Chrániče kolen (661 Kyle Strait)

122 nepřečtených
  • Aspean

    Kdo z Vás tyto chrániče vozí?

    Zajímá mě hlavně jestli jsou pohodlné a netáhnout na vyjížkách a dá se snimi šlapat, nebo jste nuceni sundávat a nasazovat, že vam vyložene překáží? To člověk na prodejně nezjistí, stejně tak jak moc se pod nimy potí apod.

    O svá kolena se bojím, tak chci něco na XC/AM vyjížďky (hlavně na šutrech)

    Případně doporučte jiné chrániče okolo těch 1500,–

    0 0
    • volodaj  

      Mám ich, zatiaľ som ich našťastie pri nejakých väčších pádoch neskúšal. Celoholene to nie sú, ale vyzerajú, že čo to ochránia. Tiež som ich kúpil kvôli tomu, že som mal pravé jablåčko zlomené po páde na moto, a druhý krát by som už nerád. Šlapať sa s nimi dá, ale pri dlhších úsekoch (viac ako 5–10 km) ich dávam väčšinou dolu, lebo sa pod nimi dosť potím. Kratšie úseky sú bez problémov, pri šľapaní mi moc neprekážajú.

      0 0
    • lutte1  

      Vozím Kali Aazis a jsem s nima spokojenej. Ochránily mě moc dobře při všech pádech, jsou pohodlý, nejsjíždí. Potit se budeš ve všech. V zimě pěkně hřejou. :)

      0 0
    • Kubas.1  

      Kyle straity sou super chrániče – pohodlný, a přitom ochrání. Já sem je chtěl taky, ale na chainu je už vyprodali, a tady za ně ty prachy nedám, tak sem pořídil todle a přijde mi to za ty prachy paráda…mám je klidně celý odpoledne plný sjezdování a výšlapů do kopce, a ani o nich nevím

      0 0
      • Kubiczech  

        Ty vypadají pěkně. Je to stejná koncepce jako 661 nebo je to řešení nějak jinak?

        0 0
        • Kubas.1  

          připadne mi to minimálně hodně podobný (taky co na tom jinýho vymýšlet), prostě návlek, přes koleno plastová miska, a na tom nějakej „oděruvzdornej“ materiál…Pády za sebou zatím žádný nemám, tak těžko říct co to vydrží. Na noze sedí v pohodě, není potřeba je furt spravovat. Jinak KS mají lepší ochranu boků kolen, tady je to spíš tak aby se neřeklo.

          Na pořádný ježdění mám klasiky plastový kolena+holeně, a chtěl sem něco lehčího a pohodlnějšího, když nejezdím žádný pekla, což tydlety zatím perfektně splňujou

          0 0
      • Vegan  

        Uprimne IXS ma vse domyslene ze vsech chranicovych znacek asi nejlepe. Kyle Straity jsou fajn mam je a vozim je uz asi 4 sezonu, ale uz se docela trhaji a maji docela zasadni mouchy. Nadruhou stranu na svou dobu byli paradny, ale dnes bych vazne bral nejake IXS vse co jsem od nich kdy videl, nebo mel v ruce mi prislo hodne dobre, nejlepsi mi prisly asi celo krunyre.

        0 0
        • Aspean  

          Muzes rozvest ty zasadni mouchy? Hadam to ze se trhaji je jedna :D

          0 0
          • Vegan  

            napriklad na urcitych mistech kdyz spadnes kolenem na sutr vubec zadne kryti a to i na celkem zasadnich mistech ( coz je dano tim, ze ten plast vpredu ktere vylozene pouze predek a je dost poddajny a meky ) obcasnym neprijemnym zhrnovanim pod zevnitr kolena tam kde je ona odvetravaci dira, dostani se pordelu zevnitr pod ten plast, coz kdyz se tam dostane nejaky kaminek pak to stama dolovat je sileny opruz, atd… todle maji nektere jine chranice reseny proste lepe, ale to je take dano tim, ze prisly az po Kyle Straitech, jez jsou na trhu bez sveho zasadniho vylepsini uz fakt docela dlouho.

            0 0
    • Soreno  

      Mám je, ale jak píší kolegové potíš se v nich což asi ve všech. Nicméně odjedu v nich klidně 50 km pokud nejni 35 ve stínu to je sundavám na holeně :-) a nebo třeba na gardě nasazuju až před sjezdem.

      0 0
    • Aspean  

      Mezitim jsem jeste hledal nejaky recenze na ne a pozitivni hodnoceni prevladaji. Pri spravne vybrane velikosti drzi, nesjizdeji, prakticky neomezujou v pohybu, ochrana dostatecna, navic vypadaji moc pekne. Tomu poceni asi clovek nezabrani, ale tak furt lepsi nez si nakrapnout koleno :D

      A ty SLOPE IXS nevypadaji spatne hlavne tou cenou. Cert vi proc jsou skoro o polovinu levnejsi. Ze by tam byl takovej rozdil v kvalite?

      0 0
      • Kubas.1  

        no hlavně 661 je u nás strašně předražený, když se ještě ty Kyle Straity dělaly, tak se na Chainreactioncycles daly koupit cca za litr až 1100,–

        0 0
        • Aspean  

          Asi sem nasel jeden shop v Brne kde by je mohli mit na prodejne a jestli mi sednou, tak je proste vezmu i presto ze IXS by asi odvedli stejnou praci za mensi penize. Mit je kde vyzkouset tak by byly silnej kandidat

          0 0
    • AsiJura  

      Jsou super, dá se v nich jezdit delší štreky, když vyjíždím kopec, tak je stáhnu na kotníky, takže se pocení moc nekoná.

      nedávno jsem je i vyzkoušel při pádu, sice na hlínu v lese, ale i tak asi ochránily dost, koleno to neschytalo. A hlavní důvod proč je mám, že vypadají dobře na fotkách;´

      Jinak ty Kali jsou podle fotky úplně to samé, ale nevozil jsem je, kdybych měl vybírat tak když jsou za stejné prachy tak bych šel do 661, jednoduše jsou osvědčené a víc se mi líbí.

      0 0
    • mr.antik  

      mám je a na ježdění bych bral něco lehčího, byť s menší ochranout, tohle je dost.

      0 0
      • pitos  

        S tím gramařením to už ale fakt přeháníte:)

        0 0
        • mr.antik  

          nemyslel jsem na hmotnost, ale prostě je to jako když se v létě navlečeš do třech neoprénů :-) Odolnost na pády z 8metrových dropů nepotřebuju, maximálně do parku na lanovku/tlačenku.

          Někde jsem zaregistroval firmu co dělá enduro chrániče, ale nemůžu to najít…

          0 0
          • goofy  

            Tak mozna na XC by mohly byt lepsi z toho d30 matrose? Ale na noze jsem je nikdy nemel, tak nevim

            0 0
            • Atilla  

              má je Tomínos, tak mu písni.

              0 0
            • mr.antik  

              Zkoušel jsem ty 661 d3o a je to mnohem horší. Asi jak pět neoprénů na sobě :-))

              Na lokty mi přišli docela fajn. Ale stačily by v té „XC“ lehčí verzi.

              0 0
          • pitos  

            Tak zrovna odolnost těch Straitu není nic extra.Celkem měkký plast oproti Tomcatum nebo běžných kompletů.

            Co se týče větrání tak asi nic extra, ale na druhou stranu mě to nikdy nějak výrazně neobtěžovalo.Snad jen v hodně teplém létě bych v tom nějaké přejezdy nejel ale v technickém terénu to je myslím jedno.

            Naopak když je chladno, tak to někdy používám v terénu/klasické hřebenovky místo návleků.

            Ale určitě na xc(chceli někdo enduro) se najdou i nějaké vhodnější.

            0 0
            • mr.antik  

              to pocení mi až tak nevadí (jezdim celoročně v 3/4 Singltrackách), je to prostě moc hmoty která při šlapání různě překáží, třeba ty polštáře pro boční ochranu. Ale z toho co jsem zkoušel tak seděli nejvíc, jenže u nás zas takovej výběr není a riskovat to z netu se nevyplatí.

              0 0
              • pitos  

                No je fakt že já vozím 661 Tomcat což jsou konstrukčně jiné kolena a tak je možné že se v nich jezdí trošku jinak než v těch Straitech.

                Osobně jsem vždy doporučoval ty Tomcaty všem, zdají se mi prostě lepší.Vypadají vzdušnější a navíc odolněji.Dnes už se ale stejně nedělají.

                0 0
                • pitos  

                  Sice se 661 Tomcaty už nedělají, ale co jsem teď tak koukal v pár obchodech by ještě skladem být mohly.

                  Takže je zakladetali vlákna klidně doporučím.Žádné boční vycpávky které obepínají koleno,jen přední tvrdá plastová miska která přitom chrání koleno dostatečně i z boku.

                  Při šlapání o nich nevím:)

                  0 0
    • Atilla  

      Měl jsem a nebyly špatné. Ale o TLD kolenech ani nevím, ochrana stejná, né-li lepší a nohy se v nich skoro nepotí. Oproti 661 10× lepší.

      0 0
    • Kubas.1  

      jinak ještě se nabízí za dobrou cenu tydle nebo tydle

      0 0
    • crom  

      mam je a nak je nevozim.na lehci jezdeni po lese mi prijdou zbytecny a na tezsi mi tam zas chybi holene

      0 0
      • pitos  

        Myslím že kolena jsou výborné například na terény typu Rychleby(uvádím je, protože jsou nejznámější tady)

        Tam jsou komplety zbytečné a úplně bez ochrany to tam také není ono.

        0 0
        • Kubas.1  

          fůra XCčkařů ti řekne že naco do rychleb chrániče, ale je fakt že když to člověk chce trošku proletět tak se hodí

          0 0
          • Atilla  

            No kolena už vozím furt i při XC si trochu zablbnem a kolena mám jenom jedny a i trapný pád na kamínek může člověk cítit týdny.

            0 0
            • deekay  

              Jestli jsou ty TLDcka fakt tak dobry, ze je muzes vozit furt (coz ja bych teda ty 661 ktery mam, nevydrzel) tak je to parada.

              0 0
              • Atilla  

                661 jsem měl a vždycky jsem byl pod tím zpocený jak prase. Vůbec nevětrají a navíc ty boční panely tam jsou k prdu, protože ty citlivé místa nechrání.

                0 0
          • deekay  

            Kdyz se mrknu treba do anglie, nebo nemecka, tak tam vetsina jezdi traily v chranicich.

            0 0
    • Aspean  

      Tak SatyrBike kde mohli mit neco od 661 maji zrusenou prodejnu. Ti byli jedina sance kde si snad v Brne neco vyzkouset, takze sem kompletne odkazanej na objednani z netu bez osahani a taky tipnout velikost

      0 0
    • Ricci  

      Kupoval som ich kedysi na CRC, su fajn a funguju :-)

      0 0
      • Aspean  

        Jezdis snimy XC nebo vylozene nejaky prasarny? Uz tady padlo, ze jsou mozna zbytecne „velky“ oproti treba tem Troy Lee 5400.

        0 0
    • Aspean  

      Tak finalni vyber Troy Lee vs Kyle Strait

      Ty 661 se mi vylozene libi, coz uznavam u chranicu neni zrovna dulezity, ale mam starosti stim pocenim, jestli je to fakt tak spatny. Zase si rikam ze to clovek neeliminuje asi u zadnych. Pri nudnejsich pasazich bych je cpal do bahglu.

      Jedinej kdo ma srovnani je snad Atilla a ten pokud se nepletu preferuje Troy Lee.

      Napadaji vas pro a proti k jednotlivym chranicum? (mimo cenu)

      0 0
      • pitos  

        Ideální je osobně vyzkoušet a poté kupovat.

        Jinak myslím že to je celkem jedno, dobré budou asi oboje.

        Bez vyzkoušení bych si asi hodil korunou a vzal co padne.

        0 0
        • Aspean  

          Ohledne vyzkouseni mas pravdu, ale nenasel sem je nikde v Brne. Leda ze by nejaky jejich majitel byl z Brna cetl tohle vlakno, ale tomu moc sanci nedavam…

          0 0
          • pitos  

            Tak osobně se mi Straity nikdy moc nezamlouvaly…takže bych testnul asi ty TL.

            Nebo si hodil tou korunou, myslím že tento výběr je už jenom na tobě:)

            0 0
          • goofy  

            Ja bych vybiral spis mezi Tomcaty a TL… Ty Tomcaty se mi pozdavaly vice.

            0 0
            • pitos  

              Tomcaty jsou imho lepší než Straity o tom jsem přesvěčen…jen jestli jdou ještě sehnat.

              0 0
              • goofy  

                Nekde jsem je na netu jeste videl. Otazkou je, jak to bude s dostupnosti

                0 0
                • goofy  

                  Mozna tady?

                  0 0
                • pitos  

                  Stejně mi je záhadou, proč ty Straity jsou rozšířenější než Tomcaty.

                  Když to srovnám, tak Tomcaty mají lepší ochranu proti přednímu pádu, Straity jsou spíše navrženy pro slopestyle a street kde je potřeba větší ochrana boku kvůli kontaktu s rámem.

                  Tomcaty budou pravděpodobně více větrat..tedy vhodnější pro mtb a přesto hodně lidí volí právě Strait které jsou navrženy pro trošku něco jiného.

                  Cena zhruba stejná.

                  0 0
                  • mr.antik  

                    mně je právě u katmara vnutili kvůli té ohraně boků

                    0 0
                    • pitos  

                      To bych řekl že je jeden z hlavních problémů těch Straitů.Lidi je berou, protože vidí jakkoby lepší ochranu boku a už neví že to bylo navrženo zejména pro ochranu před rámem, nikoli pádem.

                      Na šlapání jsou Tomcaty, u kterých i výrobce v popisu oproti Straitum píše, že jsou dobře odvětrané.Přitom chrání bok dostatečně a navíc jsou ty misky z tvrdšího plastu.

                      Ja měl štěstí a při koupi jsem si mohl natáhnou na nohy obě verze a měl jsem jasno co vezmu.

                      0 0
                  • goofy  

                    Takyy jsem nad tim uvazoval. Ja mel prave v merku ty Tomcaty, ale ted hodne uvazuju nad TLD… Nejhorsi, ze ty TLD si nebudu moc vyzkouset, tak jednine podle tabulek, a Tomcaty zas kdo vi, ci sezenu

                    0 0
                    • mr.antik  

                      Ty TLD se mi moc líbí. Uvidim až přijdou lokty, jestli to v reálu vypadá tak jak na obrázku :-)

                      0 0
                      • Elwing  

                        Klucí, mě se taky líbí ty TLD a asi do nich půjdu. Podle tabulek velikost S. Teď jen, kdo si je objedná první :)

                        0 0
                        • mr.antik  

                          Zas mě to příjde líto když jsem se pořádně ani nepovozil na těch 661. Ale nový rám je širší, třeba budou díky svým bokům překážet :-))

                          0 0
                          • Elwing  

                            Důvod se vždycky najde :) Sis je mohl objednat společně s tou vestou. Já to beru tak, že poslat zpátky se to dá vždycky.

                            0 0
                            • mr.antik  

                              Do anglie bych to neposílal…

                              Ale mám ještě voucher na 10L :-)

                              0 0
                              • Elwing  

                                Já posílám běžně věci zpátky do Anglie. Kde jinde bych nakupovala oblečení :) A na chainu jsem už taky něco vracela, když to není objemný, tak to jde.

                                0 0
                                • mr.antik  

                                  problém je, že si vyberu nějakou potřebnou věc a pak k tomu ještě přibalim něco aby bylo pošta zadarmo a pak něco jen tak pro radost a utratim 2× tolik

                                  0 0
                                  • Elwing  

                                    To je klasická marketingová strategie s tím poštovným, stejně jako ty vouchery! :)

                                    0 0
                                  • Kubas.1  

                                    jo, todle znám :-D už 3× sem z chainu objednával nějakou blbost kolem 50–60 liber, a vždycky to nakonec skončilo cenovkou tak 120 :-(

                                    0 0
                        • Aspean  

                          No objednej si je drive jako ja, at me pak muzes dat feedback :D (budes je objednavat eventulne nekde z CZ shopu? Nikde moc sem je u nas nevidel)

                          0 0
                          • Elwing  

                            Bezva pes :) Já jsem ani nezkoumala, jestli je mají v Čechách, rovnou bych objednala z chainu (až bude nějaká slevička :)

                            0 0
                          • Elwing  

                            Tak pánové, zrovna mi přišly ty TLD ve velikosti S. Zatím ozkoušeno bez kola a jsou moc příjemný. Uvidím, zda nebudou lézt dolů při šlapání.

                            0 0
                            • Elwing  

                              Ozkoušeno na pumptracku. Při jízdě je vůbec necítím, drží na místě, při šlapání taktéž. Zatím jsem v nich neupadla, tak bezva :)

                              0 0
                            • mr.antik  

                              kdes je brala?

                              0 0
                              • Elwing  

                                Z Německa hibike není to laciné ale udělala jsem si radost.

                                0 0
                                • mr.antik  

                                  hmmm, na chainu jsou o 15E levnější, ale dostupnost kdovíkdy… Ale i těch 55 ještě jde.

                                  Potřebuju kupit baťoh,chrániče (no ty zas tak nutně nepotřebuju, ale přibral bych je),zadní gumy… A nemůžeu najít shop, kde by to měli všecko dokupy. Nebo alespoň dva shopy.

                                  0 0
                    • goofy  

                      Tak nakonec to vyhraly Tomcaty. Uz jsou doma. Ten predni chranic je fakt pekne masivni a na koleni sedi pekne. zatim jsem je projel jenom kolem baraku, ale vypada to, na dobrou volbu :o) Rozhodne pohodlnejsi oproti Straitum, a i vic ochrani, dle me.

                      0 0
      • Soreno  

        Tak koukám ty troy lee vypadaj pěkně jenom asi budou náchylnější na vybrání správné velikosti nemaj žádný stahovací pásky.

        0 0
        • mr.antik  

          taky na to koukám, to je docela blbý – každá guma někdy povolí a hlavně i nohy občas mění objem :-) To by znamenalo pak řešit nějaké domácí dodělávky ve formě stahovacíh pásků a sucháčů atd…

          0 0
    • Misiak  

      Mam, ale na bike ich nevozim. Ze by boli zrovna super extra pohodlne pri slapani sa o nich neda povedat+mam stale potrebu ich pocas jazdy napravat. Asi zla velkost, alebo je problem v tom, ze pravy je usity mierne inak ako lavy. Plus to hnusne mega-logo. Pre mna na bike shit.

      Ale na SNB uuuuuplne bohovske-pod trocha volnejsimi nohavicami ich vobec nie je vidno a ani neviem ze ich mam. Tak si vyber :D

      0 0
    • Aspean  

      Tak budou to 661 KS jen uz se trapim stim co vybrat za velikost. Pokud sem meril spravne, tak Lka, ale zase sem vycetl, ze je lepsi vzit mensi, ze jeto elasticky dost, roztahnou se a zaroven budou drzet lepe na noze…

      0 0
      • Kubas.1  

        já 184cm/80kg, brácha cca 175/75, oba průměrný postavy, oběma nám Lka sedí akorát

        0 0
        • Aspean  

          Mohl by si napsat v jake vzdalenosti od stredu kolena presne merit ty obvody?

          Clovek se posune o pul cm a uz ma hned o cm vetsi obvod. Ale predbezne to vidim na ty Lka. Postavou sem 187/79 a neprijde mi ze bych mel velke nohy abych musel mit Large, prave proto jeste trochu vaham

          0 0
        • Aspean  

          Jak tak koukam, ty mas vlastne ty IXS a ja resil velikost 661, tak to se bude lisit…

          0 0
          • Kubas.1  

            no já mám IXS v Lku, a brácha má Kyle Straity taky v Lku

            0 0
          • Kubas.1  

            jo, a vzdálenost fakt netuším, prostě on to někde koupil a vím že nám to sedí oběma

            0 0
            • Aspean  

              jo jasny, sem myslel ze se ti vali doma a mohls to premerit

              0 0
    • Bafoon  

      no… tak jsem pořídil lokty/kolena http://www.bike-components.de/…l-2012-.html podle velikostních tabulek http://www.bike-components.de/…ng-chart.jpg a tak jak se s nima můžu leda tak vyfotit :-) (kdyby někdo chtěl jsou na bazaru)

      Ne že by mě kolena nějak škrtila nebo tak ale to XL prostě vůbec nedopnu :-) uplně mimo…

      Neměl by jste někdo radu které a jak koupit – určení podobně jak zakladatel…

      0 0
      • Aspean  

        Ja uz koupil ty Straity. Az nato ze se clovek pod nimi poti (potim se o chlup vice nez vetsina lidi) mi sedi a sem snimi spokojeny. Zatim sem tolik nenajezdil a nespadl snimi, takze nemuzu vylozene doporucit s sklidnym srdcem, ale zatim dobry

        0 0
      • sezam  

        velkost XL ti je mala?

        0 0
        • Bafoon  

          no, kdyby malá :-) lýtko trošku škrtí ale vršek ani nezapnu

          0 0
      • Bafoon  

        víc mě štvou ty kolenní – měřil jsem podle těch tabulek a stehno cca53 a lýtko cca 43 a protože radši volnější a dotáhnout jsem vzal XL a škrtí lýtko a stehno nedopnu ani omylem :-(

        0 0
        • goofy  

          Doporucil bych ti Tomcaty v L-ku, ale nevim, jestli jeste nekde sezenes…

          0 0
      • Bafoon  

        tak jsem našel zakopaného psa :-( ten odkaz na tabulku velikostí co mají na stránkách je k h.vnu, asi je starý nebo co já vím – na stránkách 661 podle tabulky velikostí bych si je ani neobjednával. http://www.sixsixone.com/…gSizing.aspx

        Idioti Oni, idiot Já

        0 0
    • sleeeper  

      Já vozím od 661 EVO KNEE – letošní model a nemužu si je vynachválit.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.