• prsoo

    ahoj, jednoduchá otázka – Canyon AL 6.9 nebo Canyon AL SL 6.9? rád se nechám poučit, jestli amatér bez jakýchkoliv závodních ambicí ocení lepší/jinou vidlici, řazení a nižší hmotnost při dojíždění do práce a vyjížďkách do 100km u modelu AL SL nebo ušetřit 3tis a koupit nové SPD a tretry?

    https://www.canyon.com/…-al-6-9.html

    https://www.canyon.com/…-al-6-9.html

    0 0
    • IndyCZ  

      Amatér na jízdu do práce to moc nepozná, ale já bych ty 3 tisíce za udávané kilo a půl dal.

      0 0
    • nomecz  

      určitě připlatit

      0 0
    • Johnnyxjr  

      Jseš si jistej že na tomhle chceš dojíždět do práce? Co třeba nějaká kroska na té se tak nenadřeš.

      0 0
      • prsoo  

        Krom toho, že to mám denně 50km tak je to i na klasické jezdeni. Krosku mám (silniční ziletka), ani na sotolinu se s tím nedá. Pak mám staré 26'' HT které ale potřebuje nové kola, řetěz, bowdeny, komplet řazení, repas vidlice a to už se mi nevyplatí…

        Čistokrevnou silnicku nechci, kross už mám, jediné ještě zvažuji CX ale k HT mě to táhne více. Chci kolo, které mi pár let vydrží a můžu se na něho spolehnout. Nejsem nejlehčí (skoro 100kg), jezdím dost silové a nechci se bát, že zase zlomim kliku nebo sedlovku (a fakt to v záběru není nic extra :))

        0 0
        • Johnnyxjr  

          Jasně chápu já jsem dojížděl 2 roky každý den 22/22 začínal jsem na 26 pak 29 HT celopéro silnička nakonec jsem se usadil na CX u té jsem zůstal píšu proto že jak ta 26 i 29 HT byl fakt oser silnice cca 70% ostatní šotka.

          0 0
          • detoxy  

            +1 . Po 6-ti letech a 35tkm jsem na dojíždění do práce přešel z Merida Crossway 800 na CX Trek Boone. Nové kolo paradoxně mnohem pohodlnější a to i v terénu!

            0 0
            • prsoo  

              no, jsme na vazkach jestli CX nebo HT. jeden tyden tak, dalsi zase naopak :)

              na CX se mi libi, ze budu po ceste bude svistet stejne, ne-li rychleji nez kross na kterem mam hladke Continental 23c gumy, na druhou stranu ale mam i trasy, kde se bojim jestli bych projel – jsou tam kameny velke jak pest a diry, do kterych bych si mohl v pohode lehnout pod projizdejici auto. na HT 29" se mi libi ze s tim muzu vjet kdykoliv a kdekoliv, budu se o dost mene drncat, ale zase to po ceste tak nebude odvalovat, coz me na 26" HT sere uplne nejvice – jedu jako snek.

              to je snad jeste horsi nez vybirat kachlicky do kuchyne…

              0 0
    •  

      Absolutně jednoznačně SL, bez ohledu na to, co jezdíš. To kolo je o řád lepší ve všech směrech.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.