• DiaBoss

    Čaute nevím jaké chrániče kolen, přemýšlěl jsem nad Leatty 3DF 2013 http://www.dookie.cz/…0017-c-1467/ ale nechce se mi moc dobře věřit tomu že mě ochrání nějáká spešl pěna, i když recenze jsou pozitivní. Poté mě napadly YT Shit Bumpers http://www.yt-industries.com/…tbumper-knee?c=97 ale o nich jsem nenašel žádnou recenzi, naposled co jse mi tak líbí a bral bych jsou Kali Aazis http://www.dookie.cz/…6307-c-1467/ ale ty se zase prý po sezooně rozpadnou. Máté nějáké jiné návrhy? Každá rada mi moc pomůže:) Budu je používat především na 4×, Bikros

    Anketa: Jaké?

    0x
    0%
    20x
    69%
    4x
    14%
    0 0
    • goofy  

      Onehda jsem někde v obchodě viděl zapomenuté 661 Tomcat. Tuším že to byl Teamsport a že byly v L-ku. Vozím je už nějakým 5. rokem a koupil bych si je znovu. Na noze drží velmi dobře a ochrana kolene taky výborná.

      0 0
    • Lister  

      Jaké????

      !!!!Ty, které ti budou sedět!!!!

      0 0
      • DiaBoss  

        Jasné, najdu chrániče které mi sedí, kus hadru potažený kevlarem a nebudou vůbec chránit. Nejde mi o to abych je měl na sobě jen pro styl, nebo pro dobrý pocit. Ale aby dělaly to co chraniče dělat maj. Sem ještě mladý:)

        0 0
        • Lister  

          Kam zmizelo těch 10 vykřičníků z názvu tématu? Možnost editace příspěvků by se měla dost omezit.

          Hledáš v tom moc velkou vědu, navíc nikdo ti objektivně neřekne že tenhle chránič má o 30% lepší vlastnosti než jiný. Fungovat bude všechno, zvláště pokud chceš hardshell. A za všeho nejvíc funguje chránič, který máš na sobě. Mám doma 2 páry a nevozím ani jeden. Jeden mi nesedl vůbec a druhý se zdál OK, ale při delší jízdě byl nakonec stejně nepohodlný, takže si klidně můžeš koupit chrániče, které budou podle desítek testů top, ale pokud pro tebe nebudou komfortní, tak ti stejně budou k ničemu.

          0 0
        • mr.antik  

          důležitá je i ochrana z boku…

          0 0
        • K2  

          Možná by ses divil, ale jednou jsem hodil kotrmelec do šutrů a koleno mi poměrně dost ochránily hrubší 3/4 kraťasy Endura Singletrack

          Látka se částečně protrhla, koleno trochu bolelo, ale krev netekla

          Já vozím většinou lehké pohodlné chrániče, o kterých při jízdě moc nevím a dá se v nich i něco vyšlapat do kopce.

          typ alpinestars paragon

          Jezdím AM/Traily – takže takové brouzdání krajinou

          Těžší chrániče mám doma nepoužité, protože se mi je nechce vozit

          0 0
    • Asook  

      Taky vybiram kolena a našel jsem tohle:

      http://ebike-mtb.com/…-a-grouptest

      Na některych diskuzich odrazovali od pěnovych hraniču hlavně pokud jezdiš hodně kde jsou ostre kameny.

      Ja moc radit nemužu ja teprve vybiram svoje prvni.

      0 0
    • black.horse  

      Jednoznačně vyzkoušet a rozhodovat se dle toho jak sednou, jak ti budou držet na noze, zda Ti nebudou sklouzávat, dobře se v nich hýbat při šlapání i když to nechceš na žádný šlapavý enduro, tak dobře padnoucí chránič umístěný na noze je vždycky lepší než super značkovej ale nepohodlnej položenej ve skříni, protože škrtí…

      Na 4× a bikros bych se pěny nebál, tam tolik kameny nehrozí a pokud si pamatuju, tak na bmx jsou furt ještě předepsané dlouhé nohavice, že? Takže ani neoceníš, že plastové se lépe smýkají po povrchu, protože budeš mít dlouhý kalhoty.

      0 0
    • File12  

      Fox Launch Pro. sede mi a drží. zatim sezonu ale dostavaji na prdel

      0 0
      • h.mad  

        Mám je taky a jsou dobrý, ale už je znát, že se vytáhli a lehce sklouzávaj…

        0 0
        • File12  

          Tak zkrátit gumu. já to zatím nepocituju a drží dobře. a to mám velký rozdíl stehno/lýtko.

          0 0
      • Smazaný účet  

        zrovna tyhle Foxy vozím a stojí za prd. Řežou a moc nedrží. Mnohem víc jsem byl spokojený s 661 evo d3o.

        0 0
    • DiaBoss  

      1

      0 0
    • DiaBoss  

      Každopádně děkuju všem za rady:) objednám teda Leatty, ještě musím najít velikostní tabulku. Jezdí se v nich podle recenzí dobře a zatím jsem nenašel stížnost že by neseděly nebo tak.

      0 0
      • Lister  

        zatím jsem nenašel stížnost že by neseděly nebo tak.

        Takže jsi pravděpodobně nečetl ani jedno BF vlákno na toto téma. Zrovne Leaty jsou jedny z chráničů u kterých se velmi často popisuje po delším používání velké zklamání po úvodním dobrém pocitu.

        0 0
        • Lister  

          Jen tak pro info: mají docela dost prostoru kolem kolen a jsou úzké přes stehna, sedí spíš vyšvihanějším borcům, když si vyberou menší velikost.

          0 0
          • Yann  

            Souhlas. Pred par lety jsem si je vyhlidnul ale pri zkouseni mi vubec nesedely. Nejsem „vysvihany borec“ :-).

            0 0
      • Fran-tic  

        naprostá blbost takhle kupovat chrániče

        0 0
      • martic  

        Člověk sice za krátké vyzkoušení nezjistí vše , ale jak už tu několikrát padlo, chce to fakt vyzkoušet. Já koupil Leatty 3DF před pár dny a udělal jsem si kvůli tomu raději 230km dlouhý výlet do Prahy do razzo.cz. Rozmýšlel jsem ještě nad Troy Lee Design 5400. Na kolenech jsem vyzkoušel oboje, a to hned ve dvou velikostech. U Leattů jsem se dostal od dosti volné nejmenší dospělé velikosti S/M k již dost těsné, ale dobře padnoucí dětské velikosti :-) . Přitom jsem podle tabulky původně předpokládal velikost spíše L/XL. Dokonce mám od Leattu i kloubáky Dual Axis velikosti L/XL. TLD byly pohodlím při ohybu srovnatelné, ba možná ještě lepší a subtilnější, o což mi kvůli kolu původně šlo. Jenže uchycení pochybně jen čistě pomocí pružného lemu, až zbytečně malá plocha krytí, vycpávka pochybnější (asi jen nějaký miralon) takže bych to nazval spíše „návleky“. A hlavně mě odradilo, že na obou kouscích se snad ve dvou místech už páraly švy. Naopak Leatty 3DF mi zpracováním přišly mnohem poctivější, bezpečnější, propracovanější a přitom neméně pohodlné, tak jsem se rozhodl pro ně. Sice jsem jiné podobné pěnové nevyzkoušel, ale kloubových i nekloubových chráničů jsem zkusil poměrně dost a z hlediska pohyblivosti a použitelnosti na kolo mi tyto 3DF přišli zatím rozhodně nejlepší. A jejich ochranné schopnosti bych se nebál, to už spíše ty nechráněné holeně jsou problém :-) . Jinak, zkušenosti zatím nemůžu podat. Jel jsem v nich jen kousek. Na okrajích mi jsou trochu těsnější, ale nedá se říct, že by vyloženě škrtily. Myslím, že to tak má být, aby plnily správně svoji funkci. Počítám, že materiál zpočátku může trochu povolit, jak se píše v některých recenzích. Pěnová miska při stání naopak mírně odstává od kolena a dosedne až při ohybu kolene. Může se to zdát divné, ale je to asi záměr, protože díky tomu mi alespoň prozatím nijak nevadily při pohybu.

        0 0
        • tonik666  

          Jeate je fajn misto dookie v praze. Dneska jsem tam zene koupil ixs flow, padly ji nejlepe.

          0 0
          • Lister  

            IXS Flow v M se mi valí doma. Kupoval jsem dle nadšených testů ale pro mne to jsou nejvíc nepohodlné chrániče co jsem měl na noze.

            0 0
            • tonik666  

              Tak snad bude spokojená :)

              Taky jsem četl nadšené recenze. Měla na noze ještě IXS hack a to jí nesedělo, IXS G-form, a baculatější chrániče nechtěla.

              0 0
          • martic  

            Jo jo, o návštěvě dookie jsem také uvažoval. Zrovna ty IXS Flow působí také dobrým dojmem.

            0 0
    • tonik666  

      Mám 661 kyle strait. V tuhle chvíli 661 prodává model Rage, který je velmi podobný

      0 0
      • goofy  

        Ty Kyle Straity mi přijdou takové slope stylové chrániče spíš. Koleno to chrání méně a po bocích jsou zbytečné vycpávky, díky kterým to hůř větrá…

        0 0
        • wilda81  

          Na 4× a bikros bych je nezatracoval.

          0 0
        • tonik666  

          Mě vyhovujou, chvíli jsem si zvykal, protože to byly moje první chrániče, ale pak jsem si je hodně oblíbil, a kolena/holeně oneall co jsem taky měl jen prodal.

          Nevětrání mi nevadí, na jízdu nahoru stahuju ke kotníkům. Dobře drží a nekloužou. Ochrana z boku se hodí, při pádech na bok chrání před odřením.

          0 0
          • Atilla  

            vycpávky na boku sice jsou, ale ty necitlivější místa na kolenu stejně nechrání. Napadal jsem se v nich dost:)

            0 0
          • goofy  

            No… Před odřením možná… Třeba ty Tomcaty mají ten přední plast výrazně pevnější a masivnější. Navíc ten plas obepíná koleno i víc z bou, takže ho líp chrání než vycpávky.

            0 0
      • Atilla  

        Zbytečné teplé a objemné chrániče, ochrana taky není nejlepší. Lepší pocit mám v TLD 5400, které chrání cca stejně, ale na nohách o nich nevím. Ještě vozím ixs dagger, které vozím i do parku – jen tam odešel SqueezeBox a pořád větrají víc než 661

        0 0
        • tonik666  

          Dle obrázku bych určitě netipoval, že TLD5400 budou chránit stejně jako Kyle Strait. Co je teda to nejcitlivější místo, a v čem jsou 5400/IXS Dagger lepší jak Kyle Strait. Nechci se hádat, tolik nepadám a nemám srovnání, spíš mi jde o informace na co se dívat.

          0 0
          • Atilla  

            Vyzkoušej víc chráničů a uvidíš. Kyle jsou vzhledem k poměru objem/ochrana z téhle trojce nejslabší. Aspoň já se tam vždycky bouchl do boku kolene o rám vždycky mezi ty vycpávky, to se mi u dalších nestalo a to všechny líp větrají a hlavně nedrží vodu jako houba. Ve všech těch chráničích mám něco odjeto + další fox lunch, krk, 661 air,…

            0 0
            • tonik666  

              S vodou máš pravdu, suší se fakt blbě. Mno zatím drží, takže měnit je nebudu, ale až jo, tak toho zkusím víc. Jestli to nebude tím, že jsou to Crankbrothers mezi chráničy:D

              0 0
              • Atilla  

                Já z nich byl taky nadšený, ale postupně jak člověk zkouší, tak zjišťuje co je na trhu a hlavně co od toho očekávat.

                0 0
        • wilda81  

          TLD jsou pohodlné ale po čase se vytahaly a pak nedržely při pádu. Raději něco se sucháčem, než si hrát na švadlenu.

          0 0
          • Atilla  

            No jo, po 2letech jsem s nima strávil půl hodky a došil pásky. Mě to zase tak neva, páč jsem ještě neměl chrániče, kde bych něco nezašíval.

            0 0
    • Tehu  

      mam Leaty v nejvetsi velikosti, kdyz mi prisli sotva jsem je natahl, skrtili me fest. Ale behem jednoho dne se vytahli, tak ze pasku zapnu cca do pulky. Sedi perfektne, jsou pohodlne a nejak mi neprekazi takze slapat se da pohodlne… Myslim ze i bocni ochrana je OK ale nemam srovnani :-)

      0 0
    • AleZ80  

      Já bral v Dookie tyhle Fuse. Cena byla příznivá, dá se v nich něco najezdit a jak chrání snad nebudu muset nikdy vyzkoušet :)

      Jinak někde slušně psali ohledně poměru jezditelnost/ochra­na těchto G-Form.

      0 0
    • AleZ80  

      Jakým způsobem ty chrániče perete/čistíte, jestli tak činíte ?

      0 0
      • Lister  

        Normálně v pračce, včetně ždímání na 1200 otáček.

        Jsou to chrániče, které mají vydržet drsné pády v terénu, proč by jim měla ublížit pračka?

        0 0
        • pegas  

          když spadneš, uděláš taky 1200 otáček?:-)

          0 0
        • AleZ80  

          Ty moje obsahují DFS pěnu, corduru, polyamid a neopren což nejsou materiály, které jsou běžně používané v oblečení, tak jsem se radši ptal.

          0 0
          • allrose  

            ty moje mají psáno neprat,pouze otřít a nenamáčet tuhnoucí pěnu,lze vyndat..tak si vyber

            0 0
            • AleZ80  

              Tak to asi zvolím radši cestu smradu než opětovných výdajů :)

              0 0
            • Lister  

              To tam moje mají napsáno taky. Nevím proč by jim to mělo vadit, když pereš na 30 st, tak jsou vystavené nižší teplotě, než je teplotě těla, věřím, že prášek na sportovní oblečení je taky šetrnější než kombinace potu a všech možná sraček a pokud jde o ždímání – tak cokoliv co odolá pádu mezi šutry přece musí odolat i odstředění v pračce.

              EDIT : Cordura i neoprén jsou naprosto běžné součásti spousty sportovního oblečení.

              0 0
              • allrose  

                TSG mám je 3/4 roku,potím se vnich jako prase(0,3 neopren) a když je nemám na kolenou jezdí na lýtkách, naštěstí voní stále novotou

                0 0
      • goofy  

        Taky peru v pračce.

        0 0
      • Rudyshy  

        normalne v vedre vyplachnut ocistim a povesim susit.

        0 0
    • TomPub  

      Cau borci, navazu tady at nezakladam dalsi…uz asi 14 dni googlim, obvolavam eshopy a nemuzu se dopatrat vysledku jaky kolenni chranic koupit. Chci chranic na enduro a aby drzel, necestoval po noze.

      Mel jsem vybrany Leatt Knee Guard 3DF Hybrid , ale byl byl mi rozmlouvany, ze mi bude vadit ta plastova cast u slapani. Tak jsem se rozhodl pro 661 Evo Knee d3o 2009 , ale tam uz neni nikde na netu k sehnani moje velikost, je to starsi model, ale zase cim novejsi model, tak to nema zapinani nad i pod kolenem, ale pouze nad. To mi bylo taky doporuceno at to ma oboje zapinani. moje velikost je cca 46 cm nad kolenem a 40 cm pod. Nesnazim se usetrit par kacek, to mi nestoji za to jak si pak budu nadavat.

      Souhlasite s tim, ze plastova cast u Hybridu muze zavazet a je potreba zapinani nad i pod? Muzete mi pripadne nejaky doporucit? Podle recenzi novejsi model 661 Evo Knee d3o (pouze horni zapinani) necestuje…ale proste nevim.

      Diky moc, Tomas.

      0 0
      • AleZ80  

        Já bych ti doporučil zajít někam ty chrániče vyzkoušet. Sám jsem zkoušel asi patery a z toho mi byly troje nepříjemné ( při ohybu působily bolest v zadní části kolene ). Navíc co se týká velikostních tabulek, tak od Fuse jsem si naměřil hodnoty na pomezí S a M, ale koupit jsem musel Lka, protože mě Mka škrtila.

        0 0
        • TomPub  

          To bych urcite udelal, hodne nerad kupuju neco co sem nemel v ruce, ale v Brne nevim, kde to vyzkouset, vetsinou je to v Praze.

          0 0
          • goofy  

            Brno je v tomhle totálně zabité… Tři roky zpátky jsem si chtěl v Brně koupit přilbu, ať mám na víkend novou (praskl jsem ji) a po třech dnech chození po obchodech jsem ji nakonec koupil až u nás v Jumpsportu…

            0 0
      • wilda81  

        Nemám s Leatty najeto zas tak moc (300km +/-), ale zatím mi plastový chránič holení při jízdě nevadil.

        0 0
      • okapes  

        Já bych doporučil jednoznačně následující firmu : http://mtbs.cz/…v-chranicich

        S chrániči FOX jsem měl koleno celé modré a s Dainesse úplně v poho.

        0 0
        • wladeq  

          Dainese byl top před deseti lety, dneska už je to akorát předražená sranda

          0 0
    • Strakááč  

      Štěrba má nové video (zjímavý) asi koupim, vypadá to pěkně a nejni to nijak obrovský a ani extra drahý.. ani těžký :)

      slintejte :D dobrej tip

      0 0
      • skorpion  

        Kamarad ma – spokojny

        0 0
        • Breakpain  

          A testoval už na kamenech například? Jestli se to nefikne … ?

          0 0
          • skorpion  

            nedobrovolne ich uz parkrat otestoval na kamenoch (nebol som pri tom, detailnejsi popis nechci :-) ). Vydrzali, ochranili. Nerobi downhill, skratka klasicka horska cyklistika po technickejsich trasach, kde horzi obcasny pad. Jedine, co vadi je, ze ak ich chces navliect, alebo zvliect, musis sa vyzuvat. Suche zipy by boli asi lepsie, ale mozno by tak pevne nedrzali.

            0 0
            • Strakááč  

              Na koleni suchej zip, by byl dobrej ale asi míň pohodlnej.

              Tak jo, mám adepta na chrániče kolen :)

              ale škoda že ty chrániče kolen nedělají ještě tak na jednu třetinu holeně, tam často dostávám od pedálu… :)

              0 0
              • Breakpain  

                Logicky hledej jiné chrániče ;) … jezdi SPD … nebo vylepši techniku jízdy.

                0 0
                • Strakááč  

                  jezdím zatím na XC kole něco na styl začátků na streetu a dirt jumpu tak to chce spíš vylepšít techniku jízdy ;) ty pedály fakt koušou :) SPD by bylo ještě víc o držku.. :D

                  0 0
                  • tonik666  

                    Na dirt nych asi volil oprdovy chranic a ne tuhle soucastku odevu ninja zelv.

                    0 0
                    • Atilla  

                      Tyhle u nás kluci vozí a dirt a tam mají smysl. Do šutrů bych s nima padat nechtěl.

                      0 0
                      • Strakááč  

                        Taky bych řekl, že na dirt jsou jak dělaný… slabonký a přecejen nepadáš na nic extra tvrdýho a hlavně ostrýho… a po tej zemi i klouznou a vydrží… Příjemný musí bejt taky.. Cenově jsou na tom normálně, určitě si je na jaře pořídím. Snad je narvu pod šusťáky nebo nějaký kalhoty…

                        0 0
                • Strakááč  

                  taky jsem uvažoval..kámoš jak jezdil na BMX tak měl jen na holeni.

                  zatím bych vzal ty na kolena pak uvidím..

                  0 0
            • Breakpain  

              Díky, to mi stačí … nejezdím DH, ale občas testuji věci na limitu mých schopností … tohle vypadá jako dobrá tréniková pomůcka.Sundávat netřeba, svklíknu na holeně …

              0 0
    • Franta  

      Mam tyto http://www.leatt.com/…-hybrid.html predtim jsem mel Troy Lee Design T Bone.

      Jsou super, maji hezkou jamku kam zapadne koleno (to nemaji snad zadne v dnesni dobe – naposled sem to mel na Roach chranicich), dobre sedi, ochrani i holen (castecne). Chce to vyzkouset – vzal jsem M a nasledne menil za L.

      Te hmoty se neboj, ona to opravdu neni jen takova „pena“ :)

      Vozim na enduurko i na DH. Nedrou, nevadi…

      0 0
    • kadett  

      Taky se rozhoduju mezi:

      IXS Flow

      Dainese trailskins

      Specialized atlas knee

      Fox Launch Enduro Knee Pad

      V testu na enduro-mtb.com dopadly nejlíp IXS FLOW http://enduro-mtb.com/…ads-can-buy/

      Bohužel v Brně mám možnost vyzkoušet jen ty IXS a Specialized, jinak by to byla koupě na slepo. Hledám něco v čem se dá jezdit X hodin bez toho aby se v tom člověk moc potil nebo ho chrániče řezaly.

      0 0
      • Atilla  

        TLD KG5400

        0 0
      • Jery01  

        Druhej odkaz máš špatně. Koukám na něco podobnýho, ještě jsem k tomu teda zařadil LEATT a Alpinestars Paragon, podle tabulek jsem na hraně M/L. Naštěstí mám v Praze větší možnost vyzkoušení, takže můžu dát vědět jak mi jednotlivé kousky sedly (i když 100 lidí.....)

        0 0
      • tonik666  

        žena vozí IXS flow a je spokojená. Dá se v nich šlapat delší dobu.

        Pro mě by asi byly nedostatečné, protože nemají ochranu z boku. Já jsem spokojený se svými 661 Kyle Strait, které jsou mnohem baňatější než IXS a šlapat se v nich také dá v klidu, a navíc jdou stáhnout ke kotníkům.

        0 0
        • goofy  

          Když máš dostatečnou ochranu ze předu, tak ten bok je v podstatě zbytečný. Mám 661 Tomcat a ty mají tak široké plasty, že nevím, jak bych to musel trefit, aby mě neochránily. Navíc je ta plastová miska výrazně tužší, lépe ty chrániče dýchají, a šlape s v nich taky dobře. :-) Kyle Straity jsou slopestylové chrániče a ty boky tam jsou jenom na ochranu při dělání triků. Na ochranu před nějakou větší ránou do šutru to není.

          0 0
          • tonik666  

            Ochrana z boku pomůže proti odření a naražení. Na ostré šutry nepadám často, ale většinou někde klouznu a jdu na bok, koleno dře z boku po zemi atd. Tam se to hodí.

            Chrániče jsou většinou špinavé z boku.

            0 0
            • goofy  

              No jo, jenže na to je u Tomkatů pevný plast, který zasahuje dost do boku, a ne nějaký molitan. ;-)

              0 0
      • abel  

        to vyzkoušení bych nepodcenil, zvlášt když je chceš mít na sobě celej den. jezdím rok alpinestar paragon a jsou docela v pohodě, neomezujou při šlapání, nesjížděj, nepotím se pod tím víc než normálně… ale dneska bych volil jiný se sucháčem, při pádu se mi párkrát posunuly, takže jsem byl poškrábanej jen od samotnýho chrániče:-).

        0 0
        • Jery01  

          Konečně se někdo k těm paragonům vyjádřil po delší době, všude čtu jak jsou skvělý a osobně se silikonovýma páskama problém nemám (na návlecích), ale na chráničích bych jim asi moc nevěřil :)

          0 0
          • abel  

            jak píšu: drží dobře nesjížděj, ale při nárazu jakoby shora to ten silikon neudrží.

            ještě jeden poznatek – vycpávka mi přijde zbytečně dlouhá, vzadu to nepustí lýtko a na holeni se to pak má tendenci rolovat, až se to vevnitř dole zlomí.

            viz. http://images.singletracks.com/…IMG_4246.jpg

            0 0
            • lazza  

              Mam je taky a je fakt, ze jsou nad kolenem trochu kratsi a mohou padem sjet i kvuli absenci popruhu. Ted ale porad resim, jak je vyprat, kdyz do vody nesmej.. :)

              0 0
      • Jery01  

        Jak jsi nakonec vybral? Já se dnes šel „podívat, případně vyzkoušet“ a odnesl jsem si IXS Flow :D zkoušel jsem ještě IXS Hack – jsou kratší a končí švem, takže mě škrtily a dřely při „šlapání/dřepu“, Fox enduro jsem taky zkoušel, tam mě odradila slaboučká vrstva pěny, to je spíš tak proti poškrábání kolene než proti pádu + ten neopren nebo co to je asi moc prodyšný nebude a ještě Alpinestars alps 2, který se mi asi líbily nejvíc délkou, ale dole mi odstávaly celkem dost + už byly asi moc robustní na to moje ježdění :) snad mi budou sloužit.

        EDIT: Jo a jak jinak – vždy koupim nějakou věc a potom ji najdu ve slevě; to samé platí i u těch IXS, přinesl jsem je domu a na netu jsem je našel o 500 levnějc :((

        0 0
        • kadett  

          Nakonec IXS flow Hans Rey.Sedí mi parádně a nejsou to sranda návleky jak ty fox enduro…A jak koukám,tak před týdnem jsem je kupoval a nyní je mají v tom obchodě taky o 650kč levněji :D to je pech teda

          0 0
          • Jery01  

            Tak to máme stejné. A názor mám úplně stejnej, ty fox mi přišly spíš jen na okrasu :D jo, to mi povídej, jsem se tu málem rozbrečel…

            0 0
    • LionJack  

      Já mám chrániče z bikegallery.cz jak kolení tak loketní chrániče a jsem spokojen

      0 0
    • jopny  

      Jezdíte tu někdo v chráničích na kolena http://www.snowpanic.cz/…harcoal.html#… Popřípadě jim podobným?

      Od chráničů bych očekával volnost pohybu při chůzi i šlapání, ochranu z boku kolene, vysokou kvalitu zpracování a samozřejmě co nejlevněji.

      0 0
      • AleZ80  

        Kamarádka je má. Asi před měsícem s nimi spadla v klopce a ta tenoučká látka, ze které jsou udělané, se roztrhala, takže jsou asi dobré jen do prvního pádu.

        0 0
      • Pedro404  

        Nevyjíždim bez nich. Za mě nejlepší řešení, protože mi nevadí je mít fakt pořád.

        0 0
        • Fredos  

          A už si se v nich vyválel? Mě celkem odrazuje tenhle test. A taky fotky jak sou po pádu rozškubaný. S kevlarovým potahem na svých IXS jsem už vytřel zem x-krát a ani náznak nějakého trhání. Na druhou stranu se mi je né vždy chce brát a párkrát se mi to už vymstilo, proto taky pokukuju po něčem lehčím co by mi nevadilo mít na noze pokaždé.

          0 0
          • Pedro404  

            Párkrát, na asfaltu sem vůbec necejtil, že sem spad, z pádu na trailu mě den-dva bolela strana kolene, ale vždycky to byly situace, kdy bych, pokud bych neměl doma G-form, vyjel bez chráničů, takže si nemůžu stěžovat.

            Stav v pohodě, pěna potrhaná moc neni, spíš ta tenká látka má tendence se zachytávat za piny platforem třeba při tlačení, ale ty dírky pak neni problém zašít.

            0 0
            • AleZ80  

              Trochu mě zaráží, že se to o asfalt neroztrhalo, když se to kamarádce rozervalo v hliněné klopce na Monínci.

              0 0
              • Pedro404  

                Mě zaráží, že se to roztrhalo na hlíně:) Co konkrétně se roztrhalo? Ta pěna nebo ten návlek? Jak moc?

                EDIT Už to vidim, návlek. Jako je tenoučkej, pokud ho něčim nabereš, tak ho roztrhneš, ale při pádu na tu pěnovou část nevidim důvod, proč by se měl trhat.

                0 0
          • Atilla  

            Mě tenhle test nepřipadá moc důvěryhodný.

            Mám IXS Dagger, kámoška IXS Carve a kámoš ty G-form. V testu píšou že Daggery nejsou na delší šlapání a poberou málo. Podle mě to jsou hodně vzdušné chrániče, které pohodlím a větráním strčí do kapsy všechny D30 chrániče. Padl jsem v nich několikrát( a kolikrát dost tvrdě) a nikdy nic.

            U IXS Carve vyzdvihují, že má největší chráněnou plochu a přitom kámoška nadává, že nemá vůbec chráněné boky kolen a při pádu dostala ránu i na chráněnou část kolena..

            Ty G-form vozí kámoš na dirtu, ale do lesa se v nich bojí – na hladké ok.

            Race Face Ambush Knee D3O ty jsou pohodlné, jdou rychle sundat, ale je v nich prostě hrozné vedro. Beru je na dirt a podobné věci kde se dá sednout a sundat chrániče.

            TLD KG-5400 úžasně lehké a vzdušné chrániče, které na svojí velikost poberou hrozně moc a koleno mám skoro komplet kryté. Párkrát jsem v nich i spal:)

            Pak jsem měl ještě staré 661 kyle strait, ty jsem daroval kamarádovi. Teplé a ochrana nic úchvatného.

            Fox Launch long: tvrdé bikeparkovky se zapínáním do kříže a ochranou holeně. Poměrně dobře sedí, velká ochrana, dobře větrají a přežily se mnou tvrdé začátky bez ztráty kytičky. Teď už je mám jen v záloze.

            0 0
            • nomecz  

              http://shop.razzo.cz/…shin-guards/

              Prosimte jsou to ty co tak vychvalujes ? Hledam neco lehkeho na trailovani a tohle vypada dobre

              Co k nim na ruce ?? tohle ? http://shop.razzo.cz/…elbow-guard/

              0 0
            • Fredos  

              No tu nohu máme opravdu každej evidentně jinou, mám doma IXS carve s homemade úpravama a musím je občas povytahovat a tak, což mě hrozně prudí proto je občas nechám doma a koukám po jiných. Nedávno jsem objednal daggery a jak jsem se do nich nasoukal tak teda děs a hrůza (mám takovej pocit že jsem je objednával na základě tvého doporučení v jiném vlákně) ten plast mě šíleně tlačil snad všude kde mohl, stát v tom nešlo, když sem pak znovu nazul Carvy tak to bylo jak si vlézt do tepláků, pro mě znamení že už jedině D3O. A s ochranou sem taky celkem spokojen, není to tak dlouho když sem letěl celkem rychle na kamenech přes řidítka a klekl jsem přímo na hrany. Dle mě bych to tam bez nich nerozchodil. Takhle jsem měl jenom lehce spálené koleno jak se chránič hnul, jinak vpohodě, boční ochranu moc neposoudím. a v tom testu mě hlavně od g-form odrazovala ta zbytková síla kde u carve je 10kN a u g-form víc jak 35kN. Dle toho co píšeš ale asi vyzkouším ty TLD. Nebo ještě možnost teda vzít ty g-form na šourání kolem baráku a do parku koupit další pořádný kolna/holeně.

              0 0
              • Fredos  

                Ty TLD jsou vlastně plasťáky že?

                0 0
                • Atilla  

                  Tvrzená pěna

                  A vzal jsi u těch dagerrů správnou velikost? Když tě to všude tlačí, tak asi ne. Půjčoval jsem je i kamarádům na kolo a paintball a oba si to chválili.

                  Počítej, že s D30 budeš mít nohu jak v bazenu.

                  0 0
                  • Fredos  

                    Tak vozím ty IXS carve a větraní mi nijak nevadí, nato nejsem nějak háklivej. Mě hlavně štve že je musím pořád na noze upravovat. Potřeboval bych něco na co hlavně nebudu muset sáhnout a ideálně o tom ani nebudu vědět.

                    Větší velikost těch daggeru už by mi nejspíš byla velká, ale celkově byl hroznej nezvyk ten tvrdej plast a vůbec se mi to nelíbilo. Měkké carvy pro mě sto a jedna v pohodlí.

                    Pedro404: Já samo taky ne, dokonce bych v tom viděl i výhodu, ale tak nějak jsem chtěl jedny na všechno.

                    0 0
                    • Atilla  

                      Asi má fakt každý ty hnáty jiné, páč ty carve jsem zkoušel a jsou to hadráky klouzavé a na daggery nemusím sáhnout celý den a ujel jsem v nich několikrát přes 60km v naprostém pohodlí.

                      Jestli ti nevadí pocení, tak ty RF ambush sedí pěkně, ale zase problém s velikostmi. Psal jsem si s místním o velikost a napsal, že má L já si vzal XL a jen tak tak je dopnul a to si nemyslím, že mám kdoví jak namáklé nohy. Chce to vyzkoušet.

                      0 0
                      • Fredos  

                        Koukám že ty RF mají super vychytané obouvání, to je celkem fajn. Nejspíš vyzkouším objednat, možná dám i šanci ještě těm daggerum ve větší velikosti abych měl jistotu když je tak vychvaluješ.

                        Kdyby člověk měl alespoň poblíž kameňáky, tohle zkoušení po eshopech se dost prodraží:/

                        0 0
              • Pedro404  

                Já nevidim důvod nevozit do parku velký plastový kolena s holeněma, nějaký nepohodlí při šlapání člověk nemusí řešit a pokud nejezdí jenom uhlazený traily, tak je celkem velká pravděpodobnost, že dostane do holeně šutrem nebo klackem od předního kola.

                0 0
              • mirabike  

                na šourání okolo baráku má tyhle a spokojenost

                0 0
            • MirosPikos  

              Prosím tebe jak je to s velikostí IXS vs. Race Face? Ideálně kolik máš CM od středu kolena přes stehno a kolik přes lýtko? Mě vychází stehno 44 cm, což je L, ale všude by mi jistě doporučili raději XL. Třeba chrániče Alpinestar mám M. Koleno nemám mamutí, spíš menší a od toho se do také dost odvíjí.

              0 0
              • Atilla  

                No samotné koleno mám 41cm, lýtko 42cm a stehno v místě uchycení cca 53cm. Měřeno za studena, takže to asi trochu přibude. Hlavně už jsi nevybavuji co mám za velikost IXS. Ty jsem půjčil a už je nemám. RF mám XL a tak akorát. Do Ion k-light zip XL jsem nedal ani lýtko.

                0 0
                • MirosPikos  

                  No tak to by pak všechno vysvětlovalo :) Dle tvých informací by ti L nemohlo být ani omylem. Já ho asi risknu a uvidím. Líbí se mi to rychlé nandavání bez nutnosti sundavat boty.

                  0 0
    • AleZ80  

      Paragony jsem si koupil, jelikož mě uchvátilo, že nejsou téměř cítit na noze, ale když jsem je doma pořádně prostudoval, tak jsem si uvědomil, že budou dobré tak proti odření kolena, ale nějakou ránu asi moc „neodtlumí“ a šel jsem je hned raději vyměnit za Fuse Delta, se kterými se také relativně dobře šlape (teď jsou na bazaru de facto zánovní, protože jsem se nakonec rozhodl pro komplet kolena+holeně).

      0 0
      • jopny  

        A ty Fuse jsou cítit na noze hodně kvůli tomu plastu nebo vůbec? A jakou mají boční ochranu dle tvých zkušeností?

        0 0
        • AleZ80  

          Ten plastík je tenký, takže se asi i trochu ohne a je tam zřejmě pro případ, že bys trefil něco ostřejšího což bude u chráničů jen s pěnou asi problém.

          Důlek pro koleno může být tak 5 cm hluboký, takže by koleno mělo být chráněné i docela dost do stran (cca poslední 2 cm do stran už je jen pěna).

          Jak to funguje v praxi jsem naštěstí nepoznal.

          Samozřejmě chrániče kladou ohnutí kolene větší odpor než nějaké molitanové Paragony, ale vzal jsem si je párkrát na podzim / na jaře, aby mi neprochladla kolena a dalo se s nimi najet cca 30 km bez problému (víc v chladném počasí nedávám).

          Na XC v teplém počasí jsem je nevozil (kupoval jsem je jen na lanovkové dny a využil párkrát v chladnu).

          0 0
      • tonik666  

        to hlavni je aby nesiizdely a netlacily. jestli jsou velke nebo male je celkem jedno. jezdim spokojene sixsixone kyle strait

        0 0
        • scoty  

          no na šlapání je v nich v létě těžký vedro…

          na léto jsem přikúpil tyto…perfekt větrají a nepadají, jen 298g

          http://www.koloshop.cz/…e-kolen.html

          0 0
          • Picino  

            Taky jsem na ně koukal a uvažuji o nich, mám ve výběru tyto:

            Alpinestars Paragon za cca 1100,–

            POC Joint VPD Air za cca 2000,–

            POC Joint VPD 2.0 za cca 3000,–

            IXS Flow Soft za 1700,–

            osobně bych preferoval ta POC Air, jsou dostatečný na občasné nasazení do těžkého terénu?

            0 0
    • motacek  

      Čau,

      chtěl bys sobě i manželce koupit chrániče kolen POC Joint VPD, bohužel si nejsem jist velikostí. Problém je, že v okolí asi 150km nejsou v žádné prodejně, takže vyzkoušení správné velikosti nějak nepřipadá v úvahu.

      Tabulku velikostí mám, info o tom, kde měřit (10cm nad a pod čéškou) taky mám. Jde o to, jakou vzít velikost, pokud to vyjde na hraně mezi dvěma velikostma. Spíše větší nebo spíše menší?

      Díky za tipy.

      0 0
      • LM  

        Pokud je to fakt přesně mezi, tak bych vzal ty menší. Je možné že se to po chvíli používání trochu roztáhne tak ať to pak nepadá.

        Mam jiné chrániče (Leatt) – kolena byli trochu těsnější, lokty akorát. Po půl roce ježdění si to sedlo a kolena jsou akorát ale lokty začaly sjíždět. Tak jsem musel zapracovat na tom, aby to mělo na čem držet (ale to jsem měl stejně v plánu) – teď už i lokty OK :-).

        0 0
        • Breakpain  

          Bohužel … stejný problém … lehce těsnější kolena – OK, lokty které byly super sjíždí … svinstvo :D

          0 0
          • chyna.cz  

            objednat oboje velikosti, poslat poštou z esxhopu, vyzkoušet a vrátit ty, který ti nejsou, samozřejmě se všema cetlíkama. každej seriozni prodejce by s tím neměl mít problém

            0 0
    • Asook  

      Nevite někdo o prodejně v Ostravě a okoli kde maji nejake chraniče na kolena ?

      Zatim jsem narazil jenom na Mistecky Jump sport kde maji 661 .

      A velky vyber maji taky na Rychlebech ale to mam z ruky a nevim kdy se tam dostanu.

      Chtěl bych si odzkoušet nejaky IXS.

      Diky za rady a tipy na prodejny .

      0 0
    • Breakpain  

      Řeším hovadinu … ale tak … zeptám se.

      varianta 3DF pěny a holení

      anebo

      koleno a holeň dohromady alternativa

      Proč to řeším, začínám skákat a defakto jezdím už jen dolekopcom … mám variantu jen z 3DF pěny (ta první). Přemýšlím, jestli si to nenchat na traily a do parků a podobně nepořídit ty s plasty… mám k tomu větší důvěru, ale nechám si poradit od někoho, kdo má osobní zkušenost s obojím ideálně ;-).

      0 0
      • Honza03  

        Na účel jaký chceš budou lepší ty kombinované, a ty na kolena si nech na ty traily. Kolenové se snadno při nárazu posunou, shrnou otočí atd…

        0 0
      • mr.antik  

        když sednou, tak na lanovkový ježdění a skákání bych bral kombinovaný

        0 0
        • Breakpain  

          výborně… právě jste mi ospravedlnili, proč si mám jít udělat radost :D

          0 0
    • Bombos3  

      Já pro změnu řeším nákup nějakých základních pěnových chráničů na *kolena a lokty.

      Zatím používám set byť kvalitních, ale na skate, takže opravdu nic moc na šlapání.

      Jde mi spíše o ochranu před odřením než před nějakým brutálním vyválením se v kamení (začínám jezdit). Zaplatit 2 × 2500 Kč (lokty+kolena) za chrániče, co se tu většinou probírají mi přijde fakt hodně, navíc zdaleka tolik nejezdím. Existuje pro takovou situaci nějaká rozumná alternativa?

      0 0
      • mr.antik  

        lokty určitě nestojej 2500,– spíš polovinu

        Jinak bych bral určitě ty co chrání i předloktí – tam bych řek míří většiná pádů

        0 0
        • Bombos3  

          Tak i kdyby pořád jsou to 4000. Raději ani nebudu psát kolik % hodnoty kola to je.

          Jinak s tím předloktím určitě pravda. Na to se budu muset taky zaměřit. Od posledních dvou pádů bez chráničů mám ještě na ruce dost dobře viditelný místa, kde to šlo do krve, takže se to dá krásně zkontrolovat :D

          0 0
          • mr.antik  

            tak na kolena taky nepotřeuješ nutně chátniče za 2500 si myslim, když pokoukáš po výprodej tak za 3tis máš obojí a nebude to žádný Worker…

            0 0
          • tonik666  

            Pripadne muzes neco zkusit vyzkouset v obchode abych otestoval velikosti, a pak koupit nejaky bazar

            0 0
      • Breakpain  

        kolena tu najdeš kolem 1 000 Kč

        a lotky tu také najdeš pod 1 000 Kč

        IMHO v základním provedení není problém dostat se do 2 000 Kč ;)

        0 0
        • Bombos3  

          Díky

          Tohle vypadá fakt super. Náhodou nevíš, jestli mají stejnou nabídku v eshopu a v prodejně?

          0 0
          • Breakpain  

            Jak to myslíš? Co mají skladem … mají skladem, co je na objednání – to si musíš objednat. Nicméně stačí jim napsat e-mail, že chceš tohle a tohle zboží vyzkoušet v té a té velikosti a oni Ti už poradí. Není problém ;).

            Jen mají jiné ceny v kameňáku a v eshopu, takže doporučuji objednat přes eshop a vyzvednou osobně. Lze tam i zajít, vyzkoušet a rovnou to objednat přes jejich eshop – dělá to tak 80% lidí, co tam chodí nakupovat ;).

            0 0
            • Bombos3  

              Ok, zní slibně. Je tam velký rozdíl mezi cenou v eshopu a v kameňáku? Přijde mi to docela blbý udělat objednávku online přímo v krámě. Každopádně se tam zastavím a snad to dopadne dobře :-)

              0 0
          • tonik666  

            třeba alpinestars paragon jsou docela dobře padnoucí a nejsou drahé.

            Každopádně vše ideálně vyzkoušet.

            0 0
            • lazza  

              To samý jsem chtěl zrovna napsat. A navrch slušně větrají.

              0 0
            • danis7  

              Mám je taky a dobře drží … jen jsem si musel oholit nohy :)

              0 0
    • cyborg  

      Se tady přiživím…

      Vybírám lehčí chrániče na kolena na celodenní ježdění. Na lanovku, do alp atd mam tyhle Leatty a hledám k nim právě něco lehčího na i bežné ježdění kolem Prahy. Abych si spíš kolena nepodřel a měl je v teple..

      Vybírám mezi: TLD, FOX a Alpinestar

      0 0
      • Atilla  

        Tld kg 5400 hodně lehké a dobře chrání. Moje nejoblíbenější chrániče.

        0 0
        • cyborg  

          A vozíš si je na celý den ? Mě se na nich líbí tá šedá tkanina. Vypadá, že by to mohlo něco snést.

          0 0
          • Atilla  

            Několikrát jsem v nich i spal. Mají super hodnocení a až se úplně rozsypou(teď je mám přes 5let) půjdu do nich znovu.

            0 0
        • coltcha  

          Vzít spíš menší nebo větší? Jsem asi na pomezí M a L. Lýtkama spadám do L, stehnama netuším, nevím kde to pořádně změřit, váhou jasný Lko :) 180cm https://www.troyleedesigns.com/…guards-short?…

          0 0
          • Strakááč  

            tak většina chráničů se časem vytahá.. třeba i po pár pádech.. :) takže bych zkusil určitě to Mko a pokud to s ním přežiješ tak si ho nechat.. řešit vonlý chrániče je pak pech.. :)

            0 0
          • Auditor  

            Co sem tak čet různý návody… tak tak měřit asi 2cm nad kolenem.

            Třeba tady na webu IXS (který asi pořídím) … na Dookie u 7DIP píšou Velikost: 1.údaj obvod cca 3 cm nad kolenem / 2. údaj obvod cca 9 cm pod kolenem … u ALPINESTARS tamtéž …

            0 0
          • coltcha  

            Po půl roce s menší velikostí (MD) by mi TLD 5400 vyhovovali, kdyby mi při dvou pádech dopředu po přistání nesjeli. První ránu koleno samosebou pobralo, ale pak jsem si trochu obrousil kolena. Nutno říct, ze mi je na nohou drží spíš spodek, kde drží dobře, ale vrchní silikon je dost na volno. Skoro o nich nevím, a nemám problém je vozit celý den. Nevím jestli zkusit menší (SM), nebo se prohlédnout jinde. Řeší tenhle případ vůbec nějaké chrániče? Mi přijde, že při těch mých pádech musejí sklouznout všechny …

            0 0
            • Breakpain  

              Tenhle „typ“ chráničů funguje na principu, jaký popisuješ. Pojme to první náraz a konec. Né, že by to tak zamýšleli, ale prostě to tak nešikovně funguje. A ta ochranná vrstva je … ehm … no nevím ;)… říkal bych tomu spíš „chránič“ ;-)…

              0 0
              • coltcha  

                A který “typ” nebude s největší pravděpodobností klouzat? Stahování nad kolenem?

                0 0
            • wilda81  

              Taky jsem TLD našel vždy u kotníků. Od té doby co mám Leatty, tak jsem spokojený.

              0 0
              • vojtechposmourny  

                Tuším že Atilla na ně zase nedá dopustit. Takže to bude asi značně individuální.

                0 0
              • coltcha  

                A to jsou tedy tyhle? http://shop.razzo.cz/…white-black/ ??

                Hmm, přemýšlím jestli by mi nestačila ta varianta bez plastu http://www.bikeandride.cz/…predstaveni/

                0 0
                • Breakpain  

                  Tyhle aktualne mam, jen ten model s delsi holeni.

                  Jsou OK, plast na holen kvuli sutrum a pedalum super. Hodnoceni s delsi holeni, viz nize.

                  Bocni ochrana tak 4 z 10

                  Ochrana holene 9 z 10

                  Ochrana kolene 7 z 10

                  Slapani 7 z 10 (kratsi holen bude komfortnejsi)

                  Vzdusnost 10 z 10

                  Jako trailovej chranic povedene, jako parkovej to takovy zazrak neni a hledam nahradu (kvuli bokum) a hlavne vezmu celo plast, je to k nezaplaceni.

                  0 0
                  • wilda81  

                    Já s nimi jezdím většinou i na sjezdaku. Ale já jsem ve věku, kdy už se snažím nepadat :) Mám ještě celoplastove dlouhé 661, ty beru jen párkrát do roka.

                    0 0
        • Breakpain  

          Hele, byl jsem nato mrknout… Na ty TLD.

          Co s tím prosím Tě jezdíš? To je tak na XC / lehký trail. Na enduro / FR bych asi neměl koule, ale chápu, že plno lidí jezdí enduro bez chráničů.

          Ale musím uznat – o nich prostě nevíš ;)… Chtěl jsem je jako lokty, ale nakonec jsem vysrabil a vzal Letty na FR.

          IMG:https://www.google.cz/imgres?…

          kua jak se tu vklada obrazek, aby ho to rovnou zobrazilo a nebyl to link :(

          0 0
          • Atilla  

            Do parku jsem je nebral, ale jezdím s tím všechno. Poberou dost, mám i lokty a vestu.

            Osobně už nepůjdu do D3O chráničů. Klekneš na šutr a bolí to. Navíc jsou teplé.

            0 0
            • Breakpain  

              celoplast do praku?

              No, snad nebudu litovat … mám kombinované – koleno D3O a holeň plast :D…njn

              0 0
              • Breakpain  

                teď testuju tohle hybrid kolena s holení a 3DF lokty

                0 0
                • LM  

                  Já ty 3DF lokty mám už přes rok v jiný barvě a dobrý. Jenom bacha, trochu se časem roztáhnou – tak ať ti to pak nesjíždí dolů. Musel jsem trochu posílit ruce aby to zase drželo :-).

                  0 0
                  • Breakpain  

                    Kua, nestraš … mám 187cm a bral jsem Mka, přišlo mi, že menší už se vzít nedají … sjíždění by mě silně iritovalo … a cvičím už teď = mám „neměnný stav“, takže nabouchání objemu už moc nepřipadá v úvahu, při daném úsilí…

                    0 0
                    • LM  

                      Jak ti to teď sedí? Já jsem kupoval chrániče Leatt 3DF kolena i lokty oboje velikost L/XL. Chránič na kolena mi přišel trochu těsnej, lokty byly akorát. Oboje se ale trochu vytáhlo, takze kolena jsou teď OK ale lokty byly volné…

                      0 0
                      • Breakpain  

                        Kolena mám L/XL a škrtí hodně, takže tam se nebojím…

                        Lokty Mka, jsou těsné, ale neškrtí, tak doufám, že jsem se nesekl, by mě jeblo … zkoušet S mě opravdu nenapadlo :D

                        0 0
        • wilda81  

          Souhlas, ale vůbec mi nedrzely. Každý pád jsem je našel u kotníků. Menší jsem mít nemohl, protože bych je neptetahl přes litka.

          0 0
      • suslos  

        Za mě POC VPD Air, fakt TOP chrániče. Jednoduchý, lehký. Měl jsem nějaké alpinestary a sweet protectiony, ale tyhle jsou nej

        0 0
      • Strakááč  

        Ou ty tld za ty prachy mazec.. hned bych je vzal, nemít sixsixone ty s d3o :)

        0 0
      • Jery01  

        Doporučuju před koupením aspoň prohlédnout a osahat, nejlépe vyzkoušet. Ty FOXy jsou tenké skoro jako návleky na kolena :D

        0 0
      • tonik666  

        Jako nechtěl jsem to tu původně psát, ale přece – jezdím trochu těžší chránice – 661 Kyle Strait. Šlape se v nich dobře, dám v nich celý den. Pro ilustraci, jako protiváhu těm lehkým chráničům ala Alpinestars Paragon nebo IXS Flow.

        Ne, že bych IXS Flow nebo Paragon nějak kritizoval, jsou fajn, ale když už spadnu, jsem často rád za obložení na bocích, které Kyle Straity mají, a Paragon ani Flow ne.

        661 dneska už dělá jen model Rage, který nemá dole široky elastický popruh, což by mi mohlo vadit. Popruh dole i nahoře je super, Kyle Strait vůbec nekloužou dolů.

        Nejpodobnější jim jsou asi Fox Launch, ale ty jsem neměl, ale doporučuji se ohlížet i mezi více vycpanými modely než jsou Paragon a Flow.

        0 0
        • h.mad  

          Ty Foxe mám už min 3 roky a na ježdění jsou v pohodě, jezdim v nich pořád. Už jsou dost vytahaný, zkrátim popruh a sešiju ale už začínaj bejt totálně vytahaný. Koukám po nějaký náhradě, ale právě i s ochranou boků jak píše Tonik a to maj asi jenom IXS Slope, ale jak je silná ta ochrana na boku ?

          0 0
          • h.mad  

            Fox Launch Pro ne ty hadráky :-)

            FOX Launch Pro

            0 0
          • tonik666  

            Ja je mam od roku 2012 a uz jsou tez rozdrbane, ale nechce se mi resit nahradu dokud aspon trochu drzi. Pak zkusim ty fox launch pro, ixs slope, ixs dagger a pripadne dalsi

            0 0
        • mr.antik  

          Dělaj se nějaký kolena, který jsou sice na stahování, ale přesto maj uvnitř silikonovou gumičku (jako se dělá třeba na návlekách) – prostě aby držely a nemusely být moc utažený?

          0 0
          • Jery01  

            IXS Flow. Skvěle sedí i málo utažené a nesjíždí ani po dni šlapání.

            0 0
          • tonik666  

            Ty 661 drzi i bez gumicky. Me se z gumicky v elastakach delala vyrazka, takze nedoporucuji

            0 0
            • Breakpain  

              Ja radeji s tim silikonovym prouzkem, 661 mam a asi proto, ze mam atyp tvar stehna, tak jakmile se trochu posunou niz, klouzou :(.

              Duvod, proc jsem zacal premyslet o jinem chranici a ted zkousim Leatty s nohvickou, uvidime…

              0 0
            • mr.antik  

              já právě starý kylestraity mám ale padají… už jsou teda v polo-rozkladu, takže něco na ně přišívat nehodlám, ale myslim že by to pomohlo

              0 0
              • h.mad  

                Já měl ty Straity taky, ale asi jsem vzal blbou velikost, po 2 letech sjížděli na každym druhym kořeni. Foxe jsem kupoval na fest, při nandání první půlhodinu lehce škrtily a po měsíci sedly už perfektně. Ale na Blinduru v květnu mi beztak spadnul na kořenech, co jsem to popošil tak nějak drží. Stáří asi 4 roky.

                0 0
                • mr.antik  

                  utahuju je samozřemě víc a víc , ale myslim že tuhle sezónu končej jak sou odrbaný

                  0 0
                  • tonik666  

                    To mam asi stesti, mam XL a drzi perfektne, nikam neklouzou, sedi fajn.

                    0 0
                    • mr.antik  

                      na běžný ježdění taky držel, ale na závodech, kde se poukoušim zběsile šlapat, tak touž není ono. Jinak jako chrániče parádní, naštěstí dneska už je větší výběr, tak začínám pomalu sondovat

                      0 0
                • h.mad  

                  Na fotce je vidět, že jsem to už 2× zkracoval

                  0 0
    • Joe_Pike  

      Alpinestars Paragon – ale bezpodmínečně je potřeba je vyzkoušet. Když Ti sednou, tak jsou prímové

      http://www.chainreactioncycles.com/…p-prod160470

      0 0
    • symir  

      Tak tez trochu prispeju, treba to pomuze i nekomu dalsimu jako me. Chtel jsem kupovat Leatty 3DF 6.0, ktery se mi zalibili hned na prvni pohled a to jak designove tak konstrukcne. Vyssi sila zasahla a ja musel platit servis biku a tak na chranice nedoslo. Mezitim jsem objevil tenhle test https://enduro-mtb.com/…ads-can-buy/ a pak jeste tenhle https://m.vitalmtb.com/…Roundup,2276 a je vymalovano, vysledek je jasnej. Leatty- design, konstrukce super, buhuzel evidentne pokulhava material samotneho chranice uvnitr. Skoda. Jinak si myslim, ze by byli spickovy. Co se da delat. Chranice maji chranit, takze Iony uz jsou na ceste :)

      0 0
      • novas752  

        Jó škoda že v těch testech neměly i POCy…

        0 0
        • h.mad  

          Měl jsem na chvíli půjčený ty POCy a trochu mě zklamali, jsou dost těžký oproti mejm starejm FOxům a vůbec nevětraj :-( POC VPD 2.0

          0 0
          • novas752  

            Jo to nevětraj no. :) Taky chvíli trvá než změknou. První půlhodina v nich neni moc příjemná, v teplym počasí taky nic moc. Ale řikám si že aspoň na podzim a zimu budou dobrý. :)

            Právě by mě zajímalo nějaký komplexnější porovnání s konkurencí… Na endiro-mtb jsem četl v samostatnym testu docela chválu.

            0 0
            • h.mad  

              Jako lehký, pohodlný zateplováky mi přišly šikovný TLD Speed, na zimu :-) Je to taková silnější pletenina vepředu s pěnou. Ale na mě malá vrstva ochrany.

              0 0
      • krabica  

        Mám tyto IONy včetně holení i loktů a jsem spoko, sedí parádně, ale mám je zatím jen chvilku.

        0 0
    • theedge  

      Ahoj. Prosím o vaše zkušenosti s chráničema kolen. Koukám na nějaké „celodenní“, šlapací a aby trochu větraly. Taky by bylo fajn kdyby měli alespoň nějakou ochranu kolene z boku – při skluzech se často padá na bok a z druhé strany kolene mě někdy pobolívá křížový vaz a nerad bych se do něj praštil.Takže takový kompromis mezi lehostí a ochranou. Hlavně musí dobře držet – nedokážu si představit že každých 5min. budu zastavovat a spravovat chránič.

      Něco s čím můžu jezdit šlapavé traily v alpách nebo třeba takové Superflow na Rychlebech.

      Nemám to moc kde vyzkoušet, leda si udělat cestu do Prahy do Razzo a Dookie – zkoušel jsem ION K-Lite, ale po chvíli zkoušení v krámě se mi v tom vařila noha.

      Po dlouhém koukání do internetu jsem vykoukal pár modelů:

      POC VPD Air – ty se mi asi zamlouvají nejvíc a jsou na ně dobré recenze.

      IXS Flow

      ION K-Lite R – měla by to být odlehčená verze IONů co jsem zkoušel, ale nemají moc ochranu kolene z boku.

      LEATT FlexAir Pro

      Dík za vaše zkušenosti, popř. doporučit jiné.

      0 0
      • Breakpain  

        Noha se v tom vaří, s tím se smiř. Pokud ne, obvykle to moc nechrání ;) …

        0 0
      • novas752  

        Terén typu Superflow bezproblému ušlapu i v těžších VPD 2.0, ale v těch se teda kolena vaří dost. Teď v chladnějšim počasí naopak výhoda.

        Taky bych řekl že ty co větraj moc neochráněj. A zase když je pod kolenem odvětrání řešeno nějakejma výřezama, tak to může tlačit, škrábat apod.

        0 0
        • theedge  

          No s pribyvajicim vekem ty vedra nejak hur snasim a predstava ze slapu v zateplenem neoprenu je dost spatna. Zatim se mi nejvic libi POC Air protoze nemaji tak velkou plochu zakryti nohy a pritom vypada ze jeste neco poberou.

          0 0
          • goofy  

            No nevím. Ty POC jsem naživo neviděl, ale co jsem měl zatím čest, tak se víceméně potvrdilo, že lehké odvětrané = nic moc ochrana. Vozím prastaré 661 Tomcat, které tedy mají vzadu síťku. Potím se v tom, ale že bych to nepřežil. Do velkého kopce je stejně sundávám a z kopce je to úplně jedno. Na takovém Superflow nemám sebemenší problém. A když jsem naposledy brousil chránič o ostré šutry, tak jsem byl sakra rád, že je tak bytelný.

            0 0
      • Goob  

        Já mám Leatt 3DF 6.0 a i v těch 35stupňových vedrech to bylo naprosto v pohodě, co se přehřívání nohou týče.

        Mám ale i lokty Leatt 3DF 5.0 a v těch je mi vedro, i když je venku 18 stupňů :D,

        0 0
        • LM  

          Tohle bude dost individuální. Mám starší Leat 3DF a do vyších teplot (25+) je beru jen se značným sebezapřením :-)

          0 0
          • Breakpain  

            To jsou jedny z nejvzdušnějších chráníčů – mám taky ;-). Zkus si 666 kevlar EVO ;-) … Každopádně jejich boční ochrana je defakto nulová. Vyndal jsem se v nich a bok kolene cítím i po 2 měsících ;)… a to to nebyl extra velký crash.

            Hoši, buď chcete protekci nebo řešíte teplo ;) … Jak myslíte, že je člověku v MX vestě, integrálce a je 35 stupňů ;-)… ano, zima v tom není ;)…

            0 0
      • symir  

        Uz nakou chvili vozim ION Kpact zip a jsou dobry. Koleno chrani spolehlive ze vsech stran (par padu uz bylo a naraz ani necitis), drzi na miste, da se s nima bez problemu slapat cely den a dobre vetraji (pri sjezdech i v tech 35stupnich, bylo jasne citit jak jimi proudi vzduch). Takze za me tak ;)

        0 0
        • theedge  

          Jo no vidím že se asi doporučit nedá nic a je třeba zkoušet a zkoušet. Ty ION K-Pact Zip jsem zkoušel taky, ale jsou to těžký DH chrániče ve kterých bych si ndovedl představit šlapat. Navíc zip se mi při naszovaní okamžitě rozjel. Ty jsem okamžitě zvrhnul.

          Možná to bude i tím že jsem 73kg postava a když si takový chrániče na sebe navleče 100kg chlap tak o nich na sobě ani neví :-)

          0 0
          • symir  

            „Tezky DH“? :-O No jak myslis:D Ale chtel jsi chranice co chrani cely koleno, tak jsem je dohodil. Ja takovy chtel taky a kdyz jsem videl lehci typy, tak chranili vzdy jen zepredu a u i tech „tezsich“ boky nejsou samozrejmosti. Co se tyce komfortu pri jezdeni, predminuly vikend jsem s nimi radil v tebou zminovanych Rychlebech 5 dni a ani o nich nevis. Pri jednom vyjezdu jsem s nima dal i 60km a furt v cajku;) Sundavam je jen pri delsi pauze (svaca) :) Co se tyce zipu, ten me nejdriv vubec nenapadlo chtit, ale ted jsem za nej rad. Je to fakt rychly a funguje to (komfort nezhorsuje). Kdo vi jestli to nebylo prstama (ci proste jen vadny kousek, stava se) ;) :D No a s tou vahou…od toho jsou velikosti neasi ;) Kazdopadne, jestli se nelibi, nesedi, nevyhovuji? Ok. Sto lidi, sto chuti. Stastnou ruku pri dalsim hledani a vyberu ;)

            0 0
    • Twitko  

      Zdar .. pri uklidu skrine jsem objevil zapomenuty par chranicu kolen 661 Tomcat – velikost M (orientacni foto).

      Naprosto nove, ani jednou nepouzite, stale na sobe maji visacky, jsou v originalni sitce. Vali se tam (tipuju) tak od roku 2010 … dostal jsem je tehdy jako zdvojeny darek – ty druhe byly taky 661 ale nejaky jiny model. Ty obcas vozim dodnes a vypadaji, ze me v klidu preziji. Takze ty Tomcaty jsou mi k nicemu a je asi skoda aby se tu valely i nadale, pokud by je teda nekdo uzil. Kolik za ne tak muzu chtit ? Zajima me rozumna cena jak pro me tak i pro pripadneho noveho majitele … diky za nazory …

      0 0
    • coltcha  

      Dají se někde v Praze vyzkoušet POC chrániče? Ideálně aby byly skladem různé velikosti. Narazil jsem jen na Kola Radotín, ale té jejich skladovosti moc nevěřím. Rád bych si vyzkoušel kolena VPD 2.0 a Joint VPD System. Pokud ne, který kamenný obchod mi doporučíte k vyzkoušení jiných značek? Asi nebudu mít čas v pondělí objíždět celou Prahu. A už mě ty experimenty s velikostmi při nakupování přes eshop začínají vycházet draho :)

      0 0
      • Jery01  

        Nejake POC byly loni v koloshopu, ale radsi koukni na dostupnost.

        0 0
      • JEKL  

        Proč Radotínu nevěříš ?

        0 0
        • coltcha  

          Nemám dobré zkušenosti obecně s uváděnou skladovostí na eshopech. Nevidim důvod, proč by to mělo být s prodejnou jinak. Navíc koukám, ze VPD System mají všechny velikosti na objednání, takže na ty se ani nepodíván. Ještě tam asi po vikendu cinknu, třeba překvapí.

          0 0
          • JEKL  

            Sám dělám v E-shopu, máme kamennou prodejnu i sklad na jedno místě a na skladové dostupnosti si zakládáme (máme na E-shopu pravdivé informace) Proto se ptám z čeho si zákazník udělá takto dopředu obrázek :-)

            0 0
            • coltcha  

              Už se mi párkrát se mi stalo, že avizovaná skladovost byla úplně mimo. Toť vše :)

              0 0
              • tonik666  

                Kdyz chci neco vyzkouset a neni jiste ze to tam maji, tak neni problem zavolat a overit.

                0 0
                • coltcha  

                  Moje reakce byla na eshopovou skladovost. Asi bych tam volal, viz můj koment výše. Každopádně vyřešeno, o víkendu jsem si od kamaráda půjčil v Trutnově VPD 2.0 v Lku a seděli perfektně, takže objednávám.

                  0 0
      • novas752  

        V Radotíně je potřeba rozlišovat „Skladem na Prodejně“ a „Skladem v expedičnim skladu“ což je někde jinde než prodejna.

        0 0
        • allrose  

          Jo a leckdy to nemohou nalézt..je lepší udělat obkednávku,oni najdou,a pak přijet..ale ani tak to není stopro,občas to prodsjí ;))

          0 0
          • McBlacky  

            ještě 2–3 měsíce tomu dejme a pak otevřou největší prodejnu v ČR.

            A to bude fakt pecka – prostor postavený na míru požadavkům moderní prodejny.

            nejlepší zavolat a rezervovat si to po tel. Ted z jara tam je lidí mraky a prodává se všechno jak na běžícím pásu.

            0 0
            • doubleingram  

              Radotin ma neco takove otevirat? Podrobnosti plz?

              0 0
              • McBlacky  

                už se to přes půl roku staví. Dole u kolejí v tech bývalých halách. Několik tisíc m2 plocha, v areálu bude restaurace, bar, mini dráha pro děti a na test kol atd.

                otevření červen ±

                0 0
                • doubleingram  

                  Pekny, uvidime, dik.

                  0 0
                  • McBlacky  

                    otvíračka ve středu 28.8.

                    Malej test pumptrack uz stojí. Uplne pro nejmenší děti mi zatím nepřijde. Možná to prekopou jestli se bude moc lidí rakvit. Boule blízko u sebe na případnou chybu a moc daleko na dvoják, klopka na vracení je taky docela přísná.

                    0 0
                    • doubleingram  

                      Oddeli zrno od plev :) Dofam, ze tam nejak bude vyreseny, abys mohl do kramu prijet s kolem a vzal ho dovnitr nebo neco. Ne abys kvuli tomu vozil zamek a bal se, ze ti ho stejne nekdo okradne.

                      0 0
                      • McBlacky  

                        pokud nepřijede peloton tak to řešitelný je, uvnitř je místa mega moc

                        0 0
                    • novas752  

                      On to hlavně ani neni pumptrack, jen takový neuzavřený Učko a na pumpování to moc neni. Naštěstí je to hlína, dá se to překopat, uzavřít do kola a boule poupravit.

                      0 0
              • Auditor  

                třeba tady

                0 0
    • Treeper  

      Ahoj, nevíte někdo, kde by se dali vyzkoušet v Ostravě a okolí chrániče od Alpinestars? jedná se mi o model Vector Pro. Díky

      0 0
      • Nutribird  

        Sportovní kurzy Opava, ale zavolej jestli mají skladem co potřebuješ. Na webu to nemusí mít.

        0 0
    • danis7  

      Oživím to. Máte nějaké zkušenosti s chrániči kolen O'NEAL Dirt Knee? Jak sedí?

      0 0
    • goofy  

      Přiživím se v tomto vláknu…

      Po asi 10 letech mi už prakticky odešly moje stařičké 661 Tomcat. byly to super chrániče s velkou pevnou miskou chránící koleno ze všech stran. Padalo se v nich jak do peřinky… :-)))

      No a jelikož jsem 10 let trendy v chráničích moc nesledoval, tak jsem teď v slušné pasti. Těch typů je tolik, vypadá to stejně a v reálu jsou pak jedny celkem šlupky, a druhé fajn. Tak bych chtěl požádat slavné b-f o radu.

      Co hledám: opět celkem bytelné chrániče se kterými se nemusí bát zavítat do nějakého toho lehčího bikeparku (Saalbach, Kopřivná, apod.), stahování pokud možno na dva pásky, mám trochu panickou hrůzu z té D30 hmoty, ale co jsem tak zkoumal, tak už se s plastovým vnitřkem asi nedělají… ještě jsem si všiml, že jsou i nějaké kousky se zipem na boku (viz třeba ION, a netřeba to pak rvát přes botu (ale tohle je podmínka na které netrvám).

      Je mi jasné, že si to musím vyzkoušet, ale co si budeme vykládat. V té naší střediskové toho moc neseženu, tak mě tak napadlo co teď frčí, abych si mohl zkusit objednat. Ježíšek chce investovat tak cca 2500,– :-D

      0 0
      • tonik666  

        Resil jsem nyni rozsahle zkouseni a vyhraly ION K-Pact (bez zipu teda). Slape se v nich dobre, drzi vyborne a vypadaji odolne stejne jako me doslouzile 661 Kyle Strait.

        To hlavni co zjistis je, ze vetsina chranicu je dneska hodne odlehcenych.

        0 0
        • goofy  

          Jo.. právě že mě občas překvapilo, jak byly některé takové nějaké titěrné, a přitom na fotce vypadaly robustně.

          Ty IONy K-Pact má právě kámoš a vypadají celkem dobře. Navíc mě upozornil, že existuje i ta varianta se zipem…

          0 0
          • Atilla  

            Obávám se, že je na nohu nenatáhneš. Je zkoušel XL a nedal ani přes lýtko.

            0 0
      • mr.antik  

        Když jsem měl stejný problém, udělal jsem si výlet do koloshopu a zkoušel a zkoušel, bez ohledu na cenu. Střihy se dost lišily, prakticky nic mě nesedlo. Místo 661 Kyle Strait (tušim) jsem vzal 661 EVO s d30 pěnou. Celkově mi přijedou bytelný (ale tím pádem i míň flexibilní), pěna určitě funguje, ale chybí mí tam trošku prodyšosti a pohodlí oproti plastu.

        Iony se zipem jsem zkoušel v rychlebkách, asi by to fungovalo, ale je to na hubené nožičky, musí to na nohu sednout. Přijde mi že všechny lepší chrániče už jsou s pěnou, já z toho moc urvaný nejsem.

        0 0
        • goofy  

          No taky mi přijde, že všechny lepší mají pěnu. Ono teď už asi i horší jak to čím dál víc zkoumám…

          No do koloshopu to mám trochu z ruky… Moc nevím, kde by tady kolem mohli mít víc kousků na vyzkoušení (a může se teď vlastně zkoušet? Já už ani nevím). Ty IONy má kámoš, tak to prubnu u něho, a zbytek bude asi problém. Možná JumpSport v Místku?

          Někdo ze Severní Moravy s nápadem kde vyzkoušet chrániče?

          0 0
      • fery18  

        Hoj, já jsem ňákou dobu hledal co by mi vyhovovalo a nakonec jsem skončil u Leattu. Konkrétně tyto :

        https://www.bike24.de/p1301465.html

        IONky (se zipem) jsem měl v merku, ale nebyli v mé velikosti.

        Tak jsem si objednal komplet (kolena, ruce) od Leattu.

        Jinak si je chválím. Sedí jak přibité, boční ochrana kolen je fajnová a největší plus je ten zip. Ten je pěkně schovaný (taková ohrnovací kapsička), takže nikde netrčí, nezadrhává se.

        Nemám problém celý den s nima lítat. Při pauze je buď můžeš jenom povolit, nebo rychle sundat. Další věc je, že jsou pohodlné, nikde netlačí atd…

        A ta pěna, noo taky jsem se bál, ale je to úplně v pohodě. Je dost silná. Nejdříve jsem ji doma zkoušel, různě do toho bušit, na zahradě skákal po dlažbě a i kladivem jsem bral :-D

        Pár pádu jsem měl taky a dobrý ;-)

        Pěna vážně rychle ztuhne.

        Akorát nevím, co udělají ostrý kameny, ty jsem neměl tu čest ještě potkat :-)

        0 0
        • goofy  

          Kouknu jestli se dají sehnat i u nás… Není v nich už moc vedro? Připadají mi, že mají hodně molitanu i z boku…

          0 0
          • fery18  

            Leatt mají v Razzu.

            Noooo, teplo v tom je, ale dá se to.

            No raději teplo a větší ochranu, než ňáký šlupky, aspoň pro mě teda.

            A jinak rozdíl oproti IONkám, tam není žádnej. Měl jsem v ruce a žádnej zásadní rozdíl jsem tam neviděl, krom značky ;-)

            Leatt pak dělá ještě odlehčenou verzi Airflex

            0 0
      • Mr.Duck  

        RaceFace Flank.

        Jdou nasadit bez sundani bot – drzi je na noze tusim 6 suchych zipu – 3 pruzne pasky a 3 takove pomocne. Jsou dost komfortni na slapani a zaroven ochrani dost na DH. Padam v nich uz 6 nebo 7 let a mozna uz nevypadaji jako nove, ale porad plni ucel uplne stejne. Nedavno jsem zjistil ze je porad vyrabi, kdyz jsem se bavil s nejakym zakaznikem a on je zminil jak jsou to nejlepsi chranice :) Maji dostatecnou ochranu holene aby chytaly sutry od predniho kola (a od kol kamosu, nejak sem si vzpomnel jak mi pred lety na Spicaku od kamose prede mnou vletel tak velkej sutr do nohy ze mi ji sundal z pedalu :)), moc o nich na kole nevim a pri padu vzdy splnily na vybornou.

        0 0
    • Daffe  

      A s nejakymi z aliexpresu nemate zkusenost :)?

      0 0
    • Smazaný účet  

      Sháním nějaký chrániče na lehký trailování, žádnej hardcore.

      Zásadní problém – objemný stehna. Plus se potím jako svině, takže něco dýchavýho.

      Koukal jsem na MT500 Lite od Endury, ale s jejich slim fit střihama všeho mám pochybnosti, že mi jejich chrániče budou.

      0 0
    • Baba-Ji  

      Pokukuju po spíš lehčích(není nutně podmínkou) chráničích na kolena, podmínkou je, aby měli zapínání na zip.

      Chci je na takové to běžné až výletní ježdění, dojíždění do práce apod., kdy se ale po cestě naskytne jeden nebo dva techničtější traily, kde se bez chráničů člověk tolik neodváží/necítí.

      Zatím mně padly do oka a víceméně se rozhoduju mezi

      Máte s nimi někdo zkušenosti, dokážete někdo říct, které poskytujou lepší ochranu, víc větrají, je v nich míň nebo víc horko apod.

      Předem díky za info, názory či tipy na podobné ZIPové chrániče.

      0 0
      • mr.antik  

        Ty Iony jsou prvedení top ale musí to sednout, 100% on ten zip je prostě takový trošku tuhý a může vadit. Zipové dělá i např. oneal.

        https://www.dookie.cz/…deema-cerna/?…

        Osobně bych se na takové použití na zip vyprdnul a vzal něco na na "elasťákovým návleku jako např. G-form

        0 0
      • Atilla  

        Ion jsem zkoušel a pokud máš větší stehno, tak na to zapomeň. Já to nedal ani přes lýtko v XL.

        Ještě dělá RF Ambush. Ty jsou na sucháče a jen jsou teplejší a vejdu se do nich v Lku(myslím). Jinak pohodlné a celkem dost chránící.

        0 0
        • Baba-Ji  

          Já jsem spíš útlejších proporcí :), ale podle jejich metriky z netu jsem někde mezi L a XL. Ty IONy ale mají v nedalekém shopu, vlastně v tom Pepebiku v odkazu, takže asi je tam půjdu prubnout a uvidím. Ty RF taky nevypadají zle, ale vypadají už hodně neprodyšně, nezkoušels je náhodou?

          0 0
      • Tommy_Lee  

        V těch Leatt se ti upeče noha. Mám natahovací verzi a je to jak kdyby sis dal na kolena elektrickou dečku :-) Navíc mě teda neoslnila kvalita zpracování. Po půl roce se začaly párat ty suchý zipy a po roce se rozpárala i jedna ta „kapsička“ na ty boční malý polštářky zašitý z boku zevnitř chrániče a ten polštářek jsem pak hledal v pračce. Čekal jsem to teda podstatně lepší za tu cenu :-/

        0 0
        • david25  

          No a muzou do pracky? Na loktech co mam sice jina znacka, ale preventivne tam je jen rucni cvachtani, uz jen proto ze penu nevyndas :)

          0 0
          • Tommy_Lee  

            nevím, peru to v pracím pytlíku a při tom, jak se mi potí nohy a jak ty chrániče vždycky smrdí si nedokážu představit, že bych je pral růčo :-)

            0 0
        • Baba-Ji  

          aha, díky, takže Leattu se vyhnu

          0 0
      • Mr.Duck  

        Podívej se na Racer Motion knee. Je to trochu lehčí chránič, ale přijde mi dost příjemný.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.