• Peulik

    Dobrý den všem, plánuju koupit pro mého ročního synátora krosnu na nošení tak bych se s Vámi chtěl poradit jaké máte zkušenosti s jednotlivými modely a značkami. Asi nejvíc se mi líbí od Salewy … http://www.gamisport.cz/…648-sedacka/

     
    0 0
    • šlapatko  

      Za značku super.Zkušenosti nemám:-(

      0 0
      • Peulik  

        se značkou mám jen samé dobré zkušenosti, ale chtěl bych vědět jak se nosí, jak se v tom cítí děti atd. popřípadě nějaké jiné varianty :-)

        0 0
    • Smazaný účet  

      My máme Vaude. Salewa a další když jsme je zkoušeli měly trochu vrtkavý ty podpory pro posazení na zem. Taky byl u některých problém že mu ty boční popruhy vycházely do úrovně ramen, takže nemoh vytáhnout ruce. Synek to snáší docela dobře, akorát je problém když usne – kinklá se mu hlava. Dosud jsme nepřišli na to jak mu jí upevnit. :o)

      0 0
      • Lišák  

        Máme Deuter. Spaní jsme vyřešili ušitím polštářku, který se dá připnout na dva knoflíky a obepíná prostor dítěte mimo zad. Tom si na to položí hlavu a v poho spí. Většinou ale když usne, tak dáme pauzu a položíme nosilku i s Tomem na záda.

        Fotku nemůžu dát, protože ji zrovna má půjčenou kamoš.

        0 0
        • Smazaný účet  

          tu fotku bych uvítal, až budeš mít možnost… díky! :o)

          0 0
          • Lišák  

            Zatím jenom fotka z výletu. Když Tom usnul, dali jsme pauzu. Ta část polštářku, která čouhá ven se dá dát dovnitř, okolo boku.

            0 0
            • Smazaný účet  

              Hmm, čili něco buclatýho dlouhýho mu zatočit pod bradu a do stran. Jáchym má právě problém že mu hlava padne dopředu nebo do strany…

              0 0
              • vrabcak  

                No, baculatého nevím, aby se mohl hýbat a bebylo mu horko. Toto je obdélník, který je tam přichycený knoflíkama, jak v předu, tak se dá uchytit i na boku, jak je ta kapsa. Vlastně  je kolem dokola 3/4 krosny, takže tam není díra a Tomík si hlavu pohodlně položí. Pokud neusíná, máme to uchycený akorát vpředu, protože Tom má ruce nahoře. Šila jsem ho sama, takže potah je pratelný.

                0 0
            • mufx  

              Jo meli jsme taky Deuter Kid Comfort III … mam dojem ze oproti I to ma ten „slintak“ misto toho vaseho polstarku … zpetne nemoch jsem si to vynachvalit, zalezi na detech, ale dalo se to nosit 2h v kuse a bez boleni zad

              0 0
            • 4xMM  

              Jéé, přesně tuhle krosnu jsme měli :-)! Je to Deuter Kid Comfort III, že…?

              Ale naši kluci v ní spali i normálně na pochodu, dali jsme jim tam kdyžtak polštářek nebo tak něco. Možná také ještě najdu fotku…

              0 0
          • Lišák  

            Konečně fotky.

            1. vytažený ven
            2. standardní nastavení
            3. odepnutý
            0 0
        • kwaker  

          :-) ty jsi takovej starej dobrák, ste hodní se ženou.

          0 0
    • halcyon  

      Máme Koalu od Salewy (nevím teda jestli model II, koupená v r. 2007). Malé se v ní líbilo, v pohodě tam spala, používali jsme takový ten měkký límec ve tvaru hada, co se používá v autosedačce), dítě se tam dá docela slušně utáhnout, takže nelítá . Nějak vratká se mi při stání na zemi nezdá. Je k ní i pláštěnka. Krosna je i docela lehká a je slušně provedená. Možná bych si dokázal představit krosnu, která bude pohodlnější na nošení (Deuter?), ale tím nechcu říct, že se tahle nosí špatně, nesl jsem v ní malou bez problémů i přes hodinu v kuse a to měla určitě přes 10kg. Každopádně se moc dlouho nerozhoduj a kup jí co nejdřív a ne jako já skoro ve 2 letech dítěte. Naštěstí mám dalšího potenciálního uživatele:)

      0 0
    • obda  

      Tak Salewu Koala mám, a spokojenost. Nosím ji už třetím rokem, teď druhé dítě, a tak mám otestovaný rozsah od 9 měsíců po víc než tři roky. Chodíme často i na celodenní výlety, s věcma a synem dá někdy nosička i 20kg a bez problémů. Nastavit lze bez problémů ma sebe i na dítě, a dá se pěkně dotáhnout například při šplhání po žebřících v Ádru.  Zkoušel jsem i jiné značky (včetně toho Deutera), a Salewa mi zcela vyhovovovala. Navíc má bezkonkurenčně nejlepší poměr cena/výkon. V ceně je (narozdíl právě třeba od Deutera) i stříška a pláštěnka. Pláštěnka je velmi funkční (a dětem se v ní líbí), narozdíl od některé konkurence. Zkoušeno několikrát během delších deštivých výletů. Salewa se drží filozofie tužších a užších popruhů, což mi vyhovuje. Stejně se hodně váhy nosí na bederáku, ale přeci jen na rozdíl od batohu je těžiště trochu dál od zad, a tudíž i ramenní popruhy trochu táhnou.. Kdo má radši široké měkké, tak bych spíš doporučil toho Deutera. Na druhou stranu manželka, která nemá ráda bez bederáku ani tříkilový batůžek, nemá s nošením Salewy vůbec žádný problém.

      0 0
      • Peulik  

        já jsem zkoušel salewu koala II ale jenom v ochodě, dal jsem tam i malého a docela se mu tam líbilo. nezkoušel jsem žádný rozsah nastavení aby to bylo pohodlné pro oba. První pocit byl výborný, na druhou stranu jsem ale nezkoušel nějakou jinou. Na fotkách vypadá moc dobře ta od Deutera ale ta cena je zase trošku jinde :-(  nevím jestli dát o 1500 víc stojí za to… i Salewa má ještě jeden vyšší model, tak nevím nevím :-(

        0 0
        • obda  

          Zkoušel jsem i Deutera, ale nepřišlo mi, že by byl nějak výrazně lepší. Kamarád, který ho má, říká, že dnes už by koupil Salewu – nevidí tam žádný podstatný rozdíl a stojí o hodně míň. Zvlášť když k Deuterovi pořídíš i stříšku a pláštěnku, které jsou u Salewy v ceně. Na druhou stranu jsou lidi, kterým prostě na Salewě vadí ty užší/tužší popruhy. Jiné stížnosti jsem nezaznamenal. Takže pokud ti připadne v obchodě i se zátěží OK, tak bych do toho šel.

          0 0
        • Peulik  

          tak dneska jsem vyzkoušel sedačku Chicco, přesně ten typ nevím,ale stála nějakých 1900,–malému se tam líbilo, byla pěkně postrovana ale neměla systém výškového posuvu pro malého … takže salewa pořád vítězí :-)

          0 0
      • TPK  

        100% souhlas s příspěvkem od Obdy. Pokud hledáš krosničku která je na tom nejlépe v poměru cena/výkon tak rozhodně sáhni po Salewě. Máme ji už 4 roky, dva roky aktivního nošení, a teď ji oprašujeme pro druhého syna. Už se těším na dlouhé výlety. Jinak pokud neřešíš finance, nikoho takového neznám, tak bych možná přemýšlel o Deuter-ovi, je to špička v oboru. Ale myslím si že není o moc lepší, pokud vůbec, než Salewa a připlácet se prostě nevyplatí (nemá v základu stříšku a pláštěnku bez které se neobejdete).

        0 0
        • Peulik  

          tak jsem dneska objednal Salewa Koala II, za 2990,– :-)

          0 0
          • Peulik  

            tak koala II už je doma :-)  teď ještě chvilku potrvá než to všechno nastavíme… :-)

            0 0
    • Paja  

      Z vlastni zkusenosti ne, ale svara kdyz vybiral krosnicku, tak nakonec skoncili u Deotera, Salewu myslim prohlizeli taky, ale duvod pro ktery vzali Deuter nevim. Kazdopadne je to super, synovecka jsme v tom vozili i na lyzich;)

      0 0
    • drbo  

      Na Koalu nemuzu rici nic spatneho, nosim v tom dceru od doby kdy to ze zdravotniho pohledu slo. Neni v tom problem absolvovat celodenni vylet (samozrejme s lezecim ci behacim etapakem mimo) vcetne 2hod. spani s detskym krcnim polstarkem. Nejvetsi radost dycky mela kdyz bylo hnusny pocasi a mohla z toho maleho okynka na plastence pracne vystrcit ruku :-). Jedine co jsem vylepsil na vyletech bez manzelky, ze jsem musel v pase nosit vetsi ledvinku na ruzna piti,svacinu, susenku, krupku, atd…, do tech kapes na bedernim pasu se mi toho nikdy moc neveslo.

      0 0
    • Honza729  

      Mate, prosim, nekdo zkusenost s touto ? Planuju jeji koupi, ale po precteni theadu jsem znejistel.....

        
      0 0
    • Thidney  

      Co jsem odzkoušel krosny, tak mi vyhovovala od Vaude, tu jsem koupil a po týdením pobytu v Ovronnaz jsem ji tam na chalupě zanechal. Už v prostřed týdne jsem se pokorně vrátil k šátku za veselého posměchu manželky. Největší problém se ukázalo být těžiště, které je podstatně dál od těla ať  už oproti šátku či batohu. Nedokázal jsem na lyžích najít potřebnou stabilitu, aby ježdění s 11-ti měsíční dcerou na zádech a občasné učení 4 leté bylo v pohodě. Na skialpy jsem si s krosnou ani nepomyslel.

      Další potíž byla, že máme naprosto nespací děti, takže největší výhoda krosny – usne mi dítě postavím ho s krosnou v hospodě do kouta ono se prospí já oddechnu jaksi taky nefungovala.

      Největší depka byla, že manželka si krosnu půjčila od kamarádů někde v zoo na pár minut a řekla mi, že to stejně nebudu používat a proč. Na mé námitky a odůvodňování proč potřebuju krosnu se usmála, a řekla něco ve stylu ať si tu hračku klidně koupím. Holt mě zná a moje vášeň pro batohy ji nunikla.

      Ano, vyrábíme šátky, ale toto je ryze soukromá osobní poznámka, která s tím nemá nic společného. Prostě jsem byl o potřebnosti krosny naprosto přesvědčen, a to přesvědčení vyprchalo. To nic nemění na věci, že někomu jinému bude krosna naprosto vyhovovat a já se jen můžu kochat jak to maj hezky vymyšlený :)

      0 0
      • Paja  

        Pripada mi, ze satek je vhodnejsi spis pro noseni malych deti, rekneme do roku, roku a pul a krosna pro vetsi. Sice jsem si precetl, ze v satku se daji deti nosit az treba do 3 let, ale nedovedu si predstavit, ze bychom se pokusili myho synovce v roce a pul „narvat“ do satku, natoz ted, kdyz ma 2,5. Jednak by tam asi ani nechtel a jednak takovy dite chce pomerne casto vystupovat, coz je u krosny asi pomerne jednodussi (podotykam, ze to neni nic proti satku, jako malyho ho svagrova v satku nosila) S krosnickou jsme s nim lyzovali, kdyz mel cca rok a ctvrt a opatrne se s prihlednutim, ze si clovek nesmi dovolit spadnout, dalo lyzovat docela dobre, s tezistem je to pravda, je to horsi nez normalni 10kilovej batoh, ale ani s tim se uz moc dobre nelyzuje. Urcite zalezi jak dobrej je „nosic“ lyzar.

        0 0
      • obda  

        Nám to vyhovuje tak do 3/4–1 roku šátek, a pak nosička. Ty větší děti už v šátku být prostě nechcou – málo vidí, nemají takovou volnost pohybu a tak. Prakticky stejná zkušenost s oběma dětma. Jinak šátek mám i dětem vyhovoval moc, ale jen do jisté doby. CHodili jsme s ním i na 30km výlety. A neřekl bych, že největší výhoda krosny je ta, že se v ní dítě prospí. My v ní děti moc spát nenecháváme. A ve stoje už vůbec ne, spíš ji položíme. Na spaní je šátek určitě lepší.

        0 0
      • Smazaný účet  

        No když jsem si naposledy uvázal našeho nyní 1,5 roku-12,8 kila synka na břicho, tak mě po hodině tak bolely záda, že jsem usoudil, že z šátku už nám asi vyrost. Možná při troše tréninku bysme vychytali lepší úvaz, ale krosna mu docela vyhovuje. :o)

        BTW koukám že máme šátek od vás. :o)

        0 0
        • Thidney  

          :) takhle velky dite je lepsi nosit na zadech nebo na boku. Alespon jsi si ozkousel, ze 13-ti kilovy pivni bricho by ti dalo zabrat :) Ted si nejsem jistej, kde je te konec. Takze. Jestli jsi jeste v Lovosicich, tak se stav u Jany Haslingerovy z Liťáku. Pokud je to tak, jak ma derava pamet naznacuje, a jsi nekde u Popovic tak ti dam skoleni ja.

          Na prvnim obrazku vaze manzelka v sedmem mesici tehotenstvi 3 letou dcerku na zada. Pry se to dobre vyvyzovalo, no nevim tuto zkusenost nemam.

          Na druhem obrazku mi deti nazorne predvadeji co si mysli o mnou peclive vybranych, uzasnych batuzkach.

          0 0
          • Smazaný účet  

            No to teda jo, já cejtim už ty 4 kila co mi přibyly. Chtělo by to pocvičit vázání, já vim. Možná u dalšího děcka.

            Teďka jsme v Hostivaři. ;o)

            0 0
    • Smazaný účet  

      nemám nic k tématu, ale nejsou to spíš krosny na děti? Ten nadpis mě nějak zmátl,  jsem mylsel, že tady budete řešit batohy pro děti a né na děti :)))

      0 0
      • Peulik  

        takhle je to napsané i ve všech e-shopech co jsem prošel :-)

         
        0 0
    • Eva  

      100% souhlas se vsim co napsal Obda,jak s krosnickou Salewa,tak se satkem to mame uplne stejne,jen zatim mame jen jedno decko :-)

      0 0
    • tassajara  

      Podla mna by si to mala este zvazit – naco takemu malemu decku kupovat krosnu, ved este nic moc neunesie. Ked nieco chce so sebou nosit, nech si to vezme do ruky, nie? ;)

      0 0
    • ronin  

      Minulý týden jsme trávili týden v Jeseníkách bez kol, ale právě s krosničkou na zádech. Prochodili jsme toho celkem hodně. Denně tak 15km s krosnou na zádech. Máme  od Chicco – Caddy, dobře se nosí a sedí na zádech. Malinká tam má pohoblí,nechce se jí proto asi ťapat, tak musím nosit. Poměr cena / výkon výborná. Podělím se o foto. Příští rok rozhodně na kole.

      0 0
      • Haryk  

        Máme tu samou, jen v jiné barvě. Spokojenost. Za ty love, nekup to.

        0 0
      • Honzas  

        mam tu samou a uz bych ji asi nekupoval. nosi se dobre, miminu se v tom libi, ale chybi mi u ni jakejkoliv uloznej prostor.

        0 0
    • Motyll  

      Nevíte prosím, zda mají tu Salewu někde v Brně?

      0 0
    • 4xMM  

      Ahoj, my jsme měli Deuter Kid Comfort III, letos na jaře jsme ji po dvou dětech ještě velmi slušně prodali.

      Tato krosna je sice dražší, ale myslím že to v tomhle případě stojí za to. Má spoustu vychytávek (třeba i takovou drobnost jako zpětné zrcátko, aby se člověk mohl podívat co tam dítě dělá ;-)), dobře se nosí, je pohodlná jak pro dítě tak pro rodiče i na delších tůrách, upínací systém se rychle a snadno přeštelovává (což je důležité když se rodiče chtějí s nošením vystřídat a výškový rozdíl mezi nimi je třeba jako u nás přes 20 cm…), stříška je integrovaná v opěradle a lze ji v případě potřeby rychle vyndat (bez nějakých tyček apod.)…

      Navíc od Deutera máme i jiné batohy a všechny jsoou opravdu kvalitní, vydržely nám dlouho. Takže tak.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.