Dámské krosové kolo do 15tis. - ale jaké?

21 nepřečtených
  • jodis

    Ahojte, prosím o radu na výběr 28" krosového dámského kola pro manželku na výšku 173cm., váhu 65kg. Pro začátek s frekvencí jízd od jara do podzimu každých asi čtrnáct dnů, na cesty převážně zpevněné lesní a cyklostezky za cenu cca. do 15tis., s dobrým poměrem cena/osazení. Dávám odkaz na požadovanou verzi(konstrukci) rámu: https://e-shop.leaderfox.cz/…4000101.aspx Vím, tím je to dost limitované, ale nepřesvědčil jsem… :-) Předem díky.

    0 0
    • adam1  

      Alivio ok ,ale těžké jak prase to bude:(

      https://www.canyon.com/…wmn-4-0.html

      aspoň tak,už tam máš deore 2×10,velikost M

      0 0
    • scalar  

      Z jakého důvodu chce tento typ rámu, vysoký věk nebo zdravotní potíže?

      0 0
      • jodis  

        Manželka má 47let, fyzicky je na tom dobře, ale za ty roky co jezdí na kole vždy nasedala stylem, který je na vysokou trubku obtížný. Zkoušel jsem jí to vymluvyt, ale prostě je to tak a stavbu taky nechce. Mimochodem, já sám mám od tebe kolo, které jsi mi stavěl před třemi lety ;-) adam1: to GT je už zase dost pod cenou, chtělo by to aspoň alivio.

        0 0
        • scalar  

          Tak tom nevím, jestli nějakou sériovku se vzduchovkou na Deorku seženeš s tímhle typem rámu.

          0 0
          • jodis  

            Je mi už jasné, že deore nebude, psal jsem alivio a vzduch v této cen. relaci je taky utopie. Proto sem taky píšu o radu a možná bych ještě skousl navýšení na 17tis. Zatím díky.

            0 0
        • adam1  

          https://www.hupnakolo.cz/…ow-cyan-2018

          Budeš muset připlatit?:)bude to důkaz vaší lásky:))

          0 0
    • LiboD  

      Co něco takovýho? Nemám s těma kolama osobní zkušenost, ale u Axitu jsem už kolo kupoval:

      https://www.axitbikes.eu/…jo-lady.html

      https://www.axitbikes.eu/…er-lady.html

      https://www.axitbikes.eu/…on-lady.html

      https://www.axitbikes.eu/…ra-lady.html

      https://www.axitbikes.eu/…as-lady.html

      Na občasný ježdění by to mohlo stačit.V týhle ceně nebude žádná pořádná odpružená vidlice, ale je otázka, jestli jí potřebuje.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Dámský rám Maxbike 18", karbonová pevná vidle, komponenty Shimano Deore náby, V-brzdy, řazení, přehazka 1×10, kliky Shimano Alfine, Váha 10.5kg, určitě se vejdeš do původního limitu a ještě zbude.

      0 0
      • jodis  

        Vypada to dobre, ale to se bavime urcite o stavbe a tu prave nechce. Nejvetsi problem mam prave s tou vahou hotovych kol, s tou karbon. vidli to asi nikdo skompletovane neprodava, ze?

        0 0
        • Smazaný účet  

          U Maxbike se to dá nakonfigurovat, asi by vyměnili i tu vidli, nicméně krosky s vyšší výbavou jsou na kotoučích a u MB bude myslím karbonka na kotouče trochu problém. Já to vidím tak, že kolo by mělo být co nejlehčí a aerodynamika tak daleko, jak to majitel posedem zvládne. Hmotnost a odpor luftu jsou asi základní parametry, aby to trochu frčelo. Kromě karbonové vidle je dobrý tam dát ještě pláště s kevlarovou patkou, lehký ráfky aspoň kolem 500gr a zeslabovaný dráty. Pak se dostaneš na těch ± 10 –10.5kg, což je oproti kolu se 14kg fest rozdíl. Na větší terén to ovšem není. Silnice, cyklostezky, lesní pěšiny a šotolinky jsou na karbonovou vidli ok, větší kameny a kořeny už jí moc nechutnají

          0 0
          • tompca  

            Ale to nebude za tazatelovatelem požadovaných 15t.

            0 0
          • jodis  

            Zkoušel jsem to na maxbike konfigurovat a ta karbon vidle není v nabídce. Každopádně jsem zjistil, že s tímto rámem se pod cca. 14kg. (spíš 15) nedostanu, zkusím ji ještě zpracovat na stavbu, ale jinak si tu váhu bude muset odšlapat :-) Zatím díky.

            0 0
            • scalar  

              Otázkou je, jestli ten rám na krátkou karbonovou vidlici jde použít, kdyby byla moc krátká, tak hrozí kontakt pedálu s terénem a kolo by bylo moc živé, nestabilní v přímém směru, krátký rozvor. Pohodlí je také velmi omezené, náhlá díra může znamenat přelet přes řídítka. Doporučuji vyzkoušet. Vzduchová vidlice by byla jistota.

              0 0
              • Davidakta  

                Taky bych to radši směřoval víc na pohodlí. Už vidim jak tam nacpeš kvůli váze karbonovou vidlici a pani si pověsí na řidítka pětikilou brašnu.

                0 0
    • jodis  

      Můžete mi doporučit nějaké slušné prodejny a hlavně s velkým výběrem kol v Brně? Jedná se mi o to aby si to kolo mohla osahat a taky se na něm zrovna svézt. Díky.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.