Co nosic na kolo na auto na zadni dvere?

19 nepřečtených
  • tbc

    Mate niekto? Odporucate? Prave zvazujem kupu najekaho nosica. Zavesne zariadenie nemam, a na strechu sa mi to zda prilis zlozite. Nasiel som nejake Thule nosice naz adne dvere u hatchbacku a combi.

    www.nosicethule.cz/…-c-5_11.html

    0 0
    • tbc  

      Fakt to nikto neskusal? Uz som to dnes skoro objednal, ale v predajni mi nakoniec povedali, ze na moje auto (Ibiza, r.2002) to nepasuje. Som sa ale kdesi docital ze su ktomu dostat este nejake adaptery na niektore auta. Tak ma to zaujima, lebo sa mi ten nosic proste lubi. Vyzera byt nehorazne prakticky, pokial ide o rychle nahodenie/zhodenie nosica na auto, to ma oslovilo. Stresne ma tatko, a je s tym otrava. Pripajam lepsi obrazok:

      www.autoboxy.sk/…iponhigh.jpg

      0 0
      • Karlos009  

        Mám podobný asi 8 let a jediný problém je, že když ho dáš nízko zakrývají kola zadní světla a když ho dáš nahoru má to nehorázný odpor vzduchu. Používám ho pouze na kratší přesuny kde jezdím pomalu. Na to je super, jednou ho seřídíš a pak je montáž a demontáž dílem okamžiku. Na delší jízdy dávám kola do auta a na nové auto nechám namotovat kouli a koupím nosič na ni.

        0 0
    • sway  

      Tohle vozime na uate, je to nejaky nosic od Thule, a v pohode…zadni svetla nezakryva, SPZ taky ne, jenom se clovek pak uz nedostane do kufru, kdyz na to nalozi kola. Odpor vzduchu to samozrejme ma vetsi, ale nic drastickyho…in­stalace kol je bezproblemova, rozhodne mi to prijde vhodnejsi nez stresni nosic.

      0 0
    • čechy  

      mam podobnej, vozim tam ale kola bez a nemuzu si stezovat, pri rizeni neni ani poznat ze naky kola vezu proti vozeni na strese… ten muj byl teda ale podstatne levnejsi. Uz byl s nami dvakrat v Chorvatsku, Svycarsku, nekolikrat Rakousko, je to fakt good :)

      0 0
      • goofy  

        No tak abych musel sundavat kola na nosic, to diky pekne. To uz to radeji rovnou soupnu do kufru…

        0 0
    • Roman2  

      Kde se dá v Praze koupit Thule BackPac 973?

      www.nosicethule.cz/…73-p-21.html

      díky

      0 0
    • wert_1  

      Nevím co se Ti zdá u nosiče na střechu složité. Na střechu dám nosič s příčníkama i držákama celej, nerozebírám ho a je to dílo několika minut. Na autě ho můžu mít celou sezonu když moc nejezdím bez kol. A uchycení kola na střeše je tak 10 vteřin na jedno. (Mám Thule pro 591 tuším). Tak opravdu nevím kde je ta složitost. 4 kola dát na střechu a bezpečně uchytit za minutu bez nástrojů je složité??

      0 0
    • warzone  

      ak mas tazne a mozes trochu zainvestovat,urcite zober ten na tazne,mam ho a vozim biky kade tade,ale tak 2× do roka Slovensko-Holandsko(1400km) a cez Nemecko v pohode 160–180km/hod,je to pecka.Akurat to trochu citit,ked su vzadu dva tahsie biky a musis davat bacha aby sa o seba neoskierali,co riesim priviazanim handry :o)

      0 0
    • orca  

      před pár dny běžela reportáž právě o těchto nosičích a problém je že u levnějších není schválení pro ČR . Problém je že ty neschválené zakrývají světla + SPZ . Jinak nevidím problém s uložením kol na střechu . 4 kola bez problémů…

      0 0
      • Motyll  

        Ja to sice resim stejne jako Wert_, ale moc hitparada to neni pokud mas nejaky vetsi (vyssi) auto. Ja mam Toledo a na montaz prostrednich kol abych mel pristavenou zidlicku :) Nosice na zadni dvere ale pro mne maji tu nevyhodu, ze musis demontovat SPZ. A navic na strechu se vejdou 4, dozadu dva az tri.

        0 0
        • Standa  

          Mám Thule Bacpac 973.Kola se vlezou čtyři.Největší výhodu vidím v tom,že kola v této poloze nekladou žádný odpor vzduchu a při průtrži mračen nejsou vůbec vypláchlá,pouze zašpiněná.Na dovolenou ale jezdím Transporterem.Na menší auto bych volil nosič na tažné zařízení.Adaptérem je myšlen vrchní úchyt na dveře.Takže objednáš nosič a k tomu příslušný adaptér(vrchní packy) na tvoje auto.

          0 0
        • wert_1  

          Ja mam maličkou výhodu v tom, že mám sice docela velké auto (citroen C5), ale aniž by jsem chtěl, tak auto má díky svému pneumatickému pružení knoflík, kterým mu "posadíš břicho " až téměž na zem, takže i prostřední kolo tam dají lidičky s menším vzrůstem :-)))

          0 0
    • karela  

      ahoj, mám Thule Back Pack 9106 na Fabii kombi 1,4 50kw. Dříve jsem vozil kola na střeše, ale pořídil jsem tenhle nosič a spokojenost. Odpor je rozhodně menší, důkazem jsou mušky přilepené od cca poloviny sedlovky nahoru. Zbytek je v aerodynamickém stínu. Montáž vyžaduje mírný trening ale po několika pokusech je to otázka cca 15 sec. Kola dáváš velmi pohodlně do cca 120cm. Docela zábavná je fotka s paní, která nosič skládá s úsměvem na rtu. Je to poctivá Švédskaá ocel.V ulici ho někdo také má a nechává ho na autě ( Holešovice – Praha ) a za dva roky mu ho nikdo nezničil ani neukradl. Pokud na něm máš kola tak se s ním dokonce otevírat 5. dveře, ale snažím se to dělat minimálně příjde mi že je to velká zátěž na panty.

      0 0
    • beavis  

      Jednou jsem mel pujceny nosic na zadni paty dvere. Dal sem ho na Felicii, vse slo jak melo, jelo se s dvema koly vcelku dobre, ale po demontazi sme zjistil ze mi tenhle nosic hejbnul v pantech dverma. Prece jen nejsou na zadnem aute panty konstruovane na to aby na dverich viselo nejakych min. 25 – 30 kg. Takze uz ho vickrat nechci ani videt! Bud bych zvolil nosic na tazne zarizeni a nebo klasicky na strechu. To pouzivam uz nekolik let a nikdy s tim nebyl zadny problem;-)

      0 0
      • sway  

        Kdyby na to nebyly dvere stavene, tak to nedostane v zapadni evrope homologaci.

        0 0
      • PepikW  

        tbc to ale chce na auto, ne na felicii :)))

        Mám nosič na páté dveře zn.Fapa (It.) na 3 kola (v D vyšel okolo pětistovky – v přepočtu na Kč), používám ho na třetím autě, dveře otvírám i se 3-mi koly (a hodně opatrně zavírám – je to váha), panty zatím drží. Včera jsem se vrátil ze Švýcarska, se dvěma koly v pohodě.

        0 0
    •  

      Ječňák je borec!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.