• sazev

    Zdravím,

    jelikož už se zhruba třetí rok po zimě rozčiluji nad svým malým kolem, tak jsem se rozhodl něco si naspořit a pořídit nové. Na kolo mám cca 15tis, ale nerad bych to moc překračoval. Složení mého ježdění je převážně silnice a polnačky, ale rád se dojdu vyvenčit i do lesa. Mnoho lidí z mého okolí si pořídilo crossové kolo a musím říct že na silnici hezky frčí. Během výběru jsem objevil novinku 29er, která se mi velice zalíbila, protože mi to přijde krásný kompromis s tím že bych si prohodil pláště kdyby bylo hodně silnic. Velice mně, ale zviklaly zdejší vlákna, kde se v podstatě říká že za 15tis se slušné 29er nedá pořídit proto jsem pořád v navážkách zda si radši nevzít kvalitnější cross. Tímto bych vás chtěl požádat o radu.

    Já:

    192 cm

    89 cm(noha k trislum)

    68 kg

    Moje typy:

    • Apache wakita disk

    http://www.apache-bike.cz/…a_disc-2223/

    • Apache TANKA TATE DISC 29“

    http://www.apache-bike.cz/…isc29-2290/

    s tím že apache můžu mít se slušnou slevou

    • Merida Big Nine TFS 100-D

    http://www.kola-online.cz/…l-2012/d5294

    • koukal jsem že se dají sehnat ještě nějaké Spešly

    Díky za rady

    0 0
    • oddie  

      Nedá. A i na toho crosse by chtělo si trochu připlatit.

      0 0
    • marco  

      Já jsem pro cross, ale budeš muset přidat nějaký ten penízek asi 10 tis. pokud se nechceš se svou muší váhou trápit s těžkým kolem.

      0 0
    • martinnecas  

      Pokud je limit opravdu 15 tis., tak z těch možností bych já osobně bral toho Apache 29er (Tanka Tate Disc 29), pokud by byl za 15tis, je to dobrej kauf.

      Kdosi tady zmiňoval problém na rámu – málo místa mezi zadní kolem a sedlovou trubkou (v místě u objímky přesmykače). Osobně bych to snad ale neviděl jako takovej problém, pokud se vyloženě nevyžíváš v ježdění bahnem.

      Případně si nechat něco poskládat od Scalara…

      Ale spíš bych ještě trochu našetřil a pokud by byl rozpočet kolem 20 tis., už by to bylo zajímavější. Např. bych doporučil na BF vychvalovaný Ra­don

      Btw. není mi moc jasný, jak můžeš mít 68kg při 192 cm:-)

      0 0
      • sjusko  

        Ten problém se smykem jsem zmiňoval já, ale jestli budeš většinou jezdit po nějakých zpevněných cestách tak bych se toho nebál. Spíš by mi trochu vadila ta vidlice, mě přišla docela tvrdá i na mejch 85kg. Osobně bych chvilku počkal a našetřil na 29er se vzduchovou vidlí.

        0 0
        • sazev  

          Taky jsem na to koukal, ale cena je někde jinde no a to je nad můj limit. V případě našetření a že by mně to štvalo bych to časem vyměnil…

          0 0
      • sazev  

        Zatím to vidím taky na toho apache, 20 tis bych za to dal rad, ale při mém studentském příjmu bych si taky už nemusel zajezdit za hezkého počasí :) A s tím bahnem, no kdyžtak to vydrbu…

        btw. Mně to taky není jasný, ale nic s tím nenadělám :)

        0 0
        • marco  

          Uprostřed sezony si kolo už nekupuj našetři na příští rok. Student si může vydělat na brigádě mi neříkej že kolem tvého bydliště nepotřebují pomoc ve firmách ve skladech kterých je kolem Sulic dost. V pivovaru v popovicích neberou

          0 0
          • sjusko  

            Taky radím trošku počkat a našetřit si.

            Třeba špatně není vybavenej Hawk Disk 29 od Apache a vím, že ne nechají sehnat kolem 24k. Ghosta HTX 29 Actinum 7000 seženeš kolem 22k.

            Navíc všichni budou teď představovat modely 2013 a to co jim leží na skladech z letošních modelů, začnou vyprodávat se slevou.

            0 0
            • marco  

              Hlavně 15 tisíc v kapse nejsou těmi 15 tis. před pár lety kdy byly jiné platy a na slušné kolo bylo potřeba skutečně pošetřit. Před 8 lety jsem koupil kolo za 2 platy. Letos také 2 platy, ale cena se zvedla na dvojnásobek a kvalita a výbava je skoro identická.

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.