• abernas

    Dobrý den,

    Poohlížím se po novém mazlíkovi a do oka mi padl GRAND CANYON CF 5.9. Jsem z něj úplně nadšený. Líbí se mi jak designem, tak tím, že je to karbon a snad ani to osazení není nejhorší. Toto kolo se mi opravdu hooooodně líbí

    Ale protože 35K je na mě už hodně peněz za kolo, nechci udělat vyloženou botu.

    Proto jsem si našel ještě i alternativy:

    Od Canyonu v tuto chvíli připadá v úvahu snad jen GRAND CANYON AL SL 6.9, protože SL 7.9 už nemají v mé velikosti.

    Ale líbí se mi třeba i Radon ZR RACE 29 7.0

    Jezdím prakticky jen zpevněné cesty, stezky, sem tam nějaká lesní, polní. Žádné velké terény. Za rok najedu ± 2000km

    Které byste mi doporučili

    0 0
    • abernas  

      Mohli byste mi prosím přidávat i komentáře, abych věděl, co se vám na těch kolech líbí a co ne? Díky

      0 0
    • hovanec  

      Šel bych do toho karbonového kaňona 7.9.

      0 0
      • abernas  

        Jo kdybych na to měl, tak bych si koupil klidně nejvyšší model, ale bohužel budu látat i těch 37K takže výš už opravdu jít nemůžu. To je ten nejvyšší strop ze všech stropů :-)

        0 0
        • hovanec  

          Jéééé. To je vůl… :) Chtěl jsem napsat 5.9, ten máš v odkaze nahoře. Ten je karbonovej.

          0 0
          • abernas  

            Jo tak to beru. Ale nic si z toho nedělej, já se zase ukliknul a hlasoval pro Radona :-))) Dnes je asi blbý den na ankety :-)

            0 0
    • abernas  

      Jediné o čem trochu pochybuju jsou brzdy. O Formula C1 jsem nikdy neslyšel a co jsem tady četl taky nevyznívá moc optimisticky :-/

      0 0
      •  

        rok jim dáš a až se začnou ***** tak koupíš slx či xt, mám na jednom pevňáku formula rx a kupodivu už drží skoro dvě sezóny

        0 0
      • hovanec  

        Až přestanou bezchybně fungovat, tak je buď vyreklamuje nebo prodá na díly.

        0 0
      • Erknold  

        také mi přijde, že tu spíše najdeš stížnosti, než chválu. Po přečtění BF by si nikdo rozumný nemohl koupit Epicona, brzdy jiné než shimano deore a lepší, ráfky se šířkou menší než 21 mm apod. Koukni okolo sebe, na čem se přitom jezdí :)

        0 0
        • Esi  

          tak tak, mám teda kolo celé na Deore, ale jinak právě toho Epikona s pevnou osou a 19mm ráfky a zatím spokojenost a to k tomu mám 98kg :-) Jezdím převážně polní lesní cesty sem tam nějaký lehký teren typu turistická značka, za rok cca 3000km

          0 0
        • Smazaný účet  

          Nebo Rebu.

          0 0
        • abernas  

          Myslíš stížnosti obecně nebo na ty formule? Třeba s epiconem jsem moc spokojený :-)) A bike který mám teď bych sem ani neměl odvahu dát :-)

          Ale tak chtěl jsem vědět o co jde a na co se v případě těch C1 připravit

          0 0
          • Esi  

            vem to tak že stížnost sem napíše tak 80% uživatelů a chválu tak 20% :-) protože když to funguje tak to považují za normální, alespoň já to tak mám. Ty formule vůbec neznám, ale měl jsem na krosovém kole Tektra o kterých se tady určitě dočteš že to vlastně nejsou ani brzdy a za 20 000km jsem na ně nikdy ani nesáhnul, jednou jsem měnil destičky a vždycky to fungovalo ke spokojenosti, žádná údržba, nikdy nebylo potřeba ani odvzdušnit, brzdilo to méně než Deorka (muselo se za ně víc brát) ale nikdy jsem s nima žádné problémy neměl jezdil jsem na tom krosu zhruba to co píšeš ty že jezdíš :-)

            0 0
            • hovanec  

              Na kros jsou akorát, taky jsem je vozil na prvním kole, ale potom mi přestaly stačit. Prostě jsem za ně oproti XT, které jsem koupil potom, musel hodně brát. 180 mm kotouč to částečně vyřešil, ale nebylo to ono.

              Na treka dobrý, na xc moc ne.

              0 0
          • Erknold  

            myslel jsem obecně. Mě třeba trošičku zlobí zadní brzda shimano 395, furt si říkám, že bych si koupil Deore. Ale nechce se mi dávat do toho peníze a patlat se se záměnou. Tak furt jezdím 395. To že za ně musím více brát mě tolik netrápí, jelikož SLX jsem zkoušel jen jednou u kámoše a to už si nepamatuji, a navíc mám ukrutnou sílu v prstech :)

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.