• hph

    Zajimal by me Vas nazor na vyber mezi Canyonem XC5 a Trekem EX7. Uz jsem byl rozhodnuty pro XC5, ale se slabnouci korunou jiz neni tak vyhodny jako driv. Treka bych mohl navic sehnat za 35 000, coz je pri kurzu 28Kc/eur cca o 4tis mene nez za Canyon. Hlavnim rozdilem je asi lepsi vidlice a brzdy u XC5, jinak se mi zdaji kola rovnocenna…

    Mysite si, ze se vyplati trosku pripatit za lepsi vybavu Canyonu nebo mam zvolit Treka koupeneho v Cechach? Funkcne (bez ohledu na vybavu) by na tom meli byt podobne, ne?

    Nebo vite o necem lepsim v teto kategorii a cene?

    Dik za radu.

    Odkazy:

    Trek EX7

    Canyon XC5

     

    Anketa: Canyon XC5 nebo Trek EX 7?

    XC5
    2x
    13%
    EX7
    13x
    87%
    0x
    0%
    0 0
    • Marccoo  

      Tohle nekoukej na fotku,čti co je psáno.viz komponenty.Jinak jsem pro Treka

      0 0
    • hph  

      Tak zatim to vypada dost jednoznacne pro Treka.

      Trosku jsem studoval ruzne typy staveb zadniho odpruzeni a dosel jsem k zaveru, ze Trek je prepakovany jednocep a Canyon ctyrcep. Puvodne jsem si myslel, ze jsou oba systemy rovnocenne…

      Kolo bych chtel hlavne na pohodlnou jizdu krajinou, zadne velke sportovni vykony ani zavodeni, to jsem puvodne nenapsal. Nebyl by tedy precejen v tomto ohledu lepsi ctyrcep od Canyonu?

      0 0
      • MlokCZ  

        Jak už jsem hlasoval, tak z moje pohledu jednoznačně Canyon. O něco lépe vybavený (a to hlavně v tom nejdůležitějším a to vidlice a tlumič) a plus hlavně o trošku lépe funční systém (z moje pohledu). Průběh zadní stavby mají dost podobný, pro starší model Canyon (08) bych řekl vyrovnaný, pro 09 modely, kde došlo u Canyonu ke změně přepákování hodnotím průběh Canyonu jako mírně lepší. A k tomu Trek je pořád přepákovaný jednočep. Rozdíl v chování těchto dvou staveb nebude ale nijak extra velký, jsou si v některých ohledech dost blízké. U Treku ale nevidím jediné plus proč ho vzít.

        Ale jinak bych také hodně uvažoval hodně o tom Radonu, co je výše. Pokud nejsou už staré modely v tvojí velikosti, tak určitě Radon bude mít za slušnou cenu i nové modely (nedávno je na stránkách ještě neměl, tak snad už má nebo brzy mít bude). Toho bych vzal raději než Canyona. I když tady záleží hodně na tom jaké máž požadavky. Ten Radon je extrémně málo progresivní, což znamená snadné využití celého zdvihu a na pohodové ježdění bez větších skoků ideální. Ale není to moc vhodné na větší skákání.

        Osobně na tom systému Treku nevidím nic zajímavého (a už jsem na něm i jel) a přijde mi jen jako zcela průměrný systém a osobně bych do něj nikdy nešel (z mojeho pohledu bych našel mnoho vhodnějších kol za stejnou nebo lepší cenu než je ten Trek).

        Ale požadavky na fulla jsou hodně individuální a obecně ideální zadní stavba neexistuje, takže si to každý musí zhodnotit sám dle svojich priorit. A ideální je vyzkoušet si v praxi co nejvíce zadních staveb, abys měl přehled, co se jak chová a co ti bude sedět.

        0 0
        • MlokCZ  

          A z dalších zadních staveb s jinými vlastnostmi (tím myslím pro ty kterým nesedí horstlink) a které si také myslím, že jsou lepší než ten Trek, tak zmíním třeba Trance X, který je cenově taky přijatelný.

          I u přepákovaných jednočepů se podle mě najdou lepší stavby než ten Trek, tady zmíním např. Yetiho 575, to je podle mě jedna z nejlepších staveb v rámci přepákovaných jednočepů s mnohem lepším průběhem než má ten Trek. Tohle ale jen pro srovnání, ten Yeti by byl cenově asi příliš (nevím ale přesnou cenu).

          0 0
          • hph  

            Diky za zhodnoceni.

            Trance X jsem mel take ve vyberu, ale vyradil jsem ho kvuli velikosti – 18ka byla mala a 20 zase velka. Geometrii jsou pro me idealni ten Trek i Canyon (pri 18,5 na hrane vysunuta sedlovka a delka kolem 600mm + pouziti prdstavce 90–100 mm).

            U Treku je pro me plus pouze cena o cca 4–5 tis nizsi nez Canyon a pripadne mensi problemy pri reklamaci (napr. praskleho ramu).

            Ted uz se jen rozhodnout, zda Canyon za tech 5tis. navic stoji…

             
            0 0
            • Marccoo  

              Komponenty je určitě lepší canyon,po důkladnějším prohlednutí modelů jsem přehodnotil svoje uvážení,jsem pro canyon.Mě osobně by třeba mrzela vidlice.S reconem bych se asi nespokojil a pak mám radši řazení sram.

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.