• pepehaha

    Zdravím,

    po pár letech ježdění XC a poté pár nesmělých pokusech o DH/street na XC biku :-D jsem se rozhodl splnit si sen a koupit si kvalitní hardtail, jmenovitě:

    základ je specialized p2  vidlice marzocchi drop off 3 150mm, pevná osa,atd.  brzdy hayes stroker trail 203mm (vpředu i vzadu)  kliky truvativ hussefelt + napínak box guide + rockring  náboje př. dabomb 20mm + zd. specialized 135×10 na matice  2,35 kenda pláště

    Co od tohoto kola  můžu očekávat? Myslím, že se s tím dá univerzálně od streetu přes dirt jumpy až po lehčí DH, máte s tímto kolem nějaké zkušenosti/při­pomínky/vychy­távky?

     

    Díky!

    0 0
    • Vilém  

      P2, nebo P2 CrMo? Neni tech 150mm krapet moc, kdyz tam serove davaji 80mm? Jinak na stret a jumpy vozit 150mm mi taky nejde moc dohromady.

      0 0
    • kassar007  

      priklanim se tez k tomu, ze tech 150 je moc. Mam P2 cr-mo se 100 a myslim, ze 150 uz by bylo asi moc (jinak moje jde z domu tak kdybys mel zajem pisni)

      0 0
      • pepehaha  

        Mám P2 s alu rámem, viz foto.

        Co se toho zdvihu týče, tak po pár jízdách mi to přijde super – schody ani necítím, dropy jsou jak do peřiny.

        Skákat dirtjumpy jsem s tím zatím nezkoušel (je furt mokro), ale nějak nechápu, čemu by těch 150mm mělo vadit, vždyť DH kola mají třeba 200mm a skáčou jak diví :-)

         
        0 0
        • kubad  

          k rámu je potřeba dát adekvátní vidlici – prostě takovou na jakou je rám stavěný, jinak ti celkem rychle rupne, a geometrie kola bude trchu ehm nahovno :-(

          0 0
          • Vilém  

            Delej jak myslis. Ocekavat muzes to, ze kdyz uz jsi krapet zmenil geometrii, tak treba zmrsenej dopad na dirtu, nebo oblibene skoky na placku, se muze ram krasne rozlomit za hlavou. Podle me, by mela byt k ramu pouzita vidlice ± stejneho zdvihu jaky zamyslel konstrukter. Takze kdyz bych mermomoci chtel na HT 150mm vidlici, tak bych koupil ram, ktery s tim pocita, jednak dimenzovanim, jednak geometrii.

            Jeste k tem DH kolum a zdvihu na dirtu. Koukal jsi nekdy nekde na cem se dirty nebo treba zminovany street jezdi? Vetsinou vidle do 100mm, spis 80mm, s tvrdejma pruzinama. Vyjimkou neni ani pevna vidle.

            0 0
    • Tidli  

      Podla mna je to v pohode, p2 ma dost velky uhol hlavovej trubky, takze to podla mojho nazoru ramu neublizi. Ak ti to vyhovuje nechaj si to tak, v lese sa ti pojde fajne, aj skoky budu pohodlne a na dirte sa s tym podla mna tiez nestratis :) alebo ak budes mat strach tak si ju daj znizit na 130, to bude na ten ram akurat a az taky rozdiel to oproti 150 nebude.

      0 0
      • Kubas.1  

        No ale když je ten rám stavěnej na 80mm, a on tam má skoro dvakrát tolik, tak se to tomu rámu nejspíš moc nelíbí,ne?  

        Jinak jo, to snížení vidle by určitě pomohlo. Když to dáš na těch 120–130mm, tak by to mělo byt furt pohodlný, a už to nebude taková námaha pro ten rám…

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.