• silden

    Zdravím,

    hledám kolo v cenové oblasti 20 000 – 25 000 Kč, které by mi vyhovovalo s tím, že:

    • na delší výjezdy jezdím spíše rekreačně
    • povrch hlavně asfalt, samozřejmě občasná cesta lesem se taky najde
    • používal bych kolo i na ježdění do práce, tudíž pravidelně
    • 188 cm / 100 kg

    Zatím mi vyplynulo, že asi nejlepší volba by byl 28" cross.

    Dostal jsem doporučení na českého výrobce MRX, případně značková Cannondale kola.

    Co byste případně doporučili vy?

    Díky.

    0 0
    • puka  

      20 000 bohatě stačí, nevybíral bych podle značky ale výbavy.

      0 0
    • Mirec.K  

      Doporučil by som uživateľa Scalar, maajkee prípadne iného staviteľa :) Jeden kros v tej tvojej spodnej cenovej hranici vlastním, asfalt zvláda spokojne, a už prežil aj nejaký ľahší terén, najťažšie to mal po hrebeni Veľkého Javorníka, ale zvládol :) Samozrejme, v rekreačnom tempe ;)

      0 0
    • Prazak0  

      Přidám soukromý názor. U kola typu cross bych chtěl určitě s pevnou vidlicí. Zvážil bych i kola cyklokrosová nebo silniční typu gravel. Kouknul bych se třeba na cyklo němčík, na jím stavěná kola, v sekci silničních kol, kde má i CX. Na rozdíl od typického silničního kola bych to chtěl s kříženými dráty, žádný radiální výplet a méně drátů. A drátů 32 i dopředu. Na rozdíl od Němčíka ne pozink, to asi nabízí, aby mu to srazilo cenu, určitě je možné si to nechat zaplést pořádnými dráty, zas ten rozdíl v ceně není takový. Kliky bych volil cyklokrosové nebo kompakt, i kdyby to mělo být za příplatek. Ceny má takové, že se všemi věcmi navíc by se to mělo vejít do toho rozpětí. Nebo si nechat kolo postavit, tady bych volil Al nebo ocelový rám i vidlici a CX kliky. Takové kolo by bylo v pohodě i občas do terénu, zejména různé polní cesty, nemyslím přes kořeny v lese mimo cesty.

      0 0
    • Lukas91  

      Můj názor by byl, pokud by bylo možné popsat více terén, co chceš jezdit (Pak ti můžeme lépe poradit). Určitě než na značky, bych se podíval na komponenty a případně dal odkazy na kola, která ti padla do oka. Možná bych volil klasické MTB a koupil bych dvoje pláště : Jedny užší/lehčí vzorek a druhý hrubší/širší a měnil bych je dle terénu, co bych chtěl jet : Přes týden lehčí, protože budeš jezdit více po silnici do práce a o víkendu bych nazul hrubší vzorek a vzal bych kolo na výlet do lesa. Toto by bylo lepší řešení než mít 2 kola nebo cross, ale záleží na tobě.

      0 0
      • silden  

        Ještě jsem prošel pár vláken a doplním pár informací:

        • z toho co bych jezdil by asi 80% byl asfalt, 20% pak horší asfalt, polňačky, pěšiny, lehčí lesní cesty (bez kořenů), nic extrémního
        • z názorů ostatních začínám mít pocit, že mě crosska neunese a když unese, tak dlouho nevydrží, proto taky začínám být nakloněn spíš 29" + užší a širší pláště
        • asi bych radši hotový model než si to nechat stavět (mám to opravdu jen jako oddechovku a z ostatních diskuzí jsem začal mít pocit, že pokud bych si to nechal někde postavit a prodejce by pochopil, že tomu zas tak moc nerozumím, neskutečně by se mnou vy*****)
        • něco co jsem našel z těch crossů:

        http://www.cannondalebikes.cz/…speed-2-disc

        http://www.profilshop.cz/…tor/cross28/?…

        0 0
        • Lukas91  

          Pak je ještě možnost domluvit se v krámě (Ano, je lepší vzít kolo z kamenného obchodu než objednávat z eshopu), tak se zkusit domluvit např. na výměně některých částí, které by ti nevyhovovali.

          Případně bych se podíval na klasické mtb něco jako toto :

          http://jizdni-kola.heureka.cz/…specifikace/#…

          případně třeba i dražší model s 29 " koly a vzduchou vidlicí apod. Rozdíly vzduch/pružina najdeš jinde nebo se klidně zeptej.

          Vše si dobře rozmysli, můj návrh byl jen ilustrativní.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.