Dámské HT do 20tis - koupit nebo stavět

29 nepřečtených
  • vpa007

    Čau vespolek,

    obrátila se na mě kámoška mý bohyně, že by po letech potřebovala nový kolo. Aktuálně má nějakýho 15 let starýho horáka 3×7. Představa je je pevňák s vidlí, hydraulikama, jednodušší převody 2×10 (2×11, 1×11?), ale hlavně aby to bylo hezký a čučavý ;-). Určitě ne černá a červená. Ale může být modrá, růžová atd…

    Jezdit bude se svýma s děckama po cyklostezkách a polních/lesních cestách, max vyžehlený traily v Mariánským údolí, žádný kořenáče, maratony a trilogy ;-). Jinak je to 165 cm vysoká ženská, takže asi S/M rámy. Prostě potřebuju něco jako RB, který sem stavěl pro svou bohyni, ale za dvacet.

    Co vás napadá? Mě zatím:

    1. postavit jí něco na rámu Force Bellona 27.5" – třeba takhle (zabavil bych se a zrecykloval bych nějaký domácí přebytky ;-))
    2. jsou nějaký jiný vhodný rámy s cenou za ± 3000,– ?
    3. koupit něco poskládanýho? Napadl mě RB CRR 290 Entry, Grand Canyon WMN AL 4.0 a třeba Merida JULIET 7. 300
    0 0
    • Kouba_2005  

      Kde je jako anketa???

      Za mne a určitě i za tebe rozhodně stavět :-) Moje žena má stejný parametry jako kámoška tvý bohyně, máme od Scalara na rámu Force Bellona, tak kdybys to chtěl třeba zvážit. Je moc spokojena, jen remcala, že má málo koleček. Nevěděl jsem přesně, jestli myslí kolo, ale pro jistotu jsem jí tam hodil 11s místo 10s (ta šla na projekt Nela2007). Ještě jí vyměním kotouče, co mi tu zbyly. Finančně to nestálo ani tolik, co máš rozpočet.

      0 0
    • Alojs01  

      Ja jsem stavel zene bod 1.

      0 0
    • Mildee  

      Já jsem mojí 160cm, postavil 27,5" na 16" rámu Cube, 1×11 pro ženskou nejlepší. Vyšlo to celkem dost přes 20t, ale je tam vidla Fox 32 Factory, Sram X0, kola DT Swiss. V obchodě jsem na typově podobné kolo za rozumný peníz nenarazil. S lidovéjšíma komponentama se do dvacky vejdeš.

      0 0
    • oddie  

      Bellona je solidní rám, na takovou stavbu.

      0 0
    • palo7  

      Maxbike rámy se dají přes stavitele taky koupit dobře a pak klasicky Cube. To Cube bych ale vybral klidně páskou verzi, ty levné rámy jsou staré geometrie a tedy jsou dost krátký.

      0 0
    • Filippo  

      Že zrovna ty Laďo se ptáš jestli stavět :)

      Jinak já zrovna dostavěl něco podobnýho pro máti – rozpočet 20k jsem dodržel, jediná podmínka byla úzký pláště, tak jsem tam dal kompromis 29×1.75 :D Je to výprodejovej lehkej rám, vidlice karbon čína, bazar kola Remerx 7325 PRO s náby D771 a na SLX 1×11 to dá 10,5 kg

      0 0
      • petyn  

        Ty jsi jí tam dal ovál? Co na to říká jako rekreační jezdkyně :)

        0 0
    • gersa  

      Já taky nechápu, proč ty se ptáš jestli stavět ;)

      0 0
      • vpa007  

        Tak jako stavět bych aji i stavěl… ale musím mít nachystanou paletu pěknějch rámů, abych ji ukecal, že je to lepší než ten Canyon, kterej se mi na pohled líbí moc ;-)

        0 0
      • vpa007  

        Mno Pane jo, Author Pegas ASL je hezkej rám, dík za tip! Tohle by mohla být pěkná alternativa k tý Belloně, to by mi mohlo projít! ;-)

        0 0
        • Pán z Dubu  

          Nebo pořídit levný oramlovaný bazar a dát v Brně do laku v individuálním designu.

          0 0
          • vpa007  

            Do takovejch akcí se už moc nechce… myslím, že Bellona nebo Pegas, či nějakej Cube (i když tam barvy nic moc) bude stačit. ;-)

            0 0
    • nitraq  

      Peklo zamrzlo, vpa se ptá, jestli stavět:))

      0 0
      • vpa007  

        No jasně, že chcu stavět..! :D

        Jen hledám opravdu vostrý náboje, prostě aby to byla pecka i za takovej balíček… zatím je hlavní kandidát rám Force Bellona, ale nejsem si jistý, jestli to bude pro budoucí majitelku dost „sweety“, proto se tu ptám, rámy CUBE jsou zatím dobrá aleternativa… ;-)

        0 0
        • Auditor  

          Aby byl vic „sweety“ .. da se striknout ne? ;) Ale to je pak uz jiny projekt :)

          Ja uz to taky nejakou dobu resim … ale potreboval bych to pro damskyho fulla :) a dome se trva na tvaru … poloze tlumice … barve :D Snad ji to rozmluvim nebo prijme nejaky kompromisy :)

          0 0
    • Espen  

      Já bych nestavěl. Samozřejmě nevím, jak moc jste přátelé, ale dost často to dopadne tak, jak všichni známe. Přísloví " Pro dobrotu na žebrotu" nevzniklo jen tak.

      Takže bych max. navrnul kandidáty a ať si vybere.

      0 0
    • vpa007  

      Tak jo, dal jsem to nějak do kupy, nastínil kámošce možnosti a BUDE SE STAVĚT na rámu Force Bellona 275!!! ;-)

      0 0
    • jIrI___  

      Stavěl jsem pro ženu kolo na rámu MRX, požadavky byly celkem čtyři – spíše kratší rám (ale ne tak moc krátký jako Bellona), ne jednoplacka, odpružená vidlice a především a především ať to má pěknou barvu. Cenově to vyšlo hodně tisíc Kč pod tvůj plánovaný rozpočet, ale pár komponentů jsem měl doma, zbytek bazar (nový je v podstatě jen rám). Kromě ceny je fajn i hmotnost kolem 10,5 kg, až mě to překvapilo :). Pokud máš nutnost použít nové komponenty a ceny v eshopech máš jako běžný smrtelník, tak bych se spíše obrátil na místní stavitele, počítám že poměr cena/osazení by byl lepší.

      0 0
      • vpa007  

        Barva a hmotnost je fakt parádní, to se povedlo! Já teda stavitele vynechám, přišel bych o tu zábavu prolízat éšopy, bazary, slevy a o stavbu samotnou. Něco doma mám z postupnýho tunění, co nebude moc vidět může tím pádem být trochu jetý ;-)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.