Chrániče na kolena, holeně ...

44 nepřečtených
  • Jirka***2

    Po pádu na koleno, který způsobil dvouměsíční odloučení od mého miláčka (navíc koleno stále trochu zlobí), jsem se rozhodl, že si koupím chrániče na kolena, resp. spíš uvažuji o ochraně kolen a holení. Zatím jsem zkoušel jen ZAMA, a to přesto, že se mi moc nelíbí. Nakonec neprošly, protože řemínky na sucháč jsou krátké (přesah = spoj cca jen 2cm). Z dalších možností jsem našel a chci vyzkoušet EXUSTAR (cca 550 Kč) a 661 Race Late Air (cca 1290 Kč) Vím, že by byly lepší dainese, ale ty už jsou cenově mimo mou kapsu. Zajímaly co používají jiní a jejich názory a zkušenosti s těmito a doplňky (i jiných značek) na ježdění po trasách, které obsahují těžší tech.pasáže (např.Lysá, Travný, Muřínkový vrch, Čertův Mlýn atp. či když si člověk střihne příležitostně DH trať. Dík předem.

    0 0
    • scret  

      mam jedny 661 na prodej,temer novy,jednou jety,kdybys mel zajem,ozvi se mi na mejl co mam v profilu…

      0 0
    • vojtechposmourny  

      Mám tyhle. Nejsou špatný. www.motokros-shop.cz/…dsdetail.asp?…

      0 0
    • madcat  

      Mám HOOTS – takový macatý na freeride, ale jsou docela špatný – sice chrání suprově, protože jsou fakt důkladný, ale sjíždí mně dolů dokud se nezapřou spodkem o nárt, jenže to už pak není kolenní část na koleně, ale spíš pod kolenem… jednou se naseru a hodím to po psovi a koupím jiný, ale zatím musí sloužit, už mi i tak kolena a holeně párkrát zachránily… kdybych kupoval teď nový, tak asi vybírám mezi 661 x-tra air, nebo pokud se s tím má i nějak normálně jezdit, tak něco lehčího: harness nebo 661 race lite air

      linky:

      www.helmy.cz/…06-knee.html

      www.cyklo-online.cz/…harness.html

      www.helmy.cz/…ite-Air.html

      0 0
      • goofy  

        Mam ty 661 X-tra air. Na nohach drzi celkem v pohode. Nekdy trosku sklouzavaji, kdyz jsem liny si nasadit tu puncosku, ale jsou hodne dlouhe, takze po opreni o nart chranic zustava stejne na koleni (a to mam pomerne dlouhe nohy). Jinak velmi dobre se tvari i Mace Tectronic treba. Ty chrani i zadni cast, takze ochrani i od pinu.

        0 0
    • vojtechposmourny  

      Jinak super vypadaj roach rally fr. Ale ta cena :-(

      0 0
    • Blackbiker  

      ahoj, k chráničům: kámoš vozí ty exustary jsou v pohodě, já vozím Zamo a trošku chyba v chráničích na holeně a kolena- seshora tam docela padá „lesní chaos“ a nejsou moc odvětrané-to bude asi tím že jsou na mašinu:-) takže asi doporučuju ty exustary. Obě značky jsou za dobrou cenu

      0 0
    • tachmude  

      Mám na prodej chránič kolen+holení Dainese a brýle ProGrip.Jak budu mít chvilku tak to nafotím.Jinak to tady bylo v bazaru,ale už jsem to nenašel.

      0 0
    • Manas  

      Vozim Fox Launch a nemuzu si stezovat, naprosto nesjizdeji a drzi. A chrani i vrsek stehna – kdo kdy sel pres riditka s nohama pod riditkama pochopi :-)

      0 0
      • gazman  

        Nulezou ti za ten chranič stehen kraťasy,bo mně jo a sere mně to.Asi ty chrániče kvůli toho prodám.

        0 0
    • 1349  

      Já vozim Troy Lee Designes(stály 750), drzi docela dobře a už jednou mi zachránili kolena když sem netrefil dopad:-)

      0 0
    • Sandrushe  

      Ahoj,

      zneuziju tento thread. Koukam taky po nejakych chranicich, ale potrebovala bych poradit. Predne tedy co jezdim: snazim se jezdit narocnejsi XC, semtam pry trochu do AM :) a chranice chci proto, ze jsem obcas docela hrozna lama schopna se vysekat i na pidi vymolku a obcas se poustim do veci o kterych nejsem presvedcena ze je zvladnu, ale chci je zkusit a casto se taky dost bojim a s chranicema si budu jistejsi alespon v tom, ze kdyz se vysekam, nedopadne to tak spatne. Asi budu resit pouze kolena a lokty (nebo myslite, ze ma smysl neco dalsiho, napr. holene?)

      Takze by ty chranice mely byt ne moc tezky a taky aby trochu vetraly, a aby se v nich dalo hybat pac nejezdim pouze z kopce.

      Ted ale to podstatne, libi se mi napr. tyhle http://www.sixsixone.com/…661Bike.aspx?… a mam par dotazu:

      1. jeden tykajici se nejen me, tedy, mate s nima nekdo zkusenosti (jak moc jsou odolny, jak moc se v nich poti, jak moc jsou ohebny atd. atd.)
      2. merim cca 158cm a vazim 42kg takze si z toho odvodte objemnost mych nohou a rukou a reknete mi, zda mi nejaka velikost bude dobra :D vite, kde by se daly vyzkouset?

      S chranicema nemam zadny zkusenosti, takze to tak prosim berte a predem diky za tipy (klidne i nejaky jiny chranice) a rady.

      0 0
      • pitos  

        Zde máš odkaz na thread kde jsem nějaké probírali,je to hlavně uplně dole.

        0 0
        • Sandrushe  

          diky, proctu to, asi jsem spatne vyhledavala, ale tento thread jsem nenasla :(

          0 0
      • pitos  

        Jestli chceš chrániče na kolena ve kterých se bude dát slušně šlapat tak bych si připlatil a koupil sixsixone,pro tebe asi nejlépe tyhle.Případně Tomcat Knee.

        Určitě osvěčené chrániče které budou vhodné i pro tvé ježdění.

        Osobně mám Tomcaty a delší přejezdy   nejsou  problém,sedí perfektně už i bez zajištění suchým zipem.

        0 0
        • TheIF  

          No podle mtbr je velikost Large dost malá, ale teď koukám, že se budou dát sehnat i Extra Large Kyle Strait a mě se zalíbili ty Tomcat Knee a ty jsou jen v L :-(

          0 0
          • pitos  

            změř si velikost pod a nad kolenem a koukni zde se tady řešily.

            0 0
          • warzone  

            Kupil som Tomcat Knee vel.L(ina nebola,ale celkom sedeli),potom som mal moznost vyskusat M-ka a sedeli este lepsie a pri slapani sa nerobili zahyby pod kolenom,takze este lepsie,takze pokial nemate nejake hrubsie nohy v pohode odporucam M-ka,ja som ich od kamosa odkupil a L-ka predal.Inac su super,hlavne na AM/EN.Na FR/DH by som uz volil RaceFace aj s holennym chranicom.

            0 0
            • pitos  

              možná by ses  divil kolik jezdců ty kolena vozí na DH,třeba teď jak jsem byl na českém poháru   v Karlovicích ty Tomcaty nebo Kyle byly poměrně dosti rozšířené.

              0 0
        • Tomcat  

          :-/ teda nevim co si vo tom mam myslet  :-)))))))

          0 0
    • L_i  

      Exustar nebrat! Mám je – nechrání řádně kolena z boku, jednou jsem spadnul a jeden hned prasknul.

      0 0
      • Rokery  

        ty Exustary nejsou zadny profi chranice ale ja je mam a jsou celkme v poho sedi pekne, nevypadaji nejhur a me zatim ochranily vzdy na jednicku…

        0 0
    • De.Fly  

      vozim Fox launch a musim rict ze jsou perfektni, maj vychytany zapinani, jezdim v nich klidne cely den po kopcich a ani je necitim,nepadaj,ne­drou a chrani dobre(vyzkouseno)

      foxaci to maj dycky drahy,ale faktem je, ze zatim vsechno zbozi od nich fungovalo presne jak melo

      exustary bych v zivote nechtel, vypadaj jak pro deti,a videl jsem je hned prasknout, vypada to jako levna nahrazka co nabizeji na dolekopu za 5tikilo…

      0 0
        • Sandrushe  

          Tak jsem teda vybrala, pro me volba jasna a to 661 KYLE STRAIT PATRIOT KNEE, jelikoz ty jediny jsou v moji velikosti youth. Zaroven chceme koupit pro polovicku Fox Launch a nejaky loketni (jeste nevybrany), jenze ty 661 nikde u nas nemaj v tyhle velikost, az od S nahoru, a nenasli jsme ani zadny zahranicni shop, kde by je meli. Potrebujeme je ale nejpozdeji 14.8. mit doma, poradte, pls, kde je sehnat, po hodine hledani zacinam byt mirne zoufala :(

          0 0
        • warzone  

          vyzeraju tiez ok :)

          0 0
      • Nimrod  

        mám jejich předchůdce, jsou taky parádní, drží krásně, nikde nedřou, netlačí, celej den v nich je v pohodě, chrání solidně, i když ty launch budou chránit asi ještě líp. akorát jednou se mi dostal šikovně pod koleno pedál a nakreslil pár jizev, jinak si nemůžu více méně stěžovat. ale po třech letech už hold nejsou jak nový, tak hlavní suchej zip, co drží chránič kolene, už nedrží jak za mlada a na jednom místě se začali párat, tak jsem je zašil. ale kdyby se vyměnil ten sucháč, tak jsou furt více méně jak nový až na poškrábaný plasty. bohůžel jsem za ně vypláznul asi dva litry, což je už dost

        0 0
      • gazman  

        Nelezou ti za ten chranič stehna kraťasy,nebo jezdíš v dlouhých gatích?

        0 0
    • gazman  

      Máte někdo tyhle jen kolena,ale rozhod jsem se po zkušenosti s rozbitou holení že pořídím větší.

      0 0
    • matts1  

      Nevíte někdo, kde se podívat v Brně po chráničích? Asi kolena i lokty, ale chtěl bych to vyzkoušet, jak to sedí, takže ne e-shop a moc nevím, abych nelítal po celým Brně a nakonec nic.

      0 0
      • matts1  

        nikdo nemá žádnej typ?

        0 0
        • pepek  

          TTB Bike ?

          0 0
          • matts1  

            Díky, to jsem neznal, a nebylo by něco, kde by měli 661 ? :)

            0 0
            • goofy  

              Ja kupoval 661 na Konecnaku, a na nazev obchudu si ted zaboha nespomenu :-)

              0 0
              • matts1  

                na Konečňáku? To ani nevím, že tam je nějakej obchod, vím o Hobby na Veveří, ale je fakt, že jsem tam už dlouho nebyl :)

                0 0
                • madcat  

                  Není někde poblíž Konečnýho náměstí Helia sport? Nebo kousek odtud je myslím aj RK cyklo, ale tomu už se asi nedá moc říkat „na Konečňáku“

                  0 0
                  • goofy  

                    Aha.. tak oprava.. RK Cyklos :-) Mno a je to asi 40 metru od, no

                    0 0
                  • matts1  

                    vidíš, Tebe jsem se chtěl zeptat, jestli by byla možnost se mrknout na ten chránič kotníku, co má kamoš a kde ho koupil?

                    0 0
                • goofy  

                  Jo Hobby jsem myslel.. :-)

                  0 0
    • bananovice  

      nazdárek :)

      Hele lidi a neznáte náhodou někdo firmu D3O ? Jejich produkty?

      http://www.d3o.com/products.php?…

      http://www.sixsixone.com/d3o.aspx

      Jestli tohle je vůbec možné :)

      0 0
    • AleZ80  

      Ahoj,

      chtěl bych si koupi chrániče holení (ideálně +kotníků) na trénování bunny hopů atd., abych si ty holeně zbytečně nerozšvihával platformami.

      Myslíte, že na to budou v pohodě tyto či tyto chrániče, nebo je budou ty piny trhat a chce to koupit nějaké, které mají plast z venku ?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.