• Peka

    Zdar lidi, potřebuji rychlou radu od povolaných. V sobotu mě nalákal kamarád na závod do Mladé Boleslavy (jako bych neměl nic jiného na práci:-) a pořadatelé upozorňují, že bude bahno! Mám obutý Nanoraptory 2,1 a teď váhám zda neobout Fat Alberty 2,35 co se mi ještě válej doma. Jenže na těch jsem se plácal v nějakým pitomým bahně tak vehementně, že už mi pomalu neprošly vidlicí jak to bylo nabalený. A jsem na nich jel kousek cca 2 km! Tak co teď. Moc zkušeností s tím nemám páč v bahně moc nejezdím. Dík za fundované rady, sobota je za dveřma :-)

    0 0
    • Smazaný účet  

      Nanoraptory budou na bahně jen plavat a budou bez záběru. Fat Albert je ale už celkem síla. Chtělo by to nějakej kompromis, jako třeba Nobby Nic.

      0 0
      • Peka  

        Něčeho podobného jsem se obával :-(

        0 0
      • scalar  

        Noby Nic dopředu a Rocket Ron dozadu, ať to trochu odsejpá :-)

        0 0
        • Peka  

          Já bych spíš potřeboval vybrat z těch dvou variant co už mám doma. Nový se mi nechce moc kupovat. (na co bych potom použil ty Alberty) Teď mastím zas do práce tak si zbytek přečtu odpoledne. Dík za reakce

          0 0
          • Smazaný účet  

            V tom případě bych to nekomplikoval a volil nanoraptory. Pokud to technicky ukočíruješ, tak to bude lepší než alberty. Stejně se ti to obalí bahnem a tam končí veškerej vzorek.

            0 0
          • ememem  

            albert je na vsetko mozne len nie na bahno, to radsej NR ked nic ine nemas. mimochodom ten NN co ti tu radili v totalnom blate tiez neni nejake extra vitazstvo. to uz radsej RoR.

            0 0
    • Hynas  

      Zůstaň věrný značce a na předek si pořiď třeba exiwolfa. Doporučované šířky do bahna bývají od 1,8 do 2,1. Je to měkčí a přilnavější varianta raptora, který bych na zadku nechal. Když oba přiměřeně podhustíš, tak při troše technického umění ti poslouží i v bahně (tuhle kombinaci jezdím taky). Případně se můžeš poohlídnout po nějakých bahenních speciálkách…ale to je otázka financí, času při výměně pneumatik a vůbec využitelnosti plášťů i pro jiný terén.

      0 0
    • Veprovak  

      minuly tyden na bahenni Sele se mi osvedcil NN a to jak vpredu tak vzadu. Pozitivni ohlasy byly i na Medusy…

      0 0
      • HROOLI  

        Já jsem jel Šelu 58 km na vzadu obutém Igitorovi a ve předu jsem měl už mírně jetéhý Dynomite. Zadek celou dobu v pohodě – všechno co jsem jel,jsem vyjel/ projel ,jen po tom,jak mi odpadli zadní ,,véčka" a já brzdil předníma mi začal trochu házet do smyku předek,ale i to se dalo v klidu ustát,naprosto pohodlná jízda..Sice po startu na tom asfaltu jim to moc nejelo,ale to je detail..

        0 0
    • MJ24  

      pokud opravdu vybíráš jen z techhle dvou tak vem nanoraptory, já sem na nich absolvoval několik závodů v bahně a překvapivě se to dalo přežít, samozdřejmě nedržely hned se zanesly a pod. to je jesné ale šlo to,pokud ty alberty jsou hodně šíroké jak píšeš tak by se to mohlo kolem vidlice hodně zanášet a mohlo by to být ještě větší peklo

      0 0
    • martin_bakov  

      Ja sem si trat projizdel mam nanoraptory a bude potreba zpomalit v jednom kamenitem sjezdu a taky tam je piskova cesta asi 200m kde se taky moc nechytaji, ale zas na druhou stranu krome tehle dvou vyjimek pojedou fakt pekne.

      0 0
    • Zerocool  

      na nanoraptorech jsem objížděl všechno, včetně bahna a dá se to, jinak na sobotu zase to, co na všechny závody letos, už mě nebaví pořád dávat kolo do pořádku, kdo na to má brát čas…

      0 0
    • karliner  

      Pokud se jedná o KPŽ v Mladé Boleslavi, tak bych nic neřešil a nechal nanoraptory. Pokud pořadatelé závodu KPŽ varují ridery před bahnem, představoval bych si, že na trati budu zhruba dvě větší louže…

      0 0
    • pustipav  

      je to o technice a tlaku.. pokud nemas vylozene slicka, tak neco decentniho. Kdo neumi slapat v blate, nespasi ho ani guma jak na traktor..

      0 0
    • batafak  

      Já beru Mezcaly … taky bych to s tím blátem neviděl tak černě :-)

      0 0
    • martin_bakov  

      tak beru neopren, predpoved hlasi o trochu horsi pocasi :)

      http://www.novinky.cz/…povodne.html

      0 0
    • The_Trooper  

      speciály na bahno, užší pláště s řidkým drapákem viz. MAXXIS MEDUSA obr.1

      Srovnání Medusy s Nobby Nicem

      0 0
      • šlapatko  

        Jak už psali výše.Je dobrý tenší plášť, se vzorkem.Hezky se zařízne do bahna a podrží.Poptej se známých a klidně nasaď nějaké tenší s drátov patkou.Mi se osvědčily IRC mythos 1.9.Klidně ti je zapůjčím, jen nevím s kterého koutu republiky jseš.Ve sračkách ani nepoznáš že má plášť o pár gramů více.Jdi do kameňáku a něco levného kup.Sem tam se budou hodit.

        0 0
    • Peka  

      Tak už jsem tu z práce. Taky jsem si myslel že raději NR. Ale ty medusy vypadaj fakt dobře a jestli se splní předpověď počasí tak nás potěš pán bůh :-) takže tímto děkuji všem za podnětné příspěvky a ještě mi prozraďte do čeho se hodí ten Fat Albert 2,35 dík

      0 0
    • Babec  

      Já vozím Nobby Nic / Racing Ralph, leztos 3 závody v totálním bahně a super :)

      0 0
    • McBlacky  

      NanoR se zanesou a blbě se čistí, což když umíš jezdit neva, ale vadí ta váha navíc.

      Jestli je to bejvalej Bakov Alpine Pro, tak je to asi jedno. Na ten bych vzal i ty nanoR. Kdyby to bylo něco technickýho albert by se vyplatil.

      jestli chceš mít jistotku, dej předek albert. Kdyby pak přišlo na nějaký rychlý brždění v krizi, bude se hodit. Záleží kde se pohybuješ v poli startujících.

      0 0
      • Peka  

        Při tom dnešním počasí jsem radši obul opravdu Alberty. Ty NR se fakt rychle zanesli a klouzalo to jako blázen. Uvidíme co to zítra udělá, co se týče pořadí … amatér někde první polovina. To jsem dneska ještě laboroval tak šíleným způsobem, že to tady snad ani radši nebudu ventilovat páč by jste se mi vysmáli :-)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.