• Polka

    www.cemba.cz – tak tohle me jako Cembistu vcera pekne zvedlo ze zidle a vzhledem k tomu, ze na Cembaforu asi lidi reaguji jednou za uherskej rok, tak to hazu sem.

    Petr Hill – červenec 31, 2008, 09:41:28 – „Čemba web je samozřejmě řešen jako přístupný a 100% validní…“

    To si delas srandu? Mozna osalis par neznalku, ale me teda ne. Cemba by mela vystupovat profesionalne, takze i jeji web by mel byt profesionalni, coz ten novy rozhodne neni! Firma http://www.elementlab.cz mozna navrhuje libivy design v podobe tricek a CI Cemby, ale co se tyce webu, je to katastrofa. A to myslim naprosto vazne, to je proste bez komentare viz. napr.  http://seo-servis.cz/…y-kod/505441. 38 HTML chyb neni 100% validita ;-) Absence nadpisu H1 a ostatnich…to snad nemysli vazne ten kdo to delal. Odflaknuta prace. Pokud nekdo neumi naprogramovat streva webu, tak at to prece prenecha profesionalum. Struktura take neni spravne zvolena dle pravidel pristupnosti. Podival se tvurce na web bez obrazku???

    Sam jsem nabizel Cembe spolupraci, ale bylo mi pouze sdeleno, ze jsem byl zarazen do „poradniku“ v pripade potreby. Tak jsem cekal schvalne hodne dlouho cekal na novy web, az jsem se dockal. Otres :-(

    Anketa: Nový web Cemby se mi...

    19x
    79%
    5x
    21%
    0 0
    • grafik  

      uz jen podle jednoho tagu vidim, ze to delal nejakej ubozak 

      menu - napravo – nalevo, rotuji ocima skoro jako na tenise : ) No nic, neres to, mozna jsi na*ranej, ze se ti nikdo neozval a timto chces poukazat na to ze ty jsi ten pravej webmaster, mej cembu v pate jako ja a mas o starost min

      0 0
      • Michal.J  

        Můžeš ó Velký Grafiku sdělit nám neznalým amatérům je co špatně na span class=„alterna­tivni“> ?

        0 0
        • Polka  

          Staci si Michale otverit zdrojak uvodky a clovek se nestaci divit:

          . . .

          Tak takhle se moderni weby opravdu neprogramuji. Volba umisteni a pojmenovani trid, trida „alternatvni“ je naprosto nadbytecna, identifikatory jako „#prave_menu_par­tneri_elementlab“, preDIVovano…ale to by bylo fakt na technickou debatu.

          0 0
          • Michal.J  

            Každý má nějaký styl psaní kódu, to jestli tam je moc divů nebo je pro uživatele podružná věc. Když budu chtít kritizovat jakýkoliv web tak si tam něco najdu.

            Chápu dobře že ti vadí pojmenováné tříd v češtině? Že to neni dost profi protože to neni anglicky?

            Už jsem to psal jinde, jestli máš konkrétní připomínky tak za ně budeme rádi, v tom případě je napiš do čemba fora kam patří.

            0 0
            • Polka  

              Jen kratce…

              • moc DIVu a dlouhe nazvy trid a jejich volba, psani kodu…to vsechno uzivatel pozna na datove velikosti, takze to neni VUBEC podruzne
              • anglicky nebo cesky je v tomto pripade fuck
              0 0
              • michal.s  

                Dovolil bych si odporovat. Myslim, ze veta „moc divu“ neni az tak presna. Na tom az tolik nezalezi. A to jak prohlizeci, tak datovemu prenosu, kde bude napr. o 1 kb navic. Coz je pri dnesnich prenosech celkem irelevantni. A navic se zkus podivat do nejake aspx stranky, ktera je generovana .NETem. Tam teprve neco uvidis. Vyrobek primo od Microsoftu. Ale prohlizeci je to fuk. To je ciste parser.

                Horsi je spis to, ze webmaster dava do divu tag  pro link a text linku jeste navic do spanu. Coz se teda resi nastavenim stylu primo pro link. Mozna to bylo naklikano v nejakem editoru.

                Pojmenovani trid stylu je ciste na programatorovi. Jestli mu to tak vyhovuje, tak at. Uzivatel s tim do styku neprijde. A treba to ma kvuli znesnadneni vykradeni stylu jeho stranek:-)

                0 0
                • Polka  

                  Celkem souhlas. Kod je ale vizitkou programatora a je jedno co za redakcni system nebo cokoliv jineho si prida do webu, ten kod ma mit defaultne nejakou stabni kulturu. Je to pak daleko snadnejsi pro dalsi upravu, pripadne kdyz projekt prevezme nekdo jiny atd. atd. Samozrejme ze je hafo vyjimek, zalezi na velikosti a typu projektu. Ja osobne se defaultne snazim o co nejjednodusi pojmenovavani a strukturu, vyuzit co nejvic objektovost a dedicnost v CSS (o to je pak HTML kod jednodussi)

                  0 0
                  • michal.s  

                    S tim taky souhlasim. Prehlednost, jednoduchost a citelnost jsou nejdulezitejsi veci pro programatory obecne. To ohodnoti pouze programatori, ale pro obycejneho uzivatele je nejdulezitejsi to, co bylo uvedeno uz drive „pristupnost a funkcnost“ o validnost uz zase tolik nejde.

                    Nechci se zastavat webmastera…!!!:-)

                    0 0
                    • Sobi  

                      Hoši a víte co mě nejvíc se*e? Tedy obecně!? Kulatý rohy, barvičky jak po LSD, blikání vyskakování, nejasné odkazy atd! Mám rád jednoduché a přehledné stránky bez toho abych měl 1/2 monitoru vystrojenou logama a td… mám rád jednoduchou a věcnou vizáš…

                      0 0
          • Radek Broz  

            Možná je třeba si uvědomit, že typický uživatel není programátor, kterého zajímá, jak autor pojmenoval kterou třídu. Já naopak žasnu nad většinou tvých designů – neuraž se, ale podle mě typická práce programátora, který se dostal k Photoshopu. Nicméně pokud jste schopni najít někoho, kdo si to koupí, vaše věc.

             

            Jinak minimálně s tím že mí menu na 3 místech je nesmysl, souhlasím, ale celkově mi to přijde poměrně ok.

            0 0
            • Polka  

              Ktere me designy mas na mysli?

              0 0
                • Polka  

                  Tvuj nazor. Mam rad jednoduchost, funkcnost a prehlednost. Zadny preplacavani, graficky krucanky apod. V minulosti jsem spis delal ale zejmena grafiku e-shopu, takze ty maly weby byly trochu stranou, ale ted se to uz zase trochu meni.

                  0 0
                  • mtbjouda  

                    To je prdel. Takze ty si jim jednou napsal ze si profik, ale na webu nemas nic a nebo to je hnusny, jak teda meli vedet ze si profik? spis z tebe mluvi urazena jesitnost. ja bych si podle referenci co mas na webu od tebe nenechal udelat ani seznam na nakup.

                    0 0
                    • kubad  

                      jj teď s mu to natřel – je úplně hotový – sou takové reakce zapotřebí?

                      0 0
                    • Polka  

                      Ty ses opravdu jouda, totalni :-D Ale hlavne, ze tomu rozumis.

                      0 0
    • karliner  

      vzhledem k tomu, že jsem bossové čemby i její tiskový mluvčí nahlížejí v podstatě non-stop, tak odpověď na sebe asi nenechá dlouho čekat…

      0 0
    • Luka  

      muj nazor: cokoliv je lepsi, nez ta predchozi verze „vzor 1995“… nektere veci bych asi resila trochu jinak, a trochu v tom tapu, kdyz neco hledam, ale zvyknu si. Navic je dulezity barevny a libivy vzhled, ktery dokaze aspon zaujmout vice, nez ta textova prisernost bez jakekoli grafiky co byla predtim.

      0 0
    • treatt  

      Chapu rozhorceni cloveka, ktery tomu rozumi. Kdyz se na to podivam ciste laicky, uzivatelsky, je to pekne, vypadaji hezky, sladene. Ovladani vpravo i vlevo je mozna trosku neprehledne, ale jinak se mi to docela libi..

      0 0
    • chodec  

      já sice nejsem v oblasti tvorby webu profesionál, ale i jako obyčejný user (kterému too má být určeno mám s tohle verzí prblém (jen jsem doufal, že je to nějaká beta verze, co je za pochodu laděna). 

      Upřímně řečeno kašlu na validnost, pokud se mi to bude trochu stejně a rozumně zobrazovat alespoň v IE a FF, které nastřídačku používám. Co mi ale opravdu vadí je ergonomie – 3 menu (nahoře vlevo, vpravo), člověk neví, kde co hledat, snad jen to horní je nějak významově kompaktní. Levé menu z nějakého důvodu není ani ve FF ani v IE zobrazeno celé – chybí začátky položek – a to i v maximalizovaném okně – když nepracuji v maximaloizovaném režimu prohlížeče, tak se mi schovávají ty položky levého menu ještě víc :-(

      Opravdu by to chtělo rasantně pozměnit – design je sice OK, barvy také fajn, ale uživatelská ergonomie a použitelnost jsou hrozný. 

      0 0
      • Pablo  

        Menu nevidíš celé, protože se to nevejde na 1024×768. Vejde se to až na 1152 a víc :( Barvy taky nejsou fajn, kontrast menu určitě pravidly přístupnosti neprojde a dělat odkazy (menu) obrázky je taky mimo. Nesouhlasím s Lukou, radši jednoduchý design „vzor 1995“ kde všichni všechno najdou než neviditelný menu způlky mimo obrazovku.

        0 0
      • Medunka  

        domyslet si pismenka v levem sloupci byl mozna ucel ;-)

        0 0
        • karliner  

          mě se to zobrazuje úplně stejně, ale přičítal jsem to svému lemplovství :-)

          teď už vím, že to mohu svést na čembu

          0 0
        • jecnak  

          Ony a normy, to je prece jasne cast pro holky.

          0 0
    • Lister  

      …vzhledem k tomu, ze na Cembaforu asi lidi reaguji jednou za uherskej rok, tak to hazu sem.

      Tohle mě pobavilo, zvlášť v kombinaci s threadem, který na čembaforu byl, že přece na B-F nemá cenu o čembě diskutovat, protože je to úplně zbytečné :-)

      Čistě laicky se mi tohle líbí více než předtím, ale je to nějaké pomalejší. Technickou stránku nedokázi posoudit.

      0 0
      • Polka  

        :-)) Mno me to taky pobavilo, protoze jsem si naivne myslel, ze Cembaforum staci a funguje ok. Chodim tam ale dost malo, uz hlavne proto, ze ten typ fora mi prijde hodne neprehledny. A kdyz jsem zjistil, jak casto tam lidi reaguji…

        Bohuzel tady je na prispevcich videt, ze vetsina lidi si rekne, ze je to rozhodne lepsi nez predtim, a povazuji to tak za prinos, pripadne „si zvyknou“, ale uz nevidi ty „streva“, ktere za tim stoji.

        0 0
        • Lister  

          Bohuzel tady je na prispevcich videt, ze vetsina lidi si rekne, ze je to rozhodne lepsi nez predtim, a povazuji to tak za prinos

          …no ono to bude asi tím, že cokoliv bude lepší, než to co bylo předtím. Designova asi určitě, je pravda, že ergonomie je navrhnotá dost otřesně, celkově je mi to ale celkem fuk, páč z Čemby jsem byl minulý týden definitivně vyřazen :-) (pozn: né že bych něco provedl, prostě jsem se rozhodl dále neprodloužit)

          0 0
          • Polka  

            btw. a uz me na cembaforu „drancujou“, ze jsem si to dovolil hodit na BF. To je ulet :-) S takovym pristupem mi to clenstvi asi taky dlouho nevydrzi.

            0 0
            • Neddy  

              Ani se jim nedivím… pomlouváš jejich stránky. Hlavní náplní Čemby rozhodně není webová prezentace a kdyby nechaly stránky udělat skutečným profesionálům, vyšlo by je to pěkně draho. Oni raději ty ušetřené peníze věnují pro blaho nás, bikerů, a ne pro 1% webmasterů, kteří s jejich webem nejsou spokojeni.

              0 0
              • jecnak  

                Zvlast kdy je par profesionalu v jejich radach a nabizeji svoji pomoc zdarma.

                0 0
                • Michal.J  

                  Že je profesionál o sobě tvrdí každej.

                  0 0
                  • jecnak  

                    Zamysli se nad definici toho slova.

                    0 0
                    • Michal.J  

                      OK, že je profesionál o sobě tvrdí skoro každej kdo někdy udělal nějaký web za prachy.

                      0 0
                      • Polka  

                        No ale mas opravdove profesionaly a profesionaly, kteri si na ty opravdove hraji, ze? :-)

                        Tohle je ale rovina debaty trosku mimo, protoze me nevadi, ze jsem nebyl osloven, ale ze ta prace zkratka neni vubec odvedena poradne, tak jak by mela byt.

                        0 0
                        • Michal.J  

                          A jak mám vědět že ty si na profesionála nehraješ? Nikdy neuděláš web aby se líbil všem. Mně třeba tvůj web nepřijde jako výkvět ergonomičnosti a super designu, i když je technicky dobře udělaný.

                          Hele, jenže co když bysme se bývali rozhodli že to uděláš ty a pak se našel nějaký větší profesionál a začal tvrdit že to co js udělal ty je úplně špatně protože .....

                          To je neřešitelná situace. Prostě sme vybrali Petra, on to udělal a teď to musíme dotáhnout aby to bylo co nejlepší.

                          0 0
                          • Polka  

                            Me osobni weby jsou jiz zastarale a neaktualizovane, nemam na to uz cas. Takze jejich stav je takovy jaky je a urcite jsem se na nich graficky nevyradil.

                            Jak poznas profesionala…to je tezky, kdyz se nad tim ted tak zamyslim. Asi se musis v te oblasti take dobre orientovat, coz samozrejme vetsina lidi nemuze :) Profesionalni vytvoreni webu se projevi napr. na uspesnosti firmy, nalezeni firmy na netu, prinese nove zakazniky, zvysi zisky atd. atd. je to hodne o penezich – ty hraji dnes nejvetsi roli. Bohuzel jsou i pripady, kdy je ziskovy totalne „humusoidni“ web (ted nemluvim o Cembe) a najdes ho na seznamu na prvni pozici pri vyhledavani ;-)

                            0 0
                            • hejtcvaj  

                              treba tyhle joudove. 61 HTML chyb !!! Kam se na ne hrabe CEMBA. Meli by si najmout profesionala, aby vydelavali vic. ;)

                              0 0
                              • Polka  

                                Predtim, nez zase neco takovyho vyblejes, tak se prosim te 3 x zamysli. Thx.

                                0 0
            • Lister  

              no o tom jsem psal hned na začátku. Nevím kde se ta averze vzala, přitom i tam jsem už psal, že nebýt B-F, tak by Čemba určitě nebyla tam kde je. Asi by se tam propracovala, ale myslím, že v začátku bylo tak 80% členů čemby zároveň i aktivních uživatelů B-F.

              0 0
            • blue  

              nikdo tě tam nedrancuje, ale to nečlenové těžko zjistí, takže to tady klidně takhle můžeš napsat, viď? hrdino…

              kromě toho, co si čekal na takhle zvolenej útočnej tón kritiky? nemyslíš, že si to mohl napsat jinak?

              0 0
              • Polka  

                To drancovani bylo v uvozovkach ty hrdino!

                0 0
                • blue  

                  uvozovky neuvozovky, ten styl, jakym to celý prezentuješ, je hodnej hlavní události zpravodajství na nově… jo, jsou to pěkný hajzlové v tý čembě, nedali možnost se realizovat velkýmu odborníkovi na weby, tak se téměř po měsíci po spuštění webu probral a místo slušný kritiky a připomínek rovnou začal plivat…

                  0 0
                  • Polka  

                    A kde jako plivu? Ja jsem jako profesional zkritizoval nasrane novej web Cemby, protoze to tak vidim proste. Proc az ted asi neni dulezite rozebirat, kazdy mame svuj cas rozvrzen jinak a nemuzeme byt vsude, ze?

                    Mne naopak prijde naprosto nehorazny, ze tvurce tvrdi „Čemba web je samozřejmě řešen jako přístupný a 100% validní…“, kdyz to neni pravda!

                    0 0
    • Michal.J  

      nebudu se tady k tomu vyjadřovat, jenom dodám že od 29. července má každý na foru čemby možnost napsat svoje připomínky. Kdybys tam nechodil jednou za uherskej rok tak bys to tam dávno objevil a mohl si napsat věcný připomínky a tím pomoct web zlepšit.

      0 0
      • karliner  

        Řekl bych, že Polka píše, že pomoc nabízel, čemba ho zařadila „do pořadníku“, pak nové stránky zbastlila s nějakými (dle Polky) nedouky, tak se ozval. Co je na tom zvláštního?

        0 0
        • Polka  

          Ne, je to jinak. Delal jsem kdysi pro Cembu nejake graf. bannery a pak jsem psal Michalovi Jandovi, ze kdyz budu mit cas, muzu pomoct i v budoucnu. On mi napsal neco jako „Zarazuji te mezi nase grafiky, kdyztak se ozvem“. Mno a nikdo se neozval.

          0 0
          • Michal.J  

            No a já udělal přesně tohle, zařadil jsem si tě mezi grafiky. Vždycky bude někdo komu se ozvem a někdo komu ne.

            Hele, to nemá cenu, to je furt dokola. naposled – jestli máš konkrétní a věcný návrhy tak je piš na http://www.cemba.cz/…rd,11.0.html

            Jestli chceš jenom opakovat že si největší profík a ostatyní ne tak budiž, já ti to vyvracet nebudu. Jestli je pro tebe ten web tak strašný a nějak vadí tvému profesionálnímu cítění a nechceš s ním být spojován anui jako člen tak třebna z čemby vystup. Nebudeš první ani poslední a svět se nezboří.

            Tím považuju z mý strany debatu o webu za uukončenou, jak jsem psal několikrát, na čembaforu je místo pro připomínky.

            0 0
            • Polka  

              Ja jen dodavam, ze jsem nikde nenapsal, ze jsem „nejvetsi profik“. Me naopak prijde z toho co jsem cetl, ze Cemba je nejvetsi profik, ale skutecnost (viz. web) je uplne jinde.

              0 0
              • chodec  

                nestačilo by se omezit na ty připomínky a je opravdu potřeba takhle rejpat? Máš dojem, že těmihle ironickými dovětky nějak upřesníš při­pomínky cos už napsal, nebo že by lidem z Čemby nějak dodaly motivaci ke jejich zohlednění?

                0 0
                • Polka  

                  Opet stejne debaty o Cembe jako minule. Ale je to tvuj nazor, tvoje reakce, imho uplne mimo. Pro me bylo zase rejpnuti, ze se povazuji za „nejvetsiho profika“, jako kdybych byl nejakej namyslenej jarynek, bez kteryho se Cemba neobejde :) Cemba rejpat muze, cembisti ne – hustota a navrat zpet na stromy, gratuluju hosi.

                  0 0
                  • Lister  

                    …no myslím že teď jseš absolutně mimo ty, myslím že chodec to vůbec nemyslel špatně, možná máš pravdu, ale začínáš se tu prezentovat jako uražený klučík, kterému někdo ukradl hračku…

                    0 0
                    • Polka  

                      Ale kdeze. Kazdy si to muze precist. Hadat se s tebou ale nebudu.

                      0 0
                  • chodec  

                    prosím tě co je z toho mimo.

                    • že jsem slušně připomenul, že by bylo ku prospěchu věci (pokud te šlo o vyřešení věci a ne o jen o výkřik) pokud by to zůstalo ze vše stran ve věcné rovině?
                    • že jsem se tě zastal pokud šlo o to, že není problém to postnout tady?
                    • že jako uživateli (neb nic jiného nejsem) je mi opravdu srdečně fuk, zda je to validní, když to bez chyb funguje a čembu a články na ní vyhledávače bez potíží vyhledají? že mi daleko víc jiné chybky?

                    po prvním příspěvku jsem si říkal – jo má trochu pravdu, něco by to opravdu chtělo vylepšit. Ale čím dál víc mi přijde, že ti jde o něco úplně jiného než funkčnost čemba webu – o co nebudu spekulovat, je mi to jedno, ale ten zbytek tvých reakcí prostě vylepšení webu už nepomůže, tak k čemu byl?

                    0 0
                    • Polka  

                      Ale ze ostatnim co rejpali opacne jsi to nenapsal. Je to proste. Tady ti lidi dovedou pekne znechutit jakykoli sebelepsi zamer, i kdyz se clovek kriticky vyjadri, takze pak uz clovek proste nema chut na nic.

                      0 0
        • Michal.J  

          Pmoc s webem nabídlo víc lidí. mezi nima byl i Petr který se podílel i na dalších věcech a známe ho. na rozdíl od Polky který taky nabízel pomoc ale nikdo z těch co se podílí na webu a na chodu čemby ho osobně neznal, já ho třeba nikdy neviděl (jestli jo tak tajil že je to on).

           

          V situaci kdy si mám vubrat ze dvou lidí je logický si vybrat toho s kým už jsem spolupracoval a nebo ho aspoň znám. Vždycky bude někdo kdo potom bude říkat že by to udělal líp.

          Potom co jsme web dostali do takový podoby že se dal vystavit jsem na foru udělali diskusi kam lidi píšou co se jim tam nelíbí a postupně to opravujeme. Ta diskuse tam běží skoro měsíc, spousta z věcí který Polka odhalil je tam popsaná a opravujeme.

          To „drancování“ na který si stěžuje souvisí s celkovým podáním jeho připomínek.

          0 0
      • chodec  

        Upřímně nevidím v tom co Polka a kam to napsal problém – sice bych to asi nepodával tak dramaticky jako v zakládajícím příspěvku – upřímně jde o houby. Ale ty stránky fakt jsou takhle uživatelsky nepřehledný a vylepšení by snesly. No a že še o tom nezmínil na Čembafóru – a co – to snad není nic, co by se nesmělo říct nahlas, že něco neběží jak by si člověk představoval – jen je otázka zda to tu někdo kompetentní z čemby najde – zdá se že ano – a pokud bude ten někdo z Čemby rozumněj a stránky se Čemba snaží dělat pro lidi (členy i nečleny jako výstavní skříň čemby), tak to prostě vezme v úvahu.

        Upřímně řečeno také nemám čembafórum moc v lásce (čistě proto, že ten systém na kterém běží mi nikdy nesedl) a i kdyby bylo stejné jako zde (kde mi to přehledností a přívětivostí vyhovuje), tak nikdo nejsme superman, abychom byli furt všude.

        0 0
    • TroyLee  

      Drahá Polko,

      pokud jde o validitu výsledku práce elementlabu, rád ti předám původní šablony webu a můžeš si je projet všemi validátory i službou seo-servis, na kterou uvádíš odkaz, neboť ji pro kontrolu veškeré naší práce sám používám. Pokud se v kódu webu čemba vyskytly html chyby, absentují tagy anebo jsou nevalidně zadány, pak jde o problém v dalších fázích vývoje webu (např. aplikace na redakční systém, atd.). Tato fáze je alé stále ve stádiu vychytávání much, proto jsme rádi, že si nás na chyby upozornil. Určitě rádi zapracujeme na jejich odstranění společně s ostatními problémy.

      Zareaguji-li na tvé zdejší komentáře, grafická a kódová podoba čemby je dělána pro čembu 100% grátis a jistě uznáš, že proto není možné ji věnovat stejné množství času a odbornosti jako komerčním webům, které má na starosti celý tým specialistů povětšinou několik týdnů. Pokud jsi ale jiného názoru, rádi si od tebe necháme udělat zdarma nový lepší a funkčnější design.

      PH (elementlab) alias TL

      0 0
      • Polka  

        To jsi pak ale nemel psat „Čemba web je samozřejmě řešen jako přístupný a 100% validní…“. Jinak nejsem ta Polka, ale ten Polka ;-)

        0 0
      • chodec  

        Petře není potřeba to gradovat – tak je tu o jeden thread o připomínkách k novým stránkám víc - není to nic, nad čím by člověk shromažďující tyto připomínky plesal, ale není to ani žádná tragédie ne – podle mě pokud někdo kompetentní na Polkův příspěvek reagoval, měl jen napsat, že:

        1. možnost připívat je i jinde (jen konstatování – nikoho do toho zase nelze nutit, takže jen pro případ, že to někó přehlédl); 
        2. věcně říct, které připomínky jsou už v řešení a o kterých se z nějakého neuvažuje – tím by se diskuse držela ve věcné rovině, což by bylo fajn – nebylo by to tak dlouhé – Polka se co vím zmínil jen o (i) validitě (která je z uživatelského pohledu podle mě skoro irelevantní) a potom o (ii) přehlednosti a neergonomičnosti rozházených menu (což je z uživatelského pohledu IMHO naopak zcela kritické).
        0 0
    • speedy gonzales  

      takze se pokusim polkovi odpovedet na otazky, ke kterym jsem kompetentni (nejsem IT abych hodnotil technickou stranku webu)…

      • vyber kdo bude delat web – v neziskove sfere je koordinace dobrovolnicke prace jednim z nejtezsich ukolu. nejvetsim problemem je vyhodnotit a porovnat jak je nabidka moc vazna, konkretni, kvalitni,… s jistou nadsazkou dostaneme  1000 nabidek pomoci – z nich je treba 5 vaznych a pouzitelnych. proto zalezi na ochote navrhovatele a jeho schopnosti nejen pomahat verbalne ale take skutecne. petr hill nabidku nabidku pomoci dal, zacal s nami aktivne spolupracovat, daval navrhy, posouval celou vec dal. to ze vyberes cloveka ktereho mas „overeneho“ je proto prirozene…
      • od spusteni webu jsou na cemba foru 3 thready tykajici se noveho designu, kde se pisou navrhy na vyladeni. pokud opravdu myslis svou nabidku pomoci vazne, pak je zrejme nejlepsi psat konkretni navrhy na zlepseni na cemba forum.
      • cemba forum vs BF  – kazde forum ma sve vyhody a nevyhody. pokud ti jde o pocet prispevku a pokec, urcite jsi to na BF vyvesil spravne. pokud jsi chtel problem vyresit, pak jiste stacilo cemba forum (viz bod vyse). to ze ti neodpovedelo „vedeni“ jeste ten den bylo proto, ze cely vikend byl TK i ja mimo signal na cemba vikendu (pokud ti nekdo neodpovi do hodiny, jeste to neznamena, ze je to „uherskorocni“ aktivitou)
      • vsechny relevantni prispevky k reseni problemu byly prvni na cemba foru…
      0 0
    • Tomcat  

      Mozna zijes v malinko jinym svete. V odbornych kruzich se hovori o validite , technologi atd. Ted realita, koho myslis ze to zajima?

      Sem ajtak , muzu rict ze spousta veci na ktere klademe duraz je obycejnym lidem ukradena a co vic oni je ani nepociti. Samo jsou statisticke pripady kdy ano ale je nutny kvuli tomu tolik vyrvat a myslis ze to sem patri?

      0 0
      • jecnak  

        Souhlas :-)

        0 0
      • chodec  

        Pokud jde o validitu, tak jak už jsem tu napsal, je polkovo zděšení podle mě zcela zbytečné (respektive zcela jistě je zbytečné zde na fóru potenciiálních uživatelů – hodí se tak možná na interval.cz). Pokud jde ale o ergonomii je potřeba k tomu něco říct, jinak to zůstane takto protivné.

        0 0
      • Polka  

        Pokud si myslis, ze jsou takove veci jako validita, pristupnost atd. pro obycejneho cloveka nedulezite, tak mas asi malo zkusenosti v tomto oboru. Vse je znat, protoze vse uzce souvisi se vsim, neni to tak jednoduchy. Vy se chcete schovavat za to, ze to obycejny clovek nevidi a to je ta chyba. Napr. v internetovem marketingu to sakra poznas, kazdou malickost.

        Pokud jsou na BF po ste temata typu „kotoucovky“ nebo „poradte kolo“, tak debata o webu organizace, ktera zastupuje MTB bikera sem urcite patri.

        0 0
        • Tomcat  

          Vrat se do zpet do vzdusnych zamku Internetoveho marketingu. Dulezite je taky obsah , nebo minis i obhajovat takovou prazdnou bublinu jako je WEB 2.0? Ano vse je souvisi, ale to neznamena ze vsechny prvky maji stejnou vahu pripadne zapominat na to co bylo ucelem.

          Pokud ma programator nizkou uroven vciteni se do potreb uzivatele je jeho prudukt mozna genialnim dilem ktere je uzivateli sprominutim nahovno protoze postrada pozadovany obsah a pozadovanou formu.

          0 0
          • Polka  

            Ty voe obsah je samozrejme to NEJDULEZITEJSI. Obsah ale musis taky umet patricne naformatovat a odprezentovat. Nevidim mezi nama rozpor, kazdej myslime asi to stejny, ale meleme si jen tu svou cast.

            0 0
    • Sobi  

      A myslíte si že tahle přestřelka prospěla k dobrému jménu Čemby?

      Každej thread ohledně Čemby je úplně stejný… jenom hádky a osočování…

      0 0
      • Lister  

        s tím nic nenaděláš, ale uškodit jí to podle mě moc nemůže, ti co jí věří tam budou dál, ti které neoslovuje v ní prostě nebudou…

        0 0
      • Polka  

        Zamerem toho threadu ale vubec nebylo, aby prospel dobremu jmenu Cemby. Pouze poukazani na jiste nedostatky, z meho hlediska fatalni.

        0 0
        • grafik  

          ale jo … má cenu kvůli tomu tak vyvádět? Počkej až si to po sobě přečteš za dva-tři roky …

          0 0
          • Polka  

            Takze radsi mlcet a pristi rok jen nezaplatit? :-) To neni muj styl.

            0 0
            • grafik  

              měls to nechat jen u prvního příspěvku … s tvým postojem bys musel kafrat do všeho … a celý svět nespasíš, ať si web dělají jak chtějí, je to jejich boj.

              0 0
              • Polka  

                Tjn, ale tak zkusil sem to.

                0 0
                • mastihuba  

                  bych se tak lehko teda nevzdával :) za ten členskej příspěvek směle mužeš kafrat do podoby fora :)

                  0 0
                  • Polka  

                    S nima to nema cenu voe. Na Buku si covek pokeca lip :-D

                    0 0
    • coffield  
      Taky dělám stránky a drobná nevalidnost je OK, když je vše dohledatelné a pěkně to vypadá. Je ale pravda, že

      atd. by chybět nemělo…Jde však hlavně o uživatelskou přívětivost.

      0 0
    • Polka  

      No nic, debata nic moc, takze zamykam. Kdyztak pokracovani na Cembaforu.

      Btw. pos3k je v ankete 2× :-)) A to je zase namet pro mistniho admina.

      0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce