            • karliner  

              Fór je v tom, že Ewige Wand se jede obráceně, než na tom videu, čili do mírného stoupání a jediná starost zkušeného ridera je ta, aby na ní vjížěl v čele skupinky a tudíž měl od přítomných fotografů kvalitní fotky :-)))

              0 0
              • reza.traktor  

                +1 :) já teda jsem technické prase, ale tenhle úsek je kochací, ne technický. Tam se jezdím vyfotit, aby máma mohla ženským v masně ukázat, jak jsem se poved.

                0 0
              • Zlatka  

                Ano, ale já myslím ten úsek za nebo před, sjezd dolů k řece.. No a napsala jsem přece možná trochu, což je snad definice jasná. Pro někoho to nic neznamená no..

                0 0
                • reza.traktor  

                  A jo – tak tohle už pro mě na HT úplně zadarmo nebylo (řeší full). Tak beru zpět. Pro červená čísla a drtivou většinu ostatních je to ovšem hladký asfalt.

                  0 0
                  • Zlatka  

                    Ty schody k řece jsou také fajnové. :))

                    0 0
                    • karliner  

                      Ty se normálně jezdí. V pohodě je dali i drbíci na tandemu…

                      0 0
                    • McBlacky  

                      mě přakvapilo kolik lidí to šlo, ve druhým kole jsem musel dokonce chvíli čekat opřenej o zábradlí, než tam to procesí přeskákalo :(

                      0 0
      • McBlacky  

        no ona i hrubší šotolina v 60+km/h je až k neuvěření technická

        0 0
      • Greyhound  

        Zase ta atmosféra když se ráno za šera jede na start, lidi fandí, pak pomalu vychází nad vrcholkama slunce,

        po prvni hodině jízdy do kopce to má člověk do cíle už jen nějakejch 195km a ta radost když se po tom všem

        utrpení objeví cílové město, to se jinde nezažije a podle mě za to stojí :-)

        Na druhou stranu osobně podruhý už asi nepojedu, protože natrénovat tolik, abych moh trochu závodit a nějak výrazně se zlepšit, to se mi nejspíš nepodaří a znovu to jen tak objet, na to mi trasa přijde už moc dlouhá a jednotvárná.

        0 0
        • McBlacky  

          zase ruku na srdce 210km po alpských singlech na to by se přihlásil tak Tinker :)

          je pravda že ty kopce nahoru kdy desítky minut plynou jen tak jsou ubíjející. Dolů to není nuda nikde, vždycky je čím se zabavit -když nejsou šutry a kořeny, klepeš se, abys vychytal včas každej drift :)

          0 0
          • Jenda  

            tak 210 po alpskejch singlech by byl fajn etapak :-)

            ja mam prave obcas problem co do tech 40 a vice min dlouhejch kopcu s hlavou – dokud myslim na nejakou picovinu tak to jde ale jak zacnu kazdejch 20 vejskovejch kontrolovat tachac tak je to k posrani.

            Zas vyhoda hladkejch sjezdu je ze si clovek odpocine – ja jsem kolikrat z technickejch veci dolu vic hotovej jak ze stoupani.

            0 0
            • karliner  

              Já si třeba z hlavy přepočítávám převodové poměry :-)

              0 0
              • McBlacky  

                klasika, dobrý je taky odhadovat čas pomocí výškových metrů, srovnávat si tepy a waty pokud mát wattmetr nebo se dost dobře znáš z tréninku s wattákem

                0 0
                • reza.traktor  

                  Já se dycky dobře zabavím hádáním národnosti lidí okolo podle kola a obličeje, když na ně vidím. Napřed si stanovím soukromý tip a pak to kontroluju na čísle.:)

                  0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.