Čtyřkolkáři se bojí, v lesích na ně někdo chystá pasti

147 nepřečtených
  • brany

    http://tn.nova.cz/…a-pasti.html

     

    Nic proti, ale jsou to tedy hrozný chudáčci. nejhoší na tom je že to stejně většinou odnesou cyklisti.

    0 0
    • jIrI___  

      „Zprávy“ na Nově radši nekomentovat…

      0 0
      • Martin  

        jako vždy naprosto vyvážené a absolutně netendenční informace :-)

        0 0
    • Radim_2  

      Předevčírem mně málem srazil debil na krosce, bylo to na polní cestě s vysokými břehy a přes řepku už nebyl vůbec žádný výhled. Slyšet byl na kilometr, tak jsem jel radši pomalu a při pravém kraji polní cesty. Potkali jsme se přesně v zatáčce kam neviděl a ani já. Vletětěl tam jako hovado a minul mně o pár centimetrů. Závěr? Ja se lidem vůbec nedivím a chápu je!!! A kvuli těmhle namachrovanejm debilum to odneseme i my.

      0 0
    • gazman  

      Čmoudi mě serou taky,do lesa to nepatří,kdyby to tak šlo dále tak už nám nezbude ani kousek zeleně kam si můžem zajít odpočinout od toho bordelu v údolí,kokotům na motorkách a jiných smradlavých samohybech co se motaj po lese naprosto chybí úcta k přírodě.Asi dva roky jsem takhle řádil na krosce,ale vadilo mi jaké po mě zůstávají v zemi díry,atd.,tak jsem toho nechal.Taky jsem se kdysi živil nějaký čas jako dřevorubec v mýtní těžbě ale bylo mi líto těch stromů tak jsem pilu pověsil na hřebík.Co se těch pastí týče,tak to neschvaluji.Ty kluky by měli pochytat benga,není to zas takový problém jen by to chtělo se tím víc zabývat.Existují totiž těmito rádoby crosaři hodně používané cesty,mnohem více než jiné,kterýma se ti kluci do hor a zpět dostávají,stačilo by čekat tam.Je to trochu složitější,ale kdyby se tím stát (benga) zabývali více,tak to rozkryjou a tohle černé ježdění hodně omezí.Mega pokuty zabavené papíry a motorky atd.Stačilo by pár exemplárních trestů,mezi motorkářema se jaku v každé komunitě všechno rychle rozkřikne.Benga ale mají na starosti jiné věci.

      0 0
      • JARDA0011  

        souhlasim…jinak já bych jim sebral papíry, opálil bych je (aby se z toho zaplatila škoda, náklady na akci…) a vzal bych je dolesa a nechal bych je sázet nakoupenouu zeleň, vyspravovat cesty který poníčí…myslim že to by je naučilo vážit si věcí (hlavně těch který nejsou jejich)…

        0 0
        • pepek  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
          0 0
        • M_ishak  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
          0 0
      • Black knives  

        Jak tak čtu, ty jsi už taky vyzkoušel desatero řemesel. Potřeboval bych poradit se svařováním, kde je na tebe kontakt?

        0 0
    • brany  

      Zase bych přibrzdil s těma výrazy!!!!!!!(ve­řejně popravit) Nebo snad chcete být stejní jako ostatní? Ještě by pak BF obvinili z toho, že veřejně nabádáme k těmto činům!!!! Spíš by to chtělo, aby se našel někdo z našich řad, kdo může tahat za správné nitky a napovědět policii co maj dělat ;)

      0 0
      • DaSnail  

        poznáš ironii?

        pepek je motorkář…

        a cenzúra smrdí 8o(

        0 0
        • brany  

          Až se do nás začnou obovat? Myslíš že jim vysvětlíš že to byla ironie? Nechci dělat cenzuru, jen nechci aby jsme byli stejní jako Ti co dávaj hřebíky a lana na cesty. ;)

          0 0
        • brany  

          Taky je nenávidim za to, co v lese dokážou nadělat za neplechu. Jsou horší než komunisti. Kam vkročí, tam deset let tráva neroste…

          0 0
          • M_ishak  

            Mám pocit, že se to říká o Rusech :O)

            0 0
            • brany  

              No a kdo byl asi tak náš komunistickej vzor? :)  Já já já vím :) Úderník z dolu ten a ten… :)

              0 0
    • Blade  

      Nejhorší je, že první komu to lanko ufikne hlavu, bude nějakej cyklista.. Udělat pár policejních akcí, stačí zmapovat pár cest kudy do lesa jezdí (ono jich zas tak moc nebude), pár odstrašujících flastrů.. A ruku v ruce s tímhle chytat a zavírat ty bezmozky, kteří natahují lanka a zatloukají hřebíky do desek ukrytých v listí!

      0 0
      • StuntJ  

        A myslíte, že se nějakejm policajtům bude chtít zvednout zadek a jít do lesa chytat tyhle čmoudy ? Dost těžce pochybuji, naše policie je dost liknavá a bez agility. To radši bude lovit pár lidí, co říkají pravdu (a názory) z diskuzí a s velkým pocitem zadosti učinění se bude chlubit na TV Nova, ale opět problém nebude vyřešen. Já jsem sám potkal pár blbců na motorkách a i pár pastí na cestách. Jednalo se o rozsypané sklo po cestách, či takové ty kuří nohy … Lidi jsou už naštvaní a míra trpělivosti přetéká, proto se chovají takhle zkratovitě a nemyslí už na důsledky, tedy že to může zabít i někoho jiného než motorkáře … Prostě typický projev Českého aparátu – " neřešteto, ono je to samospasitelné … "

        0 0
        • rossi001  

          myslim ze  krosky maji tak pevne  pneu ze sklo je neprorazi takz sklo pouzije jen blbec akorat ta uskodi jen nam bikerum…

          0 0
        • brany  

          Když vidim jak všichni nadavaj na policajty… Tak si to jděte zkusit sami. Ono je to těžké někoho hlídat když v Písku odkud pocházim jsou myslim že dvoji nebo troji dopraváci na celej tehdejší okres. A co maj asi tak dělat, když musí neustále řešit bouračky blbečků, co si myslí že jsou schumacher na okruhu. Všichni nadávaj že policajty nikde nevidí, že by měli dávat víc pokuty a měřit rychlost atd, ale jak to maj dělat když jich je pět a půl? A normální policisté chodí po městě a okolí a řeší loupání, krádeže mobilů a další věci za které můžou naši tmaví spoluobčané. Proč todle za ně nedělá Městská policie? Pak by státní policie mohla řešit tyto věci a měla by víc času třeba na to chytat tydle čmoudy. Jenže Městskáči jediný co umí dělaj dost pečlivě = botičky a pokuty za parkování. Městská policie by podle názvu měla snad zajišťovat bezpečný chod města a né jen dávat pokuty za parkování!! Nebo snad ne? Studuju a zároveň pracuju a otec je policista s hodností, kde má lidi pod sebou. A věřte, není to žádnej med.

          0 0
          • brany  

            První co, tak většinou lidi nadávaji na policajty, ale všechno je to o lidech. Proč třeba svému kamarádovi co má třeba čtyřkolku neřeknete že je to hňup a ať do toho lesa nejezdí?

            0 0
            • charoum  

              O počtu policajtů to nejni, je to jen o tom, že pokud se něco stane tak se musí psát protokol a přitom se stačí jen malinko opozdit nebo se dívat jinam a pak jen pokrčit ramenama,že už se nedá nic dělat a mít svůj klid. Aspoň tohle slýchávám s usměvavých tváří známých policajtů, když popisujou jaká je jejich práce pohodička.

              0 0
              • brany  

                Ale to je právě všechno o lidech. Buď můžeš být poctivej policista a dělat vše tak jak máš pro blaho naší společnosti a za to všechno si vysloužit mraky nadávek atd. A nebo se můžeš na nějaký předpisy vykašlat, mít svůj klid, peníze na účtu, u pár lidí být za „hodnýho policistu kamaráda“ ale stejně si nechat nadávat.

                0 0
              • brany  

                A je to prostě o lidech!! Dej člověku moc a uvidíš co se z něj stane. Mluvím za sebe. V pondělí jsem jel na „otočku“ do chorvatska s přítelkyní. Na slovinsko chorvatských hranicích celní kontrola. Jenže debil slovinskej celník viděl drahé auto a v něm dva mladý lidi. Já )22) let ve vlovu s40 z roku 2005. Takže chtěl vidět pasy, koukal asi minutu, pak papíry od auta a veškerý pojištění, poviný ručení a td. Pak přišla otázka. „Drogy?“ Koukám na něj jak na ****** a říkám NE. No a pak už následovala půlhodinová prohlídka celého auta. Veškerá zavazadla. I do rezervy u auta se díval, i do popelníku, prolezl mi peněženku, veškeré osobní věci a přítelkyni kabelku, osobní hygienu, i jejíé kalhotky. Krve by se ve mě nedořezal. Ale co jim můžu říct. Když řeknu co si to dovolujete, tak mě zavřou a budou hledat třeba jen prasklou žárovku aby si mě tam mohli nechat nebo nepustit dál. a je to celé jen o tom, že jedem mladý celník blbeček mém moc. Půl hodiny nepustili nikoho dál, všichni stáli a čekali za náma. Když jsem se rozjel, nadával jsem jak dlaždič. Za celou dovolenou už jsem nedokázal v autě věci urovnat a dát dopořádku. Věci jseme měli zmačkaný jak…  A je to prostě jen o lidech

                0 0
                • Barak  

                  Od toho tam ten celník ale je. Chápu, že to je to může být nepříjemné – zdržení, že se ti někdo hrabe v os. věcech atd. Ale pochybuju, že tě ten celník chtěl jenom buzerovat. Prostě jsi věkem, autem zapadal do potencionální skupiny lidí převážející drogy, tak tě šácnul.

                  0 0
                  • brany  

                    pokuď by chtěl hledat drogy, tak nepoleze do kalhotek atd. Měl by tam psa co je najde s prstem (tlapkou) v nose na 5 metrů. Tady bylo evidentní že nám to chtěl znepříjemnit. Takových prohlídek jsem pár zažil, a poznám když se pečlivě kontroluje auto třeba kvůli elektronice nebo …  a nebo když je to jen buzerace. Navíc by měl mít rukavice, pokuď mi leze do věcí a to on neměl. Ale troufli by jste si mu povědět, že má mít rukavice?

                    0 0
                    • Barak  

                      Ne všude mají psa. Jednou nás kontrolovali kvůli drogám cestou ze Slovenska a celník se v těch věcech přehraboval taky celkem slušně. Rukavice teda měl, ale spíš než kvůli předpisům asi kvůli tomu, že jsme se myslím vraceli z Tater a každej měl nahoře v báglu smradlavý fusekle.:-)  Jinak pochybuju, že by si ten celník přidělával půl hodiny práce přehrabováním se ve věcech, jen aby tě zbuzeroval. Navíc, pokud jsi na něj třeba nebyl arogantní atd. Ale možné je samozřejmě všechno, já u toho nebyl. Třeba jsi ho nasral tím, že jsi nepochopil jeho nenápadnou žádost o všimné. :-)

                      0 0
                      • brany  

                        Přiznám se, že úplatek mě v tu chvíli vůbec nenapadnul. Je to možný že ho chtěl. Nikdy jsem úplatek nedal, takže nepoznám když ho někdo chce :) Dost mě teda nasr… tím že skoro lezl přez přítelkyni, která seděla v autě. A arogantní jsem rozhodně nebyl. V tědle věcech se tak trochu cholerik, protože nenávidím když mi někdo nadává a buzeruje, ale mám dost soudnosti, abych na hranicích byl hodnej jak ovečka :)

                        0 0
                        • M_ishak  

                          Na slovensko-ukrajinské hranici (na ukrajinské straně) je všimné samozřejmost. A kdo to neví, nebo ví a nezaloží nějaká ojra do pasu, tak to bude mít nadýl :O)

                          0 0
                          • Barak  

                            To je fakt. Stejně bych z toho neměl dobrej pocit, kdybych podával celníkovi pas s eurama.

                            0 0
                          • baron  

                            To je nesmysl, když nic nepašuješ, tak nikomu nic dávat nemusíš.

                            0 0
                        • losna  

                          Třeba se neptal jestli vezete drogy, ale nabízel. :)

                          0 0
                          • brany  

                            :-D No jo, a odpoveď NE byla špatně :) Měl jsem říct kolik za 10 gramů :) :-D

                            0 0
                • MedyX  

                  tak teď si brutálně protiřečíš: „Buď můžeš být poctivej policista a dělat vše tak jak máš pro blaho naší společnosti a za to všechno si vysloužit mraky nadávek atd. A nebo se můžeš na nějaký předpisy vykašlat, mít svůj klid, peníze na účtu, u pár lidí být za "hodnýho policistu kamaráda“ ale stejně si nechat nadávat." ..tak nevim co si mám teď myslet o tvym názoru :)

                  já mám každopádně s policajtama jedinou lepší zkušenost, oproti bezpočtu buzerací a vyloženě chuti se po mě povozit.Kamarádovi se dokonce stala neuvěřitelná věc, když ho před klubem napadla skupinka plešounů tak začal utíkat, za rohem uviděl policejní auto, který asi čekali až si budou moct smlsnout na lidech co půjdou domů z akce a budou „porušovat noční klid“ ..ale běžel k nim s plešounama v zádech a čirou náhodou se cajti zrovna museli jet podívat buh ví kam a prostě šlápli na plyn a odjeli..prostě policie mi ještě ani jednou v životě s ničím nepomohla a to že řešej případy ukradenejch mobilů atd. tak to je snad k smíchu všem co to šli někdy nahlásit..jediný co udělaj, že sepíšou protokol a tím to pro ně s úsměvem končí..prostě taková naše policie je a podle toho vypadá i názor veřejnosti na ty klauny.Taky proto jich je tak málo, protože lidi jsou radši na pracáku než chodit domů s čepicí PČR na hlavě a poslouchat nenápadné výsměchy .)

                  0 0
            • charoum  

              A ten kdo natahuje dráty přes cestu možná trápí kdokoliv kdo se mu pohybuje u baráku.Deset cyklistů a jeden motorkář.Myslím,že dotyčnému je to uplně šumák komu ufikne hlavu.Ty jezdíš na kole, jinej na motorce a někdo se celej den v práci těší až natáhne drát přes cestu.Tak to prostě chodí a nikdo s tím nic neudělá.

              0 0
            • Radim_2  

              Ale řeknu, jednoho známeho už jsem poslal do ****** a přestal se s ním stýkat. Chápu že problém policie je spíš že nejsou učiné páky (zabavení stroje, pokuta v řádech desetitisícu) to pětikilo, nebo litr zaplatí každý. Takže na ně bych to taky neházel.

              Docela dobré řešení se zdá závora přes cestu a po stranách vybagrovaný příkop, nebo složené klády. Viděl jsem to tak už na několika místech křivoklátska a pomáhá to proti motorkářům a ubylo tam i smetí a bordelu. Fakt je že to jde jen tam kde je les kolem dost hustý nebo jsou tam  křoviska.

              0 0
              • charoum  

                spíš je to tak,že problém s motorkářema ještě nejni tak horkej jak se tady prezentuje, aby si někdo dal tu práci a jednak se tím zybýval a druhak to zaplatil. Já mám možná štěstí, ale motorku jsem v lese letos ještě nepotkal, občas je někde slyším, ale to dost vyjímečně.

                0 0
                • Radim_2  

                  Křivoklátsko je zatím zlatý, to je setkání tak jednou za měsíc maximálně. Ale rodiče přítelkyně mají chatu u Týnce na Sázavě, tak tam je to síla. Vyrazil jsem kolem Jílového a Záhořanského potoka a na každém kilometru motorkář, nebo čtyřkolka. Kolem je to tam samé podnikatelské baroko a synáčci se baví :-)

                  0 0
                  • brany  

                    spíš než vybagrovat jámu by stačily ty protitankový jehlany co se kdysi používali. Jsou dost těžké a špičaté na to, aby šli odtáhnou či přejet

                    0 0
                  • Lenka.05  

                    Souhlas. Bydlím v Jílovém a vyjet si po okolí bez toho, abys nepotkal 4 kolku nebo krosku už skoro nejde. O víkendu je to až extrém, občas si přijdu jak někde na trati. A málo z nich je aspoň natolik slušných, aby aspoň zpomalila když míjí pěší nebo cyklisty. Minutý týden jsem venčila psa, slyším motorku, tak jsem ho zavolala a přidržela za obojek u sebe…motorkář to kolem nás propálil (viděl nás určitě tak 200m dopředu, bylo to na cestě) a ještě přidal, takže nás ohodil kamením z cesty. A to nebylo poprvé, co se takhle nějakej chudáček „bavil“. Zažila jsem, jak dva čtyřkolkáři schálně najeli na děti co si hrály na kraji brodu Zahořanského potoka. No..co k tomu říct..

                    Pasti v žádném případě neschvaluju, i když je svým způsobem chápu. Ale to fakt není řešení. Mimoto, spíše to odnese někdo nevinný.

                    0 0
                    • StuntJ  

                      Jojo, lidi jsou různí a musíme naučit tolerovat méně obdařené, kteří nechápají že tu nejsou sami.                                                                                                                       P.s. když vydím Vaše neskutečně čistá kola, mám nutkání to své umýt, po dnešní vyjížďce ani nevím, jakou má barvu :o)

                      0 0
          • StuntJ  

            Rozumím a chápu, ale není to můj problém, že je policistů málo. Je to celkový problém České byrokracie, která prostě neřeší takové problémy jako je  nedostatek policistů, lékařů, soudců. Ale pochopte že to není problém občana, ale vlády, která občana zastupuje. A v prní linii nevole jsou policsté . Je to nespravedlivé, ale i oni jsou součásti onoho aparátu … Takže se potom nedivnte, když se sype kritika v první linii na ně .

            0 0
            • brany  

              no jo, ale naší vládu si volíme my sami. A ruku na srdce, kdo z nás byl volit? Myslím že 90% voličů jsou důchodci, kteří šli volit kvůli 30 kč poplatku u lékaře, protože jim v kampani nabulíkovali že to platit nebudou. Ale bohužel to vidim na naší babi, že už neví o tom, ani se jí to nedá vysvětlit, že si těch 30kč zaplatí jinde a 10× tolik.

              0 0
              • StuntJ  

                Každý kdo není hlupák, komu není lhostejný jeho osud by měl volit. Ikdyž to si přejeme a to co se děje, je často dost rozdílné … bohužel

                0 0
                • brany  

                  Přiznám se, že jsem volit nebyl, protože pracuju a studuju mimo místo mého trvalého pobytu a docela mě to štve. Ale co nadělám. Teď už nic Bohužel ani do politiky moc nevidim. A ono je to nakonec stejně skoro jedno, která strana nám vládne. Stejně je to samá tajná dohoda a větší roli hrajou spíš media než voliči

                  0 0
          • hribik A1  

            ja by som bol zase radsej, keby sa policia poriadne zaoberala tymi kradezami, lupezami a inym skutocnym zlocinom, nez buzerovanim za motorky, par km/h nad limit, prilby atd.. co sa motorkarov tyka, solidne tresty by mali byt len pre tych, co kladu tieto pasce. ti su najviac nebezpecni. motorky v lese nejsu zas tak nebezpecne a zle, aby za to bol trest pomaly ako za vrazdu. ked budeme volat po velkych postihoch pre motorkarov a stvorkolkarov, casom sa to moze obratit aj proti bikerom, vid slovensky zakon od isteho nemenovaneho polovnika

            padne vystrel a clovek pada na chodnik, a nad nim s usmevom si stoji vypalnik,

            nikto sa nestara a nic nevidi, a fizel kontroluje parkovacie hodiny

            a mozno za rohom si prachy rozdelia, co na tom, ved rokmi su dobri priatelia,

            nikto sa nestara, nic nevidi, a tak bezia roky, dni a aj tie hodiny…

            © – ine kafe

            0 0
      • M_ishak  

        Ještě větší mazec je, že ten blbec, co natáhne drát mezi stromy, si myslí, že dotyčný jen spadne a bude OK a příště tama nepojede. Jaksi mu nedochází, že než spadne, tak mu to podřízne hrdlo. A jestli si to uvědomuje, tak je to mazec ještě větší :O/

        0 0
      • Neddy  

        http://havirovsky.denik.cz/…motorka.html

        Nevím, jestli už na tom jezdí… každopádně až se i takový policajt chytne na lanko nebo na hřebíky, bude to asi útok na veřejného činitele…

        0 0
    • rossi001  

      a u nas na moravkovem singletreku je to to same s temi motorkaria jinou haveti…takze panovenezbyla vam doma nejaka lanka navic :-D

      0 0
      • StuntJ  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
        0 0
      • M_ishak  

        Pánové, srandičky srandičky, ale uvědomuje te si, že to tu můžou přečíst nějaký desetiletý děcka, co vemou lanka, natáhnou je mezi stromy a vemou mobil aby si tu srandu jak sletí natočili a pichli to na jútúb…a ono ejhle, krk mu drží akorát na obratlech…

        0 0
        • brany  

          A proč jsem asi blokoval ten onen příspěvěk????? Akorád za to člověk sklidí kritiku a ještě nápovědu a návod, jak si to stejně přečíst.

          0 0
        • StuntJ  

          Já to beru už z humorem, pár takových překvápek jsem už potkal, chce to být za každých okolnosti ve střehu a koukat se po okolí, ne po babách :o). Bohužel jsou mezi námi lidé s nízkou inteligencí, nebo znudění smradi, kteří buď neví co dělají, anebo hledají vzrůšo. Jiná doba, … Jiná doba !!

          0 0
    • Tomcat  
      • na zprávy z Nohy nekoukám
      • ale že koňáky, bajkery , motorkáře a jiné se někdo snaží zastrašit nebo i zranit je známí dost dávno.
      0 0
      • StuntJ  

        No koňáci jsou další kapitola, kličkovat mezi těma jejich minama na lesní cestě … A pak to stírat z obličeje hmmmmmmmmmm  ..... :o)

        0 0
    • yoggi  

      uz nejeden krat som mal moznost ich vidiet v akcii, na ceste ked idem autom a on bezohladne vojde do protismeru, sa mu vobec neuhybam vidi ma, neviem co si chce dokazat ale ja kvoli nemu do priekopy nepojde, aby som mu bol este na smiech a on mohol vecer v krcme machrovat ako mu auto uhlo do priekopy lebo sa nalakal.

      v lese jazdia v protismere v zakrutach uplne beznost, neberu ohlad ze tam moze ist aj turista, cyklista, lesnik......... jednoducho nezajem.

      nejeden krat sme stali na kraji a cakali az prejde a lizol to tesne v tej chvili som lutoval preco pred zakrutou nie je traktor.

      p.s.:

      majitelom sukromnych pozemkov, aby nemohli podat trestne oznamenie, ze natiahli lanko. staci nechat pred zakrutou traktor a oni vletia do neho, lebo zasadne zakruty chodia v protismere. nikto vam nic nemoze, nic ste nenachystali to, ze on je dement a jazdi v protismere v zakrute a neprimerane rychlo je jeho problem.

      0 0
      • Kubiczech  

        K prvnímu odstavci mám jen jedno slovo – demence. Dál už jsem to ani nečetl.

        0 0
        • yoggi  

          neviem co je na tom dementne ? nemyslel som tym, ze si robim ciarky na volante a pod. ale jednoducho do priekopy nevletem kde neviem co je len preto ze on bezohladne predbieha. v priekope staci aby bola betonova skruz alebo nieco podobne a nemusim ti hovorit ako dopadnes. jednoducho v tej priekope ked mas metrovu travu tak nevies co tam je a nehnevaj sa na mna, ale aby riskoval seba pripadne spolujazdca a dement na stvorkolke by ani nezastavil aby poskytol pomoc.

          p.s.: komu niet rady, tomu niet pomoci.

          p.s.s.: ci myslim ze by stvorkolkach radsej strhol pri svojej bezohladnej jazde stvorkolku pod auto alebo na chodnik kde idu ludia. skus sa zamyslet co by spravil.

           

          samozrejme cest normalnym.

          0 0
          • Kubiczech  

            Já si automaticky představil širokou silnici s prostorem za krajnicí, předjíždějícího motorkáře a automobilistu svěřepě si držícího svou stopu u středové čáry. Pochopil jsem to tak, že neuhýbáš ani tehdy, když máš kam. Jestli je to tak, pak můj původní příspěvek platí a pokud ne, tak přijmi mou omluvu.

            0 0
            • yoggi  

              pokial je cesta siroka a zmestia sa 3 auta vedla seba a pri krajnici nejde nic nemal sebemensi problem uhnut, bezne uhybam aby mohli auta predbiehat ale musi byt urcita bezpecnost.

              0 0
    • BH  

      take me ta reportaz zaujala. Uplne neuveritelne, chudaci ctyrkolkari, zli myslivci jim brani ve velnem  pohybu po lese…Nejvice me vytocilo prohlaseni „pravnika“, ktery rekl, ze motorkari pohou jezdit podle zakona po vyznacenych lesnich cestach, pokud tam neni zakazova znacka. To si myslim, ze je blbost. podle lesniho zakona je do lesa zakazan vjezd vsem motorovym vozidlum, znacka neznacka, tedy i motorkam a ctyrkolkam ( vyjma lesnich vozidel a td..). Opravte me, pokud se mylim… take byl zajimavy nazor  borecka v integralce, ktery prohlasil, ze si bude jezdit po lese zakaz nezakaz…takto uvazuje vetsina techto uzivatelu ctyrkolek. V podstate je blbost u nas tyto stroje prodavat, de facto by s nima  podle platne legislastivy mohli tak jezdit po ceste a nebo specialnich arealech. Hm, zacina to byt pekny prusvih s temi motorkari, myslim si, ze v lese nemaji co delat a NOVA se tedy opet predvedla tendencni a neprofesionalni reportazi… A co na to Jan Tleskac, vlastne CEMBA ?

      0 0
    • Barak  

      Myslím, že se tady v poslední době o motorkách a čtyřkolkách napsalo až dost. Diskuse pak sklouzla k dost směšnějm argumentům a osobním napadáním a urážkám, takže znovu otevírat tohle téma je asi zbytečné. Ať s ježděním po lese někdo souhlasí nebo ne, myslím, že je v tomhle případě na místě uznat, že natahování nějakých lanek atd. je dost velká prasárna. Já potkat takového samozvaného žalobce, soudce a v tomhle případě i možného kata v pravém slova smyslu, tak z něj udělám deset malých do školky.

      0 0
      • Radim_2  

        Tak ty použiješ násilí a uděláš z něj deset malých, a sám budeš ostatní poučovat co je prasárna a co ne.

        Bohužel proti motorkářům není v podstatě žádná legální obrana a pokud ze zoufalství někdo něco takového udělá ták já to trochu chápu. Že to může odnést někdo úplně neviný jim bohužel nedochází. 

        0 0
        • Barak  

          Tak podívej, motorkáře neobhajuju a v příslušných vláknech jsem se proti tomu dostatečně vymezil a napsal svůj názor.

          Ale pokud někdo chce někomu ublížit takovymhle způsobem, tak si nezaslouží nic jiného než pořádně do držky. Když pominu fakt, že to může odnést v nějakém sjezdu jakýkoliv cyklista, tak přece nemůžeš někoho vážně zranit nebo zabít jenom kvůli tomu, že po lese dělají hluk, brázdy v cestě a plaší zvěř. Nebo jaké zoufalství máš namysli? To už bych potom mohl sypat hřebíky před barákem na silnici, protože tam auta jezdí příliš rychle a ohrožují chodce nebo něco podobného. Pokud je z toho někdo opravdu zoufalý, třeba protože jezdí přes jeho pozemek a tím ho devastují nebo že mu plaší dobytek atd., tak podle mě legální cesty existují. Pokud to budeš opakovaně hlásit na policii, je možnost, že na daném místě zesílí hlídky. Můžeš se taky pokusit zapsat, nafotit spz. Možná by také šlo zažádat o závoru k vjezdu na příslušnou cestu. Pokud vedle vykopeš ještě příkop, aby nešla snadno objet, mohlo by to pomoct. Samozřejmě vím, že všechny legální cesty jsou problém, je to zdlouhavé a s nejistým výsledkem. Ale natáhnout někde lanko …

          0 0
          • Radim_2  

            To už jsem psal nahoře že mi v dané situaci připadá jako nejlepší výstavba fyzických zábran u vjezdů.

            Jinak mně jen připadne divné že když to někdo chce řešit nasilím, ty mu odpovíš také nasilím. Přesto sebe považuješ za někoho kdo je v právu.

            0 0
            • Barak  

              Tak jednak přejít od slova k činům není někdy tak snadné, což by v mém případě možná nastalo, protože nejsem žádný rváč. Lze to tedy brát s jistou nadsázkou. Každopádně pokud bych někoho takového viděl, rozhodně bych to nepřešel bez povšimnutí. A pokud by to vyvrcholilo nějakou potyčkou, což by se v takové situaci s dle mého názoru vyšinutým člověkem dalo předpokládat, tak ano, cítil bych se na straně práva. Bral bych to stejně, jako bych viděl někoho, kdo jiného člověka bezdůvodně napadne. Což se mi už mimochodem stalo.

              0 0
            • Blade  

              Ono je násilí a násilí. Srovnáváš lanko mezi stromy s jednou mezi oči? No nevim..

              0 0
              • Radim_2  

                To je těžký, chlap kterýmu tenkrát xkrát vykradli chatu si tam dal zařízení který pak zloděje zmrzačilo. Taky si zaslouží pěstí? Vím není to rozhodně totež, tam to bylo na jeho oploceném pozemku a tady je to daleko nebezpečnější ve volném terénu, jen chci říct že když vám někdo bude ničit váš majetek a vy prostě nenajdete nikde zastání taky bude mít chuť vzít zákon do svých rukou. Nebo chcete říct že nad tím jen mávnete rukou.

                0 0
                • Radim_2  

                  Aby nedošlo k mýlce já něco takového vůbec neschvaluju. Jen chápu že když vám někdo do nekonečna sere na hlavu, jednou vám prostě rupne v bedně a ve skratu provedete to nejsnažší co vás napadne.

                  0 0
                • Barak  

                  Abysme nesklouzli zbytečně od tématu s různými příměry. Jak můžeš vědět co to je za lidi, kteří tam ty nástrahy dávají. Třeba to nejsou vždy lidé, kterým se ničí pozemek, ale jenom lidé s nějakým mindrákem, kteří využijí příležitosti a myslí si, jak konají pro ostatní dobro.

                  0 0
                • gumid  

                  Reakce „samořešitelů“ je sice nevhodná ale chyba a vina je na straně toho, kdo má chránit a pomáhat ...... Pokud by opravdu existoval zájem, asi by to i fungovalo..... jenže ono je snažší udělat jednou za čas megaakci typu " policie honí čtyřkolkáře v Beskydech z vrtulníku", pozvat k tomu média a pak…si dát zase oraz. Je to tentýž přístup jako neshopnost se vypořádat s nájezdy „borůvkářů“ v KRNAPu.....

                  0 0
          • StuntJ  

            Zákeřné chování a útoky svědčí o nízké inteligenci utočníka, normální člověk to běžně nepochopí. Ale takový člověk jedná na úrovni pudů, nepřemýšlí nad důsledky. Pokud nemá sám sílu pro vykonání činu – pravej hák do brady, tak se přikloní na k takovému jední … Prostě nechápe důsledky, jen to že ho někdo poškozuje :o)

            0 0
    • Smazaný účet  

      kdo se bojí, nesmí do lesa!

      0 0
    • Honza729  

      Dnes jsem se na ctyrkolce byl projet a reknu vam: parada. Pa ra da. Kdo nezazije, nepochopi…

      0 0
      • jIrI___  

        Tak nějak :)

        0 0
      • kolombo  

        Je spousta věcí, která přináší různým lidem uspokojení a přesto nejsou legální a správné …

        Jak k tomu přijdou třeba pedofilové, že jich se TV Nova nezastala …

        To je určitě taky: „Kdo nezažil, nepochopí …“

        0 0
        • BH  

          naprosty souhlas. Nase drivejsi plamene diskuze na tema asfalt a kolo v lese jsou ve srovnani s masivnim nastupem ctyrkolek  (take sneznych skutru= stejna skupina vyznavacu) naprosto legracni a nedulezite. Koneckoncu mozna i lesaci si konecne uvedomi, ze cykliste jsou nesrovantelne mensi zlo v lese  nez motorkari a daji nam pokoj.

          0 0
        • Honza729  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
          0 0
      • ememem  

        Kdo nezazije, nepochopi… – by ma celkom zaujimal opis toho zazitku, neskusis? stvor­kolka, terenne auto, shenovy skuter, vodny skuter – naprosto infantilne vhodne len pre uplnych dementov. v 98% pripadov sa staci pozriet na vlastnika a je to potvrdene. sorry ale ja som este nikoho kto by nemal v hlave totalne nasrane vlastnit podobnu maschine este nevidel. dokazem pochopit jazdenie po lese na kroske resp. enduro hoci to nemam rad ale vyssie spomenute – ako fakt sorry. skutocne by ma ten opis zazitku jazdenia po lese na niecom kde len sedis jak truba zaujimal.

        0 0
        • Ruprt2  

          To je na můj vkus moc ultimativní. 

          Já bych to docela rád náhodou zkusil. Ale v rámci nějaké hromadné akce nebo povolené služby, která to poskytuje. Nicméně bych si to nikdy nepořídil. Protože jsou věci co stačí zkusit.

           
          0 0
          • ememem  

            ja som to skusal pracovne pred nejakymi desiatimi rokmi v slov. raji asi pol roka v kuse a pocitoval som pri tom asi rovnake vzrusenie ako keby som soferoval bager. na kroske to musis aspon vediet, stvorkolka je pre tych co nevedia udrzat ani rovnovahu.

            0 0
            • gazman  
              Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
              0 0
            • Ruprt2  
              Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
              0 0
          • assassin  

            jo vzhledem k tomu ze jezdeni po lese neni moc koser tak jsou to celkem vyhozeny prachy… jeste ze me to na enduru bavi i na silnici…

            0 0
    • kolombo  

      Vzhledem k tomu, že tam ten „právník“ plácel hrozné pitoominy, tak tady http://zakaz-vjezdu.cz/ je k tomu právní výklad, jak je to s tím motorovým ježděním …

      0 0
      • assassin  

        vzhledem k tomu ze to neni nezavislej web, ale projekt kterej se snazi motorky a auta v lese potirat tak to neni zrovna duveryhodnej zdroj…

         

        stejne tak najdu promotoristicky orientovane podobne stranky kde je obdobne odborne se tvarici rozbor ze i lesni cesta je ucelova komunikace – podle zakona o provozu na pozemnich komunikacich… a tudiz je to v rozporu s lesnim zakonem… a vsechny tyhle weby to dokladaji jakym si rozhodnutim nejvyssiho soudu ktere nadrazuje ten zakon o provozu… tomu lesnimu…

         
        0 0
        • Kubiczech  

          To rozhodnutí obecně nic ničemu nenadřazuje. Říká jen, co je a co není účelová komunikace vzhledem k danému případu. Danou otázku lesní zákon neupravuje vůbec, zákon o provozu na pozemních komunikací ano.

          0 0
          • assassin  

            no jo, ale lesni zakon nic nerika o provozu na ucelove komunikaci… tzn pokud reknu ze ta cesta v lese je ucelova komunikace a ne les tak na ni neplati zakaz vjezdu z lesniho zakona… a musi na ni byt znacka…

            nechci se hadat o tomhle vykladu, neni to muj obor ale takhle si to vysvetluje „druha strana“ a jistou logiku to podle me ma..

            0 0
            • kolombo  

              Když se podíváš do zákona:

              „Polní a lesní cesty jsou podle zákona č. 13/1997 Sb. účelovou komunikací. Účelová komunikace podle § 7 citovaného zákona slouží ke spojení jednotlivých nemovitostí pro potřeby vlastníků těchto nemovitostí nebo ke spojení těchto nemovitostí s ostatními pozemními komunikacemi nebo k obhospodařování zemědělských a lesních pozemků.“

              tak je jasné, že pokud nejsi vlastník, tak tam nemáš co s motorovým vozidlem jezdit.

              0 0
              • assassin  

                zase citujes jen to z toho „tendencniho“ webu… pro potreby vlastniku neznamena ze musis bejt vlastnik… pokud ses vlastnikem hotelu v lese tak jako vlastnik mas potrebu aby k tobe jezdili hoste… tzn jizda hostu k tobe do hotelu je potreba vlastnika…  a dalsi varianty… treba u nas na kopci je radar CSA a jezdi tam zamestnanci do prace.. opet nejsou vlastnici radaru.. presto smi po teto ucelove komunikaci jezdit.. a jelikoz je to ucelova komunikace tak pro zakaz vjezdu na ni nestaci jen to ze vede lesem a tudiz ze by zakaz vyplyval z lesniho zakona… ale je tam danej zakaz vjezdu… jo a je to zakaz vjezdu vsech vozidel a jezdi tam velke mnozstvi cyklistu – taky ilegalne…

                 
                0 0
                • mastihuba  

                  když už se tady rozebírají ty právní varianty, tak by mne zajímal výklad policajtů, jestli při těch zátazích brali jen cesty s jednoznačným zákazem vjezdu osazený značkou nebo jestli brali i tu druhou variantu bez značky.

                  V každým případě, když nám jeden takovej týpek na moto upravoval účelovou komunikaci do vinohradu, tak dostal žlutou kartu s výstrahou značka neznačka :)

                  Ještě mne napadá že jsme jej mohli poslat dělat bordel do lesa, kde nikoho neruší :)

                  0 0
                  • assassin  

                    no policajti casto vybiraj i za neco co nemaj v pravomoci posuzovat… kdo se v tom trochu orientuje tak jim rekne ze takhle to nepujde a oni se casto naserou a zacnou hledat datumy v lekarnicce, zarovky apod aby cloveka za neco sejmuli…  a nebo clovek nevi a kdyz organ rika ze je to spatne tak zaplati…

                    kazdopadne neco takoveho ted absolvoval otec.. chteli mu dat pokutu vymejsleli kde co a vsechno bylo ok… nakonec nasli ze predni svetlo na jedne strane ma vakl (auto bylo bourane na jeden roh) a dali mu pokutu za to hejbajici se svetlo – ze oslnuje atd… ale skoro bych se vsadil ze co se tohodle tyka nema policajt pravomoc posuzovat technickej stav vozidla.. nema jak zmerit kam to vlastne sviti, nema technicke vzdelani  atd.. otec ale neni konfliktni typ, dal jim prachy a nazdar…

                     

                    shrnuto… policajt ma takovej vyklad jakej se mu hodi:)

                    0 0
                • Kubiczech  

                  Všechny příklady se dají podřadit pod „pro potřeby vlastníka“ – hosté k hotelu, zaměstnanci k radaru atd. To podle mě neznamená, že tam může kdokoli na krosce.

                  0 0
                • kolombo  

                  Ty jsi ale kecka, co?

                  Tady:

                  § 7 Účelová komunikace (1) Účelová komunikace je pozemní komunikace, která slouží ke spojení jednotlivých nemovitostí pro potřeby vlastníků těchto nemovitostí nebo ke spojení těchto nemovitostí s ostatními pozemními komunikacemi nebo k obhospodařování zemědělských a lesních pozemků. Příslušný silniční správní úřad může na návrh vlastníka účelové komunikace a po projednání s příslušným orgánem Policie České republiky upravit nebo omezit veřejný přístup na účelovou komunikaci, pokud je to nezbytně nutné k ochraně oprávněných zájmů tohoto vlastníka.

                  je to z portálu gov.cz a vidíš, že je to úplně stejné.

                  Nechápu, co je na citaci zákona tendenčního …

                  Vlastně chápu, neodpovídá to tvému tvrzení, je to tedy tendenční a nepravdivé …

                  0 0
                  • Neddy  

                    Nechápu, co hodláš tímto zákonem dokázat… hádat se s tebou nebudu, protože to nemá cenu.

                    V závěru toho zákona se píše o omezení veřejného přístupu na účelovou komunikaci – k čemu by tam byl tento dodatek, pokud by ji mohli užívat jen vlastníci (jak tvrdíš výše)? Dokud to není omezené (např. zákazem vjezdu), je ta účelová komunikace veřejně přístupná – veřejně, tzn. pro kohokoliv.

                    0 0
                    • Kubiczech  

                      Nechci se přít, protože jsem prošel řadu dokumentů a mám z toho regulérní gulaschensuppe­. Ale…

                       

                      Nejvyšší soud ve zmíněném rozsudku rozhodl, že lesní cesta je účelovou komunikace ve smyslu zákona o dopravě na pozemních komunikací (lesní zákon tuto otázku neupravuje). Ve sporu šlo o to, že by vlastník lesního pozemku, na němž lezí cesta nemusel umožnit jinému subjektu příjezd k např. k chatě. Tím, že soud označil lesní cestu za účelovou komunikace se toto stát nemůže.

                      Je tu ale lesní zákon a obecný zákaz jezdit a stát s motorovými vozidly v lesích (§ 20). Součást lesa je i lesní cesta (§§ 2 a 3). Jde tedy o vztah zákon o provozu na pozemních komunikací a zákona o lesích. V této otázce jsou podle mého ustanovení lesního zákona ustanoveními speciálními k ustanovením zákona o provozu na pozemních komunikacích. A vycházím-li z poučky lex specialis derogat generali…

                       
                      0 0
        • Kubiczech  

          Ale s tím, že se věci užívají tak, jak se stranám hodí souhlasím. Článek, co si vložil vedle je toho důkazem. Není problém ho najít i na stránkách, které proti motorkářům brojí.

          0 0
        • hribik A1  

          skoro ako s vykladom slovenskeho lesneho zakona na mtbiker a na polovnickom webe :-)

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.