• pajasimi

    to: favorit. však já neříkám že s nima mám problém, dokonce ani nemusim zpomalit protože jednoduše jedu po druhý straně, jen se děsim toho že až tam bude asfalt taky, asi budu muset opravdu začít jezdit total offroad někde po poli..nebo možná jezdit po hlavní..auta jsou menší zlo než bruslaři, mamky s kočárkama a neposedný děti, postarší pánové s pejskem na 10m vodítku, babči na esce..atd. atd.

    (fotka nesouvisí s tématem)

    0 0
    • pajasimi  

      hlavně se ani nenačetla;]

      0 0
      • favorit.  

        a to se vyplati (jako ze se nenacetla)

        njn, holt co clovek, to nazor :-)

        0 0
    • Kubiczech  

      Hlavne je treba si uvedomit, ze jezdit po silnici na kole se dnes skoro rovna sebevrazde a uplne stejne to vidi bruslar. S tim rozdilem, ze bruslar to tezko zalomi po modre po korenech. Tak to vypada, ze tu nadavame na asfalt a vsichni po nich jezdime a kosime bruslare.

      Berte to prosim jako nadsazku a jako nazor (mozna spatny) nekoho, kdo jezdi jak kole, tak obcas na bruslich. Kolo neni nahodou na prvnim miste.

      0 0
      • Tomcat  

        jenze oni na silnici nesměj! Bruslař je chodec a má se jako chodec chovat. Dodržování třeba strany po který má povinnost jet

        0 0
        • Kubiczech  

          Ja nerikam, ze bruslar chodec neni. A jestlize je bruslar chodec, tak proc by na silnice nesmel? V zadnem zakone neni, jak se ma chovat chodec/bruslar na stezce – podle tebe se ma tedy na stezce pohybovat pri levem okraji jako chodec na silnici? Diky, vyzkousim, cekejte dalsi podobne vlakno.

          0 0
          • Tomcat  
            • poukud vedle silnice stezka pro cyklisty a chodce nebo chodník, musí ho\ji použí
            • pokud je to jen stezka pro vyklisty, nesmí ji použít
            • pokud používá silnice nebo stezku cyklisty a chodce musí se pohybovat pri levém okraji
            0 0
            • mkkw  

              bohuzek v nasich podminkach sci-fi, resp. utopie, nikdy jsem nevidel na stezce pro cyklisty a chodce prave toho chodce ze by sel vlevo a pokud jde o chodce s kocarkem, tak prave v mnoha pripadech napriklad zrovna na stezce z od Branika smerem na Podoli takove mamiy tlaci kocarky pres celou siri stezky, bavi se, smejou a maji srandu z toho, ze cyklisti musi po trave a bruslari maji co delat by zastavili a precupitali po trave tu vzdalenost

              ano, tolerance

              0 0
              • Tomcat  

                jen ze to tolerance neni že? :-\ to je arogance

                0 0
              • Kubiczech  

                A dva cyklisty, bavici se a zenouci protijedouci „faunu“ do okolniho porostu jeste nikdo nikdy nevidel?

                0 0
            • Kubiczech  

              Takze na silnici smi nebo nejak nechapu tvuj minuly prispevek. Vse co si odcitoval je samozrejme pravdou, ale bod tri je v realu dnes uz opravdu nepouzitelny, pritom by tyto spory de facto vyresil.

              Pochopte, jen nemam rad tyhle kousave poznamky na bruslare – boj mezi cyklisty a bruslari, vsichni bruslari jsou hlusi a slepi saskove, vsichni do jednoho pytle. Cyklistum se to prece nelibi o nic vic, nez bruslarum. Kdyz to dozeneme ad absurdum, tak se vsichni jevime, ze duchodce tusista vrazi svou hulcicku do spic, ale v dalsim threda podrazime nohy bruslarum.

              0 0
    • Pavlos  

      no ale zakladat novy dred hmmm…

      0 0
      • mkkw  

        sorry, ale zamkl jsem ho, zvrhalo se to na flame kuli tomu jak rychle jezdim, i kdyz nikdo nevi jak se chovam a nechce pochopit ze i pri te 30 se da zastavit na 2m … tak pro to, chtel jsem poukazat na ten problem, ze cyklisti musi davat pozor na bruslare, ale naopak to v mnoha pripadech neni, zejmena tam, kde si bruslar nikdy nesedl na kolo a nezkusil si ake to je byt na druhe strane a porad cekat nejake hloupe chovani

        0 0
        • Pavlos  

          hele proste úpokud vidis nejake lidi at uz jde o bruslare turisty cyklisty ci jine vyletniky vzdycky projizdim pomalu protoze clovek nikdy nevi;)

          0 0
          • Kubiczech  

            Souhlas… (:

            0 0
          • mkkw  

            no, takhle to vypada jako ze jsme slechta, ktera na vsechny kouka zhury a musi na ne davat pozor a pomalu kolem nich prochazet, aby je nepotento toto tamto :)

            ne, ja to chapu, ale prave diky tomu ze clovek predvida, tak pokud je pozorny, muze si dovolit i vyssi rychlost …

            0 0
            • Pavlos  

              ne nejsi slechta ale musis proste brat ohled jinak dopadnem jak na slovensku:)

              0 0
        • Andrzej  

          no vidis, kdyz umis zastavit na 2m tak kde je problem? :)

          0 0
          • mkkw  

            ze ona to hnala porad na me, a nevedela kudy kam, na jeji strane 10 lidi a proti ni ja a 2 bruslarky, to je ten problem, ty kolecka na nohou jsou nad jejich moznosti :) (ale jsou i vyjimky)

            0 0
            • Pavlos  

              kdyz jezdim na inlajnech tak mam taky chviolema pocit ze mojenohy si delaji co chcou:)

              0 0
            • libi  

              nechci rejt, ale sam si rekl ze bruslar nemuze zastavit a ze jela cca 20 tak co jinyho mela udelat nez se ty skupince deseti lidi v jejim smeru vyhnout? akorat mela tu smulu ze kdyz se vyhybala tak ty si chtel predjet ty dve bruslarky v tvym smeru. Nechci se zastavat bruslarky, ale kdyz jedu nekde kde jsou bruslari tak proste jedu jejich rychlosti a kdyz mam vetsi rychlost tak je predjedu tam kde vidim hafo prostoru, nebo to vemu po trave kde to de, pac vim ze tam mi bruslar jen tak nevjede. A nekdy je moc peknej pohled jet za bruslarkama, tak proc neudrzovat jejich rychlost ze÷))))

              0 0
              • mkkw  

                ona tech 20 vydupala do mirneho stoupani, ja se nechci hadat, ale ja bych vzivote nepredjizdel, kdyz vyjizdim na horizont a nevidim co za nim je, pak kdyz je predjela, tak me teprv uvidela, ze jsem akorat predjizdel a vracim se na svou stranu, jenze jaksi jedem primo na sebe

                0 0
                • libi  

                  ja se taky nechci hadat, nebyl sem u toho, tak bych stejne ani nemel narok kdybych chtel÷) Predjizdeni pred horizontem je sebevrazda udelat to treba v aute, ale na cyklo/bruslo-stezkach je to trosku jiny, nejsou tam zadny pruhy a plati tam trosku chaos. Osobne si myslim ze to je vsechno o ohleduplnosti a toleranci.

                  0 0
                • pajasimi  

                  no zkrátka velká část bruslařů pohybující se na stezkách jsou lidi co to dělaj protože je to moderní a často jsou to lidi bez schopnosti vnímat prostor kolem sebe když to přeženu..od těch nevíš co čekat, a oni si ani neuvědomujou že něco dělaj špatně..bikeři co jezdíte na bruslích, nešilte, né nehážu vás do jednoho pytle..je ježdění na bruslích a ježdění na bruslích, stejně jako ježdění na kole a ježdění na kole

                  0 0
                  • mkkw  

                    asi bude lepsi na tehle mistech jezdit pod sve moznosti a udelat si z toho poznavaci projizdku … hele, uz tu povyrostla trava zase o 5cm, to je nevueritelny a tamhle ten ker se krasne obalil, uz nevypada jak rosti :))

                    ma to neco do sebe :)

                    0 0
                    • pajasimi  

                      :)

                      0 0
                    • hribik A1  

                      na takych sa pri tamojsej intenzite dopravy niekedy nestihas pozret ani na tu travu co zase povyrastla o 5 cm. lepsie je po takych vobec nejazdit a ist radsej po okolitych bocnych ulickach, kde toho moc nejazdi, auta sa vacsinou aspon chovaju predvidatelne…o­sobne stiham teda viac sledovat krajinu aj z cesty prvej triedy Ecosi nez z cyklopesopsa­cokorculokoci­arkodochodcos­tezky

                      0 0
                  • Kubiczech  

                    SOuhlasim, vzdyt rikam to same…je bruslit a bruslit, bajkovat a bajkovat, a proto si ani jedna skupina nema co vycitat.

                    0 0
        • homat  

          Jaký používáš pláště, mě to vychází na 3,53 m za předpokladu součinitele tření 1 a laboratorního prostředí. Asi jsi vážně lepší než ten Chuck. Takže buď umíš zvětšit gravitační zrychlení nebo máš pláště se součinitelem tření větší než 1 nebo vozíš přítlačný křídlo větší než na formuli :-)

          Neblbni a jezdi tam kde jsou lidi tak jako kdyby ti pod kolo měli naskákat všichni. Brzdná dráha je ve skutečnosti delší než si myslíš.

          0 0
          • mkkw  

            slibuji, ze si to vezmu k srdci, jen doufam ze mi pak nevynadae na srazu ze jedu jako snek, nicmene plaste mam 2,10ky na 26" kolech … taky neco vazim a soucinitel treni na mezi adheze a mi adhezni se zvysuje pri jizde do kopce, se kterou jsem v tomhle pripade pocital, ale je to teda vic nez 2m, to zase souhlas, presto sovladatelnosti toho kola pak uz clovek zpomali na tolik, ze se vsemu vyhne, mame to, no, riditka preci

            presto opakuji, budu jedit mirneji :) a co ti bruslari, tem vse projde, ach jo :(

            0 0
          • MlokCZ  

            To si ale ještě počítal jen dobu, co brzdí. Když se k tomu přičte ještě reakční doba, tak je to ještě mnohem horší. Jede 8m/s. Reakčí doba na kole pod 0,5s je už velmi slušná, takže minimálně další 4m jen než začne reagovat (a nebo taky ještě mnohem více).

            0 0
    • pajasimi  

      snažim se naznačit, že pokus rozmělnit provoz díky nově budovaným stezkám je nesmysl..vidim to tak v místě, kde pravidelně jezdim..

      0 0
      • pajasimi  

        ať na druhý straně vltavy (čb-hluboká) udělaj šotolinu nebo singl..po něm budou jezdit cyklisti..bruslaři a procházkáři ať si nechaj vyasfaltovanou stranu,..

        0 0
        • Tomcat  

          Ono by nebylo špatný aby opčas měský vyrazili na svým MTB po cyklostezce. A dbali by na dodržování to co je vhodné

          • volně pobíhající pes
          • bruslař hodec v prositměru nebo vedle sebe
          • cyklisti vedle sebenebo v protisměruatd…

          Vsadím se že by se nepřizpůsobyvá skupina uživatelů přesunula jinam kde pohodleně můžou jezdit a porušovat si předpisy dál.

          0 0
          • mkkw  

            posbirali by nas vsechny jak houby, nikdo ne ma plnou vybavu jakou ma mit na svem kole, leda par vyjimek a ti nejezdi po stezkach, ale rovnou po silnicich a pripadaji nam jak ufo, svetylka, svitici vesty a nekteri jeste praporek na tycce vzadu na ramu

            libi se mi nemeckej Kolin, tam je takovej cyklo chaos :)), tam cyklista je vic nez auto :) (nebo si to aspon mysli)

            0 0
            • hribik A1  

              „tam cyklista je vic nez auto :) (nebo si to aspon mysli)“

              sak to si mysli vacsina cyklistov na cestach aj u nas :-D

              0 0
          • roud  

            mno třeba ja nevim proč by nemohli jet cyklisti vedle sebe ?

            0 0
            • hribik A1  

              mno, u nas napriklad ten, ze ked taki stretnu hribika A1, pouzije na nich klakson (bezne reakcie po jeho pouziti su: „jezisikriste“, „boze“, „jezis to som sa zlakol/zlakla“) :-D

              0 0
      • hribik A1  

        mno, pri ziline napriklad urobili dobru „cyklokorculo­pesocestu“ 3. triedy. je to nova cesta 3. triedy k jednej dedine, sirsia nez nedaleka 1. trieda na rajec. jazdi tam tak 50 aut za cely den (jedno za pol hodiny), a milion cyklistov, korculiarov a pesich, ale pri tej sirke takych 7 metrov sa tam tak krasne vojdu a bezkonfliktne obchadzaju…tak ked uz, tak jedine taketo „cyklostezky“ asi stavat :-D

        0 0
        • Milenius  

          nemusis si tam kupovat cyklo-dalnicni znamku?

          0 0
          • hribik A1  

            casom bude satelitne elektronicke myto na vsetky cesty a vsetky vozidla. to je znamy plan eu. takze casom aj na to v podstate pride, akurat si nekupim cyklodialnicnu znamku, ale nadrbem na riditka palubnu jednotku…

            0 0
    • kolombo  

      Nelíbí se mi, že ač se pro sebe snažíme o co nejvíce prostoru, tak se stále objevují názory, že je potřeba někoho nějak omezit a vytěsnit z cyklostezek. Většina asfaltových komunikací v městech je stavěná jako smíšená pro všechny a jestli je tam tak velký provoz, že se tam nevejdete, nárokujte společně s bruslaři více prostoru. Úlety ojedinělých bruslařů hodnoťte stejně, jako úlety ojedinělých cyklistů.

      0 0
      • pajasimi  

        vytěsnit? naopak, celou jim jí přenechat, ať tam třeba jezdí hlavou dolu..cyklistům postavit „přírodě blízkou“ (bližší) cestu

        0 0
        • Daník  

          no vidíš, když ty vlastně používáš singletracky, proč tě iritujou nějací bruslaři na silnici? Na jedné straně se dožadujeme tolerance od motoristů, na druhou vám vadí všechny další skupiny a oblibou je házet je do jednoho pytle.Jako D-fens bezpečně ví, že všichni cyklisti jsou z..di, tak se tady pomalu každý den objeví někdo, kdo totéž tvrdí o inlinech, chodcích ap. Neuvažuje způsobem „potkal jsem blba na inlinech“, ale „bruslaři jsou blbci“.

          0 0
          • hribik A1  

            je to tym ze cyklopesokorcu­lopsacodochod­cokociarkostez­ky byvaju poddimenzovane na to, ako su vytazene v case, kedy tam byva spicka (slnecne podvecery, vikendy). proste je to kus uzkeho chodnika, kde pri tej intenzite dopravy, rozdielnej rychlosti a uplnej anarchii co sa tyka dodrziavania akychkolvek pravidiel (na cestach sa vacsinou nejake tie pravidla dodrziavaju, a preto sa tam taktiez citim bezpecnejsie a neni tam tolko konfliktov – problem je tam len v tom ze v pripade zrazky ma tato horsie nasledky) vznika vela konfliktnych situacii. cyklisti sa citia ako najsilnejsi z tych co to tam okupuju, podobne ako motoristi na cestach, preto vznika vela podobnych nazorov typu „ostatni su blbci“

            0 0
            • Daník  

              Pravidlo by stačilo jedno – vzájemné ohleduplnosti. To sem ale ještě za 20let nedorazilo, spíš naopak:( K pochopení těch druhých by nezaškodilo udělat si menší „stáž“ na jiném oddělení – řekněme 100 000km za volantem, 20 000 na kole, 1 000 na bruslích – a pak mudruj! ;-))

              0 0
              • hribik A1  

                njn, ale tie pravidla by museli dodrzovat vsetci, len od cyklistov to nestaci, proste chodci by museli prestat jazdit 4 vedla seba, a drzat sa v jednom dohodnutom pruhu (na jednej polovici) pre dany smer, apod. aby situacia bola prehladna ako na ceste, aby proste rychlejsi vedel kedy moze predbiehat, predbiehalo by sa vdaka tomu vzdy jednou stranou a tak…ohladuplnost ano, ale nech pravidla dodrziavaju vsetci. aj ked sa na cestach stale stazujeme na bezohladnost, predsa sa tam stanovene pravidla dodrziavaju v stonasobne vacsej miere nez hentam

                0 0
                • hribik A1  

                  oprava chodci by museli prestat chodit 4 vedla seba…necitam to co napisem a potom to tak aj vypada

                  0 0
                • Tomahomo  

                  Hribiku, tvých příspěvků si všímám delší dobu a vím, že mají hlavu a patu. Stejně jako několika dalších mladých kluků kteří sem píšou a kterých sem si všimnul. Těm které jsem nezaregistroval se omlouvám :o) Tím chci pouze říct, že opravdu není vhodné ohánět se věkem, protože to fakt není patent na rozum.

                  A teď k tématu. Vím, že je to brečení na špatném hrobě, ale snad aspoň smím říct svůj názor. Otázkou je, jak jej kdo pochopí. Jezdím po stezce která vede z Přerova do Lipníku. Vlastně ani nevím jak je přesně definovaná(snad to místní znalí vysvětlí). Poslední cca 4km jsou navíc komplikované tím, že tam jezdí i auta(povalená 30ka) k Jadranu a chatkám. O víkendu a za krásného počasí je hodně frekventovaná(chod­ci, psi, bruslaři, cyklisti + občas auto). On by to nebyl takový problém, kdyby většina lidí byla ohleduplná, používala hlavu a řídili se obecnou slušností. Když jedu, tak se snažím jet co nejblíž pravého okraje, když předjíždím, podívám se nejdřím dozadu jestli někoho neomezím(ikdyž jedu 35(vyjímečně, s větrem) a moc lidí tudíž rychlej nepojede). Když stejně vyjímečně s někým jedu vedle sebe a povídám si, tak co pár vteřin sleduji situaci za sebou, jestli někoho neomezuju. Je tohle tak složité či nepochopitelné? Zřejmě ano, protože pokaždé potkávám spoustu chodců kteří zaberou celou šířku stezky, vejdou na stezku aniž by se podívali; bruslařů, kteří jezdí 2–3 vedle sebe, aniž by je zajímalo co se děje za nimi(btw nedávno jsem potkal borce z Prostějova, kteří jeli(trochu s větrem) pár km 35 – respekt!); volně pobíhajících psů, nejlépe dva a k tomu dva jejích páníčci na kolech; a taky děti bez dozoru, což už nepochopím vůbec, protože já osobně mám o své strach a neumím si to představit. Přiznávám, zvonek nevozím, takže buď zavolám(zdovolením, kolo, jedu…), písknu nebo zpomalím a počkám až si mě všimnou – jak kdy, podle chuti a nálady :o) Jen mě fakt zaráží, proč ostatní, když už na stezce jsou, nepřemýšlejí nad tím, že by tam mohl být i někdo jiný, potažmo, že by mohl jet rychleji než oni. Nechci s nikým bojovat, snažím se být k ostatním slušný, jen bych byl rád, kdyby ostatní brali ohledy na druhé. Tak jsem si pobrečel a můžete mě kamenovat :o)

                  0 0
                  • Kubiczech  

                    Proc kamenovat za smysluplny, pravdivy a naucny prispevek? (:

                    0 0
                  • hribik A1  

                    presne, pod toto by som sa podpisal…ono skutocny problem tych cyklosteziek neni v tom, ze sa tam vyskytuju ludia roznych rychlosti, ale hlavne prave v tom, ze niektori nerespektuju nic…to si ti chodci co idu 4 vedla seba, cyklisti co kluckuju od okraja po okraj bez toho ze by sledovali co je za nimi, psickari co svojich psov vencia prave na asfaltovej ceste lebo v poliach sa asi neda (fakt sa divim takym co psa vytiahnu na asfaltku, kde ho musia drzat na voditku, a nie do nejakej pustatiny, kde je par chodnickov medzi poliami alebo pri rieke a kde dokopy nikdo nechodi, kde sa pes moze aj volne prebehnut) a tam ich nechaju pobehovat a tak. vsimni si, ze na tychto komunikaciach, vselijake tie cyklostezky a pod. vladne uplna anarchia. nepriklanam sa k podrobnym a prisnym pravidlam, ale keby sa zacalo dodrzovat par zakladnych, napr. kdo tam je sa pohybuje vpravo a na maximalne na polovici vozovky (aj psy a aj deti), v protismere sa moze len predbiehat a to vtedy ked je volno a neprasi sa, event. urcenie prednosti. toto malo by stacilo, ale pre mnohych je to asi prilis moc. potom to vyzera tak, ze taka cyklostezka je preplnena nad kapacitu, aj ked v skutocnosti neni, je to len preto ze pri takomto systeme sa citelne znizuje priepustnost, a narasta konfliktnost. chodci zavadzaju a cyklisti prasia. predstav si, ze by to takto „fungovalo“ na cestach. kazdy by si jazdil kde chce, niekto vpravo, niekto vlavo, dvaja kamaradi co by mali spolocnu cestu by na obycajnej ceste sli svojimi autami vedla seba v oboch pruhoch, aby sa cez okno mohli vypravat, styria motorkari takisto, obiehalo by sa tadial kde je miesto, prednost by mal ten co ma vacsie auto alebo mu to lepsie trubi, kdo by chcel ist 20 a kochat sa krajinou, isiel by tak stredom cesty a pod., co by sa asi stalo, a ci by cesta mohla mat priepustnost aj nad 10 000 vozidiel denne (mnohe maju takuto vytazenost) a relativne minimum nehod. asi nemohla. mozno na ceste kde prejde raz za pol hodinu cosi by nieco taketo nebolo pocitovane ako velky problem, ved ked sa uz nahodne cosi stretne tak sa to obehne tam kde je miesto, semtam sice gumy zakvicia, ale situacia by nebola neznesitelna. podobne ako anarchisticke „cyklostezky“ v case nizkej premavky. proste, aj ked niekto ide blbo a netolerantne a nepredvidatelne, ked tam nikoho neni tak sa „este nejako obideme“. lenze predstav si nieco take na ceste 1. triedy. v priebehu minuty by pri tej premavke bola zablokovana a mala by 5 buraciek. tymto nechcem obhajovat mrte zbytocnych pravidiel na kazdu blbost, alebo nimi upravit pohyb na cyklostezkach a zaviest tam take „detaily“ ako masimalna rychlost, reflexne vesty a pod. a to, xe niekde zrusili dopravne predpisy a bolo to v pohode, to je mozne, lenze to bolo na ceste, kde maju vsetci zazitych prave tych zopar najzakladnejsich pravidiel o ktorych som pisal, preto to aj mohlo fungovat bez vacsich konfliktov. tie „detaily“ sa potom ponechali na kazdeho zdravom uvazeni, co bolo v poriadku, ale pochybujem, ze tam niekto zacal jazdit na opacnej strane alebo vedla seba. ucastnici premavky na cyklostezkach nejsu zvyknuti na nic podobne, preto to tam aj nemoze fungovat. proste ja mam pocit, ze prave absencia tych asi 4 najzakladnejsich pravidiel a nasledne netolerancia (preco by sme my nemali chodit vsetci vedla seba, co my nemame pravo na tuto cestu?" „preco by som ho nemal oprasit, ked on sam nama ani kusok tolerancia a neposkytuje mi podmienky na normalne predbehnutie?“ k obom dodat „ked nemusim“, prave to „preco by som mal ked nemusim“ tj. ta netolerancia) je pricinou tychto problemov.

                    0 0
                    • Milenius  

                      Presne, staci v podstate jen jedno pravidlo – jezdi/chodi se vpravo a kdyz jede nekdo proti nebo za mnou, tak se mu uhnu.

                      Osobne jeste preferuju zvonek, coz je 1000× lepsi nez rvat porad dokola s dovolenim, navic na zvonek vsichni reagujou okamzite.

                      Za treti bych jeste, a to myslim obecne, prikazal vsem majitelum psu je mit v obci a na verejnych komunikacich na kratkem voditku a tvrde bych to pokutoval. Pes do mesta nepatri, ten patri do lesa. Sam jsem z myslivecke rodiny (i kdyz osobne se tomu uz nevenuju) a i kdyz na vesnici, vzdycky jsme meli psa na kratkym voditku do doby, nejsme dosli do reviru a tam jsme ho teprve pousteli. Dnes ale ve meste kazdy vypusti psa hned ze dveri a ten je tak rozradostnenej, ze lita vsude jak pominutej. Kecy majitelu psu, ze se pes musi probehnout neberu, protoze na to meli myslet uz kdyz si toho psa porizovali.

                      0 0
                      • hribik A1  

                        PRESNE…

                        k psom tolko, ze pes do mesta nepatri, psi su problem pre mesto a mesto pre nich, a osobne si myslim ze by ich mali chovat len tam, kde pre nich maju nejaku zahradu/oploteny vybeh a/alebo blizko v dostupe nejaky ten les alebo puste polia a planiny, kde ich mozu nechat prebehnut. alebo aspon nejaky ten chodnik napriklad popri rieke urceny primarne pre psov, a aspon ako-tak oddeleny od ostatnych ciest (chodcov, cyklistov, aut), aby psi na ne kazdu chvilu neprebiehali (tomu v meste tazko zabranis, ale aspon tak urobeny, aby podobne pripady boli vynimka a nie pravidlo). pes chovany v panelaku uprostred mesta bez moznosti vencenia na nejakom normalnom mieste, venceny vylucne na okolitych chodnikoch alebo travnikoch, je jednak znecistovanie mesta + ohrozovanie a obtazovanie okolitych ludi (v najlepsom pripade len hlasny stekot, v horsom utoky agresivnych psov…), jednak potom tyranie toho psa, ktory sa za cely zivot neprebehne. proste moj nazor je ten, ze kto ma taketo podmienky, nemal by psa chovat vobec

                        0 0
                      • Vsara  

                        Upf Milenie. Velmi radikální názor. Až agresivní. Máš asi k takovému nějaké důvody. … Ale nesouhlasím s ním v celé šíři. Za chování psů – na zcela výjimečné případy, mohou jejich majitelé. A i ve městech mají psi .. co dělat. A tento názor mám přestože po procházkách některých majitelů zůstávají za majiteli hromádky hovínek (ovšemže je udělá pes, ale zodpovědný je majitel) Přestože majitelé jsou leniví a nedojdou se psem na vhodná místa a tedy psi pobíhají kde nemají ..... Za to psi ale nemohou.

                        Každá osoba má k pořízení psa jiné důvody a není na nikom tyto důvody nějak kategorizovat. Někdo je má pro lov, někdo pro ozdobu, někdo pro potěšení a relaxaci, někdo třeba pro hlídání, za záchranářství .. atd … a to jak na venkově tak ve městě. A pes se slutečně musí proběhnout. … Co by potřeba bylo, nastavit takové podmínky pro chov psů, aby majitel byl skutečně odpovědný za chování svého psa. A k této odpovědnosti hnán. Myslím si že by pak ubylo lidí, za nimiž zůstávají nevábné hromádky, či lidí, kteří ušetří pár minut na procházce se psem, a nedojdou s ním do míst k jejich výběhu urečným … atd …

                        0 0
                        • Lin  

                          Koukam ze od dotazu Jak vzit psa do kosiku na kolo uz je to tu pejskari vs nepejskari.. jinak souhlas s Vsarou a Jirikem123

                          0 0
                          • Lin  

                            Pardon, bruslari a cykl.

                            0 0
                            • Jirik123  

                              to mas pravdu a tady na b-f uz je to takova tradice, ze od puvodniho tematu se dostanes nekam uplne jinam:-D

                              0 0
                        • Milenius  

                          Ale ale, to prece neni zadny radikalni nazor. To je o ohleduplnosti lidi se psem vuci ostatnim lidem. Bez te ohleduplnosti prece lide nemuzou na jednom miste (coz je mesto/vesnice/o­sada] zit. Treba v Praze je pry 150 tisic psu! Ani nahodou tito psi nejsou za ucelem lovu nebo zachranarstvi. Vetsina psu (troufam si tvrdit 99%) je porizovana prave k tomu poteseni. Jenze pak si poridim nejakyho mazlicka, kterymu staci obehnout obejvak, a ne rottweilera nebo pitbulla, to uz pak neni poteseni, ale jen poza lidi a image.

                          To co pises, ze pes se musi probehnout je pravda, ale probehnout se ma v lese a ne ve meste. Probehnout se ma tam, kde nikoho neohrozuje a nikomu nevadi. Z toho pak plynou ty konflikty. Majitel psa by mel byt opravdu zodpovedny za psa stejne, jako je zodpovedny za sekerku, ktera mu vypadne z ruky a nekoho zrani. Je to uplne stejny. Pes ma byt v obci nakratko a zadne pobihani. A neni to omezovani prav majitelu psu, ale uz to, ze si nekdo poridi psa a pak ho necha nekde pobihat je omezovani prav ostatnich lidi, o tom ale nikdy nepadne ani slovo.

                          Kdyz uz jsi nakousnul ty hromadky, tak to je dalsi duvod. Tady kousek od meho zamestnani je louka, ktera ale slouzi v podstate jen k venceni psu. Je zde i jeden maly kopecek, kde v zime obcas jezdi male deti na bobech. Kdyz vidim ty rozjezdeny hovna, jak se v nich ty deti vali… To same v lete, kdyz si o par metru dal zahrajou fotbal…

                          Jinak psy mam rad – od narozeni jsem s nima vyrustal, ale pes je selma a tak se k nemu musi pristupovat. Ted bydlim v panelaku (ne v Praze) a psa bych si nikdy do bytu neporidil. Pouzivam totiz mozek a vim, co to obnasi. Ostatni lide ale v tomto pripade pouzivaji jinou cast tela…

                          0 0
                      • Jirik123  

                        to je docela vtipny, jsou myslivci ktery kdyz videj psa na volno v lese, tak by ho nejradsi zastrelili:-)

                        0 0
                        • hribik A1  

                          su taki polovnici, co by najradsej zastrelili vsetko co sa hybe, psa, bikera, medveda, vsetko jedno…

                          0 0
                        • Vsara  

                          hmmm nepotřebují k tomu ani psa v lese. Stačí jim pes na uzavřené oplocené zahradě rodinného domu, kterážto s lesem sousedí.

                          0 0
                          • Jirik123  

                            myslim, ze aby to bylo legalni tak pes/kocka musi byt minimalne 200m (nebo 500? ted presne nevim, kdyztak me opravte) daleko od vesnice, navolno a samozrejme bez majitele v blizkosti. pak muzou zvire prohlasit za toulave a zcela legalne ho zastrelit.

                            0 0
                            • Jirik123  

                              tady je tabulka s poctem odstrelenych predatoru v roce 1933(cele ceskoslovensko) a 2005(jen CR). Casopis myslivost 9/2007

                              0 0
                            • Milenius  

                              Ono to neni ani tak o tom, kde pes je. Myslivci vetsinou strili jen ty psy, ktery se pravidelne potuluji. Napriklad kdyz myslivec vidi nejakyho psa na cekane naprosto pravidelne, ocividne bez majitele, tak teprve strili. Alespon tedy vetsina. Ze se najde i mezi myslivci nejaky exot, to je jako mezi bikery… tam se taky najde.

                              0 0
                          • Milenius  

                            Neprehanejte uz :)))

                            0 0
    • enjoy  

      jestli muzu neco k tematu rict… bruslari jsou nekdy fakt neuveritelna pakaz.ale s moji pritelkyni obcas(velmi velmi zridka) vyrazime do modran.ja na kole,ona na bruslych.vetsinou jedu za ni a kreju ji,aby ji nejakej biker nesrazil. a taky se ji snazim umravnit v jezdeni na tech bruslich. protoze ono jak tady zni,ze jim staci metr sirky a nechapete proc furt nejak klickujou a uhybaj presne nekomu pod kolo atd… tak,ZKUSTE SI TY BRUSLE NEKDY!:-),proste nejde jet furt rovne a vecne se ohlizet jestli nekdo nejede.ikdyz to tu moji ucim a divam se vecne za ni. resume..proste si musime zvyknout,ze tam bruslari hodne jizdi. ps:ale obcas mensi skola tech opravdu hloupejch koleckaru nezaskodi.

      0 0
      • Vsara  

        Ve městě – obzvláště v Praze je přelidníno a z toho je prostě dusno a z takového nahuštění lidí samozřejmě vzniká i agresivita pro uchvácení si prostoru pro sebe.

        Nevím jak to řešit. Vím, že udělat tři stezky – cyklo, bruslařskou a pro pěší, je absurdně drahé. Možná by nebylo od věci na stezky nakreslit dělící střední čáru. (například stezka z Braníka do Zbraslavi je asi z poloviny bez té dělící čáry a běžně tam jedou bruslaři klidně ve třech vedle sebe a projet kolem není šance. O kus dál je na stezce střední dělící pruh .. a přestože je tam stezka užší, je průjezdná, protože se bruslaři stahnou na svou půlku. Ale jistě spolehlivé to není.

        Od ježdění po pražských cyklostezkách mne odradila příhoda s párem venčícím tři velké psy. Byli na vodítku ale roztažené po celé šíři stezky z Horních Počernic do Klánovic. Zacvakala jsem páčkami k brzdám, pak zavolala o dovolení projet. A odpovědí mi byla poznámka ledabyle řečená ženou k partnerovi. … „ještě jednou na mne dneska nějaký ********* cyklista zacinká, pustím na něj psy“. Nějak mi to zkazilo náladu a bylo mi smutno a přemýšlela jsem , kde se v nich vzalo tolik agrese. Sebrala jsem se, otočila a na nejbližším místě sjela na silnici a jela dál po silnici. … No a když si chci v klidu zajezdit, sednu na vlak, odjedu alespoň 40 km od Prahy. Na Pražské cyklostezky jedu jen když není vhodnější varianta jak se dostat z místa A do Místa B. Podle zkušeností posledních dvou měsíců, nejsou pro provoz kol vhodné. A i Myšátko trenuju (pokud se mi ji vůbec podaří dostat do sedla) v bezpečné jízdě i na hodně frekventovaných silnicích.

        0 0
        • hribik A1  

          gratulujem k zisteniu, ze pseudocyklostezka NENI vhodnym miestom k cyklistike…

          „Sebrala jsem se, otočila a na nejbližším místě sjela na silnici a jela dál po silnici. …“

          aj tam sa vyskytuju aj taki co maju nazory podobne tomu psozmrdovi, ale stale mi to pripada ako mensie zlo a miesto s vyrazne mensim poctom konfliktov – teda pokial nejde o nejaku extremne blbu cestu ktora je velmi uzka a pritom plna kamionov…(plati o niektorych jednotkach a hlavne frekventovanych dvojkach)

          0 0
        • mj  

          Sdílím s tebou bezradnost z problému. Léta jsem si myslel, jaká je to paráda, že jezdím do práce po pohodové cestě podél Vltavy. Do Modřan po silničce a pak po prašné cestě podél kolejí, prosmyknout se kolem výhybky a třeba dál po rybářský stezce až na Zbraslav. Pokrok nezastavíš. Jednoho dne se asfaltéři všech zemí spojili a slavně položili koberec, po kterém se za nimi sebevědomě přikývala civilizace. A tak mi dnes trvá cesta do práce déle, protože se různě proplétám po zbytcích prašných cest okolo slavné modřanské cyklostezky, na kterých to naštěstí zatím inlajnistům nejede. A tak mám pocit, že dopravní funkce cyklostezek je téma dobrý tak akorát pro diplomky studentů dopravních fakult…

          0 0
        • Milenius  

          A ty se mi divis, ze mam nazor, ze pes ma byt ve meste na kratko…

          0 0
          • Vsara  

            Milenie .. z tvého příspěvku v jiném threadu jsem pochopila, že máš názor, že pes do města nepatří. Ne jen to, že by na některých místech měl být nakrátko.

            A tato psiska docela na krátko byla. Ten problém byl v majitelích. Jednak pokud už vlezou na cyklostezku, mají se chovat slušně a chodit vpravo. A takový problém není jen ve městech.

            Můj příspěvek nebyl o postesknutí si na psy obecně, ale na zhovadilost některých lidí. (uznávám, že život ve městě může být pro lidi více stresující a z takového stresu vznikají i třeba osobnostní poruchy, které jsem identifikovala u onoho páru. – jen tento problém zákazem psů do měst nevyřešíš. Najsou si jiný prostředek, za který schovají svou bezmoc.)

            0 0
            • Milenius  

              Ale ja nikde nepsal, ze pes do mesta nepatri. Ja jen psal, ze by pes mel byt nakratko. A na kratko myslim ne 5-tim metrove voditko, ale metrove a pes u nohy. Nemam nic proti tomu, kdyz clovek se psem ve meste toho psa vezme, dojde s nim nekam na louku nebo na pole (ne do parku) a tam ho pusti.

              A ano, nemuze za to pes, ale zhovadilost tech lidi, jak jsi napsala, nechci nic zakazovat, chci jen dodrzovat zakladni pravidla souziti lidi a nedelat neco, co otravuje ostatnim lidem zivot.

              To je ale obecny problem, sam nejsem zastancem zakazu, ale spis pozaduju od lidi ohleduplnost, at uz je to pes, ktery mne muze obtezovat nebo kurak na zastavce nebo v restauraci nebo soused nebo kdokoliv jiny.

              Vsimni si, jaky prispevky tu vznikaj – „bruslari a cyklisti … boj 2“ apod. Napsal tu nekdo treba „jsem inlinista a prosim kdyz vidite cyklistu, jedte vpravo a uhnete se?“ nebo „jsem cyklista a kdyz vidim chodce v lese na turisticke trase, tak zvonim, spomalim a neohrozim je“ ??? Ne. A o tom to je.

              Tak mne prosim nehaz do pytle s lidmi, kteri maji vyhraneny nazor, ze pes do mesta nepatri. Ja tvrdim, ze klidne patri, ale jen tak, aby neobtezoval ostatni.

              0 0
            • hribik A1  

              nikto nic zakazovat nechce. len nepochopim ludi, ktorych bavi natrepat psa do maleho bytu uprostred mesta, kde sa ma sotva kde hybat, akurat z miestnosti do miestnosti. robi im dobre, ked maju psa, ktory sa za cely zivot volne neprebehne, lebo proste neni kde, aby neobmedzoval/ne­ohrozoval ludi? robi im dobre mat psa, ktory musi byt pred stretnutim s inymi psami chraneny ako cert pred svatenou vodou? robi im dobre mat psa, ktory je vonku na 5metrovom voditku na ulicach a chodnikoch a cestach a tak podobne, volnost pohybu pes nema ale zato neobmedzene zavadza druhym a plete sa im pod nohy? robi im dobre mat volne pusteneho psa (v zaujme toho psa) ktory sa rozbehne za cyklistom alebo bezcom a kolkorazy neni daleko k tomu aby nanho zautocil? bavi ich mat psa na vyvolavanie konfliktov? keby som nemal inej moznosti, nez zabezpecit psovi takyto zivot, hraniciaci s tyranim (tebe ani nikomu by sa tiez nepacilo dostat sa von obcas ked si tvoj pan zmysli a aj to byt na voditku a s obojkom na krku), tak psa proste mat nebudem. zakazovat psy tiez nikomu nechcem. ale nech teda, ked ho niekto chce mat, urobi podmienky 1. pre kvalitu zivota tych psov – to sa s mnohym mestskym prostredim nezlucuje – a zaroven 2. pre to, aby svojim psom neobtazoval druhych a nevytvaral problemy vsade kam sa pohne

              0 0
              • hribik A1  

                dobre, ked uz niekto chce mat v strede mesta kde neni volnej plochy, velkeho psa, tak ale nech ho nevenci po ulicach, ale trebars nalozi kazdy den dvakrat do auta a vyveze na dve hodiny za mesto aby sa prebehol

                0 0
              • m.arek1  

                ja by som za zakaz psov v mestach aj vcelku bol … myslim ze je to od majitelov fakt bezohladnost voci ostatnym ludom chovat v oblastiach s obrovskou koncetraciou obyvatelov na km2 este aj psov … to ze si tym niekto plni svoj detsky sen mat psa je sice pekne ale nepekne na tom je to ze splnenim si tejto svojej tuzby pomerne dost obmedzuje tych ostatnych … u nas v petrzalke (a predpokladam ze na ostatnych sidliskach kdekolvek v byvalom ceskoslovensku a iste aj inde) sa VSETKY travnate plochy ktore mali povodne sluzit pre ludi resp deti aby sa mali kde hrat zmenili na verejne zachodky pre psov a kedze tych zelenych ploch nie je tak vela ale psov obrovske mnozstvo tak pri akomkolvek co len kratkom prechode travou si odnesiete na topankach „darecek“ … a to vidno len tie hovienka … to ako je to obšťate vidno len v zime na snehu – v lete ked sa decka hraju na tych stancoch ktore nevidia to je fakt sila … a cele je to LEN o tom ze niekto si splnil svoju tuzbu mat psa … tak ako je zakazane v bytoch chovat hydinu a prace a ine uzitkove zvierata malo by byt zakazane aj chovanie psov … kto chce prirodu nech ide na vidiek … a kto chce byvat v meste nech chova papagaje ci rybicky ktore nikoho neobtazuju (hoci v liscom udoli pravidelne chodievam okolo takej enklavy novopostavenych vil s medakmi v popredi a jeden magor tam chova nejaku aru alebo ineho velkeho papagaja vo voliere a ten robi cely den take neuveritelny ramus ze sa cudujem ze si uz okoliti zbohatlici nepotrenovali na nom musku svojich „legalnych“ 9mm)

                0 0
                • hribik A1  

                  to zasvinenie mesta psami je najlepsie vidno na konci nejakej suvislejsej zimy ked sa definitivne topi sneh, v ktorom to vsetko za celu zimu tak nejak ostalo, lebo v tom mraze sa to nicmoc nerozkladalo…to potom po niektorych chodnikoch vyslovene neni kde stupit. ako som napisal, psy nejsu vhodne do mesta a mesto zase pre kvalitu zivota tych psov (za „mesto“ sa tu nepovazuju domceky na periferii so zahradou na trvaly vybeh a pustatinou za barakom). zakazovat neni cesta, tak ako zakazes psov v meste, lebo sa ti tam z nejakych tych dovodov nepacia, tak niekto zakaze bikovanie v lese, lebo sa mu to z nejakych tych dovodov nepaci. konec koncov, taky psickar co zije v strede mesta, ale kazdy den si toho psa dvakrat vyveze za mesto vencit ho do pustatiny, lebo ho ma natolko rad ze mu da moznost volneho pohybu aspon po nejaky cas (to „ma natolko rad“ tu sice vlastne znamena naproste minimum aby to nehranicilo s tyranim, ale to uz je ina otazka), tak nech si ho kludne chova. a pokial nanho nema cas ani prostriedky, tak nech psa nechova. je to zivy tvor a nie obraz ktory si zavesim do baraku a nemusim sa on moc viac starat. ale nebudem tajit, ze by som bol rad, keby majitelia psov z velkosidlisk uprostred mesta uznali, ze sa tym ze tam musia to zviera mat, dopustaju isteho druhu netolerancie voci druhym (a aj voci tomu psovi ktoreho tam vystavuju naprosto nevhodnym podmienkam). sami sa pritom stazuju, ze ini sa spravaju netolerantne k nim v inych veciach…zit so psom na sidlisku, neobtazovat nim druhych a este poskytnut ake-take zivotne podmienky tomu psovi, to sa nejako dokopy nezlucuje…

                  0 0
                  • Jirik123  

                    Treba takovy Kinskyho zahrady v praglu bejvaj po zime cely „zasrany“ :-)

                    0 0
                  • gumid  

                    no, mám za to, že největším „hovádkem“ je samotný člověk – biker, chodec, in-liner, pejskař, kočičkář, terarista, akvarista, rasista..... prostě, lidi jsou hovada a bohužel, mají tendenci nechovat se ani jako ta „zvěř“ – tolik „ochcaných“ rohů u hospod ve městě nenadělají ani psi, nablito na chodnících není od psů a zvířata určitě, zcela určitě, neodhazují vše nepotřebné kolem sebe. Cítím to tak, že mne vpravdě „obtěžuje“ každý, kdož se bije za „svá“ nepopiratelná práva, která jsou vázána k určité jeho zálibě…pak to vypadá, že zrovna ta daná skupina sympatizujích k dané zálibě je „vyvolená“… osobně lidskou chátru dělím poměrně jednoduchou metodou: model S a BEZ mozku..

                    0 0
                    • hribik A1  

                      predpokladam, ze patrim k tym BEZ mozgu, kedze som napisal, ze povazujem za nevhodne chovat psov na takych miestach, kde neni k dispozicii alebo v dostupnosti poriadne vencenie (poriadnym vencenim sa rozumie miesto s minimalnou koncentraciou ludi, najlepsie mimo mesta a v prirodnom prostredi, kde je mozne toho psa nechat volne prebehnut bez toho aby to niekomu vadilo). viacmenej mi ide o to, ze chovaju psov v podmienkach, v ktorych by asi sami zit nechceli, ti psi sa pomaly za cely zivot volne neprebehnu, pretoze neopustia jedno blbe sidlisko, ktore navyse „zaseru“ pretoze vacsina psickarov, napriek tomu, ze psy venci na verejnych priestranstvach, to po nich neyvhadzuje. psi ako taki mne nevadia, pokial nebehaju volne PO CESTACH. a ked uz, tak ani nie preto, ze ich musim obchadzat (to znamena spomalit, a obist s co mozno najvacsim odstupom aky umoznuje cesta, konec koncov aj ked tam ide chodec a oproti nemu dalsi chodec a medzi nimi neni dost miesta aby som presiel s dostatocnym bocnym odstupom, tak nemam problem za nim spomalit a obist ho az bude volno, klakson mam na debilov co chodia 4 vedla seba cez celu cestu a pod., nie na „normalnych chodcov“), ale proste mam strach ze ten pes na mna zautoci, alebo (pokial je maly) zazmatkuje a priplete sa mi pod kolesa. uz niekolkokrat ma volne pobehujuci psi ohrozili, zakazdym to bolo v dedine alebo v meste. parkrat ma od nebezpecneho stretu s psom, kde to hrozi prinajmensom pekne blbym padom, zachranila vysoka rychlost (dvakrat dokonca na jednom a tom istom mieste) lebo to bolo z kopca, a pes 50kou nestihal. ziadny drobcek to nebol. raz som jednoho psa, co ma nahanal, musel nakopnut do cumaka, lebo uz sa inac nedalo, za coz som nasledne dostal od majitela picung a vynadane do kokotov sadistickych co kopu do psov. tak nech si pan majitel svojho psa zabezpeci alebo co, a nenadava mne, co sa pre jeho idiotizmus (chce mat psa, a nevie sa onho postarat alebo nevie kde ho spravne vencit) musim branit…iste, nevinim za nic z toho tych psov, ani tych sidliskovych, ani tych „cestnych“. ti psi sami za to nemozu. moze za to ich majitel, cize samotny clovek, presne ako pises. neviem, ci sa tym, ze pisem, ze som proti chovu psov v prostredi NEVHODNOM PRE NICH, „biju za "svá“ nepopiratelná práva, která jsou vázána k určité mojí zálibě".

                      0 0
                      • gumid  

                        Já s Tebou souhlasím a určitě nejsi v zařazený v kategorii „BEZ“, alespoň pro mě ne.Spíš jde o lidskou aroganci a sebestřednost, kdy každý hájí to „své“ nepopiratelné právo… a pak nastane střet, když se potká víc takových nad jedním sporným momentem a jde o to jak, věc řeší. Model „S“ asi zapojí hmotu ve své makovici a pokusí se nalézt kompromisní řešení, model „BEZ“ nic tskového nepotřebuje, neboť má jasno… ON a jeho svět jsou nejdůležitější. A fakt úplně jedno, čím se podobný člověk zabývá. Nemyslím, že by v naší komunitě „kolečkářů“ takoví nebyli, stačí číst třeba tady na fóru.

                        0 0
              • Milenius  

                Presne jsi to popsal! Stejne to vidim i ja.

                0 0
        • Pebe  

          cary nic nevyresi, jed se projet v nedeli v poledne do Stromovky, jsou tam vyhrazeny pruhy pro pesi a pro cyklisty/bruslare a stejne chodej vsichni jak se jim zachce :-(

          0 0
          • Vsara  

            Ano … to máš pravdu. To mi nějak ani nedošlo, protože do Stromajdy naopak jezdím na bruslích. … A klinklám se tam hezky doširoka – protože to jinak neumím a přesto se chci projet.

            Čtu si to tady … jako cyklista prskám na bruslaře a pěší, jako bruslař na cyklisty a pěší a jako pěší … hmm .. no jako pěší vlastně nemám problém ani s cyklisty ani s bruslaři. Kudy z problému netuším. On ten problém se navíc týká téměř výhradně hustě zalidněných aglomerací – a že tyto hustě zalidněné prostory vynucují v lidech potřebu bránit si svůj prostor k životu a že tedy nejen tím že lidí je tam moc a tedy se i více potkávají ale že i jsou k obraně svého prostoru více nastartovaní.

            A je mi jasné, že „kdyby“ je naprdlajs … tedy kdyby k sobě lidi byli ohleduplnější, nic z toho by se nedělo. A také je mi jasné, že drtivá většina podrážděných reakcí vyprovokuje ještě podrážděnější protireakce.

            Možná by bylo zajímavé počíst si zde o návrzích na řešení ........

            0 0
            • Milenius  

              Zadny zakazy a omezeni nikdy nic dobreho neprinesly, staci par pravidel a hlavne ohleduplnost – to ale obzvlaste cechum naprosto chybi

              Reseni neexistuje – chce to jen par generaci, nez se to zmeni, clovek jako takovy se nepredela

              0 0
            • Michal.J  

              No ono je srandovní že problém se týká zalidněných okolí měst ale důsledek – zákazy se projevují v přírodě – viz. snaha KČT dostat cyklisty z „jejich“ stezek, zákazy na Šumavě apod.

              0 0
              • Vsara  

                Upf … problematika nedobré koexistence bruslařů, cyklistů a pěších na městských a přísměstských cyklostezkách ovlivňuje zákazy vjezdu cyklistů do lesů ? … To se mi nějak nezdá. … To si jdu vyhledat více informací.

                0 0
                • Michal.J  

                  No já to zjednodušil, ale je to tak že hodně chodců si stěžuje na to že cyklisti je ohrožují. Já a podle ohlasů z f=ora i další lidi, se ale do nějakého (potenciálního) konfliktu dostanou spíš v okolí města, v parku a tak. Ale zatím jsem víc zákazů zdůvodněných možností kolize viděl na horách v lese než ve městě. V podstatě jediný o kterých vím je lávka mezi Stromovkou a Trójou a pak pěší zóna na Andělu.

                  Vžyť si všimni, jakákoliv diskuse na téma „cyklisté v přírodě“ se dřív nebo později stočí na „cyklisti jezdí rychle a ohrožují mně“ ale to se v tý přírodě často nestává, častější je to ve městech. jenže z toho vznikne obecný nzor že cyklista je ohrožením pro chodce.

                  0 0
                  • kudlanka32  

                    ty urvany chodce bych poslal na staz do Amstrodamu…pak by sklapli tlamy.

                    0 0
    • Racoon72  

      ..na biku preferuji radsi do prirody a vyhnout se stezkam, kde jsou inlinisti, preci jen tech mist na brusleni nemaji hodne . Tak nalozim kolo do auta a vyrazim za humna…

      0 0
    • mastihuba  

      hele vodstěhuj se na lont a máš po problému. :)

      0 0
      • pajasimi  

        díky za tip brácho, zapoměl jsem že jediným možným řešením je „odjebať sa od tialto, úplně sa od tialto odjebať“.. CMIIW

        0 0
        • mastihuba  

          je to nejjednoduší řešení, všechny ostatní jsou nákladnější a složitější. bydlet ve městě je pohodlný, ale přeci jen něco za něco. Dokud to vy měšťáci nepochopíte tak tu budou vznikat donekonečna takový trejdy. :)

          0 0
    • kudlanka32  

      ja myslim ze to je predevsim boj s nekonecnou blbosti ceskeho naroda…ja nevim ale tyhle zemi neco je.....myslim ze se to menuje absolutni netolerance

      pokud ma ceska matka mezi Opatovem a Hajema na vyber ze 2 chodniku a jedne stezky pro cyklisty, pojede po stezce protoze je uprostred…proc ma na to pravo ze jo. Kdyz prejedu haranta vybehnuvsiho zpoza kocaru budu bit ja, nejdriv retardovanou matkou, pak zurivym fotrem posleze nejspis i policii a nakonec medii.....a pak me zavrou

      na silnici cyklistu nikdo nerespektuje, dokonce se nekteri bavi tim ze vas zamerne ohrozujou, vzpomenu pripad kdy auto-**** srazil zavodnika pri treninku (nevim meno boduzel) a este ho bil ze mu odrel lak.....ja nevim cim to je, v holandsku se auta plizeji za cyklistou a predjedou ho jen pokud maji na to pruh, v nemecku totez…tady me klidne predjizdi autobus rizeny ceskym polenem i kdyz jede v protismeru auto a jsme v zatacce a ja ve vnitrni strane!

      proc sem nastvany? protoze sem vcera jel a na polni ceste kam sem chystal vjet bylo zaparkovany auto(uprostred), vedle (vlevo od dveri) je serazen retardovany Otec a stejne postizeny syn.....myslelo jim to hoooodne pomalu neb ac na me koukali celou dobu jak se blizim a evidentne cekali co bude…cesta je zatarasena ten trouba na kole nebrzdi to bude zajimavy…syn dokonce pozvedl zrak od svyho mobilu takze me evidentne registrovali dost dobre.....no nic proficel sem to tesne kolem nich 30km/h…a jel dal.....nechapu PROC? asi proto ze sme v cechah

      0 0
      • rasto  

        tak, citim s Tebou :-/ taky me hodne s.re nedostatek slusnosti na silnicich. a taky vzdycham nad pomery v DE a NL (a taky SE). proto, kdyz me nekdo ohrozi, ukazuju jednicky a nadavam :-/ vim, nemel bych, mel bych se ovladnout, ale nedokazu… kdyz to jen jde, volam poldy. takhle jsem jednou volal na pomoc kvuli nezname mamine, ktera tlacila kocarek po rozbahnenem travniku. jen proto, ze nejake ho.ado parkovalo na zebre tak sikovne, ze blokovalo i kus chodniku :-) toto se casto nevidi… tak sorry ostatni, taky jsem si potreboval vylit srdce. chytam depku, mozna kvuli koncici sezone? :-)

        0 0
        • kudlanka32  

          :) to je tim ze prsi taky uz mi je lip…hihi

          0 0
        • Vsara  

          Jooo … když bylo Myšeto miminko, bydlela jsem v Dejvicích, mezi Hradčanskou a Dejvickou. A kolem domů stála auta docela často tak, že se s kočárkem nedalo projet ani od domu a to ani po objetí celého bloku a pak ze silnice na další chodník – třeba k obchodu.

          Nooo … na pískovišti (při učené debatě o tomto problému a všeobecném sesílání hromů a blesků na ty řidiče :-))) ) mi jedna mamina dala celý štos samolepek velkých jako pořádně velká dlaň s nápisem: „stojíš blbě“. Chicht … když jsem byla z objíždění bloků a hledání kudy s kočárkem na nákup a kudy z nákupu zpět, lepila jsem je pěkně přes čelní sklo u řidiče. … I jsem několikrát se zadostiučiněním sledovala řidiče, jak samolepku veeelmi obtížně seškrabávají žiletkou. Byla opravdu kvalitní. … No a když samolepky došly, prostě jsem kočárek nadzvedla kolama na kapotu a přeleja přes to auto houkačka nehoukačka.

          0 0
      • Krys  

        Niečo podobné som zažil na jednej pražskej cyklotrase. Bol to autobus plný nemeckých turistov, ktorí sa rozhodli urobiť si puazu. Celé to realizovali tak, že stáli rovnomerne rozmiestnení na šírku cesty a dåžku autobusu. Pofajčievali, fotili sa a keď sme sa s kamošom blížili so záujmom si nás obzerali. Nikto neuhol ani centimeter. Bolo to mierne dolu kopcom, tak sme si dali výživný slalom. Tak som si potom neskôr z hrôzou uvedomil, že stačilo do niektorého jemne škrtnúť a problém by bol na svete.

        0 0
        • kudlanka32  

          jenze to byl dav…ten se chova podle jinych zakonu.....

          v holandu sem docela cumel jakych vyhod muze cyklista pozivat…temer neuveritelny, skoda jen ze tam je uplna rovina jinak sem snad emiroval.....

          0 0
          • Krys  

            Tam som bol len raz, autobusom. Keď sme tam nad ránom dorazili , videl som ako sa dve diaľnice križovali na úrovňovej krožovatke a semafory neboli tak skoro ráno zapnuté. A pohoda. Hneď mi bolo jasné, že to je tak trochu iná plánéta.

            0 0
        • wewerka  

          Hm, taky jsem nedavno potkala takovy dav. Stali po celem nabrezi na stezce. No, jednoho jsem skrtla trosku vic rohem… (ale bylo to bez padu)

          0 0
          • martt  

            Rohom to je nebezpecne. Akch chces niekoho placnut, tak je lepsie rukou, ak to ma byt akoze nechcene, tak loktem.

            0 0
            • Volf  

              to mně povídej. Moje žena takto škrtla o tlupu tupých Maďarů / taky se nehli ani o kousek / a byl z toho karambol ze kterýho vyšla s naštípnutým zápěstím, asi 5-ti slušnejma odřeninama a protože se ji nedostali řidítka až na zem, ale opřeli se o betonovou zídku tak si o ně narazila hrudní kost tak, že bylo podezdření na zhmoždění plic.

              0 0
              • kolombo  

                Docela by mě zajímalo, jestli takhle ohleduplně jezdíte i na silnici …

                0 0
                • Volf  

                  Jde spíš o to, jestli takto ohleduplně chodí po silnici, protože by byli dávno mrtví.

                  0 0
                • martt  

                  Ked pesiaka na cykloceste jemne tuknes loktom, tak mu vlastne len naznacis ze je niekde, kde ma davat pozor.

                  0 0
                  • Volf  

                    Maďaři mají asi jiný značky, nebo i piktogramy, protože to, že jsou jen na stezce pro cyklisty/ pěší vede o pár metrů dál po schodech / je netrápilo.

                    0 0
                    • Martin  

                      idioty stezka pro cyklisty přitahuje jako magnet… stejně tak idioty na bruslích přitahují silnice…

                      0 0
                  • kolombo  

                    ?????

                    Nepopletl jsi to?

                    Nechtěl jsi napsat: „Když cyklistu jemně ťukneš zrcátkem …“

                    To je zajímavý, jak se tu každou chvilku někdo vzteká, jak ho blbě přejelo auto a to samé se tu propaguje proti chodcům … Fakt myslíš, že tím, že do někoho schválně najedeš, něco vylepšíš?

                    0 0
                    • Vsara  

                      :-)) bingo.

                      0 0
                    • Martin  

                      Doom :-)

                      jakkoliv nemám rád bruslaře a blbce na stezkách, tak je objíždím obloukem. přece nejsme jako oni, ne?

                      0 0
            • wewerka  

              No, nechtela. Proste tam stal dav turistu co se rozestoupil a na konci stal chlap, ktery neuhnul (a mozna se jeste otocil do kolizniho kurzu). Drzel v ruce neco jako pouzdro na kytaru. V 25–30 jsem o to pouzdro skrtla rohem, roh sjel, riditka do strany a sla jsem pomalu smerem k zemi. To vsechno jeste za slapani, ale nejak jsem to ustala. Vzhledem k tomu, ze mesicne najezdim po centru kolem 800km, tak se mi takovehle prihody stavaji pomerne casto. Zrcatka, lidi (hlavne inlajnari), obcas i auta.

              0 0
              • hribik A1  

                zase ist 25–30 malou medzerou medzi rozostupenym davom turistov je dost take, no…jak by som to nazval, prasacie a nebezpecne. sak ked kua vidim ze je tam malo miesta a vsade dokola stoji x ludi z ktorych hociktory moze hocikedy nepredpokladane zazmatkovat, tak tam jazdim pomalsie, nie? ano, je pravda, ze si pri pomalsom prechadzani musis davat viac pozor na osobne veci, ale prefrcat hentak rychlo okolo davu ludi, to by som proste nerobil. ked tak s 5metrovym bocnym odstupom, ale nie pomedzi nich. z toho davu mohol kludne vybehnut pes alebo neovladatelne male dieta, alebo vyjst niekto co ta nezbadal, a potom budes, okrem toho ze sa sinut k zemi, robit co? nech sa chodci chovaju ako hociake prasata, ohladne obchadzania (rychlost, bocny odstup) na nich prasa proste nebudem. ked tak na nich zatrubim tym klaksonom co tam mam, pokial idu cez celu cestu a nedaju sa nijako obist a evidentne ma nevnimaju.

                0 0
                • wewerka  

                  Ja bych potrebovala nejakou malou sirenku, ale nikde tu nic takoveho neprodavaji. Takovy velky klakson si na kolo fakt nedam. Mela jsem zvonek a lidi se divali jestli jim nespadly klice. Mela jsem i trumpetku. Krom toho, ze na ni reagovali jen psi, tak mi ji urval jeden clovek, co mi skocil pod kolo (na silnici). Takze ted nevozim nic. Nepopiram, ze jezdim trosku agresivneji, ale zatim bezpecne (zadny pad pri jizde v centru).

                  0 0
                  • wewerka  

                    Ta posledni veta si trosku odporuje s kolizi s autem (jednou tam byl pad, jednou jen bocni naraz). Vzdycky na silnici a vina auta.

                    0 0
                  • hribik A1  

                    ten klakson neni az taky velky, a kazdopadne je docela lahky, akurat mensia nevyhoda je ze ked budes mat plecku ako ja, vsade kadial pojdes to bude vyzerat ze do dediny prisiel pojazdny cirkus :D. pouzivam ho pomerne malo, len ked je to fakt treba, na debilov ale funguje spolahlivo. aj ked dobry sposob obiehania takych ako trojica pomalych cyklistov vedla seba alebo nieco podobne, je aj slapnut do toho a svihnut to cez travu…to sa zlaknu este viac nez tym klaksonom…

                    ci je jazdenie typu prejst 30kou tesne okolo davu ludi (nepredpokladam ze sa rozostupili takze utvorili suvisly 5 metrov siroky koridor…) bezpecne, no to by som netvrdil. mozno si zatial mala stastie, ale pesiaci su nepredvidatelni, u nich bezne pocitam s tym ze mi bez obzretia vojdu napr. z chodnika na kraj cesty (to robia dost casto), pokial maju volne pusteneho psa tak sa moze stat uplne vsetko, tam radsej obist 5 km/h nez pocitat strateny cas na zemi s rozbitymi kolenami. pokial raz natrafis na fakt velkeho blbca, alebo na nejaku nepredvidatelnu okolnost pri zakrytom vyhlade (cesta plna turistov je neprehladna dost a dost, mozu sa tam stat veci na ktore si ani nepomyslis, napr. vybehnut „neviditelny“ pes, dieta, niekto ta nezbadal a tak) tak skoncis ty na zemi, a az budes mat este tu smolu, ze mu urobis vacsiu skodu alebo ujmu, mozes mat z toho celkom slusne problemy, potahovacky, a este skoncit v novinach a televizii kde sa v tvojom pruseri zvezu aj ti slusni cyklisti.

                    0 0
                    • Krys  

                      Minulý týždeň v utorok mi takto vbehli do cesty dvaja bajkeri. Hlubočepy, ako sa odbáča z hlavnej na Prokopák. Už som bol na tej vedlajšej a počul som nejaké hlasy, nikoho som nevidel, tak som pre istotu mierne spomalil. Spoza rohu vyšli dvaja bajkeri, žiadny rekreanti, normálni seriozni bajkeri s prilbami, cyklohandry, rukavice. Prvý vyšiel pomaly na cestu a to tak, že ju celú prehradil a pozeral sa na toho druhého – rozprávali sa. Potom vyšiel druhý, takže ten prvý to vyrovnal, čo bolo šťastie, inak by som ich sundal oboch naraz. Takto som s mierným natočením trupu prešiel. Ani jeden sa nepozrel dozadu. Žiadne promiň, nič, ďalej viedli družnú debatu, akoby sa nič nestalo. Ak by tam išlo auto, hoci len 20, minimálne toho prvého zhodí.

                      Tu nepomôže ani lodná siréna.

                      0 0
                    • ares  

                      Pěkně s to Wewerce napsal. Problém je v tom, že chodci často opravdu bývají telata, která totálně ztratila pud sebezáchovy. Včera jsem se vyhýbal ženský s kočárkem. Vedle ní šla nějaká známá a kecaly spolu. Byly v protisměru, na mé pravé straně málo místa, tak jsem se rychle přesunul doleva na kraj obrubníku, aby nebyl problém… Blížíme se k sobě, koukáme na sebe a co myslíš? Neuhnula ani o centimetr! Rána a strašný divení… Moje rychlost do 4 km/hod. Auta kolem mě cca 5O km/hod. Nechápu na co spoléhala, ale jednou na neomalenost dojede! Jo a já grázl jsem šel pěšky…

                      0 0
                      • Krys  

                        Si riadny pirát chodníkov. Pešo a 4 za hodinu? :))

                        0 0
                        • ares  

                          Zase tak moc jsem nespěchal, hlavně jsem se luxusním předstihem snažil vyhnout a nic… :-(

                          0 0
                    • wewerka  

                      S ditetem pred kolem mam taky uz zkusenost aneb predni pneu par cm od hlavy ditete. To, ze matka rvala na svoje dite „lukasku, stuj“, melo presne opacny ucinek a dite mi tam skocilo. Nastesti jsem jela pomalu (20). BTW 2 matky s 2 kocarky v krcaku vedle sebe pres celou cestu.

                      Dneska nuselak, jedu 5km/h a zase turisti. Proste neslapu, jedu jen tak a cekam jestli si me vsimnou. Vetsinou zastavim metr od nich a oni se strasne divi, kde se na tak naprehlednym miste mohlo vzit kolo (je tam asi hodne stromu branicich ve vyhledu). Po patym zastaveni jsem byla uz docela hodne na....., trumpetka by se dneska opravdu hodila.

                      Jinak ja mam kolo jako dopravni prostredek a chodci zase nechapou, ze nechodi po chodniku. Tyhle 2 veci ale nejak nejdou dohromady, bohuzel… :(

                      0 0
                      • Vsara  

                        dva kočárky vedle sebe a na cyklostezce je žel nejobvyklejší zábava maminek. Myslím, že se tím prostě baví.

                        Zažila jsem jak dvě mladé maminky ječely na mladíčka kolem 13–15 let, který kolem nich projel na bruslích. A měl tu smůlu, že upadl těsně před jeden z kočárků. Byly na značené stezce pro cyklisty. Dokonce s bílými pruhy dělícími část pro pěší a část pro kola. Ovšemže byly roztažené na celé šíři.

                        Hmmm … to se tady můžeme upísmenkovat a vypsat se z pocitu bezmoci (což je samozřejmě také přínosné a uvolňující).

                        Jen … na silnici, pokud pojede auto jinde než má, dostane pokutu. Tedy automobilisti jsou represí nuceni pravidla dodržovat. Přemýšlím nad tím kam vzájemná bezohlednost a ignorace pravidel povede ...... už teď vede k braní „zákona – předpisů – pravidel“ do vlastních rukou. .. Nějak nemohu najít příčinu, proč to jinde jakž takž funguje a u nás (alespoň kolem Prahy) vůbec ne.

                        0 0
                        • hribik A1  

                          preco nekalu zabavu niekomu, co cini cyklostezku neprejazdnou, alebo ide pesi roztahany az do cyklistickej casti, aspon trochu nezneprijemnit nahlym hlasitym zatrubenim, alebo hlucnym drncavym predbehnutim cez travnik…? ked pojdem na bicykli stredom cesty prvej triedy, a pred prichadzajucim autom neuhnem ani nahodou, asi bude auto trubit tiez, v tomto nevidim dovod, preco to na tych najbezohladnejsich chodcov neuplatnit. pokial mi tam nechaju co i len kusok miesta, tak ich obehnem pomaly a bezpecne. nemam problem za slusnym chodcom spomalit a pockat, az sa bude dat predbehnut slusne s odstupom, pokial prave v tej chvili ide z opacnej strany iny normalny chodec alebo cyklista. nebudem sa pchat do uzkej medzery medzi nimi. ale ked ide niekto NASCHVAL tak, ze je neobehnutelny, potom si to miesto nejako vynutit musim, aj ked po pretrubeni ho znova obehnem bezpecne (nemam zaujem tam vyvolavat zbytocne nebezpecne situacie, a byt by to bol sebevacsi ****, tak mu to nebudem oplacat ohrozovanim)…

                          0 0
                          • kudlanka32  

                            kdyz se ale schvalne prekazejici chodec rozhodne ze cyklistovi da na budku tak zasadne nebrzdim…

                            by me zajimalo kdo byde souzen kdyz zpusobi kolizi ve vysoke rychlosti chodec dobrovolne.....samo ze cyklista, pravnici, ZE JO?

                            0 0
                            • hribik A1  

                              ked sa schvalne prekazajuci **** rozhodne… tak ti nepomoze nic. preletis okolo neho, tak ta skopne, strci ti palicu do vypletu alebo hocico. myslim ze **** ktory zavadza naschval sa da istym sposobom rozoznat skor, a obist ho celkom, ale sa s nim holt pobit sposobom tak krcmovym…

                              0 0
                        • Milenius  

                          Ja teda vzdy kdyz taklhe se nekdo plete, tak sice zastavim a nikdy je neohrozim, ale taky si nikdy neodpustim „vychovnou“ poznamku o tom, jak by to melo byt, nikdy to ale nechce se na ne utrhnout, protoze to nesou spatne, ale pokud to clovek rekne mirumilovne, tak to vetsina lidi bere dobre (ne vzdy ale mirumilovny jsem) – a hlavne to chce zvonek, ten se mi opravdu HODNE osvedcil, na rvani temer nikdo nereaguje, ale na zvonek (temer) kazdy uhyba okamzite do strany, zvonim i kdyz jedu proti, protoze jak uz jste tu uvedli, ani tak vetsinou nereagujou

                          A nejsou to jenom kocarky – vcera jsem dojel nejakou zenskou (spis to byla babicka nez maminka) s malym asi 3-letym ditetem, tak zazvonim, zabrzdim a tu zenskou nenapadlo nic jinyho, nez to svihnout doleva, takze kazdy jel na jine strane, samozrejme jsem si neodpustil „pani pani jezdi se vpravo“, na coz jej zamumlala neco ve smyslu „nojono“ a v hlase mela provinily ton

                          0 0
      • kolombo  

        No já jsem si jednou na krajnici oblékal větrovku, žena taky, začalo totiž pršet. Najednou koukám, že za námi stojí auto a řidič trpělivě čeká, až se dooblékneme a uvolníme mu příjezd k domu. Žádné houkání, žádná hysterie, prostě čekal. Ono to nebylo v ČR ale ve Švýcarsku, tam nikomu „zjevně retardovaní cyklisté“ nevadili.

        0 0
        • enjoy  

          pripomnel si mi.jel jsem ted o prazdninach(au­tem) pres salzburg a protoze jsme si s GPSkou nejak prestali rozumet,tak jsem zastavil nekde v ulicce,primo pred vyjezdem ze dvora.coz jsem v tu chvili vubec nesledoval. najednou ke me dojde nejaka pani a povida s nehranym usmevem,ze by potrebovala vyjet,jestli bych ji mohl uvolnit vyjezd. ja byl oparenej jak blazen,nevedel jsem kde je dopredu a kde dozadu,protoze takovouhle reakci fakt zvyklej nejsem:-)

          0 0
        • Zbyněk  

          Ono to je právě o té vzájemné toleranci a ne o tom, jestli má právo jezdit po téhle cestě zrovna tento a tamten ne, jak se tady neustále řeší. Normální lidi, jestli je to cyklista, bruslař, pěší nebo řidič auta, se vždycky domluví. Ve Švýcarsku jezdí i po cyklostezkách sem tam auta. Všichni ale trpělivě čekali, než měli možnost předjet. My jim uhli hned jak to bylo možné, oni zamávali a jeli dál. Další příklad: letos jsme při výjezdu na sedlo Sommeiller občas potkali protijedoucí terénní auto. Všechni řidiči ale, jak viděli cyklistu vždy zastavili, někdy, když to vycházelo v zatáčce, klidně i couvli a umožnila tak cyklistům v klidu projet. Další tentokrát negativní zkušenost: loni jsme na Šumavě sjížděli po pro cyklisty zakázané cestě z Horské Kvildy kolem Hamerského potoka na Antýgl. Ještě předtím jsem všechny upozornil (bylo nás 8), že je tu zákaz a chodí dost lidí, a podle to jsme taky jeli – teda rychlostí kolem 10 km/hod, když bylo potřeba i zastavili. V životě jsem ale neviděl tolik nenávistivých pohledů, jednoho málem shodili z kola. Prostě jsme si dovolili jet po „jejich“ cestě. Věřím, že stejní lidé by se chovali stejně nesnášenlivě, pokud bychom se oni jako cyklisti a já jako pěší setkali na nějaké speciální cyklostezce. Podotýkám ještě, že ten zákaz kolem Hamerského potoka je tam speciálně kvůli pěším turistům a ne kvůli narušování přírody nebo ničení cesty.

          0 0
          • Jirik123  

            pravdu díš. bohužel mentalita lidí se mění jen velmi pomalu:-(

            0 0
          • Volf  

            To je daný minulostí. Dřív byla většina národa totálně připosraná a hlavně zvyklá, že se jim úplně přesně řekne co můžou a ostatní bylo vlastně zakázaný. Dneska jsou všichni jako urvaný ze řetězu / oblíbená hláška vždyť máme demokracii / a jakýkoliv ohled nebo nedej bůh náznak slušnosti je považován za slabost. Protot se u nás neustále vymýšlí co nejsložitější­zákony, různý vyhlášky a nařízení, protože prostě nejsme schopni se chovat jako civilizovaný národ, ale jako kmen někde zpoza Uralu.

            0 0
            • Vsara  

              Nu … ale v ostatních zemích k tomu nějakým způsobem dospěli. Jistě to z počátku také nebylo bez problémů. (ostatně semo támo se vykytne problém i tam).

              Připadám si nějak … hmm .. myšleníprostá … ale máš představu, co všechno pro to můžeme udělat ??? Já jako chodec .. já jako bruslař .. já jako cyklista ..... Nemyslím jen onu konkrétní osobu. Ta, pokud chce jistě ohleduplností a orientací v sociálně společenské smečce srší … Dá se udělat něco i směrem ven ???? Zvonění zvonků klaksonů …, podrážděné hlasité reakce … … to nějak nefunguje … Navíc ten kdo v těchto místech nedá neohleduplným najevo, že dělají něco špatně ..... je v jejich konání utvrzuje.

              0 0
              • Milenius  

                Zvoneni zvonku? Rekni mi, kolik z Vas tady ma nekdo zvonek? Moc jich nebude.

                0 0
                • Martin  

                  zvonek? k ničemu. pořádnej klaxon z náklaďáku

                  můj oblíbený sjezd z pradědu na ovčárnu je věčně plný chodců. jezdí tam i srandisti se zvonečkem a zvoní, ale lidi na ně se*ou. pomůže jenom zařvat pozor jedu – to se pak za doprovodu nasraných kyselých ksichtů pěšáci občas rozejdou dodám pro rejpaly, že ten kopec nesjíždím prasečí rychlostí, ale někde mezi 30 – 40 k/h, abych měl přehled kde kdo šmatlá

                  0 0
                • martt  

                  ja mam

                  0 0
                • Krys  

                  Mal som, ale ukradli mi ho aj s bajkom. Aj tak mi bol na prd. Asi bol moc tichý. Hribik má na hajtre parádny zvonček, ale taký sa ťažko zháňa. bike-forum.cz/img/u­pload/fotogale­rie/98/big/849­2_070802130504­.jpg

                  0 0
                • ares  

                  :-))) Na to mám brzdy, jak se ohřejou, spolehlivě vyženou turisty 100 metrů přede mnou do příkopa :-) Pokud se ohřát nestihnou, tak se turisti ohlížejí, co že to za nima cvrčí. Cvrček je spolehlivější než zvonek. Těm, co neslyší nebo odmítají reagovat – pokud vůbec musí – se uhnu.

                  0 0
              • Volf  

                pochopit že existuje vyšší princip mravní, který nám něco neumožní dělat i když na to máme vlastně právo.

                A nebo si občas přešíst Malého prince:-)

                www.vrana.cz/princ/

                0 0
                • Vsara  

                  :-) Malý princ …ano jako malé mi pomohl se spoustou věcí a vlastně pomáhá dosud.

                  A protože se mi nechce stále jen umravňovat neukázněné (ostatně asi také nejsem zrovna svatá), na cyklestezky (městské a příměstské) jezdím jen když není jiná možnost. Raději šup s kolem do vlaku a vylétnout o kusanec dál. A nebo holt silnice.

                  0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.