Damské kolo Scott 29'' vhodna velikost?

8 nepřečtených
  • Lukyn91

    Ahoj bikeri,

    Potreboval bych radu, pritelkyne si chysta koupit nove mtb kolo viz odkaz nize. Jedna se o 29'' kola. Pritelkyne meri 165cm. Je zvykla jezdit na ramu 18" kola 26". Nicmene prodejce doporucil velikost S kola 29''. Ja osobne jsek s vetsimi koly spokojen ale merim 185cm.

    Poradte prosim, dekuji.

    http://www.cyklovape.cz/…6-27848.html

    0 0
    • Lukas91  

      Asi nejlepší by bylo, aby si to tvoje přítelkyně šla vyzkoušet, jaká velikost jí bude sedět a pokud vůbec se jí budou líbit 29. Vetšinou se říká, že 29 kola se doporučují vyšším lidem nebo lidem, co už mají něco najeto a také záleží co chce jezdit. Dle tabulky 165 cm je rozmezí S/M , takže pokud je možnost vyzkoušet různé velikosti a 26 vs 29 tak to bude lepší.

      Nebo je možnost 27,5 což by možná bylo nejlepší ani malé ani velké, ale vše záleží na osobních preferencích a na ceně.

      0 0
    • BB  

      Určitě menší rám než 18". To S asi bude sedět. Někde jsem četl, že malé ženské si na 29 docela libují, protože jak sedí mezi koly, tak nemají tendenci přepadávat přes řídítka. Samo že to kolo nesmí být moc těžké, zejména kola by měla být lehká.

      0 0
      • Lukyn91  

        Taky si myslim ze to bude prijemna zmena z 26''. Kolo uz zkousela po cca 2km rekla, ze uz jine nechce, tak snad to bude dobra volba a po par dalsich km nerekne ze je to na ni spatne ovladatelne ☺

        0 0
        • Lukas91  

          Ovladatelnosti bych se nebál , pokud to není sjezd/enduro apod. Pokud má mít kolo na nějaké polní/lesní cesty, něco málo po lese (Spíše lehčí až středně těžký terén ) pak by neměl být problém. Také záleží na technice a na zvolených řídítkách a představci.

          0 0
        • BB  

          Jenom aby ti pak nedávala sodu v těžkých sjezdech :-)

          0 0
          • Lukyn91  

            ☺ i to se muze stat. Kolo jsme vcera poridili, zatim velka spokojenost (po ujeti cca 10km). O vikendu vjedeme nekam do terenu na delsi trasu. Diky za rady 

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.