Dámské horské kolo pro "začátečníci"

14 nepřečtených
  • kolda5

    Dobrý den,

    potřeboval bych poradit při výběru dámského horského kola pro mou přítelkyni. Jsem strašně rád, že ji jízda na kole tak moc chytla, že si chce koupit kolo. Má staré kolo na ktrém kdysi dávno jezdila ale při nedávne projížďce se ji kolo definitivně rozpadlo a nemá smysl ho opravovat.

    Potřebuji poradit nějaké levnější max. tak do 10 tis. Stačilo by ji i kolo z Tesca a podobných obchodů kde jízdní kola nemají co dělat ale říkal jsem ji, že bude mít hned problémy ona mi sdělila, že to staré co měla ji vydrželo 10 let, taky se ji teď ale rozpadlo :-)

    Jde mi o to, že nemáme moc peněz, jsme mladí,splácíme hypotéku apod. takže bych potřeboval opravdu co nejlevnější ale zase aby nebylo úplně nekvalitní.

    Přítelkyně měří 155 cm a váží 55 KG.Dále jestli by jste mi poradili nějaký kvalitní obchod v Ostravě kde by mě neošulili a neproali za mnoho peněz nějaký šunt…V kolech se moc nevyznám, já jsem si koupil kolo díky Vám tady na fóru. Koupil jsem ho v Madeji ale tam sem se ptal a kola začínají na 10 tis a výše, takže nic :-(

    Děkuji moc za Vaše tipy.

    0 0
    • Hejdik  

      Problém je,že v kamenném obchodě lze dost těžko narazit na extra výprodejovou akci,aby kolo ,které koupíš za 10K za něco stálo.Pokud netrváš na koupi z kamenného obchodu,tak bych asi prošel internetové akční nabídky,nebo zkusil najít něco v bazaru.Kdybys byl ochotnej krapet přidat,tak "tohle ":http://www.bradsky.cz/…-1943.htmlje dámský kolečko jak vyšitý:-)

      0 0
    • Lister  

      Než teskobajk, tak raději něco z normálního obchodu od alespoň trochu profláklé značky.

      Jestli to má být z kameňáku v Ostravě, tak opravdu hodně kol má na skladě Madejasport v Porubě a co mám ještě ozkoušené tak Mojekolo:

      tam jsem narazil na tenhle kousek: Rock Machine jediný problém, že 16 by už mohle být velikostně na hraně, chtělo by to ozkoušet. Kola které nemají v ostavě, tak mají v nedaleko Kravař v druhé prodejně, chce to tam zajít a poptat se.

      Projdi se celou jejich nabídku, dámských kole mají dost.

      Další co mě napadá je www.bagbike.cz, ale osobně jsem tam nikdy nebyl, jen nákup po netu – dělá Superiora a ti mají taky dámské modely.

      0 0
      • Hejdik  

        Tan rock vypadá dobře a velikosti 16" bych se nebál.

        0 0
        • mr.antik  

          já jo – ale záleží hodně na poměru délka trupu x délka nohou, což u malých lidí je dost často problém

          0 0
      • kolda5  

        Díky za tip, včera jsme byli přímo v jejich prodejně a too kola jsem si vůbec nevšiml, takže je to kvalitní kolo ?

        0 0
        • Hejdik  

          V rámci ceny je to v pohodě.Slovo „kvalitní“ je relativní pojem…

          0 0
          • Hejdik  

            Jenom ještě k tomu rock mashinu,jelikož stojí 8800,a hodláš do toho vrazit 10000,tak by nebylo od věci zbytek penízků přiinvestovat a nechat si dát o něco schonější vidlici.Alespoň tuh­le.

            0 0
        • Lister  

          No kvalitní. Za ty peníze nemůžeš čekat zázraky. Ale v dané cenové relaci je to dobré kolo. Jediný problém může být právě ta velikost, takže doporučuji ozkoušet. Moje manželka má 165 cm a kolo velikosti 15. Sedlovku má sice hodně vysunutou, ale 17 už jí byla veliká. Každý má postavu jinou, takže pokud ta tvoje má delší nohy, tak se na tu 16ku vleze.

          Vzhledem k výšce partnerky bych v každém případě volil dámská kola, protože i nejmenší pánské ji asi bude dlouhé.

          0 0
    • Volf  

      Možná to není úplně radfa jakou jsi čekla, ale po létech experimntů jsem došel k tomu, že nemůžeš udělat nic horšího než přítulce pořídit horší kolo než máš sám. No a teď serióznější rada, nevím kde bydlíš, ale asi bych s ní zajel někde do velkého obchodu / kolem Brna třeba Česká / aby si zajezdila na více kolech a sama si nakonec vybrala.

      0 0
    • kolda5  

      Díky Vám zatím za tipy, nejlepší asi bude si projít nějaké osvěddčené obchody..Mlžete mě poradit kromě výše uvedených v okolí Ostravy obchody s kterýma určitě nic nezkazím a taky značky kol které jsou OK. Třeba mi nic moc neříkají značky kol které prodávají v Helia Sportu…Jsou tam teď taky nějaké slevy

      0 0
    • brany  

      Ahoj, omlouvám se že lezu do vlákna, ale řeším stejný problém. Sháním kolo pro přítelkyni. Já mám 180 cm a mám 19´´ rám, silničku 56. Mám asi kratší nohy, ale 19 u MTB mi sedí. Přítelkyně má ale nohy delší. I v autě má sedačku dál od pedálů, a tak přemýšlím, jestli jí nepořídím pánskou 19, případně nějakou 18 pro lepší ovladatelnost. Myslíte že by to šlo? A moje hranice je tak okolo 15 tis. Zatím přemýšlím spíš že bych koupil něco ojetého pánského a případně lehce zrenovoval. Hranice 15 tis za nové je trošku méně muziky než bych si představoval. A tak nevím no, kdyby mi někdo poradil kdo řeší podobné dylema, byl bych rád:) Děkuju

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.