Canyon NEURON7 vs RADON = porovnání komponent

9 nepřečtených
  • heerer

    Ahoj,

    našel jsem jen obecné téma kde se zcela neporovnávají komponenty a sám za sebe to nedokážu.

    Mohu poprosit zdejší znalce které komponenty jsou lepší lze li to říci?

    • BRZDY Magura MT Trail Custom vs Shimano SLX M7120
    • XT vs GX/NX
    • Zaplety DT Swiss M 1900 vs SUNringlé Düroc 35 Expert
    • FOX / RockShox = obecně funkčnost pružení je lepši kde = lze li to říci?

    Něco dalšího co nevidím?

    Velikost M, 18 na mých 175/83cm rozkrok by měl být OK.

    NEURON7

    RADON SKEEN TR 8

    Díky má li k tomu někdo něco.

    H.

    0 0
    • Azmir  

      U všeho je to spíš otázka preferencí, funguje to dobře, u kol spíš dt swiss, ale zas asi nic zásadního, co by tě mělo ovlivnit ve výběru, fungovat obstojně bude obojí.

      Radon je kratši, s kratší zadni stavbou. Kratší posed, teoreticky obratnější kolo, zas se může víc zvedat ve výjezdu. Canyon je delší s delší zadní stavbou, asi bude teoreticky stabilnější, za cenu lehce menší obratnosti. Záleží jaký jízdní styl je pro tebe vhodnější a jestli na kole radši sedíš víc vzpřímeně nebo spíš natažený.

      Čistě subjektivně bych šel spíš do Canyonu, protože bych víc dle recenzí věděl, co od toho čekat, Radon je trošku loterie. Navíc ten Radon byl minimálně na začátku sezony ještě o 200 euro levnější. Pokud by ses rozhodl pro něj, určitě bych počkal, jestli se neobjeví v ještě větší slevě. S ani jedním určitě neuděláš chybu, ale upřímně bych se koukl po ještě nějaké 3. alternativě od jiné značky v nadcházejících podzimních výprodejích.

      2 0

        MTBIKER doporučuje

      • heerer  

        "* na začátku sezony ještě o 200 euro levnější. Pokud by ses rozhodl pro něj, určitě bych počkal, jestli se neobjeví v ještě větší slevě.*"

        Jj mám čas tzn budu spekulovat a čekat zda nespadnou = druhak i možná nějaké jiná(ikdyž už se mi moc hledat další a komplikovat si život nechce).

        0 0
        • Ondiii  

          Řaším totéž. Navíc přemýšlím o X krát probírané vhodné velikosti Kaňona. Mám 178cm, 84cm s knihou na kulách. Váhy jsou ohledně výbavy spíš na straně Radona – Roxshox = levnější a dostupnější servis/díly, ale geometrií by se mi víc páčil Canyon jakožto více XC kolo.

          Cenovka za Neuron7 – 58000 vč. dopravy je pěkná (nesrovnatelná s covidovou dobou),vlastně konkuruje současným bazarovkám. Akorát před covidem dělal Canyon velké výprodeje v únoru. Váhám, abych to nepřešpekuloval. U černo-zlaté verze je uveden lead time říjen 2024 (?že by zásadnější modifikace?), žabičky jsou na skladě.

          0 0
          • heerer  

            hele ja spekuluju…jednak nad bazarem, protoze to mam jako druhe k ziletce a na te najedu vic, druhak mam vnitrni problem s tim, ze mi to prijde vsechno drahy:-) a uz jsem preskocil u kanóna na karbon …takze vlastne guláš v hlavě.

            A jak jsem psal jsem spekulant, pockam az to jeste spadne, obecne se nekupuje, takze dle me to pujde dolu .....a nebo taky ne a nekoupim nic:D

            0 0
          • Gwaihir  

            Jako že nový neuron se zdvihama 140mm ti přijde víc xc než 130/120 mm radon při de fakto stejných uhlech hlavovky a sedlovky? V čem? Ono dřív to bylo víc xc kolo, ale teď bych řekl, že je to normální a asi pohodlný trail bike.

            Jinak jestli přemýšlíš nad velikostí L, tak nezapomeň na to, že vozis teleskopku a chceš využít celou délku zdvihu.

            0 0
      • heerer  

        .

        0 0
    • heerer  

      …no cekal jsem trochu vetsi objem reakci????????

      0 1
    • Model  

      Za mě teda neuron,je tam o něco lepší osazení.

      1 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.