• Honza729

    Velmi reálně uvažuji o vstupu do ČeMBA. Již nechci být pasivní, proto již studuji stanovy a program. Doufám, že Volf a Sobi budou následovat mého příkladu.

    0 0
    • Smazaný účet  

      Tak tohle vlákno půjde do zlatýho rámu, už se těším na nejpikantnější diskuzi ever.

      0 0
    • Radek Broz  

      Nudíš se v práci?:o)

      0 0
    • Beeda  

      taky jsem pri dnesku takto naladen:-D

      0 0
    • gargamel  

      APRÍL!!!!

      0 0
    •  

      už jsem chtěl s tou reklamou na spolek čítající menší počet členů než spolek chovatelů jezevčíků poslat zakladatele treadu do ******, potom jsem si všim že seš to Ty a podíval jsem se do kalendáře a můžu jít klidně dál pracovat …a nestraš tady slušný a rozumný bikery

      0 0
    • Sobi  

      Jdu do toho s tebou! Aprííííl! :-)))))

      Ale na začátku si mě dostal! Máš u mne pivo! :-))))

      0 0
    • Ruprt2  

      Až budu velký kluk, chtěl bych pracovat tam co pracuje velký Honza.

      0 0
    • Darius  

      ja myslim, ze Honza mlzi a takticky vyuziva aprilu… na pristi volby totiz dotahne 30 cernych dusi a Cembu ovladne zevnitr

      0 0
    • Hornet  

      Uz som myslel, ze nikto nepride s 1. aprilom

      dobry for :-D

      dostal si ma na par sekund

      0 0
    • JSt  

      tak a je to venku. ty ses na toho prvniho dubna musel tesit jak male dite, ze zalozis toto vlakno :-))

      0 0
    • Honza729  

      Vůbec nechápu, o co vám jako de…

      0 0
    • Black knives  

      Je apríla,, tak ti jako člen té sekty něco napíšu. Pokud máš zbytečných 300z místa, tož doufej v lepší zítřek, a s rukou na srdci zapěj píseň práce. Protože být v čembě aktivní, to je problém. Na aktivitu tam má patent jen TK, a jeho okolí. A pokud to bude k něčemu, tak až za pár let. Takže po členech se spíše žádá finanční solidarita, než akce. Pokud chceš ilegal akci, přijeď za mnou a naložím ti práce, že na to nezapomeneš. Ale v čembě se hurá akce na vlastní triko nevítají.

      0 0
      • Sobi  

        Ahoj Blacku,

        tak když máme toho apríla, myslím že jsi to velmi slušně vystihl. Vzpomínám jak to vše začínalo to nadšení, pak se objevily určité náznaky že je něco jinak, někdo to prokoukl dřív, někdo ještě v ten moment tvrdě hájil tu organizaci, toto období bylo dlouhé, nyní, ale už vidím že i ti co hájili, prokoukly pana Prezidenta a jeho věrné vlezdoprdelisty…

        Je zajímavé sledovat jak si uvnitř čemby vyhrožují trestním oznámením atd…

        viz toto z mých vnitřních zdrojů:

        Ve dnech před členskou schůzí vydal VV Čemby rozhodnutí ve věci spravování stránek FB zaměstnanci Čemby (viz. ). V reakci na toto rozhodnutí začala probíhat debata o demokratičnosti takového kroku. Člen sdružení Aleš Gába telefonicky předsedovi sdružení Tomáši Kvasničkovi oznámil, že z důvodu tohoto rozhodnutí podá na VV Čemby „Podnět ke kontrole pro podezření z porušení Listiny základních práv a svobod, která je součástí Ústavy České republiky“ Policii ČR.

        Tohle mám z druhé ruky, dle mne důvěryhodného zdroje…

        Potvrdí to někdo či vyvrátí?

        Pokud je to pravda, tak je VV čemby víc v prdeli než jsme si tu všichni mysleli. Bohužel Čemba=VV Čemby=pán velkomožný, her…, sůdruh generál.

        0 0
        • Sobi  

          vypadlo mi viz: byl to odkaz na dokument čemby: 091123_rozhod­nuti_vv_o_fb_

          0 0
          • mastihuba  

            tahle část je dost vytržená z kontextu celýho prohlášení, nicméně takováhle formální cesta je přinejmenším smutná.

            0 0
            • Sobi  

              Já jsem čekal že to někdo doplní, mám zbytek i komunikace k dispozici, jen jsem chtěl rozvázat diskuzi ať všichni ví zo jsou zač!;-)

              Z kontextu to vytržené není to je začátek, smyslem všeho je, dokázat že i uvnitř jsou obrovské rozepře. Parafráze mi připadá ODS, Topolánek odchází a voliči se vrací, a to samé je Kvasnička, až ten arogantní dobytek odejde, spousta lidí se vrátí, ale do té doby je to samé! Je tam jeden šmejd pár vlezdoprdelistů a ty to drží vůči většině, odchází Topolánek a vše má jiný směr, jiný význam tak jak si to přejí, pan velkomožný prezident se drží a kurví všechno to co za ideály jsme na začátku stáli. Až odejde pryč a jeho věrní také což je pár lidí, pak bikerská organizace bude mít smysl… do té doby je to u mne soubor kreténů, kteří si hrají na svém písečku a snaží se vybudovat singltrack s.r.o. a vojebávat nás o veřejné zdroje financí ve smyslu bikeři chtějí, což není pravda a skutečnost: bajkeři na vás serou čembo! Do ****** s TK, do ****** s VV Čemby! Dokud budete vnucovat někomu to nechce dokud budete mluvit za někoho kdo to nechce do té doby co si připravujete předpolí pro podnikatelský záměr, jste škodá a nepřítel bikerstva! Nevím jestli víc nesnáším Paroubka a jeho VV nebo Čembu a jejich VV!

              Čembo jste ostuda čského bikerstva!!!

              Stydím se za Vás!!!

              0 0
              • karliner  

                Tak tady bych si dovolil citovat Vinnetoua: „tvému jazyku vládne ohnivá voda…“ :-)))

                0 0
                • Sobi  

                  Jak jsi to odhadl! :-)))) Zelený čtvrtek, zelený budwar! ;-))))

                  Ale za svým slovem si stojím bílá tváři! Boj!

                  0 0
              • Volf  

                Sobi o bandě mluvit nechci, protože je to jen reklama, kterou si nezaslouží, ale jak píšeš o topolánkovi, tak mně to nedá a musím napsat pár slov. Ten chlap pro mě ztělesňoval koncentrát všeho hnusného v politice, samolibost, používání bolševických praktik, dalíkovné, julínkovné, asociálnost, pohrdání lidmi, nadutost novodobé šlechty, smlouvu s voliči, buranské vystupování na úrovni socialistického lampasáka a jeho odchod po propadliště dějin byl očekávaný, ale tímto způsobem překvapivý. Úplně čumím, jak všichni ti jeho rektální alpinisté najednou otočili. Je to stejné jak v tom jednom filmu o básnících, jak tam ta sestra v půlce věty začne ignorovat odcházejícího doktora a mluví na nového :-) Dívám se na různé dokumenty z 50 let a když jsem viděl to co se teď dělo v ods, tak si nemůžu pomoci, ale z jejich postupu smrdí bolševické postupy na všechny strany. Vůbec bych se nedivil, že to celé na topolánka našil někdo z modrého týmu, protože on zapoměl, že žádný strom neroste až do nebe, ve svém hulvátství je schopen se nechat namanipulovat do jakéhokoliv výroku / vždycky mluvil dřív jak myslel / a protože ods se řítí do háje, tak zde máme opět puč ala Sarajevo. Pokud nikomu z jeho nynějších katů nevadilo, že se proháněl se ztopořeným penisem někde mezi najatými šlápotami, tak se divím, že poznámka o tom, že je Fišer žid, je úplným nic a přesto ho to stálo hlavu. Myslím si, že šlo jen o to, topolánka se zbavit a dát tam tu figurku nečase, který jako bývalý svazák a student vumlu bude dělat to co kmotři chtějí. Opravdu to vypadá, že si topolánek myslel, že může jít proti těm, co tahají za špagátky.

                0 0
                • Honza729  

                  Rad bych se zeptal, zda povazujes soudruha Paroubka za vzor demokratickeho politika. Zaroven se chci zeptat na Falbra, Krause, Svobodu, Sobotku a dalsi.

                  Nutne musis dojit k tomu, ze jsou jedni za 18, druzi bez dvou za 20.

                  0 0
                  • Volf  

                    To rozhodně ne a protože věřím na Jin a Jang a podle toho se řídící svět, tak doufám, že topolánkův konec znamená i konec paroubka. To že ty nechceš vidět, že ods je skoro 100 % esencí gaunerizmu, je jen tvoje věc. Osobně odmítám žít způsobem, kdy se nejdříve musí zjistit kdo je vrahem babičky a teprve až nemá tu správnou politickou orientaci, pak teprve popustit stavidla svého hněvu :-). A znovu ti opakuji, že za sociální demokracií je jen zlomkové procento skandálů spojených s nejrůznějšími aférami. Nevím nic o tom, že by zasáhli do soudní moci / čunek /, že by spojili politiku s businesem / řebíček /, ale naopak dokázali i za svého působení ve vládách potrestat gaunery typu snopkové, svobody a i toho krause. Myslíš si, že topolánek nedopadl až na dno ? To že se stýkal se špičkami Evropy nebylo tím, že je to topolánek, ale že byl premiérem a předsedou ods. Teď už jeho číslo zmizelo z řady mobilů, protože už není užitečný. A to je pro politika ten největší trest. Dostat ho od moci a od žití zadarmo.

                    0 0
                    • Honza729  

                      Jsi naivni, bohuzel. Konec Topola neznamena konec Paroubka ani nahodou. Bohuzel.

                      Jinak jsi uz mohl poznat, ze si o ODS taky myslim svy a taky si myslim, ze jsou to gauneri. jenze narozdil od tebe si totez myslim i o CSSD a jejich predstavitelich. Pisu to tu porad: Rozdeleni na tyhle dve strany je jen hra a divadlo pro volice, jinak je to jedna velka parta, kde kazdy na kazdyho naco vi a ty „afery“ jsou jen obcasne hozeni masa davu, aby se mel o cem bavit, kdyz jim nahodou tece do bot. Ty velke gauneriny si peclive mezi sebou hlidaji a kryji se navzajem…

                      Jinak ze nevis nic o aferach CSSD neznamena ze nejsou, vsichni vime kulovy, protoze ty skutecne skandaly dosud na rozkryti cekaji nebo se nerozkryji nikdy.

                      Letos je potreba volit zmenu, a tu v techto dvou stranach nevidim ani nahodou.

                      0 0
                      • Beeda  

                        ja su kristalove cisty!

                        0 0
                      • Volf  

                        A jakou změnu máš na mysli? top09 spolek sedmilhářů, co bezprecedentně porušili ústavu a parlamentní demokracii založil topolánek s kalouskem jako spolek pro lidi, kteří z nějakých důvodů nechtějí volit ods a po volbách se spojí dohromady. vv je jen nafouknutá bublina ve smyslu stejně půjdeme s ods, protože naši kmotři to jinak nedovolí. lidovci za koryto udělají klidně i ,, kalouska ,, jen když se dostanou k lizu a to s kýmkoliv. Koneckonců i sám náhle pravicový kalousek jednal o koalici s komunisty a není to tak dávno. A dát hlas nějakým alternativcům mimo parlament, to je stejné jako nejít k volbám, protože nikdy nevíš koho vlastně takto dostaneš k moci.moje rovnice je jasná. je potřeba dostat za každou cenu od moci to největší zlo a tím je ods. A to dosáheš jedině tím, že vyhrají sociální demokraté tak, že se nebudou muset domlouvat s těmi výše popsanými kolaboranty. Tak dostane slušná a standardní pravice 4 roky na to, aby se očistila od všech kmotrů, dalíků, téček a íček a mohla v dalších volbách vyhrát.

                        0 0
                        • karliner  

                          Ale kdyby to tak bylo (snad nebude proboha…), tak po 4 letech běsnění koalice KSČ + ČSSD tu zbyde spálená, zdevastovaná a rozkradená země zadlužená na x generací dopředu s novou vlnou emigrace…

                          0 0
                          • Volf  

                            Ty máš tu makovici fakt úplně plnou modrého bláta. Ty jsi vážně nezaznamenal, že tady ods dvakrát převzala moc a vždycky ten stát totálně rozvrátila? Ty jsi vážně nezaregistroval, jakým způsobem se vláda ČSSD musela vypořádat s vypálenými bankami a firmami po tzv. velké privatizaci a také i s povodněmi ? Dospělí lidé by měli argumentovat zkušenostmi a prožitky. Pokud prezentují pouze to co si někde přečetli a nebo jim to nakukal vůdce ve smluvě s voliči, tak jsou jen směšní.

                            0 0
                            • Honza729  

                              :-))))))) za první větu máš sto bodou ! Jožko Vtipkár hadr :))

                              0 0
                            • Ruprt2  

                              ty brďo, a v které zemi, že žiješ?

                              0 0
                            • Karlos009  

                              Příčinou obrovského státního dluhu nejsou žádné „vypálené banky“ nebo povodně, ale mandatorní výdaje státu. V současné době činí 80% rozpočtu. Tzn. pokud si nebude stát půjčovat a pokryje mandatorní výdaje, nezbude mu nic. A za enormním nárůstem mandatorních výdajů stojí právě ČSSD. A to mi žádný vůdce nenakukal, to jsou údaje Českého statistického ú­řadu.

                              0 0
                              • Volf  

                                Když to říkáš ty, tak to bude opravdu pravda… a ty mandatorní výdaje určitě vymyslel démon proubek:-), protože ods by je určitě zrušila jako levicové nesmysly :-))))

                                0 0
                                • Honza729  

                                  Ne, ty mandatorni vydaje nevymyslel jen demon Paroubek, ale predevsim jeho politika kupovani si hlasu. Jak mi treba vysvetlis silene napady typu pastelkovne ?

                                  0 0
                                  • Volf  

                                    Šílené na ,, pastelkovném, ,je hlavně to pojmenovnání některým modrým dementem. Ono šlo o úplně něco jiného. Jinak doporučuji koukat na ČT2 kde nedávno běžel dokument o Chile a ta země je totálně rozvrácená, protože skoro 70 % veškerého majetku vlastní 10 % lidí. Teď o víkendu běžel dokument o Kostarice a tam dokonce zrušili armádu a takto ušetřené peníze věnují na sociální věci / školství, zdravotnictví a podobně /, zemi se přezdívá středoamerické Švýcarsko a funguje to. On jen modrý dobytek neustále něčím straší, protože jak nejsou argumenty, tak musí přijít násilí a je celkem jedno v jaké formě.

                                    http://www.kostarika.cz/

                                    0 0
                                    • Karlos009  

                                      Tak jsem se kouknul na Wiki (moc jsem toho o Kostarice nevěděl). Tu armádu zrušili v roce 1948 kvůli občanské válce. „Středoamerické Švýcarsko“ jí nazývají nejspíš proto, že je to jeden z daňových rájů (paradoxně se silně levicovou vládou), státní dluh je 50% HDP a inflace kolem 10%!. Na rozvojovou zemi je to slušný, ale jako vzor ekonomiky bych jí určitě neuváděl.

                                      0 0
                                    • Honza729  

                                      Tim padem urcite uznas, ze oranzovy dobytek strasi svymi bilboardy kolem silnic, kde pise o lidech z ODS, ze ?

                                      0 0
                                    • treatt  

                                      A já Ti zas řeknu něco jiného. Oranžáda tady neustále mává praporem solidarity a jak se bude Jánošíkovat. Když pominu fakt, že argument JP „obyčejní lidi nemůžou být trestáni za krizi, kterou nezpůsobili“ je zcela mimo, jako by snad u nás ekonomicky silnější vrstva způsobila předlužení USA a následné propuknutí celosvětové krize, tak mi nedá Ti přidat jiná čísla.

                                      A sice jak lidé naloží s kapitálem, pokud ho v dané zemi získají. V nejméně rozvinutých zemích světa, typické jsou africké státy, kde je moc v rukou vojenských režimů a podobně, jakmile někdo získá větší majetek, 90% jde okamžitě do zahraničí. V nejvyspělejších ekonomikách světa tohle číslo dosahuje taky 90ti procent, ale toho kapitálu, který tam zůstává. Mimo jiné to je hledisko, které poukazuje na ekonomickou rozvinutost dané země. Hádej, co platí u nás. Jsme někde na 45ti procentech toho, co tu zůstane. Jaký je přínos pro danou zemi a její „obyčejné“ lidi, pokud kapitál zůstane v její zemi, nebo je vyvezen, Ti snad říkat nemusím.

                                      A když se podíváš na zprávy z bank, ještě ani neproběhly volby a obrovským způsobem narostl počet lidí, co převádí svůj kapitál do zahraničí.

                                      To je přínos toho báječného oranžového světa, který nám tu kreslí „přeceda“, kde se bohatým bere a dává obyčejným. Ta ekonomicky nejplodnější vrstva se prostě přesune do zahraničí a pak nám tady Sobotka může tlachat o „spravedlivé“ progresivní dani, co bude chtít (a jestli si někdo neumí spočítat, že 15% ze 100 000 je trochu něco jiného, než z 15ti tisíc, je to smutné) Protože jen ubyde těch lidí, kterým by bývali chtěli vzít z daní ještě víc..

                                      0 0
                                      • Honza729  

                                        No, ono to s tim odlivem zas neni tak horky, nicmene take to neni zanedbatelne.

                                        Ja vidim problem trochu jinde. A to ve vrstve stredniho a maleho podnikatelskeho stavu. To je vrstva, ktera ve zdrave fungujici ekonomice z podstatne casti tahne prijem statu. U nas je situace pro maleho zivnostnika (pet let jsem v tom jel taky, tak vim o cem mluvim) ktery podnika neuveritelne slozita. Od ziskani uveru pro podnikani, pres slozite danove priznani, vysoke danove zatizeni od zacatku podnikani az po sikanu uredniku (kdo ma maly obchod s potravinami nebo nekterymi sluzbami, tak vi). Tihle lide nemaji tolik prostredku, aby prenesli podnikani do zahranici, tak po letech driny, pokud nevydrzi, to radeji vzdaji a jdou do zamestnani.

                                        Tohle je dle meho soudu zlocin vsech vlad od roku 1990. Zleva doprava.

                                        0 0
                                        • treatt  

                                          Tady se s Tebou naprosto shodnu.

                                          Jinak já jsem psal výhradně o té ekonomicky hodně silné vrstvě a jen o ní. A prostě proto, že tady Paroubek vykřikuje, jak spasí „obyčejné lidi“ a málem všechny chudé světa tím, že víc zdaní tuhle konkrétní vrstvu. A jen chci poukázat na to, jak nebetyčná kravina to je..

                                          0 0
                                          • Honza729  

                                            Jasne, chapu. V tom jsme zajedno. Nicmene pro obycejne lidi je podstatnejsi prave fungujici stredni vrstva nez silne firmy. Ta totiz flexibilne vytvari pracovni mista a ma tu vlastnost, ze dokaze ve velmi kratke dobe vytvaret nova pracovni mista v mistech, kde o praci zavadit byva problem.

                                            0 0
                                            • scoty  

                                              Ale o tom, že je u nás cíleně likvidována střední třída se tady bavíme už asi po 20té, Mlho..:-))

                                              Napsals to hezky a kolega treatt taky.

                                              0 0
                                        • kankrlicek  

                                          Jsem nečekal, že zrovna v tomhle vlákně s tebou budu souhlasit :)

                                          0 0
                                          • Honza729  

                                            Kdybys me znal bliz, poznal bys, kdy si tady z mistnich tlachalu delam prdel, a kdy diskutuju :)

                                            0 0
                                            • scoty  

                                              …a protože ho neznáš, tak ti kolikrát příjde, že si tady místní tlachalové dělají prdel z něho..

                                              0 0
                                              • Honza729  

                                                No a protoze me neznas, tak nevis, ze je mi to uplne jedno. :) Zvlast tedy v tvem pripade.

                                                0 0
                                                • scoty  

                                                  O tvých „splachovacích“ schopnostech bych si nedovolil pochybovat…:-)

                                                  Nicméně v té politice s tebou většinou souhlasím.

                                                  0 0
                                          • DaSnail  

                                            8o) ja som dvakrát kontroloval či to číslo za menom sedí.

                                            ale furt sa mi to nezdá, asi nejaký hacker zistil heslo a kým je skutočná 729ka na obede tak mu chce zničiť dobré meno…8o)

                                            0 0
                                        • kesu  

                                          souhlas..

                                          0 0
                                      • Volf  

                                        Plácáš do hromady jablka a hrušky. Ono s tím vývozem kapitálu to bude trochu jinak. Souhlasím s tebou, že banánové republiky se chovají tak jak jsi popsal, Důvodem ale není to, že by tam měli progresivní zdanění, protože to je výrazem vyspělého státu, ale tím, že část toho kapitálu je získaná nelegálně a dále je obava z převratu, který je v těchto zemích součástí politické kultury. Bohužel modrý hnus dokáže argumentovat a strašit takto extremistickými názory, protože nemá témata a okolní demokratické státy mají systém založený na progresi. Koneckonců pouze vrcholoví sportovci, kteří mají naprosto iracionálně postavené příjmy dnes hledají daňové ráje, protože jich se toto zdanění opravdu dotýká a to na celém světě. I když si dost dobře nedovedu představit třeba Američana, jak plní daňovou povinnost v jiné zemi. Problém českého podnikání není ve zdanění, ale v nedostatku práce a ve špatné zahraniční politice a hlavně v nenažranosti českého podnikatele ve smyslu malého obratu a velkého zisku. Pak každé zakolísání trhu nejen připravuje stát o peníze na daních, ale ještě vede k tomu, že se typický čech začne snažit zaplatit co nejméně. To jestli někdo platí o 5 % více nebo méně je naprosto nepodstatné. Podstatné je to, aby měl možnost ty peníze vydělat a hlavně, aby měl naprosto jasné a transparentní podmínky, které se nemění podle toho, kterého přeběhlíka si kdo zaplatí. Další věcí je to, že náš sociální systém je postavený úplně jinak než je v Evropě zvykem. V Německu se ti nemůže stát, že ztráta zaměstnání tě může dostat na ulici. Tam z podpory vyžiješ a můžeš bydlet, ale platí tam přísná pravidla pro výplatu, ten člověk musí být neustále k dispozici pro veřejně prospěšné práce a nezaměstnanost tam znamená spíše určitou ztrátu svobody než ekonomickou katastrofu. Zde máme systém, který umožní určité části lidí vypočítávat důchody z průměrného platu ve státě a ještě jim modrý mor udělal vlastní ministerstvo. Nevím jestli jsou tvoji rodiče již v penzi a pokud ano, tak se jich zeptej jaký důchod mají po x letech poctivé práce. Přitom řešení je naprosto jednoduché. Dlouhodobě nezaměstnaní a práce se štítící jedinci si prostě musí na svoji podporu vydělat veřejně prospěšnými pracemi a nebo dostanou jen záchytnou dávku, ale hlavně musí dokazovat z čeho žijí. Žádná demokracie nebo rasizmus. A takto ušetřené peníze mají jít na podpory lidem, kteří opravdu přišli o zaměstnání a musejí být po nějakou dobu bez práce, než získají další. Nemocenská. Já jsem OSVČ, takže netuším co je to nemocenská již asi 18 let, ale systém, kdy 70 % lidí v tomto státě žije z ruky do huby a první tři dny nedostane ani halíř je výrazem naprostého prasetizmu a může ho podporovat jen prase. v civilizované Evropě by se taková politická strana vyčlenila do pozice ultra stran, které by byly vytěsněny z politického spektra. Bohužel my zde máme dnes systém, kde kdejaký čokl má právo na důstojnější život než člověk a vy tomu ještě tleskáte. a očividně nejste schopni pochopit že i ten nejnuznější musí něco jíst a pokud si na to jídlo nemá šanci vydělat, tak si nakrade. A tak se jen zeptám,. Není lepší mu zaplatit stovku za zametený chodník než pět set z ukradené víko od kanálu ? No já to nezměním a pokud budete ve většině, tak to bude prostě po vašem.

                                        0 0
                                        • Honza729  

                                          Z tohoto tvého elaborátu je vidět, jak si protiřečíš:

                                          • Kritizuješ systém dávek (naprosto souhlasím), přitom volíš ty,kteří ho vytvořili a udržují při životě. Nechápu.
                                          • Píšeš: „Problém českého podnikání není ve zdanění, alev nedostatku práce“. Uvažuj: proč je nedostatek práce ? No jednímz důvodů je právě vysoké zdanění a nepodpora začínajícíchpod­nikatelů (daňové prázdniny, apod). Čili zaměňuješ důsledeks příčinou.
                                          • Na závěr: jak jsem psal v jiném vláknu: Ta posedlost modrou barvou miu tebe dělá starost. Nosíš džíny ? :)
                                          0 0
                                          • scoty  

                                            nosí…

                                            0 0
                                          • Volf  

                                            Tomu se říká menší zlo. To že to nechceš pochopit je jen a jen tvoje věc. Prostě ČSSD je menší zlo pro stát, než to loupeživá sebranka. Zdanění nemá nic společného s nedostatkem práce. Je to jen volný trh. Odejdou ti co to neumí a přijdou ti co to umí.Není třeba to řešit.

                                            0 0
                                            • Honza729  

                                              Ale já to chci chápat. Jenže ČSSD je všechno možné jen ne menší zlo. Je to úplně stejné zlo jako ODS.

                                              To zas nechceš pochopit ty :)

                                              0 0
                                              • scret  

                                                naprostej souhlas… panove a damy, kdo si mysli ze modra nebo oranzova barva je lepsi ta nebo ta, je bud velky naivka nebo idiot… Bohuzel mi prijde, ze at pujdu volit kohokoliv, stejne to bude parta gauneru:(( kazdopadne Paroubka volit nebudu ani kdyby trakare mely padat…

                                                0 0
                                                • Zdeno Micio  

                                                  No já bych volil černou, ale SHČP (Strana hrobařů české politiky) ještě nikdo nezaložil.

                                                  0 0
                                        • treatt  

                                          Obávám se, že reaguješ hůř na modrou, než býk na rudý hadr nasáklý krví jeho předchůdce a toreadora, který mu zapichuje bodce do hřbetu :)

                                          Jestli je pro Tebe statistika bankovních pohybů modrý propagandistický hnus, tak jsem asi modrý hnus :) No nic.

                                          Já jsem nikde neřekl, že vývoz kapitálu je postaven výhradně na zdanění! Řekl jsem hlavně, že se tak pozná vyspělost poměrů v dané zemi. A to se na mne nezlob, je prostý fakt. Jestli to je pro Tebe modrý hnus, prosím :-)))

                                          Ale jinak je to samozřejmě souhra velké spousty věcí, jako jsou rizika, legálnost nabytí a podobně. Ale zase, to opět ukazuje na vyspělost země. V nejvyspělejších zemích máš prostě nejvyšší možnost legálně nabýt velkého majetku, v chudých oblastech těžko. Jedno souvisí s druhým, ale neměl jsem pocit, že si tady musíme jako na základce vysvětlovat elementární věci, nicméně jak myslíš ;)

                                          A když mluvíš o tom, že dneska už jdou do daňových rájů výhradně sportovci, celé ty kauzy, kdy švýcarské banky začaly zpřístupňovat informace o kontech zahraničních klientů a objevovaly se tam hodně vysoké obchodní kruhy našich západních sousedů, to byla asi taky propaganda modrého hnusu, co? :) Je to celkem jednoduché, když už uvádíš tu Ameriku. Žehrat na lidskou dobrotu je pitomost jak vrata, každý jsme egoista až na půdu. Jen v těhle zemích mají natolik dobře zavedený systém, že míra rizika už je vyšší, než případný zisk z toho, že obejdeš daně. To je celé. Američani asi opravdu málokdy začnou dělat ve velkém daňové podvůdky, když si za to můžou jít sednout na stejnou dobu, jako u nás za vraždu. Příčina – důsledek. Navíc pokud jsi v opravdu vyspělé zemi, nemáš takovou potřebu ulývat majetek, protože opět, rizika jsou obecně nižší a dobře vydělat Ti umožní podmínky dané země.

                                          Jako Honza, nevím, proč najednou píšeš, že bych snad radši ukradený kanál, než zametenou ulici. Zajímalo by mě, kde bereš pocit, že já bych měl podporovat systém nesmyslných dávek v nezaměstnanos­ti :)

                                          A zkusím to ještě jednou – cílem mého předchozího příspěvku bylo poukázat na prostý fakt. Přeceda Jiří slibuje, že dá spousty peněz „obyčejným“ lidem tím, že je vezme opravdu bohatým lidem. Já ukázal na to, jaká to je krávovina, protože na jejich prostředky stejně nedosáhne a je to jen vyhrocování třídní nenávisti, která si nevidí do huby. Tečka

                                          0 0
                                          • treatt  

                                            Aby náhodou, nenapsal jsem explicitně, že ve vyspělých zemích je i předpoklad vyspělejšího stavu společnosti obecně a tedy že tam platí vyšší morální měřítka, naž v méně rozvinuté části – abys mě na tom nechytal ;)

                                            0 0
                                          • Volf  

                                            Já reaguji na modré grázly ne na modrou barvu, ta za to nemůže.

                                            0 0
                                            • Honza729  

                                              A co oranžoví grázlové ? Teď čerstvě třeba předseda sněmovny ? :)

                                              0 0
                                        • kesu  

                                          tri dny nevyplaceni nemocenske jsou jeste malo.V tehle zemi je prumerna doma stravene na nemocenske 7tydnu,nejak se to resit musi. Na chripku ti kazdej doktor napise 14 dni doma tak o cem se tu bavime..

                                          0 0
                                          • Volf  

                                            Znáš někoho s tak dlouhou nemocenskou ?

                                            0 0
                                            • Manas  

                                              Znam. A je velky problem se takovych „borcu“ zbavit. Oni nic neporusuji … proste ty je jen platis zatimco si doma delaj svuj melouch. Ani kontrola jim nemuze nic rict.

                                              Tezko nekoho vyhodis za to, ze je moc nemocny. To bys prosoudil kalhoty.

                                              0 0
                                              • Volf  

                                                A to je důvod k tomu, aby kvůli jedné svini byli posouváni na hranici chudoby slušní lidé ? To je totiž paradox naší společnosti. Zvykové právo z dob bolševika v poloze presumpce viny. No konec konců asi nám zakážou Mikeše :-) a stále bude naše politická reprezentace držet hubu, ale obírat slušnou většinu, to jim jde, protože od ní nehrozí žádné nebezpečí.

                                                0 0
                                                • treatt  

                                                  Ale ono statisticky vychází, že u nás je dlouhodobě neuvěřitelný počet nemocných, když pořád dáváš za příklad západ, tak se západem zcela nesrovnatelý..

                                                  Takže chybička se asi opravdu někde vloudila, nemyslíš?

                                                  A jak jsem už tady psal – v rámci toho plamenného zastávání nuzných vřele doporučuji navštívit pár malých výrobních firem po republice, třeba na Vysočině a udělat si obrázek o reálném stavu pracovní morálky dělnické třídy..

                                                  0 0
                                                  • scoty  

                                                    Samo. Kdo by nechtěl „kapitalistické“ peníze za „socialistickou“ práci..

                                                    0 0
                                            • kesu  

                                              kdyby jen jednoho bohuzel :-(

                                              0 0
                                    • kesu  

                                      ty nejenom ze nevis nic o ekonomii,roz­poctech ani nicem tomu podobnym ale ty snad tem blabolum opravdu veris..

                                      zkus si nekdy vzit slozeni narodniho duchodu hlavne pomeru prijmu z dani, socialniho a zdravotniho a pak si preber vydaje.

                                      Ono zvysovat naklady na socialni veci na ukor zvysovani dani povede jen do dalsi krize,protoze dalsi podnikatele pujdou jinam za nizsima danema,takze se realne snizi prijmy rozpocu i zamestnanost.

                                      mimcohodem prostredky vybrane na zdravotnim pojisteni bohate staci na funkci zdravotnictvi v cechach,problem jsou duchody,podpory a dalsi ruzne socialni davky.

                                      co mi prijde ale uplne skandalni jsou billboardy socialni demokracie tipu:

                                      Prebytky z prijmu cezu (pokud vim 50mld kč) rozdelit chudým.

                                      v překladu do češtiny:všichni zaplatíme nesmyslně drahou elektřinu,z roz­počtu nejelpe zadotujeme tezbu uhli s cilem ziskat 50mld kc,petkrát je rozhrást a zbytecek dat tem,co nepracují. Přitom proč tedy nesnížit cenu elektřiny která uz je u nas dost drahá.

                                      Tahle reklama neosloví chytré,ale hlupáky kteří veří výkřikům.A na tom je celá politika sociální demokracie postavená. Ostatně,vzděla­ní,pracující a výdělečně činní lidé podle statistik volí téměř vždy pravici.. Problémem ale je, že takových je vždycky méně..

                                      A co se týká rozkrádání,podvodů a úplatků,tak to je prašť jak uhoď bohužel

                                      0 0
                                      • Volf  

                                        Milý mladý příteli, až budeš mít rodinu, tak si znovu přečti svoje spisy a možná se zastydíš. do té doby bych byl rád, aby jsi vůči mé osobě nepoužíval výrazy typu bláboly a podobně. Jestli nejsi slušně vychovaný je tvůj problém, ale jen do doby kdy si povídáš sám se sebou.

                                        0 0
                                        • Honza729  

                                          Volfe, ja rodinu mam, zivim tri lidi, hypoteku, dve auta, dve chaty a dalsi provozni vydaje. Takze si celkem umim predstavit o co jde.

                                          Ten kluk ma pravdu. Ze to nechces videt, je problem tvuj, ne jeho. A prosim te, neargumentuj tim, ze beru „prazsky“ plat. Okamzite by sis totiz nabehl taky na „prazske“ naklady.

                                          0 0
                                          • Volf  

                                            Hele nech toho. Pražák ví úplně kulový o tom, co je život mimo Prahu. Jestli děláš za 80 nebo 100 litrů tak buď rád, ale nevykládej, že je to standard. Jinak mám v Praze dost známých a příbuzných, takže moc dobře vím co jsou pražské náklady. Pokud nebydlíš na Malé straně, Starém městě nebo na Hradčanech, tak ten rozdíl nebude nijak rozdílný. V Praze jsem minimálně 2 x za měsíc, stravuji se tam, bydlím tam a tankuji tam. To že už za bolševika se Praze podkuřovalo aby mlčela je nesporný fakt a že pokud je někde umělá zaměstnanost, tak je to právě v Praze je také fakt. Nikdo z vás netuší co je to žít v oblasti, kde je 12% nezaměstnanost a průměrný hrubý plat 16 000 CZK. Jo a pitomoučké argumenty Pražáků o tom, že každý může jít do Prahy bych vám i přál, protože by jste konečně poznali co je to žít jako zbytek republiky. Jo a já si nestěžuji. Na rozdíl od tebe nepotřebuji zaměstnavatele, který mně všechno nachystá, uživím se sám a dost dobře, ale na rozdíl od tebe každý den ráno když se holím, děkuji svému osudu za to, že byl ke mně tak štědrý, protože vidím kolem sebe spoustu schopnějších lidí než jsem já, kteří to štěstí neměli. To je ten největší rozdíl mezi námi. Ty se chováš jako pyšný asociál, který pohrdá každým kdo nedosahuje jeho příjmu a postavení a nedokážeš ve své jistotě pochopit, jak málo stačí na to, aby jsi byl na dně. Jenže když se postavíš v Praze k pumpě, tak ty svoje výdaje s velkou pravděpodobností budeš schopen nějak dostat pod kontrolu. S tím co jsi popsal by jsi na oblasti musel být v pozici minimálně ekonomického ředitele firmy o 50 – 80 lidech. Máš štěstí, já ti ho vážně přeji, ale nech už těch pouček ze svého života, protože minimálně 70 % lidí v tomto státě má úplně jiné starosti než ty.

                                            0 0
                                            • Honza729  

                                              Nevztekej se.

                                              Kde rikam, ze muj plat je standard ?

                                              Jaktoze ten rozdil neni velky ? Plati snad vesnican stejnou plochu za bydleni jako Prazan ?

                                              Myslis, ze ti navsteva Prahy 2 mesicne v restauraci a na benzince da obrazek o kazdodennim fungovani ?

                                              Proc odmitas moznost kazdeho jit do Prahy ? Uz jsem to tu psal:mam tady kolem sebe nekolik vesnicanu, i lidi ze Slovenska, kteri ve triceti, ctyriceti, prodali byty, domy a sli i s rodinou do Prahy…proc ? Protoze chteli. A neco pro to udelali. A maji muj obrovsky respekt, protoze vim, ze to neni vubec jednoduche.

                                              A ver, ze i ja podnikal, pres pet let jsem kazde rano dekoval osudu, ze byl ke me stedry, bla,bla,bla…jenze pak prisel socan, podnikani mi znechutil a sel jsem do zamestnani, no a ? Vzdyt muzes taky…

                                              Nejak z tebe citim zavist, a to se mi u tebe nelibi…ale hlavne z tebe citim nervozitu, ktera se s prichodem voleb stupnuje-dnes jsi tu tedy napsal dost nervoznich prispevku na tema CSSD versus modry teror…bud v klidu, vyhrajete. Ale zase budete druzi :)

                                              0 0
                                              • Volf  

                                                Já s tím naopak souhlasím, aby všichni šli do Prahy. Pak by jste totiž díky neviditelné ruce trhu konečně poznali o čem je vlastně život ve státě zvaném ne Praha ale Česko :-) takže si to raději nepřej. jo a jsem možná lecos, ale nikdy jsem nikomu nic nezáviděl. Jen kdysi jednomu klukovi holku, kterou mně přebral a když jsem ji pak viděl po 20 letech, tak ani nevíš jak jsem byl šťastný, že to udělal :-) Takže závist není nic pro mě :-)))

                                                0 0
                                                • Honza729  

                                                  Ja si to nepreju, samozrejme. Protoze by tim jeste vic stouply ceny za byty, pozemky, atd… :)

                                                  0 0
                                                  • Volf  

                                                    Toho socana jsem nedočetl. Víš já si pamatuji jaký vřískot předváděli odeesáci ve chvíli kdy čssd zavedla minimální daň z příjmu pero fyzické osoby. Dělalo to tuším 6 500 CZK ročně a mělo to vést k likvidaci živnostníků v ČR :-) jestli někdo podniká tak, že ho zlomí 500 CZK měsíčně za minimální daň, tak to jsem z toho byl vážně vedle. No a teď v tichosti chtějí, abych já jako OSVČ platil stejné odvody jako ty, ale nevidí ten zásadní rozdíl, že za tebe velkou část odvodů platí tvůj zaměstnavatel. Tak a teď mě řekni, co je na tom pravicového ? Nic po státě nechci, nechci po něm žádné dávky, žádné dotace, žádné benefity, dovolenou platím sám sobě tím, že jsem po její dobu bez příjmu, když onemocním, tak mám velký problém, nebudu vůbec uvažovat o nějaké dlouhodobé nemoci nebo úraze a i když ze státu nečerpám vůbec nic, jen mu pravidelně přispívám, tak mě chce trestat za samostatnost. No a že po mně chce DPH z vydané faktury nezávisle na tom, zda jsem ji dostal zaplacenou, je už totální úlet a opět z pera pravicových svobodomilců :-)

                                                    0 0
                                                  • Honza729  

                                                    Jo, tady je presne videt, ze jsi levicak jak vino.

                                                    pochop, ze vubec nejde o blby petikilo mesicne, jde tu o princip. Proc bych mel jako zacinajici zivnostnik jeste nez vydelam uz platit dane ??? Vzdyt to nema logiku a rozvoji podnikani to rozhodne neprispiva…

                                                    0 0
                                                  • Volf  

                                                    A co ty odvody ?

                                                    0 0
                                          • scoty  

                                            Máš recht. Živit dvě auta a dvě chaty to nemůže být žádná sranda…:)))

                                            0 0
                                        • treatt  

                                          Volfe, zrovna Ty, který tady do každé odpovědi dáváš reakce, že to je modré bahno, svinstvo a podobně, máš opravdu právo mávat práporem slušnosti kvůli „blábolům“ :-D

                                          A k věci – to jako, že jakmile se v hnízdu vylíhnou potomci, odkrví mi to mozek a začnu jednat zcela iracionálně, vidět všude modrou a chtít všechno pro všechy, i když na to prostě není? Hm, jak myslíš…

                                          Jestli se kesu má stydět za to, že napíše něco rozumného a racionálního, tak bychom už byli na poněkud surrealistické ro­vině

                                          0 0
                                          • Volf  

                                            Pokud se pamatuji, tak ods se sama začala nazývat modrým týmem. A že mají takové morální vlastnosti a charaktery a také původ je jejich problém a já nevidím důvod ho nevidět. A až najdeš, kde jsem chtěl všechno pro všechny, tak mně to prosím tě ukaž. Jinak jsi pouhý baron prášil. A myslím si, že máš na víc, než na takové plytké a ještě naprosto nepravdivé zkratky. Na rozdíl od spousty jiných dokáži zformulovat svůj postoj a také ho i racionálně obhájit. Což se o spoustě ,, pravicových ,, voličů ods říci nedá ani v nejbujnějším snu.

                                            0 0
                                            • Honza729  

                                              To ti nikdo nebere. Jenze ty si nevedome svymi argumenty davas gol do vlastni brany, protoze totez co pises o „modrych“ plati pro „oranzove“. A to ty nechces slyset.

                                              0 0
                                              • Volf  

                                                Asi milionkrát jsem ti už řekl, že nejsem žádným fanatickým vyznavačem ČSSD. Jen je prostě považuji za menší zlo pro tento stát a jedině drtivé vítězství opozice může nastartovat očistu společnosti, protože jen drtivá prohra a odchod do opozice / škoda, že ne i z Parlamentu / bude znamenat šanci pro morální a ekonomickou očistu státu. A pak to samé udělat za čtyři roky klidně i s levicí. Mnohokrát jsem ti napsal, že osobně bych byl pro, aby jsme se všichni jako národ dohodli a nedali jediný hlas parlamentním stranám a vyčistili tak tech chlív. Bohužel toto je neproveditelné, takže pokud odmítám programově násilné převzetí moci, tak vidím prostě jedinou možnost volit menší zlo. A tím je ČSSD, protože i kdyby se nakrásně dohodli na koalici s ksčm, tak EU a Nato jsou pro mě dostatečnou zárukou toho, že půjdeme i s takovou vládou demokratickou cestou bez nějakého zakolísání. A co se týká ekonomiky tak i tam je natolik silný kontrolní mechanizmus EU, že těžko může dojít k něčemu co by bylo v rozporu s politikou EU. A bolševici ve vládě ? Co by se dalo dělat. Koneckonců jejich hlasy nesmrděly při volbě prezidenta, tak by snad neměly smrdět ani teď. A pokud je pravdou to co hlásá ods, tak by po čtyřleté vládě sociální demokracie s ksčm byly tyto strany odsouzeny k zániku v propadlišti dějin, protože by ukázali svoji naprostou neschopnost. Takže o co vlastně jde ?

                                                0 0
                                                • Honza729  

                                                  Problem je porad stejny: Za mensi zlo povazujes bohuzel ty, kteri nas uvedli do toho marasmu, ve kterem jsme ted. To je cele.

                                                  0 0
                                                  • Volf  

                                                    Jenže to je nepodložený argument lidí z modrého týmu. A taktika toho, že 100 x opakovaná lež se stává pravdou. Já žiji podle pravidla když se řekne A, musí se říci i B. Proč tedy nezveřejní ods jasná čísla kdy, kde, kdo a za co zadlužil tento stát tak, že se modří ekonomové v noci budí hrůzou ze svého osobního bankrotu :-))))).

                                                    0 0
                                                  • Honza729  

                                                    V jednom z techto zbytecnych vlaken to uz bylo, jenze to samozrejme nebylo uznano „radou BF“, protoze se jasne ukazovalo, ze do dluhove propasti nas zavedla CSSD osobou Zemana.

                                                    Nekde ten graf taky mam, vecer ho doma snad najdu a dam to sem.

                                                    0 0
                                                  • MaPa  

                                                    Asi tohle

                                                    0 0
                                                  • Honza729  

                                                    jj, forma sice jina, ale sdeleni stejne

                                                    0 0
                                                  • treatt  

                                                    Ty si opravdu myslíš, že drtivé vítězství ČSSD by přineslo očistu společnosti a politiky?

                                                    0 0
                                                  • treatt  

                                                    Volfe a co projednou to zkusit bez černobílých brýlí, nějak takhle:

                                                    Za posledních dvacet let, kdy byl obrovský potenciál k růstu v době ekonomické prosperity, se z KOMPLET celé politické vrstvy stala sebranka, která si z toho udělala vlastní kšeft, prorostla vzájemně jako chobotnice se spletencem sbratříčkovaných firem a lobbistů napříč KOMPLET CELÝM politickým spektrem, bez ohledu na jakoukoli stranu (nevyjímaje komanče, se kterými se před kamerami a na veřejnosti nebaví ani prašivej pes a přitom v kuloárech si umí prosadit spoustu věcí a nedávné mafio skandálky Dolejše už dokázaly probublat dokonce i na venek), kde každý ví něco na každého, protože je pro všechny strašně mocensky a finančně výhodné udržovat patový status quo, kde se jen hraje divadýlko na kamery a největší kašpárek je občan, se kterým si všichni politici vytíraj akorát…usazený prach. Místo toho, aby v době růstu se budovalo něco systematicky, přispěly veškeré vlády za tu dobu ke stavu, v jakém to je dnes. A že to jde od desíti k pěti snad vidí i slepej.

                                                    Ale chápu, takový pohled je příliš beznadějný a ošklivý. Udělat si jednoho nepřítele a toho chtít bičem hnát je mnohem snazší a opět nahrávající danému politickému statusu quo. Volič tyhle mezistranické, vyhrocené půtky žere, společnost je bipolárně vybičovaná rozdmícháváním třídní nenávisti „voni se maj, tak ať daj“ na jedné straně a „flinků a nemakačenek nezodpovědnejch“ na straně druhé a pánové si s koženym ksichtem dál můžou v televizi jít před kamerou pod krkem, aby si hned po skončení relace vzadu v maskérně přátelsky pokecali o kšeftíkách..

                                                    Ale jo, jestli na tuhle hru chceš přistoupit, jdi do ní a s vervou..jak říkám, je to snadnější pohled na svět..

                                                    0 0
                                                  • Honza729  

                                                    No, to se mu tady nsazim taky vysvetlit, ale bezuspesne.

                                                    Volf je ted orientovan protiprazsky, a Praha je synonymum pravice, modre a ODS…tak mozna proto :-)

                                                    0 0
                                                  • Volf  

                                                    Honzo mám k tobě určitou slabost a považuji tě za brilantního a chytrého diskutéra. Toto jsi snad ani nemohl nasat ty:-)

                                                    0 0
                                                  • Honza729  

                                                    No tak mi tedy vysvetli jak jsi myslel ten prispevek v jinem vlakne, kde pises, ze blbe prispevky jsou jen od prazaku…

                                                    Nekomus rekl sve heslo, ne ? :)

                                                    PS.: A ty nadavky si nech od cesty, mohl bys tu narazit :))

                                                    0 0
                                                  • Volf  

                                                    Já jsem nenapsal, že blbé příspěvky jsou od pražáků. Já napsal, že poslední dobou co blbý příspěvek to od pražáka. Je to volná parafráze Zemanova bonmotu o tom, že netvrdí, že každý muslim je terorista, ale každý terorista je bohužel muslim. Takže jen na vysvětlenou. A byla to reakce ne na tebe, ale na pitomoučké rýpnutí kohosi, jehož nick mně vůbec nic neříká, tak jsem se kouknul kdo to je :-)))))

                                                    0 0
                                                  • Honza729  

                                                    …a odpovedels na mne :-)))

                                                    0 0
                                                  • Volf  

                                                    To jsem jen špatně zařadil a taky to tam doufám napsal. Na tebe to nebylo, protože bych popřel to co si o tobě myslím…

                                                    0 0
                                                  • DaSnail  

                                                    v tom nasat ti chýba písmenko. buď p alebo r 8o)

                                                    0 0
                                                  • Volf  

                                                    vůči Honzovi naprosto jednoznačně P

                                                    0 0
                                                  • Volf  

                                                    Proč mně podsouváš pořád něco, co jsem nikdy neřekl a maximálně to zde uměle vyvolal nějaký slaboduchý jedinec. Já jen naprosto pragmaticky díky své již 46 let trvající existenci v této zemi, jako člověk, který byl perzekuován bolševikem a byl jedním z vůdců revoluce ve své bývalé fabrice prostě jen popisuji, že pokud nedojde k násilnému puči, tak jediná možnost jak se zbavit ods, která je škodnou této zemi, je drtivě zvolit její opozici a tím ji dostat od lizu. Pro ty tupější to popíšu takto. Pokud budu vidět, že má šanci vyhrát nadpoloviční většinou balbínova poetická strana, tak dám hlas jí. Mně vůbec nejde o sociální demokraty, ale o to srazit vaz ods demokratickým způsobem. A jak to jistě sám znáš, společný nepřítel spojuje. To jen na vysvětlenou. Ostatní skazky o mně, jsou jen blábolem hloupoučkých prázdných makoviček. Kdyby vládla ČSSD a chovala se jako prasata, tak bych také hledal stranu, která by měla možnost ji poslat do opozice. A hlavně. dokud zde některá z velkých stran neutrpí tak fatální porážku, že přijde o moc, tak bude pořád politik na zákonem a nad bohem. Takže s nějakou ideologií na mě prosím tě nechoď. Jo a jsem také bývalý volič ods a pokud by tato strana byla plná lidí typu pana Tošenovského, tak je volím klidně dál.

                                                    0 0
                                                  • Honza729  

                                                    Ja bych si dovolil tvuj prispevek shrnout:

                                                    Grazla zlikviduju tim, ze si na nej najmu grazla.

                                                    0 0
                                                  • Volf  

                                                    Velkého grázla malým grázlem když už :-)

                                                    0 0
                                                  • Honza729  

                                                    Jak chces. Ale pristup je to podivny a nehodny mysliciho cloveka.

                                                    0 0
                                                  • Volf  

                                                    Jenže pořád je to ještě chování slušného člověka zahnaného do kouta, který odmítá nějakou formu neústavního převzetí moci. Já jinou možnost prostě nevidím.

                                                    0 0
                                                  • Honza729  

                                                    nj, ja tvoje rozhodnuti respektuju, ale nesouhlasim. Nesouhlasim i z toho duvodu, ze mi prijde divne, ze napises „vedl jsem hnuti pri revoluci proti komancum“ (volne prekladam:) ) a zaroven volis stranu, ktera se o komance chce, resp. muze oprit .

                                                    0 0
                                                  • Volf  

                                                    To je těžké to vysvětlit ? Sedí stejně ve všech ostatních stranách, jsou / a že se mě to hodně nelíbí / legální parlamentní stranou a přestože máme zákon proti propagaci fašizmu a komunismu, tak nejen že sedí beztrestně v Parlamentu, ale podle potřeby jejich hlasy využívají všichni napříč politickým spektrem. Stále mluví o tom, jak jsou prolidoví a tak je potřeba jim dát nejen výhody spojené s pobytem v Parlamentu, ale hlavně práci a zodpovědnost při správě státu. Pokud má pravdu ods, tak by taková vláda pladla ještě dříve než jejich přeběhlická a na spoustu let dopředu by se tebou nenáviděná levice znemožnila. A o to by mělo přece jít ne ? Vážně je to jen spojenectví proti společnému nepříteli. Víc v tom nehledej.

                                                    0 0
                                                  • Honza729  

                                                    To si tedy moralku hodne ohybas ke svemu prospechu.

                                                    Z meho pohledu je to jednoduche:

                                                    Nevolim ty, kteri se netaji podporou komunistu a kteri porusuji i svoje usneseni (narazim na bohumynsky sjezd), ze s nimi do holportu nepujdou. Tahle skutecnost, abstrahuju-li od dalsich silenosti oranzovych, mi uplne staci, abych mel jasno koho volit nemuzu.

                                                    0 0
                                                  • Volf  

                                                    Kašlem na to. Za chvíli odjíždíme do Maštalí na víkend. Doufám, že tam banda nemá slet a nebo nedej bůh zase něco neznormalizovala :-)

                                                    0 0
                                                  • Honza729  

                                                    No vidis a ja zrovna myslel na to, ze jsme OT ! To by nam zakladatel vlakna dal!!! Jeste by nas mohl smazat !!!! :-)))) Prazak jeden…

                                                    Neboj, cembika poznas na sto honu: Tiká semtamsemtasemtam po singlu.

                                                    0 0
                                                  • scoty  

                                                    To ti docela závidím, je tam krásný přírodní singl ..;-)

                                                    0 0
                                                  • scoty  

                                                    ..dálnice ne..tady

                                                    0 0
                                                  • Honza729  

                                                    Ajajajajaj…..Vol­fe…nějak se nevede

                                                    0 0
                                            • treatt  

                                              Ano, nazvali se Modrý tým..a to znamená, že se nazvali i modrým svinstvem, modrým bahnem a tak? :)

                                              Já když něco napsal, Tvůj komentář byl, že to je modré svinstvo. Já na to asi toliko, že blábol je naprosto neosobní označení v rukavičkách ;)

                                              A k tomu, abych Ti ukázal, kde chceš všechno pro všechny. Ano, to je samozřejmě zkratka, která v sobě obsahovala celou rétoriku, která se tu rozvíjí dokola a dokola, jen se mi to nechtělo rozepisovat. Nemyslel jsem Tím, že nutně musíš Ty chtít vše pro všechny, ale napsals to takovým stylem, že jakmile má člověk děti, musí nutně mít vidění světa společné s tím Tvým. Tedy jediným správným, předpokládám :)

                                              Prostě pokud poukázání na vybírání peněz drahou elektřinou na to, abys to prolitím různými kanály mohl zase s pompou vracet, považuješ za argument, za který by se někdo měl stydět, jakmile se stane rodičem, tak prostě říkáš, že člověk se rodičovstvím podle Tebe musí na svět dívat stejně jako Ty, aby se za sebe nemusel stydět..

                                              No, zformulovaný postoj to sice je, ale rozhodně bych neřekl, že opravde ne racionální :) Ale peace..

                                              0 0
                                              • Volf  

                                                Můj postoj je můj postoj a můj životní styl, moje přesvědčení a moje vystupování na veřejnosti. Nikomu ho nenutím a už vůbec si neuzurpuji to, že by měl být jako jediný správný. A s tím mírem to vidím podobně :-)

                                                0 0
                                                • Honza729  

                                                  nj…jenze u OSVČ je tento přístup (volba oranzovych komunistu potirajicich podnikani) jaksi „nestandardní“.

                                                  0 0
                                                  • Volf  

                                                    Ve chvíli kdy mně chtějí zvýšit odvody na úroveň zaměstnance a nejsou s to pochopit, že podstatnou část odvádí zaměstnavatel se ani nediv :-), protože zatím mně moje podnikání vždycky kazili odeesáci a ne čssd.

                                                    0 0
                                                  • Honza729  

                                                    Čím ?

                                                    0 0
                                                  • Volf  

                                                    Tím, že odstaranili ze společnosti základní slušnost, že podvod nemusel být podvodem, ale jen špatným podnikatelským zákonem, tím, že musím odvádět DPH z vydané faktury a ne až ze zaplacené faktury a je toho prostě hodně.

                                                    0 0
                                                  • Honza729  

                                                    Ale prosim tebe…zakladni slusnost nedela ani ODS, ani CSSD, ani KSCM, zakladni slusnost si lidi delaji sami. A ze jsou Cesi smejici se bestie, to vedel uz Reinhard.

                                                    0 0
                                                  • Volf  

                                                    kašlej na to. Měj se a pěkný víkend.

                                                    0 0
                                                  • Honza729  

                                                    OK, chlape. Sice s tebou nesouhlasim, ale zase je super, ze si tu muzem takhle bez cenzury a perzekuci pokecat. Mysli na to u urny :)

                                                    0 0
                                                  • Darius  

                                                    Ve chvíli kdy mně chtějí zvýšit odvody na úroveň zaměstnance

                                                    a to je napsane kde? pokud vim, tak s timto napadem prisly odbory… opravdu se ptam, nevolim modre ani oranzove

                                                    0 0
                                                  • Volf  

                                                    Já nemám čas zjišťovat kdo kdy a kde přišel s jakou kravinou. Pro mě je důležité, kdo to podporuje a kdo je striktně proti tomu. Zbytek je jen ztráta času.

                                                    0 0
                                                  • Honza729  

                                                    Volfe, rychle to vymaz…fakt.

                                                    0 0
                                                  • Darius  

                                                    tak nevim, jestli to nemas trochu pomotane…

                                                    odkaz

                                                    Ministerstvo práce a sociálních věcí navrhuje (MPSV), aby došlo mezi zaměstnanci a OSVČ k vyrovnání výše odvodů na sociální pojištění. „OSVČ by tak odváděly do systému desítky tisíc korun navíc,“ uvádí dnešní E15.

                                                    „Vyměřovací základ osob samostatně výdělečně činných (OSVČ) byl v roce 2009 dvakrát nižší než u zaměstnanců,“ uvedlo ministerstvo. Současný stav tak podle něho ohrožuje jak příjmy státního rozpočtu, tak důchody OSVČ. Návrh by podle vyjádření zástupců politických stran podpořila ČSSD. Proti jakýmkoliv změnám se staví ODS a TOP09.

                                                    „Na rozdíl od zaměstnance není OSVČ chráněna zákoníkem práce. Je tak nepřijatelné, aby platily stejné pojistné,“ uvedl Martin Kocourek z ODS. Změny by se měly dotknout také nepovinných odvodů na nemocenské pojištění.

                                                    0 0
                                                  • Honza729  

                                                    Pozdě…

                                                    0 0
                                                  • Darius  

                                                    volf ma stesti , ale stejne netusim, kde nasel, ze ODS zvyseni odvodu OSVC podporuje

                                                    0 0
                                                  • Honza729  

                                                    No, ja tedy tomu co v tom clanku pisou neverim ani za mak. Kdyz si vzpomenu jak zrovna Skromach kritizoval nizke odvody OSVC, tak je mi jasne, ze tenhle clanek bude spis predvolebni tancovani…

                                                    0 0
                                                  • Darius  

                                                    tak samozrejme…

                                                    volf uz asi odjel do Mastali nebo takticky mlci, doufam vsak, ze si to precte a aspon na chvilku zapremysli o sve bezmezne podpore oranzovych

                                                    btw. jak muze slusny clovek volit CSSD se soucasnym vedenim?

                                                    0 0
                                                  • Honza729  

                                                    Ja tomu taky nerozumim. Volf evidentne slusny clovek je…

                                                    0 0
                                        • kesu  

                                          nebylo cilem se do tebe nejak navazet,takze pokud se te to dotklo tak se omlouvam. Nicmene za blaboly to povazuji.

                                          0 0
                        • fousek  

                          Aby ty volby potom nebyly az za dalsich 40 let.

                          0 0
                    • treatt  

                      Volfe, počkej, to myslíš jako vážně, když máš pocit, že, byť jakýkoliv, politik, co si čuchnul k veslu, nespojuje business s politikou? :- teď hrozně váhám, jestli tam dát velké Ó do toho smajlíku nebo Dé nebo oboje :) takovou naivitu jsem už dlouho neviděl :)

                      0 0
                      • Volf  

                        Nic takového jsem neřekl. Jenom to, co se tam můžeš dočíst.

                        0 0
                        • treatt  

                          Potom nevím, jak si to vyložit: „A znovu ti opakuji, že za sociální demokracií je jen zlomkové procento skandálů spojených s nejrůznějšími aférami. Nevím nic o tom, že by zasáhli do soudní moci / čunek /, že by spojili politiku s businesem..“

                          0 0
                    • Honza729  

                      Volfe, jak je potrestan Kraus ? Vzdyt planuje navrat do vysoke politiky (a to ani nemluvim o dalsi levarne, ktera ted vysla najevo)…

                      0 0
                      • Volf  

                        Hele Honzo já bych to nechal na voličích a na orgánech činných v trestním řízení. U tebe je problém v tom, že ty nejsi stále ochoten připustit, že já nejsem žádným zastáncem čssd, ale pouze vynuceným voličem, protože dnešní doba mě nutí volit menší zlo a tím je čssd. ods je gaunerská strana, kterou je nutné dostat do opozice a tam jí dát šanci na transformaci a nebo zánik. Když budeš volit kalouska, tak volíš ods, když budeš volit vv, tak volíš ods, když budeš volit zelené, ak volíš ods, když budeš volit černoprdelníky, tak volíš ods a nejhorší je, že oni díky své pod kůži vryté stranické poslušnosti vydělají i na tom, když půjdeš volit mimo parlament. Takže moje vidění je naprosto jasné a účelové. Nadpoloviční vítězství čssd, tím odstraním ods a sociální demokraté budou mít 4 roky na to, aby ukázali, jestli mají nebo nemají pravdu. ods bude mít 4 roky na svoji očistu a všechna ta nová účelová panoptika politických mrtvol zmizí v propadlišti dějin. Víš Honzíku, já jako osvč jsem slyšel, že budu mít daňové přiznání na jedné A4, že budu mít lepší přístup k penězům, že budu mít menší daně, že budu mít stabilní podnikatelské prostředí no a ono kulové. A znovu ti napíšu, že si nemyslím, že čssd jsou to nejlepší co by nás mohlo potkat, ale jsou to výrazně slušnější lidé než ods a ta již 2× dokázala, jak se dá zmrvit a rozkrást co se dá. Takže asi tak. Nechme to na konec května :-).

                        0 0
                        • scoty  

                          Mohls to napsat slovy Honzíka :

                          Velmi reálně uvažuji o vstupu mezi slušnější lidi do ČSSD. Již nechci být pasivní, proto již studuji stanovy a program. Doufám, že Honza a Sobi budou následovat mého příkladu.

                          *sociální demokraté budou mít 4 roky na to, aby ukázali, jestli mají nebo nemají pravdu*…doufám, že ne…

                          0 0
                        • Honza729  

                          No, vis jak…v mnoha vecech jsme zajedno, ale tady se proste neshodneme. Ja rikam, ze at je to ODS nebo CSSD, vsechno je to jedna sebranka. A to ty nechces videt. Vsechny ty Grosse, Krause, Svobody, Fencly (btw. Fencl: Kdo jste tu z Moravy a vite co vsechno vlastni ? Taky se vam dela blbe ? ) Zgarba, a tak by se dalo pokracovat…

                          Ze CSSD vyhraje volby, o tom nepochybuju, chudych a nespokojenych je ted vic nez kdy jindy a to vsem rudym hraje do karet.

                          0 0
                          • Volf  

                            Honzo řekni mně čím to je, že někoho vyhodíš dveřmi a on vleze oknem. Nechápu, že ten člověk nemá kouska hrdosti. Jasně jsem mu napsal, že s ním nebudu již nikdy komunikovat a to samé jsem chtěl po něm. Jak vidno, není schopen pochopit holou větu.

                            0 0
                            • Honza729  

                              :-)) Slovy mojí babičky: Už je to tak prostě, synku, na světě zařízený…

                              0 0
                              • Volf  

                                Jde jen o moc a bezpracný život novodobé šlechty. Můj známý / mimochodem ortodoxní odeesák a a bývalý ksč, jak běžné :-) / se vrátil ze služební cesty z Londýna a když jsem se ho prál tak co, odpověděl, ta monarchie má něco do sebe. My zde sice plácáme o tom, že všechno musí mít svého pána aby to fungovalo, ale stát jako celek z toho tak nějak tiše vyjímáme, aby mohli politici žít jako monarchové. Podívej na íčka.Ten chudák ani nevěděl, že telefony v ČR nejsou zadarmo :-)

                                0 0
                          • scoty  

                            Honzo, to nebyl pokus o komunikaci, ale reakce na tu „srandu“, co napsal…:-)

                            S tebou souhlas.

                            0 0
                          • mr.antik  

                            Přesně tak. Většina politiků jsou díky svým vrozeným vlastnostem takové hbité loutky, za které tahají různé podnikatelské zájmy. Někdy to jde v souladu s potřebami „běžných“ lidí, někdy proti. Programy stran, volby atd.. jsou jen taková hra.

                            Záměrně jsem nezmiňoval žádnou stranu, protože to je napříč všema (i včetně našich kapitalistických „komunistů“. Jen jde o to si to připustit.

                            0 0
                • Ruprt2  

                  To je maso. Ty si snad fakt myslíš, že to bylo tak jak popisuješ :-)

                  Ty si snad fakt myslíš, že celá maškaráda s jeho vyhazovem apod. byl opravdu jeho vyhazov a nespokojenost s Topolánkem.

                  Dokonce snad naznačuješ, že je to kvůli tomu poslednímu videu. Já fakt zírám.

                  0 0
                • Sobi  

                  Podle mne jsou si tam všichni rovni, já jsem pravičák, možná ještěntrochu více v pravo ;-) takže pro mne je možnost volit jen pravicovou stranu. ODS jsem ale nevolil právě kvůli Tupolánkovi, a jsem rád že odešel, sice tam jsou ještě Langrové a Bémové, ale snad i to nějak dopadne. Souhlasím s tvrzením že Tupolánek je symbolem hnusu pravé strany a zase Paroubek je symbolem levé strany. Myslím si že toto rozhodnutí přitáhne středopravé až pravé voliče. Ale jak si myslím, stejně to nakonec dopadne patem.

                  Podle mne to že odchází Tupolánek je nejlepší zpráva pro pravici! Jen jsem se bál jestli o nebyl apríl!

                  0 0
                  • Honza729  

                    Ja se k ODS vratim v okamziku, kdy budou z politiky pryc Langr, Bem, Tluchor, Topolanek, Cermak, Dalik. Pokud by mi nejaky rozumrada chtel napsat, ze Cermak, Topolanek a Dalik uz v politice nejsou, tak at si nejdriv vytahne hlavu z ****** :)

                    0 0
                    • kudlanka32  

                      Hele ja jednou videl Langera v nejake TV debate, a ac mu kazdy rika Icko, tak tam jako jediny mluvil k veci (bylo to tema vnitro nebo policie). vubec nevypadal tak blbe, jak se jevi ve zpravach. Tak me to prekvapilo…jinak jako prazan musim jen souhlasit a zejmena horovat zejmena za ocisteni maticky Prahy :(

                      0 0
              • mastihuba  

                sem navazující diskusi ani nečetl, protože mne už ty hádky v podstatě nezajímají.

                Druhá věc je nedemokratický potírání rasistických projevů na FB, se kterým naprosto souhlasím.

                0 0
              • Vegan  

                Cele to zkreslujes.

                Podnet ke kontrole jsem nakonec nebyl nucen podat a take nepodal.

                K tomu, ze jsem takovy podnet (nikoli trestni oznameni ) sepsal mne vedlo to, ze:

                1. ze zakona jsem k tomu zavazan upozornit na jakekoli proti pravni

                jednani(i domnele zvlaste jedna-li se o protiustavni a neohrozim tim sebe a svou osobu blizkou)

                1. mam silne demokraticke citeni a presvedceni a proto je mi proti srsti

                omezovani moznosti se vyadrit komukoli pokud mu neni pravomocne prokazano, ze porusil zakon. A to i za predpokladu, ze jsou jeho nazory v prime kolizi s mimy nazory.

                Avsak take to, ze jsem tento podnet nakonec podavat nemusel jasne znaci to, ze kontrolni a pravni mechanismy uvnitr CeMBY funguji tak jak maji. Zaroven to take tak jak se to snazis podavat nebylo mireno proti nikomu z VV ani Zamestnancu ani clenu, ale pouze proti tomu konkretnimu rozhodnuti VV jez jsem v te dobe v aktualnim zneni nepovazoval za pravne ciste. Pokud by podnet nakonec podan byl a bylo rozhodnuto o jeho opravnenosti, organizace by dostala lhutu na napravu. Nejednalo se tedy o zadnou hrozbu postihu vuci sdruzeni ci konkretni osobe prave proto ze se nejednalo o trestni oznameni.

                Tak jak to tu prezentujes jako jakousi rebelii uvnitr sdruzeni tak, tak to tedy opravdu neni TK si vazim a respektuji ho, kdyz nic minymalne za to co jiz v CeMBE dokazal a to, ze se obcas neshodnem nedej boze pohadame ano to je u samostatne myslicich tvoru normalni v demokraticke spolecnosti / organizaci tim tuplem.

                A v neposledni rade to, ze si to zde zverejnil aniz by ses zastitil novinarskou licenci take neni pravne ciste stejne jako to, ze ti to nekdo poskytl. Ale za sebe rikam vem to cert ty my za nejaky pravni spor nestojis. Jen bych rad pokud si toto precte ten co ti to poskytl aby se nad sebou zamyslel jestli tohle bylo FER chovani vuci organizaci jiz je evidentne clenem a vuci me. Zvlaste pokud je dotycny natolik zbabeli. ze to ani neumi otevrene sam rict a musi si pro to najimat nejakeho antiCeMBA fanatika.

                PS: Dale reagovat neminim… nepovazuji to za vhodne a navic nemam na tlachani tohoto hospodskeho typu cas …

                0 0
                • Ruprt2  

                  ty brďo:

                  „A v neposledni rade to, ze si to zde zverejnil aniz by ses zastitil novinarskou licenci take neni pravne ciste stejne jako to, ze ti to nekdo poskytl. Ale za sebe rikam vem to cert ty my za nejaky pravni spor nestojis.“

                  To zírám. Ale to, že máš silné demokratické cítění. Mě uklidňuje. :-/

                  0 0
                  • Ruprt2  

                    Uf až teď jsem si uvědomil, že jsem tě neoslovil, nepozdravil a nepodepsal jsem se.

                    No snad na mě nepošleš policajty. Dodatečně se ti omlouvám.

                    A kruci ani jsem tě nepožádal, o povolení tě citovat.

                    To je nedemokratické. Nemám ani novinářskou licenci.

                    Když tak napíšu adminovi ať to odmaže.

                    Omlouvám se Roman

                    0 0
                •  

                  jestli tady Sobiho nebo někoho jinýho chtěl byť jen myšlenkou řešit právním sporem tak jseš u mě normální debil a tobě a dalším fanatikům z pidiorganizace bych doporučil setrvat na tom Vašem uzavřeným fóru a řešit si tam Vaše žabomyší války a nechat to tady normálně smýšlejícím bikerům kteří si tady mohou napsat to co cítí a jak to vidí, tady moc oveček nenajdete zvláť když si bikeři přečtou jaký bludy z Vás lezou

                  0 0
                  • Honza729  

                    Mne se jen vzdycky libi, jak nesouhlasne reakce jsou automaticky oznacovany za hospodske tlachani. Kdybych tady vynasel Cembu do nebes a horoval za jeji smysl, adoroval singletracky, atd., tak to hospodske tlachani nebude, ale bude to sofistikovana, inteligentni debata nad dobrou veci.

                    Vegane a dalsi, jdete uz s touhle retorikou do ******. :)

                    0 0
                  • nara  

                    Roman II:„Vaše žabomyší války a nechat to tady normálně smýšlejícím bikerům kteří si tady mohou napsat to co cítí a jak to vidí“

                    1.koukam, že Tě Romane docela trápí, že nevíš, jaké války se vedou na foru tak titěrné organizace. to je divný, ale pokud kvuli tomu nemužeš spát, tak Ti poradim. mužeš si to přečist…za 300kč. To je členský příspěvek. možná by Ti to konečně otevřelo oči.

                    2. že tu píšeš co cítíš Ti neberu, ale zkus do tvých citově zabarvených úvah zahrnou taky trochu racionality a citu k ostatním.

                    0 0
                    •  

                      3OO Kč pošlu,ale rychlebkám, organizaci kterou považuji v českých luzích a hájích za škodnou nechávám zaniknout přirozenou cestou,doufám jenom že ta cesta bude co nejrychlejší,mé krátké zamyšlení bylo pouze na reakci fanatika z čemby kterej svým silně demokratickým cítěním se zabýval myšlenkou právního sporu s někým kdo tady vyjádřil nějaký poznatek uvnitř dění pidispolku,nic hlubšího v tom nehledej a šup na to Vaše fórum, nějak nemám náladu komunikovat s fanatikama ani s ovečkama který přispívaj a můžou tak akorát držet hubu a krok a sledovat s obdivem výkonný výbor v čele s osvíceným prezidentem,měj se jdu na pivo

                      0 0
                      • Honza729  

                        :-)

                        0 0
                      • nikisek123  

                        Take uvazuji,ze bych ten prispevek,ktery do Cemby posilam radeji daval primo na stezku v Rychlebkach aspon vim kde zkonci byl jsem totiz v omylu ,ze tyto stezky vybudovala Cemba,ale opak je pravdou myslim ,ze lesak nepotrebuje odborne vedeni absolventa fakulty rekreologie

                        0 0
                        • Honza729  

                          Neco tu nehraje… :)

                          0 0
                          • scoty  

                            Nic tu nehraje..:-)

                            Ale,

                            • píše „to“ jako Roman
                            • reaguje „to“ na Romana
                            • souhlasí „to“ s Romanem
                            • v Čembě „to“ není, jako Roman
                            • názorově = Roman

                            Že by to byl Sobi??…:))

                            0 0
                            •  

                              hlavně si to pánové nepleťte se mnou, já jsem já a to že někdo může i sdílet nečembí názory na tom není nic divného, spíš se divím těm kteří jsou ve šlépějích osvíceného a přispívají mu na obživu

                              0 0
                              • Honza729  

                                pockej, pockej, mluv k nemu, ja te z niceho nepodezrivam. Me jen zarazilo, ze profil byl otevren vcera, pod ženským jménem a zpráva je evidentně psaná chlapem.

                                0 0
                                •  

                                  to nebylo na tebe ale na scotyho,nerad bych byl jenom trochu v podezření že si nějakým novým profilem dávám plusový bodíky,to nemám zapotřebí, ty profily kteří se občas nově vyskytnou za účelem reklamy či v tomto případě mě pěkně štvou, pokud se někdo neumí za svůj názor ač špatnej či dobrej podepsat ať jde do ******… a desatero bod 1.vím

                                  0 0
                            • Sobi  

                              Já nemám alterego! :-) já to nejsem! :-)

                              0 0
                        • Sobi  

                          Já jsem to udělal, nejdřív jsem zkontaktoval kluky a ty pak dali na web účet a tam jsem jim to poslal, alespoň mám dobrý pocit že to někomu pomohlo, ikdyby to měli propít tak za tu makačku si to zaslouží.

                          Určitě je to lepší než živit nějaký kretény co za to budou žrát pří tlachání blbostí na celovesmírové konferenci pseudobikerů.

                          0 0
                    • Honza729  

                      Organizace, ktera laka potencialni cleny tim, ze z nich primarne chce dostat prachy a neda jim moznost se na jejich foru predem ani zeptat co a jak je (diplomaticky receno) podezrela.

                      0 0
                      • nara  

                        pokusy otevřít forum veřejnosti už tu byly, ale jelikož nebylo dost lidských sil na moderování diskusí, stalo z fora to samy co tady: tlachani, pochlebovani a uražení lidi. Maš ale možnost to změnit…otevři forum, moderuj ho, to bude skvělé! začnu Tě mít rád! ale nepočítej s velým platem, pač tak titěrná organizace se na něj zatím nezmůže.

                        0 0
                        • Honza729  

                          Jenze ja nemam duvod, proc bych mel mit vlastni organizaci. Necitim potrebu hlasat svetu, ze nemam kde jezdit, kdyz kdykoliv sednu na kolo, mam tisic moznosti kam vyjet a jaky teren zvolit.

                          0 0
                          • Black knives  

                            Jen tipuju, ale tobě primárně nevadí existence singltreku, jako takového. Tedy stezky pro MTB. Tobě vadí ohánění se bikovou většinou, a hlásání jediné správné cesty ke světlým zítřkům? To však nejsi sám. Agresivní retorika je velmi problematická věc. Vždy někoho nasere. Otázkou je, dlouhodobě, jestli to bude přínosem, či nikoliv. Ber mně, jako makáče, ne akademika. A já jsem vůči ledasčemu také kritický. Proto často schytávám černé puntíky od jiných členů sekty. Ale ledasco je tam myšleno i dobře. A tady taky znám rčení našich babiček, že cesta do pekel bývá dlážděna těmi nejlepšími úmysly. Já za sebe nechávám tento tok TK být, aby ukázal, co cokáže. Nebudu jej kritizovat, a rýpnul jsem si jen zcela cíleně do Slavíka.

                            0 0
                            • Honza729  

                              Mylis se. Ja mam hodne jak proti singletracku, tak proti tomu, aby me tu zastupoval nekdo, kdo se ani neumi slusne chovat a primarne chce ode me penize driv, nez pro me neco udela. To za prve. Za druhe si vem ted tu diskuzi vedle o 4kolkách. Nekde jsem tam psal, ze se taky klidne muze stat, ze si nejaka pomazana hlava z jejich rad rekne to same co Pan Velkomozny Z Bozi Vule Prezident a zacne hlasat, ze tech 4kolek je mezi lidmi dost a ze nemaji kde jezdit, a ze pred rokem videl kdesi v USA reseni a ze by to rad prosadil tady. Pri trose stesti, par znamych na uradech, nejake te korune a znamostech na kraji se mu to i podari.

                              A pak prijdou ti s kroskama, po nich s off roadama, na vode ti se skutrama, po nich s motorovymi rychlymi cluny…a pak to tady bude v prdeli.

                              0 0
                              • Black knives  

                                OK. Ale věř mi,že já tyhle týpky z fotek vidím velmi, velmi nerad. Na lesních stezkách. To jsou ty, co vyrobili naši předci, a nyní se tvrdí, že se vyrobily samy od sebe. Kolo je neponičí, ale cokoliv s motorem ano. Kolo je měkká forma rekreace, a její prosazování jde zkousnout. A zkousli už to lesáci i ochrana přírody. Tohle třeba úspěch pro mně je. TK dokázal i to, že na úřadech začali skloňovat slovo horské kolo. Všichni jej mají doma, ale jako by na papíře neexistovalo. Já v tom vidím dobrou věc. Jinak je veškeré ježdění na kole po lese ilegální. Takže, jezdíš, ale z věci zákona jezdíš ilegálně. Už jen pro to si myslím, že se už něco povedlo.

                                Jediná legální forma MTB cyklistiky v čr po horách po značkách ktč je bohužel jen vyjímkou ze zákona, pokud je pořádá někdo takový, jako Buf. Tam je to povoleno jen po dobu závodu. Jinak, zase smolík, a zase tě někdo v zeleném může buzerovat. To není má doměnka, buzerovali mně zelení panáčci mockrát.

                                0 0
                    • Volf  

                      A co ještě zkusit třeba za litřík od prezidenta podepsanou mapu všech vašich singlů, které jste v potu tváře postavili v ČR )))))))))))))­)))))))jako pernamentku na to vaše na celém světě jediné UZAVŘENÉ / pro neznalé poradím, aby se zeptali přátele googla co je to fórum / fórum největší cyklobandy ve státě.

                      0 0
                • JSt  

                  jestli jsi byt jen zvazoval neco s cembou jako jeji clen resit pravni cestou, znamena to, ze je v cembe neco prohnileho nebo ze jsi naprosty vul. vyber si ;-)

                  0 0
                  • Honza729  

                    Proc mu nedas obe moznosti soucasne ? :-))

                    0 0
                    • JSt  

                      disjunkce plati, pokud je alespon jeden vyrok pravdivy. z cehoz plyne, ze obe moznosti soucasne jsou pripustne ;-).

                      0 0
                • Sobi  

                  Promiň, ale pokud se nedokážete dohodnout normálně a musíte si vyhrožovat podněty, tak je asi něco u vás blbě. Je to jen důkaz, že tato organizace má agresivní autoritárské vedení, skoro až podobné F organizací z 30let min století.

                  Jestli se nedokážete v 8 lidech schodnout na zasedání celorepublikového gremia, tak to už jste fakt regulerně v prdeli! Tady nejde o předmět sporu, ale jak ho musíte řešit!

                  Jinak teď jsem se vrátil ze šumavy, byli jsme tam pár dní bikovat, a kompletně celá banda se shodla že čemba je soubor kreténů, spousta lidí měla osobní setkání s TK a VV a jenom jsme si potvrdili co se tu tvrdí. Vůbec jsme neměli kde jezdit, cesty byly samý šutr, špatný spády, kmeny v cestách, malý poloměry zatáček a co hlavně!? Byly to obousměrný cesty! Opravdu se tu nedá kde jezdit, ještě že nás zachráníte… Asi nejsem biker…

                  Fakt už se na to vyserte a přestaňte otravovat klidné vody českého bikingu! Děkuji

                  0 0
              • nara  

                zatím to české bikerstvo prezentují tři křilkouni na BF :)))

                nic moc

                0 0
                •  

                  cca 540 členů ze všech bikerů v ČR (méně než počet členů chovateů jezevčíka) – ještě míň

                  0 0
        • Honza729  

          Hele, Sobi, neser mě, doprdele. Já si tady dělám plány jak vstúpim, abych dosáhl hente kariéry a ty mi to takhle bouráš !!!! Měl by ses stydět ! Co teď budu dělat – ztratil jsem ideály !!!

          A tužku.

          0 0
      • roud  

        Popravdě v tomhle se čembě ani moc nedivim když vtrhneš do lesa překopáš to tam a pak bys prohlašoval že je to ve jménu čemby asi to nebude ideální reklama…

        0 0
    • matts1  

      Já jsem čekal, že tady bude zase veselo, a zatím teda nic moc…

      0 0
    • kesu  

      ja tomu uplne rozumim,na aprila clovek nema kde jezdit.Nastesti na zbytek roku je to v pohode,taze zase az za rok:))))))))

      0 0
    • Volf  

      Honzo řeknu ti, že jsem až do teď už dlouho neviděl slušný aprílový vtip. V první chvíli jsem myslel, že jsi se zbláznil a nebo jsi dostal Meridu :-). Vážně povedený …

      0 0
      • Honza729  

        Jeste vcera bych ti napsal, ze jsi plantaznik a ze bys mel zpytovat svedomi a pomoci dobre veci svym vstupem a venovanim castky min. 10.000 na slusny chod organizace.

        Dnes napisu jen: Bylo to dobrý pití :))

        0 0
    • mr.antik  

      je tady nějak málo příspěvku, co se děje?

      0 0
      • Honza729  

        Nic. A to je dobré znamení.¡Ten spolek už nikoho nezajímá. :-)

        0 0
        •  

          čembouni nereagují,asi dostali od osvíceného presidenta důrazné doporučení držet bobříka mlčení (třeba tím doufají někde odchytit zbloudilou bikerskou dušičku která bude tupě příspívat a držet hubu a krok).

          0 0
          • Volf  

            Při počtu jejich členů a tím i členských příspěvků a po odchodu jednoho ze sponzorů na prezident jiné starosti než nabádat ovečky :-)

            0 0
            • karliner  

              jedna technická – který sponzor Čembu opustil (tedy, jestli nemyslíš mne nebo treatta :-)))?

              0 0
              • Volf  

                jo já zapoměl, že vodafone byl grant na jeden rok:-) sorry…

                0 0
                • Honza729  

                  Zmizeli jak chameleoni…anebo VV nebyli dost chameleonovití :)))

                  0 0
                  • Volf  

                    Honzo co myslíš, do kolika členů si může ta skupinka říkat asociace ?

                    0 0
                    • Honza729  

                      Vzhledem k jednomu z významů toho slova, totiž sdružování představ, si myslím, že tak dva. Maximálně tři. Pak už si nutně musejí buď dávat přes držky nebo se rozhádat.

                      0 0
            • Sobi  

              Je zajímavý že každej blbec na FB co založí jakoukoliv kravinu tak má ihned 10000fanoušků jen čemba jich má furt 540

              To už o něčem svědčí!

              0 0
              • Honza729  

                Tak bud je to jeste vetsi kravina anebo genialni projekt, ktery ale zatim nikdo krome osvicenych nechape.

                0 0
          • Honza729  

            A já si říkal, kde jsou všechny ty Luky, Medunky, kolombové a další zarytí fans… :))

            0 0
            • Sobi  

              V čembě vládne svoboda slova! Ale jenom prezidentova! Zbytek držet hubu a platit! Hlavně platit!

              0 0
            • kolombo  

              Byl jsem upozorněn, že si mne tu nějaké pako bere do huby.

              1. Kolombo se píše s velkým „K“
              2. to, že na to Vaše vlákno nereaguju, to znamená, že mi za to

              nestojíte.

              Konec relace, vy si v klidu stačíte sami …

              0 0
              • Smazaný účet  

                hlavně, že v nicku to máš správně napsaný ty Colombo.

                0 0
              • Honza729  

                Tak myslím, že tu máme vítěze soutěže „Kterak se ztrapnit 2010“. Kolega nade mnou to popsal přesně :)))

                0 0
              • Sobi  

                Na velká K mne po přečtení tvého příspěvku napadlo úplně jiné slovo! :-))))))

                Ty jo takhle se setřelit :-)))))

                0 0
    • scoty  

      Tak jenom fór říkáš..?

      Ještě bys to měl zvážit, neboť specielně pro tebe máme připraveno super „panteří“ tričko s návodem pro ideální komunikaci.. s tebou…;-)

      No nic du se podívat do zábavnějších dredů jako je třeba : Jak namastit/odmastit …a tak…

      0 0
      • Honza729  

        Ty bys mel neco se sebou delat, clovece.

        Anebo nepodlehat tak starnuti a blbnuti…

        0 0
    • -Alan-  

      Osobní setkání s Tomášem Kvasničkou na valné hromadě Čemby mě docela překvapilo. Osobně mám taky občas problémy se ovládat, ale většinou to zvládám lépe. Tady mi ale přišlo, že si jen dávní rivalové trochu vjížděli do vlasů. Potud temná stránka naší malé skupiny.

      Jinak jsem ale s činností a PR působením organizace spokojen a za těch pár stovek na rok mám větší hodnotu, než je využít jinak. U nás v okolí se asi bude dát v pohodě jezdit i bez Čemby, singly není moc jak stavět… Přesto jsem rád, že se o tom díky nim snad trochu víc ví. Skoro mám pocit, že existence organizace může být užitečnější, než spousty nikam nevedoucích diskuzí.

      0 0
      • Honza729  

        V čem ?

        0 0
        • -Alan-  

          Když bych hodnotu nanicovaté diskuze bral jako nenulovou, začíná mít tvůj dotaz smysl. Stejně mi ale připomíná dotazy mé dvouleté dcery, kdy po jakémkoliv výroku následuje otázka proč? Dokonce i ona se občas zeptá jen tak, aby se neřeklo. Z toho se ale dá vyrůst.

          0 0
          • Honza729  

            Vsimni si, ze ty nejgenialnejsi veci byvaji velmi jednoduche. U otazek je to tak, ze ty nejlepsi jsou kratke, suche, vecne a tnouci do ziveho.

            Ono se na ne totiz tezko odpovida.

            A kdyz jsme u te dvoulete dcerky: Predstav si situaci, kdy ji reknes, ze byla mamince v brisku. A ona se zepta proc. Primitivni otazka ? Mozna…ale velmi slozita odpoved :-))))

            0 0
            • JSt  

              ono odpoved je velice prosta, jen malymu diteti je blby rict, zes maminku naprcal. nejen proto, ze by nasledovalo dalsi proc :-))

              0 0
            • scoty  

              Taky mám jednu:

              Vážně jsi pravičák?

              0 0
            • -Alan-  

              Co jsem to tu četl, tak docela z duše mi mluví Black knives.

              K těm ostatním věcem jen to, že mě osobně taky překvapilo, jak málo je členů. Co jsem se zkoušel zeptat lidí ve svém okolí, kteří jezdí, tak bez znalosti čehokoliv o osobnostních stránkách TK to nevyvolává téměř žádnou reakci. Nejvíc je odpověď:„uvažoval jsem o tom“. A šlus. Já si myslím, že existence ČeMBA a případně další takové organizace, kterou může kdokoliv z vás založit, přispívá k zapojení horské cyklistiky do plánů CHKO, LČR atd. pro využití spravovaného území. Spíš zbožné přání je, že to přispívá i k tomu, aby to tu nedopadlo jako na Slovensku.

              Myslím si, že ČeMBA dělá prostě dobré věci nebo dobrou propagaci. Jsem tam velmi pasivní člen, fórum ČeMBY skoro nesleduju a tím pádem se mě ty, jak říkáte, malicherné spory vůbec nedotýkají. Celkový výsledek se mi ale zamlouvá. Pokud by těch pasivních členů bylo víc, byla by i argumentační síla větší. Ve srovnání s KČT je totiž ČeMBA a myslím i kterákoliv jiná cyklistická organizace hovno.

              0 0
              • Sobi  

                Ale to hovno nemusela být. Na začátku měla snad přes 1000členů, a spoustu sympatizantů. Jenže díky TK a VV došlo k odklonu od toho „co bikeři chtějí“ nebo se začly používat prostředky a forma, která nebyla pro většinu nezkousnutelná ( arogance TK, managerská neschopnost se domluvit s KČT atd. )

                Chtěl jsem říct, že do to hovna se dostala sama díky pár lidem. Kdyby se tak VV a pan prezident nechoval a kdyby více naslouchali bikerům mohla to být velmi výkonná dynamická organizace s obrovskou podporou. Třeba tady je 18000 potenci­onálních členů… ale jak vidíš za to hovno můžeme poděkovat konkrétním lidem, kterým to tady víme všichni a i v čembě to ví skoro všichni.

                0 0
                • Honza729  

                  Má pravdu, předseda :-)

                  0 0
                  • -Alan-  

                    Poslyš, já jsem si tě předsedo docela vážil, ale ty jseš prostě obyčejnej vesnickej křupan :-)

                    A kdo má teda pravdu? Předseda nebo inženýr?

                    0 0
                    • Sobi  

                      Prezident! A nikdo jiný nemá právo to kritizovat, protože je neosvícen! ;-)))

                      0 0
                    • Honza729  

                      :-))) Koukám, pán je znalec :-)

                      Sobi odpovedel, samozrejme Óóó Velký Pán Velkomožný, Jeho Svátost, Jeho Výsost, Soudruh Prezident.

                      0 0
                • Ruprt2  

                  Hej Sobi mohl bys to prosímtě rozepsat trochu víc.

                  V historii jsem o tom vůbec nic nenašel.

                  0 0
              • scoty  

                Dle mého je důležité, jaký produkt organizace produkuje a ne kolik má členů.

                Čemba, KČT, myslivci, atd. prostě všichni kteří se rádi pohybují v přírodě mají jedno společné = STEZKY. Z nich některé jsou zde 2000 let…

                Zkus si dát do vyhledávače Oprava a údržba stezek, co se ti objeví .

                KČT měla po válce 100 000členů. Dnes 40 a z toho údajně 5%mladých (lyžařů?), tak kolik je jich aktivních? 600?

                V současnosti mají co dělat, aby udrželi chátrající nemovitosti z I.republiky.

                Když jedou lajnovat historické stezky 5km od Turnova tak…viz.obr.

                Takže spolupracovat ano, ale za vzor bych je určitě nepovažoval.

                BTW Když si Sobi založí SÁM organizaci a jeho produkt bude :Volný pohyb po všech stezkách k tomu vybudovaných, tak mu také budu dávat 300Kč…a rád…

                0 0
                • Sobi  

                  To by byl podvod! Musel bych nabízet něco co už tu je a v čem máme obrovskou výhodu vůči ostatním zemím. Musel bych nabízet něco co je pro nás standart a pro někoho v zahraničí luxus.

                  Nemám toliko čas vést bikerskou organizace, teď jsem místopředseda kynologické organizace a to mi zabere spoustu času, další bych už nezvládl. Něco jiného dát radu, něco zařídit a někoho nasměrovat to je jiná. A co by jsi za těch tři stovky? Pocit že za tebe někdo bojuje? Za planý sliby? Jenom za ten pocit? ;-)

                  Organizace třeba ano, ale rozhodně ne nynější čemba.

                  0 0
                  • scoty  

                    ad I. ..ono to tady je, ale mnohdy pod zákonem…viz.Šumava že..:)…stezky, po kterých nesmíš jezdit…ani chodit…

                    ad II. ..pocity a sliby nejsou produkty, ty se přidávají jakoby bokem, navíc…já chci něco hotového

                    0 0
                  • -Alan-  

                    To už mi silně připomíná výroky o menším zlu a že tu není alternativa politické partaje. Pokud tu není jiná alternativa než ČeMBA (myšleno v daném poli působnosti), tak je pěkné říkat jiná, ale nejdřív by muselo něco být a to něco být méně hádavé, autoritativní a více úspěšné. Je tu něco takového nebo jen vlákna s kritikou?

                    Z mých výroků je zřejmé, že mě některé věci na té organizaci překvapily (nějak nemám čas průběžně sledovat dění), ale co tu kdo vytvořil lepšího? A teď se nechci dotknout stavitelů konkrétních projektů v ranku singletrack, kteří dotahovali či vůbec dělali po svém i bez ČeMBA. TK slyšel výroky k svému stylu i na valné hromadě, ale nenašel se, zdá se, nikdo lepší na tu pozici. Upřímně, myslíte si, že člověk společensky 100% korektní, slušný, jemný a kompletně demokratický by mohl dělat takovou funkci? Kolik z šéfů u vás ve firmách nebo případně vy osobně s tímhle stylem dosahujete něčeho hmatatelného, když jednáte s lidma, kteří o vás raději ani nechtějí vědět?

                    0 0
                    • Sobi  

                      Spousta, znám totiž několik případů které dopadly takto:

                      myšlenka trati ( např oprava ) – žádost o jednání a pomoc s čembou – setkání s řeznickým psem ( autoritativně bude to takhle a ne jinak!!! ) – ukončení nebo neprodloužení členství – vlastní činnost na trati – opozice k čembě

                      tohle je standartní schéma s jednáním s čembou. Ano nenašl se někdo lepší než prezident, proto mne to ještě víc děsí! Znám pár lidí co jsou nebo byli v čembě a tohle by zvládli naprosto v jiném duchu a s větší podporou… bohužel i ti byli vyštípáni.

                      0 0
              • Volf  

                Když už jsi začal jako typický čemboun / všeobjímající láska a dole nadáváš Sobimu / pouč mě, jak to dopadlo na Slovensku. Předpokládám, že jsi tam pečený vařený a můžeš nás poreferovat o osobních zážitcích s neuvěřitelnou šikanou bikerstva :-)))) To je totiž přesně jediné co dovedete. Lhát, nadávat, urážet, vyhrožovat a strašit.

                0 0
                • -Alan-  

                  Zdar,

                  vylekal jsi mě, že nadávám Sobimu. Myslím, že ne a že on docela srozumitelně něco napsal. Určitě se doznávám k jisté ironii, to se někdy špatně pozná.

                  Na Slovensku se vyskytují stejné případy šikany bikerstva, jako jsem zažil už jako turista. Prostě někdo dostal nebo navýšil funkci a baví ho prudit. Bavíme se samozřejmě o zákonu, který omezuje pohyb na kole po lesních cestách (neznačených jako cyklotrasy). Osobně jsem na Slovesku každoročně, ale vzhledem k změněné rodinné situaci a účelům těch návštěv jsem s sebou kolo neměl. Zato jsem se ptal příbuzných a známých a ty případy se prostě stávají. Samozřejmě zrovna blízkost Sloveského ráje a dalšíh NP v okolí SNV může působit trochu zkreslený obraz.

                  Pokud ty máš o situaci odlišné informace, klidně mě pouč. Tohle vlákno mě zatím docela baví, tak si to přečtu.

                  P.S.: Nejtmavší barva je bílá, sakra, zadní průduch, tytyty a bububu. Jsem dobrý Čembista nebo bych se měl v něčem zlepšit?

                  0 0
      • Sobi  

        Už z proncipu mi vadí organizace, která vymyslí problém, aby ho mohla řešit a z toho profitovat…

        Vadí mi když mi někdo mluví za mne, když o to nestojím…

        A hlavně když spolek pár lidí, tvdí že zastupuje obrovskou masu lidí a že mají právo za ně mluvit a hájit se jejich zájmy. Obdobně fungují teroristické organizace, a další ekoteroristická spolky jako greenpeace atd.

        Když bikuješ vnímáš nějaký rozdíl mezi bikováním před čembou a s čembou!? Ja bohužel ano, že se tu objevily problémy, které tu nikdy nebyly…

        Takže ve výsledku je to spíše škodná než užitečná

        0 0
        • Honza729  

          Tohles jim nemel delat :-))) Jeste si to tu prectou panove ze spolupracujicich firem a podniku a Pan Velkomozny bude i u nich Pan Nemozny.

          0 0
        • zbartos  

          Můžeš nám prosím napsat, jaké problémy se tu objevily, které tu před ČeMBou nebyly ?

          BTW Na té Šumavě jste byli bejkovat asi někde v podhůří, ne ? Vždyť na on-line kameře z 1100 m n.m. je vidět ještě sníh… viz http://horizont.sumava.net/…/livecam.asp?… .

          0 0
          • Sobi  

            :-)))))))

            Vy čembouni jste fakt skvadra! :-))))) Já vím cesty tam nebyly dle ideálů TK a čemby, dokonce teplota nebyla pro biking ideální, rosný bod taky nebyl ideální, tlak vzduchu taky nebyl ideální, síla větru nebyla ideální, směr větru nebyl ideální, obsah prachu ve vzduchu nebyl ideální, vlhkost vzduchu nebyla ideální… Pro tebe jako správného čemba bikera je to situace trvale neudržitelná, nevhodná pro biking a tím pádem nemáš kde jezdit.

            Prostě Zdeňku, nesmíš být taková sračka! ;-) Vy prostě nemáte kde jezdit, ne proto že není kde, ale proto že jste… ( moudří už vědí! ;-) )

            Foto 1a2 nad Stožcem cca 1000mnm

            Foto 3 v lese kousíček dál něco kolem cca 950mnm pak jsme zase vlítli do sněhu

            0 0
            • scret  

              ja na to uz prisel, ty vlastne delas reklamu Cembe, sice negativni, ale i diky tobe se o ni tak mluvi:))))

              0 0
            • scoty  

              Foto č.3 : pěkný singltrek…tedy čistě přírodní…pocho­pitelně..;-)

              A ještě bych se rád na něco zeptal:

              • Můžeš nám, prosím, napsat, jaké problémy se tu objevily, které tupřed ČeMBou nebyly ?…:-)
              • Projektuje, či realizuje Čemba singltrek někde, kde již fungují stezkypro teréní kola, nebo někde, kde si to lidé nepřejí?
              • Znáš někoho, kdo pravidelně kupuje produkt Čemby a přitom jev zásadě nespokojen?
              • Můžeš poslat link na prohlášení Čemby, že v ČR „není kdejezdit“…
              • Mohl bys zde zveřejnit podrobný popis, svého projektu/vize práce Čemby,který jsi předložil v době svého členství?
              0 0
              • Honza729  

                :-)))))))))))))­))))))))

                0 0
                • scoty  

                  Třes?

                  0 0
                  • Honza729  

                    Ne, smích :) Konkretne tomu, ze tu bylo napsano tuny odpovedi na to, na co se ted ptas. Pokud jsi blbec, zadne prekvapeni, pokud jde o happening, mas muj obdiv :-)

                    0 0
              • Sobi  

                Jo byl to singl, ale ne čembí, protože tam byly kameny, překážky atd. a nemělo to předpisové parametry a byl obousměrný. Na snímku to ale není moc vidět.

                Problém tu nebyl prakticky žádný. Psal jsem to výšše od vzniku čemby víme kdo je biker a kdo ne, jaká je jediná možná trvalá cesta, co je správný bikovaní atd. Do tý doby nikomu skoro nic nevadilo, bikovale se bez problemů.

                Ano realizuje, protože na MTB se dá jezdit skoro všude.

                Neznám žádný skutečný produkt čemby, vyjma demo verzí, které už po roce jsou v tahu ( jablonec )

                Link nemám protože čemba pravidelně „uklízí web“ a vše co je předmětem sporu vymaže a poupraví tak aby to zpětně nebylo vyhledatelné.

                Už to nemám písemně, mojí vizí bylo řešit MTB a bikery jako celek, jako komplexní řešení, od městské cyklostezky až po těžkou terénní cestu. To bylo špatně protože čemba hájí ( to mi řečeno ) pouze terénní cyklisty a komplexní řešení čembu nezajímá. Podle mne je to blbost protože většina bikerů se chce bezpečně a dobře dostat z město do přírody. A ne jezdit od nikud nikam jedním směrem. To byla má vize komplexní řešení. Navrhoval jsem šáhnout na dotace cyklostezek, bylo mi řečeno že je to blbost a te´d to čemba prezentuje jako svůj nápad… ale jim to trvalo tři roky než jim to došlo.

                0 0
                • Honza729  

                  Tak predevsim slogan Mit kde jezdit je primo z dilny Cemby a visel dost dlouho na jejich strankach.

                  0 0
                  • Sobi  

                    Díky to mi vypadlo, ale měl jsem to v záměru napsat…

                    Jak už jsem psal… prostě když neumíš jezdit a nemáš ideální podmínky tak potřebuješ čembu aby ti udělal za domem singl pro bikovou školku :-))))

                    0 0
                • Honza729  

                  A k tomu tretimu Scotyho bodu: Ano, tech je zhruba 300. Tech, kteri plati prispevky a kupuji si tak produkt Cemby. Ze jsou nespokojeni je mozne si precist v threadech, kde sami clenove, ci cestve vystoupivsi priznavaji, ze neni vse tak jak si predstavovali, ba co hur: Ze neni vse tak jak jim bylo slibovano.

                  0 0
                • scoty  

                  Dík za odpověď.

                  Stejně mi to nedá.

                  Když říkáš: „Neznám žádný skutečný produkt čemby, vyjma demo verzí, které už po roce jsou v tahu ( jablonec )“…tak za co je třeba tohle?

                  0 0
                  • Sobi  

                    je tam napsáno: projekt přípravy!!! to není moc reálné dílo! ;-) navíc jsem nezjistil kdo další s čím byl nominován. To jsou ceny pro ceny. To je to samé jako by jsme tady na OU vyhlásili soutěž podobného ražení a v kategorii cestovního ruchu bych to vyhrál já, protože jsem u starosty domluvil dvě tatry štěrku na cestu do vjezdu do lesa a nikdo jiný tady nic neudělal! :-))))

                    0 0
                    • scoty  

                      Projekt nebo školka nejsou produkty Čemby?

                      Po čem se tedy Pod Smrkem jezdí , když to není reálné dílo?

                      0 0
                      •  

                        v lese po ********* jednosměrce kde kolombo či Colombo nebo Kolombo to všechno reguluje, po směru bikeři,po správný straně čembíci (aby se Vám z toho brzo hlava nezamotala)

                        0 0
                      • Sobi  

                        Jo to je ten testovací okruh Meridy!? To je ten slavný okruh kde pan starosta co má titul na bikování z alp konečně pochopil k čemu je horské kolo? Tam nejsou jiné cesty, že se tam musí něco dalšího stavět? Jednosměrka? K čemu?

                        0 0
                        • scoty  

                          Problém tu nebyl …

                          Ano realizuje, protože…

                          Neznám žádný skutečný produkt čemby…

                          Link nemám…

                          Už to nemám písemně…

                          Nutíš mne k tomu, abych si myslel, že nejsi oběktivní…

                          0 0
                          • Sobi  

                            Můžeš objektivně prokázat opak?

                            Chápu proč si to myslíš, a je to tím, že jsem proti tý partičce pár lidí zaujatý.

                            Mít kde jezdit, vnímáš nějakou nemožnost bikovat v čechách? Já ne. Koukni nahoru:

                            Biker: chci vyjet, tak vyjedu

                            Čemboun: chci vyjet, on-line kamera, kontrola parametrů a stavu počasí, není to ideální, sakra musím jet pod smrk protože jinde se správně bikovat nedá!

                            0 0
                            • scoty  

                              Je mi fakt jedno, jestli jsi vůči něčemu/někomu zaujatý.

                              Horší je, že vědomě nemluvíš pravdu, což mne u chytrého člověka, kterým nepochybně jsi, připadá zbytečné…

                              0 0
                              • Sobi  

                                Jak nemluvim pravdu!? Právě o to se snažím, říkat pravdu, proto jsem v opozici. Jen zdurazňuji to co mi vadí. A nebo jak se to jeví.

                                0 0
                                • Honza729  

                                  Sobi, tys to nepochopil. Mas jiny nazor, proto nemluvis pravdu. Delas jak kdybys byl na BF poprve a s kasparkem Scotym mluvil taky poprve :-))

                                  0 0
                                • scoty  

                                  Jak nemluvim pravdu!? Evidentně.

                                  Třeba://Neznám žádný skutečný produkt čemby…// atd.

                                  Jinak ta Šumava je fakt krásná. Já jsem ještě jezdil nahoru podle Vydry na Antýgl a dál podle potoka na Kvildu.

                                  Ty už nesmíš.

                                  Výše jsi se hrdě usvědčil, že porušuješ návštěvní řád NPŠ a ještě se tím chlubíš.

                                  Proto máš opravdu kde jezdit…

                                  0 0
                          • Honza729  

                            „oběktivní“ :-))) Ježiši…že tu takové chyby dělají kluci kolem dvaceti let, to beru. Ale že je dělá kmet těsně před důchodem ??? Co vás v jednotřídce učili ? :-)

                            0 0
                            • scoty  

                              :-)

                              Vím, objektivita je cizí slovo…hlavně teda pro tebe… tak se nám z toho nepokakej…)

                              0 0
                  • Sobi  

                    Jinak podle mne největší úspěch čemby je toto

                    ikdyž nevím co to má společnýho se zájmy českých bikerů… ale to je jiná. Jinak když vidím S všude na fotkách s úsměvem a s malýma holčičkama, tak už mi to připadá nějaký divný…

                    Aby to nebyla nedočkavost! ;-)))))

                    0 0
                      • Honza729  

                        „To je úchyl“ :-)))

                        (citát)

                        0 0
                      • gumid  

                        Sobi, jak se vždycky bavím nad Tvými příspěvky, tak tohle už je dost mimo mísu. Vidím, že ve svém zápalu jdeš přes mrtvoly ( a hranice slušnosti ). Přece jen Tě považuji ( i přes některé „nepovedené“ výroky ) za slušného a normálního člověka. Tvé výpady proti práci pro děti beru jako selhání charakteru a nedostatek invence.

                        Takže šij do Čemby ( proti gustu… ), ale zamysli se, zda tohle téma je opravdu to pravé k Tvému boji.

                        0 0
                        • Sobi  

                          To spíš byl vtip, fakt si prohlídni fotky ohledně bikové školky, jak na webech tak v časopisech :-))))) Jeden snímek fajn, druhý taky, ale těch snímků už je moc… Ty fotky s holčičkama fakt vypadají blbě…

                          0 0
                          • Honza729  

                            Oni se cembici berou tak strasne vazne…ale ja se nedivim: Za ty prachy… :-)

                            0 0
                        • JSt  

                          trosku smyslu pro humor. dyt to je sranda. imho skoro kazdy kdyz uvidi tuhle fotku, tak ho neco v tomto smyslu napadne. dovolim si predpokladat, ze i speedy by se tomu zasmal ;-).

                          nesmis brat vsecko vazne. v tomto pripade rozhodne nejde sobi pres mrtvoly. pres mrtvoly chodi a podavaji trestni oznameni jini ;-).

                          0 0
                          • Honza729  

                            :-))

                            0 0
                          • gumid  

                            Sranda… beru věci s nadhledem ( nebo se o to alespoň snažím ). Fotky mohou vypadat všelijak…jen mě přišlo pod úroveň se trefovat zrovna do tohohle. A co se týče Speedyho – má můj obdiv, protože vydržet dělat „animátora“ celý víkend a ještě se u toho usmívat – to je heroický výkon. Kdo má ( měl ) doma "šklebíky – ten ví, o čem je řeč. A kde nemá a neměl… a jen si tak singlí po světě … i na toho jednou dojde. A chci vidět tu trosku smyslu pro humor pak :-)))))))

                            0 0
                            • Sobi  

                              :-))))

                              0 0
                            • gumid  

                              A jéje .. slovo SINGLÍ… sakra, já to myslel jako jezdí na furtce (JSt) a nebo jako sám… do prkýnka, nechi na hranici, nechci na hranici, upalovat ne!

                              0 0
                        • Volf  

                          Proč se navážíš do Sobiho? Možná to řekl trošku víc tvrdě než bych to řekl sám, ale tobě to nepřipadá minimálně divné, že spolek tvrdých bikerů nekompromisně bojující za singl / to že dnes kecají, že to není pravda je jen jejich problém / najednou překypuje péčí o potěr ? Není to spíše o tom, že už nevědí kudy kam a tak děti a zvířata jsou tím, co dokáže obměkčit veřejnost ? Mají třeba vůbec kvalifikaci na takovou práci s dětmi ?

                          0 0
                          • gumid  

                            Mám za to, že pokud to bude Sobimu vadit, ozve se sám. O navážení to, myslím, není. Řekněme, že jsem se „ohradil“ na zdejší poměry kultivovaněji, než je zvykem…ale samozřejmě, pokud bude zájem , mohu přitvrdit :-))))

                            0 0
                            • gumid  

                              nezlobte mne… jinak Vám budu říkat plantážníci a slovo himbajs tu bude pořád. Vám říkám, nezlobte me…

                              0 0
                          • Sobi  

                            Chtějí si vychovat partu tupounů a pak jim prodávat svoje produkty… je to obchodní strategie, ale podle mne velmi nevhodná a nekalá!

                            0 0
                            • MaPa  

                              Už není apríla :-(. Děkujeme za tvůj názor, doufáme že tu nebude 200× jako tvé ostatní.

                              0 0
                              • Sobi  

                                Třeba i 300× když se tupouni, pardon čembouni pořád ptají. To že to tu je 200× je tím, že tupoun to nepochopí na poprvé a musí se ptát znovu a znovu… ;-)

                                A naštěstí je těch tupounů čím dál míň! ;-) takže možná se jednou dotkáš, že tu nebude žádný názor proti čembě, protože už nebude existovat!

                                0 0
                                • MaPa  

                                  Děkujeme. Bohužel díky takovému přístupu je z BF poslední dobou chat o ničem :-(. Informační hodnota příspěvků nulová, zato však často se opakující…

                                  A není to tím že se stále někdo ptá. Scotymu jsi normálně odpověděl linkem, nechápu proč to degraduješ pokusem o vtip, zkus něco takovýho jako bavit odpoledne děti zorganizovat a pak tvoje vtípky možná přijmu. A na poměrně slušně vyřčenou kritiku reagovat slovama o výchově tupounů už je úplně mimo, zkus si to laskavě uvědomit, nebo snad ty desítky dětí a jejich rodičů znáš že si dovolíš je tady takhle hodnotit?

                                  0 0
                                  • Sobi  

                                    Jde o logiku věci, proč se začíná u dětí!?

                                    Buď to hezky vypadá nebo je to ve smyslu výchovy vlastní ideologie

                                    a proč se to dělá? Pro vlastní zisku, buď okamžitý ( vstup do org a platit ) nebo budoucí ( až bude singltrack s.r.o. )

                                    Pořád nechápu proč by to jinak dělali, když zastupují terénní cyklisty a jiná cyklistika je nezajímá!

                                    0 0
            • jan 2  

              pořád jsem vás měl za blbce co tlachaj o blbostech kolem čemby tady na foru, ale timhle příspěvkem jsi mne přesvědčil že bajker jseš, děkuji moc dobré. Takových onlajn chytráků co maj přehled je čím dál víc. Sobi ještě jednou super !

              0 0
              • Sobi  

                To se nedalo, když ti takhle někdo naběhne! :-)))))

                0 0
          • Sobi  

            Ty jo, vy se dneska čembouni na BF střílíte sami, s velkym K si podej ruku! :-))))

            0 0
          • Volf  

            Myslím si, že proslavená věta o tom, že většina lesních cest v ČR je nevhodná pro horské kolo vejde jednou do dějin trapnosti a jako odpověď na tvoji otázku by měla být více jak dostatečná, zejména v konfrontaci s tím, že jenom lesních cest je v ČR kolem 160 000 km. Pro srovnání hustoty uvedu, že silniční síť v ČR je asi poloviční. A to v těch lesních cestách nejsou polní cesty.

            0 0
            • scoty  

              Zajímavý..

              A proč tedy Sobi jezdí po zakázaných singltrecích v I.zóně ŠNP?

              Obzvláště, když je všude kolem tolik supertraktorek ve smrkových monokulturách.

              To nemá kde jezdit?

              0 0
              • Honza729  

                Ty troubo, jak muzes vedet, ze jel zrovna v tech na mape vyznacenych (!) chranenych zonach ? Navic si klikni na Cyklostezky a objevi se ti co ? Objevi se ti nedaleka cyklostezka…

                0 0
                • scoty  

                  Napřed čti , pak mysli, případně nadávej.

                  Zase kážete polňačky, a přitom jezdíte singly v NP.

                  Kdo je tady klaun?…:-)

                  0 0
                  • Honza729  

                    No ty, samozrejme. Protoze jsi jaksi nepochopil, o cem je rec. :-))

                    0 0
                  •  

                    ti prezident odpustí příspěvek na příští rok a letos dvě brigády s lopatou a hrabičkama jak nám tady ukazujež že vlastně nemáme kde jezdit,že Tě to baví,jak malej Jarda

                    0 0
                  • Karlos009  

                    Mrazík: “Ivane, Ivane, vůbec nic jsi nepochopil.” :-)

                    Nečekal jsi doufám nějakou rozumnou odpověď, nebo snad dokonce nějaký věcný argument.

                    0 0
              • Sobi  

                Teďka účelově lžeš! Ano jel jsem i mimo ofiko cyklatrasu, ale v 1.zoně jsem nejel! Jel jsem právě po těch traktorkách o kterých mluvíš!

                Mám kde jezdit! :-) Narozdíl od těch on-line webcam čemba bikerů! ;-)

                0 0
                • Michal.J  

                  V NP nesmis ani po tech traktorkach, jedine kdyz jsou oznacene jako cyklotrasa. je uplne jedno jestli je to prvni nebo druha zona.

                  0 0
                • zbartos  

                  Asi si pleteš si pravidla ježdění na kole v CHKO a NP.

                  V NP je podle zákona o ochraně přirody zakázáno jezdit mimo silnice (t.j. silnice I-III třídy – ve vlastnictví státu a krajů), místní komunikace (ve vlastnictví obcí) a cyklotrasy schválené Správou NP. Tam se o žádné 1. zóně nemluví.

                  Takže musím konstatovat, že jste jízdou mimo oficiální cyklotrasu v NP Šumava zřejmě porušili zákon.

                  Když budeš i nadále podporovat zřizování dalších a dalších NP a NPR, budeš muset porušovat zákon čím dál častěji…

                  Pokud ovšem ČeMBA s příslušnými orgány nevyjedná tak hustou síť povolených cyklotras v NP a NPR, že nebude nutno jezdit mimo ně.

                  Tuhle možnost dohody bikerů s ochranou přírody chceš taky zničit (společně se singlem) ?

                  0 0
                  •  

                    k poslední větě o dohodě s ochranáři, pokud to jen trochu bude zavánět dalšími jednosměrkami a vizemi osvíceného prezidenta tak ať to raději zůstane tak jak to je, občas taky poruším a jelikož se chovám k přírodě,turistům slušně a ohleduplně tak jsem za dvacet let ježdění po lesích a hájích problémy neměl a věřím že i bez čembích aktivit se dalších dvacet let v lese obejdu

                    0 0
                    • Sobi  

                      Řídím se logikou a zdravým rozumem. Ono totiž v přírodě to vypadá jinak než za monitorem webové kamery. Jedu tam kde to jde, kde nikoho neohrozím a tak aby nebylo poznat že jsem tam jel. Občas musím něco i porušit, ale ruku na srdce, neříkej mi že nikdo nikdy na biku nic neporušil… ;-)

                      0 0
                      • MaPa  

                        Ono ale nejde o to že nikdo nic neporušil, jde o to že ty tu osočuješ (nebo komentuješ, jak chceš) organizaci, která se patrně alespoň snaží něco udělat i v otázce tvého ježdění. Nebo se prostě na zákazy a nařízení vykašlem a budem se všichni řídit svým vlastním selským rozumem bez znalosti konkrétní problematiky? Je tu snad jiná organizace která lobuje za bikery v NP?

                        Já teď o svátcích taky na Šumavě byl, bydleli jsme v Borový Ladě a jeli dvakrát nahoru na Pláně a do okolí. Situace je zcela jasná, nikam kromě asfaltek nesmíš a to ještě nesmíš ani na řadu těch asfaltek, mj. protože tam NP udělal přezimovací oboru přes ofiko cyklostezku a je tam třímetrová brána… Zkus tohle vysvětlit malejm dětem že se musíme ten krpál vrátit…

                        0 0
                        • Sobi  

                          Myslím si že lepší stávající stav kdy občas něco trošičku porušíš, než stav po čembě kdy budou právě jenom ty jednosměrky a protože ostatní cesty jsou trvale neudržitelné a pro biking nevhodné jak sama tvrdí, tak možná právě po takovéto prospěšné organizaci budeme jezdit všude ilegálně! Až nás zregujlují právě na ty jednosměrky.

                          0 0
                        •  

                          už nám proboha nikdo z čemby neříkejte že dělá něco pro naše ježdení, je to škodná v lese,pidiskupinka fanatiků bojující za vize osvíceného prezidenta,pár pochlebovačů z výkoného výboru a několik desítek poslušnách oveček který to všechno platěj,běžte si tlachat do uzavřenýho fóra a agitaci či reklamu si zaplaťte

                          0 0
                          • Ruprt2  

                            všiml sis, že je tu jenom pár anti Čemba křiklounů?

                            Napadáš mě jenom ty Sobi a Honza (nerad bych někomu křivdil)

                            no a spočítej si kolik lidí tu přispívá a kolik je tu anti čemba vláken a znásilněných vláken ve jménu anti čebma tažení. Není to zvláštní?

                            0 0
                            • Sobi  

                              Tohle není znasilněný vlákno! Tady to bylo jasně založeno s jasným úmyslem… ;-)

                              Jinak já tě nenapadám, proboha! Normáně komunikujeme!

                              0 0
                              • Ruprt2  

                                napadl = přišlo mi na mysl ne, že po mě jdeš.

                                ale je to tu furt. Sám jsi poznamenal, že to píšeš furt dokola :-(

                                Já z tebou souhlasím v tom, že je to pro mě bezvýznamaná organizace. Stejně jako třeba „Pražské matky“.

                                Tak proč tolik povyku?

                                0 0
                                • Sobi  

                                  Setrvačnost ;-)

                                  Ne nejdu, na to mám jiný adepty! :-))))

                                  0 0
                            •  

                              já jsem reagoval na MaPa,ne na tebe, konkrétně ke členům až tolik výhrad nemám s vyjímkou Vegana kterého jsem nazval debilem pro jeho silně demokratické cítění že se zabýval byť myšlenkou někoho řešit právní cestou pro jeho svobodný názor, jinak chápu těch pár desítek věřících/platících ve vize prezidenta,jen se to nesmí křižit nijak s mým myšlením a názory na bikování v této zemi

                              0 0
                              • Ruprt2  

                                Veganova reakce mě taky zvedla, ale bylo to docela vyprovokované.

                                Možná ti tedy křivdím

                                0 0
                                • Sobi  

                                  Řekl bych že ve většině se shodneme na cílech ale ne na prostředcích! A to je ten rozpor čemba/antičemba.

                                  0 0
                          • MaPa  

                            Za nikoho nebojuju. Akorát za sebe a jestli to moje děti bude bavit tak i trochu za ně, pokud budou mít rádi stejný styl pojetí MTB jako já.

                            Chápu že je tady spousta lidí pro které Čemba nic nedělá, ale vůbec nechápu jak jim škodí že je to nutí k jejímu napadání. Působení Čemby nepřineslo žádné omezení bikingu v ČR nebo snad ano? Veškeré záměry Čemby přeci státní správa posvětila tak o co jde? Je daleko více organizací které mne nezastupují a přitom mne omezují více a více.

                            0 0
                            • Medunka  

                              Pokud se někdy v ČR zhorší podmínky pro bajkování musí být znám viník a je jedno, zda to bude opravdu jeho chyba ne, je důležité to na někoho hodit. V tomto případě na Čembu ;-)

                              0 0
                              •  

                                v tý době doufám že už to čemba bude mít dávno za sebou a najde se jiná organizace která bude zastupovat opravdovou většinu bikerů v ČR a ne pár vychcánků s podnikatelským plánem kterým zdatně přispívá pár desítek členů. Je to nějaký divný že převážná většina bikerů se nijak neangažuje?

                                0 0
                              • MaPa  

                                Vzhledem k tomu co je její primární cíl doufám že se k tomu pak přizná :-) – ať už to bude její chyba nebo ne. Ale to jsou spekulace k ničemu, tyhle řeči ty tabulky a závory neodstraní

                                0 0
                                • Sobi  

                                  Čára není zeď a značka není závora! ;-) A závora se dá objet! ;-) Samozřejmě jezdím tak aby to nebylo poznat že jsem tam někdy jel! ;-)

                                  0 0
                                  • MaPa  

                                    Mě teda tyhle smajlíky zas tak vtipný nepřijdou byť se tak občas taky chovám.

                                    0 0
                              • Sobi  

                                Jo dopadne tak třeba parafráze s fotovoltaikou.

                                Ekologové chtěli zelenou energii, začli se stavět FVEL a teď jich je jak naděláno, přenosová soustava nárazově přetížená, stát a my na tom proděláváme a vydělavájí na tom ti co je provozují.

                                Čembisti chtěli bikovat, začli se stavět singly a protože jich bylo spousty, ostatní ( turisté atd. ) je vykázali na cesty pro ně, protože je už mají a aby mohli i oni v klidu si užívat přírody. A jedinej kdo na tom všem bude vydělávat bude Singltrack s.r.o. který bude vlastnit TK, protože to bude jediná „záruka kvality“.

                                0 0
                                • -Alan-  

                                  S tou fotovoltaikou bacha. Ponechám bez povšimnutí české užití termínu ekolog, ale tito skutečně nejsou za problémy, které by mohly fotovoltaické elektrárny způsobit přenosové soustavě. Pokud si někde zelení lžou do kapsy, tak je to v otázce jádra. V naší realitě by bohužel byla celá řada důvodů, proč jsou s dostavbou, provozem a rozšířením Temelína spojeny hořké chutě.

                                  Při hlubší rešerši se zjistí, že základy současnému i budoucímu problematickému stavu klem fotovoltaiky způsobili zákonodárci za dob vlády pod vedením ČSSD. A ne že by nebyli příbuzní politiků této strany, kteří nemají zájem v této oblasti.

                                  0 0
                                  • Honza729  

                                    Kdyby byli zeleni skutecne zeleni, tak prohlasi atomovou energii za nejekologictejsi zdroj. Jenze protoze ti zeleni jsou spis rudi az anarchisticti, tvrdi usty Bursika, ze je treba podporovat uhelne elektrarny, konkretne ty hnedouhelne. Hnede uhli, prosim pekne, jakozto cenny zdroj pro chemicky a zdravotnicky prumysl…a my ho nechavame litat kominy.

                                    0 0
                                    • Sobi  

                                      Taky jsem v pubertě byl plný pseudoekologie, ale pak jsem se dostal pracovně do dukovan, projekt vnitřních úložných jednotek a musel jsem si nastudovat jadernou techniku a můžu říct že mne to rozčarovalo. Neexistuje nic bezpečnějšího a nic ekologičtějšího než je JE.

                                      0 0
                                      • Honza729  

                                        Tohle ale lidem nevysvetlis…e­xistuje (a ja to naprosto chapu) strach z JE, z nehody. Jenze ten strach plyne z neinformovanosti. Podle me delaji lidi z JE Temelin i Dukovan chybu v tom, ze se malo venuji osvete…

                                        0 0
                                        • gumid  

                                          Nj, jednoduchý recept by tady byl: co takhle JÁDROŠKOLKA, k tomu rozesmáté tváře potomků Jihočeských Matek, v pozadí vedení JE v nových ochranných přilbách, na horizontu chladící věže… ideální motiv. :-)))

                                          0 0
                                          • Sobi  

                                            Doufám jen v to že jihočeské matky budou mít potomky jen syny a až vyrostou tak z nich budou jihočeští otcové! :-)

                                            0 0
                                      • -Alan-  

                                        Není všechno jako JEDU. Jinak s váma v tomto souhlasím. Každá partaj má ve skříni kostlivce a zajímalo by mě, kdy zelení nejen u nás přijdou s konstruktivním přístupem k jádru. Na druhou stranu nadšenci do bezproblémového řešení v podobě jaderných elektráren by se měli zamyslet, zda šetření energií není víc, než jen kampaň jedné strany. V Belgii za studentských let jsem žasl, kolik jaderných a dalších elektráren potřebují při podobném počtu obyvatel. Mj. osvětlení dálniční sítě v celé délce.

                                        Zatímco jadernou elektrárnu jako bezpečný zdroj energie vnímám, měl bych divný pocit, kdyby mi „za humny“ stavěli trvalé úložiště vyhořelého paliva. Sice se tvrdí, že do pár let to bude výborný zdroj pro další palivo…

                                        Ale jsme tu ve vlákně o ČeMBA nebo spíše o vztahu pár zdejších členů k ní. Nechme tedy energetiku jako Off topic, ne?

                                        0 0
                                        • Honza729  

                                          Není třeba. Jako zakladatel vlákna dávám všem volnou ruku, o čem chtějí diskutovat.

                                          0 0
                                        • Sobi  

                                          Díky za příspěvěk.

                                          Tady nejsi na čembím foru, tady nefunguje cenzura a zamykání, to je styl vlastní čembě a ne svobodnému a demokratickému threadu! :-)

                                          Koukni že nahoře se řeší i politika! :-)

                                          Zelení jsou pro ekologii to samé co čemba pro bikery:

                                          Třeba s dobrou myšlenkou, ale s totálně blbou cestou! Takže spíše škodná!

                                          0 0
                            • Sobi  

                              Shodneme se na cíly, ale né na cestě k tomu…

                              Koukni na ekology, taky chci mít zdravé životní prostředí, ale to co dělají v „našem“ zájmu je spíš ke škodě. Pořád nám smrdí auta ve městech, protože se obchvaty nebudují. Uhelný elektrárny smrdí protože jaderné se nemůžou budovat. Prostě se víc bojim vykázání z cest díky čembě, než vykázáním „sama od sebe“…

                              Ano myslím si že čemba spíš bude regulovat než rozšiřovat biking v čechách a to jenom na základě 400mandátů/hlasů ze všech bikerů v čechách…

                              0 0
                              • MaPa  

                                Víš co mne tedy potom zaráží? Že tu máš nástroj který má kontakty na státní správu, vyzná se v zákonech a docela má chuť i něco dělat. Proč jí tedy spíš neposíláš podněty co by sis představoval nebo co bys zlepšil? Proč jen vytrháváš věty z PR a předkládáš je zde jako něco negativního?

                                Proč všichni ti kteří tu s velkým odporem komentují doporučený jednosměrný provoz na singlu nesepíšou důvody popř. opatření proč by nemohl být singl jako všechny ostatní oboustranný a nepošlou to investorovi (tedy do NMpS) a Čembě ke zvážení? Třeba by se i dozvěděli proč se to teď řeší takhle, kdo to tak navrhl, kdo s tím souhlasil, z jakého důvodu a proč třeba nemají váhu argumenty z jeho seznamu… Remcáním tady toho nic nezmění. Možná by se i někdo chytl za nos a něco by se změnilo.

                                Myslím že se samozřejmě najdou (a našli) i lidé kteří se s vizí i cíli Čemby rozloučili, ale kteří jsou alespoñ natolik korektní, že jí „nechávají žít“ dokud jim nezačne škodit.

                                0 0
                                • Sobi  

                                  Ad první odstavec: to už jsem zkusil a poněvadž dělám i do veřejných zakázek tak mám taky o tom rozhled. Ale odbornost v čembě, no nevím… Protože když jsem to dělal tak jsem byl špatný a teď po třech letech dělají obdobně to co jsem jim už dávno říkal! ;-) navíc jsem nepochopil když mi sociolog, estét a markeťák vysvětlovali zemařinu a to o svahoých deformací věděli úplná h… :-)))) Jediný kdo tam má odbornost je HH.

                                  Ad zbytek:až se přiblíží udělám cokoliv aby tu nebyl ani metr tý jednosměrky! ;-) Socani taky hlásají jak se budeme mít skvěle a při tom víme že je to cesta do pekel. Tady je to podle mne to samé. V obou dvou případech to víme už teď…

                                  0 0
                                  • MaPa  

                                    Nikoho nechci obhajovat nebo naopak kárat. To si prostě musíte vyříkat mezi sebou, jak by ti ale cit měl napovědět, zbytek B-F komunikaci mezi tebou a Čembou nezná, vidí jen kopání a plivání na základě zamítavého stanoviska a to rozhodně není normální. A působením „zvenku“ ty lidi neodvoláš natož pak změníš jejich názor.

                                    Už takhle jsem dost překvapenej jak dovedeš uznat někoho a dokonce o něm říct i něco jinýho než že je to holka z plakátu.

                                    Taky dělám ve stavařině. Už proto vím že vystudovaná škola má na schopnosti minimální vliv…

                                    0 0
                                    • Sobi  

                                      Vše už se tu historicky řešilo i ty důvody. A teď si představ že někdo kdo do toho krafe nemá ani základy stavařiny, nevyzná se v realizacích a ještě tvrdí že to nepotřebuje…

                                      Problém je v tom, že HH nemůže jednat bez schválení TK. Chtělo by to víc zkušených odborníků, ale to by bylo špatně protože pak se to vydalo jiným než nynějším směrem, což by podle mne už smysl určitě mělo. Ale to je sci-fi.

                                      0 0
                                      • MaPa  

                                        „By to chtělo“, dokud budou všichni jen kafrat u netových diskuzí pak se nediv. Každý máme šanci to změnit :-), ale skoro nikdo to nedělá, to je jednodušší ignorovat co se mi nelíbí a doufat že se to moc nezhorší. A ovlivnit směřování Čemby zas tak těžký není. Ale co zrovna tobě budu povídat, stále ještě mi nepřišly ty nálepky ;-)

                                        0 0
                                        •  

                                          zkusil jsi to někdy ovlivnit směřování osvíceného prezidenta? a pokud ano jak to dopadlo?

                                          0 0
                                          • MaPa  

                                            Vyčítám mu tu něco? Svoje poznámky ohledně směřování a prezentace Čemby přeci nebudu postovat sem ale pošlu je někomu kdo s tím něco udělá nebo minimálně může udělat ne?

                                            Pokud vím, několik lidí i zde (jako v minulých threadech o Čembě) řeklo co by si představovali a byly to rozumné věci, nevidím důvod proč by se nad tím někdo z Čemby nezamyslel. Ale nedivím se, že už to tu od nich nikdo nečte, konstruktivních příspěvků je tu minimum a jestli to někdo myslí vážně, tak předpokládám se jim ozval i mailem, nemůže přeci očekávat že budou sledovat jeho výlevy na veřejném fóru, byť tak úzce svázaném s jejím vznikem.

                                            0 0
                                            •  

                                              to je jasný že to tu nečtou,proč by, vždyť tu mají jenom 18-náct tisíc potencionálních dušiček,něco je někde špatně ale vypadá to že to v tomhle fóru asi nebude

                                              0 0
                                        • Sobi  

                                          Už jsem to zkoušel nešlo to…

                                          Ale dík za připomenutí nálepek! :-)))

                                          0 0
                                • Volf  

                                  Ten nástroj, ale bohužel vidíte jenom vy a v úplně jiném světle, než je skutečnost. Je to nástroj pro pár lidí co se nechají oblbnout. Takže si ho nechte a dělejte si s ním co chcete, jen netvrďte že je pro všechny.

                                  0 0
                                  • MaPa  

                                    Sry Volfe, ale to není pravda. Ten nástroj (tedy šance Čembu oslovit a s její pomocí něco řešit) pro všechny tu je. Ne každý ho chce použít a ne každý se pak třeba slučuje s postupy které jsou mu Čembou navrženy. To ale neznamená že není pro všechny.

                                    0 0
                                    •  

                                      snažíš se sice hezky ale mnozí mají s čembou své zkušenosti a zbytek svůj názor na program a cíle pidiorganizace vedená osvíceným arogantním prezidentem, je to jako v politice,kdyby topol zůstal tak by to projeli na plný čáře,pokud se něco zásadního nezmění a to min. zmizení osvíceného a jeho největších pochlebovačů z VV, přehodnocení priorit co je pro většinu bikerů prioritou tak se žádné významnější změny čekat nedají,naopak bude ubývat stále více členů-přispívajících o­veček

                                      0 0
                                      • scoty  

                                        …a CO je pro tebe prioritou?

                                        0 0
                                        •  

                                          aby ta zkurvená organizace zanikla co nejrychleji než způsobí problémy s bajkováním jaké tady máme dnes.Já jsem spokojenej se současným stavem ježdění v ČR mám kde jezdit, s občasným porušením taky nemám problém,samozřejmě že bych uvítal rozšíření legálního ježdění v chráněných oblastech s ohledem na ohleduplnost k přírodě a turistům, tzn. spolupráce na úrovní mezi ochranáři,KČT a organizace zastupující většinu bikerů v ČR, né pár vyznavačů svatého singlu, dále komplexní řešení problémů cyklistů,ať zlepšení podmínek cyklistů ve městě,zlepšení a budování bezpečných stezek pro cyklisty při přesunech do přírody a ještě by se toho našlo více,ale na to tahle skupinka kolem osvíceného nemá dostatek členů, o programu singltrek s.r.o. ani raději nemluvím. Pokud to není možné,nebude k tomu vůle většiny cyklistů tak ať vše zůstane jak je.

                                          0 0
                                          • gumid  

                                            Chci se zeptat, jak dokážeš definovat (přesně) stav „jak to je“…

                                            Snažím se pochopit názor, který se upíná k nějakému „pevně danému“ stavu – který ale není neměnný, ba naopak.

                                            0 0
                                            •  

                                              stav bez toho aby mě nebo jiným bikerům-cyklistům nemusel někdo tvrdit že v ČR není kde jezdi a jediné správné ježdění je jednosměrný svatý singl,naštěstí se bikeři (drtivá většina) nedaj zblbnout vizemi a programem osvíceného prezidenta a pár zblblých pochlebovačů a jezdí si tak jak si jezdí a doufám že ještě dlouho jezdit budou, a to už čemba dávno nebude

                                              0 0
                                              • MaPa  

                                                Budeš se divit ale i ti „pochlebovači“ si jezdí stále po svém. Oni si totiž nikde nevšimli že není kde jezdit a pokud vím tak jediní kdo to tu tvrdí jsou oponenti jedné (dle jejich slov stejně bezvýznamné) organizace která jim strašně vadí. A některé „tupé ovce“ dokonce ještě nebyly na těch pár metrech nové lesní cesty kterou sdržení NMpS postavilo ;-). Jsou to totiž primárně bikeři, jen s jiným pohledem na věc než ty.

                                                Tak díky za to označování, dovolil jsem si tam přidat uvozovky, protože moje okolí mi tyhle přívlastky narozdíl od třech lidí na fóru zatím nedává.

                                                0 0
                                            • Sobi  

                                              Já nechápu proč se snažíte obhajovat organizace o kterou nikdo nestojí. Jsou tu tři roky, mají strategické partnery, raklamu na výstavách, reklamy v časopisech jako je Velo atd, webový stránky, využívají propagaci na BF a je jich čím dál míň a čím dál víc vzniká k ní odpor. Tohle snad už o něčem svědčí.

                                              Oni bikeři totiž nejsou takový tupouni jako si pan prezident odborný sociolog myslel!

                                              0 0
                                            • Sobi  

                                              Jde o to že za stávajícího stavu si můžeme morálně a lidsky nárokovat stezky a cesty v přírodě. V momentě kdy tu začnou vznikat singly a speciálné UScesty pro biky tak nám tohle „právo“ můžou odepřít a vykázat je pouze na ně. A pak teprve nebude mít kde jezdit.

                                              Pokud by někdo obhajoval pouze toto právo a snažil se ho propagovat super, ale nechci zkončit na těch sterilních jednosměrkách.

                                              0 0
                                        • Sobi  

                                          Rozhodně né jednosměrka za každým stromem a Merida do každé rodiny!

                                          Prioritou pro mne je komplexní řešení bezpečné cyklistiky od silnice ve městě po horský singl, dobrá orientace ( značení cest )

                                          Možnosti ježdění je tu spousta, stačí to jen zmapovat a ne furt vnucovat svoje sterilní jednosměrné singly pro bikovou školku…

                                          0 0
                                          • Lišák  

                                            Když jsem se tě na to posledně ptal, tak jsi mi odpověděl, ať si to najdu sám. Tak jsem se podíval a co nevidím? Jakési šipky ukazují nějaký směr na sterilním jednosměrném singlu pro, dejme tomu, bikovou střední školu…

                                            0 0
                                            • Sobi  

                                              Promiň ale podle mne jsi jediný s kým se nedá normálně diskutovat. Na začátku sice položíš nějakou rozumnou otázku a pak se začneš chovat jako … a mne to s tebou nebaví.

                                              Jinak to je mapa Rychleb a ty nejsou typickým produktem čemby, vždyť tam došlo k velkému rozporu a všichni to víme. Typický produkty čemby jsou Jablonec a Smrk.

                                              Rychleby jsem osobně podpořil.

                                              Tím naší komunikaci končím.

                                              0 0
                                              • MaPa  

                                                Sry že ti do toho kecám, ale proč je typický jeden produkt a ne druhý. Typickým se něco stává až častým opakováním ne?

                                                Jediný kdo je pro mne objektivním pro vztah Čemby k Rychlebkám je Blackwater a jeho parta a ten pokud si jeho příspěvky pamatuji nemá s Čembou problém.

                                                Singl neznamená uhlazenou cestičku o nulové obtížnosti, jak už ti chlapi z Rychleb předvedli.

                                                0 0
                                                • Sobi  

                                                  Právě že rychleby jsou právě odkloněny vůči předpisům TK mají to na webovkách. No to je jejich věc co si o ní myslí, já si pomatuji ten obrovský problém čemby že budou otevřeny dřív než snad singl v Brně nebo jak to tenkrát bylo. pokud vím Rychleby jsou jako ofiko jedinečná trať.

                                                  Koukni právě na ty předpisy

                                                  0 0
                                              • Flegmatik  

                                                Proč si podpořil jednosměrné stezky?

                                                0 0
                                                • Sobi  

                                                  Aby se MaPa nerozčiloval že je to tu po 200× :-))))

                                                  Tak si to najdi v příslušném threadu, na tyhle provakace neskočím, jako Lišák. Hledej.

                                                  0 0
                                              • Lišák  

                                                Jinak to je mapa Rychleb a ty nejsou typickým produktem čemby

                                                Rychleby jsem osobně podpořil.

                                                ale nechci zkončit na těch sterilních jednosměrkách.

                                                Vím, že jsi naši komunikaci ukončil, nečekám reakci. Jen tady kopíruji tvoje výroky.

                                                0 0
                                                • Sobi  

                                                  Právě proto s tebou nekomunikuji, protože vytahuješ věci z kontextu a pak je takhle používáš, bez kontextu a bez původního smyslu a souvislostí jako investigativní novinář TV Nova…

                                                  0 0
                                                  • Lišák  

                                                    Ale no tak.

                                                    Já jen dávám do jedné reakce to, co ty píšeš ve více reakcích. V jedné brojíš proti jednosměrnosti stezek a pak napíšeš, že jsi podpořil RS, což jsou jednosměrky.

                                                    Skoro mi to až připadne, že pro tebe není důležité CO kdo udělal, ale KDO to udělal. Co je na tom, prosím, vytaženo z kontextu?

                                                    Taky pšeš, že jediné pozitivní na čembě je bajková školka a pak napíšeš, že si tímto způsobem tebou nenáviděná organizace dělá budoucí tupé ovce a platiče příspěvků. Na tomhle je taky něco vytaženo z kontextu?

                                                    Možná ti jen vadí, že tady nehlásám svoji jedinou pravdu, za kterou bych se byl ochoten bít, že neoznačuju lidi, kteří se mnou nesouhlasí zrovna lichotivými přízvisky a že a že když napíšu, že mi něco vadí, tak mi to prostě vadí, ať v to dělá Petr, nebo Pavel. Co už naděláš?

                                                    P.S. Ty novu nějak blíže sleduješ, že víš, jak se chovají její reportéři?

                                                    0 0
                                                  • Honza729  

                                                    Zhruba tak jak mas napsano ve svem profilu.

                                                    0 0
                                                  • Sobi  

                                                    Nechápeš souvislosti a pleteš si záměr s prostředky…

                                                    Už to řadí blbě to je pro Lišáka

                                                    To Honza: Ta definice je excelentní! ;-)

                                                    0 0
                                                  • Lišák  

                                                    Chápu, že se vám (729 a Sobi) nelíbí, když někdo připomene, co jste řekli, ale to si musíte dávat větší pozor, co říkáte.

                                                    Tímhle v tomto vláknu končím diskuzi. A když končím, tak skutečně. Fakt nenepíšu další příspěvek, ve kterém oznámím, že budu dále přispívat, když se mi to bude hodit. Na to jsou tady jiní.

                                                    0 0
                                                  • Honza729  

                                                    ale, ale, ty náš malej estébáčku……abysme ti my nepřipomněli tvoje výkřiky :-))

                                                    0 0
                                                  • scoty  

                                                    Koukám, že už vám zase „došlo“, tak jste plynule přešli do nevybíravých nadávek…ostatně jako obvykle, že…

                                                    Komu to říkám tu každý ví, i když už to neřadí.

                                                    0 0
                                                  • Sobi  

                                                    Problém je v tom že Lišák je myšlenkově opožděnej. Něco se řeší diskuze se nějak pokračuje a on se pak objeví a začne se vracet o týden a víc dozadu, co už se prostě vyřešilo. A pak začne asociovat různé věci tak aby jenom prudil, protože názor či postoj u něj prakticky nevidíš.

                                                    Třeba s tou bikovou školkou. Ano řekl jsem že to byl jediný co je zajímavá myšlenka či počin ( určitě si vzpomeneš na diskuzi o dopravních hřiští u nás ) ovšem mi na tom vadí že je to spojeno buďto s přimým nebo nepřímým politickým školení, během které si rodiče můžou prohlídnout nové meridy a pak protože vidí že se jim někdo o děti postará, tak se možná nechají zlákat a TK zaplatí členství nebo si koupí meridu ( jak je to s provizema z prodeje můžeme jen spekulovat ). Tohle jsou věci které se tu už dávno vyřešili a teďka koukni na Lišáka co z toho vytáhl a jak to dal do kontextu. To je důvod proč je to jediná osoba se kterou nekomunikuji. Je to prostě estébáček, který si vede svazky a pak ty informace využívá stylem jakým jsi viděl. Můžu respektovat člověka s opačným názorem, ale určitě ne člověka bez názoru co jen účelově prudí. A díky němu se zase diskuze vrátila o x dní dozadu a začínáme znovu a to já nechci se vracet, proto s ním nekomunikuji.

                                                    0 0
                                                  • Honza729  

                                                    Scoty rekl, ze nadavame, tak nadavame. Jasny ? :-))

                                                    0 0
                                    • Volf  

                                      To je totiž ten zásadní omyl. Ono nestačí říct, že je to pro všechny. Prostě je to jen spolek pár lidí a očividně slepá vývojová větev, která se nabubřelými slovy snaží zamaskovat svoji neakceschopnost a nezájem cyklistické veřejnosti o takovou službu.

                                      0 0
                                      • Honza729  

                                        Nekdy ctu rychle a stane se mi ze spatne prectu slovo, ale tady to doslo do docela vtipne pointy:

                                        Cetl jsem totiz: „Prostě je to jen spodek lidí…“.

                                        Náhoda ???? :-)))

                                        0 0
                                      • MaPa  

                                        To si o nich myslíš ty, tvůj názor se nezmění a máš na něj právo. Spadáš do té kategorie lidí kteří nechtějí (nebo patrně odmítnou nabídnuté řešení). Dál bych se opakoval.

                                        Nikde neříkám že nabídnutá řešení jsou ideální, ale nelze to paužalizovat, každý případ je jiný, což se dá očekávat – každý má rád něco jiného. To ale neznamená že se na např. KČT (nebo Klub jezevčíků) který nemám rád nemůžu obrátit s žádostí o radu, byť nejsem jeho členem. Nemůžu ale očekávat že nabídnutá odpověď bude v přesném souladu s mými očekáváními.

                                        0 0
                                        • Volf  

                                          Hlavní problém spolku je ten, že nevznikl na základě společenské poptávky, která byla vyvolána třeba tím, že není kde jezdit / viz Spojené státy nebo další země, kde není garantován zákonem volný pohyb v přírodě jako u nás /, ale jen jako způsob obživy prezidenta, který dostudoval a přemýšlel co bude dělat dál. Prostě se jen ukázala neviditelná ruka trhu a pan výkonný ředitel prostě neuspěl. A také namohl, protože nepochopil samotnou podstatu a hlavně významné rozdíly v chápání svobody u nás a ve státech. Ty mluvíš o nabídnutých řešeních, která nejsou ideální, ale já nevidím žádná řešení, jen nafouknuté velké nic. Asi 100 x jsem zde chtěl po fanoušcích hmatatelný důkaz toho, jak národní / je přece ČESKÁ :-) / organizace přispěla v celorepublikovém rozsahu ke zlepšení bikování v ČR. A dodneška nic, protože nic také je. Jen nafouknutá bublina a vyvolávání strachu a vměšování do vnitřních záležitostí Slovenska. A ani na otázku proč se tak neangažují v Rakousku, kde je opravdu často problém vjet s kolem do lesa, nebyl nikdo s to odpovědět :-)

                                          0 0
                                          • scoty  

                                            Pokud nechci to nejpěknější v ČR(hory,skalní města atd.) obdivovat z frigidních cyklostezek, na což ani nepotřebuji MTB, tak jsem z 80% mimo zákon.

                                            Že se u nás do lesa, MIMO všechny NP, CHKO, PR, PP atd. zatím může je obecně známo. Dokonce můžeš zbírat i lesní plody a snad i chrastí…

                                            Jinak by totiž soudruzi myslivci za své pětikilo ročně nemohli do „své“ honitby, že…

                                            0 0
                                            • Honza729  

                                              Aha, to znamena, ze resenim jsou frigidni, jednosmerne singletracky ?

                                              Clovece, mysli…

                                              0 0
                                              • scoty  

                                                Řešení jsou 2 :

                                                • nekonečné tahanice s úředníky
                                                • občanská neposlušnost

                                                Na obojí musíš mít žaludek.

                                                0 0
                                          • MaPa  

                                            Přispěla minimálně tím, že různé orgány správy už vědí co je to MTB (ne kola ale způsob jejich užívání) a že ne všichni jsou spokojení se žlutýma tabulkama vedenýma po asfaltu. Tohle je neviditelná práce, která nemá pro každého přímý přínos, ale tady se zřejmě muselo začít, získat si tyhle úřady ke spolupráci/poslechu je skoro klíčové, proč by jinak najednou byla z jejich strany ochota je k jednáním zvát i přes pro spoustu lidí zde nepřekousnutelnou aroganci lidí kteří to dělají?

                                            Pár lidem se povedla legalizace načerno postavených tratí, což je opět komunikace s úřady. I Blackwater z Rychlebek tu psal že je rád že mu Čemba pomohla s razítky, že to tak bylo rychlejší. A teď si vem koho všeho Rychlebky okouzlily… A nejvíc smutno mi je, když tu někdo deklaruje, že pošle peníze jenom Blackovi a spol. Nic proti nim, zaslouží si ocenění té makačky, ale lidi by si měli uvědomit že jim s tím někdo trochu pomohl a aspoň na tu organizaci neházet špínu!

                                            Nikdo jiný nekomentuje lesnické záměry, věci okolo nových i stávajících NP, NPR. Ani Sobi, ani Honza, nikdo se k tomu na úřadech nevyjadřuje i když k omezování MTB dochází – ne cyklistiky pro masy, ale bikeřiny. Většina je spokojená s tím co je, já se snažím je pochopit, ale každý rok je toho méně. Ano je toho hodně, já vím že neprojedu za svůj život všechno, ale já chci jezdit tam kde mne to baví byť se na mne spousta lidí kouká jak na magora, ale vím že to nikdy nebyl problém (pokud jsem dostatečně slušný a ohleduplný) a přesto mne tam odtud chtějí vyhnat, protože se tam pár jiných chovalo jako hovada. Paušalizuje se, vždy se jedná o územích a ne cestách a to není dobře. Čemba je jediná která s úřady za mne vyjednává. To je pro mne víc než to kdo jí řídí nebo to že nevznikla na základě společenské poptávky. Vznikla na základě poptávky i lidí tady na B-F a někteří z nich jsou ochotni ji podporovat dokud za ně bude něco dělat a klady budou převyšovat zápory – a za to si přeci nezaslouží nálepky typu tupá ovce apod., i proto mi už po x-té došla trpělivost a mařím tu čas místo abych šel něco dělat (= v mých očích se degraduju)

                                            To že spousta lidí bude radši porušovat zákon než se snažit svůj názor prosadit je v týhle zemi typický a i to trochu (ne zcela, chyba je určitě i na vedení) vysvětluje proč model Čemby založený na regionálních buňkách nefunguje a zůstává pouze u malého jádra které se na sebe snaží upozornit víc a víc lidí pilotními projekty.

                                            A snad závěrem. Já mám kde jezdit. „Mit kde jezdit“ neznamená že tu není kde jezdit.

                                            0 0
                                            • scoty  

                                              Zcela souhlasím. Není co dodat.

                                              0 0
                                            • newbie  

                                              +1… hezky napsané

                                              0 0
                                            •  

                                              pěkná agitka, vytiskni si to a můžeš to jít rozdávat na slavnostní otevření jednosměrky v Jizerkách, tady Ti to moc lidí žrát nebude, vyjma pár osvícených oveček pana osvíceného prezidenta

                                              0 0
                                              •  

                                                jsem rád že za mě nikdo nevyjednává, není totiž za co

                                                0 0
                                              • Mike911  

                                                Z toho nelze vyvodit nic jinýho, než že problém s čembou je tady u většiny lidí v subjtivní rovině.

                                                0 0
                                                •  

                                                  teď si urazil veškeré bikerstvo až na pár kousků oveček kteří jdou ve víře s osvíceným prezidentem

                                                  0 0
                                              • Volf  

                                                :-)

                                                0 0
                                                • Honza729  

                                                  Tento tvuj smajlik bude shledan nekorektnim a zaroven jako znak odporu za kazdou cenu :-)

                                                  0 0
                                              • Honza729  

                                                Ja nevim…osviceny…o­pravdu je to to spravne slovo ? Nenapada te jine, prilehavejsi synonymum ? :)

                                                0 0
                                                •  

                                                  vždyť samozvaný prezident sám v nějakým rozhovoru ve Velu řekl po rozhovoru s tím borcem z ostrovů jak tam taky nemaj kde jezdit, že byl osvícen myšlenkou jednosměrného singltreku a vlastně tak poznal že v ČR není vlastně kde jezdit a svou fanatickou myšlenku hodíl do placu a po třech letech má konečně něco kolem pěti stovek stejně přiblblých oveček kteří můžou tak akorát držet hubu a krok, hlavně že platěj příspěvky, jsem rád že ve vlastech českých a moravských zblblo jen tak málo bikerů.

                                                  0 0
                                                  • Honza729  

                                                    Me by jen zajimalo, kde jezdi on ? :-) To jezdi po jednom, dvou singlech porad dokola ?

                                                    0 0
                                                  • Volf  

                                                    Honzo to je možná myšlenka dne. Jen pokud tedy není stále na studijních cestách ve Státech, tak zde toho asi moc nenajezdí :-), protože pokud se drží své základní vize, že zde není opravdu, ale opravdu kde jezdit / a jestli budou pokračovat stejným tempem, tak hodně dlouho ještě nebudou mít kde /, tak mu řetěz vydrží tak 5 let :-))))))

                                                    0 0
                                                  • Honza729  

                                                    No presne tam mirim. Zaroven si myslim, ze to vpodstate tim padem bude dost nestastny clovek, coz by mnohe z jeho chovani vuci kolegum vysvetlovalo… Ale jak rikam, nevim, ja se mel tu cest potkat s nim jen jednou a neprimo. Ale stalo to za to.

                                                    0 0
                                                  • Volf  

                                                    No když si vezmeš, že průměrný švih bude kolem 50 km, tak to než nacvakáš na tom vzorovém singlu :-)))

                                                    0 0
                                                  • Honza729  

                                                    No, bude to asi drina…ale tak zas jako prezident urcite podnika spanile jizdy po jinych singlech v republice.

                                                    0 0
                                              • honzarb  

                                                Predem chci rict, ze nejsem clenem ani prispevovatelem Cemby. Ale prosim v cem je problem jednosmernosti singlu pod Smrkem? Nak nechapu kritiku tohoto projektu… pred Cembou tahle trasa v Jizerkach nebyla, ted tam je = rozhodne to vnimam jako pozitvni vec. Ze je tento singl jednosmerny, ma rozhodne svoji logiku a opodstatneny. Snad nemusim vysvetlovat jake jsou ty duvody.

                                                0 0
                                                • scoty  

                                                  Mně by zajímalo, jaký druh cesty cyklisté nad tebou preferují, to znamená PO ČEM nejčastěji a nejradši jezdí. A na čem možná taky.

                                                  Zatím jsem zde neviděl žádné fotky z „jejich“ tras.

                                                  Akorát Sobi se nedávno prásknul, že jezdí po singlu a dokonce připojil i foto z NP…;-)

                                                  0 0
                                                  • Sobi  

                                                    Ale to byl singl s kameny, kořeny technickými úseky a ne vypískovaná, vyhrabaná, vyčištěná sterilní cesta! :-)

                                                    Neni voják jako voják! …Pelíšky

                                                    Není singl jako singl! …Sobi

                                                    0 0
                                                  • scoty  

                                                    To v jakém stavu se daný singl nachází záleží pouze na míře jeho používání, či údržby.

                                                    Jedno ale mají všechny stezky, singly a pěšiny společné : musel je někdo vybudovat.

                                                    0 0
                                                  • Sobi  

                                                    Jo a jsou dva typy:

                                                    1. které ztvořili TK a jeho parta:

                                                    ty jsou naprosto skvělé, úžasné, boží, geniální!

                                                    2. které vytvořil někdo jiný:

                                                    špatné, trvale neudržitelné a nevhodné, no hnus!

                                                    0 0
                                                  • Volf  

                                                    http://www.ivelo.cz/…09–11/obsah/

                                                    Na toto jsem valil bulvy jako tele :-) Singl jako z učebnice správného bikingu.

                                                    0 0
                                                  • Volf  

                                                    Myšleno ta obálka a singl z nějakých možná i plastových panelů :-))))

                                                    0 0
                                                  • Honza729  

                                                    Jsi bývalý kádrovák a stejská se ti po praxi ? Čím dál víc jsem o tom přesvědčen.

                                                    0 0
                                                  • Sobi  

                                                    Musíš vše brát politicky! A uvažovat pokrokově! ;-))))

                                                    0 0
                                                  • Honza729  

                                                    jj, pod vedenim soudruha Scotyho vzhuru ke svetlym zitrkum.

                                                    Cest singlu !

                                                    0 0
                                                  • scoty  

                                                    Marně hledám v příspěvcích nad sebou něco, na co by se dalo navázat…kýbl sr..k, jako obvykle…

                                                    Tak sem hoďte pár fotek, kde se vám to líbí…místo těch keců o ničem.

                                                    0 0
                                                • Sobi  

                                                  Protože je to jediný místo v celých jizerkách, kde se dá jedině správně bikovat! Tam teprve pochopíš k čemu je MTB! A proto to musí být všude! Ostatní cesty nejsou vhodné pro biking a kdo tohle neví, není biker a vůbec nic nechápe a ničemu nerozumí!

                                                  Asi tak :-)

                                                  Nevadí tím že tam je, ale vadí „politicky“ protože je nástrojem propagandy jedné nadřazené bikerské organizace v čele s diktátorským prezidentem.

                                                  0 0
                                                  •  

                                                    jakej bugr dokáže udělat jeden osvícenej prezident spolu s jedním zblblým starostou a pár nadšenejch poslušnejch oveček pro svatej singl v Jizerkách, fuj to je hnus velebnosti,du blejt, doufám,věřím že je to nadlouhou dobu poslední pokus týhle pidiorganizace ****** krásný,volný ježdění v Jizerkách a že je ***** kde jezdit

                                                    0 0
                                                  • scoty  

                                                    Tý voe, 8 nadávek v 6ti řádcích, to je rozhodně tvůj osobní rekord…

                                                    Na to, že píšeš pokaždý to samý a jsi podle profilu pohodář je to teda slušnej výkon.

                                                    0 0
                                                  • Sobi  

                                                    Kdyby nebyl pohodář, tak je to 12 nadávek ve 2 řádcích!

                                                    :-))))

                                                    0 0
                                                  •  

                                                    pohodář jsem do té doby než slyším o čembě, škodné bikování v čechách, profil jsem měl vyplněnej ještě než ten osvícenec se rozmýšlel čím se bude žívit, že to bude ovečkami kteří ho platěj za to bohudík nemůžu, a nechám si to tam dokud se neztratí v propadlišti dějin, jedinou konkrétní nadávku jsem dal Veganovi že jsem ho nazval debilem za jeho silně demokratické cítění, jestli máš problém s mým vyjadřováním ohledně pidiorganizace a jestli se Tě to dotýká osobně tak se Ti omlouvám…

                                                    0 0
                                                  • Honza729  

                                                    Jak řikám: Kádrovák. Nezklamals :-))))

                                                    0 0
                                                  • scoty  

                                                    Hledím, že jsi z profilu zatratil pantera, ..ale dobře ty..ten prstík je také zlověstný…;-)

                                                    Jak se mám s někým bavit o teréní cyklistice (MTB), když vůbec nevím, jestli jezdí v terénu?

                                                    BTW Kádrováky jsem na svém prvním místě ve 24 letech ještě zažil..bohužel.. Často vytáhneš nějeký pojem z „minula“( tuším to byli také estébáci), ale historické souvislosti ti unikají. Tvé ignorování fakt, když jsme se bavili o Moravě jsou toho důkazem…

                                                    0 0
                                                  • Honza729  

                                                    Ty hledíš… :-)))) No tak hleď :)

                                                    K tve otazce: Ano, jezdim v terenu. To by ti melo stacit.

                                                    O tom, zda vim, co nevim co je kadrovak je zbytecne mluvit. Kdybys znal pribeh nasi rodiny, na ktere se prave kadrovaci podepsali, zmlknul bys a zcervenal.

                                                    Anebo mel blby reci dal, coz ostatne ocekavam ve tve reakci na tento prispevek.

                                                    0 0
                                                  • scoty  

                                                    Ke tvé odpovědi :// Ano, jezdím v terénu.//

                                                    To má váhu jako :// Ano, lítám na měsíc…//

                                                    Lidi sem dávají fotky, mapy atd.

                                                    0 0
                                                  • Honza729  

                                                    Proste ti to musi stacit. To je cele. Nekadruj.

                                                    0 0
                                                  • scoty  

                                                    Promiň, ale jestli se bavíme o teréní cyklistice, tak je to zcela základní informace, bez které jsi pro mne neidentifikova­telný. Mohu se tedy, a právem, domnívat, že sice „oba sedíme v jedné čekárně na ORL u lékaře, ale mne bolí v krku a tebe noha“.

                                                    0 0
                                                  • Honza729  

                                                    Tvoje dedukce ma logickou chybu. Ale to nevadi, jsem u tebe zvykly.

                                                    0 0
                                                  • Volf  

                                                    to víš naši alchymisté jsou velmi akční:

                                                    http://www.cemba.cz/clanek.shtml…

                                                    0 0
                                                  • Honza729  

                                                    :-))

                                                    0 0
                                                  • scoty  

                                                    Dobrý ne?

                                                    0 0
                                            • piskot  

                                              pěkně napsáno, souhlas

                                              0 0
                                            • Sobi  

                                              Koukni na vodní skůtrysty, chtěli legálně více jezdit, začli do toho šťourat a jak dopadli, zařízli je a teď si prakticky nezajezdí. Ti mají právo mít v logu napsáno „mít kde jezdit“.

                                              O tohle jde!

                                              Pššš a máme zprávy z vyššíh kruhů, že se to chystá i u nás…

                                              Však všichni víme… to je další stránka tý věci. Strašením vyvoláš něco co spustí věci v prvním odstavci…

                                              0 0
                                              • piskot  

                                                chlape, ty se do toho nějak už zamotáváš…

                                                Tvůj styl mi připomíná takovou připosranost – hlavně do ničeho oficiálně nevrtat, aby to šlo lépe, nebo by to mohlo skončit hůře. Hlavně moc nevyčuhovat a stát hezky v lajně jak ovce a neříkat nic o tom, že by se v určitých oblastech mělo myslet i na bajkery (a my si tam teď stejně potichoučku budem tajně jezdit, budem slušný na všechny okolo, ale hlavně ať o nás není nijak slyšet, že něco taky občas chcem).

                                                0 0
                                                • Sobi  

                                                  Četl jsi co jsem psal? K čemu je ti že jsi za borca tvrďáka který bojuje za svá práva, když nebudeš moct kde jezdit. Mne dnešní situace vyhovuje…mám kde jezdit!

                                                  Proč vyvolávat paniku, když se ještě nic neděje( viz kalhoty a brod ) pak až půjde opravdu o něco, tak už tomu nikdo neuvěří.

                                                  0 0
                                                  • gumid  

                                                    Jak „mám kde jezdit“? Šak enem počkaj, a dočkáš se, někdo přijde s geniálním plánem daně z cyklistiky, bikování z toho nevyjma. Víš, kolik zbytečného tepla a kysličníku uhličitého při tom točení pedálama vyrobíš? To je jasné – je to neekologoické – napaříme daně z protočení klik – namontujem elektronické měřiče kadence + mýtné brány všude…a to bude „výtoč“…šak enem počkajte, pazdráti nevděční… škoda, že není 1.4.

                                                    0 0
                                                  • JSt  

                                                    obalis kliky do alobalu a bude klid ;-)

                                                    0 0
                                                  • Sobi  

                                                    :-))))) jo kus alobalu a Kapsch je prdeli! :-)))))

                                                    0 0
                                            • Volf  

                                              jo je fajn mít ovce, za které mohu cokoliv…

                                              0 0
                                              • -Alan-  

                                                Je fakt, že každý tohle nedokáže. Chválit zde TK a zrovna za tohle, to bych tu nečekal :-)

                                                0 0
                      • zbartos  

                        Aby nebylo poznat že jsi tam jel, tak tam jezdíš po sněhu a v rozměklé zemi, plné vody po jarním tání, která je v této době lehce náchylná k erozi.

                        Znáš bod č. 4 z pravidel (Off-Road Cyclist Code) první americké bejkové organizace National Off-Road Bicycling Association (NORBA):

                        4. I will stay on designates trails to avoid trampling native vegetation and minimize potential erosion to trails by not using MUDDY trails or short cutting switchbacks.

                        Tahle pravidla jsem si dal na svůj web již někdy v roce 1997/8, ale jak vidět, najdou se zde lidé, kteří je ještě nepochopili, nebo neznají…

                        Ad pekelná dohoda. Žádná dohoda neexistuje, takže se teprve uvidí, co v ní bude. Každopádně ze strany ČeMBy je snaha rozšířit STÁVAJÍCÍ možnosti ježdění v NP a NPR. Nevím tedy, proč by Správa NP měla kvůli ČeMBě rušit STÁVAJÍCÍ povolené trasy, které tam jsou řádově 18 let…

                        To by cyklistická veřejnost a cykloturisté z KČT řvali, kdyby jim ty asfaltky v NP zakázali…

                        0 0
                        • Sobi  

                          Jak můžete rozšiřovat možnosti když se tady nedá jezdit protože jediná možná alternativa singltrek. Přečti si bibly od vašeho prezidenta o singlu, tam je popsáno jak má ta cesta vypadat a to je ten váš singl a z toho je zřejmé když ho budujete že se jinak správně jezdit nedá! Vždyť je tady 160 000km cest!

                          Proboha nejen že Vás je čím dál míň, vyhrožujete si policí a státním zastupitelstvím uvnitř organizace, ale vy už ani nevíte co děláte!?

                          0 0
                  • Sobi  

                    Já to vím. Asi nelegálně jsem jel cca 200m. To je ******* Mirku Dušíne!

                    0 0
                  • Sobi  

                    Ta dohoda je cesta do pekel, pak kvůli těm vašim zkurvenejm jednosměrkám nás vyženou z ostatních cest!

                    Protože ty ostatní cesty jsou stejně pro biking nevhodné jak tvrdí nejmenší manda tupounů v zemi!

                    0 0
                    • Ruprt2  

                      Kroť se trochu.

                      0 0
                      • Sobi  

                        Děkuji… zase mne to zvedlo ze židle. Kvůli tomuhle se MaPa rozčiluje proč tu všechno je 200× až ZB a MJ začnou jíst Ginko bilobu a další čembouni taky tak se nebudou muset ptát pokaždé znovu.

                        A na otázku je slušné odpověď. Na rozdíl od čemby, která odpovídá jenom na to se jí hodí…

                        0 0
                    • MaPa  

                      Proč by dohoda byla cesta do pekel, neuzavřel podobnou „dohodu“ KČT pro pěší?

                      Nikdo netvrdí že ostatní cesty jsou pro biking nevhodné, v lese existuje hodně ALTERNATIV a nikdo ti je neupírá.

                      0 0
                      • Sobi  

                        :-)))))) to si snad děláš srandu ty!? Apríl už není! :-))))))

                        0 0
                      •  

                        asi si nepamatuješ jakým způsobem ten arogantní osvícenec kdysi jednal s KČT

                        0 0
                        • MaPa  

                          Já nemluvím o nikom z vedení ČeMBY, mluvím o tom že turisté do NP a NPR můžou ve větší míře než cyklisté což také někdo musel zařídit. (Nechci všude kam můžou pěšáci, chci tam kde neudělám větší škodu než pěšáci a hlavně chci aby tyhle místa někdo OBJEKTIVNĚ posoudil a ne je paušálně zavřel pro celý území NP-NPR).

                          Srandu si nedělám, ještě do nedávna byl pro vedení NP Šumava standard kácet plošně lesy v místech kam nikdo nesměl ani pěšky protože pak nikdo ani neměl možnost jejich kontroly. Tenhle standard tedy opravdu nechci.

                          0 0
                          • Sobi  

                            Můžou, protože KČT se asi chová jinak a jejich vedení asi má lepší managerské schopnosti. Když se prezident chová jako řeznickej pes, tak se divím že bikerům nezakázali vjezd i na dosavadní cesty.

                            Jinak naprosto s tebou souhlasím se zbytkem ( od těch závorek ) Ale dodám k tomu že nevěřím že čemba ( byď v nynější podobě ) to zvláne, ba naopak si myslím že právě to bude mít opačný výsledek, protože ty managerský a vyjednávací schopnosti na vrcholové úrovni čemby nejsou. Věřím že někteří toho schopni jsou, ale ti nemají tu pozici.

                            0 0
                            • Honza729  

                              Anebo je cilem znemoznit vjezd bikerum, aby se pak nedaleko postavil bikepark ci soustava singletracku. Za prachy.

                              0 0
    • nara  

      a nakonec to dopadne tak, že budem, moct jezdit po lese s tankama a raketoplánama a bude všecko v prdeli…fakt jsi mě pobavil Honzo :))))

      0 0
    • RUR  

      Po pročtení většiny zdejších příspěvků se mi jaksi samovolně narýsovala hypotéza založená na tom, že cyklistika nutně musí poškozovat mozek. Snad je to dáno dlouhodobým vystavováním mozkových buněk hypoxickým stavům při dlouhé jízdě do kopců;-) Na základě toho bych viděl jako nejlepší sebrat cyklistům řidičáky, zbrojní pasy a volební právo. Sedám na kolo a vyrážím na Národní výbor odevzdat vše dobrovolně.

      0 0
    • John Tequila Lemon  

      Jistí dva lidé mi připomínají jisté dvě osoby z následujícího vtipu … akorád, že jejich situace (těch dvou) ještě nedošla tak daleko, aby měli pocit, že s nima někdo vyjednává … A proto se mi ty příspěvky tak líbí! ;-)

      Zmíněný vtip:

      Opilec nabourá do auta se dvěma homosexuály.

      „René, zavolej policii, pán nám naboural autíčko.“

      „Pánové, nešlo by to bez té policie? Dám vám tisícovku každýmu, víte,mám trochu upito…“

      „Reníčku, zavolej policii, pán nám naboural autíčko a ješte bumbal!“

      „Pánové, dám vám deset tisíc každému! Před týdnem mi sebrali řidičák.“

      „Reníčku, zavolej policii, pán nám naboural autíčko, bumbal a ještě nemá průkazeček!“

      „Tak víte co, vy buzeranti? Polibte mi oba prdel!“

      „Reníku, nikam nevolej, páníček začíná vyjednávat!“

      0 0
    • dancing dog  

      Tradiční nahá svatba..teda tradiční humorné vlákno na nevyčerpatelné téma..zkrátilo mi skoro hoďku nudný služby, super!! .-)

      0 0
      • -Alan-  

        Kruci, budu taky muset absolvovat kurz rychločtení. :-P Nebo nad některými příspěvky tolik nepřemýšlet, anžto mi nakonec stejně nedošel jejich smysl.

        0 0
    • zbartos  

      Máš pravdu. S tou pasivitou mezi bikery by se mělo něco dělat. I manažera marketingu českého dovozce značky Merida Jana Skřička to říká – viz http://cemba.cz/clanek.shtml… .

      0 0
      • Sobi  

        1.Do ČeMBy investujeme hodně peněz a je nám jasné, že návratnost není okamžitá.

        2.Když například bajker nadšeně seskočí z kola po projetí Singltreku pod Smrkem, měl by vědět, že mezi partnery projektu má důležité místo Merida, která ČeMBě umožňuje pracovat.

        Reakce:

        Ad.1.:Asi toho moc prožerete a prochlastáte, ony ty mezinárodní konference a stáže IMBA něco stojí… Nevím jaké to mohou být náklady, když to převážně dělají tupý ovce, které ještě kvůli tomu aby mohli pracovat za to platí!?

        Ad.2.:Merida čembě umožňuje pracovat… úžasná věta! To ani nepotřebuje komentář.

        P.S.: Píšu dopis na Meridu

        0 0
        • Honza729  

          Pan Skřička zřejmě rád pracuje s červenými čísly :-))) Jinak si totiž neumím vysvětlit jeho větu „Vedení organizace má ale od počátku jasnou vizi a myslím, že se ji daří naplňovat.“ v porovnání s katastrofálním počtem členů plus odliv členské základny.

          0 0
          • Sobi  

            Tak jsem mu napsal dopis, uvidíme co mi odpoví.

            Jen jedna věta z dopisu:

            Byl bych nerad, kdybych musel tvrdit: „Stydím se za svojí Meridu“ z toho důvodu, že nechci aby byla spojována s touto organizací.

            0 0
            • kovar  

              no tys jim to nandal

              0 0
            • Honza729  

              No tak to zrovna dvakrat konstruktivni veta neni, doufam, ze je jen vytrzena z kontextu.

              Staci mu to postavit na cislech planovanych clenu, realnych clenu na zacatku cinnosti, v prubehu a nyni. To by melo pro zacatek stacit. Kdyz to zabalis do hedvabneho papiru hezkych prezidentovych reci a ovazes pentli Walesske zbytecne zkusenosti, tak kazdy rozumny manazer soukrome firmy se musi prinejmensim zamyslet.

              Pokud tedy nejde o model znamy z jinych sportu, kde sponzoring slouzi primarne k vyvedeni penez z firmy do soukromych rukou majitelu a jen okrajove pouziti ve sportu. Ale to jen teoretizuji a davam od toho ruce pryc :-)

              0 0
              • Sobi  

                Jo je to vytržené z kontextu, ale šlo o tu myšlenku a směřování dopisu, to je zřejmé. Dopis je delší než jen tato věta! :-)

                Jsem přesvědčen že Merida tu zaujalo jako zajímavá věc a díky TK a VV to vzalo opačný směr. A když už do toho investovala, tak už to nechce nějak přerušovat. Ale určitě je musí zajímat, že jich je čím dál víc a čím dál víc potencionálních zákazníků nechce podporovat někoho kdo podporuje škodnou.

                0 0
            • scoty  

              Domnívám se, že pan Skřička je rozumný člověk, tak mu pro objasnění situace bude stačit pár odeslaných odkazů na tvé povedené taškařice v rámci BF…;-)

              0 0
              • Honza729  

                No pokud mu to pošleš ty, tak to bude skutečná perla. :-))))

                0 0
              •  

                no jo, to by se ale Skřička mohl dozvědět že čembounů je míň nez chovatelů jezevčíka a mohl by osvícenému a pochlebovačům zarazit dotace a co by potom dělali?

                0 0
                • Honza729  

                  Jezdili na biku ? :)

                  0 0
                  •  

                    v lese po jednosměrce pořád dokola

                    0 0
                    • Sobi  

                      To mi připomíná ty tupý veverky jak pořád běhají v kolotoči! :-)

                      0 0
                      •  

                        dětem takhle běhaj křečkové, zatím si nestěžujou,asi jim to vyhovuje

                        0 0
                  • Sobi  

                    Ne, joko Zdeněk, bikovali by pomocí webových kamer! :-)))))

                    0 0
              • Sobi  

                To jsem také udělal, zvláště pak odkazy na ankety…

                Uvidíme co mi odpoví Meriďáci. ;-)

                Tak byla započata další bitva…

                0 0
                • Sobi  

                  Tak do pátku bude odpověď… už se na ní těším…

                  0 0
                  • Honza729  

                    Slibujes si od toho co ? Odpoved : Vazeny pane Sobi, prouzkoumalu jsme vase podani a zjistili jsme, ze mate pravdu. Od pristiho utery prestavame s Cembou.

                    Jsi blazen… :-)

                    0 0
                    • Sobi  

                      To by mne sakra hodně potěšilo! ;-) ale tohle bohužel nečekám, jen se možná zamyslí a třeba si vyberou něco smysluplnějšího než stávající trvale neudržitelný stav investice do čemby! :-))))

                      0 0
            • Michal.J  

              Proč to sem nedáš celý?

              0 0
              • Sobi  

                Až zaplatíš 290kč na můj účet jako poplatek za možnost se mnou komunikovat tak klidně!

                Do tý doby budu, tajný a nic neřeknu. Vyhovuje? Máte stejný styl tak asi nevadí!?

                0 0
                • Michal.J  

                  Zřejmě si za tím co si napsal nestojíš a bojíš se že bys to nedokázal veřejně obhájit.

                  0 0
                  • Sobi  

                    Stojím, ale zaplať a řeknu!

                    Na to by jsi měl být zvyklý z čemby, že pokud chceš o něčem diskutovat a na něco se zeptat tak musíš nejprve zaplatit.

                    Ale udělám ti nabídku:

                    1.pokud mi pošleš 490 kč, tak můžeš se mnou rok diskutovat a k tomu dostaneš moje ponožky

                    2.pokud mi pošleš 990 kč, tak můžeš rok se mnou diskutovat a k tomu dostaneš ode mne moje ponožky a ručně kreslený kalendář s bikovou tématikou

                    3.pokud mi pošleš 4990kč, můžeš rok se mnou diskutovat a k tomu dostaneš ode mne moje ponožky a ručně kreslený kalendář s bikovou tématikou a můj vypraný dres

                    3.pokud mi pošleš 9990kč, můžeš rok se mnou diskutovat a k tomu dostaneš ode mne moje ponožky a ručně kreslený kalendář s bikovou tématikou a můj vypraný dres a můžeš o víkendu přespat ve vlastním stanu u mne na pozemku v železných horách.

                    0 0
              • scoty  

                Zaplať.

                Za tu srandu to stojí..

                0 0
                •  

                  má recht, u Sobiho budeš mít zaručený právo na diskuzi, v čembě musíš za svých 290 Kč akorát tak držet hubu a krok a můžeš se akorát tak těšit na další kroky osvíceného prezidenta a jeho věrných pochlebovačů z VV

                  0 0
                  • Sobi  

                    Udělal jsem mu výhodnou nabídku! ;-)

                    0 0
                  • scoty  

                    Nemáš pravdu.

                    Kdyby nic jiného, tak mám díky Čembě odpuštěno ročně několik pokut při mapování historických stezek v CHKOčkách;-) To mi Sobi zaručit nemůže, protože ho nikdo nezná.

                    A právo na diskuzi? Možná. Ale je to diskuze o ničem..

                    0 0
                    • Honza729  

                      Ale ? Ty se pohybujes na kole po CHKO ? Nebyls to nahodou ty kdo tady Sobiho za tohle kritizoval ?

                      A prosimte nesermuj tady nejakym ukolem mapovani, takovych si vymyslim kolik chces :-)

                      0 0
                      • scoty  

                        Ano.

                        Já rád jezdím po singlech/pěši­nách/stezkách­.. i po těch nesmyslně zakázaných. Vždyť je někdo/někdy pro mne vybudoval.

                        Taky se je snažím udržovat.

                        Ale narozdíl od tebe, Sobiho a RomanaII netvrdím, že to není pravda.

                        0 0
                        • Sobi  

                          Na tom se shodnem, až na to, že je někdo pro mne vybudoval. Ne pro mne, ne přímo pro bikery, ale prostě tam jsou a já je využívám. :-)

                          0 0
                          • scoty  

                            Sobi, nyní jsme u příslovečného „jádra pudla“..konečně.

                            Stezky (komunikace v terénu o š.cca 60 až 200cm)jsou od nepaměti budovány pro pohyb lidí či zvířat.

                            Je tedy zřejmé, že ten, kdo je budoval, počítal s tím, že je budeš v budoucnosti využívat třeba i ty, nebo já…

                            Jestli po stezce jel nejdříve obchodník s mezkem, později žebřiňák na pole, pak babka s nůší a nakonec my na kolech je zcela jedno. Existují POUZE vybudované stezky, které v daném období „patří“ tomu, kdo je používá, udržuje a chrání.

                            Takže ano, jsou zde pro všechny, kteří jsou shopni/ochotni/nu­ceni pohybovat se po nich vlastní silou.

                            0 0
                            • Sobi  

                              Ano, máš pravdu, ale všechny jsou špatné! Trvale neudržitelné, mají špatné sklony, špatnou trakci, a většina z nich je, panebože, obousměrná!

                              Ale je tu jedna jediná varianta, ta správná cesta, sterilní, bez kamínku, bez klacíčku, s nádhernou ladnou křivkou zatáček, jen jeden směr, jen jeden cíl, jen jedna možnost!

                              O tohle jde! :-)

                              Mám kde jezdit po mnoha krásných cestách. Abych si jízdu užil nepotřebuji sterilsingl. Rád jedu kudy chci, rád improvizuji a to mi ta druhá varianta nenabízí, ta první ano!

                              0 0
                              • Karlos009  

                                Taky jsou mi bližší „divočejší“ stezky Rychlebek, než Liberecký singl, ale pravdou je, že pro 90% jezdců na horských kolech budou asi Rychleby v nynější podobě nesjízdné. Pokud chce Čemba přitáhnout širší veřejnost (děti, mládež) k terénní cyklistice, má „sterilní“ singl svůj význam. A pokud poměrně přísná pravidla pro jeho stavbu přispějí k jeho větší odolnosti, proč ne. Zatím to tady na nějakou masivní výstavbu singlů nevypadá, tak nechápu tu hysterii kolem. Nechme tomu volný průběh a uvidíme.

                                0 0
                              • scoty  

                                ad1 Kdo říká, že jsou historické stezky špatné?…nebo, že je dokonce třeba je předělávat do jiné podoby?

                                Kdyby byly tech.nesprávně vybudované, tak by je dávno vzala voda a zarostly by vegetací.

                                ad2 Proč nebudovat přírodní stezky/singly tam, kde to chtějí?

                                ad3 Všichni máme „kde jezdit“, ALE na mnoho často těch nejatraktivnějších míst nemáme legální přístup…

                                Evidentně si chceš ponechat svou „pravdu“ za každou cenu.

                                Je to tvůj boj…

                                0 0
                                • Honza729  

                                  Je skutečně potřeba mít přístup s kolem na ty nejatraktivnější místa ? Opravdu ? Opravdu je potřeba nám jakožto menšinovému zájmovému „spolku“ zpřístupnit to nejcennější co v přírodě je ?

                                  0 0
                                  • scoty  

                                    Tuhle otázku jsem si taky často kladl.

                                    Zjistil jsem, že pokud na ta místa vede stezka, a člověk se po ní bude pohybovat pouze vlastní silou, tak s tím nemám problém.

                                    Vím kam míříš. Myslím že na „nejcennější“ místa např. s endemickým výskytem rostlin se nikdo netlačí.

                                    Vše je otázkou dohody s příslušnými orgány.

                                    V praxi by to mohlo vypadat tak, že ochranáři nebudou číhat u silnice na Horních mísečkách ale na historické stezce na hřebeni a jakékoli excese mimo stezku budou tvrdě pokutovat.

                                    Brzy se to rozkřikne a bude klid.

                                    0 0
                                    • Honza729  

                                      Jasne, pochopils dobre. Ja mam jen obavy, aby kdyz se povoli vjezd na kole i po tech cestach, se kterymi nemas problem, tak to prilaka dalsi a dalsi bikery. A co si budeme povidat, ne kazdy se s prirodou zrovna mazli…a pak uz je jen krucek k pruseru typu „My jsme vam povolili vjezd, vy nam tu delate bordel, ta vam zatnem tipec i jinde“. V Cechach je tohle dost pravdepodobny model…bohuzel.

                                      0 0
                                      • Darius  

                                        Chapu, jak to myslis, ale je v poradku, ze nam zatnou tipec vyhlasen NP Krivoklatsko? Netlacim se do zadnych zakazu, respektuji soucasna omezeni… Ale pouhou zmenou stavajici a imho fungujici CHKO s nekolika PR (prave pro ta nejcennejsi uzemi) na NP ubude znacne mnozstvi cest, aniz by je cykliste jakkoli nicili… Tady vidim prostor pro jakoukoli skupinu ochotnou jedndat za bikery, at uz Cembu nebo Sobiho nebo kohokoli, koho budou brat urady aleson trochu vazne.

                                        0 0
                                      • scoty  

                                        Vhodně zvolená a patřičně medializovaná represe = pokuta jako prase, udělá své.

                                        Zkrátka Krnap přehodnotí svou činnost v této oblasti, nabere mladé lidi, rozdá jim kola a vysílačky a je to.

                                        Navíc bajker, který vyšlape na hřebeny hor nezlobí, pokud ano, zaplatí…

                                        0 0
                                        • Honza729  

                                          Skutecne tomu veris, ze by to tak mohlo byt ?

                                          0 0
                                          • scoty  

                                            No samo..:-))

                                            Ale ty se neptáš na věcnou správnost mých úvah, že?..-)

                                            Ptáš se, jestli nám postkomunističtí ouřadové něco takového povolí.

                                            Nepovolí.

                                            Budeme si to muset vybojovat.

                                            0 0
                                            • Honza729  

                                              Tady se musim omluvit, spatne jsem zformuloval otazku. Tykala se spis toho vymahani pokut (rozdani kol, vysilacek a funkcnosti celeho systemu Šedeho moru")

                                              0 0
                                    • scoty  

                                      BTW Proč by se u nás v horách (Krkonoše, Šumava atd.) nemohlo na horském kole jezdit po stávajících stezkách?

                                      Zejména, když reálně i v nejcennějších místech fungují buldozery?

                                      0 0
                      • Darius  

                        v CHKO se jezdit smi, pokud neni primo u cesty vyznacen zakaz

                        pausalni zakaz jizdy na kole je v NP, mimo cesty pro cyklisty povolene

                        0 0
                        • scoty  

                          Ono např. v PR na území CHKO se taky nesmí jezdit/chodit.

                          Ale o to nejde.

                          Jde o to, že všichni někde/po něčem rádi jezdíme, ale někdo tvrdí opak jen proto, že takové stezky, schvaluje/pro­paguje/opravu­je či projektuje organizace, s jejímiž představiteli se nepohodl.

                          0 0
                          • Sobi  

                            Ne, že ti tvrdí že právě jejich řešení je jediné správné. A kdo nepoužívá jejich řešení, tak není správnej biker. A ve skutečnosti ti nenabízí alternativu, ale jen další formu tupé cyklostezky.

                            Nač něco budovat, když je tady toho hafo. Nač někomu něco vnucovat když o to nemá zájem. Staví to jen sami pro sebe a tvrdí, že všichni o to stojí.

                            Blbost.

                            Sobi, mám kde jezdit!

                            0 0
                            • Honza729  

                              Nemáš.

                              Prezident.

                              0 0
                              • Sobi  

                                Omlouvám se! Máš pravdu! Tady se nedá jezdit!

                                Jsem osvícen!

                                Čemba, halelujáá!

                                Čemba, halelujáá!

                                0 0
                            • scoty  

                              Vždyť se to buduje jenom tam, kde toho hafo není a ničemu to nevadí.

                              Navíc v místech vzdálených s nízkou turistickou atraktivitou.

                              0 0
                              • Sobi  

                                A co Jablonec? Tam není kde jezdit? :-O tam je toho sakra hafo! :-)

                                0 0
                                •  

                                  tady je toho hodně k ježdění, ta jednosměrka u jablonecký přehrady co vede odnikud nikam, na tý chtěl osvícenej a jeho ovečky demonstrovat myslivcům příp. ochranářům, úředníčkům jak ta jednosměrka splyne s okolím, jestli jim v to radil guru svatýho singlu a navíc jednosměrnýho,ten­hle nesmysl v českých luzích a hájích se musí stále připomínat, tak ho mohli nechat na ostrovech, ať se tam nějakej mysliveček jde podívat dneska, bych byl nasranej kdože mě to v revíru udělal bordel, bez pravidelný údržby je toto co tam skupinka kolem osvíceného vytvořila pro budoucí provoz zcela nevyhovující a nefunkční, ano singltrek s.r.o. to je pravý cíl obživy osvíceného, jenom jeho ovečky ještě neprocitli, alespoň některý, jistý úpadek členů tady už konečně je

                                  0 0
                                  • Honza729  

                                    Pockej, pockej…jak neudrzuje ? Vzdyt tam snad Sám Velký jezdí, ne ?

                                    0 0
                                    •  

                                      tam se opravdu nedá jezdit, má to 150metrů a to musíš v přilehlém lesíkokřáčí najít začátek tý jednosměrky, i když po nocích s čelovkou by se tam mohl projíždět, ale asi se v JBC moc nezdržuje, tady ho stejně nikdo nezná natož čembu, možná pár lidí z Elevenu ale jinak je to pro jabloneckou bikerskou obec neznámá figurga, tady čembí osvěta nefunguje, my tady totiž máme kde jezdit

                                      0 0
                                      • Honza729  

                                        Ja myslel, ze je OooooVelky z Jablonce ??? Pokud ano, a je to tak jak pises, tak se asi nekde stala chybka, ne ??? Nebo uz jde o personu nadnarodniho formatu a tudiz v regionu neznamou ?

                                        0 0
                                        •  

                                          už to tak asi bude, i když pál lidí si ho pamatuje, jeho arogance je donebevolající

                                          0 0
                                          • Honza729  

                                            Pak nerozumim tomu, ze si s nim statni urednici rozumi…anebo vlastne mozna rozumim :)

                                            0 0
                                          • Sobi  

                                            Jo známí z Ústí si pomatují jen jako arogantního kreténa z čemby a vlastně nejen oni…

                                            0 0
                                • scoty  

                                  Věřím, že kolem Jablonce je určitě pár pěkných trailů, ale příliš to tam neznám. Párkrát jsem jezdil kolem Bedřichova a v Jizerkách. Po pravdě písek, třeba v Č.ráji, je pro mne o 2stupně zábavnější.

                                  Ta akce u přehrady měla pravděpodoně hlavně propagačně studijní charakter, nebyl jsem tam.

                                  Nové M.p.Smrkem je trochu jinde a tamní situace spolu s důvody zájmu místních o vybudování singlu zde byla již probírána.

                                  Ty se domníváš, že se staví někde, kde už něco použitelného je, nebo kde o to nemají zájem?

                                  Znovu připomínám, že pro mne je prioritou zachování a především vylepšení současného stavu možností bikování u nás.

                                  A stavba? Ať se klidně staví. Tam, kde je zájem. Stezka tohoto druhu krajině určitě neublíží.

                                  0 0
                                  • Sobi  

                                    To je právě ten důvod proč jsou vnitřní rozbroje v čembě. Někdo chce stavět jedinou možnou variantu a někomu stačí stávající stav jen s údržbou.

                                    Problém je v tom že TK a VV neustále mají potřebu něco budovat a vytvořit si prostředí pro Singletrack s.r.o.

                                    Je to jenom podnikatelský záměr.

                                    0 0
                • Michal.J  

                  Zas tak o to to nestojim:-) Stejně jako si nekupuju Blesk apod. nevidím důvod proč si kupovat možnost přečíst nějaký Sobiho blábol, jenom na BF si jich můžu zadarmo najít nepočítaně :-)

                  0 0
                  • Sobi  

                    V principu se shodneme, ale já to vidím takhle:

                    Stejně jako si nekupuju Blesk apod. nevidím důvod proč si kupovat možnost přečíst nějaký Čembí blábol.

                    Alespoň na tom se shodneme, že kvůli blábolům nemá cenu něco platit. Tak kdy prosadíte neplacené free čembí forum?

                    0 0
                    • Michal.J  

                      Tak kdy prosadíte neplacené free čembí forum?

                      Použiju tvoji standardní odpověď: „najdi si to tady, už se to tu omílalo několikrát“.

                      0 0
                      • Sobi  

                        Omílalo se tu jen to proč to nejde. Ale jak vidím,tedy čtu, tak mám dojem, že už ho někdo prosadit chce. Nebo ne!?

                        Ono by se to vlastně nehodilo, protože pak by se všichni mohly dozvědět, jak to uvnitř funguje, osočování, vyhrožování, trestní oznámení, cenzura, umlčování, zamykání a arogantní chování, rozpolcenost a odpor, to by se vám nehodilo při verbování čembounů…

                        Kdy to bude se tu neomílalo…

                        0 0
                  • Volf  

                    Asi to nejsou bláboly, když tě tak iritují:-). Pro pravdu se každý zlobí říkala moje babička. A uzavřené ,, fórum ,, je stejná hloupost, jako to, že není kde jezdit.

                    0 0
                    • scoty  
                      • Fórum NENÍ uzavřené, je POUZE pro členy. Ono docela stačí, kdyžnadáváte tady…
                      • Pořád jsem neviděl ten link na zprávu, kde zástupci Čemby tvrdí, žev ČR NENÍ KDE JEZDIT ..

                      Má babička zase říkala: Lež má krátké nohy.

                      0 0
                        • scoty  

                          //Máme velkou síť lesních a polních cest, nestačí to?

                          Zkušenosti ze světa i domova ukazují, že ne. Naše lesní a polní cesty jsou určitě pokladem, byť někdy nedoceněným. Ne vždy je však kvalita nahraditelná kvantitou. Většina lesních cest je součástí lesní dopravní sítě, která primárně slouží k hospodaření v lese. Proto jsou cesty velmi často příliš prudké a rozbité, pro odpočinek a rekreaci tedy nepříliš vhodné. Často také současné cesty znamenají velkou zátěž pro přírodu, protože díky špatnému trasování masivně podléhají erozi.

                          Právě bohaté zkušenosti ze světa ukazují, že především na turisticky atraktivních místech je vhodné stávající síť doplnit o rekreační stezky, které poskytnou návštěvníkům pěkné zážitky a zároveň dokáží ulevit přírodě.//

                          …a co je špatně?

                          Pořád jsem neviděl ten link na zprávu, kde zástupci Čemby tvrdí, že

                          v ČR NENÍ KDE JEZDIT ..

                          0 0
                          • piskot  

                            Scoty, tohle nema cenu. Hlupakovi nevysvetlis, ze je nebe modry. :)

                            0 0
                        • Honza729  

                          Volfe, tohle nema cenu. Hlupakovi nevysvetlis, ze je nebe modry.

                          0 0
                          • Volf  

                            Honzo čemboun nemůže být hloupý:-).

                            0 0
                            • Volf  

                              Jinak podle metodiky, ne že by nebylo úplně modré, ale přeci jen ta modrá je taková jiná než by modrá být měla, protože tam kde si biker jedině pořádně zajezdí mají i trávu modrou :-)

                              0 0
                              • scoty  

                                Chápu..pro tebe je nejlepší modrá tak trochu oranžová..;-)

                                Taky jsi nějak nenašel to vyjádření Čemby, že v ČR není kde jezdit.

                                Tož tady a tady máš materiál pro studium…

                                0 0
                                • Sobi  

                                  Touto částí článku, citace:

                                  Právo na pohyb cyklistů v krajině upravuje Zákon č. 289/95 Sb. o lesích (a také zákon č. 114/1992 Sb. o ochraně přírody a krajiny). Obecný výklad zákona stanovuje, že v lese, který není chráněným územím, terénní cyklisté mohou jezdit po všech lesních cestách a stezkách, nikoliv však volným terénem. Podrobný rozbor naleznete ZDE. Formulace uvedená v médiích, že cyklisté mohou legálně jezdit pouze na sítích stezek vybudovaných pro terénní cyklisty je proto zavádějící.

                                  Konečně to pochopili a už se můžou rozpustit, toliko času jsme čekali než jim to dojde. Doufím, že tento článek pochopí sebekriticky jako epitaf!

                                  0 0
                                  • Volf  

                                    Ahoj Sobi, šetři síly. Povídálek z bandičky se mě jen snaží urazit. Čembounek jako vyšitej:-) Jinak i celé bubu akce na Slovensku se opírala o názor bandičky, takže klid :-) Oni nikdy neřekli, že není kde jezdit. Jen řekli, že většina z těch 160 000 km je pro horské kolo nevhodná a toho se teď budou držet jako houno košile, protože to prostě nikdy neřekli. Stejně jako nechtěli singl.

                                    0 0
                                    • Honza729  

                                      Tohle se preci na singlu nemuze stat :)

                                      0 0
                                      • Volf  

                                        No ale ta zmije musí splnit základní podmínku a tou je, že se nebude plazit v protisměru :-) Jo to mě přivádí na myšlenku. Pokud jednosměrný singl nemá končit někde mimo nebo na nedej bůh nějaký hnusný široký cestě, ta by měl se měl vrátit zpět do bodu A. Myslíš, že v součástí metodiky je i interval, kdy se celá singl otočí protisměrně tak, aby se nejezdilo třeba jen doprava a nebo je směr jednou pro vždy daný, jako třeba na autodromech ?

                                        0 0
                                        • Honza729  

                                          Já bych řekl, že by se to mělo měnit každou třetí středu v půldruhý a pět minut. Pro čembisty by pak platila povinnost tam jezdit obracet šipky.

                                          0 0
                                        •  

                                          kolegyně z práce se jede podívat na slavnosti jednosměrky (vstoupit samozřejmě nechce,osvěta funguje), chtěla by si to projet, ale neví jaký režim na tý jednosměrce bude, jestli nejdřív pojedou chrti z čemby, potom jestli bude nějaká prezidentská jízda Kvasnička-Hermová, po nich výkonný výbor se starostou, řadové platící poslušné ovečky. Kdy pojede kolegyně neví, bude si muset počkat, no a rodiče s dětmi přijdou na řadu v podvečer, už se těším jak mi kolegyně bude referovat, snad se jí z tý jednosměrky nezamotá hlava a trefí zase zpátky do práce.

                                          0 0
                                          • Honza729  

                                            Hlavně ať nezapomene mávátko !

                                            0 0
                                          • Volf  

                                            Záleží na značkách. První dvě jsou v pohodě, ale ta poslední by mohla znamenat možnost volby a tím i pěkný malér:-)

                                            0 0
                                            •  

                                              doufám že to značení maj čembouni vychytaný a kdyby náhodou kroužila kolegyně až do večera tak aby jí nejakej čembí pořadatel či údržbář jednosměrky poradil jak se z jednosměry vymotat a nasměruje jí domů

                                              0 0
                                            • Sobi  

                                              Ta poslední značka je blbost, čembouni přece nemůžou mít možnost volby!!! Na to nejsou uzpůsobený!!!

                                              To by potom při této značce čembí mozek typu wells model oneway hodil: Error #99 a to potom nikdo neví co by následovalo! Asi okamžitý zablokování systému.

                                              Tohle se nesmí připustit! Jako vláčky TT co jsme měli doma, jen do kruhu a když alternativa, tak otočit mašinku a jedééém! :-)

                                              0 0
                                              • Volf  

                                                Jo a ještě jedna myšlenka. Když si Sobi nebo já postaví singl, je to singl, anebo to může být singl pouze za předpokladu, že to morálně podpořil svojí mentální účastí na dálku někdo z bandy?

                                                0 0
                                  • Volf  

                                    Sobi hoď znovu link na ten rozbor. Tento nejde, a když se to snažím vygooglovat, tak se nemám chuť přehrabovat v agitce bandičky.

                                    0 0
                                    • Sobi  

                                      To je jen opis toho co odkaz nahoře scoty…

                                      jinak přímo:

                                      http://www.cemba.cz/clanek.shtml…

                                      0 0
                                      •  

                                        jestli z toho není tak trochu Zákon č. 289/95 Sb. o lesích (a také zákon č. 114/1992 Sb. o ochraně přírody a krajiny) zmatenej z těch jednosměrek v lese co pidiorganizace v čele s osvíceným vymyslela (nakonec se všem z toho bude pěkně točit hlava)

                                        0 0
                                      • Volf  

                                        Že už těch ,, jednou z priorit ,, ale mají co :-) Priorita stíhá prioritu, akce akci a stále nic…

                                        0 0
                              • Sobi  

                                Jasně, cyklista může skoro všude, ale jenom správný biker může jenom na ty jediné správné čembí singly! Proto nemají kde jezdit! Musí pořád kroužit jak tupouni po okruhu a přitom si chtějí zajezdit jako my všichni ostatní v ČR po dalších 160tkm stezek! Už to chápu co znamená. „Mít kde jezdit“ :-))))

                                0 0
                            • piskot  

                              nad tím jsi přemýšlel 14dní? :)

                              0 0
                              • Volf  

                                To nesmíš podle sebe soudit ostatní. Za a to není hezké a za b se můžeš ukázat ve špatném světle :-)Nejen B-F je nečlen živ…

                                0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.