• Mr.Duck

    Tak sem zas odrovnal další kus materiálu, a holt bych si chtěl pod sebe dát trochu zdvihu, aby mi to něco odpustilo.

    Řikal sem si jak hrozně chci Giant Faith, ale asi je blbost si kupovat novýho Faitha když vim prd co vlastně chci. No a jelikož HT mám ve stavu, že by taky potřebovalo docela urgentně investici, tak bych rači fofrem sehnal levný jetý DH, víceméně jakýkoliv co mi trochu sedne (vim prd co mi sedne) a nebude stát moc, s tim že si to zkusim, zjistim co bych rád a třeba po sezóně vyměnim rám.

    Prolítával sem bazary, do těch asi 30, možná by stačil i rám s vidlí (a zadní nába na pevnou) a řidítka ;) Vidli bych moh mít za 10k FOX40, otázkou je jestli bych k tomu sehnal tak do 15ti slušnej rám.

    Vim kde je bazar atd, ale píšu sem kdybyste náhodou někdo měli ňáký tipy, nebo mi snad navrhli něco uplně jinýho jak když sem chtěl přestavovat XC na FR ;)

    Fenk jů

    0 0
    • rajos09  

      Tady ti moc neporadi podivej se na dolecop.com

      0 0
    • goofy  

      No hlavne podle toho kde se pohybujes a co jezdis, bych se spis poohlizel po nejakym freeridu.. A teda je mi jasne, ze cim vic zdvihu, tim vic adidas, ale pokud nic rozumneho nesezenes (nedival jsem se, co je momentalne tak k mani), tak bych se klidne podival po nejakem starsim RB Monster.. Ted se nejake kousky na dolekopu objevovaly a byly za hodne pekny peniz.

      btw: 40 za 10000… No nevim co si o tom mam myslet, ale hooodne dobre bych si ji prohlidnul v jakem je stavu

      0 0
      • Mr.Duck  

        To je jasný, zajíce v pytli bych nekupoval, ale bylo by to od známýho(mediální magnát), tak snad né uplně marný, ale na ty vidlice sem slyšel dost rozporuplný názory…respektive Ross si to pochvaloval a ostatní na to nadávali, na druhou stranu co jinýho – většina boxxerů co sem viděl tekly a o marunách 08 a vejš toho bylo napsáno taky dost.

        Ohledně FR nebo DH, nevim, chtěl bych si nechat HT na takový ty blbnutí na točný a jinejch hopsavejch věcech, a k tomu něco na bikeparky, tak sem usoudil že se vykašlu na kompromisy a budu shánět ňákou bestii, ale plně rozhodnutej nejsem, vlastně zas až tolik nevim co chci, nýbrž sem na fullu najezdil mizerně málo -_-

        0 0
        • goofy  

          No nevim. Otazkou totiz je, jestli pak z toho budes schopny neco poskladat. Na DH svinich jsou dost casto 83mm domky, 150mm naby, rovnou nejake rozumne plaste a rafky, no a jak to pak clovek secte, tak to zase pekne naskace ta cena

          0 0
          • Mr.Duck  

            No hele já myslim, že ráfky a pláště by mě zatim stačily klidně ty co mám(Mavic 325 a Jumbo..žádnej top, ale z papíru to taky neni), ten 83mm domek sem ale vypustil, to by moh bejt ******* no ;( Zkusil bych Frantu Mrázka, ale ten teď staví barák a nevaří, nebo už je to jinak?

            0 0
    • Tomcat  

      S bazarem ti v nejnižší kategoorii neporadím. Nechci mít podíl na tom že koupíš praslý nebo kradený.

      Zkus se podívat na Kaktus Bike nebo CanBum.

      Později na výprodej z bajkparku

      0 0
    • Kubiczech  

      DH prostě pro socky není…

      0 0
      • Mr.Duck  

        To je mi jasný, ale na druhou stranu vim, že by se z těch peněz dalo něco udělat, minimálně ten rám od mrázka+vidlice, ale moc se mi nechce čekat do zimy nebo kdy by to měl zase začít vařit ;( No zkoušim jeden inzerát na Boxtera, snad z toho něco bude…

        0 0
        • Tomcat  

          jo Franta Mrázek není špatnej duležity je aby ses udržel a nedal svymu egu před funkcí. Silnicni saltr SR Suntour ti udela st

          ejnou praci jako Sora. Duroluxu je taky lepsi nez x let starek boxxer atd.

          Podle mne by to pod 35 šlo.

          Psano behem obeda ve spodni stanici lanovky v bajkparku v Rokytnici na mobilu.

          0 0
          • JSt  

            ten tomcat je ale kadr. byl dneska na spodni stanici lanovky v rokytnici. dokonce tam i poobedval! a co vic, ma mobil! aji s internetem a umi na nem psat!

            0 0
            • Tomcat  

              hele nic moc za jizdy mne to jeste nejde.

              poznatek z dneska, Franta je gut funkcni bajk

              Stim co tu dnes bylo zehlil pekne. Pocetne vedl Spesl , tam bylo videt jak kazdej ma jinak naladino. Nekdo zbijecka jinej lepiva zehlicka. Nepocitam ty z pujcovny.

              0 0
              • ravag3r  

                V pátek sem byl se svym Frantou taky v Rokytnici, dokonce sme se tam sešli dva, stejná barva, stejnej rám až na pár detailů (jak už to u Frantů bejvá:)). Mám teď dva Františky a oba sou to suprový biky a hlavně přístup Mistra Mrázka je prostě nejlepší:)

                0 0
    • PatrikL  

      za 444 eur je teraz http://www.darksidezoo.com/junkyard09.html

      ak by nevadila poriadne vysoká hmotnosť :D S tlmičom by sa dalo zmestiť pod 15000–16000 kč.

      0 0
      • Mr.Duck  

        A hele, to se mi celkem líbí ;) Jako hmotnost, sem prase a neumim jezdit na kole, takže jestli to má trochu materiálu navíc mi asi neublíží. Jesi mi nevyjde Boxter z bazáru, tak to možná zkusim, díky za tip.

        0 0
        • ZuzicK  

          mno trochu materiálu navíc se hodí, ale abys to pak vůbec odlepil od země :-) Ale hezkej je, to jo.

          0 0
      • v POHODÌ klokan  

        Týjo, tenhle junkyard se mi fakt pozdává :-) Toho asi moc lidí mít nebude :)Tys někde našel kolik tahle nestvůra váží?

        0 0
    • mr.antik  

      Nějakýho jetýho Frantu (i třeba rám) aspoň ti narostou svaly :-)))

      0 0
      • Nimrod  

        tak tak, jetýho frantu :-) ten rám je nesmrtelný a nechodí zas tak zle :-) a nějak těžký také není. ten můj měl bez tlumiče určitě do čtyř kil

        0 0
    • kesu  

      jsem ti dobrou radou vykasli se na jetou FOX 40,tahle vidle se kupuje nova.Rozhodne neni nesmrtelna a ceny servisu sou naprosto mimo misu. Osobne doporucuju spis boxxera. Zakladni boxxer ti udela stejnou sluzbu a ma servis za 1/3 ceny.nemluve o tom,ze za 10 tis se da sehnat novej.Az budes vedet co presne chces tak muzes resit F40 nebo boxxera WC ale do te doby je zakladni boxxer super.

      0 0
      • Mr.Duck  

        No já jenom že snad všechny boxxery co sem kdy viděl chcaly, tak sem si řikal že horší to nebude, ale nechám si poradit, na FOXce nijak nelpim nýbrž mi nikdy nebyly přehnaně sympatický, i když zrovna ta 40ka je erotika ) Novej boxxer za 10 du pohledat, to je pro mě novinka(ne že bych už hledal) O_o

        0 0
    • vojtechposmourny  

      Tady máš rám. Do 15-ti by byl doma i s poštou třeba přes shipito. Jen ta velikost, mají pouze S.

      0 0
    • Tomcat  

      Bazar je o záruce na „čestný slovo“ . Teda skoro o ničem. To jestli to je jetý, nebo ne je polehčující, nebo přitěžující okolnost, ale pro zaruku a servis se nic nemění to jsem spíš myslel.

      0 0
    • Mr.Duck  

      OK. Tak sem to trochu promejšlel, a jelikož furt vim prd co chci, tak to zkusim na vás:

      Rád lítám vzduchem, DH chci jezdit spíš tak rekreačně, třeba objíždět 3DH, ale ambice na první místa si nedělám.

      Rozhoduju se mezi timdle:

      novej Giant Faith – vzal bych si to na splátky, jestli mi ho někdo nevyfoukne, líbí se mě určitě nejvíc, ale taky je nejdražší a je to nejmenší tank

      sezónu jetej Mondraker Kaiser – to by bylo od kámoše za 35, kámoš je sice lehkej, ale zas se na tom dolámal nejednou. Takže sice kolo půl sezóny stálo v koutě, na druhou stranu stálo proto, že se na něm předtim strašně rozbil, takže jako nový už taky neni.

      jetej RB Boxter – to je taky moc pěkný, ale nevim jestli to na mě neni moc mrcha, a jestli by mi ho někdo nevyfouk než dám lóve dokupy :)

      no a nebo jesi sem ***** a mám si koupit něco uplně novýho. Moh bych mít třeba konu stinky tak za 30 novou, ale to se mě moc nelíbí, tak nevim nevim jak by to šlo přes srdce…

      0 0
      • pitos  

        Podle toho co píšeš že chceš zhruba jezdit bych určitě vybral toho Faitha.Bude nejobratnější,na bikepark a fr ideální a dh pro zábavu si naněm také užiješ.

        0 0
      • fousek  

        Hejnik myslim rikal ze Boxter je na CR zbytecne moc velka zbran

        0 0
        • JMT  

          Bych zrovna rek ze trate v cr sou rozmrdanejsi nez v zahranici. Nicmene nevidim proti dragsteru zadne pozitivum/pouze vyssi vaha.

          0 0
      • Tomcat  

        Na 3DH stačí 150/150 spíš kradší točivější.

        Fait je sázka na jistotu, ikdyž by stačil Reign X2

        • Mondraker nedokážu hodnotit , to je z Katmaru a to jde mimo mě. Moc jichtu nejezdí, vhledově klasika v hezkém balení. 35 je hodně málo. Má rokjetej cenu tak 50, pokud ho kamarád nedolámal, nebo to není jiný typ.

        To RB bych nebral, pokud nechceš kupovat novou vidlici.

        0 0
        • Mr.Duck  

          Sem jak buchta, je to hrozný, nikdy si nevyberu. Dumám eště nad tim Mondrakerem, včera sem si ho zkoušel jentak projet, blbě nastavenej a všecko, ale ta geometrie je příjemná..

          Měl by bejt eště skoro rok v záruce, prasklej nejni, ale je vošklivej, což je ******* žejo ;-/ Faith je totiž sexy moc.

          Každopádně kratší a točivější pro mě bude každý kolo, ten muj spešl je dlouhej neuvěřitelně, včera sem srovnával pár klopenek na mym spešlu a tom mondrakeru, a to mý HT bylo jak kdybych za sebou měl přívěs ;)

          Jebne mi. A sorry že s tim nedám pokoj, musim si jenom vyplodit to svoje dilema někam ;P

          0 0
          • Manas  

            Ser na design, stejne zjistis casem ze bys chtel neco jinyho a pak teprve to zacne byt i o designu :-)

            0 0
          • Gourny  

            Tak já si zkusím trochu přihřát polívku :) Lehce netypické, ale je to parádní raketa…

            http://dolekop.com/…ake-7.3–2008

            0 0
            • Manas  

              Jinak k Marinu – Andy prodava toho sveho – Marin tusim 7.5 bo tak neco. Cenu si nepamatuju … mam se zeptat?

              0 0
      • mr.antik  

        Reign X2ka se dá sehnat ve slevách za slušný peníz…

        Já bych nic těžšího nebral – uvidíš o kolik tě to posune dál, pokud teď lítáš na XC pevňáku…

        0 0
        • pitos  

          Pokud chce bike na FR(zhruba z popisu to tak vychází)tak to Xko je podle mě málo.Kdyby hledal nějaký kompromis mezi jezdivým bikem co jde použít i na FR tak ano, ale takto je jasná volba z giantu ten Fait.

          Na pár nových faitech jsem už měl možnost popojet a osobně bych si určitě rychle zvykl.Xko bych na ježdění z kopce nevolil určitě,to je pro mě dobré enduro,ne fr.

          0 0
          • Mr.Duck  

            Já původn to X i chtěl, ale sem prase, neumim jezdit, a z bikeparků co sem byl se mi nejvíc líbil Monínec, takže bych rád aby to kolo polykalo šutry co nejochotnějc ;) Xka bych se asi trochu bál, je to sice podle mě FR, ale jelikož to kolo děsně krmim, tak bych radši něco spíš FR/DH než EN/FR.

            0 0
            • fousek  

              Moninec na Xku je pohodicka

              0 0
              • Mr.Duck  

                Ale já neumim jezdit na kole :P Je pravda že to znám jenom z HT, ale prostě chci radši něco odolnějšího, na ty moje oprasený dopady, hrany, koně, hejníky a rozmetadla žejo… :-( Na Točnou taky stačí 4× kolo s XC vidlí, a já už tam prasknul korunku italskýho dirt Jumpera a zlomil řidítka, 3 ráfky a tak, protože na tom neumim :( A kdy se přijedeš mrknout btw, hrozně sme to tam vypěknili letos :P

                0 0
                • fousek  

                  Hale to ja taky neumim jezdit, ale nastesti se bojim takze nepadam z takovejch vejsek:-) Faith bude urcite OK i co se tyce DH, ono je to vzdycky jen o jezdci

                  No nevim jestkli se na Tocnou dostanu jeste tenhle rok, ale snad jo. Jinak Tocna je pro me z vetsiny moc, leda ze by jste tam postavili nejaky zacatecnicky veci:-)

                  0 0
                  • Mr.Duck  

                    Máme tam začátečnický wólo třeba, s pidiskokem do něj, je to docela zábavný a přitom velký. Ale zase sou tam ty skoky všecky podobný, tak se hecneš na jeden a dáš všecko ;)

                    Pro mě je zas moc třeba některý čísti tý DH trati na monínci, který prostě aspoň na tom HT nechápu ;)

                    Blbý je, že nový kolo chci taky proto, že to pak pude líp mimo Točnou, a dělám si vyhlídky že bych se moh i výrazně častějc dostat do bikeparků, když je ta práce, proto nevim co chci ;(

                    0 0
                • blue  

                  vypěknili si můžu přeložit jako zase je tam všechno o 2 metry větší a pro normální lidi ještě dál v říši snů? :-)

                  0 0
                  • Manas  

                    No tak se seber a prijed na starou bohnickou bikrosku, tam to ja i pro zacinajiciho skokana ;-)

                    Ja si vezmu BMX a zasmejeme se vsichni :-)

                    0 0
                  • Mr.Duck  

                    Kdepá, sou tam akorát 2 velký skoky, ale jinak nic moc většího. Spíš sme něco trochu nakopali, udělali novej wall, pár malejch skočků a lávek, ale nic co by nedal průměrnej cyklista ;)

                    0 0
                    • fousek  

                      Tak jestli jsou na Tocny 2 vetsi skoky a jinak nic tak holt sem podrumernej cyklista

                      0 0
      • Debustrol  

        Ten Giant ti bude stačit a navíc je to fakt pěkný kolo.

        Boxter mi připadá až moc brutál, je to prostě sjezďák na závody a ne na hopsání na Točný. Shodou okolností toho kluka od vidění znam a vim že to kolo je stavěný někdy v květnu, takže nekecá…

        0 0
        • Tomcat  

          Stavěný možná. Jen z jak starejch komponentů. Tavidle se přestala dělat v roce 2005? Tenhle marketing ala Dolekopcom nemám rád

          0 0
          • Mr.Duck  

            Já ho taky někde potkal. Vidlice neni sice nejnovější, na druhou stranu muj DJ z roku 06 chodí líp jak všecky dirt jumpery co maj kluci co znám, takže toho se tak nebojim.

            Ale nakonec to snad bude ten Faith, jestli mi ho do příští vejplaty nikdo nevyfoukne, a jestli mi nevyhoděj, bo to mě akorát končí zkušebka )

            Dneska sem se na Fejtka byl mrknout, a vypadá fakt krásně. I ta maruna se zdá že chodí přepěkně, zadek bude chtít poladit, ale fakt se mě to zalíbilo, chci to hned )

            0 0
            • pitos  

              Ta maruna je pěkně citlivá,bohužel nemá hs expanzi což je velké mínus, ale pro začátek to určitě jde.

              0 0
              • Mr.Duck  

                Já myslim, že to ani nepoznám, a až to jednou příde, tak uvidíme, přemejšlel sem do budoucna o dvoubrejli, tak bych to sfouk najednou, jestli si to nerozmyslim )

                0 0
                • pitos  

                  Jasně,poznáš to až sedneš na něco lepšího:)Jinak toho faitha má tady na bf Burizon,tak se ho můžeš zeptat.Byl jsem s ním nedávno jezdit na Malinu v SK a vím že je spokojen.

                  0 0
                  • Mr.Duck  

                    jojo, tomu už sem psal, a asi ho eště zaotravuju, když nad tim tak přemejšlim, dneska jak sem si to osahával tak mi napadlo milion otázek, du je na něj vrhnout )

                    0 0
                  • Tomcat  

                    Spíš u Shivera pozná jak si „sám hledá cestu“ a že toho materiálu tam je opravdu dost :o) takovej „liteMonster vhůru nohama“

                    0 0
      • vojtechposmourny  

        Bral bych Faith, pokud splátky utáhneš. Na Točnou a podobně z těhle nej volba, navíc to bude nový a bude to jen na Tobě, jak dlouho Ti to vydrží. Plus je samo záruka…

        0 0
        • Mr.Duck  

          Tak což, na točnou bych nekupoval fulla, a když tak ňákýho Bottlerocketa, de mi spíš o ty bikeparky, kde HT bolí moc )

          0 0
      • Kubas.1  

        Mě se nejvíc líbí ten Faith.

        Když mluvíš o té stinky – to bys měl přes nějakýho kámoše, nebo jak? když nová stojí podle katalogu 45 :-)

        0 0
      • vojtechposmourny  

        Pokud bys zvládl nákup z chainu, za 60k se přímo nabízí tohle

        Sic by Ti musela sednout 17'', ale jinak se mi to moc zamlouvá…

        0 0
        • Mr.Duck  

          Taky sem na to koukal, osazení teda neskutečně sexy, a rám bych si taky nechal líbit no. Ale a 17" je asi moc – musel bych si to vyzkoušet, a taky nemám vatu hned, takže budu asi muset brát na splátky, nebo si někde pučit, to by pak Chain byl ok. No nakonec to asi bude stejně ten Faith, osazení je teda o třídu níž, ale na xicht se mě líbí víc, což je půlka úspěchu žejo ;) Jednoho tohohle Sundaye sem potkal nedávno na Točný – naživo mě až překvapilo jak to vypadá drobný pomalu jak ňákej slopestyle bajk, ale bohužel sem si to neosahal a ani nezjišťoval velikost a tak ;(

          0 0
          • Pedro404  

            Jak velkej je ten tvuj hardrock?

            A všeobecná otázka- z toho chainu by eště mohli celníci napařit navrch 20% DPH + clo, ne?

            0 0
            • Manas  

              Je to v ramci EU – zadny clo.

              0 0
            • Mr.Duck  

              Ten hardrock je 17". Ale to je těžký srovnávat, protože je to dlouhý jak tejden před vejplatou, má to uplně jinou geometrii a tak. Třeba u Kony je mi tak akorát tušim 15,5", u Giant FR/DH kol, kde M je tušim 17" je mi to Mko obří, takže bych se na to musel minimálně posadit.

              0 0
      • goofy  

        Faith ikdyz teda nevim za jakou cenu ho mas :o) Ale jinak celkem pohodicka. I ta maruna burizonovi chodila prekvapive slusne.

        0 0
        • Mr.Duck  

          No za tu běžnou jak je teď ve slevách. Zkoušel sem kámoše, ale prej už v Progressu na skladě nemaj, eště se ho radši přeptám ale nedělám si velký naděje.

          0 0
    • Pedro404  

      Trochu se přiživim na tématu- má cenu na FR/DH kupovat starší jetý rámy? Dejme tomu 3 a více let? V tom vedlejšim threadu o únavě hliníku sem získal pocit, že pokud se rám nerozpadne do dvou let pravidelnýho ježdění, tak je to prakticky zázrak. A mašiny na tohle použití dostávaj nažrat nejvíc.

      0 0
      • Tomcat  

        má cenu na FR/DH kupovat starší jetý rámy… …má, otázka co čekáš.

        Pokud se rám nerozpadne do dvou let pravidelného ježdění, tak je to prakticky zázrak… …To né. Ale pokud vydrží o hodně dýl než záruka. Nevím mám tu pocit, že lidi naivně čekaj, že to vydrží peklo 5–10let? Panebože proč by to výrobce dělal? Je to spotřebák, sice drahej, ale je.

        Hodně záleží po kom kupuješ , pokud po nešťastníkovi kterej si „obrátil koleno“ tak to budete třeba funglovka, sou lidi který prostě maj čistej styl a to kolo nedostává takový kapky, pak sou lidi který jezděj děsnej motokross. Prostě musí zkoumat od koho to bereš a nemo u kolika lidí si to kolo už viděl jezdit. V ČR to tuje malý takže není někdy problém zjistit že to kolo který je tam či tam na inzerát už je xtý majitel.

        Pokud už to trochu znáš máš kola i jezdce vytipovaný a výš pokom co chtít a komu se vyhnout.

        0 0
      • Mr.Duck  

        Kup si toho mondrakera, je to skoro nový, stav myslim dobrej, a kolo je to slušný ;P

        0 0
        • Pedro404  

          Si řikam že čistokrevnej sjezďák by na Točnou a okolí nebyl to pravý ořechový, a koupit si kolo který užiju jenom v bikeparku, popř. Všenorech se mi nece. Bral bych něco na způsob toho kámošovýho VPfree, na to jakej je to peklostroj to je jezdivý až se mi chce plakat.

          0 0
          • Manas  

            Ja si postavil Monstra EN abych zjistil, ze me rozjebany koleno v podstate vubec nezpomalilo a navic, ze mi to letos zaclo zase dosti jezdit. Ted musim setrit na sjezdaka … takze byt tebou klidne vezmu neco co se sjezdaku blizi, neni problem to postavit lehky a aby to jelo. A lepsi mit rovnou tohle nez zjistit, ze te soucasny kolo limituje.

            0 0
          • Mr.Duck  

            On ten mondrejkr i překvapivě slušně jede, na to že je to obyčejný FSR. A když vidim Máru jak na tom skáče, nebo kámoše na starym Giant DH Team, tak mi příde že je vůbec netrápí že to má kilometr zdvih ;) Jak píše Manas, on ten zdvih navíc nevadí, pak zjistíš že chceš závodit a ejhle…takže doufám, že s Faithem neudělám blbost, ale dělám si naděje že když tam dám ty nižší patky, že to na to DH bude schopný ;-O

            0 0
    • kali222  

      me to prijde povetsinou desne penez za malo muziky…

      zkoc si do engramu na P1. touhle dobou tam loni vyprodavali ramy za hodne slusny prachy. treba neco ulovis :)

      0 0
    • JMT  

      Jesli nemas penize nazbyt, vyskrtni fox 40, je to super vidlice ale ma EXTREMNE financne narocnej servis a vubec vysoky servisni naroky.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.