• lukan

    Zdarec, co říkáte na novou stezku postavenou od nádraží v Paskově do Frýdku-Místku? Já osobně jsem z toho skákal radostí metr vysoko. A stezka z Vratimova kolem Ostravice na výše zmíněné nádraží taky super…říkám tomu cyklodálnice. Jezdíte tudy často?

    0 0
    • soap  

      super,konečně můžu vyjet bezpečně s klukem,po staré cestě to bylo o život

      0 0
      • lukan  

        no já jsem to taky právě neměl zrovna moc v lásce po staré… za to teď je to super relax fakt

        0 0
    • witmar  

      Dá se to cele projet i na bruslích?

      0 0
    • slavekRM  

      Jedna z mála cyklostezek, co má smysl. Tahle se mi opravdu líbí.

      0 0
    • metr-x  

      Je to super, lepší než jezdit kolem Biocelu po staré cestě. Vždycky nasadím časovkářský posed na MTB a jedu :-D.

      0 0
    • jIrI___  

      Kde se na tu cyklostezku člověk v Ostravě napojí?

      0 0
      • soap  

        v Hrabové

        0 0
        • jIrI___  

          Ta cyklostezka nějak kopíruje dálnici na F-M? V životě jsem tím směrem na kole nejel, tak se omlouvám za hloupé otázky :D

          0 0
          • bikekralik  

            http://www.mapy.cz/s/4ra4

            tady ji máš celou

            0 0
          • pif31  

            Ne, kopíruje tok Ostravice. Musíš se dostat k mostu u Shellky před vjezdem do Vratimova.

            0 0
          • metr-x  

            Dá se napojit ve Vratimově, hned za mostem přes řeku se dáš doprava, je to značené. Nebo v Paskově u vlakového nádraží. Ještě je možnost v Hrabové zde: http://mapy.cz/s/4raj . Pak už se jede pořád podle značení až do Frýdku, kde se jede kolem řeky a dál směrem na Frýdlant.

            0 0
            • lukan  

              Přesně tak, líbí se mi že se dá takhle po cyklostezce dojet za chvíli z Ostravy až do Beskyd, cyklostezka do Frýdku hodně chyběla, jsem rád, že to někoho konečně taky napadlo… kdyby jste někdo věděli i o dalších nově vybudovaných stezkách kolem Ostravy, tak určitě neváhejte se o ně podělit…i na Bašku se teď jede fajn

              0 0
              • soap  

                ještě chybí napojení na centrum OV a bude to dokonalé

                0 0
                • lukan  

                  Jo do centra se dá jet taky po té stejne stezce (jen opačným směrem samozřejmě:-), ale asfaltová stezka končí kousek za Hrabovou u splavu a pak už je jen taková štěrkova/hliněná cestička, dá se takhle dojet až za Novou Karolinu, ale tu stezku by tam dodělat mohli…snad se dočkáme

                  0 0
                • lukan  

                  jel jsem tamtudy jednou, sice u nádraží skoro u centra jsem trochu tápal, ale dá se… kolem tábořiště bezdomovců:D

                  0 0
                  • sYs  

                    Konečně jezdím do práce v pohodě, z FM až do Hrabové paráda a pak se přes Ovu nějak protluču až do Poruby. Za mě palec nahoru

                    0 0
                    • lukan  

                      jezdíš z poruby do fm přes hrabovou?? celkem štreka ne? myslím, že by se dala vymyslet i rychljší cesta

                      0 0
                    • Norri  

                      Kudy jezdíš. Právě přemýšlím, jak by se jelo v Poruby na tu stezku nejlíp, abych se maximálně vyhnul provozu a zatím se mi to zdá nejlepší přes Polanku a Bělský les a nebo přes Svinov, kolem Odry potom kolem Bělského lesa…

                      0 0
                      • lukan  

                        Jo tyhle cesty kolem Odry, taky hodně využívám, myslím, že ani nic lepšího vymyslet nelze

                        0 0
                    • l.smetana  

                      A nebylo by lepší jet ve F-M kolem autodemontu do staříče, pak směrem na šachtu – kousek před ní zahnout směrem k Oprechticím a dál z oprechtic to projet přes Novou Bělou a Polanku až do Poruby? Z F-M jsem v bělé za 50 minut, z Bělé v Porubě tak 30 minut. Není to rychlejší??

                      0 0
                      • sYs  

                        Díky za podněty, určitě vyzkouším, ale primárně se snažím vyhýbat provozu a taky díky noťasu na zádech volím co největší ‚placku‘.

                        Jinak to mám z baráku do kanclu cca 34km a ráno to jezdím za hodinu 20 až 30 :o)

                        @Norri: od VŠB to beru po Lenince dolů na Svinov k tomu posr*** přejezdu, co jsou závory furt dole a pak po lávce přes Odru, přes Pískáče k Heyrovského škole (střední chemická), pak do běláku a přes Hrabůvku na stezku v Hrabové a pak už svištím do FM, když bruslaři dovolí :o)

                        0 0
                        • jIrI___  

                          Ten přejezd na Sviňově je zlo! Když člověk vychytá tu správnou chvíli, tak než zvednou závory, stihne vykouřit i dvě cigára :D. Ale kdosi mi radil, že se koleje dají podejít nějakým podchodem kousek vlevo (ve směru když jedeš od Poruby).

                          0 0
                          • sYs  

                            jj přesně :o)

                            jinak se to dá podjet.. když stojíš tak že máš svinovský nádr po levé ruce, tak se těsně před přejezdem dáš doleva jako bys k tomu nádru chtěl dojet a asi po 100 metrech dojdeš k mostu přes nějakou stoku, přejdeš ho a za ním jsou schůdky dolů a pak podjedeš koleje a jsi na druhé straně..

                            časová úspora kolikrát i 20 minut

                            0 0
    • dua  

      Je to fajn. Už se pracuje na úseku FM-Ostravice, doufám, že tam nezničí ty cestičky podél řeky, teď to na biku bylo dobře projízdné, ted to ovšem zrychlí, taky pravda. Hlavně to chce udělat „dalnici“ Karolína-Hrabová a krásně z domu dojedu do Beskyd bez průjezdu Ostravou. Jakmile to bude hotové, zvažuju cestu na bruslích na Lysou :-)

      0 0
      • lukan  

        kurnik, další potěšující zpráva:-) o výstavbě stezky z FM na Ostravici jsem nevěděl

        0 0
        • dua  

          Na Ostravici je tabule a po cestě sem tam něco rypou podél řeky, ale kdy to má být hotové netuším

          0 0
        • dua  

          Podle článku , to bude kombinace cyklostezky a silnic, takže asi tak, jak to bylo ted na trase OV-FM.

          0 0
      • Rookie  

        Právě, že ty cestičky zmizely díky cyklostezce..z ho­doňovic do F.n.O.

        0 0
      • pitos  

        No nazdar, to zase přibude na asfaltce na Lysou křížků.

        0 0
    • WEGO  

      Jezdím ji celkem často, poslední dobou aspoň 1× týdně. Minulý pátek jsem jel na chatu z Výškovic – Baška a byl jsem tam za 65 minut čisté jízdy. Cyklostezka, která má opravdu smysl !

      0 0
    • Smazaný účet  

      Tak jakože spoustu asfaltových cyklodálnic nemusím, tak tahle páteřní komunikace má smysl a logiku. Cyklospojením větších měst nejen směrem do Beskyd mimo vozovky plné aut se mělo začít.

      Je skvělé se nechat vyvézt cyklobusem do Beskyd, tam pojezdit a když je člověk unaven použít tuto cyklostezku pro návrat po vlastní ose bez aut kolem sebe. Ten kousek z Hrabové co chybí do centra je s horákem v pohodě jetelný po obou stranách řeky a je to jen otázka času kdy to dotáhnou až do centra. Takže za mě +

      0 0
      • Buf  

        No nejdříve měli udělat jednoduchý a jednoznačný zákon a to ten, že cyklostezka je silnice po které můžou nemotorová vozidla a platí tam všechna pravidla jako na každé jiné silnici. Jednoduše řečeno jezdí se vpravo, chodec chodí po krajnici vlevo ( i bruslař je chodec).Dopravní značení taky mělo být jako na silnicích. Ty nesmysly kde je kousek rozdělený na chodník a cyklostezku stejně nikdo nedodržuje. A to jak se budují cyklostezky je strašné, jsou nebezpečné a dopravní značení cyklisto slez z kola apod. za to by jsem střílel. Ja teda raději budu jezdit po silnici kde mám alespoň stejná práva jako motorizovaní. Projet takový FM ve špičce po cyklostezce kterou si pletou všichni s korzem, kočárky, pejskaři apod. Tak to je běs. Navíc některé místa jsou blbě projektována, vysoké obrubníky, díry za obrubníkem, když vás někdo vytlačí tak se pěkně rosekáte např. FM pod mostem, tam je navíc tma) Ty obrubníky i ve městech a vesnicích co se teď staví to je taky běs, prakticky se tím zůží silnice a neda se z toho uhnout na kraj když tě někdo omezí, ohrozí . Vůbec nejhorší jsou cyklostezky vyvýšené nad souběžnou silnicí ( např na mostě z Frýdku do Místku) a ještě dáváte přednost najíždějícím a odbočujícím automobilům, za to by projektanty měli zavřít, to je obecné ohrožení. Když spadnete z takové cyklostezky pod kamion tak je po vás. Zlaté silnice, kde jste na stejné úrovni a když vás někdo vytlačí tak máte krajnici a příkopu bez překážek a když jste na hlavní tak nemusíte na každém křížení s boční cestou slézat z kola.

        0 0
        • petrbw  

          no to platí hlavně ve městě a ten kousek co je od Žida po selikovský most.Cyklostezka která vede dál mimo město a až do Ostravy je zatím využívána jen cyklo a bruslaři a jezdím po ní denně bez problémů.Dlouhé rovné a přehledné, když někoho dojíždím tak cinknu.Chce to brát jako dar a ne jako zlo.Zlo bylo ježdění do ostravy po staré cestě kdy mě autobusáci a jiná svoloč vytlačovali z cesty.

          0 0
          • sYs  

            +1

            0 0
          • Buf  

            jo jasně u toho useku v džungli , kde není civilizace je to OK. Myslel jsem to obecně, máme příliš složité zákony a třeba těch značek s texty jen česky ( cizinec aby jezdil se slovníkem) je příliš. Na této cyklostezce těch cyklisto slez z kola moc není , ale jinde to bývá často a po takové stezce se pak nedá rozumně jet. Taky proč nemůže cyklista po chodníku, když dodrží rychlost přiměřenou chodcům, různé, podchody a lávky přes ostravici a buzeranti z Městské policie pokutují. Na druhou stranu u nás udělali cyklostezku , ale místní a prac. OKD tam mají vyjímky a tak tam stejně jezdí auta a už se jich tam několik srazilo,…, protože je to úzké jezdí tam jak prasata a za horizont nevidí.

            0 0
    • jIrI___  

      Dá se nějak dostat z Frýdlantu do Frýdku podél řeky? Někde jsem četl, že by to mělo jít, ale nejsem si jist, jestli si to s něčím nepletu :)

      0 0
      • Markony  

        Zda se mi že to nejde jen po cestě smě FM , jinak cyklosteska OV-FM paráda ale zas…ni bruslaři nasadí sluchátka a mysli si že jsou paní žádné ohledy , jinak se staví u spalovaný steska směr do Ostravy už je vyasfaltovaná ale zatím není otevřena .

        0 0
        • EINEX  

          Jako že se dá dostat od Hrabové do centra OV (nebo půjde v nejbližší době dostat?) Mě by zajímalo jak se z Hrabové už dnes dostanu na Karolínu třeba. Nevíte někdo?

          0 0
          • bosmilan  

            Momentálně je zatím nejlepší to vzít z Hrabové po R56 :-D

            Já to jezdím podél Místecké ( tramv.kolejí) do Vítkovic (Důl Jeremenko)…potom v pruhu pro cyklisty po Výstavní až ke křižovatce s Železárenskou­..pak doprava přes park k UANu a jsi vlastně u Karolíny

            http://www.mapy.cz/…

            0 0
          • Smazaný účet  

            Už jsem to tu kdysi dával a psal. Já jezdím podél řeky z centra tak, že přejedu starý nepoužívaný most za Karolinou a po pravém břehu Ostravice až k mostu do Hrabové. Staví se tam ale pomalu ale na horáku je to celou dobu jetelné v pohodě jen hned za tím mostem musíte přenést přest koleje.

            Jde to i z Hrabové po levém břehu na stejné místo k mostu na Karolině ale posledních 500 metrů je rasovina :-)

            0 0
            • bosmilan  

              Já jsem to právě kolem té Ostravice nechtěl psát,protože jsem nevěděl jak to vypadá dál po podjetí Rudné až do centra,ale myslím,že na jaře na to vlítnou a udělají ten hrubý základ až do centra.

              0 0
            • Smazaný účet  

              Zde přibližná trasa po pravém břehu

              0 0
      • Luma  

        Jestli myslíš asfalt tak né,jinak kolem řeky se v pohodě dostaneš až na Ostravici po singlu.

        0 0
        • Markony  

          Prvních 300 metru je asfalt zbytek šotolina , snad to dokončí co nejdříve .

          0 0
    • Kamikaze 591  

      Se vám omlouvám, že to cpu sem.

      Ostraváci, nevíte, kde by se zítra dalo koupit(v Ostravě, jinak bych se zde neptal) gopro 3 white edition?

      0 0
      • Azmir  

        Těžko říct, fotolab, megapixel, pokud objednáš včas na alze ted, tak zítra v 6 bude na prodejně.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.