Co dělám špatně? Kombinace Crest 29 a S Works pláště

23 nepřečtených
  • hannawald

    Ahoj,

    v servisu jsem si nechal na nové ráfky ZTR Crest 29 nahodit nové pláště Specialized S Works Fast Trak (2bliss ready). Po nějakém čase, co kolo stojí v rohu (mám po úrazu kolene), chci pláště dofouknout, nafoukám na 2 bar – doporučeno je 2,5–4,5, takže nepřefoukávám. Kolo chvíli stojí, ozve se rána, mlíko mi postříká půlku bytu a guma sjede z ráfku.

    Už jsem tohle absolvoval 2×, nebaví mě malovat a hlavně asi nebude bezpečný na tom jezdit..

    Co je špatně? A pokud si ta kombinace nesedla, jak poznám, že tohle hrozí? Proteď jsem sundal i zadní, které snad je ok a nasadím na oboje duše. Díky za radu.

    0 0
    • jonti  

      Nejspíš moc volná patka, nebo nějaké poškození pláště. Jak jsou staré ty pláště?

      Od specialized jsem vozil na Crestech jen renegade 1,8 a ty byli až moc těsné, vůbec nebyli volné.

      0 0
    • John Tequila Lemon  

      No bud mas nejakej zmetek s divnou patkou, ale to bych nerekl, leze to z formy a kdyby tam bylo neco blbe tak leda ze by chybel matros a to by bylo videt. Spis to je blbe nasazeny. Nejlepsi je kdyz se to nasadi tam pustit hodne velkej tlak, ono si to sedne a je. Problem co popisujes jsem nikdy nemel, mel jsem i tyhle gumy od S, sice jen jeden par, ale na rafku drzely. Nesedly me osobe.

      0 0
      • JakeF  

        Občas se to stane, že praskne patka pláště…

        0 0
      • Martinson  

        Druhej extrém. Kamarád měl plášť 26 FastTrak který nešel vůbec nasadit. Byl prostě malej. Nevěřil jsem mu a zkoušel jsem ho na dva svý různý ráfky a ani na jeden nešel.

        0 0
      • Smazaný účet  

        s tim vysokym tlakem opatrnky..moje ZTR rafky maji limit 35–38psi…

        0 0
        • McBlacky  

          MMX Podium ?

          0 0
        • John Tequila Lemon  

          moje taky … ale nikdy se „neotevrel“ pri tlaku od obouvani … oproti tomu se jednou otevrel pri zavode kdyz jsem skakal dost velkou diru a nejak jsem nepostrehl ze je za ni jeste jedna a bylo to rovnou do ni … otevrel se tak o 5mm v delce tak 30cm o to ne ze by to bylo ohnuti od mechanickyho narazu. Ale pokud jde o ten tlak pri obouvani, tak to chce takovej, aby to „luplo-bouchlo“, pak to sedi jak prdel na hrnci.

          0 0
    • venabch  

      hele bud je prostw spatnej plast

      nebo tam je blbe ventilek, proste jak to bude prazny, povol co nejvic ventilek jenat ti nezapadne do vnit. Pak nasad plast. Zatlac do ventilku, musi tam jit uplne volne nebo teda ze zacatku blbe ale pak volne(se pootocil nebo neni original a plast je prez nej a pak to muze vyzkocit) . Pak ten ventilek poradne utahni a napumpuj , jestli to udela znova tak je to plastem

      Jo pak malicko ten ventilek povol aby sel povolit rukou . uz sem videl mrte borcu co po defektu nemohli jet dal protoze neporidili vymotnovat ventilek (tedakdyz si hodne urputnej tak ho protahnes ven i s rou gumickou nebo ho urazis)

      0 0
      • notobi  

        píše o bezduši tak to co radíš postrádá smysl bych typoval

        0 0
        • McBlacky  

          píše to správně, ventilky jsou dost jiný a třeba café na uzkým ráfku může být problém

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.