Cyklistické kalhoty . jaké vybrat a jakou zvolit vložku

55 nepřečtených
  • jablon

    Ahoj,

    delší dobu vozím celkem levné kraťasy z kterých mě bolí prdel a z vložky mám spíše nárazník, než pohodlnou plochu k sezení na sedle.

    Chtěl bych se zeptat jaké typ cyklo kraťasů a vložky zvolit, abych se cítil pohodlně a neměl vložku tam kde nemá být. Taky by mě zajímalo kde má přesně vložka sedět.

    Přemýšlel jsem, že k udržení vložky na tom pravém místě dopomůžou kalhoty se šly, ale nejsem si jist, zda šly mají zabránit zklouzávání kalhot ze „zadku“ :-).

    0 0
    • KubaBajk  

      Na tohle ti nikdo přesně neodpoví.

      Každý máme jiný zadek. A jiné sedlo.

      Já vozím dvě varianty…buď kraťasy s vnitřními síťovanými kalhotami s všitou vložkou nebo cykloelasťaky se šly a s všitou vložkou a na to kraťasy (to když je chladněji).

      Obě kombinace vozím bez problémů.

      Pokud ti kalhoty s vložkou nějak sjíždí, asi tě dosti neobepínají – jsou ti velké.

      0 0
      • jablon  

        Kraťasy jsou elasické a držej, jen ta vložka prostě sjede dopředu a vlasně na ni nesedím, což je problém. Taky jsou do 6 kil. Přemýšlím právě, že elastiký kraťasy se šly by měli držet vložku na svém místě.

        Moc se v tomhle typu oblečení nevyznám, jaké existují vložky? Jsou nějak rozlišeny třeba na hmotnost jezdce?

        0 0
    • George.999  

      Kraťasy bez vložky a je to vyřešený. Prdel si časem zvykne a bude jí to jedno. :-)

      0 0
      • jablon  

        No prdel upadne :D …

        0 0
        • George.999  

          Ale neboj, neupadne. Jezdim takhle prakticky denně (do práce) a o víkendu si dám vždy jednu dlouhou vyjížďku a zatim drží. :-)

          0 0
    • hovanec  

      Já vozím předloňský model laclových kraťasů Specialized a ta vložka je vážně pohodlnější než například Crivit z Lídlu co mám jako náhradní.

      0 0
    • Lenka.05  

      Každýmu sedne něco jinýho, tak zkoušet. Už v obchodě bys měl poznat, jestli ti kraťasy padnou dobře nebo ne. Já mám dobrou zkušenost s kraťasy od Craftu, mám od nich model s vložkou Performance a rozdíl oproti třeba obyč vložce z vnitřních volných kraťasů od Endury nebo Silvini (to jsou takový tenký vložky) je fakt velký. Každé jaro docela trpím než si zvyknu a osedím si pozadí a s pohodlnými kraťasy to jde podstatně líp :)

      0 0
      • scota  

        Vozím volné kraťasy Pearl Izumi, kde vložka je součástí síťovaných vnitřních trenýrek, které se oblékají zvlášt. Případně se dají vepnout do kraťasů pomocí knoflíků.

        0 0
    • šimlos  

      Jestli to dělá co popisuješ,tak je to šmejd.Kraťasy za 600 Kč asi nic moc nebudou,i když na levné lídlovky si nikdo moc nestěžuje,je to asi o výrobci.Vložka se pro různé váhové kategorie nedělá a má sedět podle kraťasů – sedí kraťasy,sedět má i vložka.To poznáš už při zkoušení,jestli to tak není,kraťasy sednou,nikde netlačí a vložka se různě vlní a nesedí,je to šmejd.Podíval bych po jiném výrobci a nebo jak popisuje George999..

      0 0
    • rock  

      jaký typ cyklo vložky

      Možná se mnou někdo nebude souhlasit, ale tohle je jediný případ, kdy mi zatím vždycky fungovalo „čím dražší, tím lepší“. Jinak řečeno, nejvyšší typ v hierarchii výrobce, jaký si ještě můžeš dovolit.

      k udržení vložky na tom pravém místě dopomůžou kalhoty se šly

      Jo.

      0 0
    • bradek  

      Kup si kalhoty s kšandama, vložka pak drží tam kde má, určitě takové, aby vložka byla součástí kalhot, tzn. ne zvlášť kalhoty a zvlášť trencle s vložkou, s nějakou osvědčenou značkou, jako třeba Craft, se nespleteš.

      0 0
      • mastihuba  

        mám nemy kde je vložka součást kalhot a je to slabota. Pak mám endury kde jsou vložený elasťáky a je to taky slabota :)

        0 0
        • bradek  

          S kšandama ? :) Já měl kdysi volný Nemy bez kšand, pak jsem si koupil svoje první elasťáky s kšandama, kde vložka byla součást kalhot (Sensor) a už jsem si ty Nemy nikdy nevzal.

          0 0
    • Wojtkingson  

      Dá se koupit i sólo síťovaná vložka do kraťas? Případně jakou byste doporučili, moje je na maděru a spíš už to má kontraproduktivní účinek :D

      0 0
      • nomecz  

        Samo ze da, no kvuli ruznym zpusobum uchyceni si kup vlozku od stejneho vyrobce co mas ted nebo pojud hledas vylozene „spodary“ s vlozkou tak sykora ma celkem dobre, kalasem nebo endurou taky neslapnes vedle

        0 0
        • MnemonicJ  

          Endura… taky spokojenost, nedávno jsem si koupil nový kraťasy včetně vložky a proti starší verzi mi přijde o parník lepší

          0 0
    • djx  

      Určitě klasický elastický kraťasy (dres) s laclem, a vložku z vlastní zkušenosti doporučuju Pánská MTB nebo Pánská ELITE – viz nabídka tady http://www.shop.lawi.cz/vystelky

      Za posledních 17 let je to nejlepší vložka, jakou jsem měl. Hlavně je i trvanlivá – často se po jedné sezóně z vložky stal jen měkkej hadr, tahle si furt drží pevnost a hlavně funkčnost :) A je fakt dobře odvětraná. Letos je to její třetí sezóna a furt v pohodě.

      Ta přiložená fotka je ta „MTB“, ve srovnání s tou ELITE bych řekl, že pohodlím je to tak nastejno, obě jsou super.

      Nechci tu dělat reklamu, ale po vystřídání spousty dresů mi střih od Lawi přijde fakt dobrej – vložka sedí jak přibitá a nehne se ani o milimetr. U dresů od BBB mi jakoby poodjížděla dopředu a já seděl hodně až na jejím zadním okraji…

      0 0
    • MnemonicJ  

      boha jeho, se šly… snad šlemi, ne?

      0 0
    • Petr L2  

      Mladej zatvrzele odmítá cyklistický kalhoty jakéhokoliv provedení, tak jsem mu koupil od Sensoru elastické spodky s vložkou a nestězuje si. Ja vozím střidavě lacláky a nebo šortky s vložkou od Sensoru a bez problémů. Jsem líný tu vložku do šortek připínat a i tak je to vpoho. Rozdíl oproti kalhotám z Lidlu u šortek nebetyčný, u laclů je to lepší ale i tak to je poznat

      0 0
    • Wojtkingson  

      Mám dotaz – liší se nějak vložky typem? Např. silniční/mtb – rekreační/profi – na kratší trasy/delší trasy? Koupil jsem si teď vložku, měla by být podstatně lepší, než ta kterou jsem měl předtím (stejný výrobce), ale moje prdel zažívá středověk a to už na ní mám nějakých 500km :D

      0 0
    • Calcio  

      Dobrý den všem, chtěl bych se zeptat…když vozím kratasy velikost M, a chci si koupit nové ale mají je jen v Lku, budou mě moc velké ? Je v těch velikostech velký rozdíl…je to od stejného výrobce. Díky mockrát

      0 0
      • Vrci  

        Když mám rád chleba s marmeládou, bude mi chutnat se šunkou? Co to třeba zkusit…

        0 0
    • Copernicus  

      mam a jsem spokojeny

      https://www.kupkolo.cz/…even_z96861/

      0 0
    • mastihuba  

      Mate nekdo zkušenosti s Isadore? Umel by nekdo porovnat s casteli a spol?

      https://isadore.com/…e-bib-shorts

      0 0
      • Autumnbiker  

        Osobní zkušenost nemám, ale nějaké recenze máš tady.

        0 0
      • ms82  

        S vlozkou jsem nemel problem, vydrzely asi tri roky (zhruba 8–10 tisic km). Mel jsem jak normalni, tak climbers. Strihem mi vyhovuje vice Assos.

        0 0
    • matador88  

      skusal som asi len 4 rozne, pre mna je zatial naj ten najvyssi rad spodnej vrstvy z decathlonu. a tym padom na to cokolvek chces.

      0 0
    • Skalv  

      Ahoj, chtěl bych si pořídit nějaké kvalitní cyklokraťasy. Momentálně mám nejlevnější z Decathlonu a zjišťuji, že to není úplně ono:-) Mám představu investice okolo 1500Kč.

      Našel jsem si pár kalhot a chci se zeptat jestli s nimi máte zkušenosti, co vzít a co ne, příp. zkušenosti se značkou.

      1. Od Sýkory (nevím které, líbily se mi tyto)

      https://www.cyklodresy.cz/…asy-563.html

      1. Ekoi

      https://www.ekoi.cz/…ge-bleu.html

      1. dhb (náhodou jsem na ně narazil, nemáte s touto značkou zkušenosti)

      https://www.wiggle.co.uk/…orts-chroma/

      Ještě jeden dotaz. Myslíte, že je lepší se dívat po cyklokalhotech jen v kamenných prodejnách (i přes vyšší cenu) nebo není problém nakupovat přes internet. Ptám se hlavně kvůli velikostem (mám 66kg/180cm)

      0 0
      • Autumnbiker  

        dhb mám několik dresů, jak krátké tak dlouhé a jich bunda Aeron Hybrid Softshell je jedna z nejlepších věcí na podzim/jaro. Velikostní tabulky odpovídají. Poměr cena/výkon taky dobrý. Bibshorts od nich nemám, ale vložku berou myslím od stejný firmy jako Kalas.

        Ekoi mám taky jen dresy a rovněž spokojenost.

        0 0
      • detoxy  

        Kraťasy od Sýkory mám, ale jsou to mé první, takže si neodvážím srovnávat. Jsem s nimi velmi spokojený a rozhodně je můžu doporučit. Mám na nich odjeto asi 5tkm a vše je v pořádku. Docela bych ale ocenil nějakou kapsu, nicméně to mají málokteré cyklokraťasy.

        0 0
      • zarkow  

        DHB Aeron určitě dobrá volba, pokud sedne střih a velikost. Sám jsem o nich uvažoval, ale nakonec jsem se bál nákupu na slepo. Většinou potřebuju reálně o číslo víc než mám míry v tabulce (u Italů o dvě čísla) a bez zkoušky je to ze zahraničí loterie. Wiggle mívá dobré nabídky ale chce to mít velikostně ověřeno předem. Vratka v českém e-shopu je jednoduchá.

        0 0
        • MiKED  

          Ad dhb – třeba blok mi velikostně sedly, aeron nikoliv, byť tabulkově jsou identické…

          0 0
      • obda  

        Dhb jsem měl/mám několik kusů, velikostně seděly s tabulkama.

        0 0
      • jiriga  

        Od dhb mám víc věcí a fajn hadry za slušný peníze.katata mám jen dlouhý na podzim a zimu a vložka bez problémů.jen bych bral, kdyby byly o něco kratší.ale to u letních nehrozí:-)

        0 0
      • Jan_UL  

        Nechtěl jsem dávat přes 2 tisíce za kraťasy od Kalaše, tak jsem zakoupil na zkoušku dnb Classic (https://www.wiggle.co.uk/…ib-shorts-1/) a převažuje spokojenost. Velikostně sedí, příjemný materiál a dobrá vložka. Pouze logo dnb se začína trochu odlupovat. Poměr cena/výkon velmi dobrý.

        0 0
      • jIrI___  

        Jen upozornění – vyšší cena automaticky nemusí znamenat vyšší pohodlí. Na začátku sezóny jsem si pustil žilou a koupil Craft Route Bib a k mému překvapení se mi v nich jezdí hůře než v reklamních Eleven z kupkola za pětikilčo :). Časem uvidíme, jestli ty Eleveny překonají aspoň v odolnosti a kvalitě zpracování.

        0 0
        • petrx  

          Craft má specifický střih, který nesedne každému(mě absolutně nesedí jejich dresy), ale kalhoty od této značky mám už víc jak 5let a krom již změklé vložky na nich opotřebení není znát. Dobrou zkušenost mám teď s dresem Gore, ale oblečení od nich není úplně nejlevnější.

          0 0
          • doubleingram  

            Gore kalhoty za nesmysl se začal loupat po pár vypráních nápis.

            0 0
            • Reaktor  

              Taky řeším nákup cyklooblečení. Ale elasťáky nechci. Harapes není můj vzor a ta vložka vypadá jako by se cyklista POSRAL. Zatím jezdím v jeansových šortkách s elastanem, takže nikde netlačí a na sedlo dal gelový návlek. Ale budou potřeba dlouhý a v jeansech jezdit nechci. Asi moc možností nemám než jít do buznokalhot?

              0 0
              • milan.v  

                Nemáš, ale nic si z toho nedělej, navíc dneska je coming-out i moderní…

                0 0
              • babkanakole  

                Záleží kolik toho jezdíš, a jakým způsobem. Protože bez vložky se jezdit dá, každý tu potřebu nemá. Takže se dá i v oblečení na běhání nebo běžky, jen to „punčocháče“ budou taky.

                Jezdit se ale dá i v teplákách od Vietnamce nebo kalhotách na pěší turistiku a obyčejném triku. Jen to bude všude možně povlávat a když se zpotíš, bude to studit. Pot to moc odvádět nebude a když zastavíš, je to na převlečení.

                Takže na nákup a do města klidně jedu na kole v riflích nebo i v sukni (což tobě nehrozí), ale když si vyjedu dát opakovaně kopečky, lezu do cyklo hadrů. Přitom na kole v obou případech strávím stejnou dobu. Ale taky už jsem jela 85 km v normálních hadrech, jen je to mimo jiné způsob, jak je mnohem rychleji zničit. A rychlostní rekordy při tom trhat nikdo nebude, protože zrovna to volnější oblečení zbrzdí hodně.

                0 0
    • Mender  

      Má někdo zkušenosti s těmito ktaťasy? Ať už pozitivní nebo negativní.

      Jakékoliv postřehy jsou vítány :-)

      https://www.kalas.cz/…re-cervene-m?…

      https://www.ekoi.cz/…le-race.html

      https://www.cyklodresy.cz/…nso-644.html

      0 0
      • milan.v  

        Motion Z je nový typ, ještě bych se zkusil podívat do vlákna k dresům Kalaš, co tu je, ale myslím, že tam žádná zkušenost zatím nepadla…

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.