• Sobi

    Tak ať to posuneme kousek dál.

    Je tu spousta diskuzí ohledně bikerské organizace. V mnohém se celkem shodujeme a v něčem prostě ne, proto bych Vás požádal o odpověď.

    0 0
    • pete_ax  

      uz ne tohle… se tim normalne ukajis ne?

      0 0
      • Sobi  

        Právě, že k této anketě jsme se dobrali v jiném dredu. Je to snad špatně, zeptat se na názor jiných? Mužěš se vyjádřit pokud chceš, když ne tak ne.

        0 0
    • mr.antik  

      Čemba by měla mít za předsedu ženskou, ty maj lepší vyjednávací pozici a schopnost řešit citlivý problémy

      0 0
    • jerrry  

      Sobi, tato anketa, potazmo cely thread je (zatim) k nicemu. Je tam volba „Jina“ ?. Beru jina … okamzite .. ale co to je ??? Ptam se stejne jako sem se ptal jinde ..

      CO to bude za organizaci ?

      Kdo to zalozi ?

      Jaky bude program a jaky nas cil ?

      Kdo pro ni bude pracovat a jak ?

      Z ceho ho budeme platit ?

      Budeme mit profiky (placene zamestnance) a z ceho ???

      bez jasnych odpovedi je podobna anketa opet a jen salonnim placanim u Sachru. Doporucuju opacny postup … a nemyslim to nijak spatne … zaloz organizaci, dej dohromady program, dej dohromady vizi, rekni co a jak se bude delat a ja, kolik to hude stat a k cemu to ve finale vsemu bude …

      Ja vystoupim z Cemby a vstoupim do XYZ. DOkonce ti dam i nekolikanasobek meho soucasneho clenstvi a nebudu za to chtit zadnej nablblej kalendar. Jedine co potrebuju je – realne navrhy namisto tohoto teoretickeho blouzneni ..

      Jinak, do doby nez bude existovat realna alternativa s danym programem a planem, je veskere placani o krasne alternativni budoucnosti ciste teoretizovani – pokud se to nekomu opravdu libi, pak doporucuji serial Fringe … pouhe slecdovani serialu upokoji vasi dusi a zabrani destruktivnim rozhodnutim …

      0 0
      • Sobi  

        Tohle je právě to k čemu by jsme měli dojít. Pokud bude zájem o vytvoření nové organizace tak právě o těch věcech na kterých jses ptal se diskuzí dojde.

        Zvolil jsem právě tento postup:

        Chcete novou organizaci: ANO

        Co je pro Vás důležité: ????

        atd.

        Ne přijít s tím: Sobi má jedinou správnou možnost a vás tupé stádo k ni dovede. Ale spíš na základě širší diskuze dojít k tomu že nás pálí tohle… a organizaci řídit managersky a vůdcovsky. Čistě hypoteticky-určitě nemám na to dělat předsedu, nejsem takový řečník a diplomat, protože občas se nechám unést, z toho sebekriticky soudím že já to dělat nemůžu. Chtělo by to někoho s vyjednávacími schopnostmi a charisma. Zase na druhou stranu mohu pomoct s VZ atd.

        0 0
    • RomanH  

      Chybi tam varianta :

      Cembu premenit na Singlrack s.r.o. a pokouset se uzivit nabidkou stavby levnejsiho singlu misto asfaltu v lese. Hajit zajmy muze jen silna organizace s tradici, a tou je KCT. Pokud neni spoluprace mozna, nepotrebujeme zadnou organizaci – dopadne stejne.

      0 0
      • jerrry  

        mohu soukromy (rozumej osobni)komentar ?

        0 0
        • RomanH  

          jasne

          0 0
          • jerrry  

            radsi ne, uz jsem vychladl … ale diky za vstricnost :-)

            0 0
            • Polka  

              A ja jsem se tak tesil :(

              0 0
            • RomanH  

              Jsem nevedel, jestli Ti to mam upresnit ja, nebo chces Ty :-)

              0 0
              • jerrry  

                ale to je fuk .. chtel jsem Ti pouze napsat ze jsi debil :-)))

                pak jsem vychladl a nenapsal to a ted si si o to rekl :-)))))

                sorry …

                0 0
                • RomanH  

                  V pohode :-)

                  A ted zkus trosku konstruktivne rozporovat to, co jsem napsal Karlinerovi.

                  0 0
                  • jerrry  

                    v podstate nic ve zlym .. jen mi prislo, ze na svuj vek, bys mohl mit trosku sirsi obzor uvazovani a jistou uroven opatrne predvidatenosti .. takovy ty argumenty „u nas zatim v pohode, tady se nic nedeje, pivo tece, holy pichaj, kola jezdi, tak jakypak copak … bezte s panikou nekam“ mi sedi vic k 16-letymu klukovi, nez k nekomu ve zralejsim veku …

                    Kdyz tu ctu prispevek od nekoho, kdo ma 15 a chlubi se tim, ze namisto prispevku si radsi koupi permici do bajkparku, kejvnu hlavou. U manika s 35 krizky bych cekal obezretnejsi rozhled … ale mozna mas pravdu Ty a ja jsem jenom postizenej stihomamem :-)

                    ale vzal to cert :-) Jak rikam, nic ve zlym :-)

                    0 0
                    • RomanH  

                      Vsak jasne, nic ve zlym. Prave mozna pro svuj svek jsem uz rezignoval a proste tomu neverim – ani varinate, ze bude hure (priklad Slovenska), ani ze bude lepe (Cemba s novym vedenim).

                      0 0
        • RomanH  

          v podstate jsem to psal Karlinerovi.

          Ad Singltrack s.r.o. – Ja taky nechci asfalt do lesa. Je to regulerni podnikani, nemusi psat takove vyzvy s balicky. Pokud tomu TK veri, at si koupi / pronajme maly bagrik a zacne podnikat.

          0 0
      • karliner  

        Ještě silnější organizací s ještě větší tradici než má KČT je Sokol. Mimo jiné sdružuje desítky, ne-li stovky cyklistických oddílů, proč se nespojit se Sokolem, he?

        0 0
        • RomanH  

          No tak treba Sokol :-) Nebo Svaz cyklistiky :-) Ale zcela vazne, jak citis svuj vztah ke kolu ? Jako sport nebo turistiku ? Ja spise turistiku, cesta je cil. Proto KCT.

          0 0
          • karliner  

            dvůj názor na nějaké spojování s KČT jsem napsal výše – dle mého by tím alorát bikeři strčili lopaty do rukou KČT a lehli si do vlastnoručně vykopaného hrobu s náhrobkem „Tihle bláhoví si mysleli, že jim dovolíme jezdit po turistických značkách, když se s námi spojí. Cha cha.“

            0 0
            • RomanH  

              Dobre, ja to nerozporuji. Pripustme, ze by to tak dopadlo. A fakt si myslis, ze kdyz by se tak rozhodli, ze to neprotlaci ? Ze jim v tom nove vznikla organizace zabrani ? Pokud se bude ohanet jen bikery, nikdy nemude mit dostatecnou vahu. Mam ve svem okoli (prace, bydliste, rodina) spoustu lidi, co jezdi aktivne na kole. Oni ale nechteji jezdit po uzkych pesinach, at uz znacenych ci neznacenych. Jim prave vyhovuji upravene sterkove ci asfaltove stezky nekde lese. Nas, ktere bavi neco jineho, je mensina, priznejme si to.

              0 0
              • karliner  

                Už za stávajícího status quo se jim to protlačit nedaří (ač o to usilují) a každá další organizace (i ČeMBA), která nabízí pohled z jiné strany bikerům pomůže a pomáhá (i ČeMBA). A pokud to dovedu ad absurdum, úplně by stačilo nějaké OS doslova o pár členech, které by ale mělo takový fištrón (nebo dost peněz), aby se spojilo s jedním z významných parlamentních lobbistů. To k tématu „zákazu“ vjezdu cyklistů na turistické značky.

                S druhou částí tvého příspěvku se samozřejmě nedá nesouhlasit, tak to prostě je, většina cyklistů jezdí raději po hladkých cestách, ale proč by ta organizace (nějaká, ale CYKLISTICKÁ) nemohla tlačit na změnu v zákoně, aby bylo povinností při každé stavbě (rekontrukci) silnice udělat vedle ODDĚLENÝ pruh pro cyklisty?

                0 0
                • RomanH  

                  Ano, to jsem tvrdil asi pred dvema lety – Cembu jsem si predstavoval jako malickou organizaci (predseda, sekretarka, pravik – lobbista) a se spoustou tichym clenu. Jenze vize TK to smerovala jinak (proto pisu Singltrack s.r.o., aby to bylo legitimni a nedelali z lidi blbce). Bohuzel, kazda dalsi nove vznikla nastupnicka organizace to bude mit tezke. Jsem skeptik v tom, ze sezene dostatek prostredku, aby mohla pripadne menit zakony.

                  0 0
            • tuleník  

              Toto je pravda, pešiaci si často myslia, že ak cestu, ktorá je niekde odnepamäti a teda (v drvivej väčšine) nie vďaka nim ochčijú trojpásom, je ich, a nikto iný, dupľom nie na 2 kolesách, na nej nemá čo hľadať.

              Ja som dlho vysvetľoval, že MTB v rekreačnej podobe je len turistika inými prostriedkami, ale napriek tomu, že v pohode akceptujú bežkára, vodáka či koniara, na akceptáciu biku nedorástli a pod cykloturistikou si predstavujú obrašnený favorit na ceste…

              Veľmi časté je argumentovanie v kategórii „čo kam patrí a nepatrí“, ktoré je imanentná hovadina.

              Turisti nie sú v tomto mentálne schopní prekročiť svoj tieň.

              0 0
        • Sobi  

          Zajímavý námět, díky… každý kdo ti pomůže je prospěšný… třeba vede cesta i tudy…

          0 0
    • jerrry  

      Sobi

      ja bych mel jeden napad … ac to zni naprosto neuveritelne .. mne to dava smysl … ja osobne bych byl strasne rad kdyby ses vratil do Cemby. Ted si opravdu nedelam prdel .. Tusim, ze se stalo neco, co se stat nemelo, ale po skutecnych duvodech nepatram a vlastne me ani nezajimaji. Mozna ti TK fikl starou, mozna to bylo presne naopak (omouvam se, pokud jsem nekoho dotknul, jsem uz starsi clovek a „fikani“ uz pro me neni zas tak zavazny tema jak byvalo driv) :-) Ale ty duvody byly asi jine :-)

      V kazdym pade, ackoliv se tvaris a profilujes jako zasadni odpurce Cemby, nebo presneji jeji soucasne podoby, mam stale pocit ze nekde uvnitr Te stale zajima, jak se to vse vyviji, a ze bys byl strasne rad, kdyby to nabralo nejaky smer, ktery lze oznacit za konstruktivni ..

      Vim, ze prezentujes svuj problem se soucasnym vedenim, ale stale mam pocit, ze by stacila jen par slov na vysvetlenou, mozna jen zmena smeru vyvoje … TO co si o Tobe myslim je to, ze na rozdil o jinyc placalu (H729, RII) jsi stale schopen racionalniho uvazovani … i kdyz to v posledni dobe moc nedelas :-)

      Proc to rikam .. jsem stale clen Cemby … s lehkou krizi sve identity … take mam pocit, ze by se melo neco zmenit .. nerikam, ze soucasny stav je blbe, ale rikam ze moje predstavy byly jine. Premyslim, zda se na to vykaslat uplne nebo zda se okusit prosadit do vedeni svuj pohled .. a priznam se, docela rad bych Te mel po boku – tedy pokud si odpustis Ty svoje ukrivdene reakce a budes mit zajem na konstruktivni diskuzi … a budes schopen vznaset rozumne pripominky.

      Proste Cemba jako takova neni vubec spatna idea a to, ze se veci nevyvijely tak jak jsme cekali, z nas jeste nemusi delat smrtelne nepratele … osobne, nez zakladat novou organizaci (o vysledku cehoz silne pochybuji) radeji bych jeste zkusil ovlivnit stavajici podobu toho co jiz mame.

      0 0
      • kubad  

        howg

        otázka je jestli se to dá ještě změnit, ale určitě by se to mělo skusit

        0 0
      • Sobi  

        Předem děkuji za příspěvek! :-)

        K tomu fikání, když je v takovém kontextu, tak se rád tomu směju, před chvílí jsem se přítulky zeptal jestli někdy nespala s nějakym Kvasničkou, odpověděla že ne… :-)))))))

        Víš tyhle tendence obraození už jednou mojí osobou proběhlo a dopadlo ta špatně, prostě nic, pořád se mlelo to samé.

        Pak tam podle mne vnesl dobrý směr Ječňák a jak to dopadlo, zase rozkol. Těch tendecích už bylo víc. Mám dojem že už to není možné měnit. Navíc si myslím, že jméno čemby je už natolik pošpiněno, že si myslím, že nová organizace by mohla začít s čistým štítem, což by jí podle mne ulehčilo spoustu věcí.

        Rád bych na toto téma rozjel diskuzi, a proto právě byla i tahle anketa, jestli má vůbec smysl to měnit, nebo začít od jinud…

        Vnesl jsi mi zajímavou myšlenku, ale na tu potřebuji trochu času, abych se pár věcí ještě ujasnil.

        Ještě jednou děkuji za obsáhlí příspěvek.

        0 0
      • Polka  

        Ty ses ten konak z Brna/Kurimi ne? Neni to stret zajmu? Jak chces hajit bikery a zaroven konaky?

        0 0
        • jerrry  

          uplne pro presnost … hajtra uz ma duchod … uz na ni vlastne skoro nejezdim .. ale o to zas tolik nejde .. bejvalo .. jedinym mym zajmem byvalo vysvetlit bajkerum s 150mm fulama, ze par dolicku na ceste, vzniklych z kopytek lehounce se dotykajicich koni, neni nic co by nezvladli … ze je to naopak zpestreni jinak nudnych x-krat projetych turistickych cest … bohuzel chrti typy pro toto zpestreni nemeli pochopeni – jakykoliv dolicek pro ne znamenal nekolikavterinovou ztratu na jejich kazdodenni vyjizdce, coz se, jak dnes chapu, moc lehce neodpousti …

          stejne se to nepovedlo .. tedy jako moje snaha spojeni konaku a cyklistu – byl jsem oznacen za cernou ofci tohoto fora, Blade mi dokonce odmitl vydat moje ztracene brejle (ktery udejne nasel) .. proste samy prikori .. a to jsem nechtel nic jineho, nez nastolit vecny mir mezi nejruznejsimi zajmovymi skupinami … :-)))

          Vychazejic z teto zkusenosti mam dneska docela unikatni nadhled na stavem veci … je mi jasne, ze fasizujici cykliste nikdy nebou souhlasit, natoz spolupracovat, s konaky, stejne tak fasizujici tusisti nikdy nebudou souhlasit, natoz spolupracovat, s nejakym dementy na horskych kolech. Pro me je tato soucasna situace docela zajimavym deja-vu – tehdy „nepratele“ byli cyklisti, dnes je to nekdo jiny …

          … pouziju-li citat z me oblibene BSG, pak .. to vse se jiz stalo a stane se znovu …

          ve finale je to fuk – vykopou nas z lesa vsechny a nez nam dojde ze nase zabomysi valky byly vsem mocnym pro smich, bude pozde.

          0 0
          • karliner  

            K té symbioze koní a biků na stejných cestách bych chtěl jen podotknout, že ani offroad nedokurví cestu tak, jako kůň, stačí pár kapek…

            0 0
            • scoty  

              …ale mám rád koně:-)

              0 0
            • jerrry  

              uz jsem to tu kdysi psal … zarekl se ze uz nenapisu ..a presto tedy jeste jednou porusim … ne kua .. kun nenadela na zadne normalni ceste zadnou paseku .. ani na mokre … vyjimkou jsou pripady kdy

              1. nejake klicove misto nelze proste obejit- tzn musim tudy jit abych se dostal

              domu a je to tak promocene, ze hajtra proste musi tim rozdupanym bordelem prolezt a jeste vic ho rozesere …vetsinou jsou to nejake krizovatky kde stoji voda a je tam opravdu bordel .. ten kun tam pak opravdu zapadne a udela diry jako prase … ale verte mi, pokud takove misto neni zadny med pro ostatni (cyklista, pesi) pak je nocni murou pro jezdce a kone .. takove blatisko se normalne nejezdi – kun zlobi bo blato nerad a velmi casto tam necha podkovu .. dalsi pruser spojeny s nemalou financi ztratou (kovar). Jestli si myslite ze takova mista kone a jejich jezdci vyhledavaji s radosti, pak NE – kone nejsou prasata , ale vetsinou je to proto, ze to nikudy jinudy nejde … zatimco cyklista muze usek obejit pesky par metru kolem, treba mezi stromy a s kolem v ruce, kun to musi projit a opravdu to nebyva zadna legrace

              1. obcas tato mista vnikaji snahou o regulaci provozu koni – nez byste

              nechali jezdce jezdit vsude mozne a zatez tak rozlozili, tak ourad omezi konostezky na par cest – a opravdu – zatez z takoveho „umele vyvolaneho“ provozu umi rozjebat i cesty, ktere by jinak zustaly normalni.

              Vim, ze pro spoustu cyklistu jsou kone nepritel c.1, ale verte mi – na rozdil od vetsiny z vas jsem sedel v sedle tam i zde a pokud jsou podminky normalni, provoz neni zbytecne regulovan, podminky nejsou extremni a jezdec neni pak kun neposkodi cestu tak, abyste si toho vsimli.

              99% cest po kterych se kone prohani jsou normalni cesty, kde se nezanecha zadna zasadni stopa – poskozeni. Jasne ze existuji vyjimky, ktere me i jako cyklistu stvou – na druhou stranu, kam ti kone maji jezdit, kdyz v okoli je treba, na jare, jedina schudna cesta ? jasne ze tu cestu dojebou.

              je jasne ze pesi tusristi nesnasi cyklisty, cyklisti nesnasi konaky, ti zase nesnasi motorkare at tak furt dokola. V podstate jde ale o jedine -nejruznejsi skupiny se snazi vyuzit prostor, ktery je verejny (ne nepatri nam) k realizaci vlastni predstavy „volneho casu“ – je nas moc a prostoru malo. Bud se rozhodneme mezi sebou valcit, ale pak neni jasne kdo to vyhraje, nebo se skuzime do tohoto prostoru nejak vejit a navzajem se domluvit. To je cela otazka ..

              0 0
              • karliner  

                Nechci zakládat flame, ale koně dokáží doslova rozmrdat obyčejnou lesní stezku způsobem, jakým to nedokáže ani pluk riderů na crosskách. Třeba červená z Osnice do Horních Jirčan…

                0 0
                • Pijer  

                  cesta u kraje lesa za Lhotou, jel jsem tam před 14 dny a takový peklo jsem snad ještě neviděl :-( Ještě, že se tam už souběžně začíná vyšlapávat docela pěknej SINGLTRACK :-D

                  0 0
                  • Blade  

                    Neboj, však až si ho vyšlapete, tak ho rozmrdaj taky, přece si nebudou ničit podkůvky na nějakým tankodromu.

                    0 0
                    • Twister  

                      Cest, kudy koňáci jezděj a nějak je poznamenaj je v globálním měřítku nula nula prd a jsou jen v omezeném okruhu kolem stájí. Když nějakou takovou potkám, jasně, že si zanadávám, ale nechápu, jak to v někoum může vzbuzovat nesmiřitelnou nenávist. Zvlášť, když koňařky maj parádně vypracovaný prdelky. :)

                      0 0
                • Smazaný účet  

                  Nemůžu srovnat koně s kroskama, protože v okolí sem snad ještě ani jednu neviděl, ale s koňma naprostej souhlas.

                  Kdo zná sever Brna – Soběšice, Bílovice n.S., kde jsou hned dva velký koňský areály, tak ví.

                  Trasy v okolí těch koní jsou pověstný loužema, který nevysychají ani v dobách největších veder/sucha, protože je to úplnej tankodrom.

                  O kobylincích všude darmo mluvit. A po okolí krom kola taky běhám.

                  A ať neodbočuju od tématu, tak jedna ze stezek (Morávkova stezka ze Soběšic – předevčírem jsem tu dal mizernou fotku mobilem do Ostatních) je dost poznamenaná právě koňma, protože je to úzká pěšina ve svahu a koně jsou na to prostě moc těžcí, tak to jebou. ČeMBA se právě ve věci této stezky angažuje projektem Lesní stezky – je to dole, jen se zatím nedaří sehnat povolení na úpravu terénu – zpevnění svahu, aby se cesta nesypala kamsi.

                  0 0
                  • gumid  

                    Bohužel,Morávkovu stezku jezdí koňáci čím dál častěji..

                    0 0
                    • jerrry  

                      coz se docela divim, protoze pro kone to neni zadna extra cesta. Jel jsem to jednou jedinkrat (na koni) asi pred 8 lety … tehdy ta cesta byla ve vyrazne lepsim stavu nez dnes a i tak to pro kone nebylo nic moc … tehdy to byla jakasi nutnost ale od ty doby jsem se od toho drzel co nejdal … to musi bejt nejakej psychopat nebo milovnik extremu

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        jak sem psal výš – je to dost úzká cesta, navíc pěkně kroucená. potkat koně, tak na sebe akorát čumíme, páč nemáme kam uhnout.

                        kdybych chtěl jezdit na koni, tak radši vyrazím na nějaký rozlehlý louky, kde se může pustit do cvalu. chůze s koněm asi není žádná Amerika a na té stezce se nedá pustit ani do klusu.

                        0 0
                      • pepek  

                        Tak teď jsi to po..al na ultimo. Koňovat kolem toho Ořešína, to se dá eště tolerovat ale NAUČNÁ STEZKA?!! No fuj!

                        0 0
                        • jerrry  

                          rikam ze sem to jel jednou … natahl me tam kamarad – starsi manik, co mi vykladal, ze objevil uzasnou cestu … znal jsem tu cestu – chodil jsem tam jako kluk s rodici pesmo .. ale v tu chvili nedoslo – nez jsem poznal kde to jsme tak uz jsme tam byli – stalo to za ho*no … proto co pise nobelowski .. jdes krokem jak dement – obcas se da klusat, ale moc ne … vsude koreny, bojis se aby hajtra nesjela ze svahu a neco si neudelala .. proste na prd. Jednou a dost. Navic to ani neni cesta odnekud nekam ..tudiz uz nebyl ani praticky duvod to opakovat. Pro kone jsou opravdu hezci cesty. Proto rikam, ze pokud nekdo jezdi na tyhle ceste opakovane je to nejakej dement.

                          Hele, ja jsem takovej docela korektni konojezdec, co ? :-)

                          0 0
                          • Smazaný účet  

                            na tvoji obhajobu přidám, že tam nejde poznat, že jsi na naučné stezce. jsou to spíš zbytky naučné stezky. cedule je u hlavní silnice a tahle stezka začíná až po x metrech, kde se cesta rozdvojuje, takže si každej může leda tipnout, která z nich je naučná. nenaučí se nic ani na jedné, protože se o to nikdo nestará a je to jen holá červená turistická bez jakýchkoliv informací.

                            0 0
                            • jerrry  

                              pamatuju dobu, kdy tam byly tabule s nejrunejsimi obrazky. Kazdych x set metru. Spousta lavicek a pokud si dobre pamatuju tak jakasi chatka – tedy spise roubeny pristresek s ohnistem (??) Kdyz jsem to jel minulej rok na kole, uz to vubec nepripominalo Naucnou stezku. Ne ze by mi to vadilo .. kdyz jsme tam chodili tehdy, byly tam o vikendu doslova zastupy lidu. Ted jsem tam nepotkal zivou nohu (je fakt ze sem tam nebyl o vikendu), ale z pohledu beznyho pesaka uz asi neni moc duvodu tam jit … tabule pryc, lavicky taky, hospoda nikde :-)

                              0 0
                • drtyc  

                  no vidis. to maji lidi z toho, ze nechteji v lese ctyrkolky, trikolky a endura. vem si takovou rozmmmmmmou cestu od kona, kterou ti vyfrezuje libovolny motorem pohaneny vozitko a je po problemu. dostatecna diverzita je zakladem uspechu a spokojenosti vsude.

                  0 0
                • jerrry  

                  na flame se vytento .. ja nerikam, ze kone neumi znicit jednu cestu, obzvlaste na jare, nebo nejaky krizovy usek (treba podmocenou krizovatku), na „prach“. Ja se jen snazim rict, ze pokud se nejakej byciklista domniva, ze to ty hajtry a jejich jezdci delaji schvalne, je debil … ti jezdci na konich to povetsinou delaji proto, ze v danou chvili nemaji kde jinde jezdit a v tech kritickych oblastech projet musi a ze z toho, stejne jako vy, nemaji zadnou extra radost.

                  Predstava ze konojezdec vyrazi na vyjizdku s tim, ze co nejvice ponici cesty vsem ostatni a ze mu to jeste dela radost, je proste blbost.

                  Napad :-))) mozna by stalo za to, v tech co nejvice exponovanych usecich, kde jsou kono-cyklo vztahy hodne napjate udelat experiment- zavili cyklisti – vezmete manzelku ci polovicku ci snad starsi dceru a kupte si hodinovou vyjizdku na konich v nejblizsim miste, kde se neco takoveho poskytuje. Reknete pruvodci, ze si prejete projet prave ta kriticka mista co vas jako cylisty tak stvou. Sedte na tech 500kg nasranych a vzteklych svalu a pak mi napiste Vase pocity a zazitky … docela by me zajimalo (a to nejsem skodoliby) jak budete vudet tuto situaci z „druhe strany“

                  0 0
                  • rock  

                    Ani by mne nenapadlo si myslet, že to dělají schválně. Naopak, ta podskupina koňáků, co má sklony se drát na úzké a měkké stezky, se naprosto nezajímá o to, jestli tu stezku zničí nebo ne, takže z jejich strany to vidím spíš na tupost / aroganci / egoismus (vyber si, co uznáš za vhodné), než zlý úmysl.

                    Dokonce ani nejsem schopen se zlobit na všechny, které potkávám, protože naprostou většinu jich potkám na širokých pevných cestách, kde té škody moc nenapáchají. Ale stačí, když se 1–2 tupí jedinci naučí si jednou za týden vyjet po konkrétní stezce a ta stezka je pro bikery odepsaná.

                    0 0
                • Andrzej  

                  urcite „doslova“? to bych teda chtel (nebo vlastne radsi ani nechtel) videt :)

                  0 0
              • mates555  

                to je klasika… :-) každej si hájí svoje a nechce vidět problémy ze kterých jiní dokážou udělat kauzu obřích rozměrů … :-) nebo se o to alespoň snaží …

                0 0
          • Blade  

            Jaký brejle?!

            0 0
            • jerrry  

              kua, nerikam ze si me musis vazit, ale aspon si me muzes pamatovat :-))) Kdysi sem v ramci opravy retezu ztratil na Babe brejle. Pres BF jsem se ptal, zda je nekdo nenasel. Ty a myslim Pepek (???) jste mi do voci tvrdili ze ste je nasli, ale ze mi je nedate, protoze sem „konojezdec“ .. a ze, je radsi radsi znicite … no radost sem z toho nemel, ale zas sem si koupil novym, lepcejsi :-)

              0 0
              • Polka  

                „do voci tvrdili“ LOL :-D Nesmis kazdymu verit ;-)

                0 0
                • jerrry  

                  ja jim taky nijak moc neveril .. koupil jsem si bez okolku novy brejle … ale presto, takovy jmena jako Blade, Pepek a spol. jsou tady na brnensku takovym pojmem, ze jsem si proste nedokazal predstavit, ze by mi je tak, bez skrupuli, lhali. ONI a lhali ? Proste jsem jen cekal, ze je to cely (treba) nejaka zkouska, kdy vydrzim tak tejden, a pak me ty AUTORITY, ktery znam jen elektronicky, vyzvou abych se dostavil … nejenze mi predaji moje brejle … ale taky ze mi reknou ze jsem drsnej borec … a ze uz s nima muzu jezdit .. na Buk, na Smelc a tak … ja a s Pekem, Bladem a tak .. no proste takovej divci sen :-)

                  Bohuzel .. nestao se ani jedno .. nebyl jsem vyzvan na vikendovou vyjizdku smerem Bily Potok, ani Ochoz. Vsechna moje trpelivost sla do hov*n … proste nebyla k nicemu. I nadale tak mohu sledovat temata jako „Buk na bezkach tento vikend“, „Smelcovna tento ctvrtek“ a navic boje bryle " jsou v riti"

                  O MTB deni ve smem okoli jsem proste uz ztratil jakekoliv iluze :-)))

                  0 0
                  • jIrI___  

                    Moc to prožíváš ;-)

                    0 0
                    • jerrry  

                      jo to se lehko rekne .. ale ty brejle byly fakt fajnovy :-)))

                      a kdy se pak ozvou ty kapacity, jak jsem psal, tak si reknes "uz je to tady .. uz o me vi .. uz budu jeden z nich .. i ja budu moct prispivat do threadu jako je MTB bonbonky XXX?? v Brne a okoli .. " tohle vsechno je v ocekavani a … a co se stane ?

                      … ani brejle ani kapacity … to je trauma, ktery mne poznamenalo tak, ze jsem MTB doplnil i o silnicku :-))) Proste takova krize vlastni identity :-))

                      0 0
                      • Polka  

                        Tak bud mas hodne dobrej matros nebo ten duchod mel bejt fakt invalidni ;-)

                        0 0
                        • Honza729  

                          Neprovokuj, nebo se dozvis, ze jsi debil.

                          0 0
                        • jerrry  

                          Polka :-)

                          H729 lehni a zustan !!! :)

                          0 0
                          • Honza729  

                            :-)) pejskař v důchodu ? Hazíš taky ptáčkům ?

                            0 0
                            • jerrry  

                              ja nevim .. fakt to potrebujes znovu slyset? BTW ona to mozna neni ani tak nadavka jako spis diagnoza … tedy v tvym pripade :-)

                              Honza

                              P.S. ptackum, v tehle rocni dobe, snad dava kazdej. Nehazim jim to, maj krmitko …

                              0 0
                              • Honza729  

                                Jasne, dej to znova :-) A poradne, jak se na poradneho duchodce slusi a patri :)

                                PS: Ptackum ja nedavam.

                                0 0
                      • Honza729  

                        Tak nejak takhle brecel muj mladsi bratranec ve ctyrech letech, kdyz mu spadly hracky do kanalu a kluci se rozutekli :-))))

                        0 0
                      • Paja  

                        ;DDD to uz je skoro jak clanek od romana, kde je mu konec?

                        0 0
                        •  

                          jsem tady a nijak se můj názor na čembu nezměnil,nějak nejsou argumenty

                          0 0
                          • jerrry  

                            to byl asi jinej Roman .. myslim .. dalsi z kapacit …

                            Ty taky lehni a zustan .. uz ste dva, tak se nebudete nudit :-)

                            0 0
                            •  

                              proč jsi takovej zlej,afektovanej, máš k tomu nějakej osobní důvod zvlášt když jde jenom o názory na jednu organizaci?, nevšim jsem si tady že by někdo Ti nadával či tvrdil že kůň je nejlepší v salámu

                              0 0
                              • Honza729  

                                Nech ho bejt, halda duchodcu jsou jen nerudny lidi, proc by tenhle mel byt vyjimkou ?

                                0 0
                              • jerrry  

                                Proc zlej a afektovanej ? No to je jednoduchy. Uz jsem docela starej a pri mem zivotni stylu to uz vazne muzu mit „za par“ .. ja uz nemam cas na nejakou falesnou diplomacii .. mne zbejva mozna uz jen chvilka a v ni si musim vyrikat vsechno se vsemi co nemam rad … :-)))

                                Honza

                                RomaneII, pokud se Te tohle vazne dotklo .. pak sorry .. to uz nemelo zadny skutecny vyznam .. tuhletu diskuzi a cokoliv v ni ted padne a co zde prave v teto chvili pisu uz neberu vubec vazne. Proto ten smajlik. Pokud to bylo nedostatecne, pak treba takhle :-))))))))) ? TO se ovsem tyka pouze teto diskuze. JInak za ty nemysly cos napsal jinde, by ten smajlik mel absentovat … ale to uz je vaznejsi vec a to ted nejak nemam chut resit :-)

                                0 0
                                •  

                                  mě to takhle ***** jako to sere tebe,tak bych se na to v…,nic bych nečetl,nic by mě nevytočilo a nemusel bych psát nějaký reakce a byl bych pěkně v klidu

                                  0 0
                          • Paja  

                            ja ale nemyslel tebe, ale „romana“ bez dalsiho oznaceni…

                            0 0
                            •  

                              no jo, potrefená husa se vždycky ozve, já zrovna taky nepatřím mezi ty co jsou u členů v oblibě

                              0 0
                              • Paja  

                                tady neslo o cleny/necleny, ale spis o „jazyk“, kterym jsou ty 2 jerrryho prispevky napsany;)

                                0 0
                  • pepek  

                    Já o žádných brejlích nic nikdy nepsal, ani jsem je nenašel. Zeptej se tedy svého krajana-kuřimského ekologa, když o tom psal a mě si neber do huby :-) (btw: Někde jsi psal, že máš ML-ko. Myslíš, že lidi běžně vracejí brejle vlastníkům ML? A k tomu eště koňákům? O ježdění na Buk a jinam nebyla řeč, ale když budeš ochoten jezdit plíživým tempem, tak s tebou klidně pojedu (i přes to MLko, tedy pokud už nemáš GLK, to už bych se rozmýšlel).

                    0 0
                    • jerrry  

                      ehmmm … kratka pamet je (mozna) horsi nez kratky vlasy nebo snad i vyslovena lez http://www.bike-forum.cz/…-znacka.html#…

                      o ty brejle mi uz ani tak nejde. Co me prave ted stve je to, ze jeden z mych idolu bud prokazatelne lze, nebo ma prokazatelne senilitu … coz me netesi – ani jedna z tech variant me netesi … o idoly clovek nerad prichazi ani v pokrocilem veku …

                      Do druheho idolu (Blade) se radeji nenavazim .. preci jen bydli nebezpecne blizko a vubec pusobi na me obecne docela nebezpecne – je mladej, bezesporu silnejsi nez ja a staci si jen prohlidnout jeho profil :-)

                      Honza

                      MLko … jasne ze mam MLko. Ale MLko ma dneska kazda zkur**na socka, tak nevim proc zrovinka ja bych tim mel kvuli tomu trpet a zrovinka mne byste nemely vracet brejle. Nicmene s tim GLK mas pravdu .. to je jina .. to sou skutecni bohatlicti smejdi a tem bych taky nevracel nic a uz vubec nikam bych s nima nejel … :-)

                      0 0
                      • Honza729  

                        Panebože…

                        0 0
                        • jerrry  

                          H729 .. my dva se asi opravdu nemame moc radi, ze ? To je asi fakt, na kterem ted nic nezmenime. Navic, myslim si, ani ja ani Ty, zrovna nemame chut ani touhu na nasem vzajemnem vztahu neco menit. Ja si o Tobe myslim sve a Ty o urcite taky. OK ? Ok.

                          Proto se Te chci optat. Je opravdu nezbytne, abys kazdemu memu prispevku zde, navic k prispevku, ktery neni vubec urceny Tobe a ani se Te obsahem nijak nedotyka, musel nutne delat ozvenu ???

                          Pokud to neni jasne, „ozvenou“ myslim to poblble knikani a dodatky co pripisujes jako odpoved ke vsemu co tady vybleju, i kdyz se Te to zrovna natyka a nemas zrovna moc co rict. Pokud by to bylo vtipne nebo snad vecne, snesu to … a mozna se budu i bavit, ale tohleto uz je i pod Tvoji uroven.

                          :-) Honza

                          0 0
                          • Honza729  

                            Svobodu rozhodovani jak, na co a kdy odpovim mi laskave přenech. Bývá to ve slušné společnosti zvykem.

                            No a pokud se ptáš na můj vztah k tobě…ten není ani takový, ani takový. Nemám ti ani potřebu nadávat do debilů, jako to tu ukazuješ ty. To je celé.

                            Pokud chceš mít poslední slovo, máš možnost :)

                            0 0
                        • kankrlicek  

                          Pane Honzo729 prosím… Zkuste nereagovat.

                          Já se docela bavím.

                          0 0
                      • pepek  

                        Tak mám senilitu, no. . . Tvoje brejle jsem nenašel, bo na Babu nejezdím. Takže je musí mít Blade, militantní ekolog z Kuřima. Já sám vozím pracovní za 140,–, bo mají silné nožičky a žádné obruby, takže nic nepraskne. Když je ztratím, (už asi 5 kusů), koupím za rohem nový a nemusím tedy brečet na BF a všechny podezírat ze lži a krádeže :-) Jinak přes to MLko a tvou zatvrzelost ve věci řízené devastace trailů prostřednictvím koně, máš jistě i mnohé kladné stránky (což je zejména názor tvého dědečka na H729)

                        0 0
                        • Honza729  

                          Slovy Paroubka: „A spojim se treba s Martany, jen abych byl proti H729“ :-))))

                          Jste fakt legrační…

                          0 0
                          • pepek  

                            Proti Jerryho dědečkovi já nic nemám, proč bych se u něho nepoučil.

                            0 0
                        • jerrry  

                          dedecek??? Nemyslel jsi tatinka ? Dedecek mel taky spoustu mouder, ale na H729 by se asi zadny nehodilo … mozna jedno jo, ale to uz je moc … ale v tomto pripade se asi nejvic hodilo to tatinkovo oblibene o a chlapovi … pokud jsi teda myslel tohle http://www.bike-forum.cz/…ho-kola.html#…

                          Hele, ale Ty s tvou pameti bys vazne mel zacit neco delat :-) Az doted jsem se zaujetim sledoval marne pokusy mlade, nastupujici brnenske MTB generace, nalezt nektere z Tvych proslavenych trailu … vetsinou to skoncilo neuspesne … az doted sem to pricital pouhe neschopnosti techto mladezniku, ale ted si rikam, jesti si vubec pamatujes to, o cem jim tady vykladas :-)))

                          0 0
                          • pepek  

                            Jo, jo taťka to řekl přesně. Sorry, nemůžu si přece pamatovat celou vaši familii. Paměť opravdu není moje silná stránka, ale traily si dobře pamatuju. Pokud tam mají někteří soudruzi problémy s orientací, tak to není chyba na mojí straně.

                            K té bike-družbě, psaní do bonbónků apod: vždyť jsi se už dobře uvedl, když po předchozím rozdupání pěkných trailiků koňem, napsals do bonbonků, abychom tam honem všichni jeli.

                            0 0
                            • jerrry  

                              to uz je tak davno .. kdyz jsem tehdy zjistil, ze vubec netusite, kde vsude se tady da jezdit, snazil jsem se poradit … takova prosta duse, srdce na dlani … byl jsem lehka korist, ve sve naivite. Nicmene na prvni lekci na tomto foru asi hned tak nezapomenu .. jeste tyden potom si ode me ani muj pes nevzal zradlo :-)

                              0 0
                          • Honza729  

                            jj,to bylo zabavne vlakno :)))

                            0 0
                      • gumid  

                        :-)))))

                        0 0
                  • Radez  

                    Tak totok je masakr :-))))

                    0 0
              • Blade  

                Teď jsem si to vlákno našel a přečet. Šmane, dyť to bylo takový nevinný laškování a ty to tady teď použiješ jako důkaz proti mně, jak kdybych byl ten nejhorší zločinec ;-)

                P.S. brejle rozdupal Pepek :-)

                0 0
                • scret  

                  spravne, jen ho praskni:)))

                  0 0
                • pepek  

                  Brejle rozdupals ty. Skákals po nich a mumlals přitom: „Nesnáším offroady, nesnáším offroady!“ (Jerryho ML je SUV, ale to je jedno, to vy zelení nerozlišujete.)

                  0 0
                  • Blade  

                    Tak pozor, nadávání do zelených si vyprošuju!

                    0 0
                    • jerrry  

                      Hosi, je mi z toho vseho smutno. Vy totiz ani netusite jake to je, prichazet o sve vzory a idoly. Nevite kolik veceru jsem bez dechu procital starsi vlakna a hltal kazdicky prispevek. Nevite jak moc jsem se pritom na setkani s vami tesil … kdykoliv jsem na svem vymazlenem karbonovem bajku mijel v kopci nejakou trosku snazici se uvest do rychlejsiho pohybu tu ocelovou hruzu, rikal jsem si "… nesmej se, co kdyz je to ON, Pepek .. ", kdykoliv jsem v prudkem sjezdu, uzivajic si bezchybne prace vsech odpruzeni co mam, v rychlosti mijel nejakeho nestastnika na hardtailu opet jsem si rikal .. nesmej se, to je asi Blade … proste udelal jsem vse abyste se v me pritomnosti necitili trapne a mohli jsme byt opravdovi kamaradi. Ted, po vsem to snazeni, se dozvidam tohle … premyslim, ze pockam az zacne ten bilej bordel co je vsude kolem odtavat, znovu osedlam svoji hajtru a poradne se projedu … srovname ucet :-)))

                      0 0
                      • Blade  

                        Mohu tě uklidnit, že mě jsi ve sjezdu určitě nepředjížděl. Nevedu si sice statistiku, ale kam až má paměť sahá mě nikdo, koho bych neznal, nepředjížděl:)

                        A propo, nemáš náhodou karbonovýho Canondejla?

                        0 0
                        • jerrry  

                          ve sjezdu, nepredjizdel ??? Tak to mozna bylo opacne. Pepek ve sjezdu a Ty do kopce ?

                          :-) Ne ja doopravdy nikoho nepredjizdim, teda obcas a vyjimecne jo .. onehda lezel na ceste skoro mrtvej ptak – mozna krocan – tak toho jsem predjel, teda skoro prejel … ale jinak s mym stylem nemam narok :-) Canondejla nemam, asi 3 roky staryho Stumpa

                          0 0
                          • pepek  

                            A co že ses tak najednou po dvou letech rozpovídal? Nějaká zimní depka? Rozvod? Svatba? Klidně přijeď na Buk, rozveselení zaručeno. Nebudem ti vyčítat ani ty rozšmatlaný stezky.

                            0 0
                            • jerrry  

                              Jo ted je to neco mezi rozvodem a svatbou a ty bily sra*ky kolem mi koc neprodavaj. Proste potrebuju, aby mi dal nekdo najevo, ze me ma aspon trosku rad … :-)

                              A Buk ? Ja koukal na mapu, ale to je silene daleko, aspon pro me :-) To uz si vohlidam tu Smelcovnu … tam to jeste zvladnu.

                              0 0
                          • Polka  

                            Mrtvej krocan? A ja si rikal, ze uz na BF dlouho nic nenapsal :-)

                            0 0
                  • Smazaný účet  

                    v okolí Brna někdo jezdí offroady?" ;-)

                    0 0
      • RUR  

        Pokud si prostuduješ to co se tady řešilo někdy od roku 2006 dodnes, myslím, že příjdeš na to, že to je notoricky marné. Výzvy ať frflalové konají byly marné, marné a marné. Ono být angažovaný vyžaduje čas, který člověk vyhodí do luftu pro ostatní bez nároku na honorář. Myslím, že k tomu tady nebyl a není nikdo ochoten. Všechno co se tady píše už zaznělo minimálně 10×, jsou tady destitisíce příspěvků a posun kamkoliv je 0. Poslední konstruktivní vlákno na téma orgaizace terénních cyklistů tu bylo někdy před koncem roku 2007. Od té doby tu stále stejní lidé píšou stále stejné věci a skutek utek na vše starny.

        P.S. Při psaní tohoto postu značně stoupla míra mé frustrace :-)

        0 0
      • Volf  

        hele kam vy pořád chodíte na ty ubohosti ve smyslu, že někdo z čemby někomu přefiknul starou / není to můj způsob vyjadřování, ale pro autentičnost to překousnu /. To vás učí v rámci komunikace někde ve výtahu, který vám stačí pro celou členskou schůzi?

        0 0
        • jerrry  

          Volfe, tohle prirovnani me nikdo neucil a uz vubec ne na skoleni Cemby :-) Tohle prirovnani, kdykoliv nerozumnnel necemu, duvodum proc se zbytecne lidi hadaji o blbostech, pouzival muj tata .. mel to jako jisty zpusob zlehceni dane situace, situace, kdy nikdo moc nechapal proc se lidi hadaji … rikal „… bud ste blbi nebo ste si vopichali starou …“ urcite to nemyslel nejak zle … jak presne to myslel, to nevim , nemuzu se ho optat, uz umrel .. ale pamatuju si, ze kdykoliv se hadali nejaci lidi, zbytecne, lidi co si vlastne meli byt docela blizko .. pouzil tento argument … proto jsem to dnes pouzil i ja …

          tedy zadne skoleni, zadni agenti, jen vzpominka na tatu a jeho selsky rozum … mnozna by se nam dnes a tady hodil …

          Honza

          p.S. pokud jsem se fakt nekoho dotknul, pak prosim za prominuti .. kdyz to nestaci takto, omluvim se i osobne.

          0 0
    • Smazaný účet  

      ja uz bych na cembu davno zapomel nebejt tvoji reklamy, to si chtel ? ;-)))

      0 0
    • kryspin  

      proc je anketa tak zavadejici? co treba moznost

      Ne, Cemba sice nedela vse spravne, ale to je u organizace sdruzujici vic nez 3 lidi normalni

      nebo

      Ne, Cemba ma spoustu much, ale jsou to jen porodni bolsti nebo dokonce

      Ne, Cemba sice dela spoustu veci spatne, ale nestoji to za tristeni sil

      tak ze kdyz uz se chces posunout, tak se posun hlavne ty.

      0 0
    • drtyc  

      na sirsi diskuzi bych se vybodl. cembe by stacila drobna esteticka uprava. a to 2 branche. (3 formy clenstvi)

      100% singltrail

      50% : 50% singly/mimosingly

      100% mimosingly

      jenze to by pak museli nejak kulantneji rict co je to ten mimosingl. jako ze jedno je podpora hledani a lokalit pro singly/jednani a projekty. to dalsi zapojeni se do projektovych rizeni, kde se jedna o omezovani/pre­lozeni/rozsire­ni stavajicich pro cyklisty prujezdnych cest. Jenze mozna jsem jen nepochopil co to ten ksindl je ;-)

      0 0
    • camlost  

      nevim, (citat) „skoly nemam“, ale nemel by byt postup trosku jiny? treba to padlo v jine diskusi na tomto serveru, pak by bylo dobre dat odkaz.

      ocekaval bych, ze nejprve budou definovany cile.

      pak alespon naznaceny moznosti, jak jich dosahnout.

      a nakonec forma (nova organizace vs. puvodni).

      kdybych vychazel pouze ze svych zkusenosti, jediny problem na ruznych stezkach jsem mel vzdy pouze s volne pobihajicimi vzteklymi psy a bezohlednymi cyklisty.

      s chodci i s „konaky“ se vzdycky domluvime a jedna skupina uhne a pocka. ta druha podekuje.

      takze proc potrebuji cyklisti svou organizaci? (aby hajila jejich prava. ok. jaka prava? kdo jim je upira a proc?)

      aby nedoslo k omylu – potrebu organizace nezpochybnuji, jen me zajimaji duvody. na jejich zaklade lze definovat cile, atd.

      0 0
      • PepikW  

        Za sebe můžu napsat, že nějakou organizaci potřebuju. Už jsem to vysvětloval ve vedlejší diskusi, ale když se ptáš :o)

        Ať jedu kamkoliv, pohybuju se minimálně v CHKO (samozřejmě, mohl bych se přestěhovat jinam – nechci), tam je to zatim OK. Zatim. Ale Správa se snaží zvyšovat ochranu přírody (to je asi dobře), třeba plánuje NPR v Labském kaňonu. Tím by padla možnost legálně jezdit na cca. 10-ti km krásných starých lázeňských chodníků. Tohle naštěstí stopnul nesouhlas obcí a NPR vznikne jen asi na čtvrtině plánované výměry – naštěstí jen na pravém břehu (tam na to asi doplatí horolezci).

        Horší je to v NPČŠ. Na jeho území je povoleno používat 38km, ze zhruba 120-ti km, zpevněných a asfaltových cest v druhé zóně (pěší v téhle zóně nejsou nijak omezeni, můžou i mimo cesty) . Po těch, cyklistům zakázaných, běžně jezdí Defendery Správy, lesní technika a tušim i myslivci. Protože mě to mírně řečeno sere, zkoušel jsem 3 roky podávat žádosti a návrhy na Správu NP. Projevili absolutní nezájem, prý Eroze, fragmentace území, střety s pěšími, přednost má rozšiřování sítě hipotras, atd…

        Pro srovnání, těch Hipotras je v parku 35km (na některé z nich taky kola nesmí – nebezpečí střetu s koněm!), všechny po širokých cestách. Za ta léta, co tam jezdim (nebo i chodim), jsem opravdu koňáka přímo v NP neviděl. Zato cyklistů tisíce – samozřejmě „koncentrovaných“ na pár cest :o(.

        Park plánuje rozšíření a plánoval i začlenění samostatného území u Tisé (to naštěstí padlo). Rozšířením bysme ztratili možnost používat dalších 23km pěkných cest.

        Až vznik organizace vedl k tomu, že nás Správa Parku začíná vnímat.

        Samozřejmě, mohl bych se na to víšco? A klidně jezdit, kde se mi chce (strážcům ujedu), klidně i na Pravčickou… No, nechci.

        Nebo bych se prostě mohl podřídit a jezdit jinde (případně po silnici) a správu ochrany přírody nechat v tom, že kola děsně škodí, že jo.

        0 0
        • camlost  

          dobre, prvni duvod je – volne receno – obrana pred prilisnymi restrikcemi ze strany statnich organu co se volneho pohybu v krajine tyce.

          (neni to uz nekde sepsane? tohle se prece nesiri tak, ze to hlasa nejaky vicemene anonymni diskuter kdesi ve foru?)

          0 0
          • PepikW  

            Myslim, že anonymní nejsem. Už takový podobný věci píšu poněkolikáté, tak se možná trochu opakuju :o(((

            0 0
    • Smazaný účet  

      Šišmarjá, širší diskuze, ty jsi vážně natvrdlej idealista. Viděls někdy jednání parlamentu? Tak tam uvidíš jak vypadá širší diskuze v praxi. Každej kecá, každej je chytrej, každej má svůj nápad jak to dělat a ve výsledku se nedohodnou na ničem, nanejvejš na něčem naprosto bezvýznamném. Neakceschopnost jiných dalších megaorganizací (OSN) je podobnej případ.

      Já sám jsem to zažil v praxi kdy jsme měli partu lidí, odpřísáhli jsme si, že nikdo nemá větší slovo než druhej a dopadlo to tak že jsme si nebyli schopný odhlasovat kam pojedem na víkend na čundr. Tak takhle to dopadne, pokud se bude široce diskutovat a nebude to vedení po jedné vizi.

      0 0
    • mr.antik  

      Heleďte, nemám moc času to komentovat a hlavně ani neznám strategii Čemby.

      Organizace typu Čemba má smysl.

      Z mého pohledu ji beru jako jakousi právní poradnu pro bikerský spolky (nebo jednotlivce) různě po Česku, který maj nějakej rozumnej záměr (singly, bajkparky, bikrosky nebo třeba cesty pro tandemy) a který je třeba pro jednotlivce z bürokratického hlediska neřešitelnej.

      Vlastní strategie by se měla zaměřit právě na to „sdružování“ různejch skupiny bikerů, který maj většinou podobný problémy. Dokázat navázat jednání s jinou organizací (KČT, CHKO) se kterou je potřeba jednat. Ale vždycky ta iniciativa by měla být od místních bikerů. Prostě na lokální úrovni. Za kanclu v Praze se toho dá ukecat hodně, ale něco chtít, něco udělat, něco odpracovat a něco zaplatit se vždycky musí na lokální úrovni.

      Nedokážu si představit situaci, že třeba Čemba dostaně 10miliónů na roční činnost a pak to bude rozdělovat mezi nějaký záměry podle nějakýho klíče. A ještě se bude řikat – tohleto je projekt Čemby, tohle to není projekt Čemby.

      Co se mi moc nelíbí je prostě globalizovat a pak ještě na globální úrovni dělat konfrontace třeba s turisty, myslivci, ochránáři, lesáky atd. Ono je to totiž všude různé.

      Proto si myslim, že Čemba nebo jiná bikerská organizace potřebuje hlavně právní a poradenské know-how a schopnost oslovit různé dotčeného organizace, navrhovat řešení (třeba i na základě zkušenosti z ciziny). Prostě žádný viziónáři a úzkoprofilový tlačení a posouvání bikingu někam. To si přece určují bikeři sami.

      Pak prostě nebude problém obrátit se na ní ohledně projektu singlu, někde jinde třeba sjezdový tratě a někde třeba cykloturistejch tras, závodní tratě…

      uf…

      0 0
      • John Tequila Lemon  

        Jo jo … tak ňák … A já doufám, že ČEMBA právě takovou organizací bude … A pokud si někdo myslí, že to tak není, tak ať jim to napíše, nebo zavolá, nebo řekne … Ne Sobi, ty ne ;-) to se stalo už 13458× ;-) … jo já vím, já ti rozumím … předseda, hlavně ten předseda ;-).

        0 0
        • Honza729  

          No ale aby takovou organizaci byla (coz by mi tedy osobne nebylo proti srsti), tak si musi „nakoupit“ bikerskou, ale i nebikerskou (rozumej beznou populaci s horskymi koly) verejnost.

          Coz se zatim nedeje ani naznakem. Balicky jsou krok presne proti tomuto zameru.

          0 0
      • Smazaný účet  

        to zní dost rozumně.

        0 0
    • McBlacky  

      a založíš ji pak a povedeš? Líp něž Čemba ? ufinacuješ to? asi těžko co, ale psát na BF to lze zadarmo v pracovní době a vypadá to důležitě.

      tvůj přístup kritika nad věcí mě moc nebere. Daleko víc beru přístup Twistera, Ječnáka, Cabbage a dalších co organizují akce menšího rozsahu v lokálních podmínkách a zlepšují tam bikování nejen pro sebe.

      0 0
    • Evilcleaner  

      přestan už s tím prosím, je každému jasné, že žádnou organizaci nezaložíš a toto je jen další provokace. mimo to anketa je sugestivní.

      0 0
    • Smazaný účet  

      já to teda úplně nechápu

      to je nějaký módní trend věci halasně pojmenovávat, sdružovat se pod všelijakými zvučnými názvy a lepit na sebe visačku příslušnosti „někam“??

      na kole jezdím už skoro 30 let, nikdy jsem k tomu žádnou organizaci nepotřeboval a nepředpokládám, že kdy jakou potřebovat budu…

      a když na to přijde, svoje zájmy si umím prosadit sám, nemusím se schovávat v davu.

      0 0
      • Honza729  

        No jo, jenže až prozříš, to pak budeš v depresích..…„Jak jsem jenom mohl jezdit nezastoupený ? Jak jsem mohl nechtít singletrack ?“ Pokud máš slabší vůli, skončíš jako alkoholik, páč to neuneseš :)

        0 0
        • Smazaný účet  

          jako že teď jsem cyklista/alkoholik a pak budu jen alkoholik? :-O To se snad k tomu Čendovi dám…

          0 0
      • scret  

        ne kazdej ma doma takovej arzenal:))

        0 0
    • scoty  

      kua, sem se omylem přikliknul k „pátému dodatku“…:-)

      Teď vypadám jak debil…:-)

      sorry, omlouvám se, především těm, kteří jsou tam z vlastního přesvědčení…

      0 0
      • jIrI___  

        No omlouvá tě jedině to, že ses omluvil všem rozumným :)

        0 0
    • Honza729  

      Měl bych jeden dotaz na členy ČeMBA: Pokud budete mít teď někdy setkání s vedením, mohli byste někdo tuto anketu vzít na poradu a okomentovat ji tam ? Pokud totiž ČeMBA uznává za vhodné komunikovat své aktivity skrzevá BF, pak ji zřejmě názory BF zajímají a bere na ně ohledy ve svých dalších aktivitách, tím pádem by mohla vyslyšet slova těch, které chce zastupovat, ne ?

      Díky za odpověď.

      0 0
      • scoty  

        Myslíš něco jako jako: " Bože, odpusť jim, neboť nevědí co činí!"…nebo tak něco?..:-)

        0 0
        • Honza729  

          Ne, fakt, zajímalo by mě, jestli berou v potaz hlas těch, které chtějí zastupovat, to je celé…

          0 0
    • scret  

      jako normalniho bikera se me Cemba absolutne nedotkla, proste je mi uplne volna, kdyz uz, tak mi byla jenom neprijemna jejich agitka… Prinos Cemby za dobu jeji existence jsem nezaregistroval, spis plno reci… a placani po ramenou sami sobe… Nikdy jsem neuvazoval o vstupu do ni, nedejboze abych jim posilal jeste nejaky prispevek:) V tomhle proste Cemba selhala. podle me za dalsi selhali uplne v komunikaci s verejnosti. Pristup, posli prispevek, a my se s tebou budem bavit, je trochu mimo.

      Nechci vyvolavat dalsi flame, kterych tu uz bylo jako ryb v oceanu.

      A k tematu, myslim si uplne vazne, jak uz tu nekdo psal, ze je opravdu skoda, Sobiku, ze nejsi v jejim cele! Protoze bys mozna s vecmi dokazal zahybat spravnym smerem… Soucasnej smer Cemby povede do pekel…

      0 0
    • apache6000  

      CEMBA-nekdo dostal dobry napad jak dostat penize z lidi

      0 0
      • Honza729  

        :-))) ježiši chlape…to se tady NESMÍ řikat !!! :-)))

        0 0
      • Volf  

        Vražedná kombinace trefení hřebíčku na hlavičku a dráždění bosou nohou chřestýše :-)

        0 0
        • Honza729  

          Za chvíli tady přistane Speedy Gonzales (tedy jestli tam jeste pusobi) a bude argumentovat.… :-)

          0 0
          • kovar  

            to by se speedy musel zbláznit, aby tyhle blitky argumentoval

            0 0
            • Honza729  

              Tak kdyz je jim BF dobry aby zde prezentovali svoje zalezitosti, proc by nemohli diskutovat s nami ?

              0 0
              • kolombo  

                Poslední ČeMBou zveřejněné zprávy končily řevem několika jedinců, např. Sobiho a Honzy729, že to tu zasíráme ČeMBou.

                Nevím, proč sem psát jakoukoliv reakci, když pod to hned někdo napíše „čemboun“ popřípadě „slyšeli jsme slovo boží“ nebo jiný závažný argument.

                0 0
                • Honza729  

                  Kolombo, prestan blbnout. Precti si znovu, co jsem napsal, pak snad pochopis, co jsem myslel.

                  Zavolej prezidentovi, at jde mezi nas a diskutuje.

                  0 0
                  • kolombo  

                    Nemám pocit, že by ta Vaše smečka dokázala na téma ČeMBA diskutovat.

                    0 0
                    • Honza729  

                      Vis, ono je to presne naopak. Militantni zastanci toho spolku nechteji/neumi diskutovat a nejsou ochotni videt realitu. Ty zrovna jses diskuze schopny (zarna vyjimka), ale priznej si, ze jsi ponekud fanatik (nic ve zlym – me zas nikdo nepresvedci, ze Nikon neni nejlepsi fotak :-))) )

                      0 0
                      • OCG  

                        Ad „víš, ono je to přesně naopak.“ Ted tě budu citovat, s dovolením: „Připomínáš mi mého pětiletého bratrance: "Já ne, to oni.“ ;o)

                        0 0
                        • Vegan  

                          v peti letech uz by mohl mit vetsi rozum jak Honza729.

                          0 0
                          • Honza729  

                            :-))) no jasne…co takhle vlastni invence, nebyla by ? Nebo vami zmita vztek nad neuspechem te jedine modly CEMBA ?

                            Klidek hosani a Vegane, ty znovu do skoly :)

                            0 0
                            • OCG  

                              Honzo, ty jsi fakt manažer?

                              0 0
                              • Splinter  

                                já si ho spíš představuju jako pouličního prodejce tmobile simkaret..

                                0 0
                                • Honza729  

                                  To vis ze jo…proc nenapises rovnou ze jsem treba popelar…

                                  Takhle jsme se bavivali ve skolce, je s podivem, ze vam to zustalo dosud. Vyrovnat se s tim, ze ma nekdo jiny pohled na svet a jine nazory je jen pro silne osobnosti. Tech je, bohuzel, mensina. Ale o to vic se bavim, kdyz podobne vypady radobyvtipnych panacku tady ctu :) Me ****** nemuzes, i kdyz chapu ze te to asi zere. :)

                                  0 0
                                  • Splinter  

                                    Ne nic mě nežere. Jen se divím jak sebevědomý chlapec Honzík je. V podstatě nechápu proč tady pořád opakuješ to stejný dokola. Buď seš za to placenej konkurencí Meridy, nebo nechápu jak někdo může dobrovolně zabít tolik času, zvlášť manažer…

                                    0 0
                                    • Honza729  

                                      Predstav si, ze je to horsi: Ze zbytecnosti Cemby dokonce verim !!!

                                      (kdyztak si dej panaka, pokud jsi v soku) :-)

                                      0 0
                            • Vegan  

                              Pokud se nepletu mam stebou problem od doby diskuze o vetrnych elektrarnach ktere toho maji s CeMBOU pramalo spolecneho. Jen me dojima Vseznalostjez je ve vysledku vsak tva Neznalost ( pripadas mi jako postavicka s pohadky o NEZNALKOVI ) . A kdyz nekdo nedej boze ti to nekdo vytkne napadnes ho jako trebas „OCG“ pripadne „Jituschka“.

                              0 0
                              • Honza729  

                                Hele, vy nadsenci, ja chapu, ze jste vztekli z toho, jaka je ted s vasim spolkem situace, ale verte, ze ja , ani Sobi, ano Volf, ani ostatni co vam tu piseme nesouhlasna stanoviska nemuzeme za to ze jste dopadli tak jak jste dopadli. Stezujte si u prezidenta.

                                0 0
                                • Vegan  

                                  Znovu muj odpor vuci tobe nema s CeMBOU absolutne nic spolecneho. Na svuj nazor na CeMBU mas pravo a ja ho respektuji.

                                  0 0
                                  • Honza729  

                                    :-)))) jo odpor :-) ty mas ale starosti…

                                    0 0
                                    • jerrry  

                                      H729, jen takovy dotaz. Je na tomto svete nekdo, kdo by Te donutil, v ramci nejake diskuze, svymi argumenty k tomu, ze bys treba priznal svoji chybu ? Jako, ze se mylis, ze jsi byl uplne mimo a ze jsi schopen prehodnotit svoje postoje ?

                                      Pro upresneni – dovedu si docela jasne predstavit tri lidi, kteri Te ani nemusi o nicem presvedcovat, proste pred nimi sklapnes podpatek a „zajedes do boudy“ – tedy Tvuj sef, Tvoje matka a nyni Tvoje manzelka.

                                      Ale o ty mi ted nejde .. me vazne zajima, zda jsi vubec jeste schopen, v ramci kompenzace sve zivotni role, normalni komunikace s okolnim svetem. Nebo zda mas opravdu pocit, ze musis vzdy a vsude „vyhrat“, at to stoji co to stoji (upresneme si to – ze povetsinou se svymi reakcemi vypadas jak blb) ?

                                      0 0
                                      • Honza729  

                                        Musim odpovidat na kazdy hloupy dotaz ? Ne, nemusim.

                                        0 0
                                        • jerrry  

                                          jasne ze nemusis … me to jenom zajimalo. Ja, docela vazne, premyslel co Ty musis byt za typka, ktery se projevuje tak jak se projevuje, a jake k tomu mas duvody. Moc mi to nedavalo smysl, nez jsem se koukl na tvuj profil a zhledl tveho „avatara“. Vetsina z nas tam nema nic, nekdo nejakou fotku, nekdo nejakou blbost, ale …

                                          …cerny levhart rvouci/utocici ze tmy .. to vse u chlapa ve veku 37 ??? To je jen takovy dalsi stripek do mozaiky. Opravdu vidis, nebo bys rad videl, sam sebe takhle ? A co to proboha zpusobilo ??? :-)

                                          0 0
                                          • Honza729  

                                            no ty jsi mi psycholog… :) Co kdyz je to uplne jednoduse proto, ze se mi ten obrazek libi ? Pro me za me, zitra si tam dam treba hříbek nebo žížalu, abys měl o čem mudrovat, ty střípku :)))

                                            0 0
                                            • jerrry  

                                              obrazky co se nam libi si davame vetsinou na plochu.

                                              Avatar byva vetsinou jista projekce sama sebe. Ale to je fuk, levharta si tam klidne nech, myslim ze Te docela chrakterizuje – drsnej tvor, silny, nekompromisni, nebezpecny (sice jen v Tvych ocich, ale i tak to musi bejt fajn … ) :-)))

                                              0 0
                                              • Honza729  

                                                Avatar byva vetsinou pekna blbost, ty mudrlante. A nech uz toho a bez ven, je to zdravy :)

                                                Hezkou nedeli, Honza

                                                0 0
                                                • jerrry  

                                                  koukal jsem, ze jdes ven … to uz jsi zpatky ? :-) To byl fofr. O co slo ?? Manzelka porucila vynest zbytky do popelnice ?? :-))

                                                  OK, koncim .. odpovedi jsem nedostal, zahada zustava zcasti neobjasnena i kdyz podstata je asi zrejma.

                                                  0 0
                                                  • Honza729  

                                                    Ne, u nas to neni jako u vas. Nesmis vse posuzovat podle svych, jiste smutnych, zkusenosti :)

                                                    0 0
                                        • Cvak  

                                          Buð je to samomluva,nebo odpověð na každý(hloupý) dotaz:->

                                          0 0
                              • mr.antik  

                                Přesně takhle ty diskuze vypadaj. Nechápu proč by do nich někdo měl zasahovat.

                                Takže zkusim sem nacpat nějakou myšlenku.

                                Kdo chce s Čembou OPRAVDU něco dělat, sejděte se v hospodě nebo si zavolejte, zamejlujte a zkuste dát do kupy nejaký poselství ve formě otevřeného nebo uzavřeného dopisu. Zkuste sebrat maximálně množství podpisů nebo aspoň souhlasů (skutečná jména) třeba tady na BF. Poselství by mělo bejt stručné a jasné, třeba konkrétní návrhy na změny poselství a strategie, případně změny vedení, struktury, návrhy na činnosti které by čemba měla zajišťovat nebo naopak neměla zajišťovat.

                                Když to bude krátké a výstižné, bude se aspoň o čem bavit a diskutovat. Ostatní jsou jen kecy kecy a kecy (včetně těch mejch :-))

                                0 0
                                • Honza729  

                                  Ja uz to tu kdysi psal, jenze se mi vysmali a ted na to dojeli.

                                  Organizace, ktera ma za cil zastupovat masu, musi mit masovou zakladnu. Musi byt rizena manazersky, tzn. systemem krajskych vedeni, atd..atd… Dle meho soudu musi navazat seriozni partnerstvi s KCT a podobnymi organizacemi, musi mit i lobby na urovni zakonodarcu.

                                  Aby tohle vsechno fungovalo, je potreba mit jasny cil, a to je, jak se ukazalo, nejvetsi problem Cemby – Ona proste nema tema. Jak tu psal Volf:pokud by se jednalo o model Singletrack s.r.o., pak vsechna cest, jde o seriozni podnikani. Ve stavajicim modelu proste zamer tykajici se masy chybi – protoze tu problem „Mit kde jezdit“ proste neexistuje. A pokud neni cil a neni potreba mit takovou organizaci (coz zajem o clenstvi jasne ukazal), pak jsou uvahy nad jakoukoliv jinou podobou Cemby liche.

                                  Podle meho nazoru jedina nosna myslenka, ktera umi pritahnout vetsi mnozstvi lidi, jsou cyklostezky a stezky ve mestech. To nikdo poradne neresi. Nechce – nekoukaj z toho prachy.

                                  0 0
                                  • mr.antik  

                                    zkusim vykousnout (nějak mi taky nebyl jasný ten cíl)- takže ti vadí:

                                    • slogan Mít kde jezdit (ve svém významu)
                                    • jednání jménem VŠECH MTB cyklistů, ačkoliv čemba členů platícíhnebude ani promile.
                                    • nejaký jednoznačný dlouhodobý cíl (plus jak ho dosáhnout už je nadohodě)

                                    No tak jestli to chceš nějak uzavřít zkusit čembě pomoci, tak to sepiš a nějak oficiálně pošli na čembu. Možná je reálný, že seženeš víc jmen a podpisů nebo sympatizantů než je těch aktivních čemba členů a docela dobrou vyjednávací pozici.

                                    Jinak to je k ničemu, forům slouží jen k vykecání, tyhle čembavlákna už nečte snad nikdo ani z místních, natož z čemby.

                                    0 0
                                    • Honza729  

                                      Vis, ja ale nemam potrebu zachranovat neco co zachranu nechce. A stejne jako (doufam) vetsina tady na BF ani zadnou organizaci nepotrebuju.

                                      S jedinou vyjimkou:

                                      Jedine, co je dnes pro cyklistiku, biking, silnici (kazdemu co jeho jest) potreba jsou pravidla koexistence s okolim. At uz s auty, bruslari nebo pesimi turisty. Az prezident nbo jeho nastupce nebo kdokoliv jiny da dohromady aktivity SMYSLUPLNE a SYSTEMOVE toto resici, rad se pridam. Vse ostatni (singletracky, bikeparky) povazuji za minoritni.

                                      0 0
                                      • mr.antik  

                                        No tak to stačí napsat jednou – „nechci se k čembě přidat, protože to a to“ – a tim to ukončit, ušetříš spoustu času psaní do fóra.

                                        Já taky nechápu smysl zahrádkářský organizace i když zahradu máme…

                                        0 0
                                  • PepikW  

                                    Honzo, použiju parafrázi ta tvůj slogan:

                                    Slyšeli jste odborníka! :o)))

                                    Tady se fakt (s vybranými jedinci) nedá diskutovat, škoda, že jsem sem po dlouhé době vůbec lezl, BF-ko si zas můžu vymazat z „oblíbených“ :o(

                                    PS: (není určeno H729 a spol). Nejvíc mě pobavila PRAVDA o „cyklostezkách a stezkách ve městech“ :o).

                                    Přitom to řeší CDV a Koordinátor pro cyklistiku, Kraje, obce…, čerpaj se na to neuvěřitelný sumy z ROP-ů, fondů EU atd, atd…

                                    A právě, že z toho koukaj prachy, tak je to pro zainteresované velmi výhodný kšeft. To ovšem jen za podmínky, že se staví v maximální cenové hladině, projektant je taky hodnocen z prostavěné částky, tak proč by kdo hledal levná a efektivní řešení. Úředníci už si zvykli, že kilometr „cyklostezky“, rozuměj normální užší silnice (3,5–4m), je za 5–10 melounů. Pak se postaví tuhle 1,5km, támhle dva a kasa je prázdná. Úředník se nechá vyfotit, jak stříhá pásku dalšího kusu cyklomagistrály „Moskva-Lisabon“ a všichni jsou spokojení.

                                    Jsem zvědavej, jak se teď projeví snížení financí na cyklodopravu, vlivem t.zv. krize.

                                    Ani ti bohatí němci neplýtvaj tak, jako my:

                                    http://pepikw.rajce.idnes.cz/Cinovec/…

                                    0 0
                                    • Honza729  

                                      No a prave na to narazim: Pro obcanska sdruzeni z toho nekoukaj prachy. Podivej se na Automat, kteremu jsem kdysi veril: trapny spolek diletantu. Podivej se na Cembu: plosne neresi. Pritom to JE tema. Ale jaksi „zdarma“. :)

                                      0 0
                                • Vegan  

                                  nejak nechapu tvoji reakci… sorry. Ja se vyadruji k tomu ze Honza729 tady ze sebe dela Ferdu Mravecne prace vseho druhu pocinaje raketoplanem pres auta a vypocetni techniku konce jadernou elektroenergetikou.

                                  0 0
                                  • scoty  

                                    Omyl, to byl brouk Pytlík.

                                    Ferda je docela odborník…:-))

                                    0 0
                                    • Honza729  

                                      Vegane, nekde vyse mi vytykas osobni vypady a ted tohle ??? Clovece, dej se dohromady… :) Radim to pod Scotyho, abych to uzavrel.

                                      Hosi, hosi, hosi…priznat si neuspech je pro vas, koukam, tezkej orisek. Kopete kolem sebe jak maly jelita.

                                      0 0
                                  • mr.antik  

                                    jo, nepatří to sem, někam jsem to musel umístit :-))

                                    0 0
                  • mr.antik  

                    Při vší úctě k tomuto fóru tady nemá smysl cokoliv vážného řešit nebo chtít vyřešit.

                    Kdokoliv rozumně uvažující si přečte nějaký vlákno na téma čemba nebo tuning od milana1 mi musí dát za pravdu.

                    0 0
                    • Honza729  

                      Mas pravdu.

                      Nicmene take musis uznat, ze pokud by byla CeMBA co k cemu, tak bere BF jako zdroj informaci ke svemu smerovani. Jelikoz je ale jeji zamer uplne jiny nez deklaruje, je to tak jak rikas.

                      0 0
    • KOMOÒ  

      Chybí možnost typu sem vrtulník nebo Sobi je b…(borec nebo to druhé),protože ta anketa je o prdu,koho by proboha mohla zajímat statistika vycházející z naprosto neurčitých přispěvatelů nějakého fóra,vždyť někteří možná ani na kole nejezdí!i když kdo ví 8-D

      0 0
    • tonik666  

      Tak jsem to celé přečetl, uff.

      Zaujalo mě tam několik myšlenek.

      1.drtycova:„http://w­ww.bike-forum.cz/forum/cem­ba-nebo-jina.html#com­ment1192332“ rozdělení Čemby na různé „branche“

      2. potřeba zastupování bikerů na lokální úrovni jak píše PepikW:„http://ww­w.bike-forum.cz/forum/cem­ba-nebo-jina.html#com­ment1192407“

      3. Koncepce Čemby jako poradenské organizace jak to popsal mr.antik:„http://­www.bike-forum.cz/forum/cem­ba-nebo-jina.html#com­ment1192394“

      Na základě toho bych navrhnul, jak si myslím, že by se Čemba mohla vyvíjet. Jako vzor beru Nemba (New England Mountain Bike Association):„http://­www.nemba.org/a­boutnemba/chap­ters.html“, kde už podobnou organizační strukturu mají.

      Čemba by mohla mít více organizačních složek, obrazem budiž „chapters“, tedy kapitoly, jak je má Nemba. Role organizačních složek by byla lokálně zastupovat bajkery v rámci Čemby.

      Čemba by pak mohla být celostátní organizací, která by mohla sdružovat všechny druhy cyklistů a hájit jejich různorodé zájmy. Čemba jako taková by určovala celkovou koncepci, která by mohla být široká a obecná („hájíme zájmy cyklistů“) a nemusela by se vůči žádným cyklistům vymezovat. Také by poskytovala know-how, jak píše mr.antik (viz odkaz výše).

      Kapitoly by pak byly lokální organizace Čemby (např. Čemba Krkonoše, Čemba Jižní Čechy, Čemba Ostravsko, Čemba Praha, záleží jak by se ČR rozdělila), které by se zabývaly hájením zájmů na lokální úrovni a měly na starosti místní oblasti, ve kterých se jezdí. Jejich pokrytí by se určovalo podle toho, co jsou schopní pokrýt a kde to znají (nebo kde členové jezdí).

      Proč si myslím, že by to bylo dobré:

      1. Existuje potřeba zastupování práv cyklistů v případech podobných

      tomu, o kterém píše PepikW (viz výše), tedy na lokální úrovni. „Celorepublikový“ problém typu zákazu jízdy ala Slovensko tady zatím nemáme, ale jsou oblasti, kde by cyklisté našli uplatnění a mohli přiložit ruku k dílu, ať jde o údržbu, konfrontaci zákazů na úrovni místní správy nebo jen pravidelných vyjížděk.

      1. Lokální znalost podmínek je nezbytná. Jeden recept cyklistických cest

      nelze uplatnit na celou ČR. Členové lokálních organizací Čemby by měli svou oblast proježděnou a byli by nejlépe schopni poukázat na problémy a možné vylepšení podmínek pro ježdění. Tím by také mohla Čemba sdružovat jak zastánce singlu, tak i jiných druhů ježdění, protože kapitoly by samy určovaly na co se zaměřit podle lokálních podmínek/teré­nu(údržba, stavba cest/značení stezek a tvorba map atd..).

      1. Organizace by byla širší a jak se tady všichni dohadují, měli by

      šanci něco udělat ve svém regionu – tj. založit místní kapitolu Čemby (pokud by ještě neexistovala), říct si co bude prioritami, které jezdecké oblasti si vezmou pod patronát, atd…)

      Závěrem:Myslím, že v Česku je tolik cyklistů s různými názory a oblastí pro ježdění, vyžadujících různorodý přístup, že to jedna centrálně řízená Čemba s úzkým vedením nemůže pokrýt. Vznik lokálních organizačních složek Čemby je nezbytný, aby organizace mohla fungovat jako celorepublikový zástupce cyklistů.

      0 0
      • tonik666  

        Omlouvám se za špatně vložené odkazy, správně zde:

        1.drtycova

        2.PepikW

        3.mr.antik

        4.Nemba (New England Mountain Bike Association)

        0 0
        •  

          podle mě už je pozdě i když s tím co jsi napsal zhruba souhlasím, ale pro většinu bude název Čemba a její současné vedení nepřekonatelným oříškem, skoro stejný jako vstoupit ke komunistům a v neposlední řadě tahle organizace nemá pravděpodobně ani zájem o transformaci a budou se i nadále než se někdy rozpadnou věnovat cílům kterým věří.

          0 0
      • Evilcleaner  

        s některými věcmi soulhlasím, s některými už méně. ale třeba k kapitolám, dnes už funguje v rámci čemby možnost založit si svou vlastní pobočku (od poslední schůze existuje pražská pobočka a brněnská pobočka) tato pobočka sicenemá právní autonomii ale má posílené pravomoce, právě ve smyslu toho aby věci které se týkají kraje, řešily v kraji.

        0 0
        • karliner  

          Pražská pobočka?

          To jsou mi novinky…

          0 0
          • Evilcleaner  

            pokud se nepletu tak to bylo zmíněno i v zápisu z členské schůze který je ke stažení na čembaforu

            0 0
            • karliner  

              No, fakt, že to někdo flíknul do zápisu je sice fajn, prakticky ale ta pražská pobočka je dost utajená :-)))

              0 0
              • Evilcleaner  

                tyjo četl jsem o tom i jinde na foru myslím. nijak zvlášt jsem po tom nebádal ale vzhledem k tomu že se dění snažím sledovat celkem pečlivě tak jsem to zachytil.

                0 0
                • tonik666  

                  A už má pražská pobočka ustavené svoje vedení a nabírá místní členy?

                  Třeba proti golfovému hřišti v Klánovickém lese by se angažovat mohla.

                  0 0
                  • Evilcleaner  

                    tak stačí napsat někomu z členů, ale ted bych kecal kdo to přesně je… myslím že mirek kolombo, michal janda a další. ustanovila je členská schůze, takže ofiko už existují. o stavu jejich činnosti se prosím obrať na ně;) pokud jsi členem tak určitě na čembaforu minimálně v sekci středočeský kraj a praha, pokud člen nejsi a chtěl bys něco urgovat tak normálně mail na čembu. ;)

                    0 0
            • Honza729  

              Muzu se zeptat, co bude naplni prazske pobocky ?

              0 0
              • Excel  

                Předpokládám, že vyhledat tě a rozflákat ti držku ;-P

                0 0
              • Evilcleaner  

                tak moje odpověd bude hodně obecná a zcela jistě ne kompletní. jsem z druhého konce republiky a ty lidi znám maximálně od vidění. takže smysl pobočky je v zefektivnění práce na regionálních/kraj­ských úrovních. vedení a zaměstnanci mají sami o sobě hodně práce a toto je způsob jak úkoly týkající se regionu rozvrstvit mezi ty, kteří se chtěji aktivně podílet na chodu a činnosti sdružení. konkrétní priority pražské pobočky neznám, nikdy jsem s nimi o tom nemluvil.

                pokud mě někdo z pražské pobočky doplní, budu jen rád.

                0 0
                • Sobi  

                  Já právě pražáky trochu znám a mám na to svůj názor. Pokud by měla vzniknout nová organizace, věděl bych koho nominovat za předsedu, právě z té pražské buňky…

                  0 0
        • Sobi  

          Co je obsahem těch posílených pravomocí?

          Dík za odpověď, tedy pokud to není tajné.

          0 0
          • jIrI___  

            Budou tě moci pokutovat za jízdu v protisměru na jednosměrném singlu :-D

            0 0
            • Evilcleaner  

              myslím, že z toho děláté moc velkou vědu. čembě se podařil jeden z prvních velkých viditelných projektů a řekněme si na rovinu, toho koho to nechytne to jinak nijak negativně neovlivní, takže bud se vám singl líbí tak se můžete na něm projet při zachování jistých pravidel ohleduplnosti, nebo můžete jet po kilometrech panelek v okolí:-) nikdo nikomu nic nenutí. nikdy nikdo neřekl, že odted se bude jezdit jen po singlu. singl byl prezentován jako třešnička na dortu a jako takový má zde dle mého soudu opodstatnění. pouze rozvíjí široké možnosti bajkování v čr. na tom zas tak nic trestuhodného nevidím:-) a je to dobrá možnost jak spoluprací s státními podniky (lesy čr) získat dobré jméno a vyjednávací pozici, což už podle jistých věcí z doslechu nese své plody.

              doufám že vás tento příspěvěk příznivce čemba rowdies příliš nepohoršil

              0 0
              • Sobi  

                Jenže ta třešnička byla to jediný… zbytek tříeté činnosti bylo to, že řozčeřila stojaté vody českébo bikingu. Dle mého názoru tím nejhorším způsobem jak mohla…

                Ta třešnička, ale nebyla ani na hypotetickém dortu, na žádných základech, jen levitovala ve vzduchoprázdnu… tak jsem tu třešničku viděl já :-)

                0 0
                • Evilcleaner  

                  nechci se tu s tebou přít, ale singl není zdaleka jediná věc co se povedla. samozřejmě různé jednání na úřadech není tak vidět ani není tak atraktivní, nicméně třeba legislativní věci kolem RS považuji za velký úspěch čemby (a je naprosto nezbytné připojit, že způsob jakým se to tam klukům z RS podařilo dovést ke zdárnému konci je úžasný) jinak v mediích začíná být o čembě slyšeno čím dál tím častěji, takže se dostáváme do podvědomí a to je dle mého úsudku taky dobrý počin pro zlepšení vyjednávací pozice. a třeba takové promo jako bajková školka zlepšuje kredo cyklistů obecne.

                  0 0
          • Evilcleaner  

            pravomoce jsem se možná ne úplně přesně vyjádřil. tak pobočka nemá právní autonomii, má jistou finanční autonomii (omezenou a musí na požádání a zároven v intervalu tří měsíců předkládat účty) takže souží k lepší a efektivnější organizaci činnosti v regionech kde se vyskytne více aktivních členů.

            příkladem budiž modelová situace: vyskytne se problémový úsek nějaké stezky, např.: velká míra eroze/její neudržitelný stav/kolize s pěšáky, nebo jezdci na koních. dejme tomu, že se jedná o relativně malý problém v celorepublikovém měřítku. takže pobočka toto bude adekvátně řešit. samozřejmě toto může řešit i řadový člen v místě kde pobočka není resp. regionální zástupce (což je taky de facto novinka, viz stanovy). nicméně pobočka toto v případě více aktivních členů může řídit efektivněji, jak jsem zmínil už na začátku.

            snad je to k pochopení, klidně mě někdo doplnte

            0 0
            • tonik666  

              Co programová autonomie? Bude mít pražská pobočka stejnou agendu jako nějaká regionální podhorská pobočka?

              Narážím na to, že v Praze může být sestava priorit výrazně rozdílná oproti horám/rezervacím.

              Míra právní závislosti by se na konkrétní činnosti neměla projevovat.

              0 0
              • Evilcleaner  

                tyjo toto je fakt už otázka na ně samotné, je zřejmé že v praze se budou řešit jiné problémy než v beskydech, žejo. hádám že kluci z prahy se budou snažit zaměřovat na rozvíjení možností vypadnou po práci za město atd.

                ale jak říkám, je to jejich business

                0 0
    • Sobi  

      Tak jsem byl 4 dny pryč s řekl jsem si, že to nechám ať si to zde jede a vůbec jsem na web nekoukal, no a teď jsem si to celý přečetl i s dalším souvisejícím dredem. A jak jsem to naráz představil došla mi tu jedna věc.

      Jsou ty tři skupiny lidí. Jedna, která je mi blízká vidí čembu jako organizaci která je vůči tomu co hlásá naprosto mimo, a přichází s kritikou. Pak je tu druhá skupina, která není přímo proti čembě, ale má svůj názor a postoj a o kritice diskutuje a pak je tady třetí a to jsou čembouni, ti přenáší kritiku do osobní úrovně, jsou schopni jenom napadat a nejsou schopni vést diskuzi, prostě mají svojí modlu a prostě ne a ne. Pokud si tuto diskuzi podle mne pročte člověk, který to tady dlouhodobě nesleduje, musí být podle mne rozčarován a určitě je zde vidět co je čemba díky svým hlásným troubám a přiznivcům zač.

      Jinak bych chtěl všem poděkovat za příspěvky, až na ty které jsem zmiňoval.

      0 0
      • Evilcleaner  

        vím že v tvých očích ted potvrdím tvoji teorii, ale mám spíše pocit že je tu vyprofilovaná skupinka lidí na přesně opačné straně barikády, která furt mele jen tu svou. tak a zase budu v pokoji pokračovat v ignorování tebou psaných příspěvků:-) hezký večer přeji

        0 0
      • Blade  

        :) Jasně, my kritici nic, my kritici muzikant, všechno napadání připadá na vrub čembounům. Ustup stranou a podívej se na to nezaujatě, určitě uvidíš lidi, jako např. H123, kterej určitě k vám „hodným oponentům“ nepatří. A že bys ty byl taky kliďas-pohodář, to je taky vtip na dobrou noc:)

        0 0
        • Sobi  

          Ne to nejsem, ale všimni si jak začíná spousta čembounů. První věta je hned osobní útok, až potom přijde osočování a až pak možná diskuze v tom je ten rozdíl. Jo zhádáme se tu, vatahujeme tu na sebe věci, ale začínat rovnou útok tapu, vůbec nic nevíš, tomu vůbec nerozumíš, co jsi kdy v životě dokázal atd. pak už to má jiný nádech.

          A ohledně mne, snažím se už ovládat, alespoň občas! ;-)

          Děkuji za příspěvek a přeji i tobě dobrou noc! :-)

          0 0
          • kolombo  

            Nějaká morální autorita, nějaký Sobi kousek výš napsal tohle:

            „Z tebe bych udělal Kolomba! :-)))“

            Jak by jsi to ohodnotil ? Já myslím, že Sobi je typický čemboun. Víš s ČeMBou je to jako s KSČ, ke které ČeMBu přirovnal další typický čemboun, nějaký roman II, jednou v ČeMBě, navždy čemboun.

            Hezký den, Sobi :-D

            0 0
            • Sobi  

              Vůbec nechápu co jsi tu napsal…

              0 0
            • Sobi  

              Hezký den i tobě! :-)

              0 0
            •  

              kolombo, to bylo pouze přirovnání, doufám že jste lepší než Ti komunisti, ale svou arogancí,progra­mem,vedením a některými členy prostě nejste zajímavý pro většinu bikerů, to je koneckonců vidět na Vaší základně, třeba se z Vás chytne někdo za nos a Vaše organizaci bude přátelštější většině bikerů a né jen úzké skupince vyznavačů svatého singlu

              0 0
            • Honza729  

              Tedy nevim co bereš, ale chci to taky !

              0 0
    • mastihuba  
      • byl jsem nadšenej když vznikla spolupráce v Rychlebech, protože taktojsem si čembu představoval. Pomoc s vypracováním projektu, přizpůsobenímístním podmínkám a zviditelnění zapomenutýho regionu, kde to zvedneturistickej ruch. Ale pak to kluci zazdili vyjádřením o finančnínená­vratnosti pro čembu.
      • Spolupráce s KČT, Brně prakticky dohodnutá vyšumněla na odmítavýmstanovisku vedení.
      • Znepřátelení si cyklistické komunity zaklínadlem singltrack. (todle seřikalo už na začátku a po dvou až třech letech vznikne konečně akces názvem Lesní stezky.

      Neschopnost komunikovat s lidma, kteří jsou ochotní dělat i něco jinýho než jen stavět pilotní singl a jejich následný odchod z organizace.

      Pokud se T. Kvasnička neni schopnej domluvit s lidma jako je Jecnak, nebo Tink (marná sláva v regionu je potřeba osobnost, která na sebe naváže další lidi) tak by si měl koupit malej bagřík, založit s.r.o. a nabízet svůj produkt.

      Místo Čembavíkendů bych zavedl částečný arbajt víkendy, protože projet se mužu s partou kamarádů a nepotřebuju k tomu novej klub. Todle mi připomíná bandu našich hasičů, kteří k požáru vyjedou 2× do roka(velkej dík za to) a uspořádají 15 chlastaček pro pobavení.

      0 0
      • Sobi  

        Moc hezky napsaný, mám na to stejný názor.

        0 0
        • mastihuba  

          no s tím rozdílem že já ještě příspěvky platím a věřím že je potřeba někdo kdo bude učit úřady a v podstatě celou republiku v tom že všecko se nemusí jen vyasfaltovat. (a to brňáci vědí že některejch asfaltovejch variant se dokonce zastávám)

          0 0
        • mastihuba  

          Osobně by mi nevadilo, pokud by na startu okruhu typu rychleby byla pokladnička a nějaký vstupný protože je mi jasný že projekt a další stavba novejch cest neni zadarmo.

          Je to stejný jako s ježděním na běžkách a na sjezdovkách. Kvuli tomu že ne baví oboje nebudu brojit proti tomu druhýmu.

          0 0
          • mastihuba  

            no ta poslední věta nedává moc smysl.doufám že víš jak to mělo byt správně. :)

            0 0
            • Sobi  

              Vím, tohle považuji za velmi velkou akci a jak už jsem psal považuji to spíš za bikepark a proto k tomu tak přistupuji. Jinak klukům jsem přispěl, ne tedy prací ale drobností ve výši základního členského příspěvku pro dospělého v čembě. Tady jsem za to viděl něco konkrétního. Nehodlám potpořit tlachání na mezinárodních konferencích, nehodlám někomu platit jeho „repre“, ale spíš podpořím konkrétní projekt.

              RS jsou podle mne príma bikepark a někdy tam určitě vyrazím. Kasička pro dobrovolné přispění by byla fajn, osobně bych tam určitě něco hodil, otázka je jen ta že jsme v čechách…

              0 0
      • Polka  

        To je aspon rozumna rec :-)

        Kvasnicka potreboval k rozjeti cele zalezitosti BF. Tenkrat na zacatku to tady byla sama „predvolebni retorika“, stovky prispevku a pak „po volbach“…ticho po pesine. To je analogie s politikou a to pekne smrdi :(

        V Brne na udrzovani singlu nepotrebujem Cembu, to se muzem domlouvat mezi sebou kdo ma cas a objevovat/obnovovat stezky svepomoci viz. Scoty apod. Ja bych daleko vic ocenil vybudovani site cyklostezek ci stezicek (asfalt i prirodni) z centra na kraj Brna a do lesu.

        0 0
        • mastihuba  

          ono to stejně je celý o ochotě. Dyť se nejsme schopni domluvit ani na společnej výjezd, natož na nějakou hoknu :)

          0 0
          • Polka  

            On by ten spolecnej vyjezd stacil, pri nem by se procistovalo/ob­jevovalo/pilo/ho­dovalo ;-)

            0 0
            • scoty  

              Já myslím, že jsme schopni se domluvit.

              Loni se např. podařilo ve spolupráci s majitelem pozemků(statut­.město Brno) a obslužnou organizací(LmB Ing.Jordán) dokončit projekt Průjezdnost přírodních stezek z centra Brna-Červený kopec na Sokolské koupaliště u přehrady.

              15lidí(tak 70% členové Čemby) odpracovalo cca 1000hod. Většinou v nedělních dopoledních směnách…

              0 0
              • scoty  

                …stezka byla ve velmi špatném stavu, zarostlá a neprůchodná…

                0 0
                • jIrI___  

                  Mohl bys hodit odkaz na mapu, kde ta stezka je? Celkem bych chtěl poprvé v životě na vlastní oči vidět práci čemby.

                  edit: Už to podle schodů na hráz poznávám :). Jel jsem tama mnohokrát a stezky si nikdy nevšiml :(

                  0 0
                  •  

                    tohle vypadá moc pěkně, asi zde nebyl duch borce z ostrovů, to ukázkovej okruh čemby (asi 180m v Jbc), to je radost, před zimou jsem se tam byl podívat a vypadá to jako by někdo dělal bordel v lese, kolem těch cestiček byly uměle dány nějaký šutry nebo co, asi na zpevnění, všechno je už v pr…, o nějaké udržitelnosti sjízdnosti nemůže být ani řeč, tohle co tam kluci zbudovali se mi líbí, hold český myšlení k něčemu je a nepotřebují rady z ostrovů a experimentovat v našich lesích,luzích a hájích

                    0 0
                    • Andrzej  

                      :)))

                      0 0
                    • Sobi  

                      Když se začínalo a byly návrhy na budování cest, zatáček atd. a já byl ještě členem, tak jsem se snažil něco vysvětlit o zemařině a svahových deformací… to bylo jako když házíš perle sviním… vůbec se nedivím že to tak dopadlo. Chyby v zemařině se začnou projevovat nejvíce po 2 sezonach, teprve potom to bude něco…

                      0 0
                      •  

                        pamatuji se když to bylo nový, cestička pro vyvolený s dobrou technikou, o tom že by tam mohla jet mamka s dětma nemůže být ani řeč, prudký zatáčky,těsně kolem stromů,umělý hrby atd,možná někteří členové mají zásluhu na tom že v Jizerkách to bude přívětivější pro širší okruh cyklistů

                        0 0
                • scoty  

                  Ještě pár obrázků, když se odvážely z lesa odpadky…

                  …a stezka „rok po té“…:)

                  0 0
                  • scoty  

                    3× přehrada

                    2× Prachov

                    0 0
                    • Andrzej  

                      musim predbehnout sobiho a spol…:

                      vy rowdies, chuligani, cembisti nici zabradli, fuuuj

                      0 0
                    • scoty  

                      Škoda, že část opravené stezky pod hrází strhli na začátku zimy bezdomovci, kteří se ubytovali na úpatí pilíře pro dálnici budovanou za protektorátu.

                      Na jaře to budem muset opravit..:)

                      jo, mapka:

                      0 0
                  • Sobi  

                    Tolik bordelu jste od tamtud odvezli? Proboha jak se tam dostal?

                    0 0
                    • scoty  

                      …no tak někteří soudruzi pořádají dýchánky nahoře na pilíři a pak co se nehodí naházejí dolů do lesa…:-(

                      Takhle to tam vypadalo fšude..:-)

                      0 0
        • Sobi  

          Koukám, že tohle častý požadavek, kompletní systémové řešení. Jo přesně tak nemám problém kde jezdit ale jak se tam bezpečně a v klidu dostat.

          0 0
          • roud  

            tohle je jistě dost velkej problém v každym větším městě málo měst má vybudovanou nákou komplexní sít¡cest kterou by se člověk moh z něj bezpečně dostat… (samozřejmě de hodně o hustotu dopravy a neochotu řidíčů tolerovat cyklisty na silnici)

            0 0
            • Sobi  

              No to je právě ten problém, to právě chce někoho kdo tomu rozumí ( samo že ne jen jeden sám ) a kdo bude definovat co by z hlediska bikera bylo výhodné. Dnes to nikdo nedělá…

              Tohle je dle mne gro jakékoliv cyklistické organizace.

              0 0
            • Sobi  

              Ta netolerance vzniká často „našim“ chováním a taky přetíženosti dopravy…

              0 0
            • Polka  

              Mno prave…je tady Automat, v Brne mame Bicybo, ale k cemu to? Kdyby se tihle vsichni nejak spojili, mohli by mit vetsi vahu…takhle jsou vsichni „rozrdceni“ na castecky a kde nic tu nic.

              0 0
              • Sobi  

                Automat, jediný co dokáže je jednou ročně zablokovat dopravu v praze a ****** všechny pražany, protože zůstane zablokovaná i MHD, tudy cesta nevede… A ty pseudocyklostezky co jsou v Praze jsou taky naprosto mimo, to ti potvrdí každý co jezdí po Praze.

                Organizaci Automat jsem nikdy nepochopil…

                0 0
                • Krys  

                  Automat je pre cyklistiku asi ako Greenpeace pre ekológiu, len to nemá ešte také rozmery. :/

                  0 0
                • Volf  

                  Možná by jsi pochopil, kdyby jsi viděl rozpočty na procentuální zastoupení práce, poradenství a právních služeb:-)a pak našel opravdu investigativního novináře / u nás zbytečně hledat / a ten by rozkryl kam ty peníze vlastně tekly a tečou.

                  0 0
              • ememem  

                zabudol si na „prazske matky“ a zdruzenie „Občané postižení Severojižní magistrálou“.

                0 0
                • Honza729  

                  Jo, to je taky spolek (ta magistrala). Misto aby si ti lide polozili jasnou otazku typu: Vadi mi hluk natolik ze chci pryc ? a podle toho se zaridili, sikanuji stovky tisic nevinnych ridicu.

                  btw.: sestra ma kamaradku v dome vedle dalnice a ta ji sdelila, ze hluku je tam porad stejne, jen se ji zda vice exhalaci.

                  0 0
                  • mastihuba  

                    0 na hluk a + exhalacím byl dopředu jasnej fakt, alespoň je vidět jak v zájmu populismu záleží úředníkům na zdraví obyvatel.

                    0 0
                  • Volf  

                    Honzo to máš jako s tím oteplováním klimatu. Každý normální člověk ví, že auto má nejmenší spotřebu při rychlosti cca 80 –100 km při zařazeném posledním rychlostním stupni. Kooficienty čelního odporu jsou dnes nízké, že asi největší hluk vydává pneumatika. Ve chvíli, kdy se seriozně uvede, že tím slavným snížením rychlosti se hluk snížil o TŘI decibely, tak je to na svěrací kazajku pro ty, co o tom rozhodli.

                    0 0
                    • Honza729  

                      Jawohl ! :)

                      0 0
                    • Sobi  

                      Ještě mají argument prašnost… ale výsledkem je více exhalací, jsou prostě totálně mimo. Jediný smysl má snížení rychlosti u vozidel nad 7t tam je ten efekt hluku výraznější,ale náklaďáky stejně jezdí po Praze pomalu a u osobních aut snížení rychlosti nemá prakticky efekt…

                      To víte udělat a osadit cedule je rychlejší a levnější než protihluková opatření! To je gro proč to takhle vymysleli!

                      0 0
                      • Volf  

                        z něčeho ty Hummery musí zaplatit:-)

                        0 0
                        • Honza729  

                          No to mi rekni…to uz je tedy ulet uletu… :)

                          0 0
                          • Volf  

                            Kdyby nebyly v bílé barvě a s polepem, tak bych věřil, že to má Blažek jako služebáka :-)

                            0 0
                            • Volf  

                              Jo a Bém je taky docela komik. Dlouho jsem se živil prodejem aut jako vedoucí prodeje a pak ředitel autosalonu a když jsem prodával auta MP, tak to sice řešil nějaký referent, ale smlouvy podepisoval starosta a já. Takže to že by Bém nevěděl, asi nebude pravda.

                              0 0
                      • Honza729  

                        Ja bych sel v te uvaze jeste dal: Primarni pro omezovani rychlosti je mereni a z toho plynouci dalsi prijem do obecni kasy. No a jelikoz mezi MP a statni Policii CR existuje letity spor o to, kdo ma merit (jinymi slovy kam pujdou penize), prolobbovala Policie CR osazeni useku merenych MP znackami.

                        Kocourkov.

                        0 0
                        • Volf  

                          To máš sice pravdu, ale největším problémem je to, že mp vůbec dostala pravomoc měřit. Jen se divím, že to nedali také myslivcům do lesních úseků :-) . Měšťák má šlapat chodník a měl by to dělat zejména v noci. Stejně jako pošta by měla doručovat v pozdních odpoledních hodinách a podobně. Těch nenormálních anomálií máš u nás spoustu.

                          0 0
                          • Honza729  

                            MP dostala tu pravomoc, protoze obce potrebujou prachy, tak si to prolobovala.

                            Jinak souhlas, pamatuju si na to, kdyz MP zacinala, jak jeji vznik zduvodnovali: Budete mit „sveho“straznika jak za prvni republiky, bude vas znat, pomuze, poradi, bude videt a podobne hemzy.

                            btw: na tohle oblbovani jsem si naposledy vzpomnel dnes rano, kdyz jsem v aute poslouchal CRo s reportazi o uvazovanem letisti ve Vodochodech: Reditel letiste ubezpecoval, ze soucasti studii je i vliv na obyvatele okolnich obci, ze provoz bude jen s letadly splnujicimi nejprisnejsi limity, atd., atd…takze lidi zase oblbnou a z Vodochod se casem stane druha Ruzyne, budou protesty, demonstrace, blokovani dopravy…

                            Je vubec mozny, ze jsou Cesi tak blbi a nechaji se vzdycky opit rohliky ???

                            0 0
                            • Volf  

                              Toto jsem si říkal ve chvíli, kdy jsem viděl náborový klip na strážníka do Prahy:-) http://www.youtube.com/watch…

                              Kobra 11 křížená s Rambem a americkými střelci z jižanského prdelákova

                              0 0
                    • pro_pa  

                      Proč by měla být spotřeba auta rozdílná při stejných otáčkách na jiný rychlostní stupeň a tedy při jiné rychlosti?

                      0 0
                      • Volf  

                        Nějaký fyzik zde by to dokázal spočítat.

                        0 0
                        • pro_pa  

                          Jestliže to každý normální ví, proč to tedy neprokážete? Níže jsem psal konkrétní data vhodná pro tu magistrálu.

                          0 0
                          • Sobi  

                            Dokážeš vysvětlit rozpínání vesmíru? Všichni víme že to je fakt, dokážeš to?

                            P.S.: řídil jsi někdy auto? Jen jestli má smysl dále diskutovat.

                            0 0
                            • Sobi  

                              Tím jsem nechtěl říct že je to nějak těžké vysvětlení, ale hraje tam vliv spousta věcí, např vstřikovací jednotka která při nižších otáčkách a nižší rychlosti dávkuje bohatší směs, setrvačnost v závislosti na vnitřním tření atd…

                              Bylo by zavádějící aby to vysvětloval někdo kdo tomu nějak extra nerozumí, to by pak bylo zavádějící. Ale tenhle efekt je znám všem kdo řídí…

                              0 0
                              • pro_pa  

                                Když to není těžké na vysvětlení, tak to vysvětli?

                                0 0
                                • Sobi  

                                  Pro tebe to bude asi těžké vysvětlit.

                                  1. nejsem specialista na fyziku, nedokážu to tak dobře vysvětlit. Myslím,

                                  že se tu najde líp kvalifikovaný člověk aby to korektně, přesně a správně vysvětlil.

                                  1. vysvětlovat tomu, kdo to nechce vysvětlit je velmi těžké

                                  úplně stejně bych ti odpověděl, třeba na otázku: Vysvětli gravitaci.

                                  Odpovíš mi prosím na otázku, jestli jsi někdy řídil auto? Třeba mi to ve vysvětlování pomohlo.

                                  Ale zkusím to takhle:

                                  pokud nebudeme uvažovat vnější vlivy a kynetiku tělesa, tak můžeme uvažovat že motor při stejných otáčkách měl mít stejnou spotřebu v čase. Tzn. že při rychlosti 50km/hod ujedeš 100km za 2h, při rychlosti 100km/hod ujedeš vzdálenost 100km za 1h, při rychlosti 150km ujedeš 100km za 0,66h. Což při stejné spotřebě paliva vychází, že těleso má při rychlosti 150km cca 3× menší spotřebu ( to jen fyzika z 5 tř. ZŠ ) ale teď tam hrají další vlivy, které se postarají o to aby to číslo nebylo tak obrovské a to jsou další vlivy, adheze v závislosti na rychlosti, narůstající odpor vzduch, setrvačnost vůči vnitřnímu tření, seřízení vstřikovací jednotky a to už chce aby tohle kdo tomu rozumí odborněji vysvětlil.

                                  Stejně jsi to nepochopil viď? Protože jsem jenom rozepsal to co bylo dole…

                                  0 0
                                  • pro_pa  

                                    Co má společného s mojí otázkou jestli jsem řídil vozidlo, nebo neřídil?

                                    „Každý normální člověk ví, že auto má nejmenší spotřebu při rychlosti cca 80 –100 km při zařazeném posledním rychlostním stupni.“ – půjčil jsem si kousek věty výše, aby bylo jasné co přesně rozporuji. Předpokládám, že se jednalo o větu vztahující s k magistrále v Praze a snížení rychlosti ze 70 na 50, proto jsem uváděl ty dané rychlosti nížeji. Otáčky motoru při daných rychlostních stupních jsem tam dodal, jenom aby bylo i toto uvedeno.

                                    Podle uvedeného grafu níže je spotřeba na 100 km při rychlosti 50 km/h nižší při obou nejvyšších rychlostních stupňů nižší, než spotřeba na 100 km při rychlosti 70 km/h.

                                    Stále je tedy platné tvrzení, že auto má nejnižší spotřebu při rychlosti 80 – 100 km/h, což ví každý normální jedinec.

                                    0 0
                                  • kolombo  

                                    Vysvětlil jsi to hezky, jen mi do toho nějak nesedí to, že každé reálné auto, co jsem zatím měl, mělo při vyšší rychlosti větší spotřebu a ne menší.

                                    Tvoje auto to má opravdu obráceně ?

                                    0 0
                                    • Sobi  

                                      Protože jsi jezdil s vyššíma otáčkama při vyšší rychlosti ne? Tady jsme se bavili při konstantních otáčkách.

                                      To jsem tedy asi měl tedy divná auta, protože třeba to poslední Š Fabia II 1,4 TDi má v městě spotřebu cca 6,5 pr. rychlost 38, meziměsto 5,3 pr. rychlost 58, a 6,4 na dálnici pr. rychlost 136km. Ale na dálnici to točím nad 4000otáček ve městě a meziměsto cca do 2700 otáček

                                      0 0
                                    • Honza729  

                                      Kolombo, cim jsi to dosud jezdil ??? Ja tedy nevim jak ostatni, ale muj naftak v pomalu jedouci kolone hlasi 9,5 l/100km, ale pri 160km/h mi hlasi 6,2 l/100km.

                                      0 0
                              • Volf  

                                Sobi to neřeš. Je to jako by nám Lister chtěl vysvětlit základy geneticky přenosných chorob. Kulový o tom víme / na rozdíl od Listera / a tak by to byla diskuze úplně stejná. Něco vysvětlit můžeš jen tomu, kdo to chce vysvětlit a má znalosti na takové obecné rovině, že je to schopný pochopit.

                                0 0
                                • pro_pa  

                                  Když dochází argumenty, tak přichází napadání a snižování mentální úrovně oponenta?

                                  Jak nízké, neupozorňujete tu na to stále dokola a nyní se snižujete ke stejnému jenom proto, že nejste prokázat vámi deklarovaný fakt?

                                  Zde je graf, který prokazuje, že spotřeba na nejvyšší stupeň při rychlosti 80 – 100 km/hodinu na vzdálenost 100 km není nejnižší.

                                  http://www.uspornajizda.cz/…tacky-motoru

                                  0 0
                                  • Volf  

                                    To není snižování mentální úrovně. Já nevím, jestli nejsi vystudovaný třeba archeolog. Jen tvrdím, že každý neví všechno a je dobré si to občas uvědomit.

                                    0 0
                                    • scoty  

                                      ..aneb :" ..kdyby byl každej chytrej, tak by z toho za chvíli byl každej druhej úplně blbej.." …Švejk..:-)

                                      0 0
                                      • Volf  

                                        Je jen jedna skupina lidí, která o sobě nikdy nepochybuje :-) já v ní s velkou pravděpodobností nejsem. Ale kdo cituje Švejka hloupý rozhodně nebude.

                                        0 0
                                        • scoty  

                                          …inu Švejkem by se tady dalo okomentovat celé vlákno…„tak, když jste si tu housku s paštikou rozbalili, a přičuchli jste si k ní, tak si ji se…"…dojezte..:)

                                          Co bude s tou organizací, která mi, jako člověku, zajistí právo pohybovat se legálně, vlastní silou po všech stezkách, které člověk vybudoval?

                                          Tak jedéém: "…na Bělehráád..!“…:-))

                                          0 0
                                          • Honza729  

                                            Ja bych pouzil jiny citat, kterym se napriklad CeMBA ridi v retorice k bikerum:

                                            Disciplína, vy kluci pitomí, musí bejt ! Predstavte si park. Treba takovej Karlak. A na kazdym strome jednoho vojaka bez discipliny ! No toho jsem se vzdycky bal !

                                            0 0
                                            • Volf  

                                              Nech to ho nebo mně praskne opar na rtu. Ležím zde skoro mrtvý a ty děláš takové psí kusy:-)

                                              0 0
                                            • scoty  

                                              Honzo,

                                              já jsem tady do Švejka zabalil definici našeho společného(snad) zájmu o svobodný pohyb v přírodě.

                                              Ty jsi Haška použil jako výsměch skupině lidí, kteří pro to něco dělají. A to je rozdíl.

                                              „Tvá slova jsou jako bzučení mouchy v mých uších.“ M.Waltari Egypťan Sinuhet

                                              0 0
                                  • Volf  

                                    Celou dobu se zde bavím o naftovém motoru. Jen pro zajímavost naftový motor má to kouzlo, že jeho řídící jednotka dokáže specifikovat do určité míry potřebu nafty pro daný režim a přebytečná nafta odchází přepadovým potrubím zpět do nádrže. U benzinového motoru co tam našlapeš, to také spálíš. Tebou uváděný motor 1,2 HTP se třemi válci dokáže bez velkých problémů spotřebovat i 9 litrů na 100 km. To s nafťákem o objemu kolem 2 litrů není reálně ani možné. Spoustu let jezdím dobře 50 000 km ročně, v autech jsem hodně dlouho dělal a považuji za zbytečné se takto dál bavit. Prvotní otázkou zde bylo naprosto neopodstatněné snížení rychlosti na některých úsecích v Praze a ne nějaké teoretické výpočty vlivu jednotlivých fyzikálních veličin na spotřebu paliva.

                                    0 0
                                    • Sobi  

                                      Připadám si jako učitel ve zvláštní škole, když těm … máš vysvětlit výpočet HDP… :-))))

                                      0 0
                                    • pro_pa  

                                      Jenom pro upřesnění, kde jsi uváděl, že se jedná o naftový motor?

                                      Nebo je to podobné jako v druhém vlákně, kde si psal o místní referendu a potom si uváděl, že si psal o obecném referendu?

                                      Máš pravdu, nemá smysl se bavit dále na základě tebou uváděných obecných argumentů, které nejsi schopen, nebo ochoten podložit nějakými reálnými daty, nebo podklady.

                                      0 0
                                  • Sobi  

                                    Všimni si posunu křivek otáček… čím vyšší rychlostní stupeň, tím je křivka níže a vpravo? Nenaznačuje to posun že s vyšším rychlostním stupněm klesá spotřeba!? To v obecné rovině, problém je v tom, že v křivce nejsou naneseny konkrétní hodnoty otáček. Jinak ty extrémní hodnoty, jsou přetáčení motoru na max. kroutící moment. Naprostá většina motorů má kroutící moment nad 2000 ot/min, což extrémní hodnoty v našem příkladu vyloučit můžeme…

                                    0 0
                                    • pro_pa  

                                      Ten graf žádné otáčky motoru nepotřebuje. Z toho grafu je patrné, že při rychlosti 50 km/h je spotřeba na 4. i 5. př. stupeň nižší, než při 70 km/h., takže původní tvrzení, že volfa, že motor má nejnižší spotřebu v rychlosti 80 – 100 km/h je nesmyslný a tvá obhajoba téhož také.

                                      0 0
                                      • Sobi  

                                        Potřebuje aby jsi to pochopil, bavili jsme se o konstantních otáčkách! Ale i tak z něho vyplívá to co jsem tu psal…

                                        0 0
                                        • pro_pa  

                                          Celá debata se točí ohledně následujícího:

                                          "„Každý normální člověk ví, že auto má nejmenší spotřebu při rychlosti cca 80 –100 km při zařazeném posledním rychlostním stupni.“ – v kontextu snížení rychlosti na magistrále v Praze ze 70 na 50

                                          Ukaž mi v grafu, že spotřeba je při 80 – 100 km/h nižší.

                                          0 0
                                          • Sobi  

                                            Promiň, ale už nemám sílu o tom s tebou diskutovat… Opravdu si připadám jako ve zvláštní škole…

                                            Kdyby jsi někdy řídil auto a alespoň na palubce sledoval spotřebu, tak ti to nikdo nemusí vysvětlovat. Nemám pedagogické vzdělání, takže už opravdu nevím jak…

                                            0 0
                                            • pro_pa  

                                              Nápodobně.

                                              Mně auto ukazuje při konstantní rychlosti 50 o nějaký drobek nižší spotřebu, než při 70. Otáčky se pohybují jak jsem psal jinde, při 50 jsou asi o 100 otáček za minutu nižší.

                                              Na rozdíl od vás jsem své podpořil grafem se závislostí rychlosti v km/h a spotřeby l/100 km, který prokazuje, že při 50 je spotřeba nižší, než při 70.

                                              A teď promiň ty, ale ten graf pro mně má více vypovídající hodnotu, než vaše odezírání displeje na přístrojovce, propočty průměrné spotřeby na 100 km v různých provozech a tvrzení, že to každý ví.

                                              0 0
                                              • Honza729  

                                                Nesmis ale sledovat okamzitou spotrebu, kasparku :-)

                                                0 0
                                                • pro_pa  

                                                  Přečti si související odkazy: „Kdyby jsi někdy řídil auto a alespoň na palubce sledoval spotřebu, tak ti to nikdo nemusí vysvětlovat.“

                                                  a nastuduj si co znamená „konstatni“

                                                  jelimane

                                                  0 0
                                                  • Sobi  

                                                    No většina palubek má přepínání funkcí, jak okamžitá tak dlouhodobá a ta se dá nulovat. Přečti si návod k autu, někde to tam bude…

                                                    0 0
                                                  • pro_pa  

                                                    a k čemu mi ta dlouhodobá spotřeba bude?

                                                    0 0
                                                  • Sobi  

                                                    Na nic, protože bagr je lepší než pečené kuře! ;-)

                                                    0 0
                                                  • pro_pa  

                                                    Možná nevíš, proč se ptám, ale předpokládám, že z dlouhodobé spotřeby zjistíš spotřebu za nějaké období, nebo za určité množství ujetých km. Tato hodnota je pro účely zjištění, jestli je spotřeba na 100 km/h větší, nebo menší při konstantní rychlosti 50, nebo 70 km/h nepoužitelná.

                                                    Jako trochu použitelná je informace o okamžité spotřebě.

                                                    Proto jsem se tě ptal, k čemu nám bude zjištění o průměrné spotřebě přínosné, když tuto hodnotu nepotřebujeme zjistit.

                                                    0 0
                                                  • Sobi  

                                                    Na nic, protože bagr je lepší než pečené kuře! ;-)

                                                    0 0
                                                  • Honza729  

                                                    :-)))))))))))

                                                    0 0
                                                • PepikW  

                                                  Koukám, že vždycky, když dojdou argumenty, nastoupí u „bojovníků za svatou věc“ urážky a snahy zesměšnit, co?

                                                  Jenže zesměšňujete tím jen sebe…

                                                  0 0
                                                  • Honza729  

                                                    Poprosil bych o definici Svate veci.

                                                    Dekuji a zdravim.

                                                    0 0
                                                  • PepikW  

                                                    Prosím: je to jakákoliv „Tvoje pravda“, bojovníku :o)))

                                                    Už na škole jsme se učili, že nejúspornější rychlost (obecně, pro rovnoměrnou jízdu po rovině, bez ohledu na typ motoru) je mezi 50ti a 60ti km/h.

                                                    Tebe omlouvá, že jsi „manažer“, ale Sobi je technik…

                                                    0 0
                                                  • Sobi  

                                                    A kdy Vás to učily? A u jakých učebnic? U Š120 bych to tak viděl, ale u moderních motorů to vidím trošičku jinak… právě těch 70–100 km/h. osobně to tipiju kolem 75 u ŠFabia II 1,4 TDi a kolem 90 km/h u ŠOctavia II 1,9

                                                    0 0
                                                  • PepikW  

                                                    Typem motoru to moc neovlivníš, pokud má dobře navržené zpřevodování. Hlavní je aerodynamika.

                                                    Hele, moc se to od té doby nezměnilo:

                                                    http://auto.idnes.cz/…automoto.asp?…

                                                    0 0
                                                  • Sobi  

                                                    No právě naopak, ten hraje zásadní roli! Koukni jak se pohybují spotřeby u starých katalizátorových motorů 1,2 ( např. Š120 ) a nových s řízenou jednotkou ( např. FIAT 1,2 4V E3 ) Tam jsi se spotřebou cca o 2 litry níž při vyšší rychlosti.

                                                    Díky za odkaz.

                                                    0 0
                                                  • Vilém  

                                                    S120 s katalyzatorem? 4V je jako 4 ventilovej motor? To je nejaka variace 2taktu?

                                                    0 0
                                                  • Sobi  

                                                    Sorry! Děkuji! Tam mělo být karburátorových!

                                                    Omluva a děkuji za upozornění, to byl přepis! :-)

                                                    A 4V je čtyřválec

                                                    0 0
                                                  • PepikW  

                                                    Já ti nevim, to je jak hodinky a holinky. Nemluvíme teď přeci o konkrétní spotřebě, ale o rychlosti, při níž je spotřeba (l/100km) na minimu. To bude u různých aut (a motorů) v podobné oblasti rychlostí (odchylky vlivem různých třecích, valivých a aerodynamických odporů), ale ta konkrétní hodnota (té minimální spotřeby) bude samozřejmě různá.

                                                    Snad jsem to napsal srozumitelně.

                                                    0 0
                                                  • Sobi  

                                                    A ještě kolem 70km/h mi to vychází u FPunto III 1,2 4V

                                                    0 0
                                                  • Honza729  

                                                    Prosim te nech ho byt…vzdyt vidis ze nechce presvedcit.

                                                    0 0
                                          • gumid  

                                            Celá debata ( o spotřebě ) je zavádějící … neexistuje nic takového, jako „normální člověk“… :-)))

                                            0 0
                      • karliner  

                        Já ti nevím, ale řekl bych, že když pojedu na jedničku hodinu s motorem vytočeným na třeba 2500 otáček, tak že ta spotřeba bude vyšší, než když pojedu hodinu po dálnici na šestku a na 2500 otáček.

                        0 0
                        • pro_pa  

                          Dobře, tak konkrétně:

                          50 km/h 1 950 ot./min. 4 rychl. stupeň

                          70 km/h 2 000 ot./min. 5 rychl. stupeň

                          na základě čeho bude spotřeba při 70 km/h nižší, než při 50 km/h s uvážením, že všechny podmínky jsou shodné a rozdílný je pouze odpor vzduchu, který neroste lineárně.

                          0 0
                          • Honza729  

                            Karliner chtel zrejme rici, ze se spotreba pocita na ujetou vzdalenost.

                            0 0
                          • Sobi  

                            Protože na 4 ujedeš 50 km a na 5 ujedeš 70km spotřeba se počítá kolik litrů spotřebuješ na ujetí 100km.

                            0 0
                            • pro_pa  

                              a při rychlosti 150 km/h ujedeš 150 km, je tedy spotřeba ještě nižší na těch 100 km?

                              0 0
                              • pepek  

                                Jistě by i to dokázali nějak doložit. Zákony aerodynamiky jsou ničím před snahou těchto soudruhů „vyhrát“ debatu za každou cenu.

                                0 0
                          • Polka  

                            Mloka na vas! ;-)

                            0 0
                      • Krys  

                        Bez ohľadu na odpoveď na túto otázku je prevádzka auta najekologickejšía pri rýchlosti 90km/hod pri zaradenom najvyššom rýchlostnom stupni. V rovinatej krajine.

                        0 0
                        • Sobi  

                          Jasně! :-) čím jedeš pomalejš a máš nižší rychlostní stupeň tak je provoz méně ekologický až do určitého momentu a tan je cca v místě max. kroutícího momentu.

                          0 0
                        • pro_pa  

                          Proč zrovna při této rychlosti?

                          0 0
                        • pro_pa  

                          Na internetu je k dispozici graf, který ukazuje vývoj emisí v závislosti na rychlosti motorového vozidla. Produkce emisí je různá pro různé motory, vozy apod., ale obecně se dá říci, že nejnižší emise a tím i nejnižší vliv na prostředí vozidla vykazují při rychlostech mezi 40 – 90 km/h.

                          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.