• Vodys

    Ahoj. Po dlouhych letech chci nahradit staricky HT. Chci full se kterym budu moc vyrazit na lehci trailove trasy, ale zaroven na nem nechcipnu na vylete s detma kolem Labe ;-). Pokukuju po Canyon Neuronu 7 model 2021. https://www.canyon.com/…-7/2627.html

    Za par let jsem se vyprasil na 105 kilo, takze je potreba to shodit a kolo ma byt jednim z prostredku. Muzu poprosit o Vas nazor na Neurona? Zkusenosti? Cena vs. osazeni? Canyon servis? Dekuju za kazdou odpoved. V.

    0 0
    • Boby83  

      Mám jeho cf sourozence a zkušenosti zatím jen ty dobré – na jednu stranu lze na tom lehce a pohodlně vyletit, ale na druhou stranu si nechá i trochu víc naložit. Ovšem nenech se zmást – s klasickým XC kolem se to srovnávat moc nedá! Na honění průměru a kilometrů to moc ideální není (odpor proti klasickému XC je znát), ale pohodový výlety se na něm jezdí parádně.

      Jinak v poměru cena vs. výbava jsou už dneska podle mě výhodnější značky, co se týče Canyon servisu a komunikace s podporou – u mě jednoznačně 1+

      0 0
    • Jirra97  

      Řeším v podstatě to stejné a moc si s tím nevím rady, taky chci přejít s xc hardtailu na full, ale mám obavu z toho, že to kolo prostě tak nepojede. Na druhou stranu, když jsem to zkoumal s klasickými xc fully v kategorii do 70k tak ono tam není moc co vybrat a když už, tak jsou geometrie i váhy těch kol dost podobné ± kilo. Tak nějak si říkám, že kdybych ho potom obul na nějaké rychlé pláště 2,25 tak by to i mohlo fungovat..

      0 0
      • novas752  

        Nejlíp si nějaký kolo podobnýho ražení někde půjčit a vyzkoušet. Až to půjde samozřejmě. Jinak je to takový teoretizování a věštění. Ale přeci jen, jestli tě to i na tom hardtailu táhne spíš do terénu, pravděpodobně ti to vadit příliš nebude, resp. lepší vlastnosti v terénu tento nedostatek bohatě vyváží. Kdybys to kolo obul na 2,25" pláště tak by to nefungovalo protože bys tim dost omezil možnosti toho kola v terénu. Navíc na té šířce zase tak moc nezáleží, i na elitních xc závodech se dnes často vozí šířky 2,3, někdy i 2,4".

        1 0
        • jonti  

          Ta šířka tak zásadní není, mně teď třeba jede Schwalbe Racing Ralph 2,35 o dost líp než Maxxis Minion DHF 2,3. Víc záleží na kontrukci pláště a vzorku.

          Neurona bych se nebál, je to kolo, na kterém jde bez trápení dojet 15 km po asfaltu do terénu.

          1 0
    • marty_6  

      resil jsem naprosto to same. prechod ze starickeho HT na novej Full, chtel jsem neco na pomezi XC/trail, aby se dalo jet na celodenni vylet, ale zaroven objet lehci traily. mel jsem stejneho favorita Neuron 7 (pokukoval jsem i po CF8), ale model 2020 byl uz vyprodany a model 2021 me odradil – drazsi, hure osazeny, o dost tezsi. z toho duvodu jsem Neurona nevzal a sahnul jsem po Orbea Oiz H10 TR a jsem nadmiru spokojen

      0 0
    • Pasrovec  

      Našel by se prosím někdo z Brna či okolí, kdo má Canyon neuron 7 nebo 8CF ve velikosti M nebo L?

      Potřeboval bych vyzkoušet, než objednám.

      Měřím 177 a rokzrok cca 85, ale slyšel jsem, že dle tabulek to hodně lidí nesedí, tak by mě zajímalo jakou máte třeba vy zkušenosti a ideálně bych si na něj nejprve sednul a zkusil :)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.