CAMPAGNOLO Mirage-nefunhuje jak má

7 nepřečtených
  • pižmoň

    Zdravím,

    na silničce mi (ne)řadí Campagnolo Mirage 10 speed společně s přehazkou Veloce,komplet nové bowdeny i lanka.Poslední dobou mě řazení pěkně hraje na nervy…Když řadím dolů (na lehčí) vše je ok,jako po másle.Ovšem při řazení na těžší je tu problém!Mám zařazený nejlehčí převod,lupnu „palcovou“ páčkou na těžší a řetěz přeskočí na vedlejší pastorek,lupnu po druhé,taky ok,ale po třetí to „chroustne“ a na místo toho,aby žetez skočil na sousední pastorek,tak mně to přehodí řetěz na konec kazety jedním skokem o 7 pastorků! (a jsem na nejtěžším převodu).Začalo to z ničeho nic,nikdy jsem se s tím nesetkal.Ta „palcová páčka“ nejde promáčknout,jako ta pod brzdobou pákou,takže na těžší by to mělo vždy řadit jen o jeden pastorek.Nevíte někdo,kde může být chyba a jak ji odstraním..?Díky za rady a poznatky,nervy už mám na dranc..

    0 0
    • nooski  

      Obávám se, že nějaký plastový nesmysl v páce odešel. Pár lidí na cyklodiskuzi si na tenhle problém stěžovalo. Bohužel se to údajně u pák se systémem Escape stává a oprava v podobě jednoduché výměny dílu asi nebude možná – zkusil bych napsat Šírerovi. Musím zaklepat na dřevo, protože moje páky Xenon fungují bez problémů už dlouhé roky.

      0 0
    • Advid  

      Taky jsem to řešil – na cyklodiskuzi. Řešením je koupit jedině celé nové tělo páky asi za 1200,–. Šírer je má běžně skladem.

      Odešlo mi to po cca 9.000 km.

      0 0
    • Advid  

      I když vlastně někdo tam říkal, že to dobastlil doma. Záleží asi na roku výroby.

      0 0
    • pižmoň  

      Tak uz sem to vyresil.Rozebral sem to a k memu udivu tam bylo hodne malo soucastek,nejsou tam G-pruzinky ani nic podobneho (asi nejaka ochuzena verze..).V razeni jsou 2 ocelove rohatky,jedna je „odrazovaci“ pri zaberu odrazovaci pakou do rohatky padane klin a ja ji posunu o jednu polohu zpet na lehci prevod,druha ocelova rohatka tuto polohu zafixuje (nachazi se u radici packy na tezsi prevod ze predu razeni),ucel teto 2. rohatky je,aby to prehazka nestahla na nejmensi pastorek.K razeni nahoru je tam je jeste jedna 3.ti rohatka z plastu a ta ma za ukol docastne podrzet poholu prehazky (opet aby to nestahla na konec kazety),nez zapadne zub do ocelove rohatky,tento ocelovy zub je v procesu razeni na tezsi prevod nadzvednuty a prevod by nebyl zafixovan,proto je prevod docastne drzen tou plastovou rohatkou,ktera tu polohu docastne fixuje.Problem byl v tom ze sem mel sjetou hranu u klinku od radici paky a tento „ocehlany“ klinek (z plastu) tu plastovou rohatku neudrzel!nic noveho neshanim (ceny jsou vysoke a pochybuju ze tento low-end dil sezenu a vyplati se to..),zbastlil sem to tak,ze sem hranu toho plastoveho zubu opet naostril nozikem a trochu zkosil,aby to tam lip „zapadlo“ a funguje to:-)otazka na jak dlouho.Priste bych sel radeji do Shimana..

      0 0
      • člen  

        Vím, že reaguji na 9 let starý příspěvek, i tak se zkusím zeptat. Vydrželo to? Případně jak si řešil dál?

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.

Podobné diskuse