• Hrozba

    Ahoj všichni,

    vím, že je tady spoustu vláken o výběru kola, jen bych rád, aby jste mně poradili s konkrétním kolem. Jde o kolo pro mou přítelkyní, která si letos přičichla poprvé k menším sjezdům (Jedovnice…). Rad bych pro ni kolo do 18 tis. se vzduchovou vidlicí. Nerad bych kupoval kolo, které je dražší, protože nevím zda u toho vydrží (popřípadě přikůpíme ;-) )

    Přítelkyně měří 170 cm a má 60kg.

    Děkuji všem za všechny rady a poznatky

    OH

    0 0
    • ˘Ö˘ Krab  

      A s jakým konkrétním kolem to potřebuješ poradit? V čem má být jako tak zvláštní a jedinečné, že si vysloužilo vlastní vlákno?

      0 0
    • Hrozba  

      Chtěl jsem jen, aby návrhy byly konkrétní. tzn chci aby na kole byla vzduchová vidlice, kolo do 18tis a dalo se s kolem i něco málo sjet =). na váhu 60kg a výšku 170cm.

      0 0
      • ˘Ö˘ Krab  

        Aha. Takže název vlákna nebo úvodní věta prvního postu měly znít třeba:

        Nové dámské kolo do 18 tis. se vzduchovou vidlicí?

        Otevři si heureku, a hledej v limitu kolo se vzduchovou vidlicí. Když nenajdeš, podívej se v e-shopech blízké ciziny. Nějaká Jedovnice nehraje při rozhodování v této cenové hladině takřka žádnou roli, naopak nízká hmotnost jezdkyně je pozitivem. Co sjede nebo nesjede, to nebude kolem, ale její (ne)zkušeností.

        Poradil bych jednoznačně skládat, tj. stavitele.

        0 0
      • kuba.chaloupka  

        Asi jediná možná volba z konfekčních modelů je loňský Kellys Desire 30 – vzduchová základní suntourka, základní opsazení altus/acera, základní hydrauliky, pevné osy.....aktuálně přesně za 18 000 Kč. Na výšku 170 cm by mělo padnout esko, které mají skladem třeba zde

        0 0
    • palo7  

      Já bych radil bazarovou 27,5 vel. 17. Bude lépe vybavené a když by se brzo zase měnil stroj, tak bude menší ztráta

      0 0
    • 3bike  

      no myslím, že za 18 kolo se vzduchovou vidlicí není, nebo bude mít osazení Acera či Alivio, nad 20 se dají sehnat nějaký biky se vzduchovou vidlicí a Deore 2× nebo 3×10

      Dámský kola nebrat, je v nich velmi omezený výběr a obvykle jsou dražší než pánské – unisex kolo se stejnou výbavou..

      0 0
      • ˘Ö˘ Krab  

        Výhrady vůči Aliviu máš na základě osobní zkušenosti? Na takovémto kole, o jaké tazateli jde, by bylo naopak na správném místě, a to včetně brzd.

        0 0
        • palo7  

          Brzdy na sjezdy a blbnutí asi raději Deore a vidlicí XCR a podobně úplně základní v terénu taky moc nepotěší. Řazení jak píšeš klidně Alivio i Acera šlape fajn.

          0 0
    • blue.sun  

      Finanční limit volá po bazaru.

      Způsob jízdy po pánském kole na pomezí (obvykle) velikostí S a M. Dámská kola mají příliš pohodlnou cestovní geometrii, na divočejší jízdu to není.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.