Dítě a přilba ve vozíku za kolo

27 nepřečtených
  • Martin11

    Mám teprve několik dní vozík CROOZER na Adámka (3 roky). Ve vozíku si stěžuje, že když sedí, tak ho přilba zezadu tlačí a nechce jí mít na hlavě. Zajímalo by mne, jestli vašemi dítěti dáváte i ve vozíku přilbu, nebo ne…

    Anketa: Přilbu ve vozíku mládě má:

    0x
    0%
    0x
    0%
    0 0
    • Eva  

      Prilbu nedavame,opravdu si myslim ze je to nepohodlne,jak rika tvuj Adamek,tlaci zezadu :-)

      0 0
    • Lišák  

      Nemyslím si, že by přilba ve vozíku nějak při nehodě pomohla. Pokud je dítě přivázáno pásy, tak se jeho hlava v podtatě nemůže, při převrhnutí,  dostat do kontaktu s terénem. Vozík má rám, který dítě ochrání. Samozřemě, že se může stát, že by vozík spadnul na něco (kámen, pařez…), co by pasažéra mohlo zranit. To je ovšem, podle mne, velmi malá pravděpodobnost. Byla tady někde fotka, kde je chariot s dítětem převrácený, dítě visí na pásech a nic se mu neděje.

      0 0
      • Martin11  

        No právě si nejsem jistý, že by v případě nehody ty pásy nějak moc pomohly. Nepřipadají mi zrovna dvakrát bezpečné. V dětské autosedačce jsou ty pásy takové masivnější…

        0 0
        • Wojtek  

          jenže v autě jedeš několikanásobnou rychlostí než na kole,tak proto ty pásy,podle mě

          a podle mě hodně pomožou,páč děcko vevyletí,a tak je malá šance že si něco zlomí

          0 0
        • Eva  

          Prevrhli jsme trikrat,jednou na bezkach,dvakrat na kole,ani se neprobudil :-),pasy drzi opravdu festovne :-)

          0 0
      • RomanH  

        Tak tak, do voziku prilbu nee.

        0 0
    • Corbett  

      Začali jsme jezdit s přilbou, ale pak jsme usoudili, že to nemá smysl i když na kresbě na sedáku ve vozíku je dítě nakreslené s přilbou. Je to pro dítě velmi nepohodlné a myslím si, že nemá cenu ho trápit, protože tak jak říká Lišák, pokud je dítě dobře připoutané, tak i při kolizi by se hlava dítěte neměla dostat do kontaktu s povrchem.  Souhlasím s Lišákem. 

      0 0
    • Motyll  

      Pokud máš dobře nastavené pásy, tak je přilba ve vozíku bezesmyslu. Do auta mu ji přeci taky nedáváš…

      0 0
      • Martin11  

        To nedávám, ale zase se auto nemůže jen tak převrhnout na polní cestě kde jsou kameny. Nerad bych mu rozbil hlavu – protojsem taky psal, že mi připadá, že c CROOZERU jsou ty pásy nějaké fórové. Má snad někdo zkušenost s převrácením vozíku, nebo jezdí všichni jenom po silnici?

        0 0
        • RomanH  

          Ne, nejezdime, s Croozerem jsem projel vestinu trasy Drasala, Jeseniky a podobne. Ale ta prilba je tam opravdu nesmysl, akorat se tam bude dite hrbatit, protoze se nebude moci poradne oprit, nehlede na teplo…

          0 0
        • Motyll  

          Já jsem ten vozík převracel ručně. Pro jistotu. V dosažitelné vzdálenosti hlavy není nic, co by ho nejak ohrozilo. Našemu malému je 6 měsíců…

          Jo a po silnici nejezdíme.

          0 0
    • mky  

      začínali jsme jezdit v croozeru s helmou, ale pomalu od toho upouštíme, protože je to opravdu nepohodlné. Malá často ve vozíku podřimuje a s helmou se nemohla ani pořádně opřít. Takže vpodstatě opakuji jen výše napsané. Odborníci na bezpečnost budou určitě proti, ale když jedeme na výlet s croozerem, tak to musí být o pohodě…

      0 0
    • MaPa  

      Nikdy jsme přilbu Matesovi do vozíku nedávali, protože jak už řekli mnozí výše, hlava se téměř nemůže dostat do kontaktu s ničím okolo pokud je dítko dobře připoutáno. To by muselo něco proniknout hodně nešikovně skrz potah dovnitř.

      Vozíme ale na Croozeru madlo, které občas někdo sundavá.

      Odpružený vozík se nám zatím převrátit nepodařilo a to si rozhodně neberem servítky s terénem (dáváme s Matym věci které i mamka chodí pěšky :-))

      0 0
    • Martin11  

      Dobrá, asi jste mne přesvědčili že přilba není nutná. Ale s manželkou to bude horší :-)

      0 0
      • Lišák  

        Pokud máš odpružení od Fialy, tak převrhnutí hrozí opravdu minimálně. Vozík je hodně široký a tudíž hodně stabilní. Jezdíme téměř všechno mimo silnice a někdy, když se otočím a vidím ten náklon, tak si sám říkám jak to, že je vozík ještě na kolech ;-)

        0 0
        • Martin11  

          Vozík mám teprve několik dní. Odpružení nemám, uvažoval jsem o něm, ale ještě nevím jestli do toho půjdu… Dost lidí si odpružení od Fialy chválí, ale dost taky říká, že není potřeba. Já s hodlám jezdit 70% silnici a zbytek lehký terén, tak právě nevím jestli to má vůbec význam.

          0 0
          • Lišák  

            Ty se chceš jezdit s vozíkem hlavně po silnici? Aby se prcek hned od mala deznámil důvěrně s tím, co jsou to výfukové emise? A nebojíš se, že Tě s vozíkem sejme nějaký oplechvaný účastník silničního provozu?

            V profilu máš pěkné horské kolo, tak proč nedopřát prckovi lesní vzduch?

            0 0
            • Lišák  

              deznámil=seznámil

              0 0
              • Martin11  

                Jojo, můj GF. S tím jsem max. spokojený. Do konce roku jsem prcka vozil v sedačce Hamax a to jsme spolu zvládli prakticky jakýkoliv terén. Dneska jsme vyrazili poprvé na lesní a polní cesty. Prcek si sice trochu stěžoval, že to drncá, ale myslím že si zvykne… A byli jsme bez přilby! :-)

                0 0
                • Lišák  

                  Netrap prcka a investuj do něj. Tím myslím kup odpružení. Nejde jen o pohodlí, ale řekl bych že i o zdraví.

                  Dneska jsme byli taky s vozíkem a domů jsme dojížděli po cestě u satelitního městečka. Cesta ještě není hotová. Je to jen uježděná hlína, s výmoly a kameny. Když jsem se díval občas za sebe, tak jsem si dokázal představit, jak by Tom trpěl bez odpružení. I tak to pěkně házelo a to jsme nejeli nijak rychle.

                  0 0
            • on2  

              Vo emise zase až tak nejde, ale spíš o ty prasata na ní – bojím se, když jedu sólo, natož pak s vozíkem. A s odpružením se z croozra stává opravdu limuzína a je jedno jedno jestli si koupíš od Fialy nebo si vozík vytuníš sám podle některýho z návodů co jsou tady na fóru. Dítě bude spokojený a ty se pěkně svezeš.

              0 0
    • on2  

      Hlavu ve vozíku chrání rám. Spíš mám strach z větví co se jentak válej na cestě – Zadní kolo by mohlo nějakou zvednout a pokud by se zapřela (tak těch 150kg v pohybu)… Viděl jsem jak taková jedna prošla botou motokrosařoj (tou speciální)skrz podrážku. Ale tady je jediný řešení na to dávat velikej pozor a během jízdy přemejšlet.

      0 0
      • Lišák  

        Tak z větví zdola mám taky dost strach. Pokud jedu někde, kde na cestě větve leží, hodně zpomalím a snažím se vyhýbat.

        0 0
      • Martin11  

        No, už se stalo. Kolo vozíku nabralo větev a roztrhlo se plastové boční „okno“ – jako rozříznuto nožem, cca. 30cm. Jak to nejlépe opravit?

        0 0
        • Lišák  

          Bych tam udělal horkou jehlou dírky (horkou proto, aby se okraje zatavily a netrhaly) a pak prošil nějakou pevnou silonovou nití. Ve finále bych to přelepil širokou průhlednou lepicí páskou.

          Mě se podařilo při transportu vozíku v autě roztrhnout okno na síťce. Tam to asi pořeším stejně, nebo to jen přejedu páskou z obou stran.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.