• COITOINTERROTTO

    Buon giorno ,

    prosím o radu jsem181cm 80kg jezdim cca 3× v týdnu 5–50km město,les,a stává se ,že do mě něco vjede a jezdim v prudkým terenu jak kdybych byl MTB závodník:)) občas i zabrzdim:)…dilema teď nastává při výběru kola jelikož se mi zamlouvá

    http://www.commencal-store.co.uk/…-c2x16198319 ale nevím jestli ho plně využiju hlavně třeba když jedu prostě jen po Praze… a tak jsem myslel jestli by nebylo teda lepší pro mě spíš http://www.velosport.cz/…-106934.html ,ale tam mám zas strach z těch vidlí a tak…aby při záchvatu(jízdního) to tohle kolo pochytalo…

    Předem děkuji všem za názory .

    0 0
    • AleZ80  

      Pokud by se na toho Commencala obuly nějaké rychlejší pláště (např. Ardent Race nebo Ikon dozadu a případně Ardent dopředu), tak nebude na asfaltu o moc pomalejší než ten Scott.

      Jen bych možná pro výše uvedené použití vyměnil vidlici za nějakou se 140 mm zdvihu (tato Maruna je stejně dost těžká – 2350 g, myslím) a asi i brzdy za nějaké Shimano (BR-M596 nebo vyšší číslo).

      XCR vidlice na Scottovi je tragická, brzdy také a náboje též.

      0 0
    • Erknold  

      ten scott není lepší pro nikoho. Ten se dá zařadit do kategorie předražený odpad.

      0 0
      • tigermoth  

        Je tam i Octalink:-D Za sedmadvacet klacků nekup to.

        0 0
        • Mr.Dan  

          Stejný kolo na těch samejch komponentech se v roce 2012 prodávalo za 16 tisíc (byť to teda byla nemoderní 26, ale myslím, že to plus minus platí i pro 29er model). Neuvěřitelný!

          0 0
          • Erknold  

            ale je prostě takový trend. Najít obstojné kolo v nějakém rozmezí 20–25 k je stále větší oříšek. O to je větší prostor pro stavitele.

            Ale tam už doba, kdy bylo kolo se vzduchovkou za 15 k je také pomalu pryč.

            0 0
            • Mr.Dan  

              Tak tak. A mně na otm ještě příjde záhadnější to, že nejenom že to dřív bylo levnější, ale že bych taky čekal, že když už to navíc poněkud morálně zastaralo, co se komponentů týče, že to naopak ještě bude levnější než před těma 4 rokama… :(

              0 0
    • AleZ80  

      Ta vidlice by se mela dat za cca 8000 prodat a za stejnou cenu bys mel koupit nejakou 140ku sundanou z noveho kola (napr. RS Sektor), takze bych to s navysenim nevidel tak cerne. Navic muzes za neco prodat teleskop, pokud myslis, ze ho na HT nevyuzijes.

      0 0
    • blaza84  

      Ten Commencal je podstatně zábavnější kolo a pokud to chceš na pojížďky a na blbnutí, tak jdi do něj! PS: Taky ho objednávám :)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.