• trenttino

    Dobrý den,

    vybírám svůj první full, jen na rekreační ježdění. cena do 40 000kč. momentálně jsou v akci kola Canyon a rozhoduji se mezi canyon neuron 6.0 a 7.0. Jaký je hlavní rozdíl? Nebo případně vzít uplněně něco jiného?

    Díky moc za rady a tipy

    0 0
    • Pedo  

      tak rozdíl je hlavně mezi vidlou, kolama. Brzdy nic moc na obou. Za mě určitě 7.0, kdybys to kupoval někdy zvlášť, tak tě to vyjde na víc prachů. No a zaokrouhlit cenu na 40 a dokoupit XT brzdy, které si myslím, že na takovém kole využiješ

      0 0
    • MirosPikos  

      Kolik vážíš?

      0 0
    • trenttino  

      Vážím 70kg.

      Jakou velikost doporučujete na výšku 175cm.

      0 0
    • trenttino  

      Nevíte někdo jak dlouho trvá doba dodání od objednání u canyonu. Uvedeno mají skladem. Dik

      0 0
      • motacek  

        Minulý rok jsem kupoval 3 kola. Dve poslali hned po připsání peněz na účet a jedno o cca 10 dnů později.

        Být tebou, vezmu neurona 7.0 velikost M. Brzdy jsou dost individuální záležitost. Pokud brzdis na pohodu kontinuálně a ne záseky na poslední chvíli před vracečkou, tak ti budou na tvou váhu stačit i ty, se kterýma kolo koupíš.

        0 0
    • jakubo  

      zdravim taky o nich uvazuju presne tady o tech dvou ale nevim jestli mi na 185cm a cca 84kg budou staci 27.5 kola… jezdim 70%cyklostezky , 20%sterk+cesta kolem reky 10%terén

      0 0
      • THORX  

        bude, já jezdil na 27,5ce a mám 190cm

        0 0
        • Pain  

          Potvrzuju, mam taky 190 a aktualne jezdim 27,5 a pohoda.

          0 0
          • Dudys27  

            Mam cca okolo 180 cm brali by jste M nebo L ? Taky prave uvazuji na canyonem ale L momentalne nejsou

            0 0
            • Mereck  

              Jsem asi stejně vysoký a mám Nerva vel. M. Tabulkově i reálně bych mohl mít M i L. Já jsem za to M rád – ždibec menší kolo mi přijde hravější. Víc mu dokážu „vnutit“ co chci já. Samozřejmě to L by mělo zase jiné přednosti, ale já full mám hlavně na blbnutí v terénu a učení se techniky, takže mi M vyhovuje.

              0 0
              • Picino  

                Pod toto se podepíšu, taky to tak vidim. Dost mě překvapilo jak někdo tady v jiném vláknu psal ze na 172cm si vzal Lko.

                0 0
            • nomecz  

              Pocitej s tim ze neuron ma pocitove kratkej posez takze ja osobne se 179cm jsem nevahal a po otestovani bral Lko na 29"

              0 0
              • MlokCZ  

                Co je to pocitově krátký posez?

                Tahle doporučení jsou stejně úplně o ničem. Každý má na danou výšku jiné proporce (ruce, nohy, atd.) a preferuje více sportovní nebo turistický posez.

                Tedy psát jen dle výšky jak vyhovuje někomu jinému mu nijak nepomůže.

                Já bych třeba na svojich 182cm bral Mko. To ale vůbec neznamená, že někdo jiný se 182cm to bude mít stejně (většinou nebude, mám krátké ruce).

                0 0
    • trenttino  

      Je lepší neuron nebo toto?

      https://www.cyklonemcik.cz/…8000-11-2016

      0 0
      • raskin  

        Co se týče výbavy slušné. Ale je to 29 a je potřeba se podívat na geometrii a porovnat některé parametry, abys věděl, v čem to kolo bude dobré, a jestli jsou to právě ty situace, které chceš jezdit. Pokud budeš jezdit v lese, po kamenitých cestách a pod, je 29 určitě lepší volba. Pokud bys přišel na to, že zábava v bike parcích je přesně ono, není pro tebe ani jedno z těch tou nejlepší volbou

        0 0
    • raskin  

      Za měsíc přijdeš na to, že potřebuješ kolo s většími zdvihy pro větší zábavu :-) Věř mi

      0 0
      • Mereck  

        Ne nutně. Já toho svého Nerva jezdím od října a pořád mě baví. Netvrdím, že vyšší zdvihy nejsou potřeba – časem bych možná taky chtěl zkusit nějaké enduro. Ale nedostal jsem se k tomu pocitu „sakra, 120 mm zdvihu byly vyhozený peníze!“ Baví mě furt a učím se na něm.

        0 0
    • Ladisv6  

      Zdravim, právě řešim uplně stejný problém :-) Co jsi nakonec koupil ty? zajímal by mně rozdíl v převodech, kolech, tlumení :-) klidně napiš na email: lad.toth@gmail.com diky

      0 0
    • Hajis  

      Já si kupoval Neurona před rokem a taky si jej nemůžu vynachálit, já jsem měl teda za podmínku 29 kola, přeci jenom měřím 194cm, tak mám XLko, a to by podle mě s menšíma kolama nevypadalo dobře. Hlavně ale preferuji dynamičtější a jezdivější pojetí cyklistiky a v neposlední řadě i bikepacking, takže i nějaké ty brašny. Na trailu jsem tak 5× do roka a nepřipadá mi že by na těch větších kolech bylo nějak neohrabaný. Chtěl jsem prostě univerzální horský kolo a to mi Canyon splnil na jedničku. Mám model 7.9. Loni jsem si půjčoval na trailech kolo velikosti L s 27,5 kolama abych vyzkoušel jak tu každej druhej píše o tom, jak je to kolo hravější, lépe ovladatelné atd. Nepřipadalo mi to tak, ale za to asi bude moci neznalost půjčeného kola nebo zvyk.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.