Jaká přilba?-přispěje mi pojištovna:)

18 nepřečtených
  • Madman1

    zdrAvím, moje pojištovna mi přespěje 500kč na přilbu na kolo, ale já ted nevím jakou přilbu, chci přilbu do 1400kč.Jezdím Lehké XC ale spíš jezdím na silnicích. no a U Kulhánkabych tu přilbu chtěl koupit, protože budu mít cestu do HK a pýár přileb se mi tam líbilo.tak poradíte jajou přilbu?

    Specialized Air Force: www.vseprokolo.cz/…%206410.html

    Specialized Chamonix CE 2007: www.vseprokolo.cz/…%202007.html

    Specialized Air-8 CE 2007: www.vseprokolo.cz/…%202007.html

    UVEX Sport Boss: www.vseprokolo.cz/…%20Boss.html

    A ted jakou si mám vzít, máte s nimi nějaké zkušenosti? Tak prosím poradte, jakou bych měl zvolit, jinač barva budečerná a nebo červená a nebo jejeich kombinace, aby mi to ladilo s kolem a dresem;), dík všem

    Anketa: tak jakou?

    1x
    50%
    1x
    50%
    0 0
    • gemini  

      Jak se dozvíš tady v historii, výběr helmy je individuální, stejně jako třeba výběr sedla. Někomu vyhovuje to, někomu to. Chce to zkoušet, zkoušet a hlavně nedělat při výběru žádný kompromisy a to i v případě o něco vyšší ceny modelu. Pečlivě vybrat se prostě vyplatí. A co je důležitější při jízdě, než ochrana hlavy…

      0 0
      • MlokCZ  

        Přesně tak, ochrání každá přilba, která dobře sedí.

        Jen bych ještě doporučil u přileb, které mají větší korekci nastavení velikosti vybírat takovou, kde je hlava u horní hranice rozmezí těch velikosti (tedy jinak řečeno, aby nebylo nutné příliš stahovat mechanismus – s hodně staženým mechanismem pak při pádu přilba drží mnohem hůře). Má to ale zase jednu nevýhodu, že v zimě pak není už moc rezerva pod helmu nic nacpat.

        0 0
        • pitos  

          a právě s tím aby se v hladnějším počasí vešel třeba šátek pod přilbu je třeba počítat. Ideální je tedy mít velikost hlavy někde v polovině rozsahu nastavení. A také musím upozornit že že při pádu nedrží zadní upínací mechanismus ale zapínání pod bradou.

          0 0
          • MlokCZ  

            Ideální je mít přilby dvě, tu na zimu klidně větší a s výrazně horším odvětráním ať je v ní i tepleji. To je ale cenově náročnější. Máš sice pravdu v tom, že upínací mechanismus kolem hlavy přilbu přímo nedrží, ale pokud je přilba menší, tak mnohem lépe sedí na hlavě a je potřeba výrazně větší síla na schození přilby z hlavy (při nározu ze strany), kterou pak jak správně píšeš drží mechanismus pod bradou.

            Prošel jsem v tomhle při pádu osobní zkušeností. Přilbu mám spíš menší (rezerva mám minimální, při zcela povolené přilbě tam narvu čepičku, která mi akorát stačí do 0 a která má malou tloušťku materiálu a přitom je celkem teplá, ve větší zimě nejezdím). Bez čepičky jsem tak v 1/4 rozsahu (tedy výrazně blíže k úplnému povolení) a přilba by sedí opravdu dobře. Porovnával jsem sílu potřebnou ke schození přilby při nárazu trošku z boku a při větší přilbě ta síla hodně klesá.

            No a v téhle přilbě, která mi takhle slušně sedí a je spíš menší jsem právě před rokem a půl měl ten svůj jediný pád v životě ve větší rychlosti, který ale opravdu „stál“ za to. Mám z toho asi minutu okno, takže si to přesně nepamatuju, ale dle rozštípnutí přilby byl první a největší náraz hodně z boku (kromě toho, že celá přilba praskla jsem dokonce na boku kousek přilby urval úplně). A jak působila velká síla, která se mi snažila sundat přilbu z hlavy (jak byl náraz z boku), tak mi to dokonce přervalo ten spínací umělohmotný mechanismus a jak mě to táhlo za ty pásky, tak mi přilba zlomila čelist (ale samozřejmě jsem rád, že jsem ji měl, bez ní bych možná tady už nebyl vůbec). Po pádu jsem ale stále měl přilbu na hlavě a ve správné poloze.

            Kdybych měl větší přilbu, která by tím seděla hůře, tak to mohlo dopadnout ještě hůře.

            0 0
            • pitos  

              s tou velikostí se dá souhlasit. Mám přilbu o rozsahu 54–59cm a obvod kolem hlavy mám 58cm takže to mám podobně jako ty. V chladnějším počasí vozím šátek a tem mi tam vejde bez problémů jen při nasazování musím povolit na max. Pár pádů jsem už na hlavu měl,jak nárazy z boku,vrchu tak i do temena a vždy mi bez problémů zůstala docela pevně na hlavě.

              Při věčím nárazu dochází k povolení upínacího (zadního)mecha­nismu,drží jen pod bradou a i proto je menší přilba výhodou protože při tom povolení nemá takový rozsah pohybu jako při zvolení břilby spíše večí.

              0 0
              • Madman1  

                no tak jsem byl po krámech a nejvíc mi sedly dvě přilby a to: GIRO INDICATOR, SPECIALIZED AIR-8, a ted kterou? poradte:-D

                no nic, jdu si připravit kolo na zítřek, měj te sa tu

                0 0
    • jIrI___  

      Neni ten prispevek od pojistovny jenom do do 15 let?

      0 0
      • pitos  

        Nevím jak u jiných pojišťoven ale u Revírní je to 1200kč a věkově neomezené.

        0 0
        • pitos  

          tak tu částku beru zpět,je to neověřená informace. Jinak že je to věkově omezeno souhlasí.

          0 0
        • Nikolka  

          Mělo by to být 1200,– Proplatili to kamarádovi i bratrancovi :) Já tam jdu v týdnu…

          0 0
          • Nikolka  

            Takže potvrzeno, dostala jsem 2400,– za dvě přilby, jednu lyžařskou a jednu cyklo :) Jedna byla teda pro mě a jedna pro taťku…

            0 0
      • Smazaný účet  

        Záleží… ZP MVČR mi dala teď 500 na lyžařskou.

        0 0
      • jIrI___  

        Ja jsem prave ten prispevek uplatnoval u VZP a tam to je omezene vekem 15 let. Jeste ze mam mladsi sestru… :-))

        0 0
    • Hell_A  

      no a taky máš nárok na balíček léků nebo vitamínů za 500kč a tohle vše můžeš i s tou 500 na sportovní potřeby sečíst a vznikne ti suma 1.000kč.. Jj, taky si začínám hledat helmu, když je pojišťovna tak štědrá:-)

      0 0
    • Jituschka  

      Nevíte prosím, jestli něco jako příspěvky na přilbu dělá i OZP? Na jejich webu jsem to nenašla, takže se obávám, že ne, ale co kdyby náhodou… Díky, Ji.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.