cube reaction k 18 vs. superior xp 930

16 nepřečtených
  • yoggi

    Potrebujem od Vas taku radu resp. nejaky podnet lebo povodne som mal jasno ( chcel som sup xp 970 ale ram je velky ) tak sa rozhodujem medzi tymito dvoma bikami. Porovnajte co ma lepsie a horsie jeden voci druhemu, popr. nejake skusenosti. bol by som rad objektivite a nepisal a nehlasoval za cube len preto ze su bikeru znacku superior nemozu ani pocut, pokial chce niekto zaujato tak moze ale nech napise som zastanca, vysadeny a pod na znacku.

    superior xp 930

    cube reaction k 18

    vdaka za rady, nazor, skusenosti a pod.

    Anketa: tak co

    0 0
    • walter.n  

      A Supa 930 chceš 16,5" rám?

      0 0
      • yoggi  

        ano cube 16'' a sup 16.5 "

        0 0
        • walter.n  

          Otázka je, zdali ona „přílišná velikost“ XP 970, hádám, že původně jistě 18" rámu, byla asi na výšku (?). Protože XP 930, 16,5" rám, má efektivní délku horní trubky 603 mm, což je pouze o 2 mm méně, než u XP 970 rámu 18" (605 mm) – což minimálně na délku není zvláštní rozdíl. (délka představců netuším).Cube mi přijde posezem podstatně kratší/pohodovější.

          0 0
          • yoggi  

            ano na vysku je problem, ta 16 je v pohode u oboch.

            0 0
    • yoggi  

      nikto viac, ziadne rady porovnania komponentoch jednotlivych na tychto bikoch ?

      0 0
      • walter.n  

        V úvodu máš trefnou poznámku o (-ne)sympatiích k tomu či onomu. Tady/v tomto výběru to je třeba pro mě trochu boj. Osobně nedokáži ze zkušenosti být konkrétní, jsou povolanější. Obě mi přijdou fajn, lépe řečeno – nevím proč, ale skoro mě napadla i možná příměra (cena obdobná) XP 930/Cube reaction k 18 vs. Trek 8500 (2009 je za 47 000 Kč.).

        Výbava u Supu SRAM X-0/9, což není nezajímavé, Cube na Shimano XT. Vidlice (Manitou R7 Super Absolute LO/Fox F100RL Remote) a brzdy (HAYES STROKER Trail/Formula Oro K18), to bude trochu vášeň…

        Osobně bych se dokázal rozhodnou jedině po projetí na obou, rozhodlo by, co mi více sedne geometrií. Pořád se mi zdá, že přece jen tady je z mého pohledu pořád jakýs rozdíl, který není zanedbatelný pro výsledný dojem… Sup mi oproti Cube přijde více „chrtí“, naopak Cube lehounce pohodovější.

        Asi jsem Ti nepomohl tak jak by bylo fajn, přesto jistě někdo naváže a posune do pro Tebe reálnějších mezí.

        Cube je v ceně, pokud se nepletu, cca 43 000 Kč, což, minimálně podle ofic. ceny, bude ze všech tady zmíněných nejméně (pokud není nějaká sleva na Supa atp.).

        0 0
        • yoggi  

          to je to, trochu by bodlo porovnat u u oboch napr. brzdy, vidlicu, kolesa.

          0 0
          • MlokCZ  

            Vidlice jednoznačně Foxka. Bude v originále chodit výrazně lépe než ta R7 + má 32mm nohy (ta Foxka). R7 bude o pár gramů lehčí.

            Brzdy se přikláním ke K18, i když slušné budou oboje.

            A ty kola, to je jediný varianta Reactionu, kde vůbec netušim, co to je za kola.

            Škoda toho kurzu. Já kupoval Reactiona z CRC loni v K24 variantě, která byla nepatrně lepší než letošní K18 a stál mi 31tis. při tom super kurzu, co loni byl (navíc i cena v librách byla nepatrně nižší). Loni za úplně stejnou cenu + prakticky totožné vybavení byl Canyon, takže se dalo vybrat dle sympatií. Letos je Canyon při tom mizerném kurzu sice pořád skoro stejný (možná nepatrně horší), ale když je to navíc v tomto případě nákup Cuba v ČR a Canyonu v Německu, tak není co řešit.

            Celkově jsem pro Reactiona (a nejen proto, že ho mám taky).

            0 0
    • mr.antik  

      Reaction v anodized black. Parádní rám a stroj s případným potenciálem k upgradu :-)

      0 0
    • yoggi  

      bikeri sup sup s radami nech sa rozhodnem potrebujem to este dnes a je to velmi tazke uz ma hlava boli. tak porovnajte + – bikov, komponentov.

       

      p.s.: mne ta vidla neda spavat na cube.

      0 0
    • Featherbed  

      Já bych vzal Cube – je mi mnohem sympatičtější vidle i brzdy… a navíc je levnější, což za to o trochu horší osazení podle mě stojí…

      0 0
      • yoggi  

        cena u oboch ± rovnaka ide mi o to celkove osadenie, rozdiel v cene nehra rolu praveze nechcem potom obmienat komponenty za lepsie  takze cenu nebrat v uvahu je mi to jedno ide mi o celkove osadenie to porovnat nie cenu.

        0 0
    • yoggi  

      nema niekto fotku supu xp 930 ( popr. xp 970 )

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.