Canyon Neuron AL 9.9 (model roku 2017) - máte zkušenosti?

12 nepřečtených
  • ArmaniMan

    Ahoj chlapi,

    je tady hodně z vás kteří máte zkušenosti s Canyony. Přemýšlím o koupi Canyonu Neuron AL 9.9 (model roku 2017). Komplet v XT. Máte s tímto kolem nějaké zkušenosti? A myslíte že je vhodná velikost L, když měřím 184cm? Vždy jsem totiž měl u hardu (Spešl a Scott) XL. Canyon ale zřejmě má jiné číslování, že?

    Rozduji se mezi výše uvedeným Canyonem a níže uvedným kabonovým Bianchi Methanol FS 9.4:

    http://www.bianchicz.com/…1sp-ynbs9ibf

    Co vy na to? :-)

    0 0
    • tomas.nov8  

      Ještě pár dní zpět to byl Rock Mountain Element. Teď je to hliníkovej Canyon nebo carbonový Bianchi… musíš vědět sám co chceš, Eagle nebo 2 převodník? Jako ten Neuron za 81tis je super, ale stejně ho maj jenom v Mku.

      Hlavně zkus nezakládat další témata už, 3 snad stačí :D :)

      0 0
    • wego1991  

      Mám přesně tento model. 192 cm / XL. Pro tvou výšku téměř jistě Lko.

      Btw. Ty kola sou dost odlišná. Neuron má teleskop, lepší vidli, kola (nejspíš) taky, brzdy a XT/SLX. Bianchi má carbon rám. Musíš vědět co chceš upřednostnit.

      0 0
      • ArmaniMan  

        A jak jsi celkově s kolem spokojený? Jaký terén převážně jezdíš? Já na karbonu striktně netrvám…to vůbec ne. Můžu říct, že jsem z toho neuronu docela nadšený… :-)

        0 0
        • wego1991  

          Předchozí ročníku (nerve) mi praskl, vyreklamoval sem a dostal Neurona a s tím sem spokojenej moc. Parádní lehká a tuhá kola, tlumící jednotky taky naprostá paráda. Bydlím v Beskydech, takže dostává zabrat (viz. galerka mých výletů v profilu) dost v rámci možností určení kola.

          0 0
          • ArmaniMan  

            Jezdíš na kole porad jen v terenu ci i na silnici nebo cyklostezkach? Zajimalo by me jal kolo jede a chova se i asfaltovem povrchu kdyz je zapla i vypla zadni vidlice. Chci kolo totiz využívat na vsech povrsich.

            0 0
            • novas752  

              Podle toho jak umíš šlapat. Když šlapeš pěkně plynule do kulata, téměř neni potřeba to zamykat, pohupování je téměř neznatelné. Když šlapeš jak do zelí, tak se to trochu s otevřenym tlumičem houpe.

              0 0
            • Booker  

              Hele, asi to zbytečně řešíš – vypadá to, že nezávodíš, máš nějaké problémy s páteří, jezdíš i mimo asfalt → určitě full. (Toto není žádný těžkotonážní sjezďák…) Je to kolo přímo pro Tebe (zaměřením). Nevýhody Neurona bych proti hardu viděl akorát v ceně. Nemám v okolí nikoho, kdo by šel do fulla a pak přešel na harda… Další nevýhodou je, že si pak možná řekneš, že sis mohl vzít rovnou víc zdvihu…:-) Ale to by zas na Tvé současné preference jízdy bylo zbytečné…

              A stran vypínání vidle/tlumáku… Na 140/140mm si na to musím hooodně vzpomenout, že tu funkci mám (tak 1×/1/4 roku)…

              0 0
            • wego1991  

              jezdím za sezonu cca 5 výletů 100km+ a v pohodě. Není to žádná houpačka. Na cyklostezku není problém dát tlumič do střední polohy (já mám ale téměř pořád polohu open) a valit po ní celý den jako na ,,HT''

              0 0
    • Vilém  

      Slusny tempo zakladani prispevku, jsem zvedav jak dlouho to bude zucastnene bavit.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.