Canyon XC7 nebo Specialized Epic Rims neboTrek Fuel EX8

21 nepřečtených
  • full

    Chci obnovit svoji stáj a řeším dilema. Kámoš mi může nechat min. jetýho Treka Fuela EX8( loňský model za 99000Kč)za 60 litrů nebo si připlatit a jít do Epica nebo koupit Canyona XC8. Všechno to jsou 100 mm zdvihy, všechno čtyřčepy, vybavení podobné ( Spešl spíš horší za 75000). Do teďka jsem měl Trek Fuel 90 na 80mm a s trekama jsem byl spokojenej ale změna je možná život ( a taky design někdy hraje roli – ten Spešl i Canyon jsou hezčí…).

    0 0
    • vipera  

      TREK je jednočep,ale to už se tu myslím řešilo :-)

      0 0
    • TheIF  

      Určitě Canyon :-) Není lepší koupit model XC5 + hodit tam Crossmaxy ? Skoro stejně osazený až na karbonvé avidy a XT kliky a je o 23K levnější i když DT Swiss je taky paráda Ale ty asi neřešíš cenu, tak co zrovna karbonovej Canyon Spectral ??

      0 0
    • MlokCZ  

      Pokud Canyona seženeš, tzn. jsi ochotný na něj dlouho čekat a kupovat v Německu, tak bych šel do Canyona. Já jsem nakonec Canyon vyloučil kvůli dostupnosti a nákupu v Německu a nelituju. Ale jen proto, že jsem shodou okolností natrefil na super kup. Koupil jsem www.bikerstreff.de/…y/AMSpro.htm s K6 kitem. Normálně stojí 74k, což je dost a oproti Canyon nevýhodné, ale v Plzni měli jeden kousek, který měl z přepravy nepatrnou promáčklinu v rámu na spodní rámový trubce (cca 0,5mm), takových tam budu mít za chvíli spoustu, navíc na rám zůstává 5let záruka. No a cena díky tomu jen 54k. Pokud bys ale nechtěl jet pro Canyon, tak je to taky zajímavý kandidát. Já třeba sem tam budu jezdit po silnici a moc se mi líbí dual poplock na řídítkách.

      0 0
      • TheIF  

        jj tohle vypadá suprově jestli nebudou mít ani ESX (Canyom) tak pujdu asi do Cube AMS FR eshop.bikezone­.cz/index.php?swit­ch=detail&id=3759&k­at=1160&tride­ni=ID_KAT&pocet=10 + snad pujde dořešit vyměna toho Recona za Fox Talas RLC 95–130. No a nakonec si z „kostky“ postavím stejně osazený kolo jako Canyon ES7 jen bude o cca 20–30k dražší :-(

        0 0
        • MlokCZ  

          Nad FR jsem taky uvažoval, ale díky ceně za kterou jsem koupil nebylo co řešit. 30k na připlacení na FR bych opravdu neměl a stejně jsem se spíš přikládněl k tomu PRO, přeci jen jezdím spíš velmi lehké terény.

          0 0
          • TheIF  

            Stejně nevím proč neprodávají i jinak osazené varinaty (CUBE AMS FR) jako u jiných modelů, protože koupit komplet a ještě přímo z německa se rozhodně vyplatí

            0 0
    • VencaV1  

      „Specialized Epic Rims“ to jsou nejaky novy rafky?

      0 0
      • full  

        soráč pane dokonalý jen rim.....

        0 0
        • PePu  

          Pokud vím, je za 75tis. Epic disc int, Rim je za 65t. Pokud chceš chrtit/jezdit maratony a nejezdíš moc v terénu typu Beskydy (i tam bych si ho asi na švihovější jízdy vybral), je Epic výborná volba. Navíc se s štelováním BrainFade nastaveným na Soft chová v terénu výborně.

          0 0
          • sis  

            ja jezdim odjakziva po beskydech na HT a ziju…zatim:)

            0 0
            • PePu  

              Já také doteď jezdil HT, ale s epicem je to o moc lepší.

              0 0
    • visby  

      epic ma urcite najlepsi ramovy zaklad…

      s vybavou asi pokulhava…

      0 0
      • PePu  

        Souhlasím, nechápu myšlenkové pochody Spešlu – proč např. místo XTR přehazky nedávají postačující XT či LX a k tomu lepší zadní nábu (konkrétně na Epic disc int.)? Mně osobně to nevadilo, poněvadž jsem stejně dával vlastní kola.

        0 0
        • visby  

          ja to chapem… biky nepredavaju cisla na nabach ale pismenka a cisielka na saltri;-)

          0 0
          • PePu  

            Lidi jsou holt nepoučitelný :) a ložiska (ať už průmysly nebo lepší kónusy) holt nejsou vidět. Přitom z hlediska dlouhodobé spolehlivosti je to mnohem významnější parametr, než počet X na šaltru.

            0 0
    • tačvud  

      Přes zimu jsem si poskládal Epica.Podařilo se mi sehnat samostatný rám.A mám na něm komponenty,které jsem opravdu chtěl.I když na komponenty Race-Face z řady Deus jsem čekal čtyři měsíce.Kola Crossmax SL disc,vidle Fox 100RLT,brzdy Magura Marta sehnáno již jeté,ale ve výbornem stavu a ještě lepší ceny.Osazeno Sramem X-9.Jen přesmyk jsem musel dát od Shimana.X-gen tam prostě nešel.Už ne něm jezdím a radím, neváhej.Je to raketa.Převážně jezdím v Beskydech s kamarádem, který sedlá Cannondale Scalpel a věř, nejezdíme jen po šotolinových cestičkách.

      0 0
      • PePu  

        To je přesně ono Je to raketa. – takový pocit jsem měl po pár svezeních (nutí tě jet rychleji). Ale dá se nastavit i na relativní pohodlí. Jen by mu neuškodila trošku víc položená hlava.

        0 0
        • visby  

          preto ten bike nemam rad, ked som na nom par krat siel turu tak som sa maximalne vystavil:-)

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.