DJ bike - co koupit na občasné blbnutí

32 nepřečtených
  • Sunshine 29

    Rád bych si za pár peněz koupil dirta pro občasný kravení a hlavně bych se rád učil skákat na něčem, co mě nebude mrzet když nepřežije.

    Nějaký tipy do čeho jít a čemu se vyhnout? Nechci do toho dát moc (klidně bazar), jediná podmínka je že bych asi radši 26" kola.

    Díky

    0 0
    • Sunshine 29  

      Nikdo nic?

      0 0
    • Tomcat  

      Koukal bych po oceláku. Klidně „Artuš“ EXE 1.0 , Nox, NS bikes , Specialized atd

      Vyhnul bych se bazaru od dětí na dolekopcom. Takže duralovým CTM, UMF, FeaderFox, GT, Spyder, Haro atd…

      0 0
      • Sunshine 29  

        Proč na BF všichni tolik hejtujou Dolekop? Já tam od těch „dětí“ třeba koupil bike :)

        Důvod proč nebrat duralový dirt? Nevydrží?

        0 0
        • Honza21  

          když jsem ještě jezdil dirt na bmx, tak pro nás byli všichni xc-čkáři (ještě se moc neřešilo jestli xc, trail, enduro…) jenom ti, co akorát umí šlapat a jet rovně. A my jsme pro ně byli ti, co jezdí na dětských kolech. Obdobně to bude s dolekopem.

          Jestli duralovej rám vydrží nebo ne, ti nikdo takhle od boku neřekne. Ale obecně má ocelový rám (CrMo) vetší mez kluzu a pevnosti než dural – vetší výdrž rámu při skokovém nárůstu napětí třeba při dopadu. Každopádně je třeba brát v úvahu, že odpružený vidlice a tlumiče fungují nako transformátory deformační síly (napětí) na teplo a poté do samotného rámu nejde takový náraz.

          0 0
        • Tomcat  

          Proč hejtovat DK kinder garten ?

          Až nebude 75% inzerátů tam k smíchu, stejně jako 80% diskuzí, tak možná. Ale dokud to tam je plné mouder\názorů\dog­mat hloupejch pubošů co neumí hledat ani na google, tak to nemuže mít uznání.

          A možná to i je záměr, to tak nechat. Protože jich je hodně a na reklamě pro ně se dobře vydělává.

          Ano tak sem tam něco prodal, nebo koupil. Jenže kolik setin ze všech inzerátů to bylo? Většina odpovědí na inzeráty byla hodná „mentální retardace“ a a jen málo kdo psal k věci a jedno jestli nabídka nebo poptávka.

          K materiálu ano ocel víc pruží a jednodušeji spravitelná. Ohledně tvrdosti na vidlici se opravdu nespoléhat . nehledě že většina oceláků byla dělána trochu pečlivěji než OEM konfekce v hliníku.

          0 0
      • Sunshine 29  

        Proč na BF všichni tolik hejtujou Dolekop? Já tam od těch „dětí“ třeba koupil bike :)

        Důvod proč nebrat duralový dirt? Nevydrží?

        0 0
      •  

        Co to je za blbost ze duralovy dirtjump ram nic nevydrzi???Kdyby nevydrzel nebyly by zavody jako crankworx joyride apod. Navic tady uz jde ciste o techniku jak s takovym kolem jezdit, jak na dopady a tak protoze to nema odpruzenou prdel, za me klidne nejaky CTM dirt king, vydrzi dost a typci s nima jezdi i nejaky 4×, dualy tak proc ne. Tedka by meli mit na dookie.cz slevy na tadyty ramy od dartmooru treba anebo katmar.cz tam je jeste vetsi a sirsi vyber.

        0 0
    • vojtechposmourny  

      Pokud bys netrval na odpružený vidli, tak třeba tohle

      0 0
    • blaza84  

      Řeším něco podobného. Přemýšlel jsem i o BMX, protože by to byla skladná a levná hračka, ale nechal jsem si to rozmluvit kvůli tomu, že střídat BMX a MTB není úplně ideál.

      Moje tipy:

      https://www.specialized.com/…p/p26/106316 (Na e-shopu se dá pohledat za necelých 19tis)

      http://cz.author.eu/…6-ua42871301

      Tímto bych chtěl poprosit uživatele o zhodnocení a porovnání těchto biků. Ale za ty prachy se mi fakt líbí ten Spešl.

      0 0
      • Doomek  

        Jo to crmo péčko je super :-) jediné kolo s kterým jsem si rozumněl po pár ujetých metrech.

        Jinak teď se taky chystám, na hřebíků mám rám Velo Plzeň něco posbírám jen vidle chybí

        0 0
    • KoloNIK  

      PRODÁM ZÁNOVNÍ dětské kolo RED FOX-BMX 20" s opravou

      Prodám starší ZÁNOVNÍ dětské kolo RED FOX-BMX 20" Nepoužité jako nové Menší kostra. Pro děti od 5–9 let Barva: stříbrná. Velikost rámu 15" Přední brzda. Zadní: bržděný náboj šlapačkami Souča…

      700 Kč

      http://www.bike-forum.cz/…nik/inzeraty

      KoloNIK

      PRODÁM Starší dětské kolo-BMX 20" s opravou.

      Prodám starší dětské kolo- BMX 20" Pro děti od 5–11 let Barva: Černá. Velikost rámu 16" Bez přední brzdy. Zadní: bržděný náboj šlapačkami. Současný stav fota a vybavení před opravou a seřízením…

      500 Kč

      http://www.bike-forum.cz/…nik/inzeraty

      KoloNIK

      0 0
      • Sunshine 29  

        Zaprvé jsi mimo téma, zadruhé to co nabízíš je zadarmo drahý…

        Zatřetí BMX není dirtjump.

        Pokud už se bavíme o obchodech, na půdě mám BMX 20 v asi tisíckrát lepším stavu než to co nabízíš a milerád ho VĚNUJI protože NEMÁ ŽÁDNOU CENU!!!

        0 0
        • Strakááč  

          borec celkem :DD

          jinak furt bys chtěl dirta ?

          ocel rám na dirt už je dneska celkem nepoužívanej. ale zase se na něm dobře učí začátečník a může se na něm učit i triky – street a prostě dopady na placku a takovýhle věci to vydrží fakt dlouho a je i pohodlnější… pokud bys jezdil né jen dirt ale různě blbnul a zkoušel… tak bych vzal ocel na kterej si můžeš dovolit něco víc :D

          jpokud chceš jezdit jen dirt tak bych se hlíny nebál… co se týče rámů, hodně pěkně dělaji poláci – Player (dartmoor) plno lidí je jezdí a nejni to tak drahý… vidle je dobrá pike DJ což je taky zbytečně dobrá a drahá vidle.. nějaká argyle R nebo suntour auron atd předělaný na 100mm zdvih.. by měli fungovat luxusně :) sám mám v plánu nejspíš za rok nebo dýl koupit aurona a předělat ho na 100mm a kravnout, jinak zatím to moje duro je hodně super za tu cenu za kterou jem ho pořídil je to mazec vidlice :D dobrý je, že suntour má takovou možnost (předělat zdvih) a je to jednoduchý :)

          kliky nejlepší klasiku shimano, záplety taky na klasice remerx hurry nebo jak mám já levný pevný dart. raider nebo jiný… na nábách force 4v1 nebo nějakým novatecu, já mám NSka a ta zadní na female šrouby je paráda… nerez dráty, mosaz niple, rodla jsou lepší s vysokým zdvihem protože se to podobá řízení jako na fullu (jakože vzdálenost od osy předního kola ke gripům vůči středu) abys nebyl při jízdě tak shrbenej a líp se na to všechno dělá (třeba jako příklad jsou trial bajky) krátkej představec pro lepší řízení po dopadu (nejni to rozhození tolik znatelný)… Pivotal sedlo, sedlovku – který hodně vydrží.. brzdy na kraviny jako street a tak bych se nebál dát 180, 200mm kotouče a brzdy sh. deore a vejš.. pokud jen dirt, tak stačí 160mm a nějaký základní shimano ale deorka se dají někdy za levno sehnat na bazaru… jako ostatní věci (výplety, kliky aj.) a pláště to je celkem jedno.. já bych dal ikony 2,2" předek i zadek ale to je fuk klidně ardenty pokud chceš jezdit různě nebo přímo na dirt dát ty street pláště, skoro hladký ale zas si v terénu neškrtneš.. :D a pak je na tobě jestli chceš hazku nebo ne.. pokud to zas vemeš jako Dirt kolo a budeš jezdit jen dirty.. tak je tam hazka zbytečná a spíš na obtíž… pokud to chceš jako zábavný kolo tak ta hazka dokáže dát víc možností… sám jsem přemejšlel že bych si to svoje předělal na hazku :D třeba to někdy udělám :D ale nějak to zatím nepotřebuju :D kdybys dával singl tak já jezdím 36×14 je to takovej standardní převodovej poměr nebo lehce těžší… takže lehčí 34×14 by se taky dalo..

          Možná ho už stavět nechceš ale kdyby ses rozhodnul si postavit opravdu „hračku“ na kterej zjistíš, že full je nezkrotitelná kobila oproti němu.. tak to třebas využiješ a postavíš něco nebo koupíš bazar nebo nějakýho Canyon Stitched 180 a tak :D

          0 0
    • Atilla  

      krásný rám na blbnutí a pár kaček: http://www.last-bikes-shop.com/…25.sf/en_GB/?…

      0 0
      • Strakááč  

        Hned bych ho vyměnil za ten muj :)) propracovanej, nadhernej ram.. tyjo.. za tu cenu husty.. jeste je to angličan :)

        0 0
    • Strakááč  

      http://26bikes.com/…two6player-1

      jinak tenhle dartmoor se opravdu povedl… je mazec, jak jde vývoj dopředu.. jak se trubky hrantí, přidávaji různý vychytávky, úpravy zpevˇnovací prvky drží se integrovanýho hlávka což je jednoduchý a nejpevnější řešení… a tak… ještě by mohli udělat to integrovaný napínání v patkách jako to má rám, co posílal atilla což se mi teda hodně líbí :)

      0 0
      • ja_kub2  

        To bych měl k tomu otázku, koupil jsem Fireeye spitfire za super cenu, akorát vzadu jak je právě uchycení tý náby mi to nějak špatně drží pořád. A má to přesně ten samonapínák nebo co to je.

        Je někde nějakej návod co s tim udělat, nebo jak to dát dohromady? Je to singlspeed a vždycky když to vycentruju tak kolo dostane po dopadu ránu a trošku se to celý vyosí. Dík za radu :)

        0 0
        • Atilla  

          Jakou máš osu? Pokud rychloupínák, tak to máš asi smůlu. Famale šrouby a pevné osy drží bez problémů.

          0 0
          • ja_kub2  

            RU to není, já to večer zkusim vyfotit a nahodit sem…

            0 0
          • Strakááč  

            Jojo, female srouby drzi paradne a na to ze jsou to patky na 10mm osu tak je to tuhy jako bejk.. :)

            0 0
            • ja_kub2  

              Zkoušel jsem to vyfotit…nevim jestli to z toho je patrný, ale to co je pod tou matkou tak se vždycky na obou stranách trochu pohne.

              0 0
              • Atilla  

                to jsou normální famale šrouby, ne? Sundal bych lak co je pod šroubem a fakt pořádně to dotáhl.

                0 0
                • Strakááč  

                  Presne tak.. a jeste bych zahodil ten napinak.. taky mam tu barvu dole a drzi to vic..napnes a vystredis i bez napinaku v pohode..

                  0 0
                  • ja_kub2  

                    Super pánové děkuju…já se ten napínák bál sundat, sem myslel že to tam plní nějakej účel…takže když ho sundám i ten lak pod šroubama a dotáhnu na krev tak pohoda asi že?

                    0 0
                    • Strakááč  

                      Jo jen musis kolo vzdycky vystredit podle mezer mezi trubkama aby ti neskrtal kotouc.. ja vzdycky napnu retez a utahnu tu stranu.. a pak tlacim do rafku a vystredim to a dotahnu female sroub na strane kotouce :) asi si necham od strejdy vytocit takovy hlinikovy vlozky, ktery si dovypiluju podle napnuti retezu a bych mohl snaz a rychlejc nandavat zadni vyplet zpet..

                      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.