• jorge10

    Ahoj,zajímalo by mne, jestli máte někdo zkušenosti s fungováním jedenáctkových sad od Campagnola.Jde hlavně o to , že mám Athenu 11 a neustále mi po zařazení na pastorek a je úplně jedno jaký škrtá řetěz.Přeřadí jak má , ale je prostě slyšet , že škrtá.V servisu tvrdí, že je vše OK.

    0 0
    • gemini  

      Mám 11s Choruse a taky mi to na některých pastorcích škrtá…:-(

      0 0
    • Hroch obojzhivelnyj  

      Ja mam 11 Athenu s Centaur 10 CT klikama a nerek bych ze nekde neco skrta.

      0 0
    • rainbowone  

      Teď mám druhý řetěz na 11sp Chorusovy a taky se mi zdá že to vydává nějaké zvuky jako ,když řetěz někde zadrhává ale zatím jsem neoběvil žádný problém vše funguje na 100% tak to neřeším. Ona je Campa trochu hlučnější ale spolehlivá.

      Taky to může být suběktivní pocit jelikož mě včera předjížděl klučina se Shimanem a tomu to drnčelo tak 3násobně:)

      0 0
    • jorge10  

      raceman:docela by mne zajímalo co tam dal přesně za řetěz.

      0 0
      • raceman  

        muzes mu napsat :-) podle me je to sumak, spis se ojela kazeta a ztichlo to :-)

        0 0
    • Marián Tobogán  

      Ahoj všichni, uvažuji o koupi řadících pák a přehazky campagnolo record. Akorát mám dilema, jestli raději vzít starší model nebo ten 2015. Ten novější je asi o 2000 dražší. Máte někdo zkušenosti s zěmito řazeními. Je lepší vzít ty novější, zvlášť, když prý nejsou kompatibilní se staršími, nebo raději ušetřit? Je nějaký rozdíl ve funkčnosti? Ve váze v podstatě ne, naopak starší páky by měly být o pár g lehčí. Díky

      0 0
    • Smejči  

      Mám též Anthenu 11. S původním řetězem Campa byla hlučná hodně. Teď jsem dal Shimano a je to mnohem lepší, ale tiché to úplně není. Na předchozím kole jsem měl Ultegru a nevěděl jsem o ní celý rok co do hlučnosti.

      0 0
    • Ramboska  

      Jakou spojku použít na řetěz campagnolo chorus?

      0 0
    • veteran  

      Je možné použít na sadu Athena řetěz Potenza? Je levnější a UŽŠÍ. Šírer uvádí: Veškeré řetězy Campagnolo 11s jsou kompatibilní se všemi řadícími systémy 11s. Má to někdo odzkoušené?

      0 0
      • Doyle  

        Bez problémů jde použít. Že je užší o 0,05mm ničemu nevadí.

        0 0
      • klobrch  

        Mám Campu Record 2015 a používám zásadně řetězy Sram 11 s s rychlos­pojkou a pohoda. Rychlospojka je užitečná věc pro čištění řetězu, kdy se dá řetěz rychle rozpojit a spojit. Rozdíl modelu 2015 oproti předcházejícím modelům je v tom, že spousta věcí už nejde opravit, ale musí se vyměnit. Jinak jsem rozdíl proti původní Chorus 10 s, kterou jsem měl dříve, nepoznal. Kdyby Campa nebyla moje srdeční záležitost, tak bych šel raději do Sramu Red E-tap. U Shimana mi vadí velikost a tvar řadicích a brzdových pák, i když si myslím, že chod mají precizní. Kvalita komponentů od Campy se rapidně zhoršila, holt byznys je byznys a je třeba prodávat a ne, aby měl někdo na kole komponenty 20 let, jak to bývalo u starších modelů od Campy normální.

        0 0
        • Mikikuba  

          Ještě bych řekla že 10tka byla celkově tišší než 11tka. Což je zřejmě dáno šířkou všecho, teda přesněji tím že je vše užší. Co bych dala za 10tku podle mě byla lepší blbuvzdornější a rychleji seřiditelná.

          0 0
      • sYs  

        Vozím Potenza řetěz na sadě Athena 11 a funguje to

        0 0
    • Cavendish  

      Zdravím,mám dotaz na kompatibilitu 11s sad Campagnolo. Jsou mezi sebou všechny 11s kompatibilní? Někde jsem četl, ze Chorus 11s 2015 je kompatibilní jen s Record a Super Record. Je to možné? Btw. dá se z komponent vyčíst modelový rok? Případně jak,díky.

      0 0
      • Hroch obojzhivelnyj  

        Da. Cislo v kodu by mel byt modelovy rok, resp. prvni rok produkce daneho modelu. IMHO.

        0 0
      • sYs  

        11s Campa má dvě verze

        První je modelový rok 2012 – 2014

        Druhá 2015 – současnost

        Starší a novější nejsou navzájem kompatibilní (páky, šaltry smyky).

        Třeba Athena na mojem černochovi je první verze (smyk je totožný s 10s a přehazka taky funguje s 9 a 10s – má stejný paralelogram).

        Novější verze (2015 a výš) mají jinou délku kroku na smyku i na hazce

        Obrázky 1 (chorus < 2014) a 2 (sr > 2015) rozdíl v těle hazky

        Obrázky 3 (record < 2014) a 4 (sr > 2015) rozdíl ve smyku

        Pro srovnání přesmyk a hazka 10s (obrázek 5 a 6)

        0 0
        • Cavendish  

          Paráda,díky moc :)

          0 0
        • Smazaný účet  

          Pak byla 11s ještě jedna, od kdy nevím ale do roku 2011. To vím na tuty, tady na tomhle je rok 2011, 2012–2014 byly jiné barvy. Ale to na tvém výroku nic nemění, spíš pro doplnění..

          0 0
        • machine_9  

          Ahoj. Měl bych taky dotaz ke kompatibilitě jedenáctkových řad. Mám Campagnolo Chorus 11s (2014) s katezou 11–27. Díval jsem se, že Chorus dělá max. 11–29, ale mě by se hodilo 32 zubů. Nabízí se Potenza 11s 11–32. Půjde jednoduše vyměnit jen kazeta nebo by se s kazetou muselo vyměnit ještě něco dalšího?

          Díky za případné info

          0 0
          • Vrci  

            Možná o pár článků delší řetěz a poštelovat B-šroub.

            0 0
          • Cavendish  

            Krátký ramínkem umí oficiálně tuším pouze 29z. Budeš možná bojovat se serizenim

            0 0
          • boban23  

            Presne toto som riešil pred mesiacom. Použil som kazetu MICHE 14–32 a bolo treba vymeniť vodítko prehadzovačky za stredné (vzdialenosť kladiek 75mm) a SKRÁTIŤ!!! reťaz o cca 3 články. Pokiaľ som nechal pôvodnú dľžku reťaze pri zaradení 32z pastorku dochádzalo ku kontaktu s horným kolieskom vodítka prehadzovačky.

            0 0
            • kubad  

              Pokiaľ som nechal pôvodnú dľžku reťaze pri zaradení 32z pastorku dochádzalo ku kontaktu s horným kolieskom vodítka prehadzovačky

              Na to je tam seřizovací šroub,

              0 0
    • Smazaný účet  

      Záleží na kazetě a řetězu. Zkušenost mam jen se superrecordem 2016 a 2011, to bylo tiché, ale známý měl problém trochu s athenou, tak jako ty, zkus použit kmc řetěz, pokud máš Campagnolo kazetu.

      0 0
    • André Vebr  

      Hodně záleží na dotažení kazety, většina kol se mi dostává do ruky, kde je totálně přetažená. Ty plastový dimenze mezi pastorky se zmáčknou a řetěz pak škrtá o větší pastorek. Zkus ji povolit a pak s citem dotáhnout. Já vím, že je tam psaný moment, ale ten zkus ignorovat. Prostě s citem :)

      Jinak já coby zarytý Campagnolista tvrdím: jedině Shimano!

      0 0
      • Cavendish  

        Je od Vás hezké,že reagujete na 7 let starý problém. Ale můj současný ignorovat nemusíte :D. Btw. musím k brzdám Chorus 11s skeleton použít origo nastavovací šrouby za 170kc kus, nebo lze použít jiné?

        0 0
        • André Vebr  

          :))) Tak toho jsem nevšiml, pardoon. Dopustil jsem se strašného zločinu a žádám o nejvyšší možný trest :))

          K brzdám – ne, šroub může být i neorigo a zadarmo, stoupání závitu je u všech brzd stejné (pokud se bavíme o centrálním šroubu, který čelist drží v rámu). Kompatabilitu sad si netroufám odhadovat, ale nějaké výjimky tam tuším jsou. Kontaktuj p. Martina Resla od Šírera.

          0 0
          • Cavendish  

            Myslel jsem tuten. Nevím právě, jaký mají Italové závity. Proto se ptám.

            0 0
            • Smazaný účet  

              V čelisti závit není, pokud se nepletu, šroub by měl jít použít jakýkoliv ze všech generací s obdobně vypadajícím šroubem, dírka je stejná. Možná to můžeš zkusit i se shimanem, pokud neseženeš campy… někde bych měl mít dva kusy čelisti athena mam dojem..

              0 0
              • Cavendish  

                No mám doma právě čelisti Chorus a jaksi to tam chybí. Tak bud zkusím z jiné značky a nebo je seženu někde na bazaru.

                0 0
                • Smazaný účet  

                  Pokud ti nezáleží na vzhledu, tak to prozatimně můžeš teoreticky vyřešit stavěcím šroubem z obyč brzdové páky, jsou dva rozměry a ten tenčí by tam měl pásnout. Stojí to kolem 15–20kč a v každém krámku by to měli mít..:)

                  0 0
                  • sYs  

                    ještě bacha, ten origo Campa šroub má zbroušenou plošku po celé délce (nemá kulatý průřez), kvůli tomu, aby se v čelisti neprotáčel, když šteluješ lanko ;-)

                    0 0
      • vt  

        Proc ‚jedine Shimano‘? Kvuli funkci nebo servisu? …cena a shaneni nahradnich dilu je ± nastejno, predpokladam.

        0 0
    • Cavendish  

      Zdravím, v rámci údržby jsem si rozdělal šaltr Campagnolo Athena 11s, model 2010–2011. Problém je, že teď nemám páru, jak nasadit zpátky ramínko s rolnama, aby to sedělo. Vždy když to složím, tak to neklade v podstatě žádný odpor. Hledam jsem na netu nějaký videa, ale většinou tam není nic vidět. Podle výkresu to složit nejde, Poradí mě někdo? Díky.

      0 0
      • sYs  

        Cca od poloviny ;-)

        https://www.youtube.com/watch?…

        Sice je to pro Record, ale Athena to má úplně stejně. Nejdůležitější je, když máš ramínko nasazené, tak ten šroub neutáhnout úplně, ale nejdřív ramínko protočit proti pružině (musí se předepnout) a až pak utáhnout, je to na tom videu vidět cca v 2:30.

        0 0
        • Cavendish  

          Ano,tohle jsem našel. Problém je,ze to Athena má prostě jinak. Na ramínku je dutý valeček a osa s pružinou zůstává na těle hazky. Dohromady to drží jen podložka se závlačkou.

          0 0
          • sYs  

            Aha, tak beru zpět, měl jsem za to, že je to stejné.

            Tak pak mě napadá, to ramínko, navléct na pružinu, přitlačit a protočit proti pružině a pak tam strčit tu závlačku – počítám, že to bude pěkná pakárna :/

            0 0
            • Cavendish  

              No právě, ramínko má na sobě ten konverzní ozubených kroužek. Ten má dvě díry,kam přijde píchnout jeden konec pružiny. Sesadím, zatlačím a když chci pootočit, tak se me to protočí v tom kroužku. A to i v případě, ze ho drží ten malinkatý šroubek.

              0 0
    • vt  

      Je dobry napad provozovat campu 11 s SH kazetou?

      (co jsem se docetl, tak SH hub neni s campu compatabilni, roztece nejsou uplne stejne, ale lidi to tak casto provozujou)

      0 0
      • nooski  

        Byla fotka, kdy to tak vozi i profi tym. Ja to tak vozim ke vsi spokojenosti taky. Desitka kompatibilni nebyla, to mam vyzkousene.

        0 0
    • Cavendish  

      Zdrávas, dneska jsem čistil pohon a s hrůzou jsem zjistil, že je velký převodník 53z u klik Campagnolo Athena Carbon 2011 úplně KO (15 000km/3 řetězy). S hrůzou ještě větší jsem zjistil, že novej stojí 3000 :-O Koukám po netu na nějakou rozumnou náhradu a našel jsem BBB

      Rozteč i počet děr sedí. Vzhledově je velmi podobný původnímu převodníku. Máte někdo zkušenosti? Případně by mohlo něco nabízet i Miche?

      0 0
      • vt  

        Hmmm, to je celkem bida … ja Mirrage 2007, cca 25kkm, cca 10 retezu a je to jak nove. Asi nemam silu ;-)

        0 0
        • Cavendish  

          Nj není to ocel ale hliník :) To by byl nájezd taky trochu jinde…99% času jedu velkou. Proto je malá pořád jako nová.

          0 0
          • vt  

            Je to taky hlinik. Malou ale smrdlam celkem casto :-)

            0 0
      • Petr Ch  

        S tou kompatibilitou velmi opatrně. Kliky Athena, s osou UT okolo roku 10/11 jsou nějaký atyp a pasuje tam jen velký převodník Athena, který je uveden v katalogu. Sám jsem kdysi přesně tohle řešil a bohužel i narazil. Máš už převodník dole? Jestli je mezi převodníkem a klikou (u díry, která je přímo v klice) podložka, tak máš smůlu.

        0 0
        • Cavendish  

          Ne, žádná podložka tam není. Převodník je přišroubovaný přímo na pacce kliky. Převodníky je označen jako 11 Speed EPS Actuation System.

          0 0
          • Petr Ch  

            A máš to rozebrané, nebo ses na to jen tak podíval, když je to vcelku? Ta podložka je velmi tenká.

            0 0
            • Cavendish  

              Je to ještě na klikách. Zítra jsem hodím nějaký fotky převodníku, Pořádně jsem to vyčistil a teď se mě to nezdá tak hrozný :D Lepší než sundávat zbytečně převodník…

              0 0
              • Petr Ch  

                Podložka tam v kompletním stavu není vidět. Jinak foto převodníku nic nevyřeší. Na klice máš napsaný přesný model, to sem spíš hoď, podle toho půjde zjistit, jestli tam ten BBB převodník půjde.

                0 0
      • Cavendish  

        Manželka mě doma cvakla pár fotek velké placky Campagnolo Athéna. Stav je ještě ucházející ne? Malá je jako nová…Co by na to?

        0 0
    • qik  

      Ahoj, snad to nebude vadit, že se svezu s tímto vláknem.

      Po delší době se vracím na žiletku a z těch sad, co se vyrojilo jsem trochu jelen. Mám starou Campu Veloce10 a můžu řadit jako ty v současnosti nejvyšší řady, tedy jestli jsou mé informace správné. U toho by jsem chtěl zůstat, pokud to bude Campa.

      Uvažuji o Chorus, ale nechce se mi kupovat komplet sadu, je to hafo peněz. Zajímalo by mě, jestli se dají kombinovat páky Chorus s přehazovačkou, s klikami nebo s kazetou z nižších řad.

      Ještě jsem uvažoval o Sramu, když ho mám na biku a je super, ale s tím na žiletce nemám zkušenosti vůbec.

      Předem děkuji za rady, zda je možná kombinace nebo zda mám zkusit Sram – něco jsem četl o jejich řazení a snad by se mi to líbilo, ale nevím. Shimano nějak nechci, nelíbí se mi řadit brzdovou pákou :-)

      0 0
      • Cavendish  

        Veloce je 10sp Chorus 11sp, takže to asi moc dobře chodit nebude. Od roku 2015 jsou navíc sady úplně přepracované a zpětně nejsou kompatibilní s ničím.

        Nejlepší poměr cena/výkon je Shimano Ultegra R8000

        0 0
        • Mikikuba  

          Přesně jak píše Cavendish od roku 2015 je to jiný. Možná to chodit bude ale blbě.

          0 0
        • qik  

          Mám žiletku na hlíně a chtěl bych si postavit něco na karbonu. Že by jsem tam cpal něco z mého starého Veloce10 ani neuvažuji :-)

          0 0
          • Cavendish  

            No, sežeň někde Chorus 11s 2014 a uděláš nejlepší možnou věc. Luxusní sada…11s sady roků 2009–2014 můžeš kombinovat. Sady do 2014 a od 2015 kombinovat nel­ze.

            0 0
            • Mikikuba  

              Teď jsem sháněla přehazku Chorus 11 2014…Ještě to jde jestli mají celou sadu netuším.

              0 0
              • Cavendish  

                Na global-sport.cz byla celá sada bez kazety za 28 500. Ale je to 2015 a s kazetou to bude 31. Za 33–35 už bude Dura-Ace…

                0 0
                • Mikikuba  

                  Přesně i ta přehazka mě stála dost…Ale mám jinak celou sadu absolutně ok tak jsem do toho vrazila.

                  0 0
            • qik  

              OK, díky zkusím někde sehnat něco do 2014

              0 0
              • gersa  

                Jdi do nové Ultegry, absolutně nej poměr cena/výkon

                0 0
                • Cavendish  

                  Však jsem mu pár příspěvků zpět psal :)

                  0 0
                • nooski  

                  Když už Shimano, tak nejlepší poměr prachy/výkon představuje 105.

                  0 0
                  • mr.ricardo  

                    Na jaře jsem ženě kupoval první silničku, vybral jsem Focus na 105, stál něco málo přes dvacet. Musím říct, že za ty peníze je to teda bomba kolo, ta 105 chodí jak z praku, a to nejsem zvyklej na ty blbý shimano páky.

                    0 0
                    • qik  

                      Když já jsem docela konzerva a do toho Shimana se mi fakt nechce.

                      Projel jsem dost shopů a 30k za komplet Chorus odmítám dát. Slevím z nároků na potřebu řadit o víc pastorků a vidím to na Potenzu, Athenu nebo Centaur. Jen jsem nějak nezjistil jaké jsou v nich rozdíly. Jestli teda nějaké jsou.

                      Možná ještě zvážím Sram, tam se tou brzdovou páčkou neřadí :-)

                      0 0
                      • Cavendish  

                        Athena se už nedělá a Centaur jsou vyhozených peníze. Rozhodně Potenzu!

                        0 0
                        • qik  

                          Díky, tak ji zkusím :-)

                          0 0
                          • rasto  

                            Taky jsem postižený campou. Kromě karbonových pák mě uhranul i vzhled. Shimano páky prostě nemusím – kromě řazení brzdama se mi nelíbí ani vzhled. Ty antény jsou šílené.

                            Tím jsem si zavařil, není možné koupit kolo na Chorusu za rozumné peníze. Nakonec jsem sehnal, poslední kus v EU, ve VB. Byl to ale porod, i s dopravou do ČR.

                            Jó, kdybych nebyl zabejčený, na Ultegře přehršel kol.

                            0 0
                            • qik  

                              Tak jsem musel přehodnotit svou campa-manii. Skládačka byla mimo mé finanční možnosti a koupit něco, co by se mi líbilo rovnou na campě rovněž. Nakonec jsem sehnal v UK Foila30 2019 na Sh105. Snad 105 bude OK a zvyknu si :-)

                              0 0
                              • vt  

                                Loni, asi po 25 letech na Ergopoweru, jsem presel na 105 a zvyknul jsem si hned na prvni vyjizdce, funguje to paradne.

                                0 0
                        • arnettte  

                          Můžu se zeptat, proč jsou to vyhozené peníze za Centaur? Nemělo by to být na úrovni 105ky nebo Rivalu22?

                          0 0
                          • Cavendish  

                            Protože podle Campy je to sice přímý konkurent 105, reálně ale na 105 nemá. Jak řazením, cenou, tak i zpracováním. Je to spíše 11 rychlostní Tiagra. Páky jsou plastové a s kazetou vyjde sada na 13–14 tisíc. Konkurentem je pro 105 právě Potenza. Ta je přece jen o kus dá než Centaur. Chorus odpovídá Ultegra a Record zase Dura-Ace.

                            0 0
                • HKou  

                  .

                  0 0
    • Ali.g.i1  

      Nebudu zakládat nové fórum, ale zkusím to tady.

      Nevíte jestli je na převodníky Campa nějaký speciální klíč, vevniř torxu je nějaký čep?

      viz. foto

      0 0
      • Petr Ch  

        Toho si nevšímej. Pokud chceš šroub povolit, tak ho torxem povol. Předtím – něčím tenkým – odstraň předmět vevnitř, jde to velmi lehce. Stačí nástroj vložit, trochu jím na překážku tlačit a v momentu je hotovo.

        0 0
    • Cavendish  

      Zdarec, dneska jsem u silničky zjistil že mám ohnutou patku a přijde mě, je ohnutá i šaltr Athena 11s. Kolo bylo v garáži a já s nim nikde nespadl. Podezírám ženu nebo prcka…nicméně, patka se ohne zpět, ale jak zjistil rovinnost přehazovačky a půjde to případně rozumně srovnat?

      0 0
      • vt  

        Teda ohnout prehazovacku? To se mi nezda … narovnej patku a uvidis hned.

        0 0
        • Cavendish  

          No taky se mě to nezdá. Rovnačku ale nemám, takže musím do servisu. Jen zjišťuju, co by případně šlo podniknout.

          0 0
      • Petr Ch  

        To je nesmysl, podezíráš zbytečně. Podle mě byla patka-jestli vůbec- ohnutá již z dřívějška. A poškodit paralelogram, to musí dostat přehazka již pořádnou ránu. Ono, např., když se podíváš odzadu, tak vodítko kladek, není vždy rovnoběžné s pastorky, ale řadí to bez problémů. Žádnou rovinnost přehazovačky nezjišťuj, řeš jen patku, pak se projeď a uvidíš, jestli to řadí jak dřív.

        0 0
        • Cavendish  

          Taky bych řekl, že to asi šaltr neodnesla. Zítra to vezu k týmovému mechanikovi na srovnání…pak uvidíme!

          0 0
          • Petr Ch  

            Jinak doporučuji pořídit si rovnátko patky. Moc to nestojí, konstrukčním změnám to též nepodléhá, člověk to má, tím pádem, doživotně. A využije to i ten, co moc nejezdí.

            0 0
    • Majkl G  

      Ahoj cyklisti, oživuji toto téma. Používám na „dvojce“ páky 11s Record 2015 a odešla mně přehazka. Potřebuji jinou a nechce se mně dávat přes 5 tisic za novou. Vím, že podle oficialních info lze použít jen šaltr chorus a vyšší od roku 2015. Nemáte někdo zkušenost, jestli funguje třeba s 11s šaltry 2011–2014 (Athena, Chorus, Record), popř. 11s nižší sady (Centaur, Potenza) od roku 2015. Nejezdíte to takto někdo? Zkoušel jsem Chorus 10s, ale to se mně seřídit nedaří, to asi fakt s šaltrem 10s nefunguje. Díky!

      0 0
    • Cavendish  

      Dotaz, dnes sem potřeboval namontovat náhradní Athenu 11 a trochu sem narazil. U šroubu má toto trochu jiné dorazy než ta původní. Dal sem ji tam, ale neopře se jak má a špatně napíná. Co dělám blbě?

      0 0
    • Cavendish  

      Zdarec, jaká používáte brzdová a řadící lanka? Používáte výhradně s koncovkami Campagnolo, nebo tam pasují i Shimano. Nikdy jsme to nezkoušel, nutně potřebuji lanko. Nikdo Campu nemám všude Shimano…

      0 0
      • Jáchym 1  

        Kolokrám

        0 0
        • Cavendish  

          Nemůžu čekat než mě to dovezou. Mám možnost vyzvednout v krámu Shimano lanka, otázka jestli je tam přemluvím

          0 0
          • Mikikuba  

            Jiný koncovky má shimano.

            0 0
          • nooski  

            Koncovky jdou obrousit, ale je s tím robota.

            0 0
            • Cavendish  

              No pořad lepší trocha roboty než čekat na nový rok na lanka :)

              Zkusím, uvidím. Jedno brzdové a jedno řadicí snad zvládnu upravit.

              0 0
      • Petr Ch  

        Co se týče brzdových lanek, tak tam můžeš dát co chceš. Řadící mají ale koncovku o menším průměru, takže tam pasuje jedině originál, nebo lanko, kde je uvedena kompatibilita s Campou. Jak napsal nooski, jedině obrousit. Osobně jsem to brousil jednou v životě a je to o ničem. Do tohoto se pouštět jen v případě, že potřebuješ jezdit a doma nemáš originál.

        0 0
        • nooski  

          Ani brzdové nejsou zaměnitelné, Shimano koncovka trčí tak, že páka se nezavře. Vím to, protože jsem kdysi dávno brousil i brzdovou koncovku :-) holt e-shopy toho tehdy moc neměly a v krámech byl výběr tristní.

          0 0
      • Vrci  

        Originální Campa nebo od Jagwire s C koncovkou.

        0 0
    • Jáchym 1  

      Myslím,že ne.Mají jiný koncovky.Menší průměry.

      0 0
    • Cavendish  

      Zdarec, mám problém. Levá řadicí páka Veloce 2015 10sp. Měním bowdeny a lanka a najednou nefunguje :( nahoru si cvakne 2× dolů nechce. Za lanko to skoro netahá. Co se pojebalo?

      0 0
      • vt  

        V nejhorsim bych mel mit levou Veloce 2008 v garazi, kdyztak napis.

        0 0
        • Cavendish  

          Vyřešeno…měl jsem lanko venku a mladej si s tím hrál. Cvakal si a cvakal, až ten vnitřní mechanismus nějak otočil kolem dokola :)

          0 0
          • HKou  

            Me se jednou povedlo trefit lanko mimo ten unasec. Prumer hlavicky je o neco malo vetsi nez ta mezera v pace a kdyz se za to zatahne, tak se to tam vzepre → rozborka paky.

            0 0
    • Smejči  

      Poradili byste mi prosim alternativni 11s kazetu kompatibilni s campa orechem? Vim, ze to dela treba Miche. O dalsich znackach nevim.

      0 0
    • Cavendish  

      Takže, když mám 10sp šaltr s krátkým ramínkem, tak bych podle tohoto mohl použít kazetu 13–29? Sice krátký ramínko umí 11 i 30z, ale rozdíl může být maximálně 16z. Chápu to správně?

      0 0
      • Smejči  

        Chápu to stejně.

        0 0
      • Tydlii  

        note: mám 10sp šaltr s krátkým ramínkem a kazetu 13–29 a rozhodně to není ideální. funguje to v plným rozsahu, ale prostě to na to nebylo dělaný. V dobových materiálech je max. 27z.

        Řekl bych že na samotnou kvalitu řazení to nemá úplně vliv, s pár ale: na malou pilu nejde moc jit na těžší převody než půlka kazety → řetěz se začne vyvěšovat. Na velkou pilu max 3. odshora, na dvojku už to očividně hodně trpí, na nejlečí si to strhne řetěž z velký pily na malou.

        Na dva nejlehčí převody nelze backpedal. hazka se opře o kazetu a nazdar

        0 0
        • Cavendish  

          Zkusím, uvidím. Přece jen u toho staršího Recordu to mohlo být jinak :) Tahle Veloce je novější a malinko jiná…

          0 0
          • Tydlii  

            jasný :) a i kdyby to bylo stejný takse s tím dá nerušeně jezdit, stačí se k tomu chovat jako člověk a nejezdit na španěla :)

            0 0
            • Cavendish  

              Ty dva pastorky stojí s dopravou 370, tak to není taková bolest jako nová kazeta za 1200

              0 0
              • Tydlii  

                huh to mne nenapadlo shánět. Koupil jsem na bazaru prakticky nejetou kazetu za 700. Jako nebylo to zadarmo, ale když si vezmu čas : nájezd : náklady – silnice vs. mtb, tak je to prostě furt flusnutí do moře proti tomu bajku :D

                0 0
                • Cavendish  

                  Mrkni na to

                  0 0
                  • Tydlii  

                    ahaaa, díky!

                    No a když tu mám starou kazetu 12–25 z vyšší řady (pastorky na unašečích) a pak namontovanou kazetu 13–29 z nějaký levnější řady (celokovový pastorky), mohl bych to teda teoreticky zkombinovat takto:

                    11z pastorek z odkazu

                    12z pastorek z mojí starý kazety

                    13–27z z nový kazety, s vynecháním jednoho někde uprostřed

                    A vytvořit takhle kazetu 11–27?

                    Nebo to už je moc velký letadlo ?

                    0 0
                    • Cavendish  

                      Podle mě můžeš úplně v pohodě :) Pokud to máš na 10sp kazetu, tak si jen vyber pastorky pro 10sp kazetu s kompatibilitou CA a dej si pozor na podložky, aby sis to poskládal správně do řady. Jestli víš co myslím :)

                      0 0
                    • Cavendish  

                      Dneska mě to přišlo :)

                      0 0
                  • Smejči  

                    Ty kazety Primato jsou taky kompatibilní s Campou?

                    0 0
                    • Cavendish  

                      Samozřejmě. Dělá to Miche a pokud si koupíš kazetu s označením CA, tak to bude chodit s Campagnolo bez problémů :) Budu ji za nějaký čas dávat místo Atheny 12–27 a vemu rovnou 12–29 Primato CA 11

                      0 0
                      • Polopol  

                        Chodit to bude v pohodě. Akorát to má z mojí zkušenosti už moc ostrý chod.

                        0 0
                        • Cavendish  

                          Campa byla dycky ostrá

                          0 0
                          • Polopol  

                            Když jsem vyměnil celou kazetu campa za miche, tak přechod na lehčí převody už byl na můj vkus moc "sekavý. " podle mě je to způsobeno horšími nabehy, než má campa.

                            0 0
                          • HKou  

                            Miche jsem nezkousel, ale podobnou zkusenost mam i s tim IRD. Nakonec jezdim pastorky Ultegra, porad je to hlucnejsi nez origo Campa, ale da se to.

                            0 0
                        • Smejči  

                          Co si mám představit pod pojmem „ostrý chod“? Já bych třeba subjektivně takto označil chod Shimana právě :-)

                          0 0
          • Mikikuba  

            13/29 mi chodilo naprosto v pohodě celou dobu co jsem jezdila ultra. Na krátký ramínko.

            0 0
    • Cavendish  

      Řetěz C9 Record mě na C10 Veloce chodit nebude co?

      0 0
      • HKou  

        Bude, ale nechces to. Bude to zbytecne hlucny (a kazeta se bude zbytecne omackavat pinama co presahuji vne clanku).

        0 0
    • rosnaj  

      Prosím Vás,půjde přehazka Potenza 11s HO s řazením chorus 11 model 2015 a výš?

      0 0
      • Cavendish  

        Pokud je Potenza 2014, tak ne. Modely 2014 a 15 nejsou vzájemně kompatibilní.

        0 0
      • Petr Ch  

        To, co zde teď napíši, jsou oficiální údaje od Campagnola a je to též uvedeno na jejich webu.

        Z důvodu mnoha faceliftů 11s řazení, se začaly označovat všechny páky, přehazovačky, přesmykače – písmeny A,B,C,D – aby se to nepletlo a každý hned věděl, co s čím je kompatibilní. Páky Chorus 11s model 2015, mají označení A. Přehazovačka Potenza 11s HO je modelový rok 2018 a má označení C, tudíž není kompatibilní s pákami Chorus model 2015.

        S největší pravděpodobností to bude naprosto bez problémů řadit, ale je to jen můj názor.

        0 0
        • Petr Ch  

          Tak v technické dokumentaci Campagnola nastala před měsícem změna. Řazení Potenza 11s je dle nového vyjádření Campagnola kompatibilní s řazením Chorus, Record, Super Record modelového roku 2015. A z vlasní zkušenosti mohu potvrdit, že je to opravdu tak. Instaloval jsem do řadícího systému Record 11s model 2015 přehazovačku Potenza a chodí to výborně. Provedenou změnu jsem ani v náznaku nepostřehl.

          0 0
    • Cavendish  

      Zdarec borci, řešíte u 10 a 11sp systému vzdálenost patky od posledního pastorku? V návody 10,2–12,2 a já mám u obou kol víc jak 13mm :)

      0 0
      • Vrci  

        A běhá to nebo nezařadíš největší pastorek ani při max povoleném horním dorazu? Asi bych ubral pár mm z patky z vnější strany a nejdříve zkontroloval jestli není křivá.

        0 0
        • Cavendish  

          Všechno chodí a řadí. Ale náhodou jsem na to narazil a pro zajímavost si to šel změřit. Tak mě zajímala vaše zkušenost :)

          0 0
          • Vrci  

            Nikdy jsem to neměřil. Je tedy pravda, že 11s sadu nemám, a když tak o tom přemýšlím, poslední sada s lichým počtem byla 5s na favoritu. Pak 8, 10 a 12.

            0 0
    • Cavendish  

      Blíží se čas na výměnu řetězu na Chorusu 11sp. Koukal jsem, že z nějakého důvodu je 12sp řetěz Chorus levnější, než ten 11sp. Vozíte to někdo takto? Je o 0,35mm užší. Možná by to mohlo po kazetě chodit lépe. Spojku mám ale 11sp.

      0 0
      • nooski  

        11rychlostní řetězy mi na desítce chodí lépe, až nastane čas, tak chci na 11 zkusit Eagle 12 (vozím teda Sram řetězy se Shimano kazetami s Campa řazením) :-)

        0 0
        • Cavendish  

          Jak ti chodí 11sp Shimano kazety na 11sp Campa řazení? U 10sp to byl problém kvůli mezerám, ale 11sp je mají téměř stejný?

          0 0
          • nooski  

            Jedenáctky jsou zaměnitelné, vozili to tak i profíci. Jako upřímně řadí to o chlup hůře, ale funguje to. Desítka bohužel ne.

            0 0
            • Cavendish  

              Díky, Takže když bych si koupil Zondy s SH ořechem, tak si můžu v klidu koupit Ultegru a jezdit :)

              1 0
        • Vrci  

          Eagle je o něco širší než C12, takže by to asi mohlo chodit, ale jak řešíš opotřebení – vytahání, když campa doporučuje výměnu při 132,6?

          Edit: beru zpět, Shimano kazety

          0 0
          • nooski  

            Sram jedenáctky co používám 1110 a 1130 mají tragickou výdrž, takže si slibuju od orla mnohem vyšší nájezd :-)

            0 0
            • Cavendish  

              Jo to máš pravdu. 1110 je tragická. Nevydrží a rezne. Aspoň že stoji do 300Kč. Na silnici má 1000km a už má 132,5 :(

              0 0
              • nooski  

                Jj taky to řeším skrz prachy. Snad ten Orel bude lepší volba

                0 0
                • Cavendish  

                  Mě se teď na E-bike 1×9 podařilo koupit nový C9 za 350 a na CX 2×10 nový C10 za 450. Tak právě chci dát na silnici rovnou nový C11, ale je paradoxně dražší než C12. Nebude 11sp na 12sp řetězu dělat bordel? Asi ne co

                  0 0
                  • Vrci  

                    Nebál bych se toho. V předu c12 chodí i na 10s klikách a převodnících, na kazetě takové rozdíly nejsou. Takže jediné droboučké riziko je na kladkách přehazovačky.

                    0 0
                    • Cavendish  

                      Že by se 12sp nevešel na kladky 11sp šaltru? No možný to je. C11 má 5,45 a C12 má 5,12 a nýty mu nepřečnívají jen 0,02mm místo 0,1mm

                      0 0
        • yaras  

          Hele jezdim Campu se Shimano kazetou, napadla mě rychlospojka na řetěz a google mi vyhodil tenhle tvůj příspěvek se Sram řetězem :) Jak to chodí všechno dokupy? Jezdim první 11rychlostní SR se 105 kazetou…

          0 0
          • Cavendish  

            Řetěz Chorus 11s se spojkou z řetězu SRAM PC1110 a vše naprosto bez problémů. Doporučuji

            1 0
            • Aduldinho  

              Zdar, to slyším prvně, že jde použít jiná spojka než ta originál Campa, co stojí hroznej ranec. Já to vždy nýtoval, vozím tedy řetěz Potenza, vydřží ranec, takže nevím, kdy budu příště měnit, ale tu spojku bych eventuálně zkusil, lepší než se j*bat se zaváděcím trnem :-( Bude to tedy funční s tou spojkou? Až budu něco objednávat, že bych ji hodil do košíku ;.-)

              0 0
              • Vrci  

                Do desítky jsem taky nýtoval. S přechodem na 12s jsem začal vosková, tak jsem přešel na spojky.s C12 řetězem používám spojky sram.

                0 0
                • Aduldinho  

                  A s tou C11 mohu použit spojku SRAM 11s nebo 12s?

                  Nějak nechápu, že tady někdo vozí řetězy SRAM na Campě? Vždyť výdrží na Campu řetězy určitě nemají :-(

                  Zkoušel jsem na 105ce vozit SRAM 12s řetěz, ano vydrželo to krapet víc, ale proti Campě pořád blátíčko ;-)

                  0 0
              • Cavendish  

                Však to píšu ne? :) Řetěz Potenza 11s a Chorus 11s funguje se SRAM 11s spojkou úplně v pohodě už pátým rokem.

                Na CX mě už třetím rokem chodí 10sp řetěz Record s 10sp spojkou KMC.

                1 0
          • nooski  

            Skvěle, teď mám 12rychlostní Eagle a je to ještě lepší (kazeta Ultegra, Chorus hazka a SR paky) :-)

            1 0
            • yaras  

              To už začíná bejt divný a zapomněl jsem to před tím napsat, ale mám tam taky Chorus hazku :D Takže můžu bez problému pořídit 12s Sram, jo?

              0 0
              • nooski  

                12rychlostni retezy lip chodi, jsou tissi a vic vydrzi ;-)

                1 0
                • yaras  

                  Super, dík :)

                  0 0
                • yaras  

                  A neni s 12s řetězama problém na převodnících? Kdesi jsem na YT viděl video a nechodilo mu to vepředu moc dobře…A co použití na Campa sadě Campa 12s řetězu? Nebo jen to jen výsada Sramu, že to chodí?

                  0 0
                  • Vrci  

                    Na desítkových klikách Record (kvůli délce 180 mm) vozím 12s řetěz. Chodí to dobře. Vše ostatní (erga, smyk, šaltr) je 12s chorus.

                    0 0
            • easyrider  

              Takový mezidruhový křížení. Styď se :) SR páky je co?

              0 0
              • gemini  

                SuperRecord?

                0 0
              • Cavendish  

                Já mám na CX od Campy řadící páky, šaltr a kazetu. Kliky, smyk a řetez Shimano a brzdy Tektro :))))

                0 0
                • easyrider  

                  Campa páky chodí se Sh šaltrem? wow :)

                  0 0
                  • Cavendish  

                    Čti pořádně.....šaltr je Campa, Shimano je smyk. A ano, 10sp Deore s tím chodí překvapivě velmi dobře a ještě sem se zbavil kladky na rámu

                    0 0
              • nooski  

                Řazení SR, šaltr a smyk Chorus, kazeta Ultegra, řetěz Sram Eagle, brzdy Planet X, kliky Cannondale Hollowgram, všechno cajk, ne? :-)

                1 0
    • Cavendish  

      Dokázal by jste někdo identifikovat tuto kazetu? Je to 12–27 11sp. Bez matice váží 266g a matice dalších 7g. Měl by to být model někdy z let 2010–2012, zřejmě. Váhově i podle rozdělení pastorků by to sedělo na Chorus.

      0 0
      • Petr Ch  

        V tomto případě ztěžuje identifikaci nekvalitní foto, a že kazeta je bastl – horní trojpastorky jsou silně ojeté a prvních pět je mix nových a lehce jetých, bylo s ní nějakým způsobem manipulováno. Podle mě to ale celé Chorus opravdu je. Z fotky lze, oficiálně jako Chorus, identifikovat jen pastorky na pozicích č.1 a dále 6–11.

        0 0
        • Cavendish  

          Silně ojeté? Mě to nepřijde

          0 0
          • Doyle  

            Jezdil jsem nedávno Campagnolo a i když byly pastorky takto z boku (omačkané), tak to nic neznamenalo. Za mě byly kazety Campagnolo společně s řetězy Campagnolo téměř nesmrtelné.

            2 0
      • Doyle  

        Taky bych řekl že je to 100% Chorus i podle hmtnosti.

        0 0
    • Cavendish  

      Nepamatujete si prosím, jaký imbus je potřeba k povolení UT klik Campagnolo? Je to 10mm?

      0 0
    • Cavendish  

      Ještě jeden dotaz. Mám doma starší kliky Record 2008. Jsou pod pedály už trochu obouchané a loupe se povrchovka. Dají se na ně koupit nějaké gumové krytky kvůli ochraně?

      Tu loupající se povrchovku stačí odrbat a zatřít lakem?

      Taky už trochu zežloutl nápis Campagnolo. S tím ale už nic neudělám co?

      Fotka ilustrační pro identifikaci modelu.

      0 0
    • Vrci  

      Ahoj, máte někdo doma karbonové 11s kliky s pětipackou? Ty, kde už by závit na 39z převodníku. BCD 135. Potřeboval bych změřit vnější průměr šroub.

      Nejspíš mě čeká výměna převodníků na 10s record a mám trochu obavy o jejích dostupnost.

      Díky

      0 0
    • Petr Ch  

      Nevím, jak ostatní, ale dost dobře nechápu, co potřebuješ proměřit – venkovní průměr šroubu (pro malý převodník se závitem) v místě, kde prochází otvorem v klice? Jinak svého času jsem jezdil karbonové kliky Record 10s UT osazené originál převodníky 11s a je to mezi sebou kompatibilní.

      Lepší bude, když napíšeš, jakou úpravu máš konkrétně v plánu.

      0 0
      • Vrci  

        Mám kliky z 10s. Převodníky na ně budou těžko k sehnání (možná ale budu mít štěstí). Převodníky které jsou k sehnání relativně snadno jsou z 11s SR, které ale mají jiné šrouby. Otázkou je, zda je šroub o stejné tloušťce. Tzn, když se koupí oba převodníky a všech pět šroubů, jestli šrouby přijdou packama nebo jestli v nich nebudou volné. Campa měla minimálně jinou díru v packách hliník vs karbon.

        0 0
        • Petr Ch  

          Pokud máš kliky, co jsou na prvním fotu, tak převodníky (se závitem v malém) z druhé fotky můžeš použít. Pavouk je u nich naprosto stejný, včetně otvorů pro šrouby. Jen je potřeba koupit pár převodníků. Pokud si ponecháš velký stávající a malý koupíš se závitem, tak to nepropojíš – platí to i naopak, tedy jestli vyměníš jen velký (pro závit v malém), a malý necháš. Jinak vycházím z toho, že máš kliky, co jsou na prvním fotu. Co se týče jejich kompatibility s originál převodníky Campagnolo, tak tam dostaneš všechny 10 a 11s s roztečí 135 i ty z duralových klik. Správně píšeš, že dural vs. karbon mají v pavouku jiné otvory pro šrouby, ale dorovnává se to právě těmi šrouby, všechny Campagnolo pětiramenné 10 a 11s převodníky mají stejné otvory i zahloubení pro hlavu šroubu a matice. Akorát verze se závitem v malém převodníku to má jinak, proto píši o tom páru. Jediné, co tam nedostaneš, je velký převodník na karbonové kliky Athena, malý z těchto klik ano.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.