• fanyd

    Koupili jsme kolo pro pritelku, Author Traction ASL s predni vidlou RST Gila TnL olejová uzamykatelná (80 mm). Bohuzel jsme pozde zjistili, ze je na ni vidlice moc tuha, diky svoji vaze (cca 50 kg) s ni pritelka prakticky vubec nepohne. Pri garancni kontrole mi rekli, ze do techhle vidli davaji ty nejmekci pruziny (takze vymena nejde), ze casem trochu zmekne. Muzu tomu verit, popr. date nejakou radu? Novou vidlici zatim porizovat nechcem, kdyz jsme ted koupili novy kolo…

    0 0
    • roud  

      mno mě moje suntourka změkla ale trvalo to dost dlouho… takže určo to ještě o něco lepší bude ale ne o moc…

      0 0
    • madcat  

      Změkne, ale ne moc, nebo aspoň já sem to u své vidle nepozoroval. Jestli jsou tam ty pružiny dvě stejný (v každé noze jedna), tak by pomohlo třeba jednu vyndat.

      0 0
    • krtex  
      1. kousek riznout (snizit predpeti na 0)
      2. nechat umotat novou pruzinu
      3. po vyzkouseni a,b zahodit nebo pribrat na vaze ;)

      regards, KTX@

      0 0
      • fanyd  

        Riznout kousek ceho? Ty pruziny? Jako ze ji zkratit? Popr. kde nechat umotat novou? Nejakej tip na servis, kde by to udelali? S variantou c) nesouhlasim :-D.

        0 0
        • wroum  

          pruzinu nerezat, to je picovina a tudy cesta nevede.

          0 0
        • krtex  

          Jo pruziny.. Nevim jake ma ta tva predpeti, ale kamarad si pred tydnem takhle potunil BLACKa a je to malinko lepci.. I kdyz je to (jak pise vyse wroum) prasarna no ..

          Kde nechat umotat novou najdes tady na foru, chce to jen hledat (ja musim pracovat takze sry ;) I kdyz u nas v Hlucine mame nejakou pruzinarnu myslim..

          Varianta c) prijde casem sama, neboj, na kazdeho jednou dojde :-D

          regards, KTX@

          0 0
    • smith22  

      Možná se zeptám zbytečně ale nastavili jste tuhost na minimum?Já mám Suntourku to je podobný jak RST a tyto vidle už jak tu někdo psal sou docela měkky.Dokonce při koupi kola mě ten borec nabízel že pokud se mě vidla bude zdát moc měkká tak tam jde dát prý jakási vložka za stovku ketrá to vyřeší.Jo a hlavně tam nic neřež,to je blbost.

      0 0
      • McBlacky  

        asi myslem gumovej špalek dovnitř pružiny… tak se to u SR řeší často už z výroby. není to nic moc sice to přitvrdí, ale chod na pizzu.

        0 0
    • chupas  

      bych o jedny rade vedel. ale neni ani zarucena a nekomu mozna ani moc prijemna. Proste pribrat jako prase! :))

      a abych neplacal. jestli je to olejovka, nepomuze nahodou vymena za ridsi olej, pripadne vyndani pruziny zcela. netusim ale jestli to tak jde. to uz musi nejaky mistni odbornik.

      0 0
    • wroum  

      zkus na tom chvilku jezdit, treba se rozhejbe :-), pripadne zkus vyndat pruzinu a sehnat podobnou ale mekci – klidne muze byt z jiny vidle pokud bude souhlasit delka (u o kousek kratsi lze dat podlozku) a vnejsi prumer nebude vetsi. meli sme stejnej problem ale u jiny vidle a ta mela pruziny dve, takze sem tam nechal jen jednu :)

      jinak ta vidlice je TVRDA, nikoliv tuha (mozna tak este zatuhla :). tuhost se bere jako pevnost v krutu (rozdil mezi pohybem riditek a predniho kola)

      0 0
      • fanyd  

        Aha, diky za radu ohledne terminologie ;-). Zkusim se poptat po ty pruzine.

        0 0
        • Lišák  

          Domluv se s Milanem1, jestli by se ti na to nepodíval. Budeš to mít upravený, se zárukou, a, v mezích možností, co nejlépe to půjde.

          0 0
    • Krys  

      Moja lacná Suntourka sa tiež skoro nehýbala a to mám 90 kíl. Neviem čím to bolo pôvodne namazané, ale keď som ju rozobral, vyčistil a namazal nejakou riedkou vazelínou, stala sa z nej iná vidla. Začala pružiť.

      0 0
      • simon111  

        Já mám RST Omegu 80mm a je to fakt mrška nepoddajná. Skoro vůbec nepruží, je šíleně tuhá. Takže asi rychle šáhnu na žeůezné rezervy a koupím co nejrychleji jinou vidli. Sice to tady nepatří.. ale co si myslíte o tady té? www.kupkolo.cz/…dej_122/Akce

        0 0
        • Budko  

          taky ji mám a je dost tuhá. Už na ní jezdím 2. sezonu a přád nic jen se navíc zanesla a ztuhla ještě víc. Po garančce se to zase zlepšilo ale obecně bych řek, že ty RST jsou vidlice na asfalt protože v terénu nestíhají ani trochu.

          0 0
    • Martyss  

      Sestra jí ma na kole taky. Uvidíme, co s ní udělá servis po sezóně, ale přijde mi, že už po 500 km najetých opatně holkou má vůli v pouzdrech.....

      0 0
      • Jane  

        pls, jak se projevuje taková vůle v pouzdrech? :)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.