• Smazaný účet

    Dobrý den,

    chtěl bych si koupit krosové kolo na pravidelné výletování do cca 18000,– hledám jak co nejlepší poměr cena/kvalita jednotlivých komponentů tak i zajímavý design. Moje představa by měla vypadat asi nějak jak tyhle dvě kola, jestli jsou i stejně dobrá výbavou v tom už se tak dobře nevyznám.. předem díky za odpovědi:)

    http://www.bezvakolo.cz/…ore-3x9-disc#…

    a

    http://www.mojekolo.cz/…sride-500-2/

    0 0
    • Čipera  

      Jak už to tu bylo mnohokrát řečeno trekingové kolo je dneska mrtvé jsou za ty peníze špatně vybavená,těžká, maj horší geometrii a obecně slabší rámy co se týče tuhosti a dostaneš se i k většímu výběru zajímavých designů. Na 29" kolo se dá nasadit trekingový pláť takže dostaneš trekinga s lepší výbavou, lepším rámem,vidlicí a mnohem větší možnost variability, rozšíření a úprav. Když si za ty peníze co píšeš necháš kolo postavit dosáhneš ještě o třídu lepší výbavy.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Děkuji za názor, ale jak můžu vědět jako totální neznalec, že mi tam dotyčný nedá stejně levnejsi a méně kvalitnější součásti. A nevím ani kde bych to měl takhle udělat jak říkáte,ve většině obchodů budou chtít prodat svoje už sestavená kola, takže mít tu možnost znát někoho kdo se tím přímo zabývá určitě bych to využil.

        0 0
        • Mirec.K  

          Miestny užívateľ Scalar tu má ohľadom skladania krosových bicyklov dobré preferencie, tiež som u neho dával skladať dva bicykle krosové (mne a manželke) a neporovnateľné to je s tým, čo človek vidí v obchodoch :)

          0 0
        • SloM  

          Zalezi odkud jsi. Overenych stavitelu je tu dost. Komunikace vetsinou klasicky mailem. Zaslani kola potom bud treba PPL nebo osobne.

          0 0
      • Jakobo  

        Jak uz tu bylo mnohokrat receno – to je pouze tvoje domnenka. Pokud chces napsat nazor, tak si aspon neco zjisti a bud objektivni, nebo te tady prestanou brat vazne. Ja uz te vazne neberu. Horsi geometrii – tak si musis vybrat takovou, ktera ti vyhovuje. Treba MRX a Force ramy jsou dlouhe dost. Ja mam crosse na ramu MRX, hmotnost i s vlatnikama kolem 10 kg, na kole jezdim denne v zime v lete. Spolehlivejsi kolo a s lepsi geometrii jsem nemel.

        0 0
        • Čipera  

          Bohužel to jen moje myšlenka není mluvilo tu o tom spoustu lidí zkus si to vyhledat.To že pro tebe treking je to nejlepší, protože si nikdy nic jiného evidentně nevyzkoušel nemusí bejt nejlepší pro ostatní. U vyloženě trekingových kol moc na výběr co se týče geo nemáš. Mrx a force nejsou vyloženě trekingové rámy, ale spíš bikové. Pak už je na tobě jestli si tam dáš 29" nebo trkingový plášť a vidlici. A samozřejmě stavbu můžeš postavit kolem 10 kg. Můj názor je, že trekingové kolo kupovat v prodejně se vůbec nevyplatí a stavět jedině na rámu z 29" z kterých se to stejně většinou staví s mírnější geo. Navíc 29" kola máš mnohem pohodlnější o proti 700c a není mezi nimi nějaký zásadní rozdíl co se týče rychlosti a odporu atd… Nebo jaké ma treking podle tebe výhody? U 29" biku ať už si ho koupíš nebo necháš postavit převažují o proti trekingu mnoho výhod.

          0 0
    • Alojs01  

      Trekingové kolo rozhodně mrtvé není a seženeš ho s ± se stejnou výbavou ve stejné ceně jako to horské, stačí jen hledat a vyzkoušet.

      Pokud je člověk výletní typ a jezdí jen po zpevněných cestách, není sebemenší důvod kupovat horské…:-)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.